Vissza a Főoldalra
 

Feliratkozás Hírleveleinkre!
Adatvédelmi Tájékoztató
Ország Boltja 2011 Népszerűségi díj Egyéb kategória II. helyezett Ország Boltja 2012 Népszerűségi díj Hobbi és kellék kategória III. helyezett
Most ingyen kezdhetsz el játszani a Túlélők Földjén!
Kattints ide a részletekért...
Nézz be kártyaboltunkba!
Karácsonyi menü december 11.
A pillanat képe
Ra'ronn
(Ősök Városa galetki)
Küldd el képeslapként!
"Ra'ronn jól fel volt készülve az Ősök Városa legerősebb varázslatainak kivédésére. Arra azonban nem számított, hogy egy parányi energiatüske öli majd meg." - részlet Zoregblum professzor Hegymélyi Ki Kicsoda? c. művéből
Nézz szét a galériában!
Előrendelhető a három legújabb HKK Alfa Pakli!
Tavaszi befizetési akció 2024.03.01. (péntek) - 2024.03.18.
HKK Alfa paklik: Boszorkányok, Druidák, Mágusok
Hungarian Card Expo - 2024.03.02.
Beholderes HKK verseny február 17. - Versenybeszámoló

A lista folytatása...
Túlélők Földje - Közös Tudatok listája
Országjáró feladat 2023
Országjáró feladat 2022
Országjáró feladat 2020

A lista folytatása...
Épülettervezői pályázat 2. (10)
Versenybeszámolók (19278)
Megújult lapkereső és pakliszerkesztő (212)
BEHOLDER bácsinak kérdések !!! (8103)
Mágus Kártya ,avagy jobb mint a HKK (52)
Tavaszi befizetési akció 2024.03.01. (péntek) - 2024.03.18. (1)

További témák...
Tegnap leggyakoribbak:
A bajnokság döntősei
A dobogósok
A Nemzeti Bajnok
Az ezüstérmes
A Nemzeti Bajnok akció közben.
3. nap

Utoljára ezt küldték:
Szikrázó manahal
Küldj te is képeslapot!
Doomlord online game
Mágia Mesterei Online Játék
Szerkesztőség:
honlap@beholder.hu
Készítők:
Farkas Zsolt (Speedz)
Szeitz Gábor (Talbot)
Mazán Zsolt (Maci)
Webdesign:
Szirják Csaba (Chaar-Lee)
Szegedi Gergely (GerY5)
Ha hibát találsz a honlapon:
Írj nekünk!
 

Álmok álmodója (Shadowrun novella)

2064.07.03. 03:18

Menekült, mint az űzött vad, az asztrális tér végtelenje sebesen suhant el mellette. Üldözői a nyomában voltak, érezte őket, ahogy a nyomában koslatnak. Nem kellett volna ezt csinálni, bolond volt. Persze nem bánta meg, amit tett, nem érzett bűntudatot, teremtője azt nem adott neki.

Tudata persze volt, tudta: ha elkapják, megölik, hacsak nem ér időben oda, kihez a szoros asztrális kapocs köti, ahhoz, aki a nyers energiákból megformázta.

2064.07.03. 05:03

Felébredt, nyúzott másnapos arccal nézett az órára, tegnap este megint túl sokat ivott, s ahogy ilyenkor lenni szokott, megint álmodott. Az álom különös volt, azt álmodta, hogy valami ünnepélyen volt, megismert egy lányt, kit utóbb megerőszakolt, majd utána brutális kegyetlenséggel meggyilkolt.

Fájt a feje, a másnaposság kimosta belőle az összes gondolatot. Fáradtan támolygott ki a fürdőbe, könnyített magán, majd megmosakodott. Ismét egy új nap kezdődik, semmi nem változott, csak a pénze fogyott.

Jó lenne már valami munka, különben nemsokára innen is kirakják, és az utca nem túl biztonságos. Persze nem félt az utcától, hiszen árnyvadász volt, egyike a mindenre kapható zsoldosoknak, kik fölöslegesen nem kérdeznek.

2064.07.03. 05:12

Hajnalodott, a szürke szmog a városra sötét fátylat vont, az éjszaka lényei lassan visszavonultak vackaikba, hogy elrejtőzzenek a közelgő új nap elől.

A sarkon az a szajha az esti bevételt számolja, nem volt túl jó napja, kevés volt a kuncsaftja, a stricije majd megveri. Hiába, a konkurencia már csak ilyen.

Néhány ork, a koránkelő fajtából együtt megy dolgozni a gyárba, hogy aztán valami eszement őrült az utcán az éhbérért kirabolja őt, esetleg egy humanista verje agyon őt, hiába, ez az élet, a 21. század utcaképe ilyen, ő tudja, hisz már évek óta itt dolgozik.

A tükörbe nézett, karikás kivörösödött szem, a fáradtságtól koravén vonások.

- Túl sokat dolgozol, öregfiú, lazíthatnál már egy kicsit.

Persze a kérdés már csak az, hogy kivel, mióta a családja otthagyta, a munka volt az élete, olyanná vált számára, mint fuldoklónak a levegő. Ha túl fáradt volt, hogy dolgozzon, beesett az ágyba, ha fölkelt, ott folytatta, ahol abbahagyta. Régi életét a goblinizáció tette tönkre, a család ezért temette sírba. Trollá vált, a rendőrség ezért osztotta járőrként egy pusztulatba. Társat persze nem adtak, minek pazarolnának.

A rádió recsegése vonta magára a figyelmét, ahogy a hangfalon keresztül szavakkal töltötte meg a kocsi utasterét.

- Figyelem, minden járőrnek a Csepeli pusztulatban, gyilkosság történt, a tettes az asztrális létsíkon mozog, feltehetően mágikus úton létrehozott lény, jelenleg a Varjú utca negyvenhárom szám alatt tartózkodik.

Valószínűsíthetően a tettet gazdája parancsára hajtotta végre, az ok ismeretlen, a gyilkosság elkövetéséért a gazda a felelős, vélhetően mágikusan aktív személy, ezért különösen veszélyes.

A kerekek felpörögtek, a motor engedelmesen felbőgött. Az ócska Fiat a sofőr parancsának engedelmeskedve elindult a címre.

2064.07.03. 04:56

Végre otthon, átsuhant a betonfalon, az asztrális síkon ez nem jelentett számára akadályt. Itt nem találják meg, s ha mégis, érte a gazdája felel, ismerte a törvényeket. Ha esetleg lecsukják, majd meglátogatja néha.

Persze nem tudja, hogy ő létezik, mikor álmodik, csak akkor kerülnek egymással kapcsolatba, s ő ilyenkor megerősödik. Ilyenkor képes anyagi testet fölvenni, de ha a gazda fölébred, mindig levedli.

Gondolt már néha rá, mi lenne akkor, ha megöli. De ezt nem tudná megtenni, a köztük lévő kötelék megtiltja.

2064.07.03. 05:31

Gyorsan megérkezett. A címen volt, ezt persze nem a villanónak, a helyismeretnek köszönheti.

Ez volt a kulcsszó. Leállította a kocsit, kitüszmékelte órmótlan testét az ülésből, majd kiegyenesedett, az ízületei a sok üléstől recsegtek.

Ócska bérház előtt állt, málló falán golyórágta lyukak, grafitik, megannyi letűnt élet emlékei.

Vérrel festet szöveg: "Öljük meg az orkokat!" alatta horogkereszt, az emberi gyűlölet termékei. Elindult az ajtó felé, majd a csöngő megnyomása után figyelmesen hallgatta a csendet, a hallgatózás életet menthet.

2064.07.03. 05:33

Csöngettek, nem várt vendéget, vajon ki lehet az, az ember nem lehet elég óvatos.

Kihúzta a fiókot, és előhúzta az Ares Predatort, szeretettel végigsimította, mint egy megbecsült barátot, majd a mellette lévő teli tárat behelyezte.

Az ajtóhoz lopakodott, majd a kukucskálón át kinézett, egy egyenruha mellrésze, használójának testfelépítését figyelembe véve troll lehet.

- Nyissa ki az ajtót, rendőrség, ön le van tartóztatva !

Vajon mi bűnt követett el, hisz nem csinált semmi törvényelleneset az elmúlt napokban, a régi bűnöket meg pénzért már rég eltusolta.

- Nyissa ki, vagy betöröm az ajtót!

Ő az ajtó mellé állt, hogy ha szükséges, lőjön, nem bolondult meg, hogy egy rendőrrel menjen.

2064.07.03. 05:35

Fegyver van nála, riasztott ösztöne, az egyetlen igaz érték, mit rendőrként szerzett.

Az ajtót berúgta, a szó fölösleges, most jön az erőszak. Hátraugrott, fegyver dörrent, majd a Colt Manhunter ugatva válaszolt rá. Igaz, nem szabványfegyver, de az itt csak játékszer volna, az utca íratlan törvénye előírta, ha nagyobb fegyverrel lő, a másik már nem lő vissza, és ez fontos az életben maradáshoz.

2064.07.03. 05:40

Haldoklott, a golyó vasmagvát a húsán át a szívébe fúrta, a vér szertespriccelt. Szomorúan vette tudomásul, ennyi volt az élet, hibázott.

2064.07.03. 05:40

A láthatatlan kötelék, mi hozzá fűzte, elszakadt, a golyó elvágta, szabaddá vált, s ez boldoggá tette, most már testet ölthet, nem függ más álmaitól.

2064.07.03. 05:42

Érezte, valami rossz van készülőben, az egész szoba a mágia csípős illatát árasztotta.

A háta mögé nézett, a levegő vibrált az elszabadult energiáktól. A keze remegett, ahogy a fegyvert oda irányozta. Oda, ahol valami förtelem készült testet ölteni. Egy szellem a másik világból, szemei gonosz tűzben égnek, de az alakja hasonít a földön fekvőéhez.

Elsütötte a fegyvert, addig lőtt míg a tár üresen csattant, de az ott csak állt nyugodtan, torz arcán ördögi vigyorral, majd torz kezeit a rendőr izmos torkára szorítva, addig tartotta a magasba míg meg nem halt.

Írta: Nagy Tamás
A cikk az Alanori Krónika 36. számában jelent meg.

(A szavazáshoz be kell jelentkezned!)
(átlag: 22 szavazat alapján 4.5)

Ha ez tetszett, olvasd el a következő, jellegében hasonló cikket is: Törvénytár kezdőknek (Shadowrun novella).

Létrehozás: 2003. október 7. 08:54:02
Utolsó frissítés: 2015. május 20. 10:44:09
Nyomtatási forma


Főoldal | Túlélők Földje | Ősök Városa | Kalandok Földje | Sárkányölő | Puzzle | Hatalom Kártyái Kártyajáték | Álomfogó Kártyajáték | Káosz Galaktika Kártyajáték | Könyvesbolt | Alanori Krónika | Shadowrun | Battletech | Íróink | Könyvsorozataink | Fórum | Galéria és képeslapküldő | Sci-fi és fantasy novellák | Regisztráció | A Beholder Kft.-ről | Adatvédelmi tájékoztató

© Beholder Kft., 2003 - 2024
E-mail: beholder{kukk}beholder{ponty}hu | Tel.: (06-1)-280-7932

Az oldalon megjelent szöveges és illusztrációs anyagok átvétele, másolása, illetve bármilyen módon történő felhasználása csak a Beholder Kft. engedélyével lehetséges.