Vissza a Főoldalra
 

Újdonságaink
Előkészületben
ÁSZF
Adatvédelmi tájékoztató
A pontgyűjtésről
Akciók
Beholder könyvek (Lista)
Más kiadók könyvei (Lista)
Kártyacsomagok (Lista)
Magazinok (Lista)
Játék-kiegészítők (Lista)
Puzzle játékok (Lista)
PC játékok (Lista)
Társasjátékok (Lista)
Dobókockák (Lista)
Keresés a termékek közt
Chat, üzenõfal
Íróink
Sorozataink
Ajánlók, kritikák, ismertetők
Könyvrészletek
Fantasy borítóképek
Sci-fi borítóképek
Könyv toplisták
Fórumok
Szavazások
Bevásárló kosár
Feliratkozás Hírleveleinkre!
Adatvédelmi Tájékoztató
Ország Boltja 2011 Népszerűségi díj Egyéb kategória II. helyezett Ország Boltja 2012 Népszerűségi díj Hobbi és kellék kategória III. helyezett
Most ingyen kezdhetsz el játszani a Túlélők Földjén!
Kattints ide a részletekért...
Nézz be kártyaboltunkba!
Hatalom Kártyái – Császárváros június 17.
Zén Legendái: Lúcia kalózai május 18.
Alfa pakli - Tengeri rablók március 18.
Alfa pakli - Kereskedők március 18.
Alfa pakli - Felfedezők március 18.
A pillanat képe
A tűzfőnix szárnyalása
Küldd el képeslapként!
A legkevésbé sem mondható megszokottnak, hogy tűzfőnix vitorlázik Fehérbérc, a kalandozóváros légterében. Pelegrinnek, az ifjú Álomőrzőnek azonban menekülnie kellett, és konok üldözői elől már csupán odafönt lelhetett egérutat. Az előtte álló éj azonban még kellemetlen meglepetéseket tartogat számára: többek között át kell értékelnie magában, hogy ki a barát és ki az ellenség...
Nézz szét a galériában!
Megújult webbolt

A lista folytatása...
Termékismertető - Kártyaalbum lap (10 darab)
Termékismertető - Zén Legendái: Lúcia kalózai
Termékismertető - Alfa pakli - Tengeri rablók
Termékismertető - Alfa pakli - Felfedezők

A lista folytatása...
Megújult webbolt (10)
Kaland-Játék-Kockázat (156)
Könyv adás - vétel (618)
Részvétnyilvánítás - Böszörményi Gyula (2)
Alanori Krónikát vennék (61)
Az Idő Kereke sorozat folytatódik! (10)

További témák...
Doomlord online game
Mágia Mesterei Online Játék
Szerkesztőség:
honlap@beholder.hu
Készítők:
Farkas Zsolt (Speedz)
Szeitz Gábor (Talbot)
Mazán Zsolt (Maci)
Webdesign:
Szirják Csaba (Chaar-Lee)
Szegedi Gergely (GerY5)
Ha hibát találsz a honlapon:
Írj nekünk!
 
 | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | ...
Nézet:
Koszonom, ez a magyarazat teljesseggel elfogadhato.
 
Köszönöm szépen!
 
A főtitkárral isteni szövetségen nem lépheted túl a színkorlátot (de ez ott is van a FAQ-ban a lap mellett). A Legendás pegazus a 3 szín szabályt oldja fel, ha más szabály van a versenyen, akkor azt nem. (Ezeket a szabályokat a pakliszerkesztő is ismeri, ha kipróbálod.) A Sárkányfészek előre kikészített lapokat termel, azokra a színkorlátozás nem vonatkozik.
 
Újabb 2 kérdés az Isteni szövetség verseny formátumára:
A roxati főtanács titkárával bármilyen szinű céhet használhatok, illetve a Legendás pegazussal (a pegazus gondolom fixen nem működik mert 3 színről ír)?

A Sarkanyfeszek barmilyen színű lényt meg tud majd termleni?
 
Amikor a paklira pakliépítési szabályok szempontjából hivatkozunk (3 szín szabály, 3 lapos szabály, legális lapok, mardakor stb) akkor mindig arra hivatkozunk, ami a tényleges paklilistád.

Amikor játék közben egy lap képessége hivatkozik a paklira, akkor az a tényleges húzópaklira vonatkozik.

Fec: a hátrány is egy hatás, nem lehet vele forrásimmunis lapot ellopni.
 
Kitagadott szirénnel el lehet lopni/ ki lehet jelölni Forrásra immunis lapot?

Fec
 
Én tudom hol van, a szabálylap alatt
 
Ezzel szemben a mező faq-ja azt írja:

Ha 4 színnel játszok, köztük Elenios-szal, és csak 7 Elenios lap van a pakliban, és az ellenfelem ezeket választja ki a Semleges csatamező hátránya során, a cserepakli használatával nem cserélhetem le az Elenios-t színt a pakliban, hiszen akkor 5 színű lesz paklim. A Semleges csatamezővel kivett lapok is a paklim részei, csak az adott játékban nem használhatom őket.


Én értem, hogy nem így kéne működnie az Istentelennek, de akkor ezt szerintem egyértelműsíteni kéne mert a jelenlegi faq-ok alapján nézi a félretett lapokat.
 
Ezzel volt annó áthidalva az hogy kiveszem a mardakort a deckedből és lendületből megóvlak Ez a döntés meg lett hozva, felőlem meg lehet változtatni, én továbbra is csak arra válaszoltam hogy jelenleg hogy működik
 
Én elfogadom ez így okés! Csak akkor a többi szabállyal van még néhány kérdés.
 
Én magam is sokat tépelődtem ezen a mechanikán, de végül a kulcs magán a semleges csatamezőn szerepel. Azt írja: "ezeket félre kell tenned".
Tehát nincsenek a pakliban.
Persze, hogy ha nincsenek a pakliban, akkor miért számít a színük, az isteni lapok száma, és színe, stb. az egy másik kérdés.
 
És az Istentelent ez hol érdekli? Ezzel gyönyörűen rávilágítottál te is, hogy az istentelennek az számít, ami ténylegesen a pakliban van.
 
Igy van. Amit tudunk arrol a het laprol, hogy a pakli resze, de sem kezben, sem asztalon, sem gyujtoben, sem a Semmiben van.
 
Azért ez egészen más. A gyujtoben, kézben, semmiben lévő lapoknak van egy meghatározott helyen hogy éppen hol vannak és nem a pakliban. A játék elején kiválasztott 7 laprol ilyen formaban nincs megmondva hogy hova kerülnek.
 
Nem nyavalygott senki, ha ez jott le az alabbiakbol, az azert baj. A nezd at a paklijat a mezo es az alatta levo faq alapjan ugy definialhato, hogy nezegetheted a nem hasznalhato het lapot is vele, csak minek ugye. De akkor befejeztem, nem lehet, nem mukodik, mert csak, es kesz.
 
Nyilván nem a te hatásköröd csak egyelőre te reagáltál. Miklós véleményére is kíváncsi vagyok.
Csak érdekes, hogy Isteni szábálynál vizsgálja a kivett lapok színét is, mint pakliban lévő lapok színét, de az istentelennél már nem nézi azokat a lapokat a pakli részének. Nem tűnik logikusnak.
 
Ha így működne, ahogy néhányan írjátok, akkor a játék bármely szakaszában működne az Istentelen egy megfelelő méretű pakli ellen.
Ugye a legtöbbször ha felhúzzuk a kezdőkéz+ néhány lapot, már nem szokott kisülni. A lap egyértelmű, át kell a játszma során nézni az ellenfél pakliját, és azt megszámolni. Ha beleszámolná ami már kiment, az hasonlóan életszerűtlen lenne, mintha a Smaragd pega az ellenfél gyűjtőjéből meg semmijéből is keresne, hiszen hivatalosan az a "pakli része", fel van írva a listádra az összes lap onnan is.
 
Mivel az istentelen úgy kezdődik hogy "nézd át az ellenfél pakliját" majd ha az a pakli valami akkor kisül, ezért azt nézieg hogy a kijáaszásának pillanatában mi az ami az ellenfél paklijában benne van. Ezt nem tudom máshogy magyarázni.
Ha a hogyan működik volt a kérdés, arra válaszoltam, így. Ha a nyavalygás megy hogy de ez így szar, működjön inkább máshogy az már nem az én hatóköröm
 
A kodexben nincs ilyen megfogalmazas, hogy “fizikailag”. Ha pedig fizikailag nincsenek benne, mi a helyzet az isteni lapokkal?
 
Trukkos dolog azert ez : "logikailag" a paklid resze, amde "fizikailag" meg nem. Csak arra kell rajonni, melyik lap/szabaly hivatkozik a "logikailag" reszre es melyik a "fizikailag"-ra.
 
A hét lap amit kivesznek benne van a paklidban fizikailag vagy nincs benne?
 
Ez kvázi a pakli része marad csak nem használhatod. Mintha a paklid aljan lenne a 7 lap és ott is maradna bármi történik. Logikus lenne,hogy működjön az istentelen.
Nyilván a keresések nem.
 
A kivett lapok a pakli részének számítanak, ám fizikailag nincsenek benne a pakliban. Így amikor az istentelen átnézi a paklit megállapítja hogy az konkrétan hány lapos, majd ez után vagy kisül vagy nem. Az ellenfél paklijából kereső lapok is csak az ellenfél paklijában konkrétan megtalálható lapokból tudnak keresni, ha erre vonatkozik a kérdésed vége
 
Sziasztok!

Felmerult egy kerdes, amire erkezett egy nyugtalanito dontes, es erre szeretnek magyarazatot kerni. A mezo kivett het lapjarol lenne szo. A faq ket pontja (mardakor es szin kivet) alapjan a het kivett lap a pakli resze marad, illetve isteni szint sem cserelhetek ovas nelkul, ha az ellenfel vett ki istenit. Tehat a pakli resze marad, es a mezo megfogalmazasa szerint a mezot hasznalo jatekos ezeket a kivett lapokat nem hasznalhatja.

Mi a helyzet igy az Istentelennel? Ez lett volna a bomba kerdes, hogy harom kek ceh mellett akkor igy a 66 lapos paklit veszi szamitasba a lap.

Es akkor nem esett szo a Smaragdsorenyurol es az Exhumalasrol.
 
Volt egy kérdés lentebb, jó lenne, ha nem merülne feledésbe...
Tavaly a februári beholderes verseny már kvalifikációs verseny volt.
Az idei is az lesz?
 
Egy kérdés: a környezetszennyezés csökkentésének elkerülése érdekében nem lehetne megfontolni 2 db ritkát tartalmazó "only gold" boosterek forgalmazását?

Sajnos ez így ebben a formában nem megoldható

Èrdekes,èrdekes! Akár mèg jó is lehet, de behóson nem hiszem hogy beleugranának ilyenbe, de talán kisebb helyszínen ki lehetne próbálni.

Én nyitott vagyok bármilyen új formátumra, aminek van létjogosultsága. Mondjuk számomra egy színkorlát nélküli versenyen adja magát, hogy a 17 legerősebb HKK lappal játsszak. Nem jó, ha nincsenek mesterséges korlátok, mint a színkorlát, aminek köszönhetően már eleve le van zsírozva, hogy nem mindenki fog ugyanazzal jönni. Amit én egyébként kipróbálhatónak ítélnék, az a „rotán belüli rota” annak idején amúgy is felmerült a 2 éves rota ötlete, ezt végül elvetettük, de nagy ritkán versenyen ki lehetne próbálni, hogy csak az utolsó 3 vagy 4 kiegészítőből lehet építkezni.

A vigaszdrafton kívül van terben Behos draft?
Ha nincs legközelebb a frissen bontott mellett a tesztelői draftot nem lehetne nyílt versennyé tenni

Erről lehet szó, szerintem a tesztelők se elleneznék, de azért itt valamekkora handicapben lennél, mert ők játszottak már a lapokkal.
 
A vigaszdrafton kívül van terben Behos draft?
Ha nincs legközelebb a frissen bontott mellett a tesztelői draftot nem lehetne nyílt versennyé tenni?
 
Szerintem se újjítana be Miklós, pedig adja magát a rota miatt.
 
Èrdekes,èrdekes! Akár mèg jó is lehet, de behóson nem hiszem hogy beleugranának ilyenbe, de talán kisebb helyszínen ki lehetne próbálni.
 
Akkor fordítsuk meg. Legyen színkorlát nélküli verseny. Tiltott minden színtelen és isteni lap.
 
 | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | ...
Nézet:
Hírek, változások | Kérdések | Csere-bere | Stratégiák | Versenyek | Lapötletek | Szavazások | Egyéb

A társalgás szabályai | A legaktívabb fórumok és fórumozók | Moderátori tevékenységek


Főoldal | Túlélők Földje | Ősök Városa | Kalandok Földje | Sárkányölő | Puzzle | Hatalom Kártyái Kártyajáték | Álomfogó Kártyajáték | Káosz Galaktika Kártyajáték | Könyvesbolt | Alanori Krónika | Shadowrun | Battletech | Íróink | Könyvsorozataink | Fórum | Galéria és képeslapküldő | Sci-fi és fantasy novellák | Regisztráció | A Beholder Kft.-ről | Adatvédelmi tájékoztató

© Beholder Kft., 2003 - 2023
E-mail: beholder{kukk}beholder{ponty}hu | Tel.: (06-1)-280-7932

Az oldalon megjelent szöveges és illusztrációs anyagok átvétele, másolása, illetve bármilyen módon történő felhasználása csak a Beholder Kft. engedélyével lehetséges.
A fórumban történő hozzászólások valóságtartalmáért, minőségéért semmilyen felelősséget nem vállalunk.