Vissza a Főoldalra
 

Hírek, változások
Mi is az a KGK?
Ismertető a játékról
Gyorstalpaló - Szabályok
Teljes szabálykönyv
Alternatív szabályok
Beszélgetés a tervezővel
KGK-t forgalmazó boltok
Chat, üzenőfal
Fórumok
Szavazások
Írások, novellák
Gyakori kérdések
Feliratkozás Hírleveleinkre!
Adatvédelmi Tájékoztató
Ország Boltja 2011 Népszerűségi díj Egyéb kategória II. helyezett Ország Boltja 2012 Népszerűségi díj Hobbi és kellék kategória III. helyezett
Most ingyen kezdhetsz el játszani a Túlélők Földjén!
Kattints ide a részletekért...
KGK csere-bere (123)
KGK-ról általában (2080)
Melyik lapokat szereted legjobban a Káosz Galaktika Kártyajátékban? (112)
Szeretnél-e új Káosz Galaktika Kártyajáték kiegészítőt? (41)
Kombók és paklileírások (91)
Ami a szabályokból nem derül ki. (62)

További témák...
Doomlord online game
Mágia Mesterei Online Játék
Szerkesztőség:
honlap@beholder.hu
Készítők:
Farkas Zsolt (Speedz)
Szeitz Gábor (Talbot)
Mazán Zsolt (Maci)
Webdesign:
Szirják Csaba (Chaar-Lee)
Szegedi Gergely (GerY5)
Ha hibát találsz a honlapon:
Írj nekünk!
 

 | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 |
Nézet:
Erről a témáról van egy könyv Idegen Lelkek
 
Ez a könyv sirály!
 
Én úgy gondolom az eszencia jelképezi a Test lélek harmóniát és az a átkozott Króm Fokozatossan Leterheli atestet gyengül a imunrendszer.Aki velem egyetért vagy nem küldjétek el E-mail-ba.
Pár Hét mulva megjelenik a saját Honlapom ott rengeteg kiegészítő lesz-e témával kapcsolatba. Holapom:www.propaganda.network.szm.sk
no para magyar oldal:-]
 
1.) Agy
2.) Idegrendszer

1-es nem egyenlő 2-essel. A jelenség amiről beszélsz a fantomfájdalom. Természetes fenomén, és egy idő után elmúlhat. A test nem képes feldolgozni a testrész elvesztését, az idegek úgy funkcionálnak, mintha még a helyén lenne a szerv.

És ha a lélekről van szó akkkor szerinted egy skizofrénnek is csökkent esszenciája van, vagy éppen növekedett, mert kettős-személyiség?

A mágia lehet ebben a világban mindennapos, de az esszencia emberi tulajdonság.

Esszenciavesztés testrész-vesztés miatt szerintem elképzelhetetlen. De mindenki úgy értelmezi a dolgokat ahogy csak akarja.
 
Edigi ugytudtam,hogy az esszencia a materiális test és a lélek kapcsolatát jelképezi. Nem pedig az agyban történt károsodást. A kiberverek miatt meg azért veszt eszenciát a lény mert károsodik a kapcsolat.

Különben meg sok ember számolt be arrol, hogy az elvesztet végtag viszket, fáj, érzi, hogy még megvan. Mivel ezen a világon a máglya minden napos. igy miért ne.
 
Az esszencia-vesztés nem a végtag elvesztése vagy pótlása miatt van. (Különben a műanyag protézisért is esszenciával fizetnél.) Azért van levonás mert, DRÓTOKAT HUZALOZNAK BELÉD. Az esszencia az idegrendszert károsító hatások miatt csökken.

vmarknak: Ha ellopnak tőled öt rugót akkor nem fizethetsz a dílerednek azzal az ötössel.
Az esszencia pedig nem feltétlenül tér vissza. Ha valaki hitelesen akar játszani és botor módon hozzáér egy szigeteletlen nagyfeszültségű vezetékhez simán és örömmel veszek el tőle maradandóan esszenciát, ha egyáltalán túléli.
 
A mozgáskorlátozottak elküldenének a jó büdös [insert profan word]-ba!
 
Tudomásom szerint ha kiveszik a kibervert akkor viszajön az esszencia. Arról még nem halotam, hogy végtag vesztés esszencia vesztést okozna.

DE! miértne okozhatna? Hiszen ha a test károsodik, akkor a lélek is szenved. DE bizonyos esetekben megmarad a lélek sértetlensége igy esszencia sem veszik. Az áldozat ugy érzékeli, hogy nem vesztete el e végtagot és lehet, hogy csak a test vesztete el és a lélek nem (az asztrálon ugy látszik mint ha lenne). A mágokusan aktivak esetében ez fokozotan fenálhat, mert a lelkük kevésbé kötödik a testhes

Veszteség nélkül nem lehet beépiteni kibervert. Az esszencia viszatér egy idö után.
 
Sziasztok!

Meg tudná valaki mondani, hogy vissza lehet-e valamilyen módon az esszenciát szerezni? pl.: testrész visszanő

Ha egy felébredt esszenciát veszít, de nem kiberverbeültetés miatt, akkor annak arányában be lehet ültetni kibervert további esszencia(és mágia) vesztés nélkül?

előre is köszi
 
Remek megoldást találtam erre: fogtam egy ceruzát (nem rotringot mert az szétkaristolja a szarpapír lapokat) egy nagy és hetyke X-szel cenzúráztam a FA-t és RS-t írtam mellé...
Fölösleges ilyen elírásokba belekötni, a géppisztoly mindig lő rövid sorozatot.
 
Eladnék 1 db Shadowrun szabálykönyv 3. kiadást és 1 db Árnyékmagyarországot új és hibátlan állapotban mindössze 4900- ft-ért!

elérhetsz:06302640457 telefonszámon
és a
norvs@freemail.hu -címen
 
A régiben is RS-t lö. Hasznosabb joszá is igy.
 
Úgy látszik hogy ez csak engem érdekel....dehát ízlések & pofonok : ))
 
Ja egyébként nemtom ti észrevettétek de az hogy lehet hogy az Uzi III csak FA módban tud lőni? És azt sem tudom hogy a régi könyvben hogy lőtt mert azt elpasszoltam
 
Nem baj, hogy van ez a pár kiegészitö szabály. Betöltöt egy kis ürt a szabály rencerben. Jóval taktikusabb let a harc. Ja és hoszabb.
Párszor meg mentet a rigó támogatása. Érdekes látvány amikor 4 rakéta a semiböl szét zuza az céges piztonságiak sorait.
 
wow...

Igen, belenéztem
Nekem alapvetően teccett... bár nem vagyok oda az ilyen szabályoktól hemzsegő kiegészítőkért:-)
 
Nem csak keztelek hiányoni.
Olvastad a fegyverek kieget? Vélemény?
A szabájok tök jók.
 
Vagyok
Mijaz, elfelejtettem válaszolni valamire?:-))
 
Woof!
Mitörtént elfujt a szél?
 
Hát, akkor elég rosszul értelmeztétek... így nem csodálom, hogy nem tartod olyan erősnek a varázslókat :-D
 
Nem egészen háziszabáj. Mi igy értelmeztük. Egyébként szabájok szerint játszunk.
 
Ja-ja her NeonGreenFire! és remélem is hogy még legalább 2 évig fogok élni!!!!!!
 
Hja, a te értelmezésed... Mérnem azzal kezdted, hogy te nem a könyvbeli szabályok szerint játszol? akkor nem görcsöltem volna itt a magyarázattal:-D Végülis mindenki olyan háziszabályokat alkot, amilyeneket akar... ;D
 
Az én értelmezésem szerint a SR elsö magyar kiadásában a f.f. a megkötést követö bekapcsolásboz nem kell karma, de az ujra bekapcsolásoz ujra meg kell kötni az f.f.-hez a varázslatót. PONT! (opció,ha igy tetzsik).

Azért játszunk "elavult" rendszerel mert már két éve megy egy életut aminek még közelsincs vége.
 
Jah, az alábbiek persze mind-mind a 2. kiadásra vonatkoznak. Nem is tudom miért molyolok még mindig egy idejétmúlt rendszerrel Tessék SR3-at használni, ott javítva vannak ezek a dolgok:-))
 
Az Állandósításra gondolsz? Köztünk legyen szólva, szerintem az égvilágon semmi értelmes sincs, de elméletileg az lenne, hogy fókusz NÉLKÜL is állandóvá lehessen tenni varázslatokat.

Vagyis azért van némi értelme, ha ráráldozol egy csomó karmát. Tegyük fel, megtanulsz egy 8-as erősségű manakorlát varázslatot (azt még nem olyan nehéz). Aztán 16 karma elköltésével állandósítod magadon. Ez azt jelenti, hogy lesz körülötted egy 8-as erősségű manakorlát, ami ugye minden rád célzott varázslat célszámát 8-cal megdobja. Mivel varázsló vagy, tegyük fel hogy az akaraterőd mondjuk 5-ös, a tested pedig hármas. Ha valaki manavarázslatot akar mondani rád, 13-as célszámra dob, ha fizikait, akkor pedig 11-esre. Sok sikert neki...
Persze ez eddig még nem nagy ügy, egy fenntartó fókusszal is meg lehet csinálni. Csakhogy a fókusz egy 1-es szintű cucc, amit gallyra lehet vágni egy varázslattal, "mindössze" 7-es célszámra: 1 (a fókusz szintje) + 6 (a manakorlát szintje, mert az ugye védi magát a fúkuszt is). Ezzel szemben az Állandósított manakorlát ereje akkora, ahány karmát belefeccöltél. Azaz 16-os. Azt a büdös életben nem szedik le rólad...

ááááá, tényleg nem erős a varázsló:-D

(Mindez persze csak a szabályok nyers felhasználása. Nincs hozzápasszintva a világképhez, a realitáshoz, a mesélő tűréshatárához stb.)
 
"A szöveg nem jedzi meg, hogy kilehetne kapcsolni és utána ujra kötés nélkül aktiválni."

SR2 139. oldal:

"A megkötést végző varázsló egyetlen gondolattal bármikor aktiválhatja és deaktiválhatja a fókuszt. Mindkettő egyetlen egyszerű tevékenységet vesz igénybe."

A karmaköltés csak a megkötésre vonatkozik:

"Ha a varázsló sikeresen elmondott egy fanntarható varázslatot [Ami ÖSSZETETT TEVÉKENYSÉG, tehát köze nincs a fókusz aktiválásáho - te ezt a két dolgot mosod össze], akkor egyetlen Karma pont elköltésével a fókuszt a varázslathoz és az asztrális síkhoz kötheti [ez az a bizonyos egy karma, ami a 138. oldalon lévő táblázatban is fel van tüntetve]."

Szó nincs arról sehol, hogy az aktiváláshoz karmát kéne költeni. Az viszont egyértelműen kiderül a szövegből, hogy a varázslat elmondásakor (tehát a megkötéskor) kell karmát költeni. És az is, hogy aktiváláskor nem kell elmondani a varázslatot...tehát mi következik ebből?:-D
 
her Woof: Ha a karmás dolog tényleg nem lenne a f.f.-nál akkor mi értelme lenne a varázslat megkötés metamágikus képességnek???????
 
Ja, az adeptusoknak jó a dolguk az SR3 rendszerében.
 
Az elsö magyar kiadás.Egy szamuráj,egy dekád, egy varászló van a boriton.Az egyik trilogia szereplöi.

Az első magyar szabájkönyv a fenntartó fokuszokról azt írja röviden: a f.f. a varázsló hejet tartja fent a varázslatot és, hogy nem muszáj rögtön aktiválni.A szöveg nem jedzi meg, hogy kilehetne kapcsolni és utána ujra kötés nélkül aktiválni.De mivel a varázslatok "életben" tartásához szükség van az asztrális energiára ezért ha kikapcsolják megszünik a varázslat és lehet ujra kötni 1 karmáért.

A 3. kiadás: anyiban változtat, hogy szintet ad neki (nem csak 1. szitü), szintnyi erejü varázslatot képes fenntartani, megkötés szint*1 karma, kizárolagos varázslat nem köthetö meg f.f.-ba,megkötéskor meg kell határozni milyen varázslat fetartására lesz képes. Pontosan kitér a bekapcsolásra: "Az újra aktiváláshoz ismét rá kell mondani a varázslatot"
 
 | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 |
Nézet:
Termékeink | Írók és rajongók | Szavazások | Egyéb

A társalgás szabályai | A legaktívabb fórumok és fórumozók | Moderátori tevékenységek


Főoldal | Túlélők Földje | Ősök Városa | Kalandok Földje | Sárkányölő | Puzzle | Hatalom Kártyái Kártyajáték | Álomfogó Kártyajáték | Káosz Galaktika Kártyajáték | Könyvesbolt | Alanori Krónika | Shadowrun | Battletech | Íróink | Könyvsorozataink | Fórum | Galéria és képeslapküldő | Sci-fi és fantasy novellák | Regisztráció | A Beholder Kft.-ről | Adatvédelmi tájékoztató

© Beholder Kft., 2003 - 2024
E-mail: beholder{kukk}beholder{ponty}hu | Tel.: (06-1)-280-7932

Az oldalon megjelent szöveges és illusztrációs anyagok átvétele, másolása, illetve bármilyen módon történő felhasználása csak a Beholder Kft. engedélyével lehetséges.
A fórumban történő hozzászólások valóságtartalmáért, minőségéért semmilyen felelősséget nem vállalunk.