Vissza a Főoldalra
 

Újdonságaink
Előkészületben
ÁSZF
Adatvédelmi tájékoztató
A pontgyűjtésről
Akciók
Beholder könyvek (Lista)
Más kiadók könyvei (Lista)
Kártyacsomagok (Lista)
Magazinok (Lista)
Játék-kiegészítők (Lista)
Puzzle játékok (Lista)
PC játékok (Lista)
Társasjátékok (Lista)
Dobókockák (Lista)
Keresés a termékek közt
Chat, üzenõfal
Íróink
Sorozataink
Ajánlók, kritikák, ismertetők
Könyvrészletek
Fantasy borítóképek
Sci-fi borítóképek
Könyv toplisták
Fórumok
Szavazások
Bevásárló kosár
Feliratkozás Hírleveleinkre!
Adatvédelmi Tájékoztató
Ország Boltja 2011 Népszerűségi díj Egyéb kategória II. helyezett Ország Boltja 2012 Népszerűségi díj Hobbi és kellék kategória III. helyezett
Most ingyen kezdhetsz el játszani a Túlélők Földjén!
Kattints ide a részletekért...
Nézz be kártyaboltunkba!
Hatalom Kártyái – Császárváros június 17.
Zén Legendái: Lúcia kalózai május 18.
Alfa pakli - Tengeri rablók március 18.
Alfa pakli - Kereskedők március 18.
Alfa pakli - Felfedezők március 18.
A pillanat képe
Moridin
Küldd el képeslapként!
Moridin, a Nae'blis, a Sötét Úr helytartója, aki egyesek szerint a legerősebb és legőrültebb kitaszított, a Rand által megölt Ishamael reinkarnációja. A Sötét Úr hozta vissza a halálból, és a jeges táj is az általa előidézett állandó télnek köszönhető.
Nézz szét a galériában!
Megújult webbolt

A lista folytatása...
Termékismertető - Kártyaalbum lap (10 darab)
Termékismertető - Zén Legendái: Lúcia kalózai
Termékismertető - Alfa pakli - Tengeri rablók
Termékismertető - Alfa pakli - Felfedezők

A lista folytatása...
Megújult webbolt (10)
Kaland-Játék-Kockázat (156)
Könyv adás - vétel (618)
Részvétnyilvánítás - Böszörményi Gyula (2)
Alanori Krónikát vennék (61)
Az Idő Kereke sorozat folytatódik! (10)

További témák...
Doomlord online game
Mágia Mesterei Online Játék
Szerkesztőség:
honlap@beholder.hu
Készítők:
Farkas Zsolt (Speedz)
Szeitz Gábor (Talbot)
Mazán Zsolt (Maci)
Webdesign:
Szirják Csaba (Chaar-Lee)
Szegedi Gergely (GerY5)
Ha hibát találsz a honlapon:
Írj nekünk!
 
 | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | ...
Nézet:
Határozottan örvendetes? Várd meg azért azt a kérdőívet...
 
Egyszin káoszon annyi szemét jöhet szembe hogy tippre egy egyik legrosszabb format.
 
"Mindenesetre, fogunk majd részletes kérdőívet csinálni, olyan dolgokat, amit senki nem támogat, nincs értelme erőltetni."

Ezt emelnem ki, ez hatarozottan orvendetes!
 
A hagyományos formátum mindig népszerűbb volt, mint a többi, mivel abból van a legtöbb verseny, arra mindig mindenkinek van kész paklija összerakva, nem kell új pali összerakásával szenvedni. Nemcsak a tm-en, de egy káoszon vagy más korlátozott formátumon is kevesebben vannak.

Szóval a kérdés inkább az, hogy nem lenne-e jobb, ha a bontottak mellett csak hagyit rendezünk. Amúgy is fél évente jön ki új kieg, lapok tiltódnak, rotálnak, a meta változik, megfelelően változatos lenne.

De itt nem csak az a kérdés, mi a legnépszerűbb formátum.
Van, aki szeret kísérletezni, új paklikat kipróbálni, de ezt egy kioptimalizált hagyi környezetben kevésbé teheti meg.
Van, aki egyszerűen csak szeretne a kedvenc koncepciójával játszani, és örül neki, hogy nagy ritkán van egy környezet, ahol a pakliját úthengerként legázoló koncepciók tiltottak.
És talán olyan is van, aki csak szívesen kipróbálna olyan lapokat, amiket más versenyen nem tud.

Számomra fontosabb, hogy a sokféle formátum közül mindenki megtalálja a neki tetszőt, mint hogy minden versenyen maximális létszám legyen.

Hallottam olyat is, hogy profi játékosok felháborodtak azon, hogy a phantom versenyén csak kezdők és amatőrök indulhatnak. Erre azt mondtam, hogy viszont van a hónapban 15 másik verseny, ahol viszont a kezdők csak a profikkal együtt tudnak versenyezni... Nyilván ha lenne elég hely, a Phatomban lenne emellett külön profi kategória is. De abszolút megengedett bárkinek, hogy a kezdő-amatőr mellé szervezzen egy csak profi versenyt.

Azt egyébként kifejezetten viccesnek, és abszolút kettős mércének tartom, amikor valakinek az a baja pl. egy tiltott mágiával, hogy "unalmas" mert 2-3 ember hasonló paklival játszott, de amikor egy hagyin ugyanez van, vagy még kisebb szórás, azzal nincs semmi baja.

Mindenesetre, fogunk majd részletes kérdőívet csinálni, olyan dolgokat, amit senki nem támogat, nincs értelme erőltetni.
 
Az URek mindig is csak így voltak beszerezhetők, kivételek voltak, ilyen szempontból nem változott semmi.
 
Tiltott Magia: Az elméleti meggondolások mellett azt is érdemes figyelembe venni, hogy ez a format, _így_ a részleges narancslap tiltással, eddig 3 verseny alapján kiugróan népszerűtlen a játékosok között, az indulók számát nézve.

Nem csak a behos verseny 68-a jóval kevesebb, mint a februári vagy a januári számok.
Az Exiben 12-en voltak ezen a formátumon, az Eldüenen most 16-an. Mindkettő igen erősen az átlagos létszám alatt.
Pedig nem volt más verseny azon a napon, és még "be is lett lengetve" hogy ez lesz valószínű a Nemzeti formátum, ami kis pluszt jelenthet(ne).
 
Szerencsére volt időm gondolkodni. Nem eggyezik a véleményünk. Most sem lehet sajnos minden amúgy ÚN lapot beszerezni, pl. tőletek sem. Nem elvárható az semi, hogy minden játékos 3 db Krakochot/Gemina kertet szerezzen be. Pontosan amiatt adtok ki újra lapokat promo formájában és hagyjátok , hogy a régi működjön, mert van a piacon nem?
A káosz lapok értek jóval alacsonyabb főleg az utolsó 1-3 év lapjait nézve.

A nem fair, már ott megdől, hogy ki mennyit invesztál a játékba.

A NB-on nem kötelező a részvétel, ha pedig eljössz akkor rááldozod az idődet és a pénzedet,ha olyan lapokkal szeretnéd nyomni.

Szerintem meg nem fair 1-2 lap működése, ettől még nem biztos , hogy igazam van.

Ez csak 1 vélemény,de lehet másnak is hasonló lehet, kíváncsi lennék a nagyközönségére is.

Fec
 
Nem ezt mondtam. Gondold végig. ÚN előtt a lapok folyamatosan erősödtek a powecreep jegyében. Vígan tudtál paklit építeni az elmúlt néhány évben kiadott kiegészítőkből, mintha már akkor is új nemzedék lett volna, csak ezt nem a versenyszabály miatt tetted, hanem ezt diktálta a józan ész.

Most azonban az irány megfordult, számos, a most kaphatónál erősebb, mondhatni káoszon kötelező lap van out of print kiegekben. Nem volna fair egy, a játékba 2-3 éve bekapcsolódott játékostól elvárni, hogy a nemzeti bajnokságon való részvételhez kötelezően be kelljen szereznie ezeket a lapokat, akkor is, ha egyébként káoszon már nem is játszik.
 
Minden csak pénz kérdése. Van akinek az UN nem fair, mert az összes UN előtti lapja van meg, de rota óta nem invesztált.
Ez az indoklás nagyon gyenge lábakon áll Miklós...
 
Akkor állításod szerint az ÚN bevezetéséig nem voltak fair versenyek?
 
Sokszor beszéltünk már erről, a káosz nem lenne fair verseny, mivel a káosz lapkészlet nem mindenki számára elérhető.
 
Az 1szín káosz fel sem merült a 2. napra?
 
Igen, de az új helyszínen csak fél évre előre tudtuk leadni az időpontokat. Várhatóan július hagyi, augusztus / szeptember tiltott mágia ill. draft.
 
Lesz meg kiadoi Tiltott Magia verseny a Nemzeti elott? Ha igen, melyik honapra van tervezve? (a programbol ugy latom, legkorabban augusztusban lehet)
 
köszönöm, azt hittem, ez már rég pontosítva lett, most megtettem.
 
Korábban volt róla szó, hogy az áprilisi behós verseny egyszín káosz lesz. Jelenleg annyi áll a versenykiírásban, hogy káosz, és a formátum szabályai később lesznek pontosítva.

Lassan foglalkoznunk kell az áprilisi versenyek szervezésével és emiatt jó lenne tudni, hogy pontosan mik lesznek a szabályok, és a lapkészlet...
 
köszi, elkészült!
 
Kerdezz-felelek up
 
Hosszabbítás: talán megoldható valahogy, de ehhez át kell variálni a programban valamit, ha nem akarom, hogy ott kézzel fel kelljen irkálni mindenkit és utána 1-én beirni. A lap legyen meglepetés.

Kérdezz-felelek: ok frissitjük!
 
A szombati behoson lehet majd HSz-t hosszabbítani a következő félévre?
És lehet tudni, mi a következő félévi Hsz lap?
 
A 49-es és 50-es Kérdezz-felelek-et is linkeljétek be lécci baloldalt a Kérdezz-felelek menüpontba!
 
Szerintem ez nem feltétlenül van így, ha pl.valaki vagy a párja érettségire készül. A 2 hónappal előtte az vállalható kompromisszumnak tűnik (amellett kinek fájna egy korábbi dóntés?).
 
Ráadásul a témáról már levelezünk is vele, én se értettem... inkább közös megegyezéssel töröltem a posztot, az eredményt hamarosan kiirom majd.
 
Kicsit indokolatlannak tartom egy versenyre 3-4 hónapot készülni.
Ha április 1-re véglegesedik a formátum, akkor is több mint 1.5 hónap lesz még készülni, aminek bőven elégnek kell lennie.
 
Megvannak az adatok?!

Csatlakozom az előttem szólóhoz, nekem úgy is megfelelne, ha valamilyen formában kiexportálnátok és letölthetővé tennétek, hogy ki lehessen gyűjteni a saját eredményeket. Sajnos csak néhány hónapja kezdtem el vezetni és nagyon örülnék neki, ha visszamenőleg tudnám pótolni a többi versenyt is!
 
Nekem bőven megfelel ha az az adattartalom ugyanabban a formában továbbra is elérhető ami a verseny lezárása előtt látható.Semmi csicsa nem kell csak ne törölje a progi(vagy rakja ki újra) a párosításokat miután lezárásra kerül a verseny.
 
Az adatok el vannak mentve, ezért elvben lehetne ilyet, de ezeknek az adatoknak egy normális formában való megjelenítése elég komoly programozást igényelne, nem igérem ezt most meg, térjünk vissza rá a honlap teljes átalakitása után.
 
Nade egy másik kérdés hátha a mennyiség idevonza a nagy szemet!
Megoldható lenne-e , hogy verseny eredményeknél utólag is láthatóak legyenek a párosítások?Az adatok megvannak tehát feltételezem nem egy nagy ördöngősség.Elég idegesítő hogy pár hétre-hónapra visszamenőleg próbálnék levonni következtetéseket akár a saját versenyemről(de máséról is lehetne) és nem tudom megtenni mert nincs meg az adat, hogy kikkel játszottam(igen persze vezethetnék adatbázist,de papíron ez az adat ott van a rendszerbe csak valamiért törlődik a nagyérdemű számára...)
 
Hejj ráérünk arra még...
 
Akkor kicsit erőszakosabban:

MIKOR LESZ VÉGRE DÖNTÉS A PÁROS VERSENY LAPKÉSZLETÉRŐL?
 
 | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | ...
Nézet:
Hírek, változások | Kérdések | Csere-bere | Stratégiák | Versenyek | Lapötletek | Szavazások | Egyéb

A társalgás szabályai | A legaktívabb fórumok és fórumozók | Moderátori tevékenységek


Főoldal | Túlélők Földje | Ősök Városa | Kalandok Földje | Sárkányölő | Puzzle | Hatalom Kártyái Kártyajáték | Álomfogó Kártyajáték | Káosz Galaktika Kártyajáték | Könyvesbolt | Alanori Krónika | Shadowrun | Battletech | Íróink | Könyvsorozataink | Fórum | Galéria és képeslapküldő | Sci-fi és fantasy novellák | Regisztráció | A Beholder Kft.-ről | Adatvédelmi tájékoztató

© Beholder Kft., 2003 - 2023
E-mail: beholder{kukk}beholder{ponty}hu | Tel.: (06-1)-280-7932

Az oldalon megjelent szöveges és illusztrációs anyagok átvétele, másolása, illetve bármilyen módon történő felhasználása csak a Beholder Kft. engedélyével lehetséges.
A fórumban történő hozzászólások valóságtartalmáért, minőségéért semmilyen felelősséget nem vállalunk.