Vissza a Főoldalra
 

Feliratkozás Hírleveleinkre!
Adatvédelmi Tájékoztató
Ország Boltja 2011 Népszerűségi díj Egyéb kategória II. helyezett Ország Boltja 2012 Népszerűségi díj Hobbi és kellék kategória III. helyezett
Most ingyen kezdhetsz el játszani a Túlélők Földjén!
Kattints ide a részletekért...
Nézz be kártyaboltunkba!
Zén Legendái: Rémháború július 20.
Hatalom Kártyái – Varázsdimenzió június 15.
Zén Legendái: Manaszipoly május 25.
A pillanat képe
A bárdversenyekről
(Túlélők Földje esemény)
Küldd el képeslapként!
Ghallán bizonyos időközönként megrendezésre kerülnek ún. bárdversenyek, melyre bármelyik szépéletű, írástudó kalandozó benevezhet versével vagy prózában írt alkotásával. Csupán a maximalista, szörnyölésre szakosodott kalandozóknak szúrja a szemét ez a rendszeres esemény, hiszen ők ebben a szerepkörben nem igazán tudnak jelentős eredményeket elérni.
Nézz szét a galériában!
HKK Új Nemzedék reakció lapok és erősségük 2021-2024
X. Kelet-Magyarországi HKK Találkozó: sok verseny, sok koncert
Zén bemutató – Rémháború
Varázsdimenzió paklibemutató: Sose halunk meg! (Egérút)
Legendás cél: 1000 lap

A lista folytatása...
Túlélők Földje - Közös Tudatok listája
Hatalom Kártyái verseny - 2024. augusztus 4., Tata
Hatalom Kártyái verseny - 2024. július 25., Phantom 2.
Hatalom Kártyái verseny - 2024. július 28., Phantom 2.

A lista folytatása...
HKK Új Nemzedék reakció lapok és erősségük 2021-2024 (17)
[HKK Piac] Gyakori / nem gyakori lapok (3219)
Jégmágus kt. alakulna (9372)
Legendás cél: 1000 lap (20)
Megújult lapkereső és pakliszerkesztő (228)
BEHOLDER bácsinak kérdések !!! (8187)

További témák...
Tegnap leggyakoribbak:
A bajnokság döntősei
A dobogósok
A Nemzeti Bajnok
Az ezüstérmes
A Nemzeti Bajnok akció közben.
3. nap

Utoljára ezt küldték:
Bíbor möszék
Küldj te is képeslapot!
Doomlord online game
Mágia Mesterei Online Játék
Szerkesztőség:
honlap@beholder.hu
Készítők:
Farkas Zsolt (Speedz)
Szeitz Gábor (Talbot)
Mazán Zsolt (Maci)
Webdesign:
Szirják Csaba (Chaar-Lee)
Szegedi Gergely (GerY5)
Ha hibát találsz a honlapon:
Írj nekünk!
 
  ... | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | ...
Nézet:
Én olyat hallottam Dévtől,hogy rúnás dal nyerte a versenyt
 
Valami info a mai versenyről?
 
Picit később reagálok ebben a kérdésben, de egyetértek veled.

A Nemzeti idén is este 9-ig tartott, úgy, hogy az elődöntők és a döntő 3-0-ás volt. Igaz, volt egy extrémen elhúzódó meccs is a negyeddöntőkben. Ami engem illet, vasárnap a döntő után már kénytelen voltam Pesten maradni, és inkább kivettem egy nap szabadságot hétfőre, hogy ki tudjam magam pihenni (jó, egy nemzeti döntő ennyit megér). Ha itt rochestereztünk volna lehet, hogy 10-11 óráig ott vagyunk. És azért az időtartama nagyon kiszámíthatatlan.
 
Lesz majd beszámoló,de nem volt időm még befejezni.
 
Én még a szombati versenyről írnék, mert ahogy látom, egyik dobogós se írt beszámolót. Gondolom nem meglepő, hogy életem első Rochestere volt. Két prekoncepcióm is volt, egyfelől a frissen bontott tanulsága, hogy nagyon kevés gy-ngy LAPleszedés van az MA-ban, ezért egy hagyományos good stuffot próbálok kiszedni, kiemelten figyelve az Energiapréselésekre és Jeanstonökre. A másik koncepció igazából egy mappalapozgatás közbeni eszement ötlet eredménye volt, ami mégis jobban megvalósult az első verziónál.

A három asztal közül szerencsére a legkevesebb profi játékost benyelőhöz kerültem, cserébe megkaptam balról Várnai Petit, jobbról Ádám Norbit, így két tapasztalt draftoló is szűrhetett, ritka boldog voltam. A pickelés során az első ritka, ami hozzám kerülhetett, egy Kémsárkány volt, amit valószínűleg amúgy is kiszedtem volna, mert addig már volt nálam egy Szirén lányka, ami Tier1 pick volt nálam. Közben beesett egy Zafír drakón, amit csak mint tűrhető ritka szedtem ki, aztán lehetőségem nyílt egy Harcias morf behúzására is (amiből három is jutott összesen az asztalra). Az egyik kieg pickelésének végén már talán csak egy CHD fatty, Repülő fatty, valami gitt + 1 Sárkány úrnő volt a lehetőség, amikor a szintén az asztalnál ülő Csík Jani vigyorogva vetette fel, akár ki is szedhetném (nem voltunk az a csöndben szedegetős asztal...). Így végül engedtem az eredeti, kisség noobtrap ötletemnek, és bevállaltam egy sárkány dekket. A második deckbontás körében szabadult el igazán a dolog, bár épp Lomha morfből és Ébenfekete sárkányból, amire a legnagyobb esélyt láttam, alig jutott hozzám. Így is sikerült összeszednem ezt a "csodát":

Sárkány úrnő

1 Manifez, a negyedik
1 Tigrissárkány
1 Sakita
1 Teknős holdnyelő
1 Harcias morf
1 Zafír drakón
2 Kémsárkány

1 Lomha morf
3 Apró morf
1 A változások kora
2 Lélektranszportálás
2 Szirén lányka
2 Drakolder negátor
2 Energiapréselés
2 Rughar varázskönyve
1 A Viharisten jele
1 KALK
1 Jeanston
4 Legyél béka
3 Agran, a kövér
3 Élet vagy halál
2 Sheran áldása

A fordulók:
Csík Jani mérgezős őrülete / 2-1 win
Itt a második játszma első körét emelném ki: Apró morf-Apró morf-Lomha morf passz, kirak egy Tündérszúnyogot-Legyen béka-köszönöm a játékot. Bocsi.

Várnai Peti nyolcmillió Viharisten jele + moák / 2-1 win
A Teknős holdnyelő autopick? Nekem most már az.

Ádám Norbi krabberei viszont szétkaptak háromszor is, mivel a paklim fele semmit nem tudott semlegesíteni nála, a másik felét meg nem húztam fel.

Így is továbbjutottam, Gáspár Tomi ellen tolhattam, aki brutális kontrollt szedett ki, kb. 6-7 Aranyforrással, Zulit energiafüggönnyel, Bufa kódex-szel, Vén Doemonnal, Driosszal. Csak az első meccs legalább fél óráig tartott, de időhúzás nélkül, kb körről körre változott, hogy éppen ki áll jobban. Paklielfogyásig játszottuk, a végén kipattintott egy Drioszt, amit még épp meg tudtam volna oldani egy Tigrissárkánnyal, ami után talán már sínen lettem volna, erre kapott egy Vén Doemont. Counterherceg. A második sajnos sima volt.

Ezzel sikerült befutni a ritka acélos Bucholzomnak köszönhetően az ötödik helyre. Köszönöm minden ellenfelemnek a játékot.
 
Az ében morf versenylap volt, 1-2 befért fonáldeckbe, tiltott könyvvel is lehetett keresni.

A ragyás burástya a Bűvös erdős deckek sztárja volt, Esszenciakapoccsal elég nagy oltás volt megkapni.

Amúgy jó kis beszámoló Zsolti Vicces volt olvasni, hogy nem sikerült counterelni a mentort. 3. kör után úgy néztem nem is volt mivel, hiszen az enyészvarázs sem tudja tudtommal. Se Hatalom szavát, se Zu'lit kísérletét (az akkori counternagyhatalmak, ugye) nem látok a listán
 
Erre a versenyre emlékszem...nekem azt hiszem a 2. versenyem volt.
És ha minden igaz itt játszottunk és szopattuk meg egymást (teknős paklival voltam)
 
Igazából nem lehetett.

Ezek az én szerelemlapjaim voltak, szerintem akkor se játszott velük senki rajtam kívül. Volt pár ilyen, kedvencem a "Kvazársárkány deck" volt, amivel még az AK-ba is sikerült bekerülni.

(A kölcsönadó régi jóbarátom, akivel együtt kezdtem, aligha ismeri bárki is.)
 
Hu, nem is emlékeztem, hogy Ében morffal és Ragyás burástyával is lehetett eredményt elérni
Ki volt a kölcsönadó barát?
 
Na, akkor oldva egy kicsit a feszültséget, álljon itt egy retro-beszámoló 2006 májusából, amit a régi kommentek közül bányásztam ki.

Nevetségesen bűn rossz paklival játszottam (Manafamiliáris + Manafonál, WTF?), de mivel ez volt életem első jobb eredménye, ezért én mégis büszke vagyok rá. Jó mulatást!


2006. május 6. - Dungeon, hagyományos verseny

A Beholderes hirdetéseknek köszönhetően ismét nőtt a résztvevők száma az elmúlt hónaphoz képest - ezúttal 39-en voltunk, - így lassan ismét elérkezünk oda, hogy csak előzetes nevezéssel lehet bejutni a versenyre, ami természetesen jó, hiszen növekszik az indulók száma.

A pakli terén maradtam a (számomra) új, múlt hónapban bevetett koncepción, azaz ismét kontrollal indultam:

követő: Manafamiliáris
3 A gyenge ereje
3 Cselvetés
3 Manafonál
3 Méonech fürkész
3 Ősi béklyó
3 Orzag bilincse
3 Tleikan enyészvarázs
3 Energiaital
2 Griffőnix
2 Ragyás burástya
2 Az erős ereje
2 Rundhal, a gyűjtögető
2 Fantomsárkányok
2 Őrült varázsló
2 Ében morf
2 Tleikan áruló
1 Áldozat az ősi isteneknek
1 Ősi praktika
1 Halászat
1 Troglodita törzsfőnök
1 A hatalom illúziója

1.:
Teknős pakli. Itt kicsit megijedtem, mert az előző versenyen is egy ilyen deck-ket kaptam ki az első fordulóban, és akkor sikerült is kikapnom. Most azonban szerencsére nem volt gáz, mert ez esetben a múltkor végzetesnek bizonyuló Teljes front - A víz síkja páros hiányzott, így első sorban a béklyók (na meg persze a side-ból kiröppenő Szibarita vázak) segítségével arányan könnyedén sikerült megnyernem mindhárom meccset. 3:0

2.:
Quwarg pakli. A tesztelésen kikaptam quwarg-októl, de itt sikerült lekontrollálnom, többek között új kedvencemnek az Ében morfnak köszönhetően (akin a végén már öt izom csücsült) két fürkész társaságában szépen, lassan leütögettem. Igazából csak a harmadik meccs volt gáz, mivel ott sikerült kiépülnie (nem jött a béklyó), és nem sokkal, de ő nyert. 2:1

3.:
Mentor. Ezen nincs mit taglalni, nem sikerült counterelni a mentorját, a side-olt Tolvajszem/balekzsák sem jött ki. A harmadikat nyertem. 1:2

4.:
Újabb etnikum, újabb teknős. Ezek a meccsek már sokkal nehezebbek (na meg persze izgalmasabbak) voltak. Igaz, ez többnyire a rossz húzásomnak volt betudható, a második fordulóban például szinte csak egy Griffőnix-szel tudtam sebezni, és itt picit meggondolatlan is voltam, és túl sok ÉP-t áldoztam lehelésre, így a másodikban sikerült megvernie (az elsőt a többihez vizonyítva egész hamar megnyertem). A harmadik meccs baromi élvezetes volt, mert bár egy Ében morffal le tudtam szedegetni a lényeit, a Víz síkja miatt csak piciket tudtam ütögetni (a burástyák és a bilincsek most nem jöttek), az idő azonban nekem kedvezett, és egy kölcsönös lapleszedegetést (neki egy teknőse és egy Villámhárítója, nekem egy négyszeresen felgyúrt morfom bánta) követően végülis sikerült lenulláznom az életpontjait - igaz, nekem sem maradt sok. 2:1

5.:
Lassan járj, tovább élsz. Az utolsó fordulóban is deja vu érzésem volt, hiszen áprilisban is egy járj ellen játszottam az utolsó fordulóban. Most azonban sikerült a saját javamra felhasználnom az ellenfél lapjait: ő egy Zu'lit mérleg - Eldüeni duóval kezdett, amire nekem egy olcsón kiröppenő Griffőnix volt a válaszom, ami pár kör alatt felfalta. A második körben sikerült korán lepakolnia - kemény egy darab ÉP-m maradt - de aztán jött ismét a pulyka, amivel először lefújogattam a lényeit, majd egy bilinccsel és a Fantomsárkány fívérekkel karöltve kivégeztem. Harmadik játszma: nini, csak nem egy Griffőnix érkezik a második körben?! 3:0

Így végezetül életem eddigi legjobb eredményét elérve, a négy győzelmesek közül a legjobbként másodikként végeztem. Nyolc darab Régmúltat zsákmányoltam (A sors fintora, Illúziósárkány, Mindenható plazmagömbök...).

Lehet mégis maradok még egy ideig ennél a paklinál, és picivel tovább pihentetem a sárkány komákat.
(Ismét köszönöm barátomnak a kölcsön lapokat!)
 
Sztem nagyon elkanyarodtunk a témától.

Egy büdös szóval nem említettem/ék a neved és a hozzáértésed negatív kontextusban. Sőt, ha lehet ilyet mondani, akkor te vagy talán az, aki a legjobban ért ehhez a régiek közül. Illetve hidd el, hogy sokra értékeljük azt, hogy aktívan kommunikálsz velünk játékosokkal.

Kompetencia lehet nem egyenlő a lejátszott versenyek számával, de olvasni róla vagy játszani sztem azért más tészta. Megfigyelőként sztem más a leányzó fekvése. Kissé vicces hasonlattal élve, olyan mintha egy pornófilmhez csak a lakást adod
 
Ja és persze nyilván bárkinek jogában áll azt gondolni, hogy én egy inkompetens barom vagyok, csak akkor én azzal nem szeretnék a továbbiakban beszélgetni, ez talán érthető. (mint ahogy ez egy illetővel, aki pláne csalónak gondol, történik)

Pedig amúgy imádok HKKsokkal beszélgetni pl. munka helyett
 
Ennek csak az ELEJE az, ami konkrétan neked szól.

Csak azt felejted el, hogy ott vagyunk a versenyeken, és én pl. minden versenynek (ami nem a mienk, annak is) elolvasom a beszámolóját, a paklilistáit, stb. És ezt immár 20 éve folyamatosan.
Ha pl. Zsolt most egy évig nem indulna versenyen, de sokat játszana, és ő lenne mindig a Blogos versenyek szervezője és bírója (mert azért nem olyan nagy baj, ha a szervező és bíró maga nem játszik...), nem hiszem, hogy ettől gyengébb játékos lenne, vagy pláne olyan, akinek a véleményére kevesebbet kell adni.

Hülyeség, hogy itt magyarázkodom, de rendkívül bosszantó egyes játékosok részéről a HKK-val kapcsolatos kompetenciám folyamatos megkérdőjelezése, úgyhogy ezt szeretném egyszer s mindenkorra visszautasítani a saját nevemben persze.
Kompetencia NEMEGYENLŐ a lejátszott versenyek számával, amivel nem állítom, hogy nem lehet öszefüggés, de ennél sokkal összetettebb ez.
Ha valaki csinál egy, a HKK-nál sokkal jobb és sikeresebb játékot 20 éven át, AZ joggal mondhatja, hogy "hú de bénák vagytok". Nnna .
 
Most már akkor én is megmagyarázom, amit írtam mert offenznek veszik, amit nem annak szántam.

Így kezdődött:
"Sztem az adott kiegben lévő játékromboló lapokat a Beho maga is el tudná dönteni, illetve a jól bevált módszer, hogy szavaznak a játékosk reggel."

Itt feltételezem a hozzáértéseteket, illetve alternatívát írtam a közel sem egyszerű probléma megoldására.

aztán Feri reagált erre, lévén naivnak szokott vala gondolni. amire az alábbit írtam:

"Ebben TALÁN igazad van Feri, bár msotmár Zsolt is Beho tagja, szal sztem revidiálhatnád a véleményed."

A hangsúly a TALÁN-on van, mivel nem tudom megítélni, hogy pontosan mi is a valóság. És védelmetekben írtam, hogy egy jó, versenyeken aktívan résztvevő taggal bővült a stábotok akiről biztosan tudom, hogy szakmailag hozzáértően tud ilyen kérdésekben is nyilatkozni.

Tehát még1szer, elnézést ha ezt sértésnek vettétek, mert nem annak szántam, de azon mindenképp gondolkozzatok el, hogy egy dolog tesztelni és aktívan versenyezni, mert igenis van különbség közte. Személy szerint támogatnám ha néha a Behos tagok közül 1-1 részt venne a versenyen játékosként is. Akár egy event-et is lehetne erre csinálni, mint annó Dungeonben volt, hogy aki legyőzi vmelyikőtöket a verseny folyamán az kap egy zént, vagy csomag kártyát (ízlés kérdése).
 
Ja es amugy pl. en Rochester draftoltam MA-bol (Gergővel, tesztelésképp, egész sokat).
 
Na ez igy pl. egy teljesen elfogadható, és nem sértő vélemény.

"Nem vagytok vele tisztába azzal, hogy egy adott draft metába mi lehet OP.Nem is lehettek!!! Csak akkor derülnek ki ezen szituk ha vannak tapasztalatok az adott kieg(ek) draftolásával kapcsolatosan. Enélkül max 1-2 aktív szemfüles játékosnak szemet szúrhat épp 1-2 unfair kombó amit vagy megtart magának vagy nem."

Ellentétben ezzel így önmagában:
"Az első mondat első felét ugye te sem gondoltad komolyan?"

Vagy pláne ezzel (ez nem a tied):
"bár msotmár Zsolt is Beho tagja, szal sztem revidiálhatnád a véleményed."
 
Köszönjük az elismerést és a hálát, Feri nevében is.
 
Na ez most épp nem első sorban felétek hanem Pit naivsága felé volt kritika,de látom mindent támadásnak kell venni így megértem amit meg kell értsek. A véleményem tartom.Nem vagytok vele tisztába azzal, hogy egy adott draft metába mi lehet OP.Nem is lehettek!!! Csak akkor derülnek ki ezen szituk ha vannak tapasztalatok az adott kieg(ek) draftolásával kapcsolatosan. Enélkül max 1-2 aktív szemfüles játékosnak szemet szúrhat épp 1-2 unfair kombó amit vagy megtart magának vagy nem.
 
Köszi mindkettőtöknek (MrPit és Darkmelon) a bizalmat, az elismerést és a pozitív hozzáállást.
 
1. Sajnos a kezdés mindig is döntő volt fb, vagy draft formátumon.

2. Reméljük azért csak megoldanák azt, hogy ne tudódjon ki.

3. Ebben talán igazad van Feri, bár msotmár Zsolt is Beho tagja, szal sztem revidiálhatnád a véleményed.

Nekem ez a meglepi vhogy analógként kezelném egy új kieg bemutatásával, azzal az eltéréssel, hogy itt a lapokat már nem kell 10x átolvasni, hogy eldöntsem beteszem-e vagy sem.
 
Az első mondat első felét ugye te sem gondoltad komolyan?
 
Ugy is kitudodna szűk körben hogy miből lesz.Es sajnos igy feldughatod a jàtéktudasod... Egyebkent nekem is nagyon tetszik.
 
Nekem az volt a tapasztalatom, hogy egy idő után, már nem számított a játéktudás, hanem az, hogy ki kezd és milyen kezdőkézzel.
 
Sztem az adott kiegben lévő játékromboló lapokat a Beho maga is el tudná dönteni, illetve a jól bevált módszer, hogy szavaznak a játékosk reggel.

Annyiból jobb lenne, hogy nem lehetne rá készülni így a gyorsabb döntéshozatal és nagyobb játéktudás kerülne előtérbe.
 
Miután Krisz minden asztalra rábízta, hogy a saját tempójukban draftoljanak egyáltalán nem tartott sokáig 1-1 pakli elosztása, és az se volt zavaró, ha valamelyik asztal 5-10 perccel korábban végzett
 
A meglepi-drafthoz annyit, hogy tudjuk sajnos, a készletek szűkösek, vagyis nagyjából be lehetne lőni azt a tartományt amiből draftolni lehet.

Ha úgy döntötök, hogy X kiegészítőből lesz a draft akkor elég megnézni, mi volt az előtte lévő, ugyanilyen kiegből tartott drafton kitiltva, és ez alapján meghatározni a tiltólistát.
 
Nem volt sokkal több idő, mint a rendes draft.

Egy szavazást azért megérne mind a meglepi, mind a rochester formátum bevezetése a nemzeti 3. napjára...
 
Érdekes lenne a meglepi draft,de kevésbé derülhetnének ki az OP lapok amik nerfre szorulnak. Nem utasítom el mindenáron,de vannak aggályaim felőle.
 
Sztem is jobb lenne, ha meglepi lenne a draft.
 
Amúgy a "meglepetés-draftot" (nem mondjuk meg előre, miből) ettől függetlenül megcsinálhatnánk a Nemzetin, de úgy tapasztaltam, a játékosok szeretnek előre készülni és beleszólni kicsit, miből legyen...
 
  ... | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | ...
Nézet:
Hírek, változások | Kérdések | Csere-bere | Stratégiák | Versenyek | Lapötletek | Szavazások | Egyéb

A társalgás szabályai | A legaktívabb fórumok és fórumozók | Moderátori tevékenységek


Főoldal | Túlélők Földje | Ősök Városa | Kalandok Földje | Sárkányölő | Puzzle | Hatalom Kártyái Kártyajáték | Álomfogó Kártyajáték | Káosz Galaktika Kártyajáték | Könyvesbolt | Alanori Krónika | Shadowrun | Battletech | Íróink | Könyvsorozataink | Fórum | Galéria és képeslapküldő | Sci-fi és fantasy novellák | Regisztráció | A Beholder Kft.-ről | Adatvédelmi tájékoztató

© Beholder Kft., 2003 - 2024
E-mail: beholder{kukk}beholder{ponty}hu | Tel.: (06-1)-280-7932

Az oldalon megjelent szöveges és illusztrációs anyagok átvétele, másolása, illetve bármilyen módon történő felhasználása csak a Beholder Kft. engedélyével lehetséges.
A fórumban történő hozzászólások valóságtartalmáért, minőségéért semmilyen felelősséget nem vállalunk.