Vissza a Főoldalra
 
Milyen legyen a májusi páros verseny formátuma?

1) hagyományos új nemzedék
2) tiltott mágia új nemzedék
3) hagyományos káosz
4) tiltott mágia káosz

(A szavazáshoz be kell jelentkezned!)
További szavazások...
Fórum a témához...

Hírek, változások
Mi is az a HKK?
Hogyan kezdjek játszani?
Megjelent kiegészítők
Teljes szabálykönyv
HKK Kódex
Sorsoló program
Őslich szabályok
HKK-t forgalmazó boltok
HKK klubok
Lapkereső (új)
Lapkereső (régi)
Új Nemzedék lapok
Tiltott és módosított lapok
Versenykiírások
Lezajlott versenyek
Mai versenyek
Profi pontok és versenyzők
Szintlépés
Hatalom Szövetsége
Hatalom Szövetsége tabella
Nemzeti bajnokság
Kiemelt vidéki versenyek
Versenyszabályok
Versenyszervezőknek
Chat, üzenõfal
Fórumok
Szavazások
HKK találkozó
Legendás cél
Toplisták
Pakliszerkesztő (új)
Pakliszerkesztő (régi)
Pakliszerkesztő (régi mobilos verzió)
Megosztások
Memóriajáték
Memóriajáték - Alfa
Kerátor Műhelye
HKK 20 Puzzle
HKK Puzzle
Beholder Labirintus
Mini-szójáték
HKK Blog
HKK Toborzás
HKK Védnöki Program
AK Archívum
Paklileírások
Írások, novellák
TF és ŐV könyvek
Letöltés
HKK Videók
Gyakori kérdések
Kérdezz-felelek
Feliratkozás Hírleveleinkre!
Adatvédelmi Tájékoztató
Ország Boltja 2011 Népszerűségi díj Egyéb kategória II. helyezett Ország Boltja 2012 Népszerűségi díj Hobbi és kellék kategória III. helyezett
Most ingyen kezdhetsz el játszani a Túlélők Földjén!
Kattints ide a részletekért...
Nézz be kártyaboltunkba!
Alfa pakli - Mágusok március 16.
Alfa pakli - Druidák március 16.
Alfa pakli - Boszorkányok március 16.
A pillanat képe
Fűszerraktár
(Ősök Városa építmény)
Küldd el képeslapként!
"Átvert az az átok remete! Kincset ígért, de ebben a raktárban csak fűszer és fűszer van, ameddig csak ellátni." - gondolatok egy galetki szájából, a kaland folytatásához szükséges nagy ötlet megszületése előtt
Nézz szét a galériában!
Board Game Expo 2024.05.18-19.
HKK Tiltott mágia döntő videó
Májusi verseny formátuma
Beholderes HKK verseny március 16. - Versenybeszámoló
Megjelentek az új Alfa paklik!

A lista folytatása...
Országjáró feladat 2022
Országjáró feladat 2020
Országjáró feladat 2019
Hatalom Kártyái - Versenykiírások

A lista folytatása...
Excelsior (1002)
A májusi verseny páros legyen vagy egyéni? (ÚN-ről és formátumról 2-3. körben szavazunk) (30)
HKK kérdés? (47065)
Lapötletek (64943)
[HKK Piac] Régi lapok (1521)
[HKK Piac] Eladó gyűjtemény (9480)

További témák...
Doomlord online game
Mágia Mesterei Online Játék
Szerkesztőség:
honlap@beholder.hu
Készítők:
Farkas Zsolt (Speedz)
Szeitz Gábor (Talbot)
Mazán Zsolt (Maci)
Webdesign:
Szirják Csaba (Chaar-Lee)
Szegedi Gergely (GerY5)
Ha hibát találsz a honlapon:
Írj nekünk!
 
 | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | ...
Nézet:
Rendben!
 
Nem lehetne az új lapokat (Trollok Zén és a sorbemutatóért kapott Káoszhullám) már szept. 30.-tól játszhatóvá tenni?
Lesz szept. 30. - okt. 1. Eldüen rendezésében egy "Nemzetis hétvége", fura lenne, hogy az egyik versenyen még tiltott, a másikon már használható.
 
Korrekt, koszi!
 
Megkérdeztem a srácokat, egyetértenek Gergővel, hogy a narancs lapokon kívül nem kell tiltani semmit.
 
Up ?
 
Nem bánom, ha így lesz, csak akkor ez legyen deklarálva.
 
Szerintem a nyilvánvaló narancslap tiltáson kívül kivételesen nem kell bántani semmit, legalábbis a 3 draft alapján amin eddig részt vettem
 
Nekem annyi kérésem lenne, hogy ha nem túl nagy kérés, szülessen néhány napon belül határozott döntés a közelgő draft lapkészlet tiltásairól/nerfjeiről, előre, hogy lehessen készülni a versenyre.

Ami esetleg megfontolásra érdemes (szerintem) a CSV lapkészletből:
Torvik -> K2
Gravitáció megcsúfolása -> tiltás
 
Ezt én is nehezen hiszem. Azért, mert pár emberre rájött a hoppáré, és kirakja FB-on 500/db árakon és talál 1-2-3 embert, aki eléggé akarja ezeket a lapokat ahhoz, hogy ki is fizesse, nem jelenti azt, hogy ne lenne hegyekben az aktív játékosoknál token lap.

Erre a közeljövőben szerintem ne pazaroljatok helyet az íven, esetleg 2024 második felében nézzétek meg, mi van még bent ÚN-en, és akkor egy frissített HKK Segéd keretein belül.
 
Ezek mindegyike sok kiegészítőben megjelent, gyakori lapként, több tízezer készült belőlük, és most is elérhető foilos verzióban. Tényleg van még olyan, akinek nincs Főnix fiókája, Animált csontváza, Gólem szilánkja, vagy burástya kölyke, és nem is tud szerezni?
 
Az anno megjelent 2 zenben amik voltak szerintem kB az összes hiánycikk, de ugye azt is kell nézni mi az amit gyárt több lap és mi az amit esetleg be is kérnek az emberek (jövőt ugye csak ti látjátok hogy miket fognak)...talán a nyomorult quwarg meg a chara din tokenek azok amik annyira nem ugrálnak az asztalon mert nem éri meg őket kérni vagy olyan lapot használni egyenlőre ami adja, amik most fixen mennek az a főnix fióka, animált csontváz, golem szilánk, burástya kölyök, dobotor ezek a legnepszerubbek szerintem. De igazán mind lenne a legjobb valahogy ha nem is azonnal.
 
Az idei gyártásnak sajnos elég szűk volt a keresztmetszete, de ha van igény rá, jövőre tudunk ilyet csinálni. Mondjuk most kb. minden tókent kiadtunk / kiadunk újra foilosban is, tehát ezek folyamatosan beszerezhetők. Melyik az a tóken, amelyikből leginkább hiány van?
 
Üdvözlet

Már régebben is érdeklődtem de megteszem újra.
Mikorra várható hogy a mostani aktuális tokenek benne legyenek egy kiegészítőben (esetleg ne adja isten mint a hkk segéd egy külön pakkban mondjuk mindből pár db).
Ugyebár azok a kiegészítők már nem nagyon bonthatóak amikben lennének és a másodlagos piac árai is kezdenek kicsit elduruvuli.
Annak tekintetben hogy kötelező bemutatni legalább egyet és a meta most igencsak token termelés barát szerintem nem lenne rossz valamit kezdeni már.
 
Pont ezt írtam, hogy szerintem te nem így gondolkodtál, sőt alapvetően senkiről sem feltételezném, főleg nem a kezdő kategóriában, de ez lényegtelen, mert a lehetőség adott, és nem látok bele senkinek a fejébe, ezért csak objektíven lehet a szituációt megítélni.

Pirateninja: abban a pillanatban, hogy bármilyen okból megismerhető lap lesz valakinek a kezében (pl. visszavett tóken más bugyiban), akkor már csak a kockadobás jöhet szóba.
 
Értem.

Nem volt célom, hogy a döntésedet megkérdőjelezzem vagy kritizáljam.
Úgy érzem egy kényszerhelyzetben voltál azzal, hogy a lapot dobató játékos gyorsan a lapdobatás módjának megbeszélése előtt már rámutatott arra a lapra amit el szeretett volna dobni. Itt már szerintem nincs jó döntés
DE ha azt mérlegelted, hogy a módszer ellen vagyok kiakadva vagy azért vagyok kiakadva mert eldobatott egy jó lapot a kezemből...
Hát akkor ezzel viszont nem értek egyet mint döntési elv, mert ez már szubjektív elemeket is beleemel a döntésbe. Vajon ha egy általad már ismert és megbízható játékos ült volna a helyemben másképp döntöttél volna?

Ebből a perspektívából sok minden megváltozik.

Elengedtem a szabályozással kapcsolatos törekvést ahogy eddig se volt vele probléma ezután se lesz, amíg valaki bele nem fut újra egy ilyen esetbe.
 
A rámutogatás amúgy tényleg nem jó dolog a véletlenszerű dobatás eldöntésére. A kézbe termelt tokeneket sosem láttam még ugyanolyan bugyiban használni, mint a fő paklit és a véletlenszerű dobatás ellen nagyon is hasznosak a kézbe termelt szutykok. Nem kéne engedni semmilyen szinten azt, hogy szándékosan ne tudjon választani azok közül is az ellenfél.
 
( meglepodnek, ha azert buknal partit, mert a veletlen dobasnal meg kivannad keverni a lapokat a kezedben, mielott az ellenfel bemondana, hogy hanyadik )
Mindig erdemes _minden elott_ tisztazni az ellenfellel, hogy mi lesz a modszer (a konkret esetben ez ugy latom, nem tortent meg, ebbol lett a baj aztan).

Abban igazad van, hogy erdemes lenne egy korrekt modszert leirni a Kodexben, es ha barmi vita lenne, akkor azt KELL alkalmazni.
 
Próbálom leírni akkor másképp, mi volt gond az adott szituációval.

Van a kezedben 4 lap. Egyet nagyon nem szeretnél eldobni. Egy lapot boldogan eldobsz. 2 irreleváns. Kirakod a 4 lapot a kezedből, mondod, hogy milyen kockával dobjunk, és az ellenfél rámutat arra a lapra, ami boldogan eldobnál. Ok, legyen, akkor azt választotta, megkönnyebbülten kirakod a gyűjtőbe, megy a játék tovább.
B verzió, rámutat arra, ami nem szeretnél eldobni. Szólj, hogy ácsi, kockával akartál dobni, ez a választás nem érvényes, dobjunk újra.
Nyilván te nem így gondolkodtál, de ebben a szituációban akár ezt is meg lehetne akár tenni.
Szóval ezek NEM független események ebben a helyzetben, ha a szabályok lehetővé tennék, hogy ilyenkor új dobást kérhess, azzal előnyhöz juthatnál.
 
Az esetet kb. úgy kell elképzelni, hogy összecsukod a kezedet és ő már mondja, hogy felülről a 2.
Nincs idő megszámolni, megmondani hány lap van a kezedben és keverni rajta. (Ha ezek után keversz rajta érzésem szerint az egyenlő azzal, hogy bukod a partit, bár nem tudom van-e szabályozás erre.)

Amit írtál módszer tökéletes, de csak egy olyan esetben ahol, a dobatónak nincs határozott elképzelése arról, hogy melyik lapodat szeretné eldobatni és attól nem tágít.
 
Szerintem azzal, hogy megkérdeztem, hogy 6 oldalúval jó lesz-e jeleztem, hogy a kockadobást preferálom. De rá "válaszul" megmutatta mit szeretne eldobatni.

Nem az a célom, hogy a múltban lévő sérelmen sírdogáljak, hiszen megtörtént nem lehetett olyan bírói döntést hozni, mely mindkét félnek jó. Tudomásul vettem a döntést ez a része nem érdekel.

Csupán fel szerettem volna hívni a figyelmet arra, hogy szabályozás nélkül ez a dolog újra megtörténhet. Ha nem szeretnénk, hogy a bíró megint kényszerhelyzetbe kerüljön és megint egy kellemetlen döntést kelljen meghoznia, szabályozás szükséges.

IGAZ most már van egy döntés (mely még nincs szabályozóban) miszerint a dobató játékos határozza meg a véletlenszerű dobás módját.

Kvázi ez is elég, csak arra kell figyelni, hogy mielőtt azt mondom a dobatásra, hogy létrejött, meg kell, hogy keverjem a kezemben a lapokat, mert miután kimondtam, hogy létrejött a dobatás, már egyből mondhatja, hogy jobbról a 2. lapot dobjam el.

Természetesen lefogadom, hogy az elkövetkező években nem fog ilyen jellegű eset előjönni, mert mindig meg lehet beszélni minden ellenféllel a dobatás módját: Pl: hány oldalú kockával dobjon, melyik kockával dobjon, páros/páratlanra vagy 1-3/4-6 történjen X vagy Y.
 
Ha osszecsukod a kezed, megszamolod es megmondod kozben, hany lap, picit keversz rajta, az ellenfel meg mond 1 szamot, hogy hanyadik legyen, az is tokeletes szerintem. Picit gyorsabb, mint a kockadobos, de nyilvan az is jo.
 
Legközelebb mindenképp a lapok kipakolása előtt jelezd, hogy a kockadobást preferálod, mert miután ellenfeled választott már tőled egy lapot, nem mondhatod, hogy szeretnéd, hogy másfajta módon válasszatok újra. Nyilván szerencsésebb lett volna, ha ez nem így történik, de mint bíró úgy gondolom, senkinek az érdeke nem sérült, a lap kiválasztása tökéletesen véletlenszerű volt. Ellentétben azzal, hogyha megengedtem volna, hogy miután ellenfeled a neked nem tetsző lapot választja, újra dobjatok.
 
"Ugye itt az alapvető probléma az volt, hogy te kockadobást akartál, ezért lepakoltad szépen a lapjaidat az asztalra, ő rámutatott az egyikre, hogy ez legyen. Na ezen a ponton már hiába mondod, hogy inkább kockadobás legyen, mert akkor már kiválasztott egy lapot, amiről te pontosan tudod, hogy micsoda,"

Nem arról volt szó, hogy én hozzájárultam volna ahhoz, hogy mutasson a lapomra. Nem volt erről döntés egyszerűen csak kényszerhelyzetbe hozott, már nem tudtam vele mit kezdeni.
Ez egy reakció játék volt én mondtam, hogy jó-e a 6 oldalú kocka ő pedig erre nem válaszolt csak mutatott a lapomra.


"és ha ezután újra választotok más módszerrel, na akkor az már tényleg nem volt véletlenszerű."

Szerintem a mutatás és a kockadobás független esemény tehát véletlenszerű marad.

"Ha ilyen preferenciád van, még a kipakolás előtt előre beszéljétek meg, hogy akarjátok a lapot választani."

Igen ezt kellet volna tenni!!! De erre nem volt lehetőségem mert már mutatott, ahelyett, hogy bejelentette volna hogy ő mutogatni akar. Elfogadtam volna ha azt szeretne csak előtte megkeverhessem a lapokat.

"Arra egyébként, hogy a "véletlent" hogy akarjátok meghatározni, nincs előírás, bármilyen módszer elfogadott, ami valóban véletlenszerű. Mondhatod, hogy "ő az arcjátékodból kikövetkeztette, melyik lapod micsoda" de ennél szerintem jóval nagyobb az esélye, hogy egy kocka nem teljesen szabályos, és picit nagyobb esélye van egy adott dobásnak."

Kb 20 éves rendszeresen játszottam pénzben ultit. Egy szint után senki se rendezte a lapokat a kezében és mindenki figyelt arra, hogy milyen bejelentés (passz, piros passz ... ) után ki merre néz.
A HKK-ban pedig sokkal több döntés van mint az ultiban. pl: Nézem a jobb oldalon lévő lapjaimat, hogy megéri-e megfogni az ellenfele által kijátszott lapot, vagy inkább szedjem le majd azt mondom, hogy nem cselekszek. ebből tudja, hogy a bal oldalon lévő lapomra kell majd a VP.


"A lapokat előtte nyugodtan megkeverheted, ha valóban nincs semmiféle jelölés a lapjaid hátulján, akkor az is garantáltan véletlenszerű lesz,"

Persze hogy megkeverhettem volna, ha számítottam volna rá hogy rámutat meg is tettem volna.

Csúnya lenne, ha tudtommal lenne bármilyen jelölés a lapom hátoldalán, hisz előre tudhatnám milyen lap van a laklim tetején.



Félreértés ne essék a célom azzal, hogy ezen pörgök az, hogy legyen szabályozva hogyan lehet véletlenszerűen dobatni. Azzal, hogy a dobató játékos dönt a dobatás módjáról a következő is megtörténhet:

Kijátsza a dobató lapot jól átgondolom, hogy megszeretném-e fogni (közben nézem a kántereket a kezemben, akár meg is fogok egyet kettőt). Majd döntök arról, hogy nem fogom meg. Ekkor villámgyorsan azt mondja az ellenfelem, hogy jobbról a 2. és én meg hápogok, hogy még keverni se volt időm, de már hiába hápogok, mert már választott.
 
A kézből választás nem véletlenszerű, mert a lap hátuljából vagy pozíciójából lehet rá következtetni, hogy milyen lapról lehet szó. Sok játékos ezt elfogadja, mert az emberek többsége valószínűleg nem elemzi így az ellenfél kezében lévő lapokat, de ettől ez még nem lesz véletlenszerű, ez egy egyszerű tény. Ha felmerül ilyen vitás kérdés, akkor ezt illene figyelembe venni, azaz a biztosan véletlenszerű módszert választani. Egyébként sem értem, hogy ha az ellenfél véletlenszerűen, minden egyéb ismeret nélkül választott a lapokból, miért zavarná, ha utána egy újabb, tényleges véletlen (kockadobás) döntene ehelyett.
 
Ugye itt az alapvető probléma az volt, hogy te kockadobást akartál, ezért lepakoltad szépen a lapjaidat az asztalra, ő rámutatott az egyikre, hogy ez legyen. Na ezen a ponton már hiába mondod, hogy inkább kockadobás legyen, mert akkor már kiválasztott egy lapot, amiről te pontosan tudod, hogy micsoda, és ha ezután újra választotok más módszerrel, na akkor az már tényleg nem volt véletlenszerű.

Ha ilyen preferenciád van, még a kipakolás előtt előre beszéljétek meg, hogy akarjátok a lapot választani.

Arra egyébként, hogy a "véletlent" hogy akarjátok meghatározni, nincs előírás, bármilyen módszer elfogadott, ami valóban véletlenszerű. Mondhatod, hogy "ő az arcjátékodból kikövetkeztette, melyik lapod micsoda" de ennél szerintem jóval nagyobb az esélye, hogy egy kocka nem teljesen szabályos, és picit nagyobb esélye van egy adott dobásnak.
A lapokat előtte nyugodtan megkeverheted, ha valóban nincs semmiféle jelölés a lapjaid hátulján, akkor az is garantáltan véletlenszerű lesz, ha az egyikre rámutat, akár azt is megteheted, hogy nem pakolod ki őket, a keverés után azt mondod, 4 lap van a kezemben, felülről hányadikat dobjam el. És ez sokkal gyorsabb is, kockadobásnál még magyarázgatni kell, hogy 4 lapnál ha 5-6-ot dobok újradobunk stb...

HA nem tudtok megegyezni, hogyan válasszátok ki a véletlenszerű lapot, kockadobással, vagy a fent leírt módon, akkor a dobató játékos dönt (ebben az esetben ez is történt). Kockadobásnál mindenképp javaslom, hogy A játékos válasszon egy kockát B játékostól, és azzal dobjon, ez garantálja legbiztosabban a véletlenszerűséget.
 
Javaslom hogy a véletlenszerű lapdobatás módja legyen leírva a szabályzatban. Mert úgy tapasztaltam szükség van rá.

Ez történt szombaton a behóson:
Ellenfelem dobat.
Én lerakom a kezemből az 5 lapomat olyan sorrendben ahogy a kezemben volt és megkérdezem, hogy jó-e ha 6 oldalúval dobja ki.
Erre ő rámutat az egyik lapra, hogy ő azt szeretné ha azt dobnám el.
Szerintem ez nem véletlenszerű dobatás, oka általánosságban mivel nem kevertem meg:
tudja mikor húztam a lapot,
esetleg akaratlanul arckifejezést tettem a lap húzásakor,
mikor kijátszott egy lapot fogdostam, vagy néztem a kezemben lévő lapot,
rendeztem a kezemben a lapot funkciója szerint,
megmutattam egyes lapokat,
a token lapot valahova rendeztem a kezemben.
Bírói döntés hogy már rámutatott tehát azt kell eldobnom. Nehéz bírói döntés és tudomásul veszem, innentől figyelek rà, hogy előre tisztázzuk hogyan szeretne véletlenszerűen dobatni az ellenfelem és nem automatikusan rakom le a lapokat.

Félreértés ne essék nem a rámutatással van gondom , jó eséllyel nem tudja eldönteni az ellenfelem, hogy melyik lap 11-es kiadású tehát jobban feszül rajta a kártyavédő.
Csak ha rá akar mutatni akkor azt közölje előre és én megkeverem a kezemben lévő lapokat és utána mutasson rá.

De leginkább véletlenszerű a kockadobás és én abban a hitben éltem - és versenyen soha nem találkoztam mással -, hogy csak ez az elfogadott tehát szükségtelen, hogy megkeverem a lapjaimat.
 
Errol volt szo egyebkent, meg marciusban irta Miklos a Tiltott magia mint Nemzeti formatum kapcsan:
"Mindenesetre, fogunk majd részletes kérdőívet csinálni, olyan dolgokat, amit senki nem támogat, nincs értelme erőltetni."

En meg ott lelkesedtem
 
Ez a kérdőív asszem végül nem lett pedig jól hangzott.
 
köszi, hamar meglett
 
folyamatban
 
 | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | ...
Nézet:
Hírek, változások | Kérdések | Csere-bere | Stratégiák | Versenyek | Lapötletek | Szavazások | Egyéb

A társalgás szabályai | A legaktívabb fórumok és fórumozók | Moderátori tevékenységek


Főoldal | Túlélők Földje | Ősök Városa | Kalandok Földje | Sárkányölő | Puzzle | Hatalom Kártyái Kártyajáték | Álomfogó Kártyajáték | Káosz Galaktika Kártyajáték | Könyvesbolt | Alanori Krónika | Shadowrun | Battletech | Íróink | Könyvsorozataink | Fórum | Galéria és képeslapküldő | Sci-fi és fantasy novellák | Regisztráció | A Beholder Kft.-ről | Adatvédelmi tájékoztató

© Beholder Kft., 2003 - 2024
E-mail: beholder{kukk}beholder{ponty}hu | Tel.: (06-1)-280-7932

Az oldalon megjelent szöveges és illusztrációs anyagok átvétele, másolása, illetve bármilyen módon történő felhasználása csak a Beholder Kft. engedélyével lehetséges.
A fórumban történő hozzászólások valóságtartalmáért, minőségéért semmilyen felelősséget nem vállalunk.