Vissza a Főoldalra
 

Feliratkozás Hírleveleinkre!
Adatvédelmi Tájékoztató
Ország Boltja 2011 Népszerűségi díj Egyéb kategória II. helyezett Ország Boltja 2012 Népszerűségi díj Hobbi és kellék kategória III. helyezett
Most ingyen kezdhetsz el játszani a Túlélők Földjén!
Kattints ide a részletekért...
Hány darabos asztali Puzzle a kedvenced? (33)
Melyik képből legyen puzzle... (45)
Hány darabos internetes puzzle a legjobb? (34)
Hatalom Kártyái Puzzle (97)
Elindult ingyenes, internetes puzzle játékunk! (21)

További témák...
Doomlord online game
Mágia Mesterei Online Játék
Szerkesztőség:
honlap@beholder.hu
Készítők:
Farkas Zsolt (Speedz)
Szeitz Gábor (Talbot)
Mazán Zsolt (Maci)
Webdesign:
Szirják Csaba (Chaar-Lee)
Szegedi Gergely (GerY5)
Ha hibát találsz a honlapon:
Írj nekünk!
 

 | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 |
Nézet:
Srácok, ez undorító....
'beszólásért' külön accot kell regelni?
lehet, hogy néha megöljük egymást egy kanál vízben, de komolyan nem tudja vki vállalni az arcát a véleményéhez???

Neve a hozzászólásokban: mehanya (Üzenetküldés)
Teljes név: mehanya
E-mail cím: kridaqwua@freemail.hu
Hozzászólások száma: 1
Regisztráció időpontja: 2011. május 23. 19:56
Utolsó hozzászólás dátuma: 2011. május 23. 20:01
 
Bár nincs kf-es karakterem ezt a megoldást jónak találnám, hogy a később odaérőket se érje hátrány. Az nagyon hülye ötlet lenne, ha a prizma maradna úgy ahogy eddig volt, de a felhasználható prizmák számát lekorlátozzuk x-ben, mint pl tapasztalatköveket? Akkor pontosan ugyanannyi tvp-t nyerhetne vele mindenki most és akár x év múlva is.
 
Lehetséges megoldás:

Lélekfaló (xxxx. szörny)
enc: ....blalba....

Lényeg: olyan tulajdonságokat adni neki, hogy a KF-es prizmás kariknak ne legyen kedve X-nél többször imádkozni.
 
Mint írtam: egyelőre a hírbeli változások vannak érvényben. Fele TVP, jóval előbb tönkremegy.
 
Nekem ma az 2 fogyott, az első rögtön az első használattól(Gondolom a számlálója 25 alatt volt). A 2. 5től merült ki, a 3.ból is merült 3 egység.

Így lecsökkent jelentősen a kapott TVP, prizmánként olyan sárfránykő szintjére ahogy nézem.
 
Vicces, nekem ma 5 használat után elhasználódott egy teljesen friss prizma. No mind1...
 
Javaslat, ha az egyensúly visszaállítása a cél:

- A kisebb prizma bekerül a kincsek közé
- Akik eddig betápoltak, azok kapnak egy számlálót, az eddig szerzett tvp szerint. Amíg a számláló le nem nullázódik, a prizma tvp bónusza azt csökkenti, és nem ad tvp-t.
 
Legelőször is kiemelemném a JV korrekt, kompromisszumkész hozzáállását.

Én a magam részéről egy olyan megoldást tartokk korrektnek, amivel nem kerül az előnybe aki lelépett 100 vagy akár 50 kört KFen azzal szemben aki most ér át, vagy 1 év múlva fog.

Ez a kisebb prizma nem lenne rossz megoldás, mert bár ad tvpt-jóval kevesebbet mint az eredeti.
Valamint h fröcsire nem működik is érthető.

Az a másik kérdés, hogy ezeddig az eredeti prizmával ki milyen előnyt ért el.
 
Mivel a hír itt lett kiírva, ezért az itteni hozzászólásokra fogok reagálni, a GN-en nem. Kérem, akinek véleménye van, az ide írja.
Megpróbálom elmagyarázni, hogy én hogyan látom ezt.

Ahogy a hírben is írtam, nem hiba volt, aki kihasználta nem csalt. Felesleges tehát kikérni bárkinek is, hogy miért neveztük csalónak...
Igen, ÉN raktam be a prizmát kincsnek. Mire gondoltam, hogy beraktam? Arra, hogy a tér-idő hasadékban elég sok a szívatós szörny, nem árt, ha néha a játékosok kicsit tápolnak belőle. Gondoltam a prizma úgyis tönkremegy hamar, nem találnak mindig, nem lesz gond. Tévedtem. Nem számoltam vele, hogy a 30 használat elég sok. Azzal sem számoltam, hogy mivel itt a KF-en magas szintűek a szörnyek, és a szörnyek TVP szívása szinthez kötött, ezért sok lesz a kapott TVP.
Erre az nem válasz, hogy a szívott TVP is sok volt, amíg nem volt valakinek prizmája, mivel a szamurájvért és a KF-en megszerezhető quwarg testpáncél tökéletesen véd ez ellen a képesség ellen.
Persze ilyenkor egyből megkapom, hogy ki kellett volna tesztelni, meg hogy nem játszom a TF-en... Teszteltem a tér-idő hasadékot, nem is egyszer, prizma nem esett. Ha esett volna, akkor se biztos, hogy feltűnik az, hogy milyen sokáig a karakternél marad.
Igen, hibáztam, hibáztunk a Beholdernél. Nem először, és nyilván nem is utoljára. De ugyanúgy, ahogy egyből kapom az e-mailt, hogy:
- az X dűneelf arckendő túl sok
- az Y szörny túl szívatós
- a W varázslat nagyon gyenge
és még számtalan hasonló esetben, amikor az egyensúly nem volt a megfelelő, itt is elvártam volna, már az első 1-2 olyan embertől, amikor az első prizmát megtalálták, hogy szólnak: "Zoli, ez így durva lesz, biztosan ezt akartátok?" Elvégre ti pontosan tudtátok, hogy a prizma mennyire durván sok TVP-t adhat.
Azt hiszem, hogy a legtöbb esetben pozitívan reagáltam a panaszokra is, és igyekeztem változtatni. De hasonló dologra számítottam volna ebben az esetben is. Becsülöm az olyan játékosokat, akik ilyenkor szólnak... Szerencsére vannak páran, és a KF indulása óta kaptam már ilyen leveleket, sajnálom, hogy ez esetben elszaladt a ló a játékosokkal. NaUgyanKi pl. eddig olyan játékos volt, akit becsültem, mert néha visszajelzett olyan dolgokat is, amik előnyösek voltak neki. A teljesség igénye nélkül még pár ember, akitől hasznos visszajelzéseket kaptam korábban: Donna, Dess, Salle, Manus. Biztos van, akit kihagytam. Sajnálom, hogy legalább ők nem gondoltak arra, hogy előbb szóljanak.
Nem igazán látom, hogy az miért nem a "jelzendő" kategória, ha pár fordulónként találok egy tárgyat, ami 1000+ TVP-t ad átlagban.
Ha az elején szólnak erről azok, akik először megtalálták, akkor simán kiveszem a prizmát a kincsből, azt az 1-2-őt amit találtak, meg bejelentői jutalomként megtarthatták volna. Így, fél év elteltével ezt már nem lehet megtenni.

Térjünk át arra, hogy ezt kik használták ki. Amikor írtam a hírt, akkor még tartott a nyomozás, így csak egy emberről tudtam, akinél ezt észrevettük. Azóta kiderült, hogy IM-es módban rajta kívül más nem használta ezt így ki. Az első sokk után - ami abból állt, hogy "nem hiszem el, hogy erről eddig senki sem szólt" - újra átgondolva, igazat kell adnom NaUgyanKinek abban, hogy valójában majdnem mindegy, hogy tér-idő hasadékban használta valaki, vagy IM-mel. A különbség csekély, IM-mel kicsit többet lehetett tápolni. Illetve, aki IM-mel csinálta, az tudatosan rágyúrt, aki csak tér-időzött, arról nem lehet tudni, hogy mennyire tudatosan csinálta.

Vizsgáljuk meg, hogy önmagában mennyire durva dolog ez. Tér-idő hasadékban 1/16 eséllyel talált valaki prizmát. Egyéb kutatni valóban (nerub falu, moa rom, quwarg boly stb. 1/100 eséllyel. Egyik esélyt sem növeli pl. a játékmesteri palást. (A palást az igazi ritka kincsek, pl. a balkezes fegyverek esélyét növeli.) A második eset olyan ritka, hogy az biztosan nem durva. Viszont, ha valaki mondjuk 8 hasadékot mászik 1 fordulóban, akkor az minden 2. fordulóban szerezhet egyet. Két fordulónként +1000 TVP, az enyhén szólva is túlzás.

Mit lehet tenni? A hírben írt változtatások azonnal megtörténtek, de természetesen nem kell véglegesnek lenniük. Az agyfröccsentős dolog biztosan marad. De ettől függetlenül is kell valami változtatás, és bár nagyon utálom a "baltás" dumát, de bármilyen változtatás lesz, azt mindenképpen baltásnak fogjátok tartani. Milyen lehetőségek vannak?
1. Kivesszük a prizmát a kincsből. Ekkor nincs gond, aki eddig tápolt, jól járt. Aki máshol talál prizmát, az továbbra is a régi módon tudja felhasználni.
2. Lecsökkentjük a prizmát, ahogy most is történt. Aki eddig tápolt, még mindig jól járt, de a később jövőknek is marad valami.
3. Kisebb prizma a KF kincsek között. Ekkor a máshol talált prizmák jók maradnak továbbra is, a KF-esekre pedig a 2. pont lesz érvényes. Ennek a megoldásnak a hátránya, hogy a már megtalált, de még el nem használt prizmákkal még tovább lehet tápolni a változtatás után.

Éppen most számoljuk a fordulók elemzésével, hogy ki mennyi TVP-t szerzett eddig a prizmákból. Az "aki eddig tápolt, jól járt" dolgot lehet azzal enyhíteni, hogy a prizmákból a KF-en szerzett TVP-k felét levonjuk a tulajdonságokból. Így aki eddig nem tápolt, bármilyen változtatás esetén kevesebb tápot veszít...

Egyelőre nem döntöttem véglegesen, hogy mi legyen, addig is a hírben leírt változtatások vannak érvényben.
 
Énnekem csak az nem tiszta, hogy mi számít kiskapunak, és mi számít a játék lehetőségeinek kihasználásának. Kiskapunak számít a pszi pont átváltása TU ponttá, és annak átváltása TVP-re pl ? Kiskapu a visszaúszott szelencés karakter bibe gyártása, szaporítása és eladása (ugyebár azt a növényt nem nyugatra tervezték, ugyancsak a gyógykenőcsöt)? Mennyiségi határa van ennek?
Ne értsetek félre, nem díjazom amit NUK csinált, de nem is ítélem el, mert az általam leírt példáknál is lehetett volna "boszorkányokat üldözni".
 
Mikor olvastam a 6. hozzászólást, nekem is ezen járt az eszem...
 
A tulajdonságok levonasa NAGYON enyhe buntetes.A korrekt buntetés minimum egy durva eloredatumozas lenne, mint ahogyan az Ravasack eseteben tortént, pedig O csak aranyat csalt ossze maganak, NEM TVPt, ami a leguniverzalisabb eroforras.Aki a prizmaval csalt, nem elsosorban TNOt nyert vele (azt is), hanem TPt, szakifejlodest, sokmindent.Legyen ez egyszer s mindenkorra jelzes, hogy csalni (exploitolni) nem lehet buntetlenul, nem csak akkor kell sirni meg levelezni, ha lekontaktalt a delceg arnyleny, hanem akkor is, ha kiskaput talal a jatekos.
 
Na te kivagy???
 
Én sem nagyon értem, hogy ez miért lenne csalás! Sehol nem volt leírva, hogy ezt nem lehet csinálni, és a játék szabályai szerint játszott. Máshol az ilyen dolgokat "build"-nek hívják, és ha nem tetszik a JV-nek, akkor utána megszüntetik, de utólag nem büntetnek senkit (legalább is úgy nem, hogy a játékos ezt észrevegye ). Szerintem ezt kettőjük között kellett volna lerendezni, és a hibajavításról értesíteni mindenkit.
 
Szerintem a tenyek ismereteben (fix 30 toltese van a prizmanak) se nem csalt, se nem kiskapuzott. Teny, agyfrocsibol kicsit tobb TVP jon mint masbol... itt esetleg a kulonbozetnel lehet valamit korrigalni, ezen felul viszont semmi alapja nincs a buntetesnek/javitasnak.

Viszont jatekmenetileg nem kivanatos eredmenyt ertek el ezzel (en is 300 forduloval ezelott, lasd Manus 695. fordulojat, peldaul, ahol kisebb mertekben, de hasonlo technikat alkalmaztam) - hatalmas fordulo sok-sok IMaval.

Ez utobbit orvosolni ketfele modon lehet:
1. Kiiktatni az agyfrocsit ebbol
2. Maximalizalni a koronkent kinyerheto TVP mennyiseget.

Amennyiben ezen felul gondnak tunik a reverzios prizma hatasa avagy gyakorisaga, az egy masik tema. En nem erzem kulonosebben gondnak a fix 30 toltes miatt, hiszen mar van korlatja igy is.
 
Csalni nem csalt, ezt azért lássuk be, csak 20 forduló helyett 1-ben zsákolta be a TVP-t.
Ha "normálisan" csinálta volna, akkor ez a kiskapu még hosszú évekig meglett volna bárkinek anélkül, hogy szemet szúrt volna (mivel látványos dolog nem lett volna belőle).
Ugyanaz, mint amit CL is csinált: túl mohó volt (na jó, ő direkt sportot űzött a kiskapuk túlzott kihasználásából), erre a Beholder rácsapta a kezére a kiskaput.
 
Én azt tartanám elfogadhatónak, ha körönként maximum 1 prizmát tudna elkoptatni a karakter (de a korábbi feltételekkel). Ha 1 kimerült, akkor nem érdekes, hogy esetleg van még 20 másik, azok egyszerűen nem működnének és azokon keresztül vígan leszívnák a TVP-t a moncok.
Bár jobban belegondolva ez se biztos, hogy jó megoldás, mert simán el tudok képzelni olyat, hogy egyik körben 5 TVP "bennemarad" a prizmában, következő körben meg 5 TVP után kipurcan és onnantól kezdve szopóka-nyalóka (nem a karakter ). Végülis a mentális frissülésnél is megoldották a számlálót valahogy, itt is lehetne, hogy mittomén 100-150-200-300 TVP/kör a maximum, aztán csókolom.
Kecske is, káposzta is, a sírás-rívást meg el lehet felejteni (mindkét oldalon).
 
Mikor legyártottál 3000+ tvp-t egy forcsiban, akkor ne mond, hogy úgy gondoltad, hogy ez teljesen rendben van.

Csaltál és még neked áll feljebb. Szép.

A tvp levonása nagyon visszafogott bünti.
 
A matek reszevel teljesen igazad van. Feltetelezve egy x% prizma kimerulesi eselyt, es y TVP-t utesenkent, 100y/x TVP-t lehet kinyerni prizmankent. Egy fordulo alatt, avagy sok alatt.
 
Javaslom egy kicsit gondolkodni!
A JV-től pedig azonnal bocsánatkérést javallok a gyanúsítgatásért!A TVP-t MINDENKI KITERMELTE a prizmával... Az hogy valaki (IGEN én) nem 20 fordulóban szedtem ezt ki a 18000 TVP-t hanem 4 forcsiban az miért is kiskapu??
I. Hol szereztem +TVP-t?

Szeretném ha kicsit meggondoltabban vagdalkoznánk. Aki nem így csinálja az meg forcsinként szed ki 700 TVP-ket és még IM-re sem költenek.

Hülyeségeket én is tudok beszélni...

Hallgatom a megfontolt reakciókat! A korlátozást leszarom. De azt, hogy csalónak nevezzenek az erős!

NEM tudtam így több TVP-t kiszedni mint azok akik a téridőhasadék moncain szívták szarrá magukat. Ha ez így lenne akkor BUG-oltam volna... de így....nevetséges!

Hallgatom a matekot, hogy hogyan jutottam így jogtalan előnyhöz!
 
Az agyfrocsis kombo komoly, de az elso es negyedik pontban vazolt korrekciok utan nem latom mi szukseg van a 2. pontban leirt valtozasoknak. Azt ki lehetne hagyni?
 
...Nekem is mindig az első gondolatom bármilyen hiba esetén, hogy hogyan kárpótoljam a játékost...


Mint például a 2005 óta nem működő Időfolyamok képesség? Ami ámbár javítva lett, de senki nem kapott semmilyen kárpótlást.
 
Érdekes, hogy a 666-os szörny milyen ördögi kombinációra volt jó...
 
 | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 |
Nézet:
Hírek, újdonságok, változások | Szavazások

A társalgás szabályai | A legaktívabb fórumok és fórumozók | Moderátori tevékenységek


Főoldal | Túlélők Földje | Ősök Városa | Kalandok Földje | Sárkányölő | Puzzle | Hatalom Kártyái Kártyajáték | Álomfogó Kártyajáték | Káosz Galaktika Kártyajáték | Könyvesbolt | Alanori Krónika | Shadowrun | Battletech | Íróink | Könyvsorozataink | Fórum | Galéria és képeslapküldő | Sci-fi és fantasy novellák | Regisztráció | A Beholder Kft.-ről | Adatvédelmi tájékoztató

© Beholder Kft., 2003 - 2024
E-mail: beholder{kukk}beholder{ponty}hu | Tel.: (06-1)-280-7932

Az oldalon megjelent szöveges és illusztrációs anyagok átvétele, másolása, illetve bármilyen módon történő felhasználása csak a Beholder Kft. engedélyével lehetséges.
A fórumban történő hozzászólások valóságtartalmáért, minőségéért semmilyen felelősséget nem vállalunk.