Vissza a Főoldalra
 

Hírek
Mi is az a Shadowrun?
Chat, üzenõfal
Fórumok
Shadowland
Szavazások
Ismertetők, írások
Kaladmodulok
Novellák
Cikkek a Krónikából
Shadowrun könyvek
Linkek
Letöltés
Feliratkozás Hírleveleinkre!
Adatvédelmi Tájékoztató
Ország Boltja 2011 Népszerűségi díj Egyéb kategória II. helyezett Ország Boltja 2012 Népszerűségi díj Hobbi és kellék kategória III. helyezett
Most ingyen kezdhetsz el játszani a Túlélők Földjén!
Kattints ide a részletekért...
A pillanat képe
Fegyverspecialista
Küldd el képeslapként!
A fegyverspecialista kitűnően használja, sőt javítja az összes olyan fegyvert, amelyet valaha is láttál, sőt jó néhány olyant is, amiről soha nem is hallottál.
Nézz szét a galériában!
Könyvismertető - Nigel D. Findley: A nap háza
Könyvismertető - Mel Odom: Hajtóvadászat
Könyvismertető - Robert N. Charrette: Jogos kárpótlás
Könyvismertető - Stephen Kenson: Keresztutak

A lista folytatása...
A gyűrű - Shadowrun novella (2)
Játékost keresek! (105)
Robert N. Charrette: Sose kezdj sárkánnyal (15)
Online Shadowrun project (69)
Shadowrun 4. kiadás (151)
Magyar Shadowland (2074)

További témák...
Doomlord online game
Mágia Mesterei Online Játék
Szerkesztőség:
honlap@beholder.hu
Készítők:
Farkas Zsolt (Speedz)
Szeitz Gábor (Talbot)
Mazán Zsolt (Maci)
Webdesign:
Szirják Csaba (Chaar-Lee)
Szegedi Gergely (GerY5)
Ha hibát találsz a honlapon:
Írj nekünk!
 
  ... | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | ...
Nézet:
Igazad van, ilyen eszközök valóban nyomtalanok, ami a mi esetünkben (Árnyvadászok) valóban szükséges is.
A lebomló műanyag tárakkal szemben azonban többre becsülöm a klasszikus fémtárakat 2 okból is:
1, igaz, hogy a lebomló műanyag tárnak sok előnye van, de én vagyok olyan rigolyás zsoldos, hogy a már bevállt, általam karbantartott eszközökhöz ragaszkodjam. Sokszor mentheti meg az életed ez a fajta ragaszkodás.
2, természetvédő vagyok
 
Szerintem még papírhüvely se kell, mert a lőpor lehet szilárd is.Elvégre a papírhüvely is hüvely. Meg az energiára is adhat, mert nem kell egy egész szánt mozgatni és a hüvelyt sem kell kidobni, így csak annyi kell, hogy az új lőszert csőre töltse. Kissebb hibalehetőség, a lőszer is könnyebb, és a fegyver is. Amúgy eldobható katalizátoros műanyag tárat próbáltatok már? Olyan mint a kötél, ha kiveszed a fegyverből ,elporlad. Ez meg néhány jó töltény, és ha ügyes vagy sosem akadnak a nyomodra.
 
A robbanómagos megoldás szerintem nem elképzelhetetlen, mivel tudtommal az független attól, hogy van e töltényhüvely, vagy pedig nincs.
A legjobb tudásom szerint a robbanómagos lövedék, mint azt a neve is mutatja a magra utal. A mag rendszerint speciális kiképzésű, így független a hüvelytől.
De most bogarat ültettél a fülembe.
Legközelebb felhívom a jó "fegyverkovácsomat" és én is beszerzek magamnak egy ilyen stukkert. )))

Csocsi:

EDDY GIGANT
 
Mondasz valamit. Majd kitaláljuk. Köszi.
 
Én az előbb csak azt mondtam, hogy az 1900-as évek végén mi volt a helyzet. Mi nem használunk ilyesmit, de gondolom a lőszer súlya mondjuk kétharmada lehet a hagyományosnak, nem tudom, lehet-e robbanó fajta. Valahol olvastam olyasmit, hogy a sorozatlövő fegyvereknek van tűzgyorsaságuk, általában max 10 lőszer per összetett tevékenység (forgócsöveseknél 15). Ennek tippre a másfélszeresét, talán a dupláját is meg lehetne adni, de ebben a Világ (a KM) dönt.
 
győri shadowrunosok figyelem aki akar egy jót játszani az keresse bombheadet!!!!!!!!!!
 
És ez szerintetek a játékban miben nyilvánul meg?
 
A mi tagunknál sem azonnal a robbanószer durrant be, ha jól tudom. Úgy emlékszem, volt nála vagy 50 gránát is vegyesen mindenféle fajtából...
A hüvely nélküli lőszerek úgy tudom, úgy működnek, hogy nem fémhüvelyben van a lőpor és a lövedék, hanem valami éghető (papírról asszem hallottam) anyagban, ami a lövés folyamán a lőporral együtt elég. Előnyei: valamivel kisebb súly (ha sokat kell cipelned, számíthat), és mivel a lövés fázisai közül az üres hüvely ürítése teljes egészében kimarad, nagyobb tűzgyorsaság. Erre kialakított rendszer esetén a fegyver felépítése is egyszerűbb, tehát kevesebb a hibalehetőség.
 
A hüvely nélküli golyóról? Nem egy bonyolult dolog de nemkülönösebb látom hogy hol lehet használni. Ahol nagymenyiségű lőszer fogy, ott úgysem az észrevétlenség és a lenyomozhatatlanság a cél. Ahol csak egykét lövés dördül el, jobban megéri, öszeszedni a hüvelyt.
 
Látod, ezeket én nem tudtam, de legalább tanultam valamit. Bár eddig mindíg így játszottuk. Muszáj lesz megint módosítanunk. Köszönöm az infókat. Egyébként a hüvelynélküli lőszerekről tudtok valamit?
 
Hali!

A Plasztik mint robbanószer valóban a legmegbízhatóbb anyag.
A katonai emlékeimből (IGEN! Voltam sorállományú katona is 1 évig) felszinretör az, hogy csak úgynevezett "gyújtóláng" képes beindítani azt a folyamatot, ami az anyag berobbanását képes elindítani. A gyújtóláng legtöbbször (UTÁSZ CSOMAG esetében) gyújtózsinor meggyújtásának segítségével keletkezik, bár ha jól emlékszem a gyújtólángot elektromos szerkezetekkel is elő lehet idézni.
A lényeg az, hogy egy hagyományos lövedék nem képes beidítani a robbanást.

Csocsi:

EDDY GIGANT
 
Nem akarok senkit megbántani de a plasztik kémiai reakció hatására robban be, amit csak az elektromos áram képes elindítani, vagy olyan magas hőmérséklet, ami körülbelül egy acélkohó magjában található.
Egyébként vigyázunk vele, meg a srác sem esett a fejére. Egy-két kiló sentexnél többet nem hord magánál, inkább mindenféle gránátokat és gránátvetőt. A sentexet pedig külön ahhoz készítetett golyóálló táskában hordja, mint ahogy a gránátok nagy részét is. Két három gránát van rajta ami be tud robbanni, de azt meg a hátán hordja. Ha hátba támadnak minket akkor meg már régen gáz van.
 
Mi mindíg dobunk rá, hogy felrobban-e, ha lövés vagy robbanás éri. Amúgy tényleg a legmegbízhatóbb.
 
a plasztik a legmegbízhatóbb robbanóanyag, tudtommal.
sr-ben 3 fajtája van leírva.
A lövedék hője szvsz kevés hozzá.
 
A robbanóanyagoknak is van testje. Ha a valóságnál tartunk, hőre is tud robbanni, a lövedéknek pedig van hője, pláne, ha kevlárral ütközik.(amin a zacskócskák lógtak)
 
Aki robbanóanyaggal rohangál(ekkora mennyiséggel), azt ki kell nyírni.
Az más kérdés hogy a plasztik nem robban lövésre.
Tessék elolvasni az alapkönyvet(meg utána nézni a valóságban)
Az áram na az már más kérdés…
 
Nekünk egyszer az egész csapat kihalt egy robbantási szakérő miatt. Nem mondta, hogy van nála 8kg c12, és kapott egy lövést. Mellettem.
 
1 Nagyrészt. Nyáron egyébként nem szeretek munkát válalni. Éppen emiatt.
2 igen söt még puska és gépfegyver is. Bár az utóbbit csak egy kiállitáson foghatam meg. Tudom hogy nem könyü ennyi fegyver de ha belegondolsz akkor egy mezei iskolatáska is elég nehéz ha meg van pakolva. Ráadásul az csak az ember hátát huzza. És nem mindenfelé van. Amugy a komandosok nem is használnak nagyon pisztolyt csak ha muszály. Inkább kissebb gépfegyvereket.
3 Mint ahogy lentebb irtam használok pisztolytáskákat is ami növeli az elrejthetöséget.
4 Nem akkaork én nagyon elbújni A pusztulaba nem jönnek rendörök.

Örülnék ha elküldenéd nekem sajna nincs meg.
 
A robbantási szakértővel vigyázzatok! Nálunk egy (nagyon rövid) ideig volt egy tag, aki valamivel durvábban adta elő a robbantósdit. Aztán egyszer egy tag, akit el kellett kapni, nem tudott róla, hogy mivel rohangál a vadállat, ezért a menekülése érdekében 3 lépésről hasba lőtte. Kb 4 méteres kráter maradt utánuk, plusz leszakadt a 2x4 sávos autópálya egy jó része...
 
Igazad van, max 2.
 
Ebben megint igazad van.
2 piszoly a realitás ingoványos talaján megengedhető, sőt egy árnyvadásznál kötelező.
Én személyszerint fegyvermániás vagyok, mindíg van otthon egy pár darab piszoly a raktáron, de magamnál nem tudnám hordani mindegyiket, mivel nem születtem fegyverszekrénynek )))
Tényleg baj az, hogy a kezdő KM-ek nagyon lightosan adják elő a mesélést, és megengedik az ilyen dolgokat.
Na de nem szabad őket sem bántani, mivel azt hiszem mindannyian (kevés kivétel azért van) beleestünk már hasonló hibába.
A megoldás a társaság erejében rejlik, na meg némi kutatómunka, olvasás árán az ember megtalálhatja a valóságosság csodáját.
Persze akadnak olyan emberek is (már találkoztam ilyennel), akik kb.:10 éves játékosi és KM-i múlttal a hátuk mögött is képesek ilyen galád tetteket véghez vinni. Szerencsére a kezdők is felnőnek a "rutinos" szerepjátékos szintjére.

Csocsi:

EDDY GIGANT
 
okés.
2-t könnyű(és még reális). na és 10-et?
 
Van olyan, hogy Lone Star kieg? Nekem elküldhetnéd, mert még sosem hallottam róla. Egyébként egy bőrkabátban két pisztolyt simán el lehet rejteni, csak idegesítő, hogy húzza a vállad.
 
Ahogy azt móricka elképzeli.
1. mindenhová balonkabátban jársz?
szánalmas. és mit csinálsz mikor tavasz van és nyár.
2. volt valaha pisztoly a kezedben(nem hiszem)?
annak van súlya. a valóságban miért nem 10 pisztolyal rohangásznak még a kommandósok sem(próbálj gondolkodni).
3. a piszolyok elrejthetősége +2 célszámmal nő kabát alatt. 10 pisztolynál kb minden 3. ember kiszúr rajtad 4-et!
4. próbálj már 10 darab félliteres ásványvizes üveggel észrevétlenül járkálni(és még jó indulatú vagyok, mivel a legtöbb pisztoly nagyobb annál)

Most tessék hazamenni gondolkoni.
Jó light-os km-etek lehet.
szívesen elküldeném neki a lone star kiegészítőt.
van mit atanulni belőle.
 
Örömmel jelentem be, hogy dunaújvárosba megalakult egy shadowrun szerepjáték klub. eddig négyen vagyunk, a mesélő, egy fizikai adeptus, egy robotrigó illetve egy nyomozó szerüség.
 
A hosszú ballon kabátóm alól nem látszik ki. egyébként külön tárakat nem nagyon hordok magamnál.
 
Én is szoptam vele, mire megleltem.
 
Hmmm. Most hogy így mondod Énmeg kerestem a táblázatot a képességchipekhez
 
Sr3 223.oldal, Mátrix rész, ott van egy táblázat (programok mérete), megadod a szintet, ott a szorzó, megkapod a méretet és az árat. Írj ha sikerült.
 
Nálunk a KM rájött egy másik megoldásra. Kamkaze főmuftik Hétfőn játszottunk, hát az a rohatt Rakus japó nem szentexel megpakolva rohant felénk? Ami a vicces volt hogy én ezt nem tudtam és ekezdtem rá jószokásom szerint küldeni a napalmot... Még jó hogy számított ilyesmire és le hőszigetelte magát

Játéktechnikai kérdés következik. A szakértelemchipeknél ugye le van íra az alapkönyvben, hogy az áruk egy megapulz*50. Namost azt viszont nem találtam meg, hogy egy szakértelemszintnek hány megapulz felel meg. Valaki plz árulja el nékem mert most kezdünk a csapattal rászokni a képességchipekre, és eddig egyáltalán nem foglalkoztunk velük.
 
  ... | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | ...
Nézet:
Shadowrun | Battletech | Káosz Galaktika Kártyajáték | AD&D | Vampire | Magic | PC játékok | On-line játékok | PS2 | M.A.G.U.S. | Egyéb

A társalgás szabályai | A legaktívabb fórumok és fórumozók | Moderátori tevékenységek


Főoldal | Túlélők Földje | Ősök Városa | Kalandok Földje | Sárkányölő | Puzzle | Hatalom Kártyái Kártyajáték | Álomfogó Kártyajáték | Káosz Galaktika Kártyajáték | Könyvesbolt | Alanori Krónika | Shadowrun | Battletech | Íróink | Könyvsorozataink | Fórum | Galéria és képeslapküldő | Sci-fi és fantasy novellák | Regisztráció | A Beholder Kft.-ről | Adatvédelmi tájékoztató

© Beholder Kft., 2003 - 2024
E-mail: beholder{kukk}beholder{ponty}hu | Tel.: (06-1)-280-7932

Az oldalon megjelent szöveges és illusztrációs anyagok átvétele, másolása, illetve bármilyen módon történő felhasználása csak a Beholder Kft. engedélyével lehetséges.
A fórumban történő hozzászólások valóságtartalmáért, minőségéért semmilyen felelősséget nem vállalunk.