Vissza a Főoldalra
 

Feliratkozás Hírleveleinkre!
Adatvédelmi Tájékoztató
Ország Boltja 2011 Népszerűségi díj Egyéb kategória II. helyezett Ország Boltja 2012 Népszerűségi díj Hobbi és kellék kategória III. helyezett
Most ingyen kezdhetsz el játszani a Túlélők Földjén!
Kattints ide a részletekért...
Hány darabos asztali Puzzle a kedvenced? (33)
Melyik képből legyen puzzle... (45)
Hány darabos internetes puzzle a legjobb? (34)
Hatalom Kártyái Puzzle (97)
Elindult ingyenes, internetes puzzle játékunk! (21)

További témák...
Doomlord online game
Mágia Mesterei Online Játék
Szerkesztőség:
honlap@beholder.hu
Készítők:
Farkas Zsolt (Speedz)
Szeitz Gábor (Talbot)
Mazán Zsolt (Maci)
Webdesign:
Szirják Csaba (Chaar-Lee)
Szegedi Gergely (GerY5)
Ha hibát találsz a honlapon:
Írj nekünk!
 

 | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 |
Nézet:
3885: 488 TVP

Jelentem ő Ryukus karakter
 
komolyan ennyire szarul írok, vagy senki nem akarja érteni?
fordítok, újra, utoljára...
léptél 170 fordulót +82 TVP-vel, most lépsz 170-et -82 TVPvel.
az egyenleg nulla. ennyi. nincs levonás, csupán az eddig nyert erőforrás újrarendezése, mivel közben meg visszakapod az elhasznált prizmákat, melyek már az új rendszer szerint működnek, így pontosan ugyanannyi plusz erőforrást kapsz, mint az, aki most jött át KF-re vagy lemaradás híján csak 40 kört lépett.

mivel ez már 100% hogy nem lesz, nem kell rajta pörögni.

ugyanakkor a Te példád is kiváló, hiszen röviden annyit írtál, hogy "üstökössel játszom, én megnyertem ezt a +TVP-t Veletek szemben, akiknek már nem fog működni a prizmátok".
azért ez sem fair. továbbiak ld. újra előző hszem.
 
Nos, akkor mint az egyik érintett (Falgeron) irányítója:

A statisztika szerint én használtam a 2. legtöbbet a prizmákat, pedig nem jártam extra sokat téridő hasadékba, nem IM-eltem, csak leléptem kb 170 fordulót... így is lehet. Osszátok le ez mennyi fordulónként átlagban. 82 tvp/ forduló.
Nekem pl. nem 1-2 prizma esett a neruboktól és máshonnan, mert én inkább azokat toltam, onnan kellettek a tárgyak. Pl. hamarabb lett nerub sámánövem, mint dzsuzsu medálom. Innentől mindenki számolja ki hány települést tolhattam végig... Lényeg, hogy ezt nem lehet feketén/fehéren megítélni.
Én az egyedi elbírálás mellett vagyok, ha kell szívesen egyeztetek erről DZ-vel is.

A korlátozásról:
Én megértem DZ-t, hogy ne lehessen fordulónként ennyi tvp-t termelni. Ez engem nem is érint, mert nem erre mentem rá, mindig ami jött el is ment a fordulóban minden másra. Nincs extra szerencsém, sem papi rangom, sem testépítésem, sem semmi, amit extra sok tvp-vel lehet generálni.
Azt is elfogadom, hogy valahogy kompenzáljuk vissza a tvp-ket. A legfájdalommentesebb talán levonni a tulajdonságokból. Tőlem valaki levonhatja a felderítésből is, ha kiszámolja...
McS javaslata a fordulónkénti - tvp, egy oltári nagy baromság !!! Én nem is tudom, hogy jutott ilyen eszébe... Így is kevés tvp-t kapok, de ha ebből még levonnak 300-at fordulónként, azt én nagyon megérzem!!! Ezzel kb. teljesen elcseszik a játékélményt, nem jut tvp semmire.
 
Ja, ide meg az is tartozik, hogy a 12/1 ota elhasznalt prizmakat akkor vissza kell irni, es az uj parameterekkel ujra felhasznalasra kerulhetnek.

Ennel tisztabb es egyszerubb megoldast nem latok.
 
Ok, bocs. Azt hittem ugyanarrol beszelunk, de ezek szerint akkor nem. Mindegy, mivel Zoli irta, hogy szamlalo nem lesz, vegulis ez valoszinuleg csak otlet marad.

A korrekcio celjaival amit irsz teljesen egyetertek.

Amennyiben elfogadjuk, hogy KF-re ert karakter valamilyen szinten foglalkozik TF-ezessel, akkor talan ez lesz a legegyszerubb es legfairebb megoldas. Karakterenkent azert nagyjabol lehet tudni egy TVP mekkora fejlodest jelentett az adott tulajdonsagba. Igy, tolem peldaul 3300 TVP * 1.3 (sulyzo) megfelelo ero lenne vonhato (ez kb 3 ero), mig valakinek akinek testepitese van, ott az annak megfelelo mennyiseget (most nem szamolom ki).

Lopez koma: ertem amit mondasz, de itt nincs jo megoldas. Ugy nem maradhat ahogy van. Ha meg egyszeruen elvagjak, az tenyleg kicseszes a KF-re meg nem ertekkel szemben. Igy a rad eso levonas minimalis lesz, talan a nagyobb jo erdekeben ez szamodra is elfogadhato? Szamomra igen.
 
Nem dobálózom. A Te megoldásod máris jobb mint az enyém.
De akár lehetne az is, hogy ha a "határt" 3000 TVPben határozzák meg, akkor 3000-ig semmi ne változzon a prizmával, senkinek, utána jöjjenek be a korlátok.

Ami én szeretnék, hogy ne legyen az, hogy egy társasjátékon belül egyik csoportnak visszaveszek, másik csoportnak elérhetetlenné teszek, a harmadik csoportnak meg úgy hagyok mindent, ahogy van.
Erre kellene megtalálni a legkorrektebb, legegyszerűbb megoldást úgy, hogy se Te, se MM, se más ne is gondolkozzon azon, hogy "inkább nem lépek többet".
A kivitelezés engem már nem érdekel, én attól leszek boldogabb, ha azt tudom, hogy amit más kapott/elért a lehetősége, hogy ugyanazt megtegyem, nekem is megvan/megmarad.
 
Megint dobalozol ezzel a TVP visszavevessel. Minusz TVP nagyon nem lesz jo. Ha azt akarod mondani, hogy a prizma TVP generalo hatasat koronkent x TVP-ig semlegesiteni fogja valami hatas, ok, de akkor mond azt, vilagosan. Mert most eleg felreertheto vagy. Prizmabol megszerezheto x TVP semlegesitese (nem megszerzese) nem ugyanaz mint normal modon generalt TVP-bol x TVP-t kivonni, koronkent.
 
Azt, hogy a plusz TVP-k mire mentek el, Ti tudjátok, abból kell levonni amire ez elment. Ergo, 10.000 TVP testépítésre nem ugyanaz mintha IQ-t TFeltek volna belőle, vagy ha vki IMelt és pl. szerencséje is fejlődött. Pár embert érint a dolog, sztem ennek egyéni döntésnek kellene lennie mindenki esetében.

Ugyanakkor nem kell elfelejteni, hogy nem BUG-ról beszélünk, sok forduló, hosszú rákészülés eredményét látjuk pár kalandozónál. Sztem büntetni nem szabad őket, csak "visszavenni" a kapott bónuszokat nullára és kész.

Én a kapott TVP-t pedig fordulószámra visszaosztani, hiába kapott pl. Holló 3000-et, ha ezt 60 forduló alatt kapta, az körönként 50 TVP, ha meg 10 alatt, akkor 300. Nem mindegy.
 
McS: A módszered azért nem jó, mert ahhoz is kell egy számláló/változó, ami számolja, hogy az "McS szopógépe" tárgy addig hányszor vont TVP-t tőled. Sajnos minden olyan esetben kell egy számláló, amikor olyan dolgot akarunk a programmal megjegyeztetni, ami a későbbi fordulókban érdekes lehet. Tehát bármi, ami számolja, hogy mennyit vontunk le, mennyit használt el stb.
Ha tényleg 100 %-ig egyforma elbánást akarunk azoknak, akik már használták a prizmákat, és azoknak, akik még át sem mentek a KF-re, akkor csak az jöhet szóba, hogy a listában látható TVP mennyiséget levonjuk a tulajdonságokból, és kivesszük a prizmát a tér-idő hasadékból. Persze ezzel a megoldással több gond is van:
1. Valaki esetleg máshol találta a prizmát, mondjuk nerubok, vagy quwargok. (Ezeknél a helyeknél nem érdemes kivenni kincsből, mert 100-ból egyszer talál valaki, az nem gond.)
2. Az eddig prizmából nyert TVP nem csak, vagy főleg nem TFelésre ment el, hanem +imádkozásra, +kutatásra stb. Tehát még így is jól jár, akitől tulajdonságban vonjuk le.

Számomra még mindig a legjobb megoldásnak az tűnik, hogy aki sok TVP-t nyert ki (mondjuk 2-3000 felett), attól elveszünk valamennyit tulajdonságban. A prizma pedig marad így, csökkentve. Nem hiszem, hogy érdemes új tárgyat kreálni, azért az 1-2 prizmáért, amit KF előtt szerezni, de ha nagy az igény rá, az megoldható.

Tcsk: Ez pont az az "adathalmaz", ami megmutatja, ki mennyi TVP-t nyert a prizmából. Lényegtelen, hogy hány forduló alatt tette.

Neal: Van ilyen kimutatás. Azt nem raktam fel, egyelőre az nem fontos.
 
McS szívója vagy mi, nem?

Esetlen és lehet sz*r megoldás, de akkor is olyan kellene, ami a KFre érkezőket nem tolja hátrányba és azok sem buknak, akik ennyire sok TVPt szedtek ki a dologból..

jobb/más megoldás? vki?
 
McSivaat szopógépe? ;)
Manus szopógépe?

Haha, ez tenyleg egesz jo lenne ;)
 
Ráadásul minden érintett karakter kapna egy EGYEDI, névre szóló varázstárgyat. A kimerülése után is náluk maradhatna, mint afféle érdemérem, lehet vele dicsekedni
Egy ilyen tárgyért a TF aukciókon súlyos tízezrek mentek el!
 
33 forduló, homokórával, 31 kronoérintés, 1 elhasznált prizma = 415 TVP. ha betolom bankba a homokórát akkor ez duplázódik 830-ra.

ha agyfröccsentőre tolom el, akkor 30-50 TVP van egy kronoérintésből, átlag 1100 TVP / kristály

végtelen IM majd a végén sok TF 1 40 kellő számú kristállyal 1 parancsért.
 
s r á c o k.
ne csináljátok már.
nem lenne büntetve SENKI, semmivel, ha a JV listája alapján a következő történne, pl. Kóbor Hollóval (2865)
3080 TVP-t szerzett prizmákból, ami kb. a szakadékos isteni küldinek felel meg.
azonnal kap egy tárgyat, ami körönként levon 300 TVP-t, az utolsó, 11. körben csak 80-at, majd megsemmisül.
azonnal kap annyi prizmát, amennyit elhasznált 2010. 12.01. óta
kész.
az eddig kapott TVPk kinullázódnak, a prizmák előkerültek és a már jelenlegi formában működnek.

Igen, van pár kiugró eset. Őket a JV egyéni elbírálás alapján meg tudja oldani sztem (fenti módszer kifutási ideje 10.000 TVPnél is több mint 30 kör).

Még így is előnyt kap az, aki már ezt kitermelte mint az, aki most ér KF-re mert a TVP felhasználásnak az ideje is érték sok esetben.

ami a lényeg, nincs baltás módszer, nincs hátrány, mindenki egyenlő és azonos elbírálásban részesült.
 
Engem érdekelne egy /elhasznált prizma, azaz /TVP kapás darabszáma kimutatás is.
 
Ez egy teljes mértékben használhatatlan statisztikai sorrend. Kizárólag /forduló felosztásban lenne értelmezhető az adathalmaz...
 
1. Mirtill Maxima: 37629 TVP
2. Falgeron: 14946 TVP
3. Shark Attack: 10364 TVP
 
Tudom, más farkával a csalánt, de...
Egy külön, rövid kis progi, amely a kérdéses fordulókat utólag átnézi, és módosítja a kör végén kapott tvp-t a kör közben kinyert tvp szerint, a fordulóban és az adatbázisban - nem tűnik ördögtöl való bonyolult boszorkányságnak.
Új változó sem kell, meg a káposzta is megmard, vagy mi.
 
Változót felvenni, és számolni a prizmákat, TVP-ket megoldás sajnos felejtős. Jelen pillanatban a TF programban még 2, azaz kettő darab változónak van hely. Ha 3. változót akarunk bevezetni, akkor ahhoz a teljes programot, és egy csomó utility programot kellene átírni. Nem beszélve arról, hogy az átírás előtti mentések nem lesznek kompatibilisek az új editorokkal stb. azokat is konvertálgatni kell. Mindamellett, hogy ez hibákat is vonhat maga után, rengeteg munka, amire jelenleg nincs kapacitás. Azt a két lehetséges változót pedig nem erre szeretném elhasználni. Emiatt az ilyen lehetőségek ugrottak.

Amúgy itt a lista, hogy dec. 1. és a mai nap között, ki mennyi TVP-t kapott a prizmából:

1073: 5408 TVP
1410: 1955 TVP
1490: 906 TVP
1620: 746 TVP
2000: 3228 TVP
2156: 179 TVP
2166: 1625 TVP
2268: 3358 TVP
2463: 2950 TVP
2569: 415 TVP
2745: 261 TVP
2865: 3080 TVP
2939: 534 TVP
2989: 3291 TVP
3060: 367 TVP
3828: 207 TVP
3836: 291 TVP
3885: 488 TVP
3983: 1479 TVP
4165: 10364 TVP
4234: 474 TVP
4363: 93 TVP
4526: 4316 TVP
4542: 701 TVP
4558: 14946 TVP
4689: 37629 TVP
4810: 1095 TVP
4956: 963 TVP
5023: 1110 TVP
5072: 115 TVP
5175: 75 TVP
5197: 1308 TVP
5340: 20 TVP
5562: 90 TVP

Nem biztos, hogy mindegyik KF-es karakter, de az látszik, hogy kb. 3 ember, aki elég durván eltápolt vele, mivel ők sokat léptek az új területen.
 
VAN rá tippem... Szimpi dolog ez...
 
Namost... engem pl. totál hidegen hagynak a hasadékok... nyilván nem kerülöm ki, ha egy tápsoron van egy... de inkább mászkálok ALAPBÓL kutatnivalós területeken, mert számomra nagyobb értelme van...

Igen ám... de van (nekem és többeknek már csak VOLT...) egy olyan isteni küldi, hogy "ereszkedj le 50x téridőhasadékba..." Az összes KF-es köröm közül egyedül ez idő alatt erőltettem a hasadékokat... miért? mert a karakterem nem vágós, nem kellett innen a fegyver, plusz a mászóeszköz/kesztyű kiesett nagyon hamar. Ergó... (bocccss....) de leszartam a hasadékokat...

Namost... azért leszek büntetve -stattal és -tvp-vel mert csináltam az isteni küldimet?

NAGYON nem tetszik...

Lopez

ui.: mivel Zoli írtad, hogy ezekre reagálsz amik itt vannak... akkor ide is beposztolnám röviden ->
mi az etikai különbség megtorolhatósági/eredeti állapot visszaállítási/ kompenzálási szempontból jelen eset és a lényegformázó gyűrű LEMARADÁS ALATTI TITOKBAN TARTOTT folyamatos és hosszútávú kihasználása között? komolyan srácok?... NA AZ NAGYON DURVA... szerintem...
 
félreértettél.
csak az eddig kapottakat kellene kinullázni, visszaadni az elhasznált prizmákat és utána mindenki ugyanolyan lappal indul.
olyan, mintha szamurájvértben lépte le volna az eddigi fordulókat prizma nélkül, tehát minden kronoérintést kinullázol.
ez nem büntetés, senki nem kerül hátrányba...
 
Én vágtam hogy NUKra gondolt, de McS még ki is fejtette hogy ő kire gondolt...
 
Már megint benéztem valamit! GRRRRRR!
Így jár, aki munkaidőben a munkahelyéről netezik, miközben mászkálnak a főnökök...
 
Szerintem -TVP hiba lenne. Az mar a lo masik oldala, hizzen csokkented az eroforrasokat.

Tvp-nyi tulajdonsag levonas mindenki ek, aranyosan prizmahasznalattal, ok.

Befagyasztani a TVP kinyerest aranyosan mindenenkinek x TVP-ig, ok.

Maximalizalni a felhasznalhato prizmakat egy manal magasabb max mertekben, hogy azt mindenki elerhesse, ok.

Maximalizalni a koronkent kinyerheto tvp-t, kombozva esetleg az ideiglenes tvp begyasztassal - idealis.

Egyebkent a JV-nek igaza van, tenyleg nem is hittem a szememnek hogy ilyen gyakran jonnek. Ugyanakkor, orultem mint majom a farkanak, es lassuk be, a KF-en eleg nagy bonanza van sok teren. Sok korabban ritka targy esik halomra, szinte minden korabban egyedi targy is esik. Fura volt? Igen. Veszhelyzet? Nem. Egyebkent, nyilvanos forduloimban lathato volt mit es hogyan csinaltam.

Osszessegeben jo lesz egy kis masszazs, a targyat ritkitani kell, terido hasadekban ahol kamatoztatni lehet NE essen, essen mashol, es valahogy az elkovetkezendo nemzedeknek is lehetosegeket kell adni arra, hogy legyen nekik is hasonlo (vagy most visszairunk, vagy maximalizalunk).
 
Azt hitte NUK-ra gondol, mint név nélküli, mert az ő HSZ-ére reagált. Pedig a szövegből kiderül, hogy nem.
 
Milyen nagybetuket? Hol?
 
A jelenlegi megoldás messze kedvez azoknak, akik sokat léptek KFen időhasadékokba mászva, hiszen több ezer TVPt kaptak, amit az újonnan érkezők vagy azok, akik nem ezt tették nem fogják megkapni, ergo nyitjátok az ollót...

A korrekt megoldás spec algoritmus, ami összeadja az eddigi KFes kariknál ki mennyi TVPt kapott hány prizmából, betenni egy átkozott tárgyat, ami körönként levon 200 TVPt amíg vissza nem veszi az eddig kapottakat és a már megváltozott prizmákat visszaadni a kalandozóknak. (

EZ a fair megoldás, ez az, amivel maximálisan helyre lehet hozni a faultot és ami mindenkire ugyanolyan hatással bír, nincs kiskapu és senki nem sérül a másikkal szemben. Minden más megoldás csak félsiker.
 
Szerintem megadta a nevét.
Olvasd össze a nagybetűket
 
Ez aztan a gyonyoru huzas. Gratulalok hozza!
 
 | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 |
Nézet:
Hírek, újdonságok, változások | Szavazások

A társalgás szabályai | A legaktívabb fórumok és fórumozók | Moderátori tevékenységek


Főoldal | Túlélők Földje | Ősök Városa | Kalandok Földje | Sárkányölő | Puzzle | Hatalom Kártyái Kártyajáték | Álomfogó Kártyajáték | Káosz Galaktika Kártyajáték | Könyvesbolt | Alanori Krónika | Shadowrun | Battletech | Íróink | Könyvsorozataink | Fórum | Galéria és képeslapküldő | Sci-fi és fantasy novellák | Regisztráció | A Beholder Kft.-ről | Adatvédelmi tájékoztató

© Beholder Kft., 2003 - 2024
E-mail: beholder{kukk}beholder{ponty}hu | Tel.: (06-1)-280-7932

Az oldalon megjelent szöveges és illusztrációs anyagok átvétele, másolása, illetve bármilyen módon történő felhasználása csak a Beholder Kft. engedélyével lehetséges.
A fórumban történő hozzászólások valóságtartalmáért, minőségéért semmilyen felelősséget nem vállalunk.