Vissza a Főoldalra
 

Hírek, változások
Mi is az a HKK?
Hogyan kezdjek játszani?
Megjelent kiegészítők
Teljes szabálykönyv
HKK Kódex
Sorsoló program
Őslich szabályok
HKK-t forgalmazó boltok
HKK klubok
Lapkereső (új)
Lapkereső (régi)
Új Nemzedék lapok
Tiltott és módosított lapok
Versenykiírások
Lezajlott versenyek
Mai versenyek
Profi pontok és versenyzők
Szintlépés
Hatalom Szövetsége
Hatalom Szövetsége tabella
Nemzeti bajnokság
Kiemelt vidéki versenyek
Versenyszabályok
Versenyszervezőknek
Chat, üzenõfal
Fórumok
Szavazások
HKK találkozó
Legendás cél
Toplisták
Pakliszerkesztő (új)
Pakliszerkesztő (régi)
Pakliszerkesztő (régi mobilos verzió)
Megosztások
Memóriajáték
Memóriajáték - Alfa
Kerátor Műhelye
HKK 20 Puzzle
HKK Puzzle
Beholder Labirintus
Mini-szójáték
HKK Blog
HKK Toborzás
HKK Védnöki Program
AK Archívum
Paklileírások
Írások, novellák
TF és ŐV könyvek
Letöltés
HKK Videók
Gyakori kérdések
Kérdezz-felelek
Feliratkozás Hírleveleinkre!
Adatvédelmi Tájékoztató
Ország Boltja 2011 Népszerűségi díj Egyéb kategória II. helyezett Ország Boltja 2012 Népszerűségi díj Hobbi és kellék kategória III. helyezett
Most ingyen kezdhetsz el játszani a Túlélők Földjén!
Kattints ide a részletekért...
Nézz be kártyaboltunkba!
Zén Legendái: Manaszipoly május 25.
Alfa pakli - Mágusok március 16.
Alfa pakli - Druidák március 16.
Alfa pakli - Boszorkányok március 16.
A pillanat képe
Görényteknőc
(Túlélők Földje szörnyeteg)
Küldd el képeslapként!
"Elbűvölve figyeled, amint egy görényteknőc úszik el előtted. Csupán egy érdeklődő pillantásra méltat, majd folytatja útját lefelé, időnként egy kisebb hal után kinyújtva hosszú nyakát, és bajusszal keretezett száját." - esemény a ryuku hajóroncsok felé tartva
Nézz szét a galériában!
Varázsdimenzió lapbemutató 3. hét
Páros verseny a hétvégén
HKK várható módosítások, nerfek (július 1.)
Varázsdimenzió lapbemutató 2. hét
60. BEHOLDER TALÁLKOZÓ 2024.06.15. PROGRAMJA

A lista folytatása...
Varázsdimenzió lapbemutató 3. hét
Hatalom Kártyái verseny - 2024. március 30., Oldschool
Hatalom Kártyái verseny - 2024. május 4., 10 Minutes
Hatalom Kártyái verseny - 2024. január 14., Oldschool

A lista folytatása...
Új HKK kiegészítő: Varázsdimenzió (70)
HKK kérdés? (47095)
Lapötletek (64972)
BEHOLDER bácsinak kérdések !!! (8159)
60. BEHOLDER TALÁLKOZÓ 2024.06.15. PROGRAMJA (9)
HKK várható módosítások, nerfek (július 1.) (29)

További témák...
Doomlord online game
Mágia Mesterei Online Játék
Szerkesztőség:
honlap@beholder.hu
Készítők:
Farkas Zsolt (Speedz)
Szeitz Gábor (Talbot)
Mazán Zsolt (Maci)
Webdesign:
Szirják Csaba (Chaar-Lee)
Szegedi Gergely (GerY5)
Ha hibát találsz a honlapon:
Írj nekünk!
 
  ... | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | ...
Nézet:
Erre a kérdésre már született döntés korábban. Azokat a képességeket tudják a másoló lapok eltérő típusú lapra átmásolni, amelyek azon a lapon is értelmezhetők. A jelzőkre pedig van konkrét szabály is:

Kódex 117.0. A játékban lévő permanensekre csak olyan nem önálló jelző kerülhet, amely az adott permanenshez kapcsolódóan értelmezhető.

[Kiegészítés]
Csak lényekre kerülhet méregjelző, álomjelző, erősödés- vagy gyengülésjelző, izomjelző, életjelző.
 
Alapvetően nem opcionális. De ha egy lap kijátszásának feltétele van, azt teljesíteni kell, különben a lapot nem játszhatod ki. Itt egy speciális feltételt támaszt a röfögés, de a lap úgy van megfogalmazva, hogy dönthetsz a feltétel teljesítéséről, így ebben a speciális esetben igen, opcionálissá válik.
 
Tessék?
 
Mivel a te forrásod hatására jött létre, a lap tulajdonosa te vagy, a gazdája az ellenfél.
 
Hali.
A motyogók alkuja kapcsán jutott az eszembe a következő kérdés:
Megakadályozok egy egy VP-s varázslatot,ellenfelem kap egy kölyköt. Ennek a kölyöknek az ellenfél lesz a gazdája,de ki a tulajdonosa? Ha leszedtem az én gyűjtőmbe kerül,hisz én játszottam ki?
Jól gondolom,h én hozzám kerül!?
Köszönöm szépen
 
Egy kérdés, amire az Alakváltás Egyszeregy nem tudott választ adni:
A lény képességet nem-lény lapnak adó források hogyan működnek? Pl a Csúfolódás és a Sárkánykő le tudja másolni egy lény képességét és azt egy nem-lény lapnak is oda tudja adni.
Mi történik hogyha Womath képességét egy tárgynak adom a Csúfolódással? És mi történik akkor, hogyha azt a Sárkánykőnek adom? Hogyan működnek akkor a -1ÉP-t jelentő jelzők? Rájuk kerülhetnek egyáltalán azok a jelzők? Az építmény SP-je ilyenkor megszenvedi azokat a jelzőket?
 
A #goblinkapás opcionális?
 
Köszi!
 
ugyanazt jelenti az X
szóval ha többért játszod ki, többért használod a képességét
 
Az új Alex Vampirsson-on a S képességénél az X ugyanaz az X mint amennyiért kijátszottam?
Vagy ez két egymástól független X és ha kijátszottam 1-ert akkor is használhatom a képességet 0-zanért?
 
Igen. Ez lesz a feltétele annak, hogy a Goblint megkapja. Ha nem áldozza fel a katapultőrt, akkor nem kapja meg a Goblint, de ezt a feltételt nem kötelező teljesítenie.
 
közben rájöttem. a cselekvés a kulcsszó sry
 
Van az asztalomon egy riknatikus röfögés, és az ellenfélnek nincs lénye. Kijátszik egy goblin katapultőrt. Ahhoz hogy a termelt goblint megkapja fel kell-e áldoznia a katapultőrt?
 
Ehhez lehet kérni egy kis magyarázatot? A kodexben ezt találtam: "37.0. Ha egy lény bármikor sebződik (beleértve a harci képességek használata, illetve ütés részfázisban történő sebződést is), vagy bármikor csökken a maximális életpontja, akkor közvetlenül ezután bármilyen azonnali cselekvés használható életmentő cselekvésként, aminek a hatására, akár közvetve is, megnő a lény aktuális életpontja."

-Számít hogy kinek a köre van?
-Ha jól értem akkor a kapcsolódó hatás hamarabb történik meg minthogy azonnali cselekvést használhatna a megütött lény gazdája?
 
A gyűjtőbe küldés egy kapcsolódó hatás, akkor jön létre, amikor sebzést okozott, még az életmentő hatások előtt megöli a lényt.
 
Immunis Krakoch:

Amennyiben megsebez 1 lényt, arra a lényre van még lehet életmentő hatást alkalmazni? Mikor jön létre pontosan a gyűjtőbe küldő hatás?

Fec
 
Ha ez felmerül kérdésként, akkor tényleg érdemes rendbetenni.

Bizonyos speciálisabb szabályok kivételként felülírhatnak más, általános szabályokat.

Itt az általános szabály az, hogy lényeket csak a saját fő fázisodban játszhatsz ki.
A speciális szabály pedig, hogy semlegesítésként lényeket bármikor kijátszhatsz, amikor azonnalit is.

A feltámadás ugyanolyan lénykijátszás, mint a kézből történő kijátszás, ugyanazok a szabályok vonatkoznak rá, és a kivételek, mint a semlegesítés (vagy pl. Villámháború) ugyanúgy felülírhatják.

A Temetőn nem szerepel az, hogy saját körödben, ezért ott is ugyanezek a dolgok érvényesek, nyugodtan játszhatsz ki semlegesítésként lényt az ellenfél körében.

A feltámadásnál szerepel, hogy ez minden szempontból kézből kijátszásnak számít, de lehet a definíciót pontosítani, hogy még egyértelműbb legyen, hogy ugyanazok a szabályok is vonatkoznak rá.
 
Ott a hiba, hogy nem ez a szándék, és a szabályok csűrése-csavarása sem cél. De hogy mindenki megnyugodjon, kaphat egy pontosítást a feltámadás képesség. Mondjuk ha megnézzük, hogy hány feltámadás képességgel rendelkező lény tud semlegesíteni és ezeknek mi a szövege, akkor a szándék egyértelműen kiolvasható a lapszövegekből, de tényleg többet beszéltünk róla, mint amennyit érdemes.
Mivel feltámadás képességet kaphatnak a lények más lapoktól is, a kérdés valóban felmerülhet, és ennek így elébe lehet menni.
 
A lényekre vonatkozó szabály is pont ugyanez. A saját fő fázisodban játszhatod ki őket, sőt, a bűbájokat, építményeket, stb... az azonnali kivételével mindent.

Épp ezért fölösleges a feltámadás szabályba. Mint ahogy a feltámadás szabályban nem szerepel az se, hogy a lény költségét ki kell fizetni, a kijátszási feltételét teljesíteni kell, és hogy a tartalékba kerül kijátszásakor, mert a lények alapból ezt tudják. Nem értem, hogy ha "a saját fő fázisában" rész kikerülne a feltámadás szabályból, abból miért következne, hogy bármelyik lény bármikor fel tudna támadni.

A jelen szabályok mellett én a következőt látom: akkor játszhatok ki egy lényt, ha (egyebek mellett) az adott pillanatban ÉS az adott módon (kézből/gyűjtőből) ki lehet azt játszani. Ez alaphelyzetben: ha a saját fő fázisom van ÉS kézből játszom ki.
A semlegesítés szabály engedményt tesz arra, hogy a lap mikor játszható ki: ha a saját fő fázisom van VAGY reagálok.
A feltámadás szabály engedményt tesz arra, hogy a lap honnan játszható ki: ha kézből játszom ki VAGY (a saját fő fázisom van ÉS a gyűjtőből játszom ki).

A kettőt összerakva, akkor játszhatom ki a feltámadó, semlegesítéses lényt, ha: (a saját fő fázisom van VAGY reagálok) ÉS (kézből játszom ki VAGY (a saját fő fázisom van ÉS a gyűjtőből játszom ki)).

Ez alapján nem támadhatna fel az ellenfél körében a lény semlegesíteni. Hol a hiba a gondolatmenetemben?
 
Kerhetunk majd egy "pontosan mikor lehet lenyeket kijatszani a Temetovel" FAQ-t? Bevallom, picit elvesztettem a fonalat meg jo az, ha latszik a lap alatt egybol.
 
A lényekre vonatkozó szabály is pont ugyanez. A saját fő fázisodban játszhatod ki őket, sőt, a bűbájokat, építményeket, stb... az azonnali kivételével mindent.
Ha kivesszük a főszabályból a saját fő fázisodban kitételt, akkor az azt fogja jelenteni, hogy bármelyik lény bármikor fel tud támadni.

Nem lesz kiszedve. A semlegesítés, mint opcionális kijátszási mód felülírja a főszabályokat, és így a feltámadás szabályt is.
 
Tian-krist tudnám példának hozni, ahol szerepel az S, habár reakció. Az ő képességét sem tudod használni az ellenfél körében. Jelenleg a feltámadás leírásában szintén szerepel ez az S, csak szavakkal leírva, ezért furcsa, hogy semlegesítéssel működik az ellenfél körében.

Kissé tényleg ellentmondásos.
 
Ha tényleg ez a szándék, javaslom a feltámadás szabályból kivenni a "saját fő fázisában" részt, mert jelenleg a szabályokból nem ez következik.
 
A semlegesítés a lap egy alternatív módon történő kijátszása. Bármilyen típusú lap kijátszható reakcióként, ha van semlegesítése. Ha a feltámadó lénynek van, ez a megengedő szabály erre is vonatkozik.
 
Temetővel feltámadhat-e semlegesítéses lény az ellen körében? A feltámadás kiemeli, h a csak a saját fő fázisodban. A semlegesítés meg ugye bármikor kijátszható. A veszett vérfarkassal bátran counterelgetnek az ellen körében feltámadva. Lehet csak saját körben tud semlegesíteni?
 
Tényleg, az egyszerre meghalást elfelejtettem. Köszi.

És elnézést kérek, hogy nem pontosítottam: Én a Quwarg orákulum (2015)-ről beszéltem. Nem is vettem észre, hogy fel lett újítva most.
Az a fajta reakciódrágítás másmilyen volt, mint az ikonos reakciódrágítás és a szövegezés azon a lapon egyedi. Az a reakciódrágítás konkrétan az aktiválást igénylő képességeit is meg kellene, hogy védje szerintem.
De végül akkor ez mindegy is, mert a cselekvéstől független "esemény" fogalomról volt szó. Meg kell még ezt szoknom.
 
Ez, hogy a Quwarg orákulumon van egy reakciódrágítás, csak annyit jelent, hogy amikor a kezedből játszod ki a Quwarg orákulumot, +1 VP reagálni a kijátszására. Az, hogy egy lap a gyűjtőbe kerül, nem a kézből való kijátszása, igy a gyűjtőbe kerülő hatásokat módosító reakciónál nem is csinál semmit.

Amikor egy cselekvéstől 3 lény a gyűjtőbe kerül, ezt a hatást módosíthatod, hogy ebből 1 vagy 2, általad választott lény a kripta alá kerüljön. A lények egyébként ilyenkor egyszerre halnak meg, a sorrendnek nincs jelentősége.
 
Érdekes. Tehát akkor a Quwarg orákulum halálára is lehet reagálni drágítás nélkül? Az nem egy ő rá kijátszott reakció? Ilyenre nem emlékszek, hogy lett volna eddig a játékban.

Valamint meg tudnád erősíteni a válaszodat a 45970. HSZ-ben, mert még mindig nem értem. Három vagy több lény halála egy forrás által. A halálok sorrendjétől függetlenül lehet újabb reakciósorokat indítani minden egyes döntésre, hogy A Dungeon kriptáit aktiváljam-e vagy sem? Tök mindegy, hogy milyen sorrendben halnak meg a lények, a kripta nem azt nézi, ugye?
 
Igen, ez egy aktiválást igénylő képesség, és reakció, így bizonyos, a reakciókat drágító dolgok tudják drágítani. Pl. az Antimágikus rakshallion azt mondja, hogy "minden reakció +3 VP" így az drágítani fogja. De egy szimpla reakciódrágítással bíró lénynél ez nem jelent semmit, mivel a lapokon levő reakciódrágítás csak a lap kijátszására vonatkozó reakciókat drágítja. itt azonban egy eseményre, a lény gyűjtőbe kerülésére reagálunk.
 
Erre is tudnál választ adni, kérlek?
45971. p1rat3n1nj4 (előzmény: Miklós 45970.) 2022.01.06. 22:10

Újabb kérdések.
1) Hogyha A Dungeon kriptái reakciónak számít, akkor a reakciókat drágító követők/források tudják drágítani? A kettőspont miatt szerintem ez nem automatikus képesség.
2) Az olyan reakciókat drágító lapok, mint a Quwarg orákulum (Dornodon szörny) drágítják az olyan dolgokat is, amik nem a kézből/gyűjtőből/kriptából kijátszására reagálnak, hanem a képességeire vagy a játékból kikerülésére? Azok is elvileg ő rá reagálnak valamilyen módon.
 
  ... | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | ...
Nézet:
Hírek, változások | Kérdések | Csere-bere | Stratégiák | Versenyek | Lapötletek | Szavazások | Egyéb

A társalgás szabályai | A legaktívabb fórumok és fórumozók | Moderátori tevékenységek


Főoldal | Túlélők Földje | Ősök Városa | Kalandok Földje | Sárkányölő | Puzzle | Hatalom Kártyái Kártyajáték | Álomfogó Kártyajáték | Káosz Galaktika Kártyajáték | Könyvesbolt | Alanori Krónika | Shadowrun | Battletech | Íróink | Könyvsorozataink | Fórum | Galéria és képeslapküldő | Sci-fi és fantasy novellák | Regisztráció | A Beholder Kft.-ről | Adatvédelmi tájékoztató

© Beholder Kft., 2003 - 2024
E-mail: beholder{kukk}beholder{ponty}hu | Tel.: (06-1)-280-7932

Az oldalon megjelent szöveges és illusztrációs anyagok átvétele, másolása, illetve bármilyen módon történő felhasználása csak a Beholder Kft. engedélyével lehetséges.
A fórumban történő hozzászólások valóságtartalmáért, minőségéért semmilyen felelősséget nem vállalunk.