Vissza a Főoldalra
 

Feliratkozás Hírleveleinkre!
Adatvédelmi Tájékoztató
Ország Boltja 2011 Népszerűségi díj Egyéb kategória II. helyezett Ország Boltja 2012 Népszerűségi díj Hobbi és kellék kategória III. helyezett
Most ingyen kezdhetsz el játszani a Túlélők Földjén!
Kattints ide a részletekért...
Nézz be kártyaboltunkba!
Alfa pakli - Mágusok március 16.
Alfa pakli - Druidák március 16.
Alfa pakli - Boszorkányok március 16.
A pillanat képe
A legamorfabb testkéreg
(Ősök Városa)
Küldd el képeslapként!
A Teron hegy mélyén bármi előfordulhat, egyes galetkik az Ellenség uralomra törését követő időszakban akár a leghihetetlen változásokon is keresztülmehettek. Új végtagokat, bőrt növesztettek, a lehető legváltozatosabb formában.
Nézz szét a galériában!
Hétvégi verseny és Legendák Viadala
XLVI. Alanori Mini Olimpia - Eredményhirdetés
Legendák Viadala paklibeküldés
HKK Kódex változások
A Sötétség Kora - helyzetjelentés

A lista folytatása...
Hatalom Kártyái - Versenykiírások
Hatalom Kártyái verseny - 2024. április 23., Excelsior
Birodalom (könyvsorozat)
Hatalom Kártyái - Gyakori Kérdések - Semmi

A lista folytatása...
Versenybeszámolók (19284)
BEHOLDER bácsinak kérdések !!! (8133)
Hétvégi verseny és Legendák Viadala (7)
Versenyhirdető (1827)
Lapötletek (64955)
[HKK Piac] Eladó gyűjtemény (9481)

További témák...
Tegnap leggyakoribbak:
A bajnokság döntősei
A dobogósok
A Nemzeti Bajnok
Az ezüstérmes
A Nemzeti Bajnok akció közben.
3. nap

Utoljára ezt küldték:
Szikrázó manahal
Küldj te is képeslapot!
Doomlord online game
Mágia Mesterei Online Játék
Szerkesztőség:
honlap@beholder.hu
Készítők:
Farkas Zsolt (Speedz)
Szeitz Gábor (Talbot)
Mazán Zsolt (Maci)
Webdesign:
Szirják Csaba (Chaar-Lee)
Szegedi Gergely (GerY5)
Ha hibát találsz a honlapon:
Írj nekünk!
 

 | 1 | 2 |
Nézet:
Token lapokból adjanak ki külön kis kieget. Akinek szüksége van rájuk, megveszi, akinek meg nincs, nem fog mérgelődni, hogy az új nagy kieg tele van tokenlapokkal.
 
A baj az hogy ahogy írtam a HKK-ban kicsit érdekesre sikerült ez a tokenlap dolog.Ahogy írtam gyakorit nem muszáj használni (mármint sokat ....elég egy).
Ritka kismasszát meg hol a csudába gyüjtögessek?
Leszámítva hogy veszek egy csomo kieget......vagy a forumon megveszem 600ft ért....(.De ja most jut eszembe nem is kell gyüjtögetni abbol is elég egy.....)
 
Nyilván olyan lap nem fog megjelenni, ami nem beszerezhető. A sárkány az, egy maximum 500 forintos ritka.

A régi lapoknak amúgy én ezt a fajta felhasználását tudom elképzelni csak (kivéve ha persze nem veszünk észre egy brutális kombót), hogy valami tokenként termeli. Soha nem játszanék már valószínű pl. Chloe-val, ha valami termelné azzal már valószínű, hogy igen.

Lehet nem ez a jó út, én mindenesetre szeretem a tokenlapokat (a kérdés amúgy gyakori lapokról kérdez, nyilván ott egyszerűbb is megvalósítani ezt).

És igen, ha játszol egy ilyen UR-rel akkor elvárható, hogy szerezz egy sárkányt.
 
Azért az egy kicsit erős kifejezés, hogy elvárható.

Ha jön jövőre egy olyan UR, ami ad egy Trafót vagy Szürkét a kezedbe, az is elvárható, hogy beszerezze az ember? (Nyilván nem lesz ilyen, csak párhuzam végett.)

Nekem se tetszik ez az irány, ez nem HS, hogy minden második lap termeljen egy másik lapot, van, ami legendaryt.
 
Ez egy gyujtogetos kartyajatek, az a sajatossaga, hogy gyujtogetni kell a lapokat. Kismasszabol nem is kell masiknak lenni, lol. Ha pedig egy ilyen UR-t hasznalni akar valaki, szerintem elvarhato, hogy beszerezzen egy ilyen jellegu (nem verseny)ritkat hozza.
 
Token lap = gyakori lap
Amit más lap ad és sok van belőle.....És használni is kell belőle sokat,nem egyet mint most......
Ritka lap ami saját magát adja(pl kismassza uj) az nem token lap hanem egy beszerezhetetlen ritka lap.
Tehát a HKK-ban jelenleg a gyakori token lapokat nem muszáj használni a ritkákat meg nem lehet beszerezni......ez nem fanyalgás vagy nyafogás ezek a tények.
(gyakor token lap minek lenne a kiegekben ha nem kell használni .....)
 
Ez az egész token sztem maradhatott volna más kártyajátékok sajátja.
 
A Zu'lit parazitaja lapot Baka talalta ki (ha jol emlekszem, de az tuti, hogy nem Beholderes volt), tisztan szerepjatekos okokbol termel sarkanyt.
 
Itt mindjárt baloldalon Beholder vebbolt,alatta szavazás még lejjebb alatta :további szavazások......kék szinnel
 
Sziasztok!Hol lehet szavazni? Én a nemre szavazok.Határozott nemre. Üdv: papa
 
Igaz ezek azért lettek gyakori lapok mert egy csomó készült belőlük és durva lenne most meg kisritkák
 
Nemre szavaztam.
Még nem hallottam panaszkodni senkit,hogy ne tudott volna angyalt,fattyat vagy nekro csontvázat szerezni.
Mellesleg nekem egyre rosszabb a véleményem erről a tokenadásról...Ez a Zu'lit parazitája is mi akar lenni? Zu'lit sárkányt ad? Mintha a Beholdernek az lenne a szándéka,hogy hordjuk el az összes megmaradt Zu'lit kincse kieget... Szóval szerintem a kismasszás témával és az ifjú teknőssel és főleg ezzel a zulit parazitával(még italkeverésünk is van...) kezd átesni a dolog a ló túloldalára,annak ellenére,hogy a tokenezés téma hangulatos és tetszetős.
 
Értelmes keretek között nincs baj azzal ha megjelenik 1-1 token. Ha lesz az új kiegben olyan tokentermelő lap amihez a token nem volt benne a legutóbbi 3 kiegben, akkor legyen kiadva. Az Istenek viadala ilyen szempontból katasztrófális volt, annyi token volt, hogy kész csoda volt ha nem bontottál legalább 3-4 db-ot, na ilyen nem kell megint.
 
+1
 
Szívesen válaszolok bármire, egyelőre csak a felmerült reakciókat látom.
 
Gyakoriságról:
A végzetúrban valamiért felcserélődött a gyakoriság, és 60 féle gyakori, illetve 40 nemgyakori volt. Nem tudom mennyire emlékeztek még rá, de pl. Szubtéri érzékelést elég nehéz volt találni. Illetve a Manaregenerációból sem volt dömping.
Ezzel szemben a többi kiegészítőben általában 40 gyakori, és 60 nemgyakori lap van.
A végzetúr nem lett igazán sikeres, de lehet csak az első éves kieg léte miatt, lehet azért mert Kurtzon, Vulkánin és Molluszkon kívül nem jelent meg metaformáló lap. De azért nem jó ómen a gyakoriságcserére nézve a kieg kudarca.
Esetleg talán külön ritkasági fokozatot kaphatna a tokenlap?
Mondjuk maradna minden az eddigi módon, de kap egy új színt, mondjuk fehéret, és 22. lapként egy random token a kiegben?
Elég elegáns huszárvágás lenne a problémára ;)
 
Ezekre a kérdésenként nyitott forum témákra a felmerülő kérdésekre válaszol valaki a Beholder részéről?(sztm hasznos lenne)
Mert gondolom azért figyelembe veszik (azért kérdik ugye....) de azért néha jó lenne egy-egy válasz......
 
Szerintem az is járható út lenne, amit a vampire-nél is alkalmaztak: versenyen a nevezéshez adtak kb 5-6 promós lapot. Na pl ott lehetne osztogatni ezeket a token lapokat.
 
Azért azt tegyük hozzá, hogy Magic-ban azért jönnek ki folyton a lapok, mert csak az elmúlt 2 év lapjait lehet használni
 
Én nemmel szavaztam mert pl az említett 2 lapra nem lenne semmi szükség.Nyilván olyan token ami még nem jött ki vagy ami 5-6 kieggel ezelőtt lehetett csak bontani arra azt mondom ok,de akkor is lehetúleg új grafikával tudnám elképzelni.De a legjobb talán tényleg az lenne ha le lenne gyártva külön zén jellegűen x mennyiség és majd elkopik idővel.
 
Igenre szavaztam, de egy tipp / tanács, hogy a "tokenlapok" lehetne plusz a kiegben (nem mindegyik kieg tartalmazzon, véletlenszerűen lennének benne). A másik "volt" kártyajátékban ezt úgy oldották meg, hogy fix lapszám megvolt, amivel lehetett játszani és +1 ami bármi lehetett: tokenlap, kód, vagy egyéb.

Itt is el tudnám képzelni, hogy a kieg szabálykönyv helyett lehetne pl. tokenlap...
 
Persze,lehet venni "kilora",de pl egy vidéki emberke hogy szerez be kilóra? Ott a postaköltség drágább,mint maga a lap értéke...
 
Ez teljesen felesleges. Potom pénzekért lehet venni belőlük kilóra.
 
Én sajnos csak azt tudom mondani , mint amit a követőknél mondtam:
Én személy szerint nem szeretem a boosterekben látni amikor kibontom a követőket/szabálylapokat, mert egyszerűen egy idő után már nemhogy meglesz mindből a 3+, hanem még kb cserélhetetlenek is lesznek, és nem az van , hogy de jó , hogy bontottam Sárkányúrnőt, hanem, tök jó, van 4. Sárkány úrnőm , de pl szirén papnőm egy sem. Kb ugyan ez a helyzet a tokenekkel is, még egy angyal, még egy dobótőr, még egyy fatty .. great.. Viszont szerintem, csak akkor lehessen kihagyni a nagykiegből a tokeneket, ha kijönne a lent említett "token kiadás" amiben a megjelent tokenek kijönnének külön, ezt el tudnám úgy képzelni, mint az idővihart, hogy vannak kiegenként 1 ritkább token mint az ifjú teki vagy kismassza, a többi meg a gyngy tokenek, vagy másik megoldás, hogy ha a tokeneket CSAK BONTHATÓ kiegekből be lehessen szerezni. Ergo ezen analógia alapján, az MA-ba került volna ifjú teknős, de mondjuk Fattyak nem.
 
Szellemszolgát 2 lap is ad

A Magicben egy yool bevált szokás, hogy minden kiegben jön ki legalább 1-2 token lap, a játékosok mégsem háborodnak fel. Igaz, hogy ott jóval több jelentősége van a tokeneknek (több lap termeli, sőt vannak olyan lények, amik tokenként jönnek és úgy alakulhatnak át mássá). Plusz infó, hogy ugyanúgy, mind a földek, ezek a tokenek is mindig új és szebb képpel, esetleg csillogósan (foil) jelennek meg, így a játékosoknak megvan a bontás öröme, egy-egy új illusztráció láttán.

Emlékszem volt amikor booster bontotton (kibontod a boostereket, és megnézés nélkül csak megkevered és megy a game) volt vagy 5-6 token is nálam.

Persze én se szeretném, ha a kövi kiegben jönne 5-6 tokenlap, de olyanok, amik egyszer voltak kiadva, vagy még nem jöttek ki tokenként, nagy képpel, olyanokat simán bontanék én is
 
Van ez a token lapos kérdés,és máris további kérdést vet fel.....Miért van az hogy gyakori lapbol rengeteg van ,(mármint kiegenkénet) nem gyakoribol meg ugy tünik hogy kevés.Mégis szinte egy kalap alá veszik a játékosok a Gyak-nemgyak lapokat.
Ha abbol a minimális gyakori lapbol még 3-4-5 token lap is lenne (pl szellemszolga amit össz 1 lap ad!! ) (és amiből millio van de minek......)akkor az nemigazán tenne jót a vásárló kedvnek.
Ki a csuda akar Szellemszolgát vagy Fekete özvegyet bontani?(még a Fatty meg a dobotőr hagyján......)

Viszont az Italkeverés (vagy mi a csuda az uj Ur /lesz majd/ ) az jó ötlet azok az italok amiket ad azok jöhetnek tokennek, természetesen nagy képpel.

Esetleg megtehetne egy bátor lépést a Beholder hogy ami most jelenleg van forgalomba token termelő lappal adott lapot, azt mind gyakori lapnak kiadják (mármint amit termel ,nem a lapot magát) pl spora, kis massza.....
Sztm Kis masszát szivesen bontogatnánk (Tekit és Sárkányt is) .

Összefoglalva ez a tokenlap dolog a HKK-ban ,nagyon-nagyon jó ötlet ,jó velük játszani .
(de a gyakorlati megvalósítás és a szabály módosítgatás miatt )egy kicsit nem az igazi.......
 
Szerintem is lehetne egy kicsit változtatni az arányokon. ;)

Amúgy megpróbálok rövid lenni. Nekem is van már egy külön polcom a token lapokból...felesleges kiadni őket megint, főleg azokat, amik már eddig is több kiegben jelentek meg (ha valami csak egyszer, vagy esetleg új token lap, akkor nyilván jöhet újra).
Ha pedig új játékosoknak hiányozna néhány token papír, biztos vagyok benne, hogy potom összegért / cserére fog kapni a nagyobb gyűjteménnyel rendelkező játékosoktól. Így mindenki jól járna!
 
Megint előjött a tokenlap kérdés.
Sztm először azt kellene tisztázni hogy mi is az a tokenlap .(pl ebben a kérdésben is gyakori lap szerepel),
Ahogyan lennie is kellene hogy csak gyakori lapok legyenek token lapok.De a Beholder ad ki olyan lapokat is(számomra érhetetlen ) amik ritka token lapokat adnak.
Azonkívűl (szintén a Beholder )hozta azt a szabály kiegészítést hogy ilyen token termelő lapokat nem ahogy rá van írva úgy kell használni ,hanem csak egy kell és a többit lehet jelölni kockával ,érmével stb.....

Tehát a kérdésben lévő dolgot maximálisan támogatom.
A jelenlegi helyzetet nem......
 
Én azt tartanám jónak, ha a tokenek inkább kieg gyanánt megvásárolhatóak lennének. Vagyis 10-esével, 20-asával csomagolva, tétel szerint.

Egyrészt egyből meglenne a "kellő" mennyiség minden lapból, másrészt ezek helyett lehetne más lapokat kiadni. Most a gyakok közül pl. 3 hely ugyan, de amikor egyszerre jön Kisebb angyal-Dobótőr-Torpedó sorozat, amiből már így is van annyi, hogy kártyavárat is építhetnék belőlük, akkor az én agyam is ledobja a szelepet.

Nem is kellene kereskedelembe küldeni, a Behós versenyen az venne belőlük aki akarna. Jópofa ez a Token dolog, de már annyi token van, hogy az ember feje is fájni kezd tőlük...
 
Sztem a 60 is elég gyorsan meglenne. Mondjuk draftversenyeken tény, hogy izgalmasabb lenne a több gyakori lap.
 
 | 1 | 2 |
Nézet:
Hírek, változások | Kérdések | Csere-bere | Stratégiák | Versenyek | Lapötletek | Szavazások | Egyéb

A társalgás szabályai | A legaktívabb fórumok és fórumozók | Moderátori tevékenységek


Főoldal | Túlélők Földje | Ősök Városa | Kalandok Földje | Sárkányölő | Puzzle | Hatalom Kártyái Kártyajáték | Álomfogó Kártyajáték | Káosz Galaktika Kártyajáték | Könyvesbolt | Alanori Krónika | Shadowrun | Battletech | Íróink | Könyvsorozataink | Fórum | Galéria és képeslapküldő | Sci-fi és fantasy novellák | Regisztráció | A Beholder Kft.-ről | Adatvédelmi tájékoztató

© Beholder Kft., 2003 - 2024
E-mail: beholder{kukk}beholder{ponty}hu | Tel.: (06-1)-280-7932

Az oldalon megjelent szöveges és illusztrációs anyagok átvétele, másolása, illetve bármilyen módon történő felhasználása csak a Beholder Kft. engedélyével lehetséges.
A fórumban történő hozzászólások valóságtartalmáért, minőségéért semmilyen felelősséget nem vállalunk.