Vissza a Főoldalra
 

Hírek, változások
Mi is az a HKK?
Hogyan kezdjek játszani?
Megjelent kiegészítők
Teljes szabálykönyv
HKK Kódex
Sorsoló program
Őslich szabályok
HKK-t forgalmazó boltok
HKK klubok
Lapkereső (új)
Lapkereső (régi)
Új Nemzedék lapok
Tiltott és módosított lapok
Versenykiírások
Lezajlott versenyek
Mai versenyek
Profi pontok és versenyzők
Szintlépés
Hatalom Szövetsége
Hatalom Szövetsége tabella
Nemzeti bajnokság
Kiemelt vidéki versenyek
Versenyszabályok
Versenyszervezőknek
Chat, üzenõfal
Fórumok
Szavazások
HKK találkozó
Legendás cél
Toplisták
Pakliszerkesztő (új)
Pakliszerkesztő (régi)
Pakliszerkesztő (régi mobilos verzió)
Megosztások
Memóriajáték
Memóriajáték - Alfa
Kerátor Műhelye
HKK 20 Puzzle
HKK Puzzle
Beholder Labirintus
Mini-szójáték
HKK Blog
HKK Toborzás
HKK Védnöki Program
AK Archívum
Paklileírások
Írások, novellák
TF és ŐV könyvek
Letöltés
HKK Videók
Gyakori kérdések
Kérdezz-felelek
Feliratkozás Hírleveleinkre!
Adatvédelmi Tájékoztató
Ország Boltja 2011 Népszerűségi díj Egyéb kategória II. helyezett Ország Boltja 2012 Népszerűségi díj Hobbi és kellék kategória III. helyezett
Most ingyen kezdhetsz el játszani a Túlélők Földjén!
Kattints ide a részletekért...
Nézz be kártyaboltunkba!
Hatalom Kártyái – Varázsdimenzió június 15.
Zén Legendái: Manaszipoly május 25.
A pillanat képe
Az alakváltás mesterfokán...
(Túlélők Földje)
Küldd el képeslapként!
... már olyan állatokat sem jelent problémát leutánozni, amilyenek nem is élnek a Túlélők Földjén, vagy élnek ugyan, de még soha senki nem hallott és nem is látott egyet sem.
Nézz szét a galériában!
Céhek átmeneti tiltása Új Nemzedékről
HKK Zsákbamacska a júniusi Beholder találkozón
Varázsdimenzió ritkák
Varázsdimenzió lapbemutató 5. hét
Ajándéksorsolás június + májusi eredményhirdetés

A lista folytatása...
Országjáró feladat 2023
Országjáró feladat 2022
Országjáró feladat 2020
Országjáró feladat 2019

A lista folytatása...
HKK várható módosítások, nerfek (július 1.) (56)
Békés megyei HKK-sok jelentkezzenek! (6355)
Új HKK kiegészítő: Varázsdimenzió (140)
BEHOLDER bácsinak kérdések !!! (8166)
Lapötletek (64978)
HKK kérdés? (47109)

További témák...
Doomlord online game
Mágia Mesterei Online Játék
Szerkesztőség:
honlap@beholder.hu
Készítők:
Farkas Zsolt (Speedz)
Szeitz Gábor (Talbot)
Mazán Zsolt (Maci)
Webdesign:
Szirják Csaba (Chaar-Lee)
Szegedi Gergely (GerY5)
Ha hibát találsz a honlapon:
Írj nekünk!
 
  ... | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | ...
Nézet:
"Asszem méltóképpen"... ez a nagy szerénység
Amúgy miért is ez az utolsó versenyed?
 
A vége lemaradt

A döntő:

Úgy alakult kezdetben, ahogy a próbavitán. Roland elkezdte, de amikor kérdezhettem, nagyon keményen megtámadtam és ezzel lefaragtam a hátrányból és Szilárd fordított utánam, felhasználva az előnyt, amit teremtettem...után az ő kettesük nem dobott túl nagyot, Robi viszont szenzációsat! Ám az ő hármasuk, Tamás is feladta nekem a leckét egy remek beszéddel. És jöttem én. Mély légelzet, ez az utolsó ilyen beszédem. Majd belekezdtem, előszőr a konrétumokba, majdegyre elvontabban. Az eddigi kemény agresszív vitastílusom szinte eltűnt, helyére egy csendesebb, ám határozott stílus került, több érzelemmel, de a vita szabályait nem feledve. A végén egy filozófkus kérdéssel zártam, miszerint \\\"Mit ér az ember, ha semmi értéke és célja sincs, és nem lát tovább az orránál?\\\". És nyertünk, de ami még hihetetlenebb az az, hogy mindhárom bírónál 30 pontot kaptam...erre még nem volt példa a disputa történetében!!! Nem tuudtam, hogy ez mennyire gesztus és elsmerése a 8 évnek és mennyire volt ez a teljesítmény...utólag egyik tanár elmdta, hogy nem beszélt össze a 3 bíró, mindegyik külön-külön adta meg nekem a 30 pontot...a bíró, akivel beszéltem azt mondta hogy minden feladatomnak maximáisan eleget tettem, ha ez nem 30 pont, akkor mi az? A többiek is remélem így gondolták, ha meg gesztus, akkor is köszönöm...így végül nyertünk, de a másik csapatunk is megérdemli az elismerést, mert a sírból támadtak fel. Az egyéni első helymnek is örültem, ahol ha csak 2 ponttal is, de megvertem a Dávidot...

Utolsó versenyemet asszem méltóképpen zártam.
 
Na aakor írok egy disputaverseny-beszámolót...inkább ide, mert a Versenybeszámolókból elzavarnak:

Pénteken minden programomat lemondtam, ami nem tanulás és nem disputa, még a hhk boltba se mentem...ez van, vendégek érkeznek, fogadnom kell őket, a dunakeszi és szarvasi csapatok hamar ideértek, de értük nem voltam felelős...a kecskemétiekért sem, őket sikeresen elkerültem még pénteken, kvéve 3 embert, akikért le kellett mennem a vonathoz. mert később érkeztek... a Varga Zsuzsi nem jött el sajnos, mint néző se, mert dolga volt, meg neki drága lett volna az út, mert nem kapott Kecskemétről támogatást, mert ne versenyző...igaz, felajánlottam, hogy lakhat nálunk abban a 2 napban (ne értse senki félre, nem volt semmilyen hátsó szándékom), de sajnos nagyobb baj volt, hogy táncversenye volt ekkor...találkoztam még egy régi nagy riválissal, a Szabó Teklával, aki most bíróként érkezett...szerencsére vitákon nem akart bosszút állni rajtam, vagy csak nem tudott, mert nem bíráskodott nekünk, ami azért jó hatással volt rám, az az, hogy sokkal szebb volt, mint amikor legutóbb találkoztunk.

A debreceniekért voltam én a felelős, akiknek a vonatja több, mint másfél órát késett különböző problémák miatt...féletettem nekk a péksüteményekből, de aztán ott felejtettem őket a suliba...van ez így...és mire megérkeztek, már zuhogott az eső...pedig délelőtt sütött a nap...a szép idő sajnos elmaradt.

Másnap a sorsolást is lááthattuk. Kiderült, hogy nálunk mivel 8 csapat van, a selejtezőket "kupacos rendszerrel" csináljuk meg. Ennek a lényege, hogy két 4 fős csoportot csinálunk a csapatokból és ott mindenki játszik mindenkivel és a két csoportelső döntőzik. Minden csoportban 2 kecskeméti, 1 debreceni és 1 pécsi csapat lesz, így legalább nem játszunk 3 kecskeméti csapat ellen és a kecskemétiek játszanak egymás ellen, de csak 1x...én ezt akartam, örültem neki, hogy így lett. A két csoport:

A csoport:

"A" csapat (Kecskemét)
T.A.T. (Kecskemét)
Rózsaszín párducok (Debrecen)
Vitaliti (Pécs)

B Csoport:

G + MB (Kecskemét)
Maú (Kecskemét)
Fekete angyalok (Debrecen)
VVV (Pécs)

Teljesen nyílvánvaló volt, hogy a mi csoportunk lényegesen keményebb, ugyanis a legutóbbi győztes a T.A.T. volt, második helyezett az "A" csapat, a harmadik helyezett most nem jelent meg és a negyedik a Vitaliti volt, azaz mi. A Rózsaszín párucok meg egy rutinos csapat...lett volna, de két tagja kicserélődött. A másik oldalom a G + MB legutóbb 5. lett és most gyengült a csapat, a Maú-nak az első versenye volt, míg a másik két csapat a legutóbbi versenyen nem tudott nyerni (mondjuk a Fekete angyalok ettől még nagyon erősek). Tehát érződik...de ekkor én még a 8-ból 2-t számoltam, mint döntbe jutó, nem tudtam, hgy valójában 4-ből 1 jut be.

Tételmondat: A technika fejlődése hasznos

1. párosítás:

Rózsaszín párducok - "A" csapat
T.A.T. - Vitality
Fekete angyalok - Maú
VVV - G + MB

A mi vitánk:

A T.A.T. legutóbb legyőzött minket, bosszút akartunk állni...ami fura volt bennük az az, hogy a név Tamás-Anna-Tamás rövidítése, ehhez képest 2 lány volt a csapatban...egyik Tamást egy Noémi nevű hölgy helyettesítette. Az egyik legszínvonalasabb vitánk volt, amibe sajnos ők már komoly lépéselőnybe voltak, amikor én jöttem...de nem adom olcsón a bőrömet. Nagyon kemény és erős hármas beszédemmel (amire 30-ból 28 pontot kaptam) izgalmassá tettem a vitát. És minden egy apróságon múlott. Hogy én, mint befejező ember mondtam ki azt a gondolatot, hogy a Föld elpusztulhat a technika fejlődése révén, de mint hármas nem mondhatok új érvet, és ezt tudtam...megpróbáltam bevetni egy trükköt és egy cáfolatba beleépíteni az új érvet. Ahogy a bíró mondta, jó trükk volt, de nem jött be, ezért vesztettünk. Sajnáltam, mert szerintem még ennek ellenére is mi voltunk jobbak, gyakorlatilag cáfolatlan maradt az érvrendszerünk! Ráadásul ez a bíró egyszer mr kihozott minket vesztesen egy olyan vitából, ahol sztem jobbak voltunk ,így dühöm szerintem tökéletesen érthető.

A Rózsaszín párducok közben legyőzte az "A" csapatot.

A Fekete angyalok legyőztek a Maú-t

G + MB diadalmaskodott a VVV fölött.

(válasz Bubu 4625. hozzászólására) Válasz erre a hozzászólásra


4625. Bubu 2007-03-25 21:57


Második kör:

Vitality - "A" csapat
T.A.T. - Rószaszín párducok
Maú - VVV
G + MB - Fekete angyalok

Állás:

A csoport (egyéni pontszámok volt a másodlagos tényező):

1. T.A.T.
2. Rózsaszín párducok
3. Vitaliti
4. "A" csapat

B: Csoport:

1. G + MB
2. Fekete angyalok
3. VVV
4. Maú

A mi meccsünk:

Ez több volt, mint egy eccs. tudtuk, aki itt veszít, az onnantól tökéletesen esélytelen. De ez még több volt ennél. Dávid mondta nekem, aki az "A" csapat hármasa, hogy ő azért jött ide, hogy egyéniben meg csapatban is engem megverjen! Ne volt más célja, mert 2. korosztályba messze a legjobb volt, de amióta feljutott, nem tudott engem letaszítani és egymás ellen sem volt jobb, most pedig az én hazai pályámn, utolsó vitáim egyikén akart bosszút állni. De én is le akartam győzni őt! Ám a csata mégsem kettőnk párbaja volt igazából, hanem a jó játékos-jó csapat közti különbség mutatkozott meg. Dáviddal mi a nagy hajszánba egy egyenlő teljesítményt nyújtottunk, de míg nálunk a két csapattársam nagyon jó volt, addig náluk mindent Dávid akart lediktálni nekik és ez olyan rosszul sült el, hogy a két játékos legalább 3-4-szer egymásnak is ellentmondott. Amikor a Matyi (ellenfél kettes játékosa" beszélt egyszer súgtam a Robinak, hogy "nekem nem is kell cáfolnom, Matyi megteszi helyettem is, később meg azt, hogy "Matyi kettős munát végzett, a "mi és a saját érveit is megcáfolta...utbbit jobban" Robi közt és köztem nagy volt az összetartás és Szilárd is remekül beszélt, szerintem megérdemelten nyertünk és a bíró, ha pontokban nem is, de helyezésben Dávid elé sorolt, így Dávid bosszúja is elmaradt...de a bíró szerint agresszív voltam...na jó, lehet

A T.A.T. közben legyőzte a Rózsaszín párducokat
A VVV legyőzte a Maú-t
A Fekete angyalok diadalmaskodtak a G + MB felett

Állás:

A csoport:

1. T.A.T.
2. Vitaliti
3. Rózsaszín párducok
4. "A" csapat

B csoport:

1. Fekete angyalok
2. VVV
3. G + MB
4. Maú

3. kör:

Vitality - Rózsaszín párducok
"A" csapat - T.A.T.
VVV - Fekete angyalok
Maú - G + MB

Ekkor azt hittem, hogy vagy a VVV-nek vagy az "A" csapatnak kell nyernie...ekkor még nem tudtam, hogy csak az a jó, ha az "A" csapat nyer. Ebben azonban nem bíztam, ugyanis a két kecskeméti csapat játszott, biztosan megbundázzák, arra gondoltam. Ezért lepődtem meg, amikor Dávid jjött, hogy segítsek nekik megerősíteni az érvrendszerüket, hogy a becsületgyőzelmet elérjék. Láttam riválisom arcán az elszántságot és tudtam, hogy képesek rá kis segítséggel. Rövid ebédszünet után nem a saját érvrendszeremmel foglalkoztam, azt már imsertem, hanem nekik segítettem...egy kocsmában...nem volt zártabb hely, de megteszi...ezt egyesek csalásnak nevezték de én inkább csak minden lehetőséget meg akartam ragadni...felkészítettem őket...ám tudtam, mindezn semmit nem ér, ha nem győzzük le debreceni barátnőinket...

A mi meccsünk:

Az egész egy definíciós vita köré épült, ők ugyanis 1640-től akarták a tételmondatot értelmezni...akkor ugyanis robbanászserű fejlődsét kezdőtött...szerintün vszont előtte is volt fejlődés, csak ezért nem csökkenthetjük le (most mi voltunk a fejlődés mellett), ők erre modták, hogy erről kell beszélni, mert addig nem volt káros...erre jött az én feleletem, hogy ez nem több, mint egy szabálytalan kísérlet a korlátozásunkra...ez kicsit durva volt, de ezek szerint hatásos, mert nyertünk és megint 1. lettem egyéniban 27 ponttal...a másik csapatnál meg ugyanaz volt a baj, mint a legutóbi vitánkon nem volt egyetértés, mi pedig összhangban dolgoztunk...szegény hármasukat, Anitát sajnáltam, mindent megtett, nagyon jó vot, de két kezdő társa nem volt elég erős, ezen sok múlott. Ám az eredmény még bolondabb lett, ugyanis:

"A" csapat legyőzte a T.A.T.-t
VVV legyőzte a Fekete angyalokat
G + MB legyőzte a Maú-t

Így az egyik csoportban kettő, a másikban három 2 győzelmes csapat volt, az egylbi pontokon sok múlott. Végül ez lett

A csoport:

1. Viataliti
2. T.A.T.
3. "A" csapat
4. Rózsaszín párducok

B csoport:

1. VVV
2. G + MB
3. Fekete angyalok
4. Maú

Szegény Böbiéket, a Fekete angyalokat sajnáltam, vlük akartam döntőzni s annyira drukkoltam, hogy összejööjjön, de végül nemcsak a döntőről, de a mezőny első feléről is lecsúsztak. Azonban volt egy nagyobb baj...hogyha összemossuk a két csoportot, akkor más az eredmény:

(válasz Bubu 4624. hozzászólására) Válasz erre a hozzászólásra


4624. Bubu 2007-03-25 21:56

1. Vitaliti
2. T.A.T.
3. VVV
4. G + MB
5. Fekete angyalok
6. "A" csapat
7. Rózsaszín párducok
8. Maú

A T.A.T-nek ugyanis nagyobb volt az egyéni pontszáma, mint a másik csoportelsőnek. Ebből ment a vita hogy ki játszn ellnünk, mert egyk elmélet szerint az összetett második, a másik szerint a mesterséges "B" csoport győztese...végül egy gyengébb érv nyert...2 pont volt a két csapat közt, ami nem olyan sok, hogy a csoportszabályt ezért módosítsák, mg akkor se, ha erre eddig nem volt példa!

Eztuán jött a sorsolás és kiderült, hogy VVV-Vitaliti döntő lesz, azaz a VVV, a mi tanítványaink fognak állítani, ami a jobb, de mi vagyunk az összeszokottabbak. De tudtam, hogy ismernek engem, és már majdnem minden Jokeremet kilőttem az vitáim során...majdnem...egy utolsó trükköm maradt...az erdélyi disuta átfogó ismerete, ami egy lényegsen filozofálóbb, kevésbbé konkrét vita, és soka szerint ebben megállnám a helyem. Hát majd most meglátjuk...minden információt összegyájtöttem az erdélyi vitáról, amit ismertem, és végiggondoltam, hogy használjam fel...meglátjuk milyen egy rögtönzött "magyarországi erdélyi disputás" .

A döntő:

Úgy alakult kezdetben
 
Pedig megkértelek h ne nézz rá arra a csúnya gonosz bicajra( S még rá is ültél(
 
Legalább nem betonozás lett belőle
Szerintem olvasni kellett volna mostanában a horoszkópot, valószínűleg az állt benne, hogy:
mittudomén Kos: Wolio könyörgök tartsd magad távol a bicikliktől!
 
Hát igen...én ere vok képes

ma is volt biciglizés:S
de most dagonyázás lett belőle
 
Nem is rossz egy pihenésnek induló bicikliúttól egy illegális határátlépés Szerencsére kétszer is.
 
személyimet otthon hagytam
útlevelem nincs meg
ausztriába aludtam
hm?
már bizsereg hogy kell?:P
 
Mi az hogy illegálisan?????
Arra igazán megtaníthatnál hogy kell
 
mi? én nem éti
én lenni túl pöti
tesség magyarkásan beszélni


(ja és HAJRÁ)
 
Látod, mindig érdemes az emberek szemébe nézni.
 
Jujjj, az árt az egészségnek
 
hát cukorka...én teljesen meg rohadtam...a lábammal együt..szóval nem tom
 
Ennyit tudsz bicajozni......te jó ég!!!! Erős lábizod lehet:P
 
Köszi édes
remélem jól vagy
én 130 helyet 150 km-et bicoztam:S
ja és illegálisan:P
 
öö nem tudja valaki hogy kell használni a sorsoló programot? ha igen lécci privi
 
Édesem..ez igazán csodás volt..:')
 
Most meghalsz- szólt egy hang.
Én az irányába fordultam
és egy srác szemébe néztem,
ki a pisztolyát reám emelte.
Fordulj el-, ordította
és fegyveres keze remegni kezdet.
De én csak csendben néztem,
és ő idegesen körbe nézet.
Fordulj el-, mondta úja,
de én szemem nem vettem le róla.
Ekkor kieset kezéből a fegyver
és ő térdre rogyva nézet rám könyörögve.
Kegyelmez-, mondta halkan.
Én csak egy darabig a szemébe néztem,
majd megfordultam,
és csendben haza mentem.
 
Igen.
 
ha nagyon szeretnéd
 
El fogjuk mi azt olvasni ?
 
Majd jövő héten lesz
 
nem talált
 
Csak nem vidámra sikeredett ?
 
megint írtam egy verset, de nagyon nem lett jó
 
Sajnos nem.
 
eredmény mi lett?

ne itt kérj...hisz én ide nem fogok felrakni képet
 
Én örülök neki, mert Chelsea drukker vagyok...most Chelsea-Valencia lesz az is kemény....

Akkor kérek rólad képet!
 
hát akkor kérj

Ui.: az jó?
 
Jó, akkor tőled kérek

Ui.: Kiesett a Real...és bent van a Chelsea
 
  ... | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | ...
Nézet:
Hírek, változások | Kérdések | Csere-bere | Stratégiák | Versenyek | Lapötletek | Szavazások | Egyéb

A társalgás szabályai | A legaktívabb fórumok és fórumozók | Moderátori tevékenységek


Főoldal | Túlélők Földje | Ősök Városa | Kalandok Földje | Sárkányölő | Puzzle | Hatalom Kártyái Kártyajáték | Álomfogó Kártyajáték | Káosz Galaktika Kártyajáték | Könyvesbolt | Alanori Krónika | Shadowrun | Battletech | Íróink | Könyvsorozataink | Fórum | Galéria és képeslapküldő | Sci-fi és fantasy novellák | Regisztráció | A Beholder Kft.-ről | Adatvédelmi tájékoztató

© Beholder Kft., 2003 - 2024
E-mail: beholder{kukk}beholder{ponty}hu | Tel.: (06-1)-280-7932

Az oldalon megjelent szöveges és illusztrációs anyagok átvétele, másolása, illetve bármilyen módon történő felhasználása csak a Beholder Kft. engedélyével lehetséges.
A fórumban történő hozzászólások valóságtartalmáért, minőségéért semmilyen felelősséget nem vállalunk.