Vissza a Főoldalra
 
Feliratkozás Hírleveleinkre!
Adatvédelmi Tájékoztató
Hatalom Kártyái

Mennyire fontos számodra, hogy rendszeresen legyenek új szavazások?

1.) Nagyon szeretem őket. Jó lenne, ha 1-2 hetente lenne új.
2.) Havi átlagban 1 szavazás elég.
3.) Ha van valami fontos kérdés, szavazzunk. Egyébként nem kell erőltetni.
4.) Nekem teljesen mindegy!

(A szavazáshoz be kell jelentkezned!)
További szavazások...
Fórum a témához...
Ország Boltja 2011 Népszerűségi díj Egyéb kategória II. helyezett Ország Boltja 2012 Népszerűségi díj Hobbi és kellék kategória III. helyezett

Most ingyen kezdhetsz el játszani a Túlélők Földjén!
Kattints ide a részletekért...
Nézz be kártyaboltunkba!
Zén Legendái: Labirintus december 11.
Hatalom Kártyái - Homokdűnék november 20.
A pillanat képe
Vikócmajom
(Túlélők Földje)
Küldd el képeslapként!
"Egy törpe áll előtted, arca elborult, övéből hatalmas harci kalapácsot húz elő. Miközben riadtan menekülsz, érzed, ahogy zsebeidből sorra potyognak az apró tárgyak, de nem mersz lassítani. Egy gyökérben esel hasra, jól beverve fejedet. Mikor kinyitod szemedet, egy vikócmajom néz le rád a fáról, és újabb makkot hajít kobakodra." - egy rémálomból történő ébredés pillanatai
Nézz szét a galériában!
Kredit akció 2021.01.21.-2021.01.31.
HKK pakliszerkesztő és megosztó frissítések
Ajándéksorsolás 2021. január + Kredit AKCIÓ!
A tesztelés 50 árnyalata
HKK komplexitása, meccsek gyorsasága

A lista folytatása...
Túlélők Földje - Nyomtérkép az utolsó 32 játékhét nyomaiból
Aukciós statisztika
Az utolsó Aukciós Napon történtek
Országjáró feladat 2020

A lista folytatása...
mással is lehet üzletelni nem csak hkk-val (687)
[HKK Piac] Eladó lapok (141566)
Lapötletek (64444)
Sheran templom épül (293)
[HKK Piac] Régi lapok (1439)
Kredit akció 2021.01.21.-2021.01.31. (4)

További témák...
Tegnap leggyakoribbak:Utoljára ezt küldték:
Aranytigris
Küldj te is képeslapot!
Doomlord online game
Mágia Mesterei Online Játék
Pókerjáték
Szerkesztőség:
honlap@beholder.hu
Készítők:
Farkas Zsolt (Speedz)
Szeitz Gábor (Talbot)
Mazán Zsolt (Maci)
Webdesign:
Szirják Csaba (Chaar-Lee)
Szegedi Gergely (GerY5)
Ha hibát találsz a honlapon:
Írj nekünk!
Ajánlott böngésző, felbontás:
Internet Explorer, 1024x768
 
dik mi folyik itt
Érdekes módon a ködszellem/sokszín kérdésnél nem volt ilyen nagy törekvés a kódex/szabály változtatás miatt. Ha jól emlékszem ott pont, hogy utólag még bele is lett beszélve, hogy sz@r legyen.
Semmi gond a ködszellem már úgyis unatkozott egyedül
valami ilyesmit akartam írni én is XD
Erre nem kapunk választ, "majd lesz valami"
Látom ennek a kiegnek az a célja, hogy bepromozza a rotát (még ha akkor nem is így készültek a lapok), máskülönben nem igen tudom megérteni, hogy ehhez hasonló lapok hogyan jöhetnek ki ebben a formában.

Miért kap 1 ilyen erősségű lap pl E képsségre főnixet, miért van rajta élet, háló, +1 drágítás, és miért lehet úgy olcsóbbítani valószínűleg 1 Zsz-re, hogy minden képssége továbbra is működik, 1 olyan etnikumban ami már ígyis a végletekig elb..szott az epikusával együtt.

Már csak plussz poén, hogy miközben 1 ilyen lap ritka, Ur-nek készült előző kiegben egy : Azt paranacsolom!

Grat.
Esetleg végre bevezhetnénk már azt is, amit 25 éve kellene, hogy egyik lap sem keresheti saját magát, sokat egyszerűsítene és nem termelnénk még ki több, a tűzmadárhoz hasonló remekművet.
A 3v1 mana engem is érdekelne, hogy pontosan mi az elképzelés rá, bízok benne nem azt a pár idézős lapot hozzátok fel példának.

Lassítani akarjátok a játékot, de pont h első körben éri majd meg kipakolni annak aki nem kezdett mivel 1v1 mana lesz és itt még 1el több lapja is van. Minek várna még 1 kört amikor 3v1 mana lesz és 5v5 lap. (ahol valószínűleg a kezdő játékos kirak mindent ami él és mozog, ha nem húzott valami bődületesen nagy gittet)

-nyilván ez a szitu nem korlátozo szabálylapok ellen fog előjönni, de ha szétnézek mennyi epikus rohangál, többet lesz probléma mint nem-
Ha a format engedi, rakj sideba 1 misztikust 2 kyberrel (ha a raia nem fér be, meg van oldva a gyűjtő gen probléma)
DK a fent említett lapokat vette ki.

Én:

3 Fekete kos rituálé
3 Kyorg tudás
1 Tűzmadár
Akár mirrorban akár sima meccseken, ezek a lapok duplájára növelik az rng faktort mint a teki bölcsi, vagy épp ez, hogy ki milyen ütembe húz be 1 ilyen lapot amire kb semmi reakció nincs.

Tökéletesen mindegy mikor adja, ingyen adja, védhetetlenül, kár is ilyen mögé bújni. (Úgy h önmagában is jó, ha esetleg nem tudod eldobni)
Ezt a kezedből bármilyen módón eldobod vonalat szerintem már itt be is lehet fejezni végre.

Elhiszem, hogy amikor csináltátok a korlátnak nagyon kellett az erősítés teszem azt az epikusok ellen esetleg mező ellen, de amennyibben most tiltotok,nerfeltek lapokat a mező/epikusból, anno ezt beleterveztétek ezekbe a lapokba? Erősen kétlem.

Ennek megint az lesz a vége, hogy a mező/epikus jó esetben balanceolva lesz a lapok tiltásával/szabály módosításával, a korlátozáshoz meg futószalagon érkeznek az ehhez hasonló lapok, mert 1 éve tele volt a gatya az 5 lapok ellen.
Igen ez a problémám, hogy a kiadónak az epikus szerelem deck kb, nem hiszem, el, hogy nem látják ezt a sok gondot amit okoznak a metában.

Ahelyett, hogy kezdenének vele valamit, másról sem szól minden kieg, csak arról h kijön 1 ÚJ epikus valami rég elfeledett etnikumhoz, amiben majd kb lesz 3tól 6db-ig az adott etnikumból, a maradék x lap meg a megszokott filler. Nem semmi!
Nagyrészt epikusoktól és moluxtól kaptam ki, de vert már el 5 követő és korlát is itt ott 1 életenergia, esetleg ritkábbban 1 sokszín. Az itt említett deckkek, szerintem bőven jól indulnak a mező ellen, ha jól vannak összerakva.

Nyilván lesz olyan matchup amit elver a mező kb mindig, de ez más deckeknél is így van. (pl 1 erdő nem fog 1 bilincset elverni)
Te neked minden évben van amit tiltanál, volt már sokszínes tiltó éved, aztán molux, most a mező XD
Nekem csak azt indokolja meg valaki, ha a mezőt nerfeljük, az epikusokkal miért nem lehet kezdeni valamit 1 kalap alatt? Őszintén, 1 értelmes indokot kérek
Az epikusokat (ha legalábbis értelmes side-al rendelkezik, és jó játékos játszik vele) nem veri meg minden korlátozó szabály lap, ezt csak Te gondolod így.
De, és?
Nem ellehetetleniteni akarod János, csak 14 lapot vennél ki belőle, értem

Perpill még mindig nagyobb problémának érzem, hogy az Epikusok bűntetlenül 5 lapoznak (Többek között ezért is mezőzők, hogy legalább 50-50 legyen és 4-4 lap, nem egy másik epikus 5-5 lap és coin flip)

Nemzeti első nap 18 epikus volt, ez nem tűnik fel senkinek? Ezen deckkek 80%a kb ugyanazokat a lapokat tartalmazza.

Szép világot fogunk élni ha a mezőt nerfelik, de az Epikus követőkhöz nem nyúlnak, sőt tolják a játékosok arcába az újjabbakat... Amik majd szokás szerint a 35 régi lapból épüének fel és jó esetben 15 újból. Aztán majd mehet a csodálkozás, hogy ki mit top deckkelt fel 1 közel ugyanolyan deckből 5 lapos kezdéssel.
Van még olyan koporsószöge, ami nincs ütközésig ütve?
Te már csak tudod
Abban a részben teljesen egyetértek Veled, hogy a lapok nagyrésze játsza magát.

Nagyon kevés olyan momentum van amikor igazán lényeges döntést kell hozni (kb ez a pár részlet különböztet meg valakitől, hogy esélyes-e nyerni vagy középmezőnyben végez profiban, ha csak már magát a versenyt nézzük) Egyéni döntésekből, automatizált kötelező counterek helyett jóval több kellene, de 1 mirror-ban ahol valóban esetek nagy %-ban kezdőkézre felhúzott lebuj, kyorg, counter szám dönt ne is várjunk többet.

A "profi" másik része ahol rng mentesen lehet még tenni a dolgokért, az az aktuális verseny előtt a meta belövése és a deck építése értelmes SIDE-AL. Itt nem a ctrl-c-v deckekre gondolok nyilván, hanem amit magadtól raksz össze és nem a versenyen produkálod az első éles húzást.

Amennyiben a szerencsét nem veszem bele szerintem a legtöbb amit lehet tenni a versenygyőzelemért annak a pakli építés adja már 80%-át minimum, a maradék 20 meg lehet a játék vele. Egészséges környezetben szerintem ennek 50-50 körül kellene lennie.

Ha nem történik rota, lapok tiltása ez az arány egyre jobban fog kitolódni a másik oldalra. Lassan Ép-t nem kell jelezni úgyis bedobják 3as lapelőnynél, mana jelölésre elég 3 darab gyöngy főleg Fairlight-al, kb kocka sem kell kis túlzással.
" Szerintem még mehetne feljebb a lapok erőssége nyugodtan."

"Nagyon kiábrándító lenne, hogyha ezt teljesen tönkrebasznátok csak azért, mert néhány pesti meta-huszár aktuális kontroll deckje fél a random matchupoktól."

Ez igen öreg, remélem nem fogalmaztad sokáig ezt a rendkívül mély tudást sejtető kommentet.
Igen, azért írtam, hogy előreláthatólag
Üdv,

A rota szerintem is jó ötlet 100%osan támogatom. DE se az UR-eket, se a narancslapokat nem tiltanám ki visszamenőleg.

A problémásakat, ami gátolja az új lapok tesztelését/kiadását, mint pl a Fairlight bölcsi nerfeljétek le vagy tiltsátok ki. Most ennyi újítás mellett már bátran meg lehetne lépni ezt.

További javaslatként:

Kyorg ne legyen vízió

Mindnen védekezős bűbáj úgy működjön mint az unaloműző, hogy védekezésként nem ad +lapot.

Bölcsit ha nem tiltjátok (kellene), 1et lőjjön lénybe.

A védekezős szabályt lehetőség szerint ne buzeráljátok, se a védekezési bónuszt, ami tovább erősíteni a fluxgent, bölcsit és az egyéb hasonló horror lapokat.

További kérdés a rotas/wild versenyekkel kapcsolatban:

Előreláthatólag:
Ugyanazon napon lesz mindkettő?
Jár-e mindkettőért HSZ?
Mennyivel tér el a díjazás?

Valamint a rota miatt a vidéki versenyeknél üdvözölhetjük, hogy kirotálódik az elözönlés és a tengermély támogatás ?

Mindenesetre pozitív irány, az eddigiekhez képest legalábbis mindenképp!

Üdv,
K.D
Persze XD

Ilyen remek lapoknak mint az istentelen meg a kyber meg sem kellett volna jelenniük a maga idejükben.

Igazán le lehetne szokni erről, hogy 1 deck ellen adunk ki pár lapot lehet az mező,gyűjtőgen sokszín bármi. Netán ha a jövőben meg gyengül a deck és korrektebb lenne, játszani meg akkor sem lehet vele majd, mert épp amikor erős volt kapott még 1 ellenlapot, ami azótta ott figyel minden sideban. (Lsd most sokszín, ami pont a mező ellen lenne ELVILEG jó)
Persze, csupán arra céloztam, hogy ez akkor is működik ha még véletlen nincs benne valami okból kifolyólag.
Hát pont a Semmi mesterét odalahet rakni bármi kontrol mellé a free/feltétel nélküli J-s semmizéssel... Az is 1 igazi gyöngyszem az epikusok között.

(Mostanság egy ilyen semmizés kb kontrol mirrorban 1 meccset dönthet el kyorg lesemmizése stb, mindezt úgy ,hogy tiszta nekronos lap lehet nincs is benne)
Istenem, hogy itt miért nincs a kommentekre emote vagy GIF. A Bence és Jó magam semmivel nem counterel le jobban bármit a sárga istenivel, mint TE vagy a többi epikus/mező, akik ezt az istenei settet használják. Nem is értem Patrik miért velünk példálózól folyamat.

Egy vegyes versenyt ha megnézel nem csak mi indulunk mezővel, hanem még másik 3-4 ember akik elúsznak, ez miért nincs benne sosem a statisztikában? (Lsd Hagyi pörgős Ex).

Szerintem is erős a sárga isteni, de ezt felesleges a mezőre ráhúzni. Személyszerint nekem 1 kicsit sem nagyobb játkélmény, hogy leülök egy korlátozó szab ellen játszani epikussal/követővel/nem korlátozó szablappal, ami ha nem ottomán szarul van összerakva gyakorlatilag autotmat nyeri az elsőt, és side után mivel legalább 1x fog még kezdeni, valszeg elver ha kicsit is gyengébben húzom be a side lapokat. Nézőpont kérdése ki mi ellen szeret játszani/érzi, hogy mennyire adja át a játékélmény.

Amit én is a legnagyobb problémának érzek, az a megjelenő lapok minősége,hibája,inkorrektsége.
Tudom unalmas szöveg a tesztelőkkel,Balázzsal jönni,személyeskedni meg végképp nem akarok már, ezért kollektívan leírom, akinek nem inge ne vegye magára.
Jelen állás szerint látszik, hogy vagy az idő kevés 1 lapra, vagy powerelve van mert félünk nem megy el a kieg, vagy sajnos ilyen a minőség, mert pár gyengébb játékos is tesztel akiknek nincs olyan rálátása se a metára se a lapok valódi erejére, de azonos szavuk van pl szavazásnál.

Ameddig ezeket nem oldjátok meg alternatív megoldásokkal pl "anyagi honorálás" -ami szerintem így 2020-ban minimum lenne a tesztelőknek- addig nagy csodát ne várjatok, kis túlzással még meg is értem azokkat akik beleteszik az idejüket, de nem megy át az akaratuk ,mert a másik 3-4 kolléga leszavazza. Lehet nyugodtan ekézni, ebben a véleményem nem fog megváltozni.

Üdv,
K.D
Elájulok ha letilták az epikusokat és 5 lapozik továbbra is. Egy jól összerakott epikus még mindig elveri a mezőt, pláne side után. Aki így sem képes rá ott valószínűleg nem a mezővel/epikussal van a probléma.

A társalgás szabályai | A legaktívabb fórumok és fórumozók | Moderátori tevékenységek


Főoldal | Túlélők Földje | Ősök Városa | Kalandok Földje | Sárkányölő | Puzzle | Hatalom Kártyái Kártyajáték | Álomfogó Kártyajáték | Káosz Galaktika Kártyajáték | Könyvesbolt | Alanori Krónika | Shadowrun | Battletech | Íróink | Könyvsorozataink | Fórum | Galéria és képeslapküldő | Sci-fi és fantasy novellák | Regisztráció | A Beholder Kft.-ről | Adatvédelmi tájékoztató

© Beholder Kft., 2003 - 2021
1680 Budapest, Pf. 4 | E-mail: beholder{kukk}beholder{ponty}hu | Tel.: (06-1)-280-7932

Az oldalon megjelent szöveges és illusztrációs anyagok átvétele, másolása, illetve bármilyen módon történő felhasználása csak a Beholder Kft. engedélyével lehetséges.
A fórumban történő hozzászólások valóságtartalmáért, minőségéért semmilyen felelősséget nem vállalunk.