Vissza a Főoldalra
 
Feliratkozás Hírleveleinkre!
Adatvédelmi Tájékoztató
Mi legyen a következő 2 tókenes zén neve?

1.) Tókenek I és Tókenek II.
2.) A fény / sötétség gyermekei
3.) Zén komisz / furfangos tókenjei

(A szavazáshoz be kell jelentkezned!)
További szavazások...
Fórum a témához...
Ország Boltja 2011 Népszerűségi díj Egyéb kategória II. helyezett Ország Boltja 2012 Népszerűségi díj Hobbi és kellék kategória III. helyezett

Hírek, változások
Mi is az a HKK?
Hogyan kezdjek játszani?
Megjelent kiegészítők
Teljes szabálykönyv
HKK Kódex
Sorsoló program
Őslich szabályok
HKK-t forgalmazó boltok
HKK klubok
Lapkereső
Tiltott és módosított lapok
Versenykiírások
Lezajlott versenyek
Mai versenyek
Profi versenyzõk
Hatalom Szövetsége
Hatalom Szövetsége tabella
Nemzeti bajnokság
Versenyszabályok
Versenyszervezőknek
Chat, üzenõfal
Fórumok
Szavazások
HKK találkozó
Legendás cél
Toplisták
Pakliszerkesztő
Megosztások
Memóriajáték
Memóriajáték - Alfa
Kerátor Műhelye
HKK 20 Puzzle
HKK Puzzle
Beholder Labirintus
Mini-szójáték
HKK Blog
HKK Toborzás
HKK Védnöki Program
AK Archívum
Paklileírások
Írások, novellák
TF és ŐV könyvek
Letöltés
HKK Videók
Gyakori kérdések
Kérdezz-felelek
Most ingyen kezdhetsz el játszani a Túlélők Földjén!
Kattints ide a részletekért...
Nézz be kártyaboltunkba!
HKK - Zsákbamacska február 9.
A pillanat képe
Az elfekről általában
(Túlélők Földje)
Küldd el képeslapként!
"Az elfek az erdők kecses léptű, hegyes fülű, karcsú lakói. Jól bánnak a lő- és dobófegyverekkel, kiváló nyomkövetők és nagyon ügyes vadászok: egy elf íjával senki sem mer szembenézni, akár három hetes nyomokat is megtalál, így hát élelemszerzésre lényegesen kevesebb energiát kell pazarolnia." - a Túlélők Földje szabálykönyvéből
Nézz szét a galériában!
Homokdűnék - az új meta
Kredit akció 2021.04.14.-2021.04.21.
A Hatalom Kártyái rendszere
Ajándéksorsolás Április
Ajándéksorsolás Március – Eredményhirdetés

A lista folytatása...
Országjáró feladat 2020
Országjáró feladat 2019
Az eddig megjelent HKK kiegészítők listája
Termékismertető - HKK - Zén 2. expedíciója: A pusztulás fellegvára

A lista folytatása...
Mi legyen a következő 2 tókenes zén neve? (6)
[HKK Piac] Régi lapok (1470)
Homokdűnék - az új meta (8)
HKK kérdés? (45492)
[HKK Piac] Lapokat keresek (28351)
[HKK Piac] Eladó gyűjtemény (9450)

További témák...
Doomlord online game
Mágia Mesterei Online Játék
Pókerjáték
Szerkesztőség:
honlap@beholder.hu
Készítők:
Farkas Zsolt (Speedz)
Szeitz Gábor (Talbot)
Mazán Zsolt (Maci)
Webdesign:
Szirják Csaba (Chaar-Lee)
Szegedi Gergely (GerY5)
Ha hibát találsz a honlapon:
Írj nekünk!
Ajánlott böngésző, felbontás:
Internet Explorer, 1024x768
 

Hatalom Kártyái kártyalap - Tsalez Lau'pez

- Kinézet -
(A szavazáshoz be kell jelentkezned!)
(átlag: 53 szavazat alapján 4.2)

- Használhatóság -
(A szavazáshoz be kell jelentkezned!)
(átlag: 51 szavazat alapján 4.1)
- Eredetiség -
(A szavazáshoz be kell jelentkezned!)
(átlag: 43 szavazat alapján 6.5)

(AK 30) Neves kalandozók: Alex Vampirsson, Annak, Aquan, Aritma, Arnilla, Asylum, Azbesztagyú Arktisz, Bean-sidhe, Belladonna, Betonfal, Borax király, Caramella, Connor Wartause, Csákányos Blendor, Csala-csíny Csilla, Csillagbajnok, Dálámár, Darkseid, Daronel, Diána, Don Caloni, Dort Amessix, Dögvész, Éjmágus, El Dongo, Eliana, Ervdő, Estariol, Ezeréletű, Fantalas, Flavius, Fullánk, Gandor, Grath Morphus, Gwendolen, Haarkon, Harq al-Ada, Helvir, Higany Hugó, Hófehérke, Hurleon, Ifjabb Lord Kovács, Igazságtevő, Igor, Ithril, Jerikó, Kaporszakáll, Kis Vagabund, Kloin Drungas, Kopernik, Korgó Szikra, Kőfejű Beldor, Kri Wu She, Kyra, Lady Olívia, Lavinia Lobara, Linkor Csumovszkij, Loidin Haptitus, Lord Korell, Lord Kovács József, Lusta Gurbag, Maigner Lopotomos, Malvina Lobara, Mandhal di Mehr, Mantrion, Martian, Mennydörgő Kénsav, Monukonstrumatik Abarrun, Niagren, Nord, Ommó, Ortevor, Orzag, Őrült Trax, Patkány Rénó, Pelegrin, Pooyan, Qriklix, Ragyogó Ron, Redyque, Rius, Sardullah Sharpa, Setét Patkány, Sighter, Sihaya, Síkok Vándora, Silistra, Siol von Uman báró, Sir Magic Master, Sir Tobias, Sistergő Pumpa, Smack, Sörtehajú Ninsai, Sutor Kragoru, Syndel, Sysania Selune, Szellőléptű Elvatar, Szertelenke, T. Vlagyimir, Takonypóc, Thor, a sárkányölő, Tomboló Ovgar, Tsalez Lau'pez, Uwalla, Vangorf gróf, Vérhörgő Mamulut, Wulf Gretta, Yasmina, Ygrodon, Zan-csemete, Zoodroo Tint, Zoola, Zu'lit, Zurgblug.
(AK10) A gyűjtőbe kerülő lapoknak nincsen memóriája. Ha egy lap a gyűjtőbe kerül, azonnal leesik róla minden rátett lap, jelző, és megszűnik minden őt ért hatás (pl. átszínezés). Tehát ha Tsalez Lau'pez elveszi a Sötét motyogó képességét, a motyogó a gyűjtőbe kerülésekor visszakapja a képességét, és vissza lehet venni az előkészítő fázisban.
(AK10) Hogyan lehet megismerni, hogy mi egy lényen a kihozási feltétel, speciális képesség, vagy valami más? A kihozási feltétel valami olyan feltételt határoz meg, amelyet a lény (vagy egyéb lap) asztalra rakásakor teljesíteni kell, különben a lény nem hozható játékba, akár kézből játsszuk ki, akár a gyűjtőből hozzuk játékba közvetlenül. A kihozási feltételben vagy szerepel az, hogy "kihozási" ill. "kijátszási" feltétel, vagy azt írjuk, hogy kijátszásakor xy feltételnek teljesülnie kell. Ez nem speciális képesség, hatás, vagy ilyesmi, Tsalez Lau'pez nem veheti el. Vannak lapok, amelyek valamilyen hátránnyal rendelkeznek: a leggyakoribb, amikor az előkészítő fázisban teljesülnie kell valamilyen feltételnek (pl. szörnykomponens, varázspont költése). Ilyen az Orgyilkos. De ide soroljuk Flavius -1 támadását is a csontvázak ellen. Ezek - már csak azért sem, mert nincsenek felsorolva a szabálykönyv idevágó rovatában - szintén nem minősülnek speciális képességnek, tehát szintén nem lehet őket elvenni. (A hátrányt legkönnyebben onnan ismered meg, hogy megnehezíti a lap játékban tartását, illetve gyengíti a lapot - ezért hátrány.) Speciális képesség minden olyan képessége a lényeknek, amely a szabálykönyven az adott fejezetben fel van sorolva. Speciális képességet csak akkor lehet az előkészítő fázisban használni, ha a képesség szövege ezt kimondja.
(AK2) A speciális képességek leírása a 24. oldalon kezdődik, és beletartoznak a harci képességek és a permanens képességek is. Tehát a repüléstől kezdve a mágikus védelmen keresztül a tűzleheletig bármit elvehet Tsalez Lau'pez. Ezenkívül a kalandozók szintlépés által elnyert képességét is elveheti. Ha a kalandozó szintlépését elveszti, majd később újat kap helyette, a Tsalez Lau'pez által elvett képességet ekkor sem kapja vissza.
(AK3) Tsalez Lau'pez elveheti az Illúziósárkány lehelet képességét, de azt, hogy kikerül a játékból, nem, mert ez nem speciális képesség, hanem egy hátrány.
(AK3) Tsalez Lau'pez nem veheti el egy lény negatív képességét (pl. Tguarkhan komponenszabálása, Orgyilkos fenntartása, T. Vlagyimir kézdobatása stb.). Ezek a negatív tulajdonságok nem speciális képességek, hanem a lény erejét ellensúlyozó hátulütők (hátrányok). A Tguarkhan komponenszabálását és az Orgyilkos VP fizetségét afféle állandó költségnek is hívhatjuk, amit körönként ki kell fizetni.
(AK3) Az Illúziósárkány egy varázslat, amely a következő hatásokat eredményezi (a könnyebb érthetőség kedvéért): Játékba, azaz rögtön az őrposztba kerül egy sárkány jelző, amely a kör végén mindenképpen kikerül a játékból. Az Illúziósárkány varázslat kijátszása után a gyűjtőbe kerül. Ebből következően: a Halvaszületett megakadályozhatja a sárkány jelző játékba hozását. Jelzőt az Élőholt mágussal nem vehetsz vissza a kezedbe, ilyenkor az automatikusan kikerül a játékból. Tsalez Lau'pez elveheti a sárkány lehelet képességét, de azt, hogy kikerül a játékból, nem, mert ez nem speciális képesség, hanem egy hátrány. Az Illúziósárkány klónozható, de ez elég értelmetlen, mert támadni már nem fogsz tudni vele, és a kör végén úgyis a gyűjtőbe kerül.
(AK3) Elveheti-e Tsalez Lau'pez egy képesség részét (pl. az Óriás csontváz nem támadhat, ha használta speciális képességét)? Nem, Tsalez Lau'pez képessége nem egy varázsradír, amivel azt radírozunk le egy kártyáról, amit akarunk. Az, hogy az Óriás csontváz nem támadhat, ha képességét nem használta, nem speciális képesség, hanem egy speciális képesség használatának a következménye. Ami a kártya szövegmezőjébe van írva (persze a színesítő szövegen kívül) nem mind speciális képesség! A speciális képességek leírását ld. a szabálykönyvben.
(AK9) Egy Rájanyék kijelöli ellenfeleként egy lényemet. Ekkor Tsalez Lau'pez elveszi a Rájanyék mérgezését. A Rájanyék ezek után már nem fog mérgezni, mivel egy lény akkor mérgez, ha a közelharc sebzés kiosztásának pillanatában rendelkezik a mérgezés képességgel.
Kiadás: Hőskorszak Gyakoriság: nem gyakori Lapszín (isten): Dornodon Típus: kalandozó Altípus: árnymanó Szöveg: 1 szintlépés: (P),5VP: Célpont lény permanensen elveszti speciális képességét. Szinesítő szöveg: "A legügyesebb árnymanó még arra is képes, hogy kilopja a sárkány szájából a tűzleheletet." Illusztráció: Lexa Klára

Ha hiba van a lap szövegében, színében, vagy egyéb adatában...
(írd meg nekünk és kijavítjuk!)

Létrehozás: 2003. október 10. 20:04:53Utolsó frissítés: 2015. május 20. 18:53:15 Küldd el a cikket másoknak


Főoldal | Túlélők Földje | Ősök Városa | Kalandok Földje | Sárkányölő | Puzzle | Hatalom Kártyái Kártyajáték | Álomfogó Kártyajáték | Káosz Galaktika Kártyajáték | Könyvesbolt | Alanori Krónika | Shadowrun | Battletech | Íróink | Könyvsorozataink | Fórum | Galéria és képeslapküldő | Sci-fi és fantasy novellák | Regisztráció | A Beholder Kft.-ről | Adatvédelmi tájékoztató

© Beholder Kft., 2003 - 2021
1680 Budapest, Pf. 4 | E-mail: beholder{kukk}beholder{ponty}hu | Tel.: (06-1)-280-7932

Az oldalon megjelent szöveges és illusztrációs anyagok átvétele, másolása, illetve bármilyen módon történő felhasználása csak a Beholder Kft. engedélyével lehetséges.