Vissza a Főoldalra
 

Hírek, változások
Mi is az a HKK?
Hogyan kezdjek játszani?
Megjelent kiegészítők
Teljes szabálykönyv
HKK Kódex
Sorsoló program
Őslich szabályok
HKK-t forgalmazó boltok
HKK klubok
Lapkereső (új)
Lapkereső (régi)
Új Nemzedék lapok
Tiltott és módosított lapok
Versenykiírások
Lezajlott versenyek
Mai versenyek
Profi pontok és versenyzők
Szintlépés
Hatalom Szövetsége
Hatalom Szövetsége tabella
Nemzeti bajnokság
Kiemelt vidéki versenyek
Versenyszabályok
Versenyszervezőknek
Chat, üzenõfal
Fórumok
Szavazások
HKK találkozó
Legendás cél
Toplisták
Pakliszerkesztő (új)
Pakliszerkesztő (régi)
Pakliszerkesztő (régi mobilos verzió)
Megosztások
Memóriajáték
Memóriajáték - Alfa
Kerátor Műhelye
HKK 20 Puzzle
HKK Puzzle
Beholder Labirintus
Mini-szójáték
HKK Blog
HKK Toborzás
HKK Védnöki Program
AK Archívum
Paklileírások
Írások, novellák
TF és ŐV könyvek
Letöltés
HKK Videók
Gyakori kérdések
Kérdezz-felelek
Feliratkozás Hírleveleinkre!
Adatvédelmi Tájékoztató
Ország Boltja 2011 Népszerűségi díj Egyéb kategória II. helyezett Ország Boltja 2012 Népszerűségi díj Hobbi és kellék kategória III. helyezett
Most ingyen kezdhetsz el játszani a Túlélők Földjén!
Kattints ide a részletekért...
Nézz be kártyaboltunkba!
Alfa pakli - Mágusok március 16.
Alfa pakli - Druidák március 16.
Alfa pakli - Boszorkányok március 16.
A pillanat képe
Alba Regina
(Ősök Városa galetki)
Küldd el képeslapként!
Mint minden fajnál, a galetkik lányai közt is vannak tündöklő szépségűek. De a galetkik lányai - legyenek bármilyen törékenynek és ártalmatlannak tűnők - ugyanolyan halálos harci gépezetek, mint páncélos-tüskés hímjeik. Különösen igaz ez Alba Reginára, a pszionicisták klánjának magasrangú tagjára.
Nézz szét a galériában!
Legendák Viadala fontos tudnivalók
Beholderes HKK verseny április 20. - Versenybeszámoló
Tavaszi MondoCon 2024.Április 27-28. Budapest
Hétvégi verseny és Legendák Viadala
Legendák Viadala paklibeküldés

A lista folytatása...
Országjáró feladat 2023
Országjáró feladat 2022
Országjáró feladat 2020
Országjáró feladat 2019

A lista folytatása...
Legendák Viadala (42)
BEHOLDER bácsinak kérdések !!! (8142)
Lapötletek (64959)
HKK kérdés? (47085)
Beholderes HKK verseny április 20. - Versenybeszámoló (9)
Hétvégi verseny és Legendák Viadala (31)

További témák...
Doomlord online game
Mágia Mesterei Online Játék
Szerkesztőség:
honlap@beholder.hu
Készítők:
Farkas Zsolt (Speedz)
Szeitz Gábor (Talbot)
Mazán Zsolt (Maci)
Webdesign:
Szirják Csaba (Chaar-Lee)
Szegedi Gergely (GerY5)
Ha hibát találsz a honlapon:
Írj nekünk!
 

 | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 |
Nézet:
Én szerintem többek nevében(albertus,Patrik,és szerintem ahogy olvasom itt Ursula)mondhatom,ha már lesz cserélgetés,és maradna a 70 pont,amivel jó pár kt 20-30-40 ponttal is nekikezdhet az ötletelésnek,szóval a JV azért szabjon ennek korlátokat,legyen már valami arculat.Véleményem szerint elég hülyén nézne ki pl. az Álomőrzők a gyűjtőszenvedéllyel,vagy az élőholt kísérőkkel,de vissza is érvényes,a SIA mondjuk a Védőnővérrel.Ezek persze csak kiragadott túlzó példák,de ne legyen ebből a reformból az,hogy kocka kt-kból szuperkocka kt-k legyenek.
 
Nekem nem lesz jobb. Na, ehhez mit szólsz ?


Azt hogy ezt pontosan az a fajta semmibe beszélő semmit mondó semmit nem érő nem-konstruktív hozzászólás, amiről beszéltem 2-vel lejjeb. És nem vezet sehova.
Nem derül ki, hogy
- neked pontosan miért lesz rossz
- szerinted hogy kellene jobbá tenni

Csak panaszkodsz, hogy
jobb szeretnék egy másfajta TF -en játszani a hátralévő 40 évben

de sosem fogjuk megtudni, hogy az hogyan is nézne ki.
 
Maradjunk annyiban, hogy érdekeket sért az 56 pont és beindult a lobbi. Nekem nem lesz jobb. Na, ehhez mit szólsz ?

Az én jósági kritériumaimnak nem felel meg ez a herélt megoldás. Nem török uralomra, tőlem maradhat a jelenlegi status quo, nem azért állok itt le beszélgetni.

Hanem, mert jobb szeretnék egy másfajta TF -en játszani a hátralévő 40 évben. Pechemre a többség rövidlátó, ha egyáltalán a többségről van szó, és nem csak az aktívabb (gazdagabb ...sic) fórumozókról.
 
Érdekes állatfaj az ember. Semmi nem jó
A változásokra egyértelműen szükség volt, sok elavult képesség van/volt, és ha programozásilag nem is lesznek változtatva, legalább az értékelési rendszeren lehet (és kell) változtatni.
Az egyértelműen látszódott, hogy az eredeti koncepció a játékosok nagyon nagy százalékának nem tetszett, így a kft megléptem a legegyszerűbb lépést - felemelte a ponthatárokat így senkit nem ér hátrány.
Mindemellett meghallgatásra (ha nem is elfogadásra) került minden olyan jétékos véleménye aki konstruktívan szólt hozzá a témához.
Jellemzően az "ez így nem jó" meg a "ez így értelmetlen" véleménynyílvánítások nem konstruktívak, ezzel senki nincs beljebb, azok véleménye érvényesült akik konstruktívan szóltak hozzá ("túl magas a pontszám, mert ..." stb).
Jellemzően a top KT-kban lévő karakterek játékosai az aktív játékosok, nem túl meglepő, hogy nagyjából mind ugyanazt szeretnék - játszani a korábbi kényelem elveszítése nélkül. Ki akar ma már olyan autót venni ahol az oldaltükröket kézzel kell állítgatni vagy nincs benne szervo ?
Mindazonáltal:
A top KT-knak eddig is 90-95%-osan teljesen azonos képességeik voltak, és ugyanazakat a képességeket fogják újra beválasztani maguknak, tehát nem ez a reform fogja elhozni a világvégét meg az egyenkarakterek korát (az már itt van), hanem a szerepjátékosabb KT-k tagjait fogják felpezsdíteni, hogy egy kicsivel több táp férjen be az eddigi színesítő képességek közé amik túl voltak pontozva.

Az Összhangzat, Acél Öklök, Káosz Lordok, Ősi hajnal lovagjai, Zan Rendje, Északi Druidák, Árnymenők, Jégmágusok, Vasalt Bunkók, Szabad Kompánia, SIA, Igaz Barátok , Aranysárkány ... meg akiket még kihagytam. Ők fognak profitálni (módosítás után is 60 pont alatt ÉS többé-kevésbé aktív KT-élet), persze ők NEM a top KT-k, a tipikus üstökösök nem ezekből a KT-kból kerülnek ki. Nekik jobb lesz. A top Kt-knak mindegy. Aki meg azon hőbörög, hogy rosszabb az nem látja át az összképet. Vagyis nah. mindig lesz olyan akinek semmi sem elég jó.
Szépnapot.
 
Pedig én igyekszem ezt gondolni,és szeretném ha újra az lenne,és a Martian tekercsekkel a hátsónkat törölgetnénk inkább.
 
"A TF nem szerepjáték."
 
Teszek még egy próbát az 56 (40!) pont mellett !

Ha 40 pont lenne a határ, akkor minden KT eldönthetné, milyen image-et akar magának. Valamelyik karját le kell vágnia, ha úgy tetszik, cserébe képet mutatnának magukról. Ha valaki varázslós KTt akar, itt az idő, hogy leadja az oda nem illő "vackokat", mint pl. időfolyamok.

70 pontos határnál választhat valaki a 4000., a 4001. és a 4002-es KT-ból, mert gyakorlatilag csak a sorszámuk fogja megkülönböztetni őket.

Azzal a dumával ne gyertek, hogy majd a 0 pontos képességekkel arca lesz a KT-knak, mert nem lesz.
 
A példádban említett KT gyakorlatilag duplán rosszul jár. A régi elavult képességeket a régi, drága pontértéken, a jelenleg tápos képességeket az új magas pontértéken fizettetnéd meg velük, ráadásul összesen csak kb 34 pontnyi képességük lehet, másik KT 68 pontjával szemben.
Nem igazán értem ez mivel lenne a jobb vagy korrektebb a jelen tervezetnél.
 
Szerintem ezt az egész dolgot valahogy így kellett volna csinálni: Megnézni a KT-kat, hogy hány képessége hiányzik a 15-höz és azt, hogy hány pontot nem használt fel (a régi ponthatárhoz képest). Pl.: Marhák KT: 2 képességet fejleszthet még, 6 pont maradt.
Ezek után újrapontozni a képességeket, meghúzni egy új ponthatárt és lehet fejleszteni. Nem számolgatni, hogy kinek mennyi lett az új ponthatár, milyen képességei vannak, stb. Marhák KT kaphat még 2 képességet 6 pontért az újrapontozott képességekből válogatva.
 
Mármint 11+2+3=16

http://beholder.hu/?m=tf&cikk=16

(Csak ugye régen még mindenki kifejlesztett a 3 bónusz képességből minimum egyet, és/vagy 13. képesség előtt cserélt, ami miatt végül nem sok KT-nak volt a képességfa bevezetésekor alapból 16, nekünk pl. 13 volt)

Az a lehetőség továbbra is megmarad (2013.05.07-i változás), hogy képességfából cserét fejlesztve ez a limit kicsit átléphető legyen pár 0 pontos képességgel?
 
A csepp a vértengerben azért tíz, mert 20 TNO és KNO, plusz immunitás az öregedésre, öregedéses halálra.

Igen, megmarad a 2 kötelező képesség, és a 13-ra kapott 3 képesség. Emellett minden KT annyi képességet választhat, amennyi volt neki. Ha valakinek nem volt meg ÖSSZESEN a 15 képesség (azaz 10 választott + 2 kötelező + 3 bónusz), az kiegészítheti a képességei számát 15-re.
 
Soha senkinek nem akartam kárt. (Ha így lenne, akkor írnék Zoliéknak, hogy miért lehet valamelyik KT-nak két ugyanazt tudó képessége, míg másik KT-nak nem lehet.)...
 
Ugyan hagyd már
 
Neked termeszetesen igazad van, de ezzel a kepesseggel igy a kisebb kivansag mellett mar 40+20-ad lesz
 
lehet, sorry, kihagytam vagy 6 evet, de a 20/20 is eleg sok
 
A 20 tno-kno fele 300 zsetonból megvehető(20x kisebb kívánság) bárki számára.Ez ma már nem olyan nagy cucc,amikor egy labiból esik 20-30 tgyöngye akár.
 
Amikor pontozták, rákérdeztem erre én is, de itt a magas pontszám a +20 TNO/KNO miatt volt (mert ugyan nincs benne az enc-ben, de 1000 évnél maxol a TNO/KNO). A 152-es (Szorgalmad jutalma, 6 pont), vagy a 226-os (Tudati szintlépés, 7 pont) hasonló hozzá, de ez "visszamenőleg" is megadja a TNO/KNO-t (amikor öregszik a karakter). A maximális 10 pont szerintem főleg emiatt járt.
 
Úgy tudom az maxolva lett 20-20-ban.
 
Csitt legyen, mert felhozom azt a témát, amivel Brutit kiakasztottam. :P
 
talan az elerheto +35 TNO +35 KNO miatt lehet
 
A csepp a vértengerben képesség(281) 10 pontra emelését túlzónak tartom.Az öregedésre már ott van a Földanya gyümi és bónusz is,inkább gyengült a képesség az eltelt idő alatt.
 
Jól értem, hogy nektek az a bajotok, hogy senkit sem ér kár?

Ja és 100.
 
Hát igen,voltaképp addig húzzuk a hatért,amíg mindenki belefér
 
Nomeg, minek a sok újrapontozás, ha mindenki belefér a keretbe. Bohóckodás az egész így.

Ezen gondolkodtam én is...
 
Nem rejtély, elárulom.

Mindig, mikor kapunk valamit, nő a játékosok lehetősége, amit az aktuális garnitúra örömmel használ.

Hanem jön egy üstökös és sokkal több fordulón át használja, nyilván sokkal többet profitál belőle és elszáll.

Akkor jönnek a kreatív megoldások és az aktuális garnitúra kínjai. Testedzés, 690es pszí, 400-as rejtőzködés, 600as erő a fürkészekhez...stb...

Hosszú távon jobb volna a korlátozás (56 pont), nem pedig a szórd-két-kézzel.

Nomeg, minek a sok újrapontozás, ha mindenki belefér a keretbe. Bohóckodás az egész így.
 
16, 18 vagy 20 képesség lesz? ;-)


Ez egy jó kérdés, engem is érdekelne a válasz.

megmarad-e az 5 kötelező vagy ha nem szabadon lehet 16 képesség? :-)


Ez szerintem kiderül abból, amit Zoli írt, a két kötelező, meg a 3 bónusz képesség mindenkinek továbbra is megmarad.
 
Ennyi ponthoz mindenképpen viszonylag sok képesség kellene, különben mindenki beválogatja a tápot, a szerepjátékos, jópofa, arculatot adó képességek meg kiszorulnak.
 
Remek. Már csak az a kérdés, hogy:
- 16, 18 vagy 20 képesség lesz? ;-)
- megmarad-e az 5 kötelező vagy ha nem szabadon lehet 16 képesség? :-)
 
6 pontos mágia rúnája mellett én már a 68-cal is boldog lennék, de a 70 az k.jó.
 
Én elégedett vagyok a 70 ponttal úgyhogy be is fogom a számat.

Hogy neked mi bajod ezzel az most már rejtély. :-)
 
 | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 |
Nézet:
Hírek, újdonságok, változások | Szavazások

A társalgás szabályai | A legaktívabb fórumok és fórumozók | Moderátori tevékenységek


Főoldal | Túlélők Földje | Ősök Városa | Kalandok Földje | Sárkányölő | Puzzle | Hatalom Kártyái Kártyajáték | Álomfogó Kártyajáték | Káosz Galaktika Kártyajáték | Könyvesbolt | Alanori Krónika | Shadowrun | Battletech | Íróink | Könyvsorozataink | Fórum | Galéria és képeslapküldő | Sci-fi és fantasy novellák | Regisztráció | A Beholder Kft.-ről | Adatvédelmi tájékoztató

© Beholder Kft., 2003 - 2024
E-mail: beholder{kukk}beholder{ponty}hu | Tel.: (06-1)-280-7932

Az oldalon megjelent szöveges és illusztrációs anyagok átvétele, másolása, illetve bármilyen módon történő felhasználása csak a Beholder Kft. engedélyével lehetséges.
A fórumban történő hozzászólások valóságtartalmáért, minőségéért semmilyen felelősséget nem vállalunk.