Vissza a Főoldalra
 

Feliratkozás Hírleveleinkre!
Adatvédelmi Tájékoztató
Ország Boltja 2011 Népszerűségi díj Egyéb kategória II. helyezett Ország Boltja 2012 Népszerűségi díj Hobbi és kellék kategória III. helyezett
Most ingyen kezdhetsz el játszani a Túlélők Földjén!
Kattints ide a részletekért...
Nézz be kártyaboltunkba!
Alfa pakli - Mágusok március 16.
Alfa pakli - Druidák március 16.
Alfa pakli - Boszorkányok március 16.
A pillanat képe
Orgling kutya
(Ősök Városa szörnyeteg)
Küldd el képeslapként!
"Az orgling faj annyira alávaló és nyomorúságos, hogy némelyik tagja elállatiasodott. Ezeket a négylábon járó, csupasz, csak néhány óriási szőrszállal éktelenkedő testű, büdös teremtményeket még a többi orgling is kiközösíti, és az alsóbb szintekre száműzi. Bár néhány bizarr gondolkodású lord szerint az orgling kutya púpja szerencsét hoz, de a vélemények megoszlanak arról, hogy a púpot meg kell érinteni, meg kell enni, vagy kikészítve a barlangban kiállítani." - részlet az Encyclopedia Fantasiából
Nézz szét a galériában!
Legendák Viadala fontos tudnivalók
Beholderes HKK verseny április 20. - Versenybeszámoló
2. Termikrajzás – zárás
Tavaszi MondoCon 2024.Április 27-28. Budapest
Hétvégi verseny és Legendák Viadala

A lista folytatása...
Túlélők Földje - Közös Tudatok listája
Országjáró feladat 2023
Országjáró feladat 2022
Országjáró feladat 2020

A lista folytatása...
Legendák Viadala (42)
BEHOLDER bácsinak kérdések !!! (8142)
Lapötletek (64959)
HKK kérdés? (47085)
Beholderes HKK verseny április 20. - Versenybeszámoló (9)
Hétvégi verseny és Legendák Viadala (31)

További témák...
Tegnap leggyakoribbak:
A bajnokság döntősei
A dobogósok
A Nemzeti Bajnok
Az ezüstérmes
A Nemzeti Bajnok akció közben.
3. nap

Utoljára ezt küldték:
Szikrázó manahal
Küldj te is képeslapot!
Doomlord online game
Mágia Mesterei Online Játék
Szerkesztőség:
honlap@beholder.hu
Készítők:
Farkas Zsolt (Speedz)
Szeitz Gábor (Talbot)
Mazán Zsolt (Maci)
Webdesign:
Szirják Csaba (Chaar-Lee)
Szegedi Gergely (GerY5)
Ha hibát találsz a honlapon:
Írj nekünk!
 
  ... | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | ...
Nézet:
Keres az őshangya egy zanpókot amit felépít, majd izmot oszt és passz. Ezt aztán érdemes a dalnokhoz hasonlítani.
 
Szep volt sracok.
 
Székesfehérvári versenyek végeredményei:

1-9-ig.:

1. Horváth Dávid - Törpe-gnóm Glion + Lépéselőny
2. Horváth Zsolt - Kyorg ősmágus + Lassan járj!
3. Szabó Krisztián - Zarknod bilincse

Hagyis:

1. Gergely Ferenc - Sokszínűség
2. Várnai Péter - Thormedor vadászmester + Bőség zavara
3. Szabó Krisztián - Antimágikus Rakshallion (tűz pakli)
 
A pók is érdekes módon ugyanarról szól, mint a dal, annyi különbséggel, hogy dalnokból 5 lehet a pakliban, Őshangya heréből meg persze csak 3... A kérdés már csak az, hogy behúzta-e a játékos. Meg persze ugye a hangyás verzió el tud indulni az első körben kétségbeesés nélkül... ezért tartom kommersznek.
 
De miért kommersz a pók pakli? Az elmúlt két kiegben szépen fel lett húzva, és esélyesként indult a versenyen, a legbetegebb szablappal karöltve. Nekem egy dolog esett le a beszámoló kapcsán, hogy a formátum metájával nem volt eléggé foglalkozva ez a pakli, ami mondjuk egyedülálló, de ha nem állja meg a helyét, akkor rossz döntés elvinni versenyre.
 
Nem azon háborodtam fel, hogy elvert. Azon, hogy én jó pár napot agyalok, kitalálok egy kreatív paklit, és egy gondolatmentes kommersz pakli az első körben lehordáz. Baj, hogy nem maradtam nyugodt?
 
Az egyik oldalon volt egy csicska fos pakli, amit elvert a formátum egyik esélyese, szánalom, hogy ezen fel kell háborodni. A kisgyerekek legyőzését meg nem is kommentelem. Mindenkinek jó játékot!
 
Pszichikai hadviselés volt, az tény! Szánalom, hogy egyeseknek ez az etalon. De nem baj, majd megoldjuk azt is! Azért volt Kárpátia is!
 
Remélem a zenegépben kiválasztott számtalan mulatós /cigány zenét értékelted.
 
A VH-t gazdasági szempontból nem lenne ajánlatos tiltani... elèg dràga lap,senki se örülne,ha csak úgy "eltűnne" sokezer ftja
 
Élménybeszámoló a nyíregyházi faj versenyről (2015-02-2

(Avagy: „Faj? Pfej…!”)

Meg kell valljam őszintén: a lelkem legmélyéből utálom a faj versenyt. Egyszerűen a gyomrom fordul fel tőle, hogy itt szinte alig van meta, az embernek azonnal legalább 10 féle játszható koncepció ugrik be már egy feles után is. Tervbe vettem több féle elgondolást a készülés során, mert ugye nagyon tággá teszi a készülésnek a lehetőségeit a tény, hogy a lap neve-altípusa-szövege is segíti a „faj” lapok kiválasztását, de a pakli mérete egyszerűen lezárja egy idő után a lehetőségeket. Az elgondolásom végül az éjfattyakra esett, lett-lévén két okból. Egyrészt beszereztem 3 Éjfatty sóhajt, ami ugye nem utolsó dolog. Másrészt Egérúttal akartam játszani (nem röhög), s mivel (talán) ráéreztem a pakli mozgatórugójára (körmegszakítások ezerrel és „én jövök még egyszer” lapok), hát ez behatározta a színeket. Fehér a Thu’zad utazása miatt, piros a sóhaj miatt (sóhajt), lila a jó éjfattyak miatt, zöld pedig a körmegszakító ízeltlábú őshangya, a Visszavágás és a Tiszta eső miatt. Igen, a fekete kimaradt egyszerűen azért, mert kellett a hely a zöldnek. Ha counterelhetetlenül létrejön néhány Tiszta eső, ott a faj deckek nagy része meghal. Úgyhogy jött egy Antimágikus rakshallion (sokat vaciláltam rajta, talán nem kellett volna használni), illetve egy Egérút. Aztán jöjjenek a varázslatok, és a nagy monszták. Egy sóhaj után úgyis fenn maradnak a lényeim (hail to LIFE), az pedig, hogy nincs lapom, annyira nem zavar.

1. Forduló – Radócz Dávidka orkjai
Dávidka kezdő játékos volt, simán tudtam hozni a partikat. Bár egyszer meg tudott szorongatni, de egy jó időben elsóhajtott éjfatty sóhaj megoldotta a dolgot. Nem baj, aztán csocsóztunk egy jót, meg kapott egy akkora hamburgert, mint a feje. (Fénykép a FB-on.)

2. Forduló – Berczi Balázs zöld pók deckje Villámháborúval.
Tipikusan egy olyan pakli, ami csak arra jó, hogy felidegesítse az embert. Ezt kellett volna tiltani, nem a Kétségbeesés hatalmát, arra ott az IP, erre meg a nyugtató sem elég. 3-0 oda, csak tiszteletből játszottam le a 3 fordulót, de azért egy Légszomjjal hoztam még egy kört, hátha húzok egy Tiszta esőt, és talán nem tud semmizni. De nem…

3. Forduló – Mészáros Máté – végzeturak Lépéselőnnyel és Kalandozók védőszentjével

Kicsit paráztam tőle, bár én raktam neki össze a decket – Mátéka az egyike a pártfogoltjaimnak, akit szeretnék kijuttatni a Nemzetire -, és nagyon megszerette a paklit. Tudott vele pörögni rendesen, de azért csak kell a tapasztalat még. Egyrészt a Lassú morf hálója nagyon megfogta, másrészt az első partiban a körmegszakítások, Thu’zad utazások (egy lény támadhat), valamint néhány jó időben elsütött Visszavágás elérte, hogy legyen 8 jelző a szabálylapomon és egy kényszeredett „Akkor gratulálok.” hagyja el Máté lefelé fittyenő száját. A második partiban a „nem sebződök” éjfatty, a körmegszakító időszippantók oldották meg a dolgot. A harmadikban pedig kezdő kezem: Tiszta eső, Tiszta eső, Visszavágás... nem volt se countere, se semmizése (mert ugye minek egy side?). Nem baj, aztán csocsóztunk egy jót.

4. Forduló – Molnár Péter – Chara’din fattyai CHD követővel
Kicsit féltem a Petike paklijától. Egyrészt egész jól tudja pörgetni, de ugye nem nagyon tudott készülni. CHD fattyai nem nagyon voltak, úgyhogy kényszermegoldásokat kellett alkalmazni. A vége 3-0 lett ide, jó partik voltak. Tudnak ezek a kis férgek ütni rendesen, az biztos. (Nem Petire gondoltam… ) Nem sok hibát ejtett, de ugye egy Egérút ellen nem könnyű.

A paklim unorthodox volta magában hordozta a vereség lehetőségét, és így lettem én 4-ik helyezett a 14 játékosból (egy kieg., benne Most már elég és Villámhárító). Nem baj, majd igyekszem még jobban, lesz ez még így sem. Nem adjuk fel, pofozni kell még kicsit ezt az Egérutat, de azért egyszer csak el tudom már juttatni a dobogó lángoktól lobogó legfelső fokára! PAX!
 
Móka decknek jó max szerintem is, versenyre én nem (sem?) vinném.
 
Az ugarhéj sajnos egy nagyon gyenge lap (talán fehér hordába próbálkoztak vele, amikor megjelent a követő), nincs olyan pakli ahova használnám, sideba sem.

@Viktor: ha már homokóra-kombóra megyünk valszeg semmi szükség nincs Egérútra. Sajnos az a szabálylap gyenge a mai metában, extra-korlátozott formátumon lehet vele maximum próbálkozni, a többin egyszerűen értelmetlen.
 
mondjuk itt nyilván köt az is h jellem
 
Egérútra én full control és végtelen kör kombót raknák (kronomágikus homokóra, képmás, kumulatívszimmetria), bár igaz azzal is kb ilyen statot lehetne hozni GG
 
Az IP sztem újból fénykorát fogja élni, ha felemelkedik a piros és mindenki sötét mágiát fog használni, nemcsak a kontrollok.
 
Jó beszámoló ,teszik.....
Az Egéruttal az a baj sztm,hogy nem igazán "játszol" a pakliddal hanem csak a köröket próbálod tulélni....vagy az ellenfelet akadályozni.
Ennél nagyon optimálisabbra már nem lehetne összerakni,mégis max 50%-ot hoz.....(vagy inkább 40-et) .
A Ugarhély tényleg nem rossz lap egyébként,az IP sem.....
 
Ne csüggedj, csak jót akartunk neked a tanácsokkal, Zsolti.

Viszont a jó hír az, hogy megint sikerült alkotni néhány klasszikus idézendő hasonlatot.

"Legalább volt miben megtörölnöm izzadt homlokom."

"...ekkor Szkritter jótevő rebbent vállamra, hogy közelségével bátorítson."

"...aprócska szárnyai megsimították néha fáradt homlokom."
 
Élménybeszámoló a beholderes jellemek harca versenyről (2015-02-21)

(Avagy: áááááátok rááááátok!)

Megvallom őszintén, nem sokat készültem még versenyre annyit, mint most, erre a jellemek harca formátumú megmérettetésre. Több deck ellen teszteltem, mint eddig bármit. A debreceniekkel összejöttünk szintén egy kis jó próbafutamra, aztán lesz, ami lesz. Működött az elgondolás, hiszen ismét Egérúttal mentem, annyi változtatással, hogy már teljesen máshogy álltam hozzá a szabálylaphoz. Egyrészt (csak pestre megyünk, na… ott meg minden bokorban kontroll lapok lapulnak, hogy a gyanútlan játékosra vessék gyűlölködő pillantásukat), Antimágikus rakshalliont raktam a szabálylap mellé (amely szinte minden fordulóban adott védelmet), de jobb lett volna az Átkozott követő. (Nem megy nekem ez a metaszámítgatás, a manóba is)
Aztán több machináló lap jött (most jön a válasz arra, hogy miért nem átkozott lett az átkozott), hiszen arra hajtottam, hogy ha a második körben befut egy Thu’zad utazása (ugye egy lap és egy lény támadás, ami jó fék), majd abból egy REF (Rugalmas ErőForrás) visszaveszi a szentemet, aztán következő körben még egy ilyen futam. Legyen ehhez álom sík, ami álomszépen altatja az ütni szándékszó lényeket, vagy keresni buzgón a REF-eket, Kronomágikus homokórákat, Jövőlátót (mert milyen jó már az is az ellenfél körében). Ha emellé érkezik még néhány Thu’zad merengése, pár Aranyforrás (első körben sweeeeet, pumpálja felfelé az ÉP-m és az ellenfél vérnyomását), erőforrásaiba IP (Az igazság pillanata) törli a lábát, lényeit Altató köd kábítja el, amivel vissza tudok tekerni és gyógyulni is lehet. Ugye, na… össze volt rakva a deck. S persze volt még Aranyló ugarhéj (nem röhög!), had gondolkodjanak az angyalkák, pusztuljanak az Arochos jelzők, nehogy már emberkedjen bármilyen horda. De addig duruzsoltak a fülembe a pestre vezető (230 km CSAK ODA… nem jár valami jutalom? ) úton a Balázsék, hogy „ezt nehogy berakd már, inkább 3 Időlassító…” én hülye meg elhittem. De erről később…

1. Forduló – Nagy Kálmán – Zöld horda

Nem volt esélye. Körszakítások, hibás megmozdulások, kicsiny gyűjteményből nehéz dolgozni. Bocs, ez van. Fog ez még jobban is menni tesó, nem feladni!
3-0 ide

2. Forduló – Kocsis Norbert – gólemek Ősi rúnával a rónán és Enkalával

Az egyik mumus. Az elsőt hozta, de ugye nem ártana elolvasnom a lapomat (Időlassító), meg ugye jól van megcsinálva az Ősmágia szabály is. Pont úgy, hogy ne legyen jó. Szuperjó. Az első fordulóban Papírgólem és Héteoszix fixen csaptak szét. Legalább volt miben megtörölnöm izzadt homlokom, de a másodikat én kezdtem. Aranyforrás, 1 követő mínusz. Innen megvolt a parti, már csak az időt kellett húzni. Az álmok síkja altatott, s bár 1 Kronomágikus homokórát csak sikerült kisemmiznem, de a másik kettő odatette magát. Röpködtek a mínusz körök szépen, aztán csak megoldódott a végére, hogy 8-ra fordíthassam a számlálót. Itt már sejtette, hogy mivel kell szembenéznie, úgyhogy sideolt rendesen. De a harmadikat meg tudtam oldani ismét, ekkor Szkritter jótevő rebbent vállamra, hogy közelségével bátorítson, aprócska szárnyai megsimították néha fáradt homlokom. Nagy nehezen ezt is tudtam hozni. Nem volt egérút számára.
2-1 ide

3. Forduló – Varga Krisztián – Arochos nótafaktor

A tesztelésen esélytelen volt. De miután kirimánkodta az ugarhéjakat (nem röhög!), nem sok jelző leszedésem maradt. Bár tudtam kört szakítani, de megoldani nem. A másodikra sideoltam 1000-el a sziréneket, 9 figyelt be a pakliba. Azt gondoltam: „ha bejön 1 szirén lányka és egy másik lopás (még egy lány, kurtizán vagy Tűnékeny csábítás, az első körben) megvan. Lopom, leütöm, mosolygok... Nem… nem így megy ez. Jött helyette időnyerő vagy mi a halál, ami gőzöm nincs, hogy miért van hypeolva, mert egy über vacak. Meg Thu’zad merengése. Ami jó, csak el kell érni a 2-ik kört. Úgyhogy maradt az ima meg a mák. Cselvetés, indult a mandula. Lepörgött, ahogy illik. A végére csak a 2-ik helyet szerezte meg Krisz, de azért na… a harmadik forduló már csak becsületből lett lejátszva, de az sem tudtam benyerni…
3-0 oda

4. Forduló – Oláh Tamás – mérgező izé
Jó paklija volt, jól is játszott. Megérdemelte a győzelmet, és ekkor gondolkodtam el azon, hogy csak jobb lett volna az átkozott követő, de akkor meghal minden varim. Nem jó ez így. Bár sokszor segített az Antimágikus rakshallion, de a mosolyom nem volt a legőszintébb, amikor a REF lelőne, csak nem tud. Az IP célozna, csak drága… Meg ugye 3 partiból 2x Virág szimbólum a kezdő lapja (ennyit minden lelövésemről), a homokórákat 2x tudta lelőni, a Jövőlátókat pedig már csak leütötte. (nem is olyan rossz a mérgező deck, határozottan jó!)
2-1 oda

5. Forduló – Schmidt Edit – Szűk esztendők Raia követőjével
Igen, kellett volna az az Átkozott követő, hiszen szinte minden lapja ősmágiás counter volt. Az elsőt viszonylag simán hoztam, kezdőkézre Aranyforrás (a követőjének előbb szárnyai nőttek), aztán jött még Sziránusz bűbáj (a fél pakliját kikapcsolta), a kihozott lényeit elloptam, stb. A másodikat ő kezdte. Jött egy Sistergő nyíl (há’ de má’ mi ez azizéééé??) meg angyal, aztán a végére már csak húzni tudtam az időt. Behozta a partit, majd a harmadikat is ő kezdte. Elég is volt, bár követőt tudtam lőni, de már csak 7 jelzőig bírtam. Szomorú dolog ez, szomorú nagyon. Ügyesen játszott, és még sunyi is volt. Egy alkalommal hagyott hátul egy lényt, hogy építsen lapmegfogó épületet. Mondom: „Itt valaki hazudik szerintem…” Úgy is volt. Egy Régi dallam megoldotta a lényeit. A végére kapott 6-ik körben egy Tehetetlen monstrumot, de a bónusz laphúzásban volt Angyali sereg, amire mit húzott? Sistergősre sikerült a második lapja egy háló mellett. Úgyhogy csak be tudta hozni, szóval így lett:
2-1 oda

Jó verseny volt, Pax mindenkinek!
 
A két top3at a főoldali hírben olvashatjátok, részletes beszámoló hétfőn a blogon!
 
Sziasztok!

A mai budapesti versenyen egy protektoros dobozt ott hagyott valaki, a terme közepén lévő asztalok egyikén.

Akinek hiányzik keressen üzenetben!
 
Áh értem. Nekem is kedves koncepció,de sose vittem versenyre
 
Ez a törpés-gnómos összeállítás lépéselőnnyel

Egész jók az eredményeim vele, több formátumon is működtek.
 
Mármint,micsoda?
 
Azt hiszem ez a védjegyem a világégés óta
 
Én megelégedtem az UR-el és a két MA boosterrel (URt [A különlegességerejét] eladtam 2 zsákbamacskáért, amiből jött beszűkült látókör, manakonzerv, bufa kófex) előző blogos versenyem volt az első kvázi ingyen volt, erre nyertem inygen beülőt a legjobb maatőr miatt és a következőre is
Ellenben ha meglesz a mesterhármas akkor azért szeretném ha másoknak is jutna jóból, ezért ajánlanám fel

Eddig összvissz van 1 profi pontom, de jön még kutyára T34es
 
Szep felajanlas!

No igen, ez a hatranya, hogy nincs kulon amator kategoria: nem jar profipont a legjobb amatornek, 'csak' UR. Lehet, hogy ezt at kene gondolni...
Vagy, meg inkabb, rendes kulon kategoriat tartani az amatoroknek...
 
Folytatva a tavalyi "hagyományt" (1 faj verseny/évvel mérve kérdéses, hogy lehet-e annak nevezni), most is goblinokkal jöttem a versenyre. Mivel azóta jópár használható papírost kaptak, bizakodva indultam a versenyen, de végül csak egy 6/3-ra lettem jó (bár a 3 vereségből 2 elég szoros volt, és hozható lett volna kicsit jobb húzással), ami a 15. helyet és a 2. legjobb amatőr helyezést hozta.

A verseny abból a szempontból mindenképpen hasznos volt, hogy felfedeztem néhány pontot, ahol még lehet csiszolni a paklin, szóval a jövő havi faj versenyen mindenki előre is retteghet, mert jönnek a goblinok teljes potenciáljukkal.
 
3 nyert 1 xel lettem legjobb amatőr (Faj: Xenó, pontosan 24 darab, Zarknod bilincs kontroll), 3 járjat is kifogtam (ebből 2t megvertem), ebből az éjjfatty eltett (2-1re, mivel minden dög életes és járj+kyrog, és nem akartak jönni a negátorok/gésák második körben viszont királynővel meglett a lock), illteve a méreg deck (ott bejött neki a tempó és az kombó lények plusz ő kezdett, másodikban kozmikussal meglett a lock). Az X egy villámháború ellen jött össze, ahol kellet volna még 2-3 kör hogy nyerjek de hát ez van...

Amik ellen nyertem:
Villámháborús krabber
2-1 ide, másodikban behúzta a kombót, de aztán meglett a lock, Negátor+villámháború kombó a visszarántott lények ellen adta...

Járjas sárkány
Techfluxokat nem szerette második meccsben bejött Forlang sideból, harmadikban esszenciakapcsolt yuong kijött.....majd rájuk a megsem. csap. és onnan mr megvolt a lock is kb

Járjas vérfarkas
Azon kevés deck akit pont nem zavar abilincs, lévén a dögök feltámadnak illetve hold ragyogással megkerüli a bilincset. A sok counter és leszedés viszont kiégette a decket jamar lévén kevés nekron olcsóbbítás volt. 2-1 ide, itt is egyszer bejött elnnem a horda-tempó

Elég erős volt a mezőny (ezt mi sem mutatja jobban hogy 3,5el már legjobb amatőr lettem), de mindent összevetve szerintem annyira nem rossz helyen végeztem(tizenvalahanyadik), éjjfatty volt igazából az egyetlen deck amitől tartottam és tudtam hogy szopóroller lesz, és meg is kaptam(ennek ellenére 2-1, mégsem 3-0). Egyszín blogosra is készülök,viszont fogadalommal: amennyiben megint én elnnék a legjobb (k)amatőr (fő az önbizalom XD), akkor az UR-t felajánlom a második legjobbnak.
 
Wow! Szép volt kecifei grat!!!
 
  ... | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | ...
Nézet:
Hírek, változások | Kérdések | Csere-bere | Stratégiák | Versenyek | Lapötletek | Szavazások | Egyéb

A társalgás szabályai | A legaktívabb fórumok és fórumozók | Moderátori tevékenységek


Főoldal | Túlélők Földje | Ősök Városa | Kalandok Földje | Sárkányölő | Puzzle | Hatalom Kártyái Kártyajáték | Álomfogó Kártyajáték | Káosz Galaktika Kártyajáték | Könyvesbolt | Alanori Krónika | Shadowrun | Battletech | Íróink | Könyvsorozataink | Fórum | Galéria és képeslapküldő | Sci-fi és fantasy novellák | Regisztráció | A Beholder Kft.-ről | Adatvédelmi tájékoztató

© Beholder Kft., 2003 - 2024
E-mail: beholder{kukk}beholder{ponty}hu | Tel.: (06-1)-280-7932

Az oldalon megjelent szöveges és illusztrációs anyagok átvétele, másolása, illetve bármilyen módon történő felhasználása csak a Beholder Kft. engedélyével lehetséges.
A fórumban történő hozzászólások valóságtartalmáért, minőségéért semmilyen felelősséget nem vállalunk.