Vissza a Főoldalra
 

Hírek, változások
Mi is az a HKK?
Hogyan kezdjek játszani?
Megjelent kiegészítők
Teljes szabálykönyv
HKK Kódex
Sorsoló program
Őslich szabályok
HKK-t forgalmazó boltok
HKK klubok
Lapkereső (új)
Lapkereső (régi)
Új Nemzedék lapok
Tiltott és módosított lapok
Versenykiírások
Lezajlott versenyek
Mai versenyek
Profi pontok és versenyzők
Szintlépés
Hatalom Szövetsége
Hatalom Szövetsége tabella
Nemzeti bajnokság
Kiemelt vidéki versenyek
Versenyszabályok
Versenyszervezőknek
Chat, üzenõfal
Fórumok
Szavazások
HKK találkozó
Legendás cél
Toplisták
Pakliszerkesztő (új)
Pakliszerkesztő (régi)
Pakliszerkesztő (régi mobilos verzió)
Megosztások
Memóriajáték
Memóriajáték - Alfa
Kerátor Műhelye
HKK 20 Puzzle
HKK Puzzle
Beholder Labirintus
Mini-szójáték
HKK Blog
HKK Toborzás
HKK Védnöki Program
AK Archívum
Paklileírások
Írások, novellák
TF és ŐV könyvek
Letöltés
HKK Videók
Gyakori kérdések
Kérdezz-felelek
Feliratkozás Hírleveleinkre!
Adatvédelmi Tájékoztató
Ország Boltja 2011 Népszerűségi díj Egyéb kategória II. helyezett Ország Boltja 2012 Népszerűségi díj Hobbi és kellék kategória III. helyezett
Most ingyen kezdhetsz el játszani a Túlélők Földjén!
Kattints ide a részletekért...
Nézz be kártyaboltunkba!
Alfa pakli - Mágusok március 16.
Alfa pakli - Druidák március 16.
Alfa pakli - Boszorkányok március 16.
A pillanat képe
A múlt törpe bányái
(Túlélők Földje építmény)
Küldd el képeslapként!
Amikor még több feltáratlan hegység és dombság volt Ghalla magasabban fekvő vidékein, a bányászkodás is könnyebben ment. Azóta a legértékesebb ércekből már a föld alatt sem találni, vagy csupán nincs az a mai törpe, aki képes lenne azt felszínre hozni. Így csak a legenda maradt a hihetetlen szakértelemmel rendelkező törpe ősökről.
Nézz szét a galériában!
Legendák Viadala fontos tudnivalók
Beholderes HKK verseny április 20. - Versenybeszámoló
Tavaszi MondoCon 2024.Április 27-28. Budapest
Hétvégi verseny és Legendák Viadala
Legendák Viadala paklibeküldés

A lista folytatása...
Az eddig megjelent HKK kiegészítők listája
Országjáró feladat 2022
Országjáró feladat 2020
Országjáró feladat 2019

A lista folytatása...
BEHOLDER bácsinak kérdések !!! (8136)
Legendák Viadala (41)
Beholderes HKK verseny április 20. - Versenybeszámoló (9)
Hétvégi verseny és Legendák Viadala (31)
HKK kérdés? (47084)
Lapötletek (64958)

További témák...
Doomlord online game
Mágia Mesterei Online Játék
Szerkesztőség:
honlap@beholder.hu
Készítők:
Farkas Zsolt (Speedz)
Szeitz Gábor (Talbot)
Mazán Zsolt (Maci)
Webdesign:
Szirják Csaba (Chaar-Lee)
Szegedi Gergely (GerY5)
Ha hibát találsz a honlapon:
Írj nekünk!
 

 | 1 | 2 |
Nézet:
Arochos testőréről egész egyszerűen lemaradt az, hogy mindenképpen, és véglegesen. Sajnos nem pontos a lap szövege. Az Átkozott egy folyamatos, azaz állandó hatást gyakorol a játéktérre. Ha a testőr létrejön, a hatása szintén maradandó, mivel szövegéből kiderül, hogy véglegesen visszarakja a követőt, és nem csak addig él, amíg a testőr játékban van. Ha mindkét kitétel szerepelne a lapon (mindenképpen, véglegesen), akkor a kérdés fel sem merült volna.

Összegezve: a testőr képessége egyszeri hatás, és mint ilyen nem konkurálhat az átkozott állandó hatásával. A lapot viszont pont erre alkották, úgyhogy így működik, ez a kiadó akarata, akárhogy is szól a szövege.
 
T. konzerv: ezt a lapot kétféleképp is lehetett értelmezni, kellett egy állásfoglalás. Szerintem az egyszerűbb megoldás mellett döntött a kiadó, és így nincs vita. Az ilyen lapok eztán így működnek, függetlenül attól, hogy pontosan hogyan szól a szövegük.

A fentebbi kérdésre: a lapok idézési költségét kiszámoljuk, nem megválasztjuk. Az összes körülmény figyelembevételével kalkulálunk, és ez nem opció, hanem kötelező eljárás. Ergo: nem dönthetek úgy önkényesen, hogy egyik vagy másik körülményt figyelmen kívül hagyom, így konzerv esetén, ha az alap ik 1-re, vagy 0-ra zuhan, akkor nem játszhatom ki ennél drágábban.
 
Búvópatak:

Sajnos volt egy régi szabálymagyarázó faq, ami valahogy úgy próbálta meg szemléltetni a Semmit, mintha az a gyűjtőnek egy további bugyra, egyfajta alsó-gyűjtő lenne. Ez helytelen. Kéretik megérteni, hogy a gyűjtő és a Semmi egymás mellett létező két hely az asztalon. Nincsen közvetlen kapcsolat közöttük. Ha valami a Semmibe küld lapot, akkor az oda megy, minden más főszabály szerint megy a gyűjtőbe. (Érdekes, senki nem próbálta még belemagyarázni a szabályokba, hogy a nekronozott lapok először a gyűjtőbe mennek, aztán mennek a Semmibe....)
 
A VH vs Preventor kérdéssel kapcsolatban:

Az ősmágia, az anti-mágia (azon része, hogy nem lehet rá reagálni), és az összes olyan képesség, a lapok kijátszására (pl. az idézési költségre) vonatkozik, a kijátszás pillanatára hat. A kézben, gyűjtőben, pakliban lévő lapoknak főszabály szerint nincs képessége, de van szövege, színe, neve, idézési költsége, és vannak ikonjaik is. A "nincs képessége" szabály azt jelenti, hogy ezek nem működnek, de a szöveg ettől még a lapon van, és tucatnyi lap keresi így őket, emeli ki kézből, dobatja el emiatt, stb.

A faq-t úgy kell értelmezni, hogy a VH felruházza a kézben, és a játékban lévő lényeket egy ősmágia / háló ikonnal vagy azzal a szöveggel, hogy: "anti-mágia: 0". A faq jó, és illeszkedik a szabályok közé.
 
Tóken kérdés.
Egyelőre hivatalos döntés nem született. Ha megszületik a döntés a tókenekről, akkor az lesz, amiről a másik topic-ban szó volt (nem lehet őket visszakeverni). A kézbe visszavétel is probléma, de messze nem akkora, mint a visszakeverés, szerintem ezt nem kell megváltoztatni. A Tókenek gyűjtőbe kerülése pedig nagyon sok lapnál fontos lehet, ennek megszüntetését még ennyire sem látom indokoltnak. Tehát ha születik is döntés a Tókenekről, annak tartalma max. az lesz, hogy a tókenek (más lapokkal létrehozott lapok) nem kerülhetnek a játékos paklijába, még ideiglenesen sem (tehát nem lehet a pakli tetejére, vagy aljára se tenni).

Erre lehet kb, számítani a témában.
 
"Trinigan manakonzervátoránál - és a hasonló kézben levő lapoktól függő lapoknál - mindig meg kell mutatni minden kézben levő lapot. Nem elég csak annyit megmutatni, amivel a manakonzervátor költsége nullára csökken."

Kérdés:
Ha a konzerven kívül nekem van két "3"-as lapom, de én 2-ért akarom kijátszani, ez után is megtehetem? (pl. Zajos Léptek miatt)
Köszönöm
 
A VH-s erratával nem értek egyet, mert így is egy metaromboló lap, nem kell erősíteni.

Az Arochos testőre a FAQ alapján egy egyszeri hatás, ami visszakapcsolja a követőt, tehát Átkozott mellett ugyanúgy nem fog működni (mivel a mindenképpen feltétel nem szerepel rajta), ezen túl permanens és egyszeri lopások esetéből levezethető miként az Átkozott lesz az erősebb ebben a szituációban. Jó eséllyel csak a példát kell lecserélni (Pusztító Mamelukra) vagy ez is egy errata, de akkor pontosítani kellene.
 
A T. konzerv FAQ sztem hülyeség. Kéretik a Quwarg célpont FAQ-t is javítani ezek szerint.

A többi FAQ meg kb sztem felesleges volt, madjnem minden evidencia.
 
új "kombó" születőben:
vh-ra antimágiát kérek, majd megelőző csapással kidobatom az ellenfél kezéből a lényeket
 
Jó, hogy született eseti döntés a kérdéses szituációkban!
Szerencsésebb lett volna, ha nem került volna semmilyen indoklás az Arochosos témához, hanem csak annyi, hogy "mától így működik". A hkk szabályának legnagyobb problémája, hogy sokan úgy próbálnak legitimizálni teljesen agyament dolgokat, hogy keresnek egy olyan i. e. 3000-ben született FAQ-t, ami között brit tudósok találtak kapcsolatot a kérdéses szituációval.
 
Én ezt a búvópatakos dolgot nem értem...
A preventor eddig is így működött? Ez volt az első dolog,ami eszembe jutott a VH kapcsán,amikor kijött,de sosem játszottam így,mert azt mondták,hogy nem kapnak ősmágia ikont a kézben lévő lapok.
 
Tokeneket ne lehessen visszakeverni hanem ha erre sor kerülne menjenek a semmibe +1.

A faq-k teljesen korrektek egyedül a VH ws previ kérdés kissé fura,de megtudom emészteni ha nagyon kell.
 
Tényleg nem hőbörgésként írom, de ennek a Kérdezz-feleleknek a 60%-a (szerintem) teljesen egyértelmű dolgokat tisztáz (Kummszimm = másolás, a tojásos, a Gyászbeszédes FAQ stb.), míg a Beho-s topicban felvetett tokentermelős téma teljesen kimaradt. Pedig többen is egyetértettünk (Balázzsal egyetemben!), hogy azért viszonylag rendszeresen megjelenhet a probléma a játék közben.

Kérlek titeket, valamilyen módon szülessen _transzparens_ döntés a közeljövőben. (Beholder bácsinak kérdések topic, 4608-4626. hozzászólás)
 
sry dzsí...
 
A háló + reakciósor dologgal tényleg volt valakinek még problémája? Úgy rémlik, hogy arról már volt bőven elég faq, ami ugyanezt mondta.
 
Mondjuk azt, hogy nagyban hozzájárult a hétvégi szar eredményemhez a nem eszerint való működés...
 
Nem tudom Balázs hogy vagy vele, de én még senkit nem láttam aki máshogy játszaná.:P
 
Ennek a legutolsó FAQ-nak nagyon örülök, eső után köpönyeg...
 
 | 1 | 2 |
Nézet:
Hírek, újdonságok, változások | Szavazások

A társalgás szabályai | A legaktívabb fórumok és fórumozók | Moderátori tevékenységek


Főoldal | Túlélők Földje | Ősök Városa | Kalandok Földje | Sárkányölő | Puzzle | Hatalom Kártyái Kártyajáték | Álomfogó Kártyajáték | Káosz Galaktika Kártyajáték | Könyvesbolt | Alanori Krónika | Shadowrun | Battletech | Íróink | Könyvsorozataink | Fórum | Galéria és képeslapküldő | Sci-fi és fantasy novellák | Regisztráció | A Beholder Kft.-ről | Adatvédelmi tájékoztató

© Beholder Kft., 2003 - 2024
E-mail: beholder{kukk}beholder{ponty}hu | Tel.: (06-1)-280-7932

Az oldalon megjelent szöveges és illusztrációs anyagok átvétele, másolása, illetve bármilyen módon történő felhasználása csak a Beholder Kft. engedélyével lehetséges.
A fórumban történő hozzászólások valóságtartalmáért, minőségéért semmilyen felelősséget nem vállalunk.