Vissza a Főoldalra
 
Feliratkozás Hírleveleinkre!
Adatvédelmi Tájékoztató
Ország Boltja 2011 Népszerűségi díj Egyéb kategória II. helyezett Ország Boltja 2012 Népszerűségi díj Hobbi és kellék kategória III. helyezett

Most ingyen kezdhetsz el játszani a Túlélők Földjén!
Kattints ide a részletekért...
Nézz be kártyaboltunkba!
Zén Legendái: A fény gyermekei szeptember 18.
A pillanat képe
Ylgoroth, a nagyhatalmú Thargodan
(Túlélők Földje szörnyeteg)
Küldd el képeslapként!
"A Thargodanok legtöbbje az állandó csatározások során előbb-utóbb megsemmisül, de vannak néhányan, akik hihetetlen ravaszságuk és persze hatalmuk révén képesek voltak fennmaradni a Sötét Föld megszállása óta. Mára már ezek a Thargodan hercegek félisten hatalmú lények, és senki nem meri őket kihívni. Ylgoroth ezen ős-Thargodanok egyike. Ha megpillantod kedvenc formáját, egy megelevenedett fekete borzalmat, amelyet forró tűzaura övez, menekülj, amíg tudsz." - Encyclopedia Fantasia
Nézz szét a galériában!
Táplálási szünet
Yaurri felderítőverseny
A hétvégén draftoltunk!
A tókenek felkutatása
Idézési költség a HKK-ban

A lista folytatása...
Országjáró feladat 2019
Hatalom Kártyái - Lezajlott versenyek
Hatalom Kártyái verseny - 2021. november 26., Szeged
Hatalom Kártyái verseny - 2021. november 26., Dungeon

A lista folytatása...
Táplálási szünet (5)
BEHOLDER bácsinak kérdések !!! (7339)
55. BEHOLDER TALÁLKOZÓ 2021.11.27. PROGRAMJA (16)
HKK kérdés? (45911)
Yaurri felderítőverseny (9)
[HKK Piac] Lapokat keresek (28378)

További témák...
Tegnap leggyakoribbak:Utoljára ezt küldték:
Vérgólem
Küldj te is képeslapot!
Doomlord online game
Mágia Mesterei Online Játék
Szerkesztőség:
honlap@beholder.hu
Készítők:
Farkas Zsolt (Speedz)
Szeitz Gábor (Talbot)
Mazán Zsolt (Maci)
Webdesign:
Szirják Csaba (Chaar-Lee)
Szegedi Gergely (GerY5)
Ha hibát találsz a honlapon:
Írj nekünk!
 
Sziasztok!

Felmerült a Trok Rakon (2021) kapcsán, hogy az Enigmához hasonlóan ez sem csinál semmit februártól?

Köszönöm!
MG
Rendben köszönöm, viszont akkor a kreatív affinitás nem dobatás?
Ma találkoztam a Kreatív affinitás alatti FAQ-val, ahol a pakli aljára tenni, mint cselekvés, dobatás. Ebből a precedensből eredően a V'cz átvétele nem kellene, hogy dobatás legyen (mindkettő ellentmond a főszabálynak és a megfogalmazása elég hasonló)?
Hát, Szabolcs ezen a meccsen velem játszott Feri és egyszerűen nem figyeltem, hogy húz-e vagy sem. Én mindent megteszek, hogy maximálisan korrekt legyek játék közben és erre sokszor rá is fáztam már, de azért nehogy már az én felelősségem legyen állandóan mindenre figyelmeztetni az ellenfelemet. Arról ne szóljak, hogy a vegyen levegőt játék közben?

Nagyon könnyű látatlanban ítélkezni, de gondolkodni egy fokkal jobb.
Köszönöm a választ, számomra mindegy volt, hogy változik-e vagy sem, csak tudni akartam, hogy a meta változik-e még a nemzetiig vagy sem.
Lejjebb felmerült, hogy a Vlagyimirrel mi lesz. Talán ebben az esetben is jogos a kérdés az elmúlt napok fényében, hogy lesz-e vele valami a nemzetiig? Köszönöm a választ!
Elnézést, ha úgy értetted az első részt, hogy "Teljesen mind1, mikor" = "Bármikor", akkor teljesen én értettem félre, mea maxima culpa.
Persze, a körülményektől eltekintve igazából ez van és részemről lezárva a téma, a tiltás önmagában közepes mértékben zavart, de ez a komment nagyon szomorú.
Ne haragudj, de picit elmentél a lényeg mellett szerintem. Ez nem pénz kérdés, hanem hozzáállásé egy kezdő játékoshoz, hogy a véleménye és az első hónapokban belerakott effortja nem ér semmit, pontosan teljesen mindegy.
Miklós, nem bántásból, de ez a "teljesen mindegy" komment egy kezdő játékos panaszára, aki pénzt, időt és energiát öl a játékba - azaz fenntartja azt, hát nem is tudok hirtelen jelzőt.

Az ilyen hozzáállást szívesebben rotálnám, mint a lapokat.
Hát a választ köszönöm, ugyanakkor nagyon szomorú a helyzet, hogy megint az epikus + mező fog menni.

Megértem, hogy a V'cz pl túl durva volt ezzel, de lokálisan is lehet orvosolni az ilyesmit. Továbbra is az a véleményem, hogy ha másolná a cselekvést és nem dobatna 2-t a V'cz, akkor nagyon korrekt és hiánypótló szabálylap lenne.
Sok helyen felmerült a iusti tiltása. A jövő héten lesz tudtommal az utolsó hagyi tesztelési lehetőség a nemzeti előtt, így talán jogosan vetem fel, hogy lesz-e tiltva a iusti a nemzetiig? Köszönöm a választ!
Pl., ha Iustizol és az ellenfeled dobat egy általa választottat utána pedig eldob neki egy víziót az moderált siker a Iusti igazságszolgáltatásában.
Ugyan csak 2 versenyt Iustiztam végig és nem teszteltem 1 évig a lapot, de bennem fel sem merült, hogy NEM ugyanúgy dobat vagy húzat, ahogy a másik is csinálja, hiszen nyilvánvalóan az vele a szándék, hogy mirrorban másolja ezeket a cselekvéseket.

Szabolccsal értek egyet maximálisan, hogy ez jelentősen gyengíti a szabálylapot, ami versenyen ki is jött egyértelműen.

Tisztelettel javaslom a FAQ-ban leírt példamondat alkalmazását a lapra a FAQ többi része helyett.
+1, én sem örülnék neki, ha 1 lapból az arcomba kapnám a soha többet nem húzolt (és még ki tudja mit). Nem gondolom, hogy egy 1 lapból kitermelhető végtelen kombónak helye van a játékban különösen a rotáció fényében.
Parádés az új kisebb angyal grafika!
A good stuff jelleggel nem az a baj, hogy jó lapokat raknak az emberek a deckbe, ez nyilván így van, hanem, hogy az a fő "érv" mellettük, hogy az etnikumokért léteznek és ezek nélkül az etnikumok eltűnnének - ugyanakkor egy átlagos epikus nem nagyon tartalmaz többet 9-15 etnikum lapnál.

A mező, börtön, bilincs,járj-jal kapcsolatban:

Szabálylapokat hasonlítunk össze epikus követőkkel, de sajnos kicsit torzított a kép.

A szabálylapok többségéért -1 lappal indulsz, ellenben az epikus követőkkel. A szabálylapok mindenkire vonatkoznak, míg az epikusok csak az egyik félnek adnak előnyt (tempó, lap, egyéb képesség).
A csatamező egyébként külön jó példa itt, hiszen szépen megmutatja, hogy a hatásáért -1 lappal fizetek és azzal, hogy az ellenfelem 7 lapot kivehet a deckemből. Ellenben nekem effektíve nem ad előnyt a lap, csak megóv a másik szabálylapjából/követőjéből eredő hátránytól.
Good Lord, mi megy itt.

Az epikus követők meghatározó többsége egy 5 lap good stuff kontroll, ami az olcsóbbításnak hála a kiemelkedően erős etnikum lapokat way OP-vé teszi és sokszor plusz lap- és tempó előnyt is generál a biztonság kedvéért (neadjisten még keres is emelett). What can go wrong?

Mellesleg érdemes lenne megnézni, hogy kinek a tiltásra felbujtó kommentjei kerülnek ignorálásra. Nagyon meglepődnék, ha nemzeti bajnokaink egy része és olyanok, akik ennyit (!) tettek hozzá ehhez a játékhoz SÍRNÁNAK, mert kikaptak 1-1 epikus követőtől (amennyiben mégis, vettem egy 100-as újrahasznosított zsepit a DM-ban, srácok, csak kérni kell).

A szavazás pedig módszertanilag több ponton is hibás, megtévesztő, irányított, az általa nyújtott statisztika torz. Nagyjából olyan, mint egy nemzeti konzultáció.

1-2 Megjegyzés:
Fec NEM az etnikumokra írt, hanem az Epikus követőkre. Erről a Ford szlogenje jut eszembe.

Hartner Geri pedig PÉLDÁT hozott, hogy miért túl erős egy Legendás pegazus, de nyugodtan mondhatta volna a 2. körös Zytan-t is.
Köszi! Ez tök jogos alapvetően. Az egyetlen bajom vele, hogy a játék olyan szakaszában történik a dobatás, amikor semmit nem tudsz ellene tenni.
A tekibölcsi valódi kezelésének felvetésére én örülnék valami reakciónak. A korlát ugyanúgy el fogja dobni az elején, akármennyi lapot lehet vele húzni - és, hogy behúzza-e, na EZ coin flip, nem a törhető követők.
+1, főleg a Leira 2 év után - a bölcsivel meg nem ez volt a fő problem
Gyanítom, hogy a Leira nerf a váci verseny eredménye. A leira már 2 éve kint van a metában és eddig nem tűnt fel "senkinek", hogy probléma lenne vele, most pedig hirtelen oh-oh, ez egy erős lap.
A teki bölcsivel nem az a baj inkább, hogy a korlát 2-1 lapban kezd vele? Érdemes lenne megfontolni a "kivéve szabálylapnak" kitételt a dobatáson.
János, köszönöm a visszajelzést!
---

Javaslom, hogy legyen inkább meglepetés. Közvetlen a második napon tudjuk meg és aki rak bele bufa/színtelent az alapból diszkvalif (vagy épp nem).

Viccet félretéve, ez jelentősen visszaveti a felkészülést.
Végül mi a hivatalos végső álláspont a kiadó részéről, stabilan tiltva lesz a nemzetin is minden színtelen és bufa lap? (a kiírás még a régi)
igen, ezt még a szavazáshoz írtam, ahol ez nem derült ki, de itt látom én is, köszi!
Engem (és szerintem minden versenyzőt) érdekelne, hogy ez a szavazás megváltoztatja-e a nemzeti 2. napjának a tiltólistáját? Miután elindultak az ilyen versenyek a készülés jegyében, ha az utolsó pillanatban változik meg a tiltólista, akkor teljesen false lesz a kialakult metakép és akkor akár átmehetnénk inkább tippmixezni.
Elég az ésszerűtlenül erős lapokat tiltani a formátumról a tavalyi versenyekhez hasonlóan. A T. Vlagyimir egy nagyon jó példa erre.
no offense, de a szirén követőről lemaradt a "K-ra ellophatsz egy permanenst és húzz két lapot", hogy elég erős legyen.

2. körös ingyen papnő járj mellett is, ami rögtön ki is süti a J-t? Csak kérni kell
Ez sokkal jobb, mint az előző volt, viszont még így is vannak hibás lapok, amely problémát nyilván orvosolni kell asap.

A társalgás szabályai | A legaktívabb fórumok és fórumozók | Moderátori tevékenységek


Főoldal | Túlélők Földje | Ősök Városa | Kalandok Földje | Sárkányölő | Puzzle | Hatalom Kártyái Kártyajáték | Álomfogó Kártyajáték | Káosz Galaktika Kártyajáték | Könyvesbolt | Alanori Krónika | Shadowrun | Battletech | Íróink | Könyvsorozataink | Fórum | Galéria és képeslapküldő | Sci-fi és fantasy novellák | Regisztráció | A Beholder Kft.-ről | Adatvédelmi tájékoztató

© Beholder Kft., 2003 - 2021
1680 Budapest, Pf. 4 | E-mail: beholder{kukk}beholder{ponty}hu | Tel.: (06-1)-280-7932

Az oldalon megjelent szöveges és illusztrációs anyagok átvétele, másolása, illetve bármilyen módon történő felhasználása csak a Beholder Kft. engedélyével lehetséges.
A fórumban történő hozzászólások valóságtartalmáért, minőségéért semmilyen felelősséget nem vállalunk.