Vissza a Főoldalra
 

Feliratkozás Hírleveleinkre!
Adatvédelmi Tájékoztató
Ország Boltja 2011 Népszerűségi díj Egyéb kategória II. helyezett Ország Boltja 2012 Népszerűségi díj Hobbi és kellék kategória III. helyezett
Most ingyen kezdhetsz el játszani a Túlélők Földjén!
Kattints ide a részletekért...
Nézz be kártyaboltunkba!
Alfa pakli - Mágusok március 16.
Alfa pakli - Druidák március 16.
Alfa pakli - Boszorkányok március 16.
A pillanat képe
A kincskeresés itala
(Ősök Városa varázsital)
Küldd el képeslapként!
Minden valamirevaló, kalandozókedvű galetki gyakran kortyol ebből a varázslatos szerből. A csodás itóka hatására ugyanis sokkal nagyobb mennyiségű, és hatalmasabb erejű varázstárgyakat és egyéb kincseket talál még az is, aki egyébként semmit nem ért a kincskereséshez!
Nézz szét a galériában!
Legendák Viadala fontos tudnivalók
Beholderes HKK verseny április 20. - Versenybeszámoló
2. Termikrajzás – zárás
Tavaszi MondoCon 2024.Április 27-28. Budapest
Hétvégi verseny és Legendák Viadala

A lista folytatása...
Túlélők Földje - Közös Tudatok listája
Aukciós statisztika
Túlélők Földje - Nyomtérkép az utolsó 32 játékhét nyomaiból
Az utolsó Aukciós Napon történtek

A lista folytatása...
Legendák Viadala (42)
BEHOLDER bácsinak kérdések !!! (8142)
Lapötletek (64959)
HKK kérdés? (47085)
Beholderes HKK verseny április 20. - Versenybeszámoló (9)
Hétvégi verseny és Legendák Viadala (31)

További témák...
Tegnap leggyakoribbak:
A bajnokság döntősei
A dobogósok
A Nemzeti Bajnok
Az ezüstérmes
A Nemzeti Bajnok akció közben.
3. nap

Utoljára ezt küldték:
Szikrázó manahal
Küldj te is képeslapot!
Doomlord online game
Mágia Mesterei Online Játék
Szerkesztőség:
honlap@beholder.hu
Készítők:
Farkas Zsolt (Speedz)
Szeitz Gábor (Talbot)
Mazán Zsolt (Maci)
Webdesign:
Szirják Csaba (Chaar-Lee)
Szegedi Gergely (GerY5)
Ha hibát találsz a honlapon:
Írj nekünk!
 
  ... | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | ...
Nézet:
Ha jók az emlékeim akkor a top 3.
Horvát ZS. sokszín
Fec sokszín
Ákos VH
 
Ha jól hallottam Horváth Dávidnak 3 döntő után sikerült összehoznia a versenygyőzelmet.
 
Mai/tegnapi versenyekről áramoltassátok az információkat pls
 
Na az játék volt!
A kártya lelke ott már engem segített, előtte ugye sikeresen lemakkoltak.
 
Nem engem sértettél meg maximum az ellenfeleim.Részemről no para.
Narancs lapok amik ellen játszottam:
Bilincs,járj,sheran köv,sokszín(ködös),méreg köv,és 5követő chd és ugye az utolsó szedett ki.
A 3 patak sztem is túl sok.Nem akarok topdeckelni egy ilyet mikor már van a gyűjtőmben 1.A timerás lapból sem tennék bele max kettőt,de valszeg inkább az 1 lesz a megfelelő db szám(tekintve, hogy még gyengébb a side képessége mint a nagytesónak).
 
Lehet amúgy én vagyok kissé régimódi játékos, de vízióból lehet bármennyire erős, 2nél többet nem tezek be, pusztán azért, mert véletlen sem szeretnék behúzni belőle, amikor már van a gyűjtőben. A 2 db pont arra elég, hogy egy semmizésnél még ne menjen ki nagy valséggel mind2.

Amúgy lehet maga a dekk annyira nem rossz, de a meta várható kilétének belüvése nélkülözhetetlen. Most ez nem jött össze, bár az amatőr mezőnyt azért sem szeretem annyira, mivel nagyon hektikus, hogy milyen ellenfelek és paklik várhatóak. Ez mindenképp megnehezíti a készülést.
 
Kétlem, hogy az kb 5 lap módosítás jelentette volna a különbséget, a pakli lényege ugyanaz lett volna azokkal is.

"3 Búvópatak minek a dekkbe?"
Az első néhány körben mindenképpen ki akartam tolni minél többször. Az új kék koppintásából is maximális számot tervezek használni a Búvópatak mellett, szerintem úgy fog a legjobban pörögni.

Hát igen, a járj ellen volt a legrosszabb a felállás. Az összes többi ellenfelem ellen még tudtam próbálkozni valamennyit, de azt nem tudtam kezelni egyáltalán.
Talán ha már lehet használni az új, képzelt hálós kombót a deckhez, akkor erősödni fog valamennyit az ellen is.
 
Elnézést, ha megsértettelek ezzel, nem ezt akartam elérni. Csak az volt a célom ezzel a beszámolóval, hogy szemléltessen, hogy egy jól összerakott és már bizonyított pakli mennyire másan tud teljesíteni egy másféle összetételű mezőnyben.
Az ellenfeleid játéktudását végképp nem akartam becsmérelni, a szerencse alatt csak a narancs lapjaik zavarására gondoltam, hogy zavaróak voltak-e vagy sem.

A semmizést úgy értettem, hogy kifejezzten a semmizésért berakott papír, mint a Szökőkút. Amikor kellett, a kettő közül egyik ZSZ sem volt ott a helyén, pedig kerestem is utánuk a gyűjtőben eleget. Annyira azért nem vagyok amatőr, hogy ezt ne tudjam.
A pakli talán 5 lapban tért el max, azt is csak azért módosítottam, hogy nem legyen szégyentelen 100%-os koppintás a dologból, és ezt is több próbajáték és tesztelés előzte meg természetesen, tehát nem volt teljesen megalapozatlan a dolog.
 
A beholderes hagyi amatőr mezőnyébe a JuFe-féle Korlátozásos vízió paklinak a kicsit módosított változatát vittem el.


Lehet ez volt a baj. Ha már másolsz, akkor sztem ajánlott megtartani az eredeti összeállítást.

A korlátozással meg sztem nincs semmi baj.

3 Búvópatak minek a dekkbe?

Semmizés, ami így hirtelen eszembe jut :Morgan rontása, Megrontott lélek. Bár jó lenne egy dekklistát látni.

Amúgy meg nem szégyen kikapni, sztem derék dolog volt, hogy ott maradtál végig.

Kis adalékként annyit azért én is mondok, hogy annó Egerben az ünnepek alatt csináltunk egy baráti, háziversenyt, amire Feritől ezt a dekket kértem el, mivel a nagy bejglizabálás közepette a hátam közepére kívántam a pakliépítést. Aztán annyi Járj volt a versenyen, amit még nem láttam. 3 Fordulóból 2szer kaptam ki, igaz szoros meccseken, de meg kell hagyni a dekk nem nagyon csípi a drágítást.

Összességében, amúgy biztos elég jó dekk, bár tény nekem se hozta a várt számításaim
 
És persze Elekes Mester,de ugye ott porba hullott a fejem.
 
Ühüm és gratulálsz a szerencsésebb ellenfelekhez.
Csakhogy itt álljon eme "lúzerek" sora akiket sikerült kifognom: Molnár Ferenc,Egyed Dávid, Bartus Gergely,Aranyi Ákos,Jancsár János.
Hkk-ban elért érdemeiket nem sorolnám mert hosszú lenne.
Természetesen szerencse nélkül nem lehet jó helyezést elérni,de azthiszem az ellenfeleim jelen esetben pont nem a könnyű frag-ek sorát szokták gyarapítani.
 
Épp ezt akartam írni, hogy ennek a deckenk van kb a legtöbb semmizése alapból mi az ,hogy 1 sem volt benne
 
"A paklim alapból nem játszott semmizéssel"

Akkor itt valami nem stimmel, mert a legjobb gyűjtőgenerálások közül kettő is tud semmizni side képességből.
 
Kínos! Ezt nehéz megmagyarázni
 
Szóval ezért nem értél oda negyed 7-re a Keletihez (mondjuk én sem )

Egyébként kicsit hasonló helyzetbe kerültem én, csak az életben, egy másik fajta verseny kapcsán valaki mással. Felkészíteni valakit egy versenyre, kihozni belőle a maximumot nagyon hálás feladat tud lenni (mint tanár ebben gondolom van tapasztalatod), de ennek megvannak a maga buktatói is. Sajnos én is nagyon sok mindennel szembesültem, ami igencsak megnehezíti a dolgomat (igaz, az esetemben a diákom lelki problémáira visszavezethető okok vannak, ami teljesen más, de a probléma ugyanaz). Kellemetlen igazság sajnos, hogy ha valaki nem akarja igazán, hogy eredményes legyen, akkor más nem fogja tudni helyette akarni! És aki nem dolgozik meg a sikerért, az nem lesz sikeres.


De azért drukkolok neked!
 
a játékossal vannak ÓRIÁSI bajok?
 
Úristen, Marci és a gyűjtőgen, az szép egy történet!
 
Hát nem tudom más hogyan tudta volna azokat a helyzeteket jobban kezelni ezzel a paklival. Hibáztam párat, de sosem akkor, amkor már annak tétje volt.
Egyébként Marcival a meccsünk után gyorsan paklit cseréltünk egy rövid meccs idejére, és én is hamar legyaktam őt az éjfattyakkal. Ott tényleg minden a paklin függött.
 
Tanulság: ha elindulsz azzal a paklival amivel Jufe nyert egy versenyt és 5/0-t csinálsz lehet nem a szerencsével van probléma. Marcika 4 president!
 
Versenybeszámoló - Epic fail edition, avagy hogyan ne menjünk versenyre

A beholderes hagyi amatőr mezőnyébe a JuFe-féle Korlátozásos vízió paklinak a kicsit módosított változatát vittem el. Decemberben ő a dungi 1. helyét érte el vele, gondoltam csak nem lesz ez olyan rossz az év eleji amatőr metába. Sosem tévedtem még ilyen nagyot.

1. Rózsavölgyi László - Vámpírok (követő)
Kétszer kezdtem ellene, amit két védekezéses Manifezzel jutalmazott. Ezt még ki is hevertem volna valahogyan, viszont amit már nem voltam képes megoldani, az a Lélekszipolyozó volt. A deckem arról szólt, hogy egy kör alatt kijátszok minél több féle lapot a vastagra generált gyűjtőmből és azzal ölök. Ez a lap viszont ennek a tökéletes ellenfele, ami a követő miatt ráadásul 1-ért feltámad annyiszor, amennyiszer csak bírja manával. A paklim alapból nem játszott semmizéssel, side után pedig nem akartak feljönni a Szökőkutak, úgyhogy kb esélytelen voltam megoldani ezt az undormányt a feltámdása miatt. Ha jól emlékszem, mindhárom meccsen feljött (a Halhatatlan esszenciával együtt, amit biztosította hozzá a manát), így végig azon voltam, hogy ki tudjam nyírni vagy a kezébe vissza tudjam küldeni Molgannal úgy, hogy én jöjjek ki a végén pozitívan manával, és még meg is tudjam ölni mellette.
Simán az ellenfelet lőni meg kb értelmetlen volt egy ilyen akadály mellett, mert legjobb esetben is csak keveset tudtam volna gyakni rá, amit a követője gyógyulásával hamar visszagyógyult volna. A többi lapját is felesleges lett volna megoldani, amíg ez ott van, ez volt az igazi akadály. Mindig ki tudta tenni, mire beindult volna a hokim, hiába jöttek jól a lapok.
0-3 oda

2. Mikulás Ádám - Csapdák (követő + lépéselőny)
Ő kezdett kétszer és a lapjaim is ritka rosszul jöttek.
Egyszer nyertem csak, amikor bemákoltam kezdőkézre "A felejtés ára" + "Hosszú álom" kombót, a többiben elrakott szépen. Egy első körös Elmecsapda különösen kemény tud lenni, még a víziók ellen is.
1-2 oda

3. Balog Marci - Éjfattyak (kyorg + járj)
Az idáig nem túl fényesen induló "Marcika projekt" egyetlen fénypontja azon a napon, Marci egyetlen győzelme pont én lettem. Viszonylag papírforma volt az eredmény. A lapjaimat nehezen tudtam pörgetni (a 3 Búvópatak is kevés volt), hogy felhozzam magam kellően manával és a monsztáit is nehezen tudtam kilőni, hála a baromi sok HP-juknak és az életjelzőknek. Lecsapott mindig, mielőtt még lett volna esélyem. Egy meccsen sikerült kilőni néhány fattyát, hogy húzzak egy kis időt, de ez se volt elég, topdeckből megölt bármivel.
Érdekes volt, hogy le lett videózva egy rövid pillanata a meccsünknek, de pont akkor sikerült odajönni, amikor még épp tűrhetően álltam, valójában szoptam végig a Marcika-kukit, mint a torkos borz. A videó nem volt reprezentatív.
0-3 oda

4. Tóth István - (Tharr követő + Szűk esztendők)
A szabálylapjának nagyon nem örültem, mert teljesen ellehetetlenítette a terülésemet. A lövöldözésekkel még volt valamennyi esélyem azért, úgyhogy nekivágtam. Moás-goblinos vegyesbazár volt, ami erősen épített a követőtől származó SZK-ra.
Egyszer el tudtam csomagolni a "A felejtés ára" + "Hosszú álom" kombóval, a többi meccsen az új Goblin szúrkáló és az új moák elég csúnyán elgyepáltak, pedig nem lett volna éppen rossz a lapjárásom se a szabálylapot tekintve. Csak hát mana nélkül nincs kártya sem, így jártam.
1-2 oda

5. Balázs Péter - Krabberek (VH)
Erre a paklira nem számítottam és sikerült is meglepnie. Ennél komolyabb mumust el sem tudok képzelni ellenfélnek, még a Szűk esztendők is piskóta volt ehhez képest. A háló mindennél jobban zavarta az elindulásomat.
Az első meccsen sikerült néhány lényének a kilövése után valamennyire megindulnom, de túl korai kör volt ahhoz, hogy ez a kis lélegzetvétel a győzelemre is elég legyen. A következő körben gyógyult egy csomót, kirakott jó néhány páncélost, én meg csak pislogtam a sok hálóra, amire már nem voltam elég.
A többi meccsen még ennyi esélyem sem volt, főleg a Krabber lidérc miatt, amit gyönyörűen, tökéletesen a forgatókönyv szerint működött. Szépen felhízlalt gyűjtő mellett többször is visszahozta magát a halálból, hogy utána a következő körökben lehordázzon. Sideoltam Szökőkutakat, de azok nem akartak feljönni, úgyhogy megoldhatatlan maradt a kis páncélos a gyűjtőben.
0-3 oda

Ez a gyönyörű teljesítmény az utolsó helyre volt elég, aminek a feldolgozásához az sem járult hozzá pozitívan, amikor észrevettem az eredmények között, hogy Szarvas Attila egy első forduló utáni leikszelt meccse utáni hazamenetellel is előttem végzett, én meg 5 fordulós csatározás után is ilyen csúnyán leszerepeltem.
Zöldfülű kezdőként sem végeztem még ilyen rosszul behós versenyen, mindig sikerült kifognom egy-egy újoncot a Teremtő rakshás fókuszkristály paklijaikkal, akik legalább a becsület győzelmet megadták a napra. Ezen a versenyen viszont a kezdő kategória bevonzotta az összes ilyen játékost, így az amatőr mezőnyben egytől-egyig kompetens paklikkal kellett játszanom, még ha kicsit magas is volt olykor a random faktor.

Tanulság:
Jó ez a pakli, amihez az új zénesben jött is ki két nagyon jó új lap, azonban a szabálylap választás rossz volt az amatőr metába. A legnagyobb baj az a Korlátozással, hogy ad lehetőséget választania a játékosoknak a felhúzott kezdőkézből a helyzethez leginkább illő papírok kiválasztására, és csak azután dobat. Hiába van meg benne a potenciál, hogy sokat dobasson egy 5-6 lappal kezdő pakli ellen, ami arról szól, hogy sok counterem van és felhúzom a teljes paklim a 3. körben, ha nem kapok olyat ellenfélnek, és a kevés lappal kezdő paklik amúgy sem az első körös vad pörgésükről szóltak.
Továbbá az is baj volt, hogy a max 2 lapos felső korlát mellett is vígan tudott pörögni több ellenfelem is a 2 kör után (főleg a vámpírok), így hamar le tudták dolgozni azt a minimális laphátrányt, amit okoztam nekik a meccs elején.
Ha ragaszkodni akartam volna a korlátozó szabálylaphoz, akkor egy börtönnel jobban jártam volna. Az a 3 lapos kezdőkezeket jobban zavarja, és az utánpótlást is lehetetlenné teszi. A kontrollnak egy picivel kevesebb kezdeti hátrányt ad, de az utánpótlás letiltás az ellen is jobb lett volna. Nem biztos, hogy hozta volna nekem az összes meccset ezek közül a börtön, de legalább néhányra közülük elég kellett volna, hogy legyen.
Ha valaki bele akar vágni ebbe a pakliba, akkor alaposan gondolja végig a metát, és úgy válasszon narancs lapot. A példám elég jól szemlélteti szerintem, hogy mennyit jelent egy rosszul választott szabálylap.

Ezúton is szeretnék gratulálni JuFé-nek a szerencsésebb metához és ellenfelekhez a dungiban, nagy szükségem lett volna nekem is valami hasonlóra.
 
Gratulálok itt is, nagyon betegek a vámpírok!

Ja, amúgy már egy ideje mondogatom, hogy a dal pakli halott...
Életenergiás-Időlassítós-Ősi béklyós lock-dekkel mentem, első fordulóban kaptam egy Korlátozásos víziót, örültem...

Sajnos azt kell mondanom a dekkről, hogy TÚLSÁGOSAN belassítja a játékot, a mai versenyen 3x-em volt. Komolyan, Egérúttal hamarabb nyerek, mint ezzel...
 
A megdolgozásnál szólj, viszek pop cornt!
 
Helyes, mondtam hogy MoFe fog nyerni :P

Eddig az jon le a mai metából hogy jo lett volna a Krigis deckem a mezonyben, kár hogy nem tudtam menni

Grat a halandoknak, es a halhatatlanoknak is )
 
Bárcsak lehetnék mentorált de a távolság...:/
 
Én átveszem a szerepét, és akkor lehet a challenge a neve "Vidékiman" challenge.

A versenyről: nagyon nyugodtan érkeztem a versenyre, a cél igazából a játék szeretetéért mentem fel, meg kikapcsolódni ÁV elött. A versenybe a decemberi D-s versenyen indult vámpír paklimmal indultam, amit megint egy bizonyos ember adott kölcsön. (kacsint)
(neveket nem tudok mondani, sajnálom)

1. meccs: Korlátozásos vizió pakli
Ellenfelem az az illető volt, aki ellen tavaly kikaptam kezdő kategóriában. Nagyon lepörgött első partin, de sikerült visszahozni. A jó pillanatban érkezett Manifezek megmentették néhol a meccset. 3-0

2. meccs: Kragoru+ Járjas lényes kontroll
Ezen a meccsen nem igen volt alkalmam megnézni az ellenfelem pakliját, sajnos mindhárom meccsen sikerült lepörögnöm, a követőlövéseket sikerült jól megtolni. 3-0

3. meccs: CHD+VH
Ezen a meccsen kicsit meginogtam. Első meccsen ő kezdett követőlövéssel, ami alapján nem segített semmi. A side során mindig feljövő Detektor, meg az a 2 Sötétségszellem, ami a paklimban volt, megmentette a meccset. 2-1

4. meccs: Sokszin
A meccs menete ugyanúgy alakult, mint az előző, side után sikerült visszakapaszkodni, és sikerült jól visszakapaszkodni a Jeanstonok segítségével. 2-1

5. meccs: Lényes billincs by prodigy
A "döntő" elég jól kezdödőtt, az első partit gyorsan lepörögtem, reménykedtem a győzelemben. Azután side után megérkező Mer-gathok, Ősi béklyók, + mindenre countert nem sikerült hosszú távon megoldani. Gg ifj. Makó 2-1.

Lényegében megérte felutaznom, úgyhogy köszönöm azoknak, akik nem küldtek le a ***-ba...
R. Laci
(Bocs Dév, hogy szétoffoltam a kommentet)
 
Na, álljon itt most néhány tanulság amit a mai verseny után le tudtam vonni.

Először is a profi meta úgy vettem észre igencsak változatos, Mofe megcsinálta a "lehetetlent", dal dekkel rommá verte a mezőnyt (valószínű nem volt még elég embernek Időlassítója), le a kalappal. Csoda token VH-val 3 wint sikerült összehozni, Mofétól és Bartitól (Rox) kaptam ki két nagyon szoros játékban (1-2).

Marcika...

Tegnap 5 óra magasságában leesett a D-be, direkt kértem, hogy korán jöjjön, hiszen nagyon sokat kellene beszélni a dekkről, illetve gyakorolni vele, annak ellenére, hogy szerintem ez egy könnyen kezelhető koncepció (Lassan járj!-Kyorg éjjfattyak), de már tegnap megkérdőjeleződtek bennem dolgok, nagyon gyenge játékot sikerült produkálni, ma pedig (sajnos) ezt sikerült megismételni (5/1). Az az igazság (több embertől hallottam, és én is tapasztalom), hogy túl nagy az arc a semmire, ha ezt nem sikerül levetkőzni NAGYON GYORSAN, akkor biztos a kudarc. Egy kicsit talán sikerült megleckéztetni, ott hagyta egy asztalon a dekkjét (dekkemet, mert ő most elmegy valami meccset nézni) amit eldugtunk...amikor a harmadik kört mente a teremben már könnyes szemmel azért visszaadtam, hogy @&! ha már kapsz egy ilyen dekket legalább vigyázz rá, mi van ha véletlenül eltűnik, volt már rá példa...
Mindenesetre nem adom fel, de most azért érzem, hogy elég nagy fába vágtam a fejészét...úgy gondolom, hogy az efféle kontroll jellegű paklikat most hanyagoljuk (bár az "áramlok-kijátszom" se túl nehéz), és valószínű Legfőbb követős irányba próbálunk mozdulni. Ja igen, és bár veszíteni és feladni sem szeretek dolgokat lesz egy komoly feltételem: ha Marci nem küzd teljes erejéből akkor én ide kevés leszek (majd Valler doki és Kisfec megdolgozzák egy kicsit). Ez szerintem márciusig eldől, és ha nem látom ezt rajta (hogy teljes szívvel akar tanulni és teljesíteni) akkor egy mini-verseny keretében a helyét egy másik amatőr játékos átveheti.

Minden segítség jól jön.
 
 
Már sajnálom, hogy nem jutottam el, ezeket a "lassú" dekkeket tesztelésen simán vertem
 
A második meg egy rúnás trinigan. Jó ez a belassulás
 
Profi: MoFe / rúnás dal...

Amatőr: Makó G / Counterbilincs

Kezdő: Sziklai Krisztián / Járj + Kyorg fatty
 
  ... | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | ...
Nézet:
Hírek, változások | Kérdések | Csere-bere | Stratégiák | Versenyek | Lapötletek | Szavazások | Egyéb

A társalgás szabályai | A legaktívabb fórumok és fórumozók | Moderátori tevékenységek


Főoldal | Túlélők Földje | Ősök Városa | Kalandok Földje | Sárkányölő | Puzzle | Hatalom Kártyái Kártyajáték | Álomfogó Kártyajáték | Káosz Galaktika Kártyajáték | Könyvesbolt | Alanori Krónika | Shadowrun | Battletech | Íróink | Könyvsorozataink | Fórum | Galéria és képeslapküldő | Sci-fi és fantasy novellák | Regisztráció | A Beholder Kft.-ről | Adatvédelmi tájékoztató

© Beholder Kft., 2003 - 2024
E-mail: beholder{kukk}beholder{ponty}hu | Tel.: (06-1)-280-7932

Az oldalon megjelent szöveges és illusztrációs anyagok átvétele, másolása, illetve bármilyen módon történő felhasználása csak a Beholder Kft. engedélyével lehetséges.
A fórumban történő hozzászólások valóságtartalmáért, minőségéért semmilyen felelősséget nem vállalunk.