Vissza a Főoldalra
 

Feliratkozás Hírleveleinkre!
Adatvédelmi Tájékoztató
Ország Boltja 2011 Népszerűségi díj Egyéb kategória II. helyezett Ország Boltja 2012 Népszerűségi díj Hobbi és kellék kategória III. helyezett
Most ingyen kezdhetsz el játszani a Túlélők Földjén!
Kattints ide a részletekért...
Nézz be kártyaboltunkba!
Zén Legendái: Manaszipoly május 25.
Alfa pakli - Mágusok március 16.
Alfa pakli - Druidák március 16.
Alfa pakli - Boszorkányok március 16.
A pillanat képe
Savelementál
(Ősök Városa szörnyeteg)
Küldd el képeslapként!
"A savelementálok fortyogó, bűzhödt teremtményei a csatornák legmélyebb bugyrainak. A pusztulásból, a gyilkos savakból teremtették őket renegát mágusok. A savelementálokkal csak a legőrültebbek szállnak szembe, hiszen megölésükkel semmit nem lehet nyerni, sőt, ha megpróbálod, csak árthatsz magadnak." - részlet az Encyclopedia Fantasiából
Nézz szét a galériában!
HKK a Board Game Expon
Legendák Viadala 2024 videók
Új HKK kiegészítő: Varázsdimenzió
Manaszipoly zén bemutató
HKK Időutazás: Kreátor Műhelye

A lista folytatása...
Országjáró feladat 2023
Országjáró feladat 2022
Országjáró feladat 2020
Országjáró feladat 2019

A lista folytatása...
Új HKK kiegészítő: Varázsdimenzió (24)
Lapötletek (64965)
BEHOLDER bácsinak kérdések !!! (8143)
Manaszipoly zén bemutató (11)
Excelsior (1003)
HKK Időutazás: Kreátor Műhelye (13)

További témák...
Tegnap leggyakoribbak:
A bajnokság döntősei
A dobogósok
A Nemzeti Bajnok
Az ezüstérmes
A Nemzeti Bajnok akció közben.
3. nap

Utoljára ezt küldték:
Szikrázó manahal
Küldj te is képeslapot!
Doomlord online game
Mágia Mesterei Online Játék
Szerkesztőség:
honlap@beholder.hu
Készítők:
Farkas Zsolt (Speedz)
Szeitz Gábor (Talbot)
Mazán Zsolt (Maci)
Webdesign:
Szirják Csaba (Chaar-Lee)
Szegedi Gergely (GerY5)
Ha hibát találsz a honlapon:
Írj nekünk!
 
  ... | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | ...
Nézet:
Remek beszámolók Bubu, grat még1x!
 
Bubu nem a Torzszülött vadászaton volt izom hanem Pyronon. persze őrültem volna ha én is húzok a barna leszedésből.
de azért grat.szép volt!
 
Nem a szerencsén múlott, megdolgoztál érte és nagyon szépen végigjátszottad a lehetőségeidet, e mellett iszonyat paklit draftoltál. Abszolute megérdemelted!
 
Gratulálok Bubu, sokszor nagyon szépen játszottál, bár a döntőben kicsit elhagyott a szerencse (vagy mellém állt). Holnapra igyekszem én is összerakni a beszámolóm a blogra, hogy hogyan is láttam az eseményeket.

gg
 
Melyik volt lenézett koncepció?

Augusztusban egyébként én sem írtam beszámolókat, de ennek részben a kevés idő, részben az volt az oka, hogy nem akartam, hogy tudják, miket tesztelek Nemzetire.

Szeptembertől írok megint.

Egyébként tényleg jöhetne több beszámoló, több komment meg mi egyéb! Szánjunk erre kis időt!
 
írok majd a hétvégéről csakazértis,hátha érdekel valakit
 
Mostanában valahogy nem tobzódnak a beszámolók. Talán ez is jelent valamit.
 
Köszi remélem a következő egy kicsit jobb lesz. Neked meg respect az elért eredményért egy általám kissé -már nem- lenézett koncepcióval. Grat!
 
Döntő: Egyed Dávid: A 3-ból kettőről készüt video, csináltunk pár marhaságot . Elején próbáltam bepörögni, ami többé-kevésbé sikerült is, de nála is voltak erős lapok, először Xodarral próbált lassítani, majd Mahedrossal elvette a Kritanoidomat amit ki is lőtt Szingu gyengeséggel, amire húzhatott. Asztalon ezt követően főleg a goblin nektár révén sikerült fölé kerülnöm, azonban a láthatatlan lénye ütött kettőt, az emésztő köd pedig besebzett hatot, ami pont elég volt neki. A második meccsből sokra nem emlékszem, de nagyon fordulatos volt, Varacskok és Pyronok röpködtek jobbra balra, Csuhiját ellopve mutogattam a Tyeoraljaimat, a meccs kb. egálban volt, mindaddig, amíg egy Thu'zad tanulmányúttal nem húzta fel 5-re a kezében lévő lapokat, majd egy Crimsonnal kontrollálta a meccset. Innentől bedobtam, sanszom sem volt. A harmadik meccs megint nagyon epic volt, ennyit megmaradt bennem. Elején a goblin fürkészeim Idő tornyával elég jókat ütöttek, Goblin nektár is segített. Ezután Dávid 2 Varacskkal terrorizált engem, amiket megoldottam, majd jött Pyron, először nála, amit leszedtem, majd nálam, amit ő oldott meg. 2 Kiégett őskövem révén kétszer indultam meg, de 2 Magmaáramlással ezeket is megoldotta, de én sem hagytam magam, az összes kalandozójára volt válaszom. A vége nagyon drámai volt. 9 Ép-m volt, asztalomon Tyeoral. Kézben Goblin nektár, még egy Tyeoral, plusz kisebb káoszsújátás, tehát egy leszedésem volt. Déve Mahedros kedvesezik, asztalán manakorong, a teoretikus manája 3...pont 9-et üt a két lény a végzeturamon lévő jelzők miatt, kezében egy lap. Mi legyen? Valamit lőni kell. Nem szívesen lövöm le a Tyeoralomat, mert elvesztem a lapot, és húz 2-t az izomra. De mi van, ha Pirofordítása van? Mi van, ha még egy hármat ütő repülő lény? Úgy gondoltam, ha Pirofordítás, akkor bebuktam, ennyi kockázatot vállalok. Viszont nem kéne azonnal lőnöm, várjuk meg, mi az uccsó lap a kezében. Majd a harci fázisban...Dave kijátsza a lapját! Katakomba!!! Ezt nem hiszem el! A lapjai célozhatatlanok voltak, így a Jégszilánk sem segített volna, ütött hatot, plusz 2 plusz 1 a katakombával! Kár érte, köv. körben meglehetett volna



De szomorú nem voltam. Egyáltalán nem volt rá okom. Egy viszonylag eredménytelen év után második lettem a Hkk Nemzeti Bajnokságon, kezembe vehettem a serlegemet, ami sokat jelent nekem (sportolói családból származom, szinte mindenkinek van trófeája, most már nekem is), plusz nyertem 40.000,- ft-nyit az új kiegből, gazdagabb vagyok egy Fókuszálással és egy nagyon nagy élménnyel. Kell ennél több? Nem sajnálom Dávidtól a bajnoki címet, sokat tett érte, és nagyon méltó bajnok, én meg boldog ezüstérmes lehetek!


Nem tudom, mi lesz jövőre...lehet már a 16 közé sem jutok be. De ezt már nem veheti el tőlem senki. Ezért akartam most már nagyon dobogós lenni, miután a 8-ban voltam, meg akartam ragadni a lehetőséget, ami sikerült! Úgyhogy büszke voltam magamra!
 
Végül a 3. nap.

Igazat megvallva nem sokat készültem erre a draftra, egy előnyöm viszont: 2010-ben ugyanezek voltak a draftos kiegek, akkor pedig a Nyugat-Magyarországi Találkozóra és a Nemzetire is felkészültem. Igaz, a TOP 16 egyikben sem lett meg, de most legalább vot értelme a 4 évvel ezelőtti készülésnek. Alapvetően a végzeturakban, a kiégett ősköves kontrollban láttam potenciált, de akár a mérgező lények, és sok tűzköpő toronnyal és a csillagok együttállásával az éplet sem reménytelen. Vagy good stuff.

Az első pakliban szinte az elején megláttam egy örökmozgót, nem sokat gondolkodtam rajta, Crimson nem volt, szedjük ki. Majd kaptam egy Aranydukátot, innentől sejtettem, hogy csontroll lesz...majd jött egy Kitanoid mágus és egy kisebb káoszsújtás...skydraft A következő 5 lapból 4 kiegéett őskövet szedtem ki, mellé 1 Goblin nektárt, majf jött 1-2 Goblin fürkész, és egy Krat aff, majd 1-2 Apró kincs...innentől picit aggódtam, sem Energiaital, sem más manatermelés nem jött, Barti és a többiek tőlem balra vszínű rendesen szűrtek. Öésem viszont egyáltalán nincs. A Tharr sznt annyira nem szűrték, így elkezdtem Torzszülött vadászatokat kiszedni, ezenkívül Éjfatty plazmákat és Tyeoralokat, hogy valami ölésem is legyen, végén 1 Jégszilánkkal. Első csomag után nem éreztem magam rosszul, de a leszedésem kevés volt, és erőforrásom az egy szem örökmozgón kívül 0. Második kör, bontok...még egy Örökmozgó . Na, vegyük csak ki, majd egy Idő tornya. A következő 3 kiegben mindháromban volt Manareg, úgy tűnt, Baka és Edit korántsem szűri annyira a színeimet, mint a másik oldal. A 3-ból csak 2-t vittem el, egyet egy második Kritanoid mágus javára továbbadtam, ezután egy Pyron és egy Goblin nektár állított válaszút elé, de maradtam a Pyronnál, eggyel később jött a nektár. Ezután mgint Apró kincs, Torzszülött vadászat és a lények voltak a terítéken, még egy kreat. affal és Jégszilánkkal fűszerezve. A végére nem éreztem rossznak a deckem:

Amit állandó jelleggel használtam:

6 Tyeoral
5 Kiégett őskő
2 Örökmozgó
2 Kritanoid mágus
5 Torzszülött vadászat
2 Jégszilánk
2 Goblin nektár
2 Kreatív affinitás
3 Apró kincs
2 Manareg
1 Energiadagasztás
1 Kisebb káoszsújtás
1 Aranydukát
1 Pyron
1 Idő tornya

Amiket váltogattam:

- +1 Torzszülött vadászat
- 4 Éjfatty plazma
- 4 Goblin fürkész
- 1 Megfelelő alkalom
- 2 Kinetikus detonáció


1. forduló: Schmid Edit Rücskös minós deckje ellen. Első meccsen az elején gyorsan kirakosgadta a minoit, ami nem tetszett nekem, ugyanis jégszilánk volt nálam, szerencsére az Éjfatty plazmák tartották fel a játékot, amíg nem jöttek a leszedéseim, amikkel már jobb volt az élet. Nem sok Ép-m maradt, amikor átvettem a játék irányítását, majd a Tyeoralok megfordították a meccset. A másik két meccsen én kezdtem, ott gyorsabban ment a leszedés, és az előny kiépítése, rendre volt 1-2 kiégett őskövem, ami hozzásegített a pörgéshez.
3-0


2. forduló: Molnár Feri, végzeturas-kontrollos deckje. Ez valami kegyetlenül brutális pakli volt. Gyakorlatilag az állandó védekezés mellett Szubtéri érzékeléssel szedte szét a paklimat, volt, amikor kettővel is (4-et szedett ki belőle). Az egyetlen taktikám az lehetett, hogy az Örökmozgókra építve igyekszem húzni és hamar ölni. Az első meccsen ez majdnem összejött, annak is köszönhetően, hogy az elején egy jó nagyot odasóztam neki 2 Tyeorallal és egy Kritanoid mágussal, de visszajött. A végén én szúrtam el, mert a lehető legnagyobbat akartam ütni, ahelyett, hogy egy kört várva idő tornyozok, azzal alighanem meglett volna a győzelem. A másik két meccsen kb. esélyem sem volt, próbáltam indulni, de mindig megoldott, majd jöttek az ő lényei és a Szubtéri. Amit leszűrtem, hogy az Éjfatty plazma, bár a Rücskös minók ellen jó volt, más ellen már nem lesz, ezért inkább a megfelelő alkalmakra és a goblin fürkészekre építettem a további meccseimet.
0-3


3. forduló: Kahn Evarth. Láttam, mint csinált Erdős Viktor ellen, hiába rohanta le Viktor több ízben is, lopós lapokkal mindig megoldotta a szitut, miközben ő maga szépen kiépült. Rengeteg lopása volt, tudtam, okosan kell játszanom, semmi hirtelen játék. Evarth az első meccsen máshogy gondolta, már az első körében megkínált egy ördögpókkal. Válaszul én sem kíméltem magam, Kiégett ősköveket raktam ki, majd kilőttem egy Örökmozgóval a Pókját, kicsit beindítottam a deckem, ami Kritanoid mágussal indult, volt nálam egy Aranydukát is. Nem sok Ép-m maradt, gyorsan kell ölnöm, minél több lényt ki kell raknom. Sokáig azonban állóháború folyt köztünk, épp csak tudtunk kis előnyt szerezni a másikkal szemben. Bíztam abban, hogy előbb-utóbb ellopja a Kritanoid mágusomat, egyrészt, mert az izmokra nem kevés lapot kapok, másrészt, ha visszalopom a lényem, arra nem sülnek ki az izmok. Szerencsére ez meg is történt, lopott egyet, én húztam és a leszedéseimmel, a többi lényére mentem rá, majd a saját körömben visszaloptam és a megerősített lényemmel nyertem. A másik meccs még ennél is keményebb volt. A játék elején ő indult be jobban, jött Kémgömb, majd Szubtéri érzékelés, ami nagyon lefolytotta a deckemet, próbálkoztam kitenni a Goblin fürkészeket, hogy a kör végén húzott lapjaim legalább ne általa befolyásolva jöjjenek, miközben kiégett őskövekkel igyekeztem szintén lapokat húzni, elkerülve, hogy a húzás fázisra építsek. Evarth rendszeresen Tyeoralokat adott nekem, ami nem volt a legértékesebb lény, de azért nem árt talonban tartani őket. A kezemben lévő Kritanoid mágus, és az asztalomon lévő Goblin fürkész a Torzszülött vadászataimmal új ötletet adott. Úgy kell lövöldöznöm, hogy a mágus magától, a Goblin meg a Vadászatoktól nyeri az izmokat, így nem tud úgy lopni, hogy ne maradjon még egy erős lényem, és ne húzzam magam halomra az izmokkal. Végül a Kritanoidot lopta el, és körökig kétségbeesetten kellett védekeznem hogy ne üthessen vele. Végül egy lapja volt, bíztam benne, hogy blank. Kijött mind a 4 Tyeoral. Egy foglal, kettő üt 18-at, ami elég volt! Evarthnak meg nem volt leszedése! Ezért a 8-as döntőért megdolgoztam nagyon.
2-0

Ezután fotó, öröm-bódottá, meg miegyéb, majd a negyeddöntő.

Horváth Dávid ellen: Igazából jóval kevésbé voltak izgi meccsek. Elsőt kezdtem, Kritanoid hamar jött, a lényeit folyamatosan megoldottam, ütöttem eleget. A második körben két Buborékkal nyitott, ami gáz volt, mert nem-lény lap leszedésem alig van, majd a láthatatlan kristály végzeturak eltettek. Harmadikban kezdtem, Kritanoid mágus, Kreat. aff. de láttam, van egy csomó Buboréka megint. Éreztem gáz lehet, mert csakhamar 4 Torzszülött Vadászat volt a kezemben, de a Buborékok elég gázak. Jobb híján Pyront tettem ki, csak a Buborékok megoldására. Szerencsére ez működött, Dávid meg nem húzott leszedést, mire pedig a Zoknenhoját behúzta, már sok izom volt a Torzszülött vadászaton. A háló teljesen lefogta az ellenfelemet, főleg, mert 4 leszedés volt a kezemben, később meg az Örökmozgót is behúztam. Így szép lassan fölé nőttem. A kétszeri kezdésnek viszont óriási szerepe volt.
2-1

Ezután vártam

és vártam...

és vártam...

és vártam...

és vártam...

és vártam...

és vártam...

és vártam...

és vártam...

14 óra 40-kor fejeztem be a meccsem a Dáviddal, de Zsolti és D.K. olyan kemény meccset játszottak, hogy 17 óra 5 perckor kezdtük el az elődöntőt.


Csető Zsolti ellen: Újabb Rücskös minós deck. De ez jobban pörgött, főleg Kiégett őskövek és Kémgömbök miatt. Első meccsen meg is ijedtem a szitutól, mivel Zsoltinak nagyon jöttek a minoi, nekem meg 3 Tyeoral volt a kezdőkezem, ami nem egy nagy álom. A mi sokat segített az az Örökmozgó, egy idő után elkezdte pörgetni a deckem, az őrposztba lévő minoit levadászta a torzszülött, és 3 Tyeoral ütött eleget, amikor nem volt leszedése. A második meccs vérbeli állóháború volt. Mindketten két Kiégett őskővel várakoztunk. Az elején még volt egy Örökmozgóm, de megoldotta, és volt egy megfelelő alkalmam, ami egyesével ütögette. Kb ennyit tudtunk felmutatni, én a goblin fürkészeimet, ő a Rücskös minoit nem akarta kijátszani a kinyerhető csontok miatt. A fordulópont az általam behúzott kisebb káoszsújtás volt, amivel meglestem a kezét és láttam, hogy semmi azonnalija nincs. Jöttek a Tyeoralok és megoldották a maradékot. A harmadik meccs elején megint ott volt a Kritanoid és hamar megkapta az örökmozgót is, elkezdhettem pörögni, de Zsolti méregsárkánya kicsit másként gondolta a szitut. Ez a brutális lény fölém nőtt, leszedésem nem volt, így 2 lapom képességét is elvette, nála kémgömb és őskő volt, kezdtem izgulni, lassan, de biztosan nőtt fölém, egy kétizmos lény volt az utolsó reményem kb., ami bejött, mert egyrészt elloptam a Goblin nektárját, másrészt egy újabb örökmozgó megpörgetett. Erre ő is topdeckelt egy újabb méregsárkányt, amire n Kinetikus detot húztam. Jól álltam, de izgultam, hiába nyomtam tele izmokkal egy Tyeoralt, ő mindig vagy egy spektrális skorpiót vagy izmos, vagy izom nélküli minot fel tudott tolni ellenem, amiket nem érte meg automatice leszednem, Csábító volt a gondolat, hogy kilőjem a saját 6 izmos Tyeoralomat, azonban tudtam (de a többiek nem), hogy összesen 3 lény van már csak a deckemben, még egy goblin fürkész és 2 Tyeoral. Nem akartam a 4 lényemből még egytől megszabadulni, féltem, hogy onnan zsolti a másik hármat már megoldja. Inkább vártam a többire. Köv. körben az őskőimnek köszönhetően 2 lényt húztam fel és azt mondtam, nem várok tovább, lesz, ami lesz, kilőttem 2 Skorpiót, majd Tyeoralok és egy Goblin lerohanta és ütött eleget. Szerencsére nem volt azonnalija!


Döntő: Egyed Dávid: A 3-ból kettőről készüt video, csináltunk pár marhaságot . Elején próbáltam bepörögni, ami többé-kevésbé sikerült is, de nála is voltak erős lapok, először Xodarral próbált lassítani, majd Mahedrossal elvette a Kritanoidomat amit ki is lőtt Szingu gyengeséggel, amire húzhatott. Asztalon ezt követően főleg a goblin nektár révén sikerült fölé kerülnöm, azonban a láthatatlan lénye ütött kettőt, az emésztő köd pedig besebzett hatot, ami pont elég vo
 
No, akkor jöjjön egy beszámoló a 2. napról is.

Gondolkodtam, mivel menjek. A 4.5 elég jó kezdés volt, innentől egy 3/6 elég, utoljára 2011-ben fordult elő, hogy ennél rosszabb lettem volna valamikor nemzetin, szóval az esély nálam. De mivel játszanak? Nem akartam, hogy a Bilincsek rommá verjenek, mert sejtettem, hogy abból sokba belefuthatok, de nagyon bonyolult deckkel sem akartam játszani, hajlamos vagyok a bestresszelésre. Ezért maradt a szokásos recept, a Chd követővel és a Hegymélyi keltetővel. A választás okosnak tűnt: tavaly 3.5-et hoztam vele, azóta a deck a morfokkal, őrült montrixszal, Chd templommal, mhorggal és az új xenokkal brutálisat fejlődött. Kb. a fél decket ki tudtam cserélni, és mivel sokat játszottam vele, ismerem, mint a tenyeremet. És a korlátozó szabálylapok ellen sem vagyok nagyon rossz, nem mellesleg a helyszínek tiltása sem gond. Lássuk, mire megyek vele.


1. kör: Molnár Feri, Bilincs. Első meccs nem volt gond, egy Fattylárva megtermelte a 3 fattyat, ütött köv. körben Halálos morf, vége a dalnak. A második meccsen ismételten Fattylárvával kezdtem, azonban most megoldotta a Túlvilág nagykövetével, majd próbált beindulni, igaz, egy Szökőkúttal igyekeztem keresztbe tenni neki. Végül azonban a topdeckelés neki kedvezett jobban. A harmadik meccsen az elején vívtunk pár kisebb csörtét, amikor láttam, hogy van egy Nax-ranja, ezért Deegora játszottam, igyekeztem mindent beéletezni...erre behúz egy Ragály rothadó lovast. Ezután agresszívebb játékba kezdtem...behúz egy Jégszívet...majd megpróbáltam egy leszedéssel hátráltatni...behúz egy Tűnékeny csábítást...hát ilyen nincs! Ezzel sajnos nem tudtam mit kezdeni.
1-2


2. forduló: Újabb Bilncs deck. Ezúttal jobban mentek a dolgok, első körben beforgatta a követőmet, de volt egy Keltetőfészkem, amit fagyurazott, de egy deego és egy domináns morf megoldotta a dolgot. A második meccsen agresszíven lerohantam, és kicsit szerencsém is volt, mert 3x ütöttem 9-et, úgy, hogy volt Kisebb jégdémona. Egy Tl'urlang tojás meg szépen tette a dolgát. A harmadik mérkőzés is jól alakult, viszonylag az elején ki tudtam terülni, és meg tudtam ölni az ellenfelemet.
3-0


3. forduló: Juhász Feri, Korlátozás-gyűjtőgen. Ok, ez ellen elvileg nem vagyok rossz. Első meccsen gyorsan indultam Xeno savköpülővel, majd megmutatta a Goblin régész, hogy mit keres a paklimba, először idéző, később Mágiamorfálót keresett, amik teljesen ellehetetlenítették az ellenfelemet. Második meccsért asszem nekem kell elnézést kérnem. Ő kezd, kezdőkéz Torquan-Tébolyodott. Utána még kinekronozta az örző lordját is. Ez innentől esélytelen volt. A harmadik meccs már kezdett azokra a meccseinkre emlékeztetni, amiket szoktunk játszani, fordulatos volt, az elején ő tudott elindulni a lényeivel, amiket viszonyt enyészet lovasával legyengítettem, majd egy Sötét nagyúr nálam vágott rendet, miközben életadóval a gyűjtőből hozott vissza pár lényt. De erre is volt válaszom egy Iszonykeltő formájában, A következő gyűjtőgenes lapjára és az életadó visszahozására azonban már nem.
2-1


4. forduló: Dárday Gergő, Arochos. Első igazán kellemetlen deck. Főleg úgy, hogy még Bufa segítsége is folyton jött. Első körben nem húztam igazán jól, az olcsó lények nem jöttek, hiába kezdtem a harmadik körben megindult és ütött eleget. A második meccs keményebb volt, de itt is ő került föléybe. Amiben reménykedtem, az a jó topdeckelés egy Őshangya inkvizítor után, de nem jött be. A harmadik mccset azért presztízsből lenyomtam és a Fehér özvegy is bizonyította a helyét a deckembe. A játékot folyamatában felépítve kerestem először egy lassító lapok, majd a Halálos morfot, végül a mélytengeri tekit, hogy először lassítsam, majd a behúzott moa darabolóval megfosztjam a manájától, majd mélytengeri teki, halálos morf, lövés. Legalább ennyi.
1-2


Az igazat megvallva itt kicsit ideges lettem...6.5 fél, két forduló, ez jó állás, de eszembe jutott 2012, ahol ennél is jobb helyzetben tudtam kiesni az utolsó két forduló veresége miatt. Reménykedtem, hogy a történelem nem ismétli önagát, Sallai Gabi biztatott is engem. Ezúton is köszönöm neki


5. forduló: Szatmári Bálint, harmadik Bilincs. Első meccsen az elején jónak éreztem magam, majd egy zseniális teknős és egy másik lény is jött bántani, ezeket elég nehezen oldottam meg. Tartottam a kezében lévő lapoktól, majd hirtelen bedobta. Nyilván a többi húzott lapja gyenge volt, és inkább időt akart a másik két meccsre, mert 1-1 győzelemre mindkettőnknek szüksége volt még a bejutáshoz. Második meccsen gyors terülős húzásom volt megint, és szépen el is indultam, amikor Szata kitett egy Hétfejű hidrát. Azaz kitett volna, de nem figyelt a keltetőre, eggyel kevesebb manája volt. Ez az apró hiba szerintem sokat számított, mert valójában a következő körben 4 vp-ből nem lett volna értelme egy életes kifejlett xenot kitennem, most viszont kárminimalizálás miatt megtettem. Mivel ki akartam ugrasztani a hidráját, a köv. körben 1 Halál éjfekete lovasát letettem,de előtte egy xeno atkát visszakértem vele. Jött a Hidra és egy Zseniális tekivel a teljes asztalom leszedte, de én is az övét, neki maradt egy tehetetlen monstruma. Elkezdtem ütni és lőni, de hamar jött nála egy Ker-kalah, amivel kiszedte az Atkámat. Szerencsére én is betopdeckeltem egy molekulabitorlót, amivel megoldottam a tanácsnokot. Ezután jött a húzzunk együtt 2 körig blankot c. intermezzo, ő kifejlett xenoját nyilván nem tette ki, én a tigriscápámat azért nem akartam, mert ha húz egy tömegirtás...ő valami kisebb lényt húzott, amit fölösleges volt kitennie, én egy földharcot szintén inkább tartalékoltam. Ő húzott egy moa darabolót, ami ugyan nem rossz, de itt annyit nem számít. És itt jött végre a jó húzásom, egy Xeno élősködő formájában, jött a Földharc, az élősködő és a cápa (de jó, hogy nem tettem ki), és megoldottam a monstrumot, a lényeim meg az ellenfelem. A harmadik körben elején szépen kidobatta a kezem, aztán meg folyamatosan oldotta meg a kijövő lapjaimat egy zseniális teknős meg mosolygott. Ebben nem tudtam nyerni. De ez nagyon kemény volt.
2-1


6. forduló: Kocsis István, korlátozás. Nem rossz. Első körben Jött egy hordalény, majd egy tojás, már csak várni kellett, végül ütöttem eleget. Második meccsen Techiflux-szal kezd, majd örző lord és valami gyűjtőgenes lap, inkább hagyjuk. Harmadik körben jó kezdőkezem volt, ő kezd, nálam Torquan-Goblin régész. Torquan a saját körömben, régész az övében, molgannal visszaveteti, de addigra már volt egy Mágiamorfálóm is, ami a csontokból kijött. Majd jöttek a morfok a régésszel. Nála jött az örző lord, de addigra kevés ép-je volt, a régész meg a Goblin kutatót és a Halálos morfot is tudta keresni.
2-1


Így végül 4/6 volt nekem, és ezzel a 6. helyen jutottam a 16-ba.


A két tartalékversenyzőt mondjuk sajnáltam, egyik épp István volt, aki jól játszott, de sajnos kellettek nekem azok a plusz pontok, meg a többi játékossal sem szúrhatok ki azzal, hogy elkomolytalankodom a meccset. A másik Gáspár Tomi volt, akivel első nap játszottunk nagyot, és jóban vagyunk, bíztam benne, hogy bejut. Remélem jövőre megint sikerült mindkettejüknek.


De az aznapi célomat a 11. hellyel maximálisan teljesítettem.
 
Igen, Ferivel nagyon korrekt meccset toltunk, első sokáig elhúzódott, de igazából egyikünket sem lehetett időhúzással vádolni és tényleg apróságokon múlott minden. Azt a meccset kellett volna videora venni!

Nekem egyébként nagyon-nagyon tetszik ez a változatos mezőny. Igaz, jóval nehezebb rá készülni, így kicsit nagyobb a sorsolás szerepe, de ezzel párhuzamosan szerintem megnövekszik a meccs közbeni gondolkodás, ill. sideolás stratégiai szerepe. Én ezt nem érzem problémának, sőt, kifejezetten élvezem. (És nem azért nem érzem problémának, mert a Nemzeti nekem összejött, eddig is ez volt a véleményem).

Ui.: mondjuk az egylaposon már egyszer feldühítettem magam az ellenfelem szerencséjén...
 
3 megjegyzés:

- nagyon jó, hangulatos beszámoló szokás szerint!
- JuFe elég korrekt lehetett, hogy 5 perc alatt lement a side + 2. meccs - példamutató!
- mindenkinek figyelmébe ajánlom, hogy milyen változatos paklik ellen küzdött Bubu, ahogy gondolom, más is - és a gondolkodást, a folyamatot, az epic meccseket írja le, és nem sír, hogy jajmivolt
 
Na, akkor elkezdem én a Nemzeti beszámolók írását!

Hagyományos versenyen mindig kicsit ideges vagyok. Általában a nemzetin ez nem sikerül, aztán igyekszem valahogy egylaposon visszakapaszkodni, ami aztán vagy összejön, vagy nem. Ezen változtatni akartam. A ganüid bilincset sokat teszteltem, de Pesten csak nem akart összeállni. Végül Németh Miki és Dömény Balázs meggyőzött, hogy játsszak legendás lényekkel. alaposan átbeszéltük a decket, az utolsó lapokig. Párszor teszteltem helyi szinten, igaz, azok nem voltak túl eredményes tesztek, de Miki mindig mondta, hogy a pesti meta más. Beszéljen belőle a próféta.


1. forduló: Gáspár Tomi, Villámháborús lényes pakli. Nem optimális, de nem is a legrosszabb. Elején ő kezdett, de a Torquanom lelassította, aztán mindketten próbáltuk a lényeinket a legjobb tempoban kitenni. Szerencsére a deckem drágításai nem jöttek elő. Mivel heréket nem húzott, igyekeztem a Zanpókjaira játszani, azokat nem hagyni élni, közben egy orgling mágussal szívni a max. Ép-jét. Egyik körben éreztem, eljött az id, vagy most nyerek, vagy már késő lesz, ezért az összes sebzésem belelőttem, amit tudtam. Tomi felkészült a támadásom kivédésére, de nem olvasta el figyelmesen a Bobó legendás képességét, amivel még két tőzegjelzőt termeltem és megoldottam. A második meccset én kezdtem, és a második körben próbáltam orgling ősanyát hozni. Ezt megoldotta, de utána egy Mahomi glem áramlásával két orgling mágust hoztam ki, ezekkel nem tudott mit kezdeni. Harmadikat nekem adta. Kemény volt, itt még sokat hibáztam, de 2010 után végre győzelemmel kezdtem a nemzetin.
3-0


2. forduló: Erdős Viktor, Semleges Csatamező. Jellemző, 2 Mezőből egy dafke jön. Kereséseket szedtem ki tőle, de leső meccsen így is gond nélkül lepörgött. Második meccsre 22 lapot sideoltam ellene. Bufa kódex és Fenyő zoárd szépen be is lassította az elején, ő pedig igyekezett leszedésekkel védekezni ellenem, majd Tolvaj klántaggal ellopta a kódexem, amit szánalmassal visszavettem tőle. Végül úgy álltam, hogy a 6. körben meg tudok indulni, azonban ő az ötödikben fogott egy Óriássárkányt és agyonütött vele. A harmadik körről elég annyit, hogy a 2., 3. és 4. körben is Cselvetést kaptam. Kicsit sajnáltam, nemzeti 1-2. napján az elmúlt 31 meccsen nem kaptam ki 3-0-ra (utoljára Varga Robi vert meg 2011-ben 3-0 arányban), de ez van.
0-3


3. forduló: Abonyi Attila, Szűk esztendős kontroll. Első meccsen kb. behúzott minden olyan lapot, amit drágítok, ráadásul Torquannal kezdtem, Denevérbombával is drágítottam, stabil voltam. Második meccsen kezdtem, Bonyi viszont egy védekezős és 2 ősmágiás lappal indított. A techifluxot úgy ahogy megoldottam, de a Zarándokkal és a Szkritter jótevővel sokkal több bajom volt, főleg úgy, hogy ezzel párhuzamosan Eleven épület is megjelent. Zarándokát Sármanóval kezeltem, amúgy Bobóval próbálkoztam, de a topdeck fázis nagyon rosszul jött ki nekem, szép lassan fölém kerekedett és legyőzött. A harmadik meccsen megint jött a Flux, de legalább egy Goblin szurkáló kezelte valamennyire, majd miután lement, egy másikkal újrahasznosítottam. Sebaj, jött még egy . Szerencsére azt is hamar meg tudtam oldani, majd jött egy kellemes orgling-roham, amire bonyinak countere nem volt, leszedésekkel meg semmire sem ment. Az ősanya-mágus kettős 2 kör alatt megoldotta a szitut.
2-1


4. forduló: Felizardo Dani, Arochos-dal. Na, ez megint neccesebb. Első meccsen szerencsére Dani nem indult túl jól, tanulságos mesével hátravitte az arochos tokeneket. Ezen stratégiáján azonban hamar változtatnia kellett, tekintettel arra, hogy az Orling mágusok max. Ép-csökkentésével még az Arochos jelzők sem tudnak mit kezdeni. Elkezdett ütni, kénytelen voltam védekezni. Dani végül egy Goblin füstkergetővel kísérelte meg átütni az őrposztomon és a Bobó jelzők kevesek voltak a lényei leszedéséhez...de arra viszont épp elegek, hogy a saját Torquanomat lelőve és feltámasztva visszaküldjem a lényeit aludni. Egy körrel később az orgling mágusok megoldotta a dolgot. A második meccs elején egy Bufa kódexe számomra kellemes mederbe terelte az összecsapást. Kellőképeen kiépítettem a 6.körre a védelmem 2 Zilakkal és 3 Szőkőkúttal egy Troquan mellett, de Dai is elkezdte a maga hokiját. Végül az idő lejárt és az adott körben nem tudott eleget ütni, így számomra is döbbenetes módon 1-0-át játszottam egy Arochos ellen.
1-0

5. forduló: Juhász Feri, Legfőbb követő, köd-deck (Manafam, Homályúr, antirakshi, molluszk). Gormuggal már az elején megoldottam a Molluszkját és a játék elején a kifejlett xenokra és gormugokra játszva próbáltam fölé kerekedni. Ő ködtigrissel és gyógyuló köddel védekezett. Ezt a meccset gyakorlatilag leírni sem tudom. Minden egyes lépést óriási gondolkodás előzött meg, hatalmas taktikai csata volt, egy fél pillanatig sem lankadt a koncentráció, minden egyes lapunkkal próbáltuk a másikat valahogy lekorlátozni, ő homálydémonokkal, és Bomtar trükkjével, én leginkább az ősanyákkal. 55 perces mérkőzés volt, a végén azonban én nem figyeltem, 7 alá csökkentettem az Ép-m, mie ő ködcsapás-ködlidérc-ködcsapás kombval megoldott. Kb. 5 percünk volt, agresszíven sideoltam, nem a deckje ellen, hanem, mindent, ami ölni tud, a helyett, ami nem. + a manapoid főflügyelőt tettem be, ami antirakshi mellett elsőre méretes ökörségnek tűnt a cél azonban az volt, hogy ha már eljutunk a toopdeckelésig és JuFe csak a húzott lapjaira él, akkor a 4 mana is korrekt ár a ködcounterért. Az elején már indítottam az rgling mágusokkal, majd jött Bobó is, amikor lejárt az idő, 1-1 körünk volt, feir próbálta bomtar trükkjével elvenni a Bobót, de bedobtam 2 jelzőre, mielőtt megtehette volna. Utolsó körben ott volt a 2 Mágusom, de más legendás lény nem, a 8 Ép kevés, 16 kell, de a 3 Bobó jelző megvan, de ez még csak 14. Kezem Vazallus, és Manapoid főfelügyelő...meglehet ez még, kitettem a Vazallust. Vártam mit csinál JuFe...csak nehogy keressen egy altató ködöt. Azt mondta, várjak, ez az. kijött a felügyelő. Kereste az altató ködött, de a köv. cselekvés az enyém volt, betermeltem a manát a Vazallusra és 4 manából lecountereltem (követőt forgatni nem tudtam, mert az elején a molluszk lénye eleget ütött). Utána 12 a két mágussal és 6 a Bobó jelzőkkel. Ez éppcsak megvolt, de szerintem megérdemeltem.
1-1

6. forduló: Kecskeméti Zsolt, Ősi bölcsesség, bűbáj, Techiflux keresése. Számítottam rá, hogy Flux vagy kyorg a kezdőlapja, nálam meg volt egy Torquan, úgyhogy övé a kör. Flux megakadt a torquan . Utána a 3. körben lekombóztam a Lidérclorddal. Nagy side volt, dea második meccsen szinte semmit nem húztam be ebből, bezzeg ő két fluxot is. A 3-4. körig pedig végig tudatrombolt, majd beindult és kinyírt. A harmadik körben megint flux volt a kezdőlap, de legalább egy denevérbomba társaságában, majd jött egy Sármanó, amit nem counterelt és egy Bufa kódex. Innentől sokáig várt, mire egy másik flux kijött és megoldotta a bombát, de a sármanóval és a kódexszel nem bírt, és ott volt egy Kifejlett xeno készenlétben, arra az esetre, amikor a kódex elmenne, Nála Elemi védelem jött védekezésre. Az 5. körben a szerencse mellém állt, Mágiagyilkos jött, innentől sokkal stabilabb voltam a deckje ellen, és igazából a mágia sík sem segített rajta.
2-1


Végül 4.5/6-tal 5. lettem, várakozáson felül teljes-tettem, végre esélyesen indultam a 2. napra, de az esélyesség terhet is jelent. Folyt. köv. jobb esetben holnap.
 
Szerintem nincs gond. Kipróbáltad magad, küzdöttél, most így alakult, máskor lesz jobb!

Azért gratulálok!
 
Egy beszámoló a nemzetiről:

Végül mégis összejött a pénteki-szombati nap szabadnapnak. Nagy volt a csábítás, hogy dupla KF dekkel menjek, de végül egy dupla sheran követős dekkel tettem tiszteletemet.

Az első nap hagyományos verseny volt, a dekk a következő képpen nézett ki:

Sheran követő:
3 sheran oltár
3 magzat
1 agyfürkészés
1 földanya ligete
1 aranyhal
3 kyorg tudás
3 cselvetés
3 rothadó borzalom
3 őshangya invizítor
3 őshangya here
3 őshangya lélekbúvár
3 szánalmas teknős
3 tüskés dohratog
2 idéző morf
1 halálos morf
3 sheran védősárkány
3 zanpók
3 eleven méreg
1 földanya

side: zoárd, nagy gyík, mérges pufi stb.


1. ford. Átkozott követő + Lassan járj 2-1 lost

A követő nem működik. Yes. Viszonylag így is izgalmas csaták, de éppenhogy nem lett meg.

2. ford. Bilincs 3-0 lost

A követő működik, de minek. Yes. Próbáltam én hordázni, meg kifejlett sárkánykígyókat side-oltam plusz földanya, de csak nem akart összejönni egy győzelem se.

3. ford. Keltető + Kaller követő 2-1 lost

A követő működik, de... A keltető azért kellően lassított és egy meccsen az ősmágiát is benéztem (ellenfelem is, de erre csak este jöttünk rá), de így elúszott a meccs és a forduló. Kicsit haragudtam magamra, de annyi mindenre kell figyelni egy nemzetin a sok paklinál, a rengeteg lapnál folyamatosan, hogy megesik az ilyen.

4. ford. Semleges csatamező 3-0 win ?hogyan?
A követő nem működik. Yes. De az ellenfelem szerintem nem optimalizálta eléggé a dekkjét, talán hibázott is nem tudom, én meg párszor bekerestem az utált tekit. Azért a feledés korszaka után nyernie kellett volna, nem is értettem mit csinál…

5. ford. Dalrochos 3-0 lost

A követő működik, de az ellenfél dekkje gyorsabb. Yes. Kevés kezdés, szar húzások, kemény meccsek. Pl.: Ő kezd, megtol egy kétségbeesés hatalmát, megszakítom a körét egy inkvizítorral kis haldokló quwarg nélkül, jövök, majd húzok egy beside-olt manaevőt… A sok dal és a sok jelzőt mindenre kínál megoldást. Ha ön egy boldogtalan teleshopot bámuló ember, akkor rendelje meg most a legújabb DalRochos paklinkat!

6. ford. Ősi bölcsesség Jancsár úr ellen 2-1 win

A követő működik. Ez hogy lehet? Egyikünknek sem volt olyan nagy tétje. Mindig tolta a legdurvább kontroll lapokat ami csak létezik a játékban és elvéreztem volna, ha a sok kis izomjelzőre nem húzok mindig új lapokat. Ő meg egy idő után kifogyott, így nyertem 2x.

Ez lett volna az első nap, és némileg csalódott voltam, de nem nagyon, mert 3. nap valószínűleg már nem értem volna rá, de azért ennél többre számítottam. Nem előző este összetákolt dekkről van szó (még ha annak tűnik is), komoly potenciállal szerintem. Gondoltam azt a 2-3 bilincset elkerülöm valahogy, a többi dekk meg nem annyira para. Ez a HungarianLuckyCardGameForever, de nézzük a többit!

A másofik nap sokszínűség jutalma, hasonló dekkel:

Sheran követő:
Sötétségszellem
Fekete özvegy
Magzat
Sheran védősárkánya
Zanpók
Idéző morf
Manaevő féreg
Aranyhal
Ősh. Inkvizitor
Ösh. Here
Szánalmas teknős
Barátságos teknős
Mérges puffancs
Kóspalaki sajtolvasó
Tüskés dohratog
Sárkánykígyó csemete
Hártyás lemúr
Eleven méreg
.
.
stb
.
Kyorg
Techi
Celvetés
spoilerek
stb
side: counterek, szökőkút, zoárd stb.


1. ford. kicsi MakóG Lépéselőny 3-0 win

Nagy csatákban győztem, le, szerintem remekül játszott. Jókat húztam ellene, ő kevésbé.

2. ford. Moschi Terrgath 2-1 lost
Midig egyel több countere volt, vagy jobban jött ki az erőforrás csatákból. Szintén nagy csaták, jó játék.

3. ford. CsetőZs Zarknod börtönéből 2.5-0.5 lost
A követő szinte nem működik. Yes. Minőségi laphátrány Yee. Sokszor jött ugyan az a nagy gyík az oldalamon, de még így is kevés volt. Vishera nagy lap, én régen is ezt gondoltam, és itt többszörösen bebizonyosodott, csak sajnos ellenem.

4. ford. Ősi rúna dal 1.5-1.5
Valahogy úgy hokizott jobbnál jobb lapokkal, hogy hiába volt követőm nem volt egyáltalán nagy fölényem. A harmadik meccsen járt le az idő. Az előtti két meccs nagyon szoros volt, durva, hogy a dalos hoki egylaposon is mennyire tud pörögni.

5. Legfőbb követős kalandozó dekk?? 3-0 lost
Nem tudtam pontosan mire számítsak, de az Átkozott követő, Homályúr, Kaller követő, Gnóm követő, Legfőbb követő felállás baljóslaú volt.
A követőm nem működik. Yes. Így bármibe kezdtem, bárhogyan, szépen 2-3 kör alatt megoldotta. Egyszerűen nem akartam elhinni. Volt, hogy lőttem a gnóm követőt, vagy a homályurat, vagy nem, attól függően milyen kezem volt, és egyszerűen lerakott mondjuk egy bölcs tanítót és onnan kampec.

6. Edith Legfőbb követős lila dekkje 3-0 lost
Még egy legfőbb követős összeállítás. Szuper. Nagyon nem érdekelt már az egész. Szépen beindult a sok kis lila dög no meg a homályúr és a tokozó. Mi kell még_? Lőjjek be követőt, ugyan. Milyen kemény lett ez az összeállítás, még a múltkori dungeonos hagyin is elkalapálta vele Magicmaster Viktor a kalandozóimat, meg Dév is a elkalapált vele a tesztelésen. Azt hiszem rendesen megutáltam. Stabil undormány.

Ez lett volna a második nap, ami azért lelombozott kissé. Oké nem akartam bejutni a 3. napra mert ennyi szabadidőm nem lett volna, de azért ennél jobb szereplésre számítottam. 12 / 3 az nagyon karcsú. Smafu. NUDLI. Semmi. NIHIL. Lehúzhatom magam a klozetten. Összegezve azt kell, hogy mondjam, (játéktudáson kívül) nagyon sok múlik a kezdésen-vagy épp a nem kezdésen, NAGYON sok múlik a kezdő kézen, egy csomó lap olyan erős, hogy ha létrejön onnan már nem nyerni akarsz, inkább a vesztés ellen játszol, a játék hihetetlenül szélsőséges.

Ui.: Az UR sorsoláson kaptam egy Fókuszálást amit eladva kijött a két napi utazási költségem, kaja, sör, stb. így jól éreztem magam az első nemzeti megmérettetésemen. Találkozunk jövőre!
 
Gyereknap!

Valoban nagyot mulattunk, mentek a beszolasok ezerrel
Lehetne ilyen retro versenyt csinalni gyakrabban, akar meg hetkoznap is, ha van mindenkinek Szabad(gyerek)nap
 
Szombaton nagyon jó kis verseny volt a HKK-retro!

Szana-szét röhögtük magunkat, már a hasunk is megfájdult a végére!

Az "Öregek" megmutatták, hogy 12 év teljes "kártya-szünet" után is tudnak még valamit a szövegelésen kivül!

Nagy gratuláció Árpinak és Gábornak!

Lesz még ilyen verseny, az tuti!
 
Grat, király verseny lehetett! Sajnos idő hiányában kimaradt, de a következőn ott leszek. Ha jól tudom az már módosított szabályok szerinti lesz! (1995-2000)
 
D-s Retro verseny:
Gigászi küzdelem a döntőben Husvet Arpival ("Gyereknap!"), végül alul maradt a mentor deckem (Holtzinger Dani fele regi nagy lenyes fejlesztes, 3 kurtszo helyett 3 eros gyengejevel fuszerezve), nem birtam a hordát - 1 : 1 nél veretlenül álltam, az idő lejárt, de respectből vegigjatszottam inkabb - sajnos nem sikerult hozni az utolsot, mert Arpi egy halal csokjat huzott, es szetestem..
Respect tőle, hogy a régi Azt mondtam, nem-et felajanlotta a D-nek kovetkezo díjként

Hihetetlen jo hangulat uverseny volt, visszatert sok regi emlek

Hnap aki akar menni Gyongyosre 2003-as gyngy versenyre, az szoljon, kocsival van ekdvem lemenni - ha mas nem, kolcson adom a deckem, mert jo
 
azt nem mondtam, hogy nem mákoltalak le.:P
 
Na nekem te ne nyavajogjál mr 1 körben kiteszek bilincs ellen 1 zenitekit 2.ban guolgot csinálj valamit kötsög:P
Ja és még 2 ölés akad a deckben...wtf???
 
de csak Viktor lett 4 győzelmes..és volt 5 ember 3.5-el.

amúgy még mindig jobban jártál mint én az életenergiával..
1.bilincs 2. bilincs 3. bilincs 4. kyorg+ járj 5. raia követő
 
A 6. meg Kisfec lett Lépéselőnnyel, amiben feketével is tolta, baromi jó pakli volt. Nem úgy volt egyébként, hogy csak egyetlen 4 győzelmes volt? Mintha Zsolt még ki is emelte volna.
 
Ez a Zsoltok napja volt.

1. Csető Zsolt, börtön, 5/5
2. Horváth Zsolt, bilincs, 5/4,5
3. Erdős Viktor, terrgath, 5/4
4. Evarth, járj + kyorg, 5/4
Tovább nem tudom, lehet, hogy volt még egy 4 győzelmes, de az is lehet, hogy az ötödik helyezett már Krisz volt bilinccsel (5/3,5).
 
Az kemény

Köszi
 
Csető Zsolti behúzta magának, sajnos fogalmam sincs, milyen dekkel, mert végig a hátsó régiókból törtem előre.

Az Átkozott követő kimagaslóan optimális választás volt. 5 kör alatt:

Lépéselőny-Átkozott-Átkozott-Rúna-Bilincs. 5/2.5 lett a vége, nem is csodálom.
 
Mi lett az egylapos vége skacok?
 
Beszámoló a hétvégi versenyről
 
és a gonosz kis páncélos jószágok..?
 
  ... | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | ...
Nézet:
Hírek, változások | Kérdések | Csere-bere | Stratégiák | Versenyek | Lapötletek | Szavazások | Egyéb

A társalgás szabályai | A legaktívabb fórumok és fórumozók | Moderátori tevékenységek


Főoldal | Túlélők Földje | Ősök Városa | Kalandok Földje | Sárkányölő | Puzzle | Hatalom Kártyái Kártyajáték | Álomfogó Kártyajáték | Káosz Galaktika Kártyajáték | Könyvesbolt | Alanori Krónika | Shadowrun | Battletech | Íróink | Könyvsorozataink | Fórum | Galéria és képeslapküldő | Sci-fi és fantasy novellák | Regisztráció | A Beholder Kft.-ről | Adatvédelmi tájékoztató

© Beholder Kft., 2003 - 2024
E-mail: beholder{kukk}beholder{ponty}hu | Tel.: (06-1)-280-7932

Az oldalon megjelent szöveges és illusztrációs anyagok átvétele, másolása, illetve bármilyen módon történő felhasználása csak a Beholder Kft. engedélyével lehetséges.
A fórumban történő hozzászólások valóságtartalmáért, minőségéért semmilyen felelősséget nem vállalunk.