Vissza a Főoldalra
 

Hírek, változások
Mi is az a HKK?
Hogyan kezdjek játszani?
Megjelent kiegészítők
Teljes szabálykönyv
HKK Kódex
Sorsoló program
Őslich szabályok
HKK-t forgalmazó boltok
HKK klubok
Lapkereső (új)
Lapkereső (régi)
Új Nemzedék lapok
Tiltott és módosított lapok
Versenykiírások
Lezajlott versenyek
Mai versenyek
Profi pontok és versenyzők
Szintlépés
Hatalom Szövetsége
Hatalom Szövetsége tabella
Nemzeti bajnokság
Kiemelt vidéki versenyek
Versenyszabályok
Versenyszervezőknek
Chat, üzenõfal
Fórumok
Szavazások
HKK találkozó
Legendás cél
Toplisták
Pakliszerkesztő (új)
Pakliszerkesztő (régi)
Pakliszerkesztő (régi mobilos verzió)
Megosztások
Memóriajáték
Memóriajáték - Alfa
Kerátor Műhelye
HKK 20 Puzzle
HKK Puzzle
Beholder Labirintus
Mini-szójáték
HKK Blog
HKK Toborzás
HKK Védnöki Program
AK Archívum
Paklileírások
Írások, novellák
TF és ŐV könyvek
Letöltés
HKK Videók
Gyakori kérdések
Kérdezz-felelek
Feliratkozás Hírleveleinkre!
Adatvédelmi Tájékoztató
Ország Boltja 2011 Népszerűségi díj Egyéb kategória II. helyezett Ország Boltja 2012 Népszerűségi díj Hobbi és kellék kategória III. helyezett
Most ingyen kezdhetsz el játszani a Túlélők Földjén!
Kattints ide a részletekért...
Nézz be kártyaboltunkba!
Alfa pakli - Mágusok március 16.
Alfa pakli - Druidák március 16.
Alfa pakli - Boszorkányok március 16.
A pillanat képe
A Hóvihar időszakáról
(Túlélők Földje esemény)
Küldd el képeslapként!
"Vacogó érzés volt ma reggel tábort bontani, valami megváltozott. Az időjárás, mintha megbolondult volna, kifordult önmagából. Hó esik. Olyan dermesztően hideg van, hogy a leheleted minden szusszanásodkor meglátszik: valami megváltozott." - ébredés a Nagy Hóvihar beköszöntének reggelén
Nézz szét a galériában!
Legendák Viadala fontos tudnivalók
Beholderes HKK verseny április 20. - Versenybeszámoló
Tavaszi MondoCon 2024.Április 27-28. Budapest
Hétvégi verseny és Legendák Viadala
Legendák Viadala paklibeküldés

A lista folytatása...
XXVII. HKK Nemzeti Bajnokság beszámoló
Országjáró feladat 2023
Országjáró feladat 2022
Országjáró feladat 2020

A lista folytatása...
Legendák Viadala (47)
HKK kérdés? (47090)
BEHOLDER bácsinak kérdések !!! (8142)
Lapötletek (64959)
Beholderes HKK verseny április 20. - Versenybeszámoló (9)
Hétvégi verseny és Legendák Viadala (31)

További témák...
Doomlord online game
Mágia Mesterei Online Játék
Szerkesztőség:
honlap@beholder.hu
Készítők:
Farkas Zsolt (Speedz)
Szeitz Gábor (Talbot)
Mazán Zsolt (Maci)
Webdesign:
Szirják Csaba (Chaar-Lee)
Szegedi Gergely (GerY5)
Ha hibát találsz a honlapon:
Írj nekünk!
 

 | 1 | 2 | 3 |
Nézet:
Note (bar szerintem te is tudod): a legutobbi porgoson az elso 3 helyezett Csatamezo lett (volt asszem 4 avatar is a mezonyben), szoval eleg rovid eletu 'farmolas' volt az (eddig).
 
Én azon gondolkoztam el, hogy van-e elég lap már a játékban egy ütőképes Semleges csatamezo pakli összerakásához, vagy kellene még 2-3/félév.
 
Sikolydèmon 10pontos (lassan minden lap semlegesit)
 
Nemzeti 1. napon ez is kiderul
 
A hatalmasok ereje: Először is, nekem nem egy kyorg jutott eszembe az illusztrációról, hanem a gyíkember a spider-manből, és gondoltam, ezért is kapta ezt a flavort. Járjba olyan lap, amire el kell költenem 4 manát? Ahhoz képest nem olyan nagy szám, főleg egy Jagumirral összehasonlítva. Annyi előnye azért van, hogy ez kombósabb manapilonnal és hasonlókkal.

Az ellenfél kicselezése: A spelles deckek ellen sem lesz blank szerintem, és nem hangzik rosszul, hogy körönként fogja a Sivarát / Fókuszálást. Mivel a Khrak kőóriás játszhatatlan, ezért hiánypótló lapnak érzem.

Karimon, az idő karma: Ha valahogy be tudnám erőszakolni a lilát a Szati-féle Bőség zavarás pakliba, ott szerintem elég ütős lenne, akár a Most már elég mellett, vagy akkor ha nem sikerül behúzni az MME-t.

Netzai húsgólem: Keltetőbe esetleg? Nem vagyok nagy szakértője a paklinak, de a lénybe épített kánter, ami utána még manát is buktat meg semmiz, nem hangzik rosszul ebbe a koncepcióba, és színben is stimmel.

Sikolydémon: Nálam ez inkább 8-9 pont. A lapok elég nagy hányadát fogja, és szerintem alulértékelt, hogy ebbe bele is tudjuk nyomni az esetlegesen felgyűlt manát, hogy kapjunk egy nyerést.

Tönhe, a füstgólem: Zorallal értek egyet, eddig is játszott az avatár deck olyan lappal ami első lapnak nem optimális, szerintem megéri a kockázatot.

Gormathion, a pokol lángja: "Egy nagy kör alatt pedig még egy hetest is odacsavar" A képessége nem K, hanem S, szóval inkább 5 az a 7. Amúgy kicsit drágának érzem.

Kétélű penge: Túlságosan neccesnek tartom a kijátszási feltételét, így nem jósolok neki nagy jövőt.

Trebor kalodája: Ez nem az én találatom, de azért említsük meg, hogy az egyik legoptimálisabb megoldás Rozoga lebuj ellen, szóval lehet, hogy versenylap lesz belőle.

Az egyediség letörése: 10

Ggort: .pal sotnop cloyn yge ik zén ygí men metnirezS

Köszi az elemzést, várjuk a lebujos részt.
 
Még jó, hogy pontosan 0% említést tettem a kommentben a lapokról megfogalmazott véleményedről, de mindegy akkor...
 
Az a pakli amit soha az életbe nem kéne és nem is kellett volna támogatni, ha pasziánszozni akarok, maradok otthon a gépnél. Az avatár ami mostanában farmolja a pörgőst is még mindig jobb, azt legalább le lehet mezőzni és úgy tempón kívül van. Nyilvánvaló, hogy az sem egészséges, ami eddig volt hagyikon (5-6 lap), de nagyon meglepődnék, ha a járj nem lenne ott jelenleg a Tier 1-es dekkek közt, szóval már ez egy elég fix előrelépésnek tűnik (ez persze majd kiderül most a hagyományos versenyeken). És ha ott van, már nem lehet a pakli átlagköltsége 0.5 az első meccsen sem (ez meg ugye kihathat akár a követős dekkekre is akiknek eddig gyakorlatilag nulláért begenerálta a kontroll a lapjait a saját gyüjtőjébe. A drágább költség szabadabb játékot nyújthat).

DK: nem temetem, csak pl tavaly sehol nem voltak (nem fogom visszakeresni az eddigieket, lehet a tavalyi volt a kivétel). És nyilvánvaló hogy kyber csak egy narancslap váltást eredményezett, ez már megtörtént tegnap, de Baghar régóta már bilincsezett mellé.
 
Szóval én vagyok kötözködős kedvemben,mert nem értek egyet 3 lap pontozásával és ezt le is írom? Sajnálom,legközelebb majd csak olvasok akkor.
 
Ha már Ennyire kotozkodos kedvedben vagy, legalabb elolvashattad volna pontosan azt a kétsoros definíciót (ami egyébként igen, lehet, hogy nem illeszkedik 100%os tökéletességgel mind a 140 lapra, Ennyire rellett, sorry), es felfedezhetted volna benne a VAGY szócskát...
 
Részemről garantált a helye. Nyilván nem őt akarjuk elsőként látni majd,de Varellt vagy elnyelőt se feltétlenül. De ha behúzod elsőre és van hírnök,hát lerakod,üt,majd elkéred a manát rá és mehet a fókusz a kövi körben úgy,hogy fixen lesz VP-d bármelyik avatárra,amelyikre szükséged van (ezt második körben eddig nem tudtad megcsinálni,de mostantól lesz kántered és ott lesz eruol is,mint beleszólás). Így jó eséllyel már az sem érdekel,ha belövik a hírnököt,ki fog férni valami. Sose fogod kézben tartani kánterként,mert ha 1 VP-nél elpasszolod,belövik a követőt és vége. De ha te kezdtél és 3 VP-re húzod be,akkor akár passzolhatsz is,mert ki fog férni,vagy ki is rakhatod,kereshetsz fókuszt,kéred az 1 VP-t és 3 lapból hátha húzol egy másik tönhét vagy ugye eruolt.
 
Miért ne lehetne??? nem értem miért kell temetni egy dekket mert EGY szinből kiadtak ellene egy lapot ràadasul a motyi meg is fogja Top 5be lesz egy ez szinte tuti nyugodj is bele
 
Én azon gondolkoztam el, hogy van-e elég avatár már a játékban egy ütőképes avatár pakli összerakásához, vagy kellene még 2-3/félév.
 
Valoban szornyu lenne a gyujtogen Nemzetin, sokkal jobb ha mindenki ugyanazzal megy szokas szerint
 
Oké ha feltételezzük, hogy gyűjtőgen reális lehet nemzetin (az Isten mentsen meg mindenkit hogy ez így legyen), akkor tényleg többet ér mert egy tier 1-es pakli húzólapja.

Én remélem, hogy ez nem lesz így, emiatt érzem korrektnek a 8ast
 
Amúgy a Tönhét avatárba én sem érzem annyira, és pont amiatt, amit az elemzésben ír Zsolti: mert ugye 0 lapos kezdésnél nem árt, ha az a nagyon kevés lapunk a lehető leghamarabb lejön, és lehetőleg minél nagyobbat szól. A semlegesítés 0-ért, egy viszonylag erős lénnyel jól hangzik, de ha ez az egyetlen lapod, akkor vajon inkább tartogatod és elpasszolod a kört, vagy lerakod? Ha üresben teszed le, akkor nyilván nagyon rossz, gyakorlatilag az avatárdekk bármelyik másik lapja lapelőnyt ad, gyakran többszöröset, és még emellett esetleg valami durvát csinál is (Caramain, Bűzisten, Driosz, Császárnő, Varell stb.), ez meg ad manát, ami nem rossz, de azért legtöbb esetben nem a mana lesz a fő probléma, hanem a lap.
Arról meg nem is beszélve, hogy csak akkor jön 0-ért, ha még nincs levéve a Hírnök, ami azért nem gyakori. 2-ért kirakva meg különösen nem nagy üzlet, bár nyilván akkor minden más avatár is 2-be kerül, tehát az alternatívák egy része is leromlik.
Szerintem akkor már sokkal jobb az Elnyelő. Ugyanúgy lapot fog, 2 helyett 3-ba kerül (feltételezve, hogy a Hírnök le van szedve), de üresben is ki lehet rakni, sőt sok esetben a meccs addig tart, amíg fel nem húzod, mert élettel, +3-as reagálással garantáltan 7-et üt, azaz nyer. És még 10-et gyógyít is, és még áramlása is van (jó ez nem túl hasznos avatárba).
 
Úgy látom,megint unatkozol és nincs jobb dolgod,mint kötekedni.

ad1: hogy jön ide az,hogy a tesztelők,vagy én vagy te vagy bárki milyen játékos? hadd emlékeztesselek arra,amikor Behó talin én is és többi profi is azt mondta,hogy Varell VÚ-ként megeheti a csontot,te egyedül mondtad,hogy nem,és mégis igazad volt. ez alapján eleve hülyeség feltételezni,hogy bárki is tévedhetetlen

ad2: senki sem becsmérelte a tesztelők munkáját,csak nem értettem egyet az egyikük pontszámaival,ami az igazat megvallva,nem szentírás. Nem beszélve arról,hogy 50 lapból lehetetlen,h mindenki ugyanazt a pontszámot adja a lapoknak. Én leírtam a saját véleményem,ennyi történt.

ad3: nem értem azt se,h miért kötöttél belém egyáltalán
melyik komment verte ki nálad a biztosítékot?

A hatalmasok ereje 9 pontom csökkentése? "Kiemelkedő lap, sok helyre befér majd, vagy győzelemesélyessé tesz egy koncepciót"

Nos,szerintem ez a lap nem fog beférni sok helyre,így semmiképpen nem 9 pontos...

Esetleg a tönhés komment?

"Nem kifejezetten nagy szám, de speciális formátumokon előtérbe kerülhet"

Eleve több paklit felsoroltak a leírásban,mint a hatalmasok erejénél,ahova szóba jöhet egyáltalán

Vagy a Ggort?

"Nagyon jó kártya, a saját paklijába kötelező darab, de más deckekben is felbukkanhat"

Saját paklija? Mi az? És mi a többi,amiben fel fog bukkanni?

Szóval vedd takarékra magad,mert amit te csinálsz,az személyeskedés,unaloműzés vagy te tudod igazán,hogy mi,de hogy nincs szüksége senkinek rá,az egészen biztos.
 
A hatalmasok ereje:

Lehetett volna A kyorgok ereje,am kapásból látszódik,h kyorg van a képén a 9 pont vmi vicc lehet,nagyon max 8.


Tönhe 6 pont???

Gólembe már most rengeteg semlegesítős példány van(titánkoli,netzai,achát,láva,tükör),így vihető tovább egy kontrollos vonal vele. Járjas kragoruba 3-ért lapot semlegesít.majd gyakorlatilag kitermeli az árát és lövünk vele egyet. Avatárba meg hadd ne kelljen már bemutatni,h milyen jó lesz a fókuszálás után behúzni egyet,majd 0-ért lapot fogni vele. Aztán meg ott is termel nekünk egy picit. Túlságosan lepontoztátok.


Ggort 8 pont...Kiégettek
 
Pont ez a lényeg hogy az amúgy is erős dekkbe alap lap lesz valószínű annyira jó. Ez olyan mintha azt kérdezned a solisar miért annyira jó. Pedig a soli annyira meg se dob egy kontrollt mint ez a motyi a saját gyujtőgenèt. Persze lehet tévedek és nem lesz ennyire erős.
 
Motyira mér? Egy perem pakli (motyogó) meg egy erős pakli (gyujtogen) kiváló lapja, de semmi másban nem fér be mert nem csinál semmit kijátszásakor és ennyiért counterelni még lénybe építve is sok már. Ha az a cél, sokkal inkább az éjfattyat használnám (amit mellesleg eddig 2x próbáltam és mind2x jó volt, egyszer se fattyak közt)
 
Bundhal jó lesz nemzetin solkim tényleg kemeny
A motyira meg nyamvadekra kicsit több pontot adtam volna.
 
Tönhét én is bottom 5 ritkának tartom, de most avatárban úgy tűnik helye van egyelőre. Egyébként jó lett, 2 dolog:

solkim-nekem egyáltalán nem meglepő a pontszám, nagyon idegesítő lap, nem túl egyszerű megoldani....tegnap toltam vele, többször fel is jött és mindig jó volt

Bundhal: hmm szerintem jobb hetesnél egy fokkal, a dobatás mindig az elején hasznos, akkor meg úgysincs sok lap az asztalon és gyujtoben, szoval mukodni fog, és kétfunkciós.
 
Koszonjuk Zsoleszkoletto
 
Az Osztály egy szegény, szerencsétlen dolgozóját könyörtelenül visszarendelték a riviéráról.

Amúgy köszönjük a cikket. _Oo_
 
A Beholder Lapelemző Főosztály Új Kiadású Lapok Minősítéséért Felelős Osztálya (gyengébbeknek: ÚKLMFO) ezexerint leutazott a tengerpartra...
A második rész érkezésére kb. öt nap múltán számíthatunk, Kelet felől, pirkadatkor....
 
A lovaggá ütés rettenetesen tetszik, leginkább a flavorja miatt. Eléggé meglepődtem, hogy a Szegénylegény nem más, mint Rasolphius fiatalkorában.
 
+1 a papnő spoiler, még az is lehet hogy univerzálisabb lesz mint gondolnánk (meta függő), a gésa meg már nagyon régóta használhatatlan gitt kb. Iszonyat ritka volt régen is amúgy az a szitu amikor egyszerre countereltem és csábítottam is vele
 
A lapelőnyt én egy kicsit másképp számolom.
A gésa 4-for-1 vagyis 1 lap kijátszásáért megkapod a szirént, kánterelsz egy lapot, és lopsz egyet, ami ugye duplán számít.
A papnőnél az áldozós képesség előtt 3-for-1, utána pedig mínusz 1 plusz 2, vagyis szintén 4-for-1.
Nagy különbség viszont, hogy a papnő ezt két lépésben teszi, ami alatt az ellenfél bele tud szólni a játékodba. Ha lapot kell neki dobnod, akkor máris rosszabb a helyzet, 4-for-2. Az ősmágia a gésa esetében pedig sokkal fontosabb, mint az, hogy a papnőt nem drágítja az említett 2 narancs lap. Vannak ugyanis lapok, amikre drágább kánterelni, vagy drágább célozni őket, ilyenkor a napocska ikon sokat számít.
Nyilván lesz olyan szitu, ahol a papnő a jobb, de amíg kevés asztalon maradó lappal játszanak, addig a semlegesítést hasznosabbnak tartom, mint a lopást.
Szóval én a gésát erősebbnek érzem, de még ha egálban is vannak, akkor sem érzem 9 pontos lapnak, tekintve, hogy mennyire volt jelen a gésa az utóbbi év metájában.
 
Csábitó papnő a Gésával összehasonlitva:
Költségük nagyjából megegyezik, a Gésa ősmágiás, viszont a Papnőt nem drágitja se a járj, se a keltető. Ha nagyon kell, olcsóbbitjatjuk is lapdobással.
A Gésa optimális esetben (kánterel és csábit) 2 lapelőnyt ad (a kánterlés 0, a lopás 2), de sokszor amikor kell a kánter, nem lesz mit ellopni, vagy csak valami gyengébb lényt, vagy topdekk fázisban üresben kell letenni lopásra. A Papnő 2-szer lop, tehát 3 lapelőnyt ad. 1-gyel nagyobb a csábitása, és a csábitás után várhatunk a lopással, ha épp nincs 2 jó célpont. Ráadásul a 2. lopás már permanenst céloz, és az ellenfél körében is használhatjuk, amint lerak valami jót.
Ami végképp jobbá teszi, az a +2 rekciódrágitás és az életkioltó ikon. Ez a lap bármilyen helyzetből meg tudja forditani a meccset.
 
Jaja, értem én, csak nekem ennyi plusz kellett volna, hogy jó szívvel megadjam rá a tíz pontot.
 
Solisar amilyen egyszerű lapnak tűnik, annyi verzióban teszteltük, ez a verzió lett a legkorrektebb. Nem szerettünk volna még bónusz zanszilánkot is adni egy kiváló counter mellé.
 
 | 1 | 2 | 3 |
Nézet:
Hírek, újdonságok, változások | Szavazások

A társalgás szabályai | A legaktívabb fórumok és fórumozók | Moderátori tevékenységek


Főoldal | Túlélők Földje | Ősök Városa | Kalandok Földje | Sárkányölő | Puzzle | Hatalom Kártyái Kártyajáték | Álomfogó Kártyajáték | Káosz Galaktika Kártyajáték | Könyvesbolt | Alanori Krónika | Shadowrun | Battletech | Íróink | Könyvsorozataink | Fórum | Galéria és képeslapküldő | Sci-fi és fantasy novellák | Regisztráció | A Beholder Kft.-ről | Adatvédelmi tájékoztató

© Beholder Kft., 2003 - 2024
E-mail: beholder{kukk}beholder{ponty}hu | Tel.: (06-1)-280-7932

Az oldalon megjelent szöveges és illusztrációs anyagok átvétele, másolása, illetve bármilyen módon történő felhasználása csak a Beholder Kft. engedélyével lehetséges.
A fórumban történő hozzászólások valóságtartalmáért, minőségéért semmilyen felelősséget nem vállalunk.