Vissza a Főoldalra
 

Újdonságaink
Előkészületben
ÁSZF
Adatvédelmi tájékoztató
A pontgyűjtésről
Akciók
Beholder könyvek (Lista)
Más kiadók könyvei (Lista)
Kártyacsomagok (Lista)
Magazinok (Lista)
Játék-kiegészítők (Lista)
Puzzle játékok (Lista)
PC játékok (Lista)
Társasjátékok (Lista)
Dobókockák (Lista)
Keresés a termékek közt
Chat, üzenõfal
Íróink
Sorozataink
Ajánlók, kritikák, ismertetők
Könyvrészletek
Fantasy borítóképek
Sci-fi borítóképek
Könyv toplisták
Fórumok
Szavazások
Bevásárló kosár
Feliratkozás Hírleveleinkre!
Adatvédelmi Tájékoztató
Ország Boltja 2011 Népszerűségi díj Egyéb kategória II. helyezett Ország Boltja 2012 Népszerűségi díj Hobbi és kellék kategória III. helyezett
Most ingyen kezdhetsz el játszani a Túlélők Földjén!
Kattints ide a részletekért...
Nézz be kártyaboltunkba!
Zén Legendái: Trollok szeptember 16.
Zén Legendái: Kufárok július 8.
A pillanat képe
A kalandorlány végveszélyben
Küldd el képeslapként!
Amikor egy viszontagságos út végén Livak és cimborái már úgy érzik, nem érheti őket újabb meglepetés, keserű csalódás éri őket. Azazir, a renegát varázsló a mágia újabb oldalával ismerteti meg őket - sajnálatos módon azonban a legendák nem hazudtak: a vén mágus valóban veszedelmes őrült...
Nézz szét a galériában!
Termékismertető - Alfa pakli – Káoszhorda
Termékismertető - Alfa pakli – Varázslények
Termékismertető - Hatalom Kártyái - Roxat céhei
Termékismertető - Dobókocka (20 oldalú)

A lista folytatása...
Megújult webbolt (14)
Kaland-Játék-Kockázat (156)
Könyv adás - vétel (618)
Részvétnyilvánítás - Böszörményi Gyula (2)
Alanori Krónikát vennék (61)
Az Idő Kereke sorozat folytatódik! (10)

További témák...
Doomlord online game
Mágia Mesterei Online Játék
Szerkesztőség:
honlap@beholder.hu
Készítők:
Farkas Zsolt (Speedz)
Szeitz Gábor (Talbot)
Mazán Zsolt (Maci)
Webdesign:
Szirják Csaba (Chaar-Lee)
Szegedi Gergely (GerY5)
Ha hibát találsz a honlapon:
Írj nekünk!
 
  ... | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | ...
Nézet:
3 sorért jár majd 5 Időlassító, vagy hogy lesz megoldva?
 
Azaz, Résföld.
 
You meant Résföld sorbemutató?
 
Talán nem giga-mega spoiler, ha már most elárulom, hogy a februári Roxat céhei sorbemutatón a jutalom Időlassító lesz, szóval az a lap vissza fog jönni márc 1-től. A Most már elég is szóba került, sőt teszteltük is az új metában egy ideig, de végül a tesztelő csapat leszavazta az újrakiadását.

De azért jönnek hasonló funkciójú lapok, mint pl. most a Csáp-istenség vagy egy Sheran lap a jövú nyári kiegészítőben.

És persze, Szomjazó féreg nélkül is lehet "pörögni" de nincs még egy lap ami az 1. körben feltétet nélkül 4 zsz-t adna, a tapaszalatunk az volt, hogy több pakli is kipakolta a teljes kezét az 1. körben (meg még azokat is, amiket húzott) ha feljött a Szomjazó. Nyilván a mome jellegű lapok fenyegetést jelentenek az ilyen játékstratégiára, de inkább úgy, hogy az emberek akkor össze se raknak egy ilyen paklit, tudván, hogyha feljön a mome, akkor kikaptak. Mi viszont azt szeretnénk, ha ilyen paklikkal is lehetne játszani (csak nem az 1. körben nyernének).
 
Szia Miklós!
A bilincses gyűjtőgenben eddig is tudott pörgést generálni. Egy csomó "alap lap" full ZSZ... Varkaudar trágya, Morgan szellem, Nekromanta pálca, BUCKAQUWARG, Temetőlidérc, Lidércharcos (igaz egy 1 mana is mellé).
 
Talán ha pl. lenne Időlassító, vagy Most már elég a metában, akkor nem okoznának ekkora gondot az ilyen típusú lapok?
 
Ezt nem véglegesitettük még teljesen, de a lap problémás tapasztalatunk szerint a jövő évi metában, ha az ideiben nem is. 4 zanszilánkot tud adni az 1. körben, ez bizonyos paklikban iszonyatos pörgést tud generálni.
 
Üdv!

Erre lehetne egy kis magyarázatot kérni?

"Szomjazó féreg: Tiltás Új nemzedék formátumon."

Elég fixnek tűnik a leírás alapján, és nem emlékszem, hogy a Semmi mestere, vagy a Mező , mint Tier1 deckek olyan sokat tolták volna vele
 
Rendben, intézzük!
 
A 48-as Kerdezz-felelek-et pls linkeljetek a Kerdezz-felelek menupont ala
 
A cikk írásakor ez még valóban érvényes volt, de már nem releváns információ, kiszedjük. Köszi.
 
Csak egy észrevétel. A "Hogyan kezdjek játszani?" aloldalról ez a mondat lassan lekerülhet szerintem:
"Sajnos, a karantén miatt ezek is szünetelnek, remélhetőleg hamarosan újraindul a versenyélet."
 
Ha a nép akarja, mi szivesen támogatjuk, zén van hozzá
 
https://www.beholder.hu/?m=hkk&cikk=20554

Erre emlékeztem. Ez volt régebben, mivel két ilyen verseny is volt.
 
https://www.beholder.hu/?m=hkk&cikk=21773
 
Én is emlékszem rá, és a szokásoktól eltérően elég jót sikerült menni rajta... egymást követő kiadású zén-eket kaptunk a 2011-től 2014-ig terjedő készletből, talán 15 csomagot fejenként... Nyilván rengeteget számított, hogy ki mit bontott, de azért készülni is lehetett rá egy picit, a készlet alapos megismerésével. Én is szívesen mennék egy ilyenre. Ha jól látom, most 14 zén-ből van még raktáron. Azt kellene felmérni, hogy melyikből van a legkevesebb csomag, és pontosan mennyi, mert ha 20-25 packot még össze lehetne állítani, akkor egy korlátozott létszámú verseny összejöhetne belőle. Nem is feltétlen a Beholder szervezésében. Ezek a csomagok amúgy sem képviselnek komoly értéket... mondjuk ha 1-1 zén 100 Ft-ért megvehető, akkor 1400 Ft a bekerülési költség. És 4x14=56 lapból már lehetne egy 30 lapos paklit építeni.
 
Erre emlékszem, vicces verseny volt! Én adnám.
 
Ezekből az ezeréves zénekből nem igazán lehet draftot csinálni, túl specializált a lapkészlet.

Az, hogy mennyi van 1-1 UR-ből, abszolút változó, de jóval kevesebb van belőlük, mint a normál ritkákból.
 
http://beholder.hu/blog/hkk_tiltott_lapok

Szegény Tündér Mirca melyik év júniusáig lesz figyelve?
 
Volt kb 10 évvel ezelőtt egy olyan frissen bontott verseny ahol régi zénekből kellett bontani.
Látom, hogy eladóak még 2006 - 2009 közötti zének.
Retro jelleggel (véleményem szerint ezeknek a lapoknak semmilyen értékük sincs) vannak-e olyan tervek, hogy ezekből a zénekből - speciális szabályokkal - válogatós verseny legyen.

Speciális szabály pl:
-Két jellemű lapok használata 4 szin helyett
-Kinyitsz egy zént abból 2db-t választasz a többit továbbadod a körben melletted levőnek. Nyitod a köv zént azokból és a kapott 2db lapból választasz 2db és 4 lapot adsz tovább. Nyitod a következő zént azokból és a kapott 4db lapból választasz 2db és 6 lapot adsz tovább ... egészen addig amíg 30 lapot ki nem választasz így (fejenként 15 db zén bontást jelent, minden vásárolható zénből 1-et) a maradék 30 lapból már 5-össével veszel el lapot és már nem bontasz zént.
-Bármilyen nem UR szabálylapot és követőt használhatsz a paklid mellett, de a válogatás után meg kell mondanod mi lesz az az egész napra vonatkozóan. (A versenyszervezőnek biztosítania kellene ezeket a követőket és szabálylapokat.)
 
Nagyságrendileg lehet tudni, hogy egy UR-ből mennyi lett kiadva és/vagy kinyomtatva? Gyűjtői szempontból érdekes lehet, hogy mennyire ritka egy UR. (Mennyire egyedi az, hogy valakinek megvan pl: A főnix halála)
 
A lap alján levő évszámot figyelni a létező legegyszerűbb dolog. Pont ezért lesz a Hóditásokon 2023, annak ellenére, hogy decemberben jelenik meg, hogy ne rotáljon ki 1 évvel korábban, de a HD/KL kiadásakor még nem tudtuk, hogy lesz Új Nemzedék, különben már ők is azonos dátumot kaptak volna.

A másik kérdésedre reagálva, szerintem ezek a lapok rosszul vannak beállitva az adatbázisban, javitani kell őket.
 
http://beholder.hu/blog/ujnemzedeken_hasznalhato_lapok


Itt mi alapján van 2008-as meg 2009-es lap? (Zilak-din főkancellár ill. Zajos léptek)
Ha jól tudom, a pakliszerkesztő is engedi ezeket.

Viszont ugyebár ellentmond ennek az ÚN szabálynak: "Lehet használni a dátum szerint egyébként engedélyezett lapoknak eggyel korábbi, azonos nevű verzióját, ha az ultraritka vagy 2011-nél nem régebbi, és nem tér el lényegesen tőle (ennek definícióját ld. lejjebb)."
 
Feldobnék egy témát: HD és KL együtt rotálása.
Legfőbb indok, hogy a házi versenyeket nem számítva, a HD csak 2021. májusától használható versenyen, kb. 2 hónappal korábban, mint a KL.
A kérdés az, hogy milyen irányban rotálódjanak együtt. Azaz a HD rotáljon később, vagy a KL előbb.
Ha a HD rotál később, az csak a HD-t kellene, hogy érintse szerintem, a többi 2020-as lap így járt. (Feltételezem, ezt könnyű lenne leprogramozni.)
Ha a KL rotál előbb (és persze akkor minden más 2021-es lap is), annak van olyan haszna, hogy előbb érvényesül ténylegesen a rotáció, mert hamarabb lesz a legrégebbi kieg az, ami már rotációra lett tervezve. Személy szerint úgy gondolom, hogy egyébként is egészségesebb egy 5-6 kieget (+ alfák, zének) magában foglaló rota-időszak, mint egy 7-8 kieget magában foglaló. És a korábbi szavazáson is éppenhogy nyert a mostani állapot, a 7-8 kieges rota: http://www.beholder.hu/?m=hkk&in=szavazas.php&id=230.

Gondolom, lassan kezdődik a 2024-es évi kiegek tesztelése, ezért most dobtam be, ha bármilyen irányba is lesz eltérés, akkor most érdemes ez alapján gondolkodni.
Ha a KL rotál előbb (azaz 5-6 kieges rota-időszak lesz), akkor én egyébként még a négyszínkorlát visszahozását is megfontolnám majd az első '24-es kieg megjelenésekor. Elég nagy anomáliának tartom, hogy a draft négyszínű, miközben alaphelyzetben három szín a megengedett. De ez nyilván nehezebb feladat, mert '22-'23 három színre lett fejlesztve.
 
Nem hiszem. Mindkettő a céheidre vonatkozik, amik nem részei a paklinak, szóval semmiképp se tud "visszahatni" a pakli színösszeállítására.
 
Az lenne a kérdésem, hogy ha Mardakor céhmesterrel vagy Roxatit titkárral használok 1 negyedik szinből céhet akkor 4 szinű a paklim?
 
A kétszínű lapok le vannak programozva külön lapkereső adatbázisban? Jó lenne, hogyha lehetne rájuk keresni.
 
Nem számít, de a Lenny nyelvtanilag helyes.
Mindkét képesség feltétele ugyanaz vessző vagy nem vessző, legyen legalább 3 db különböző színű permanensed. (Tehát ha Lennyn kivül van még egy zöld-fekete kétszínű lapod, az nem elegendő).
 
Számít-e a vessző? Lenny J-s képességének szövegében a 3-as után van egy vessző. Így ez azt jelenti, hogy 3 db különböző színű lapomnak kell játékban lennie. Viszont a Szivárványsörényű pegazusnál nincs vessző. Akkor ez azt jelenti, hogy itt elég két lap ha az egyik két színű?
 
Jogos.
 
  ... | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | ...
Nézet:
Hírek, változások | Kérdések | Csere-bere | Stratégiák | Versenyek | Lapötletek | Szavazások | Egyéb

A társalgás szabályai | A legaktívabb fórumok és fórumozók | Moderátori tevékenységek


Főoldal | Túlélők Földje | Ősök Városa | Kalandok Földje | Sárkányölő | Puzzle | Hatalom Kártyái Kártyajáték | Álomfogó Kártyajáték | Káosz Galaktika Kártyajáték | Könyvesbolt | Alanori Krónika | Shadowrun | Battletech | Íróink | Könyvsorozataink | Fórum | Galéria és képeslapküldő | Sci-fi és fantasy novellák | Regisztráció | A Beholder Kft.-ről | Adatvédelmi tájékoztató

© Beholder Kft., 2003 - 2023
E-mail: beholder{kukk}beholder{ponty}hu | Tel.: (06-1)-280-7932

Az oldalon megjelent szöveges és illusztrációs anyagok átvétele, másolása, illetve bármilyen módon történő felhasználása csak a Beholder Kft. engedélyével lehetséges.
A fórumban történő hozzászólások valóságtartalmáért, minőségéért semmilyen felelősséget nem vállalunk.