Vissza a Főoldalra
 

Hírek, változások
Mi is az a HKK?
Hogyan kezdjek játszani?
Megjelent kiegészítők
Teljes szabálykönyv
HKK Kódex
Sorsoló program
Őslich szabályok
HKK-t forgalmazó boltok
HKK klubok
Lapkereső (új)
Lapkereső (régi)
Új Nemzedék lapok
Tiltott és módosított lapok
Versenykiírások
Lezajlott versenyek
Mai versenyek
Profi pontok és versenyzők
Szintlépés
Hatalom Szövetsége
Hatalom Szövetsége tabella
Nemzeti bajnokság
Kiemelt vidéki versenyek
Versenyszabályok
Versenyszervezőknek
Chat, üzenõfal
Fórumok
Szavazások
HKK találkozó
Legendás cél
Toplisták
Pakliszerkesztő (új)
Pakliszerkesztő (régi)
Pakliszerkesztő (régi mobilos verzió)
Megosztások
Memóriajáték
Memóriajáték - Alfa
Kerátor Műhelye
HKK 20 Puzzle
HKK Puzzle
Beholder Labirintus
Mini-szójáték
HKK Blog
HKK Toborzás
HKK Védnöki Program
AK Archívum
Paklileírások
Írások, novellák
TF és ŐV könyvek
Letöltés
HKK Videók
Gyakori kérdések
Kérdezz-felelek
Feliratkozás Hírleveleinkre!
Adatvédelmi Tájékoztató
Ország Boltja 2011 Népszerűségi díj Egyéb kategória II. helyezett Ország Boltja 2012 Népszerűségi díj Hobbi és kellék kategória III. helyezett
Most ingyen kezdhetsz el játszani a Túlélők Földjén!
Kattints ide a részletekért...
Nézz be kártyaboltunkba!
Karácsonyi menü december 11.
Hatalom Kártyái – Ősi Káosz november 25.
A pillanat képe
Árnytündér valóság
(Túlélők Földje)
Küldd el képeslapként!
Az éjfekete köntösben járó, csuklyát viselő, arctalan lények uruk, a halál istene által adott küldetéssel érkeztek földünkre: minden árnytündér kiirtásának szent céljával. Azonban hamar rá kellett ébredniük: az árnytündérek hatalma túl nagy, és már nem az ő erejükhöz fogható. Mivel küldetésük teljesítése nélkül Leah szolgái nem térhettek vissza a túlvilágra urukhoz, egyhangú életüket továbbra is az utukba sodródó kalandozólelkek likvidálásával mulatják.
Nézz szét a galériában!
Beholderes HKK verseny február 17. - Versenybeszámoló
Császárváros akció - 2024.02.20. - 2024.03.06.
HKK további versenystatisztikák
HKK Legendás cél: Császárváros
Nerfek és tiltások 2024. március 1.

A lista folytatása...
Országjáró feladat 2023
Országjáró feladat 2022
Országjáró feladat 2020
Országjáró feladat 2019

A lista folytatása...
HKK kérdés? (47043)
HKK Legendás cél: Császárváros (23)
Császárváros akció - 2024.02.20. - 2024.03.06. (2)
Lapötletek (64925)
Túlélők Földje retró kiadás (7)
BEHOLDER bácsinak kérdések !!! (8094)

További témák...
Doomlord online game
Mágia Mesterei Online Játék
Szerkesztőség:
honlap@beholder.hu
Készítők:
Farkas Zsolt (Speedz)
Szeitz Gábor (Talbot)
Mazán Zsolt (Maci)
Webdesign:
Szirják Csaba (Chaar-Lee)
Szegedi Gergely (GerY5)
Ha hibát találsz a honlapon:
Írj nekünk!
 

Hatalom Kártyái kártyalap - Déja vu

A lap felújított változata (ahogy egy késõbbi kiegészítõben megjelent)

- Kinézet -
(A szavazáshoz be kell jelentkezned!)
(átlag: 134 szavazat alapján 7.4)

- Használhatóság -
(A szavazáshoz be kell jelentkezned!)
(átlag: 160 szavazat alapján 8.3)
- Eredetiség -
(A szavazáshoz be kell jelentkezned!)
(átlag: 135 szavazat alapján 8.9)
(AK16) A Déja vu hatására, a Világégéshez hasonlóan, minden a játékban levő lap a gyűjtőbe kerül. A Gyevi bíróra azonban nem hatnak a lények egy csoportjára vonatkozó lapok, ezért a Déja vu és a Világégés ellenére is játékban marad. A Tárgyvédelem megvédi a tárgyat amelyen van, így a Tárgyvédelem leesik, de a tárgy nem. A Bűbájvédelemmel hasonló a helyzet.
(AK18) Az azonnali reakció varázslatok előbb létrejönnek mint az a varázslat amire reagálnak (ld. Ellenvarázslat, Manacsapda). Tehát ha a Déja vumet, vagy a Tudati vitalizációmat manaégetik, akkor először végrehajtódik a Manaégés, azután gyógyulsz a vitalizációtól vagy jön a Déja vu.
(AK20) Ha a Pozitív létsík játékban van, akkor is ki lehet játszani ezeket a lapokat (pl. Árvíz), illetve, ha bűbáj (pl. Influenza, Éhínség) vagy más az asztalon maradó lap (pl. Uman szelleme), akkor azok játékban maradnak, csak semmilyen hatásuk nem lesz. Megmarad még azonban az a kérdés, hogy mi van az olyan lapokkal, melyeknek több hatásuk is van, a lények elpusztítása mellett mást is csinálnak (pl. Az igazság pillanata, Déja vu). Ezeket a lapokat is ki lehet játszani, de abban az esetben, ha csak egy lényt is a gyűjtőbe küldenének, a lap teljes hatása nem jön létre, tehát a Déja vunál nem kezdődik elölről a játék, Az igazság pillanatánál az ellenfél nem veszíti el a varázspontjait, és nem esik le egy bűbája stb. A Végelgyengülés más eset. Ezt is ki lehet játszani a Pozitív létsík mellett, és folyamatosan csökkenti a lény ÉP-jét egyig, egynél azonban megáll, és nem öli meg a lényt.
(AK23) A Déja vunél a lapok egyszerre kerülnek a gyűjtőbe, ezért az Agyaggalamb nem mentheti meg egy másik tárgyadat.
(AK28) A Kristálypraglonc egy lény, annak ellenére, hogy szörnykomponensből kell kijátszani. Azaz minden varázslat és hatás, amely egy adott lényre hat, az a pragloncra is hat, két kivétellel. Az első, hogy a sebző varázslatok és hatások 0-át sebeznek rajta. Vagyis rá lehet lőni a Tisztítótüzet, bele lehet parittyázni, meg lehet ütni lényekkel, de a sebzés minden esetben 0 lesz. A második kivételt pedig az olyan varázslatok és hatások jelentik, amelyek gyűjtőbe küldenek egy-egy lényt (pl. Járvány, Uman szelleme), vagy a játékból kiraknak (pl. Elimináció, Élőholt mágus, Kiűzetés) lényeket. Ezeket is lehet a pragloncra használni, csak semmilyen hatásuk nincs rá. Tehát lehet rá használni a Sötét kastplomot, és a kastplomjelzők erősítik is, meg lehet idézni Nagyobb idézéssel (ez esetben, ha játékban akarom tartani, ki kell fizetni mind az öt komponenst, a -2 VP itt értelmezhetetlen). A tárgyakra vonatkozó hatások és varázslatok viszont csak akkor hatnak rá, ha az a varázslat vagy hatás a gyűjtőbe küldi a tárgyat, azaz jelen esetben a pragloncot (pl. Gigaököl, Unkreáció). A többi tárgyra ható varázslatnak és hatásnak (pl. Ferratáció, Lopás szakértelem, Gnóm mágus) semmi hatása nincs a pragloncra. A lapokra illetve lapok egy csoportjára ható varázslatok és hatások (pl. A gyenge pusztulása, Déja vu, Apokalipszis, Kisebb kívánság, Teljes fordulat stb.) korlátozás nélkül kifejtik hatásukat a Kristálypragloncra. A Vulkánkitörés, a Savhurrikán és a hasonló varázslatok a lények egy csoportjára hatnak, és mivel a lények is lapok, ezért ezek is beleesnek a "lapok egy csoportjára ható" varázslatok kategóriájába, azaz ezek is leszedik a pragloncot.
(AK33) A Déja vu hatására mindenki eldobja a kezében levő lapjait, és húz öt lapot, valamint mindenki elveszti a VP-jét, és a VP-gyűjtés újra egyről indul. Egy Déja vu kijátszása azonban nem eredményezi a játék újrakezdését, és A bőség zavara azt mondja, hogy "minden játékos a játék kezdetekor +3 lapot húz". Tehát A bőség zavaránál továbbra is öt lapot lehet húzni a Déja vu után. A Manaforrás hatása, hogy a kör elején kapott VP nem ötig, hanem nyolcig nő, nem ütközik a Déja vu hatásával. Vagyis a Déja vu után először mindenki egy VP-t kap, majd ez folyamatosan felnő nyolcig.
(AK58) Megmenti a Déja vutól a lényemet a rajta levő D.E.M.. Éppúgy, ahogy a Tárgyvédelemről és a Bűbájvédelemről azt mondtuk, hogy megmentik az adott tárgyat és bűbájt, a D.E.M. is megmenti a lényt.
(AK91) Ellenfelem Védelmező rakshallionnal játszik, kint van négy lénye az asztalon és én kijátszok egy Déja vu -t. Hány életpontom lesz a varázslat létrejötte után? 8 ÉP-d lesz. Az a szabály, hogy először létrejön a teljes varázslat hatása, majd ezután következnek az olyan dolgok, amik a varázslat miatt az egyéb asztalon levő lapokból származnak. Mint pl. a büntetés is.
(AK95) 40 életpontunk lesz, ha páros versenyen, valaki kijátszik egy Déja Vu-t. Valójában a párosban a közös életpont a két játékos együttes életpontja. Ha ? a Déja Vu szövege szerint ? mindketten 20-ba kerülnek, akkor együtt 40 életpontjuk lesz.
Kiadás: Chara-din visszatér Gyakoriság: ultra ritka Lapszín (isten): Sheran Típus: általános Szöveg: Sikeres kijátszása után minden játékos minden lapja a kezéből és az asztalról (a jelzők is!) a gyűjtőbe kerül, majd minden játékos húz öt lapot. Minden szörnykomponens és VP megsemmisül. Minden játékos 20 ÉP-be kerül. A VP gyűjtés újra 1-1 VP-ről indul (az ellenféltől kezdődve). Illusztráció: Mojzer Krisztina

Ha hiba van a lap szövegében, színében, vagy egyéb adatában...
(írd meg nekünk és kijavítjuk!)

Létrehozás: 2003. október 10. 20:04:39
Utolsó frissítés: 2022. november 17. 15:25:34


Főoldal | Túlélők Földje | Ősök Városa | Kalandok Földje | Sárkányölő | Puzzle | Hatalom Kártyái Kártyajáték | Álomfogó Kártyajáték | Káosz Galaktika Kártyajáték | Könyvesbolt | Alanori Krónika | Shadowrun | Battletech | Íróink | Könyvsorozataink | Fórum | Galéria és képeslapküldő | Sci-fi és fantasy novellák | Regisztráció | A Beholder Kft.-ről | Adatvédelmi tájékoztató

© Beholder Kft., 2003 - 2024
E-mail: beholder{kukk}beholder{ponty}hu | Tel.: (06-1)-280-7932

Az oldalon megjelent szöveges és illusztrációs anyagok átvétele, másolása, illetve bármilyen módon történő felhasználása csak a Beholder Kft. engedélyével lehetséges.