Vissza a Főoldalra
 

Hírek, változások
Mi is az a HKK?
Hogyan kezdjek játszani?
Megjelent kiegészítők
Teljes szabálykönyv
HKK Kódex
Sorsoló program
Őslich szabályok
HKK-t forgalmazó boltok
HKK klubok
Lapkereső (új)
Lapkereső (régi)
Új Nemzedék lapok
Tiltott és módosított lapok
Versenykiírások
Lezajlott versenyek
Mai versenyek
Profi pontok és versenyzők
Szintlépés
Hatalom Szövetsége
Hatalom Szövetsége tabella
Nemzeti bajnokság
Kiemelt vidéki versenyek
Versenyszabályok
Versenyszervezőknek
Chat, üzenõfal
Fórumok
Szavazások
HKK találkozó
Legendás cél
Toplisták
Pakliszerkesztő (új)
Pakliszerkesztő (régi)
Pakliszerkesztő (régi mobilos verzió)
Megosztások
Memóriajáték
Memóriajáték - Alfa
Kerátor Műhelye
HKK 20 Puzzle
HKK Puzzle
Beholder Labirintus
Mini-szójáték
HKK Blog
HKK Toborzás
HKK Védnöki Program
AK Archívum
Paklileírások
Írások, novellák
TF és ŐV könyvek
Letöltés
HKK Videók
Gyakori kérdések
Kérdezz-felelek
Feliratkozás Hírleveleinkre!
Adatvédelmi Tájékoztató
Ország Boltja 2011 Népszerűségi díj Egyéb kategória II. helyezett Ország Boltja 2012 Népszerűségi díj Hobbi és kellék kategória III. helyezett
Most ingyen kezdhetsz el játszani a Túlélők Földjén!
Kattints ide a részletekért...
Nézz be kártyaboltunkba!
Zén Legendái: Manaszipoly május 25.
Alfa pakli - Mágusok március 16.
Alfa pakli - Druidák március 16.
Alfa pakli - Boszorkányok március 16.
A pillanat képe
Sahran rák
(Ősök Városa szörnyeteg)
Küldd el képeslapként!
"A sahran rákokat a galetkik kasztjából mintegy ötven évvel ezelőtt közösítették ki, és azóta száműzött torzszülöttek, elvesztették fejlődési képességüket. Mindezek ellenére nem szabad őket lebecsülni, továbbra is kiváló harcosok ezek az óriási, rákszerű lények, hiszen ollójukkal egyetlen mozdulattal képesek kettéroppantani egy alacsonyabbrendű torzszülöttet." - részlet az Encyclopedia Fantasiából
Nézz szét a galériában!
Páros verseny a hétvégén
HKK várható módosítások, nerfek (július 1.)
Varázsdimenzió lapbemutató 2. hét
60. BEHOLDER TALÁLKOZÓ 2024.06.15. PROGRAMJA
Boszorkányok és Manaszipoly

A lista folytatása...
HKK klubok
Legendák Viadala - beszámoló
Hatalom Kártyái verseny - 2024. június 9., Vác
Országjáró feladat 2023

A lista folytatása...
HKK várható módosítások, nerfek (július 1.) (19)
BEHOLDER bácsinak kérdések !!! (8148)
Új HKK kiegészítő: Varázsdimenzió (60)
Lapötletek (64971)
Zarknod Börtönében (979)
60. BEHOLDER TALÁLKOZÓ 2024.06.15. PROGRAMJA (3)

További témák...
Doomlord online game
Mágia Mesterei Online Játék
Szerkesztőség:
honlap@beholder.hu
Készítők:
Farkas Zsolt (Speedz)
Szeitz Gábor (Talbot)
Mazán Zsolt (Maci)
Webdesign:
Szirják Csaba (Chaar-Lee)
Szegedi Gergely (GerY5)
Ha hibát találsz a honlapon:
Írj nekünk!
 

HKK Kiadói tervek 2024, Versenynaptár


A 2024-es év is eseményekben gazdag lesz! Az alábbiakban szeretnénk végigfutni azon, hogy terveink szerint mikor mi várható. Ahogy arról korábban volt már szó, januártól bevezetjük az ún. versenytapasztalatot és szintlépést azok számára, akik az általunk támogatott versenyeken részt vesznek.


A játékosok minden körért, amit lejátszanak, 10 tapasztalati pontot kapnak (pörgős versenyeken 4-et), és ha elég pontot gyűjtenek, szintet lépnek. Az 1. szinthez (100 pont) elég lesz cirka 2 versenyre elmenni, a későbbi szintekhez azonban már valamivel több pont kell majd. A vidéki duplaversenyek 2. versenyéért is jár pont!
Minden szintlépésért kártyajutalom jár: az első 3 szintért egy inkább cuki, mint erős lap, a Karneol pegazus, a második 3 szintért pedig a már versenylapnak tervezett Mozgástér. A 7-9. szintekért 1-1 foil zsákbamacska jár, ami értékes lapokra váltható be, aki pedig az utolsó, 10. szintig eljut, ultraritka lapot kap.
A jutalmakat az országjáró feladat jutalmához hasonlóan lehet átvenni, Beholderes versenyeken, rendezvényeken, ill. GLS-sel elküldjük a BDV rendeléseddel.
Reméljük, hogy ez a rendszer még további inspirációt jelent, hogy minél több, akár kisebb versenyre is ellátogassatok!
Ha már országjáró, természetesen 2024-ben is lehet teljesíteni, a jutalom most továbbra is foil Manaevő féreg lesz.

Január

Jövőre az első eseményünk a január 13-i hagyományos, Új Nemzedék versenyünk lesz. Ezúttal új helyszínen, a 10 Minutes Bistróban fogjuk megrendezni, egy tágas, könnyen megközelíthető helyszínen, amit bizonyára már sokan ismertek.
A tavalyi versenyeinken 1-1 foilos tókent lehetett kapni, ha valaki elejétől a végéig játszott a versenyen, és nem nyert ultraritka lapot. Ezen a rendszeren picit szeretnénk idén csavarni. A fenti, szintlépéses jutalom mellett továbbra is szeretnénk minden versenyünkön valamilyen további jutalmat adni, de ezeket valamilyen érdekesebb, de persze nagyon könnyen teljesíthető „achievement"-hez kötni.
A januári versenyről már kaptatok információt is, a kihívás annyi lesz, hogy a HKK segédet aktívan kell a versenyen használni (kint van az asztalodon a doboz a jelzőkkel, és a lapjaidon csak ilyen jelző lehet). A későbbi versenyek kihívásai közt szerepelhet olyan, hogy legalább 1 körben az eredményt az idő lejárta előtt diktáld be; legalább 1 körben veszítesz; a paklidban nem használsz céhet stb; a korábbi, 5 kört végigjátszod; vagy bármi egyéb (szívesen látunk ötleteket).

Rendhagyó módon januárban lesz egy 2. versenyünk is, január 27-én a Kondor Közösségi Házban tartunk egy frissen bontott versenyt az aznap megjelenő Túlélők Földje retró kiadásból. A rendkívüli kiadás különlegessége, hogy csak 2000 előtt megjelent HKK lapok újrakiadását tartalmazza, de Cartamundis gyártásban és formátumban (a ritkák egy részének lesz foil verziója is). A lapok az eredeti formában működnek, csak a szövegezést pontosítottuk, egyértelműsítettük, ahol szükséges volt. Ebből a retró kiadásból lesz a bontott versenyünk, 4 boosterből a helyszínen, újra átélhetitek, milyen volt a régi lapokkal játszani!
Emellett azok, akik a kiadást előzetesen megrendelték, átvehetik a csomagjaikat a helyszínen 14 órától (minden 2 display box után 1-1 nem foilos, full art Árnyéksárkány vagy Manacsapda jár; az utolsó display box után pedig 1 véletlenszerű a kettőből). A Manacsapda reprint játszható lesz az Új Nemzedék formátumokon is.

Február

Február 17-én, szintén a 10 Minutesben jön a Tiltott mágia versenyünk. A 11. kiadás és a Homokdűnék kirotálásával a tiltott lista is jelentősen lecsökken, de esélyes, hogy addigra további lapok kerülnek fel a listára. A tiltott listát a január 13-i hagyományos versenyünk után néhány nappal véglegesíteni fogjuk.

Március

Természetesen a káosz versenyekről sem feledkezünk el, a március 16-i versenyünk káosz formátum lesz, azon belül Isteni szövetség, vagyis a paklidat 3 helyett 2 színből kell összeállítani.
Ami még ötletként felmerült, hogy a káosz versenyek kiszámíthatatlan „káoszát" picit ellensúlyozandó, minden kör elején az ellenfeled paklijából 1 lapot vagy céhet „bannolhatsz", vagyis a Semleges csatamezőhöz hasonlóan ki kell szednie, ellened nem használhatja.
Írjátok le, mi a véleményetek erről! Nyilván a kombó paklik alól ez kihúzza a szőnyeget, de így viszont az általad leggyűlöltebb laptól nem kell tartanod.

Ahogy az előző évben is, most is érkezik 3 új alfa paklink márciusban! A témájuk Mágusok, Boszorkányok és Druidák lesz. 2024-ben a foil íveken minden talpalatnyi helyet a védnöki lapok foglaltak el, így ezekben az alfákban nem lesz foilos ritka (de 2025-ben valószínűleg elkészítjük őket azért, hogy külön ajándéklapként meg lehessen őket azért szerezni), viszont kompenzációként nem 3, hanem négyféle ritka lap lesz alfánként.

Április

Az áprilisi versenyünk 20-án a kezdő és amatőr kategóriában Veszélyes faj lesz, de mivel tudjuk, hogy a profiknak ez a formátum nem annyira szívük csücske, nekik egyszínű versenyt tartunk.

Legendák Viadala
Sokszor esett szó arról, hogy az 1. HSZ félévnek kisebb súlya van, mivel arról nem lehet Nemzetire bejutni, meg hogy jó lenne évente még egy olyan nagy fajsúlyú verseny tartani, mint a Nemzeti Bajnokság. Ez a régi kívánságotok teljesül most! Várhatóan április végén megrendezésre kerül a Legendák Viadala, egy egynapos, meghívásos HKK verseny, várhatóan 400.000 Ft összértéket meghaladó díjazással!
A verseny elején egy draft lenne, 3 körrel, majd utána egy 4 körös constructed verseny. Ez önmagában még nem egy nagy kihívás, ezért a contructedbe szeretnék kihívást vinni: 4 különböző paklit kell hoznod, és minden körben másik paklival kell játszanod. A verseny végén nem lenne külön döntő, egyszerűen a 7 körben elért eredményeket összesítenénk, és ez alapján rangsorolnánk, mint egy normál versenyen.
A versenyen összesen csak 24-en vehetnének részt: a legutóbbi 5 Nemzeti Bajnok, és a HSZ ranglistáról a legjobb 19. A versenynek lenne egy fix. 10.000 Ft-os nevezési díja (amit a draftolt paklikkal és az ajándéklappal visszakapsz), minden bejutó eldönthetné előzetesen, részt akar-e venni a versenyen, aki nem, ahelyett automatikusan a HSZ-ben következőt kérnénk fel, hogy meglegyen a 24 fő.
A masszív pénzdíj mellett természetesen az első megkapná A bajnok manifesztációját, és még kiosztanánk egy nagy rakás ultraritkát is.

Május

A májusi verseny (25-én) formátumát még nem véglegesítettük, jó eséllyel Ti szavazhatjátok majd meg!
Ami lehetőségek felmerültek:
- draft
- páros verseny
- káosz verseny
Májusban érkezik az első idei zénünk. Idén az alfákat és zéneket már együtt teszteltük, tehát a Boszorkányok, Mágusok és Druidák témában együtt készültek az alfák és zének azért, hogy a kezdők az alfa paklit tudják a zénnel bővíteni. A boszorkányok a manalefojtásban, a mágusok a pusztító varázslatokban, a druidák pedig az agresszívabb hordázásban jeleskednek.
A zének formátuma változik picit: a korábbiakkal ellentétben a 8 nemgyakori és 2 ritka zénes lappal szemben ezúttal 12:3 lesz az arány.

Június

Júniusban természetesen jön az új kiegészítő, aminek most már a nevét is eláruljuk: Varázsdimenzió. Ahogy az Ősi Káosz a Káosz síkján, úgy a Varázsdimenzió a Mágia síkján játszódik, az utolsó létsíkon, amit a Túlélők Földjén felfedeztek. Mondani sem kell, a Fairlight otthonából származó lapok közt a varázslatok dominálnak majd, és a bűbáj koncepció is visszatér.
A bontott versenyt szokás szerint a Beholder találkozó keretein belül, a Kondor Béla Közösségi Házban rendezzük meg, június 15-én. A verseny minden résztvevője egyedi, a bontott versenyhez készült foil lapot kap ajándékba.

Július

Itt már zajlik a Nemzeti Bajnokságra való felkészülés, elsőként július 20-án egy hagyományos versennyel, ahol már a Varázsdimenzió lapjait is lehet majd használni.
Emellett érkezik a 2024-es év második zénje is.

Augusztus

Az augusztusi versenyünk (aug. 17-én) a Nemzeti Bajnokság 2. napjának formátuma lesz, ami a dolgok jelenlegi állása szerint Tiltott mágia. Ez a verseny is a Kondorban lesz.

Szeptember

A 3. felkészülős verseny pedig természetesen egy draft lesz, szept. 21-én, 2 Ősi Káosz és 2 Varázsdimenzió boosterből, a 10 minutes bisztróban.
Ekkor fog megjelenni a 2024-es év 3., utolsó zénje is.

Október

A Nemzeti Bajnokságot idén is 3 naposra tervezzük, várhatóan okt. 25-27-én a KMO-ban, további részletek később.

November

Ez pedig még egy nagyon távoli időpont, de remélhetőleg akkora elkészülünk a következő HKK kiegészítővel, amit majd a novemberi talin bontogathattok :) Ahogy korábban megígértük, 2024-től szeretnénk támogatni a dedikált bírókat, akik a nagyobb versenyeken csak bíráskodnak. Ezért ha egy legalább 15 fős versenyen valaki „főállású" bíró, azaz nem játszik a versenyen, és rendelkezik érvényes bírói vizsgával, megkapja a 2024-es BDV lapunk különleges, full artos verzióját, amit csakis így lehet megszerezni.

Jövőre is reményeink szerint egy izgalmas versenyévnek nézünk elébe, még több kihívással, a kezdők, amatőrök és profik szintjén is.

Jó játékot, jó versenyzést kívánunk mindenkinek a 2024-es évben is!

Tihor Miklós

Létrehozás: 2023. november 30. 10:17:46
Utolsó frissítés: 2024. február 7. 16:39:44
Nyomtatási forma

Az oldal új verziójának megtekintése


Főoldal | Túlélők Földje | Ősök Városa | Kalandok Földje | Sárkányölő | Puzzle | Hatalom Kártyái Kártyajáték | Álomfogó Kártyajáték | Káosz Galaktika Kártyajáték | Könyvesbolt | Alanori Krónika | Shadowrun | Battletech | Íróink | Könyvsorozataink | Fórum | Galéria és képeslapküldő | Sci-fi és fantasy novellák | Regisztráció | A Beholder Kft.-ről | Adatvédelmi tájékoztató

© Beholder Kft., 2003 - 2024
E-mail: beholder{kukk}beholder{ponty}hu | Tel.: (06-1)-280-7932

Az oldalon megjelent szöveges és illusztrációs anyagok átvétele, másolása, illetve bármilyen módon történő felhasználása csak a Beholder Kft. engedélyével lehetséges.