Vissza a Főoldalra
 

Hírek, változások
Mi is az a HKK?
Hogyan kezdjek játszani?
Megjelent kiegészítők
Teljes szabálykönyv
HKK Kódex
Sorsoló program
Őslich szabályok
HKK-t forgalmazó boltok
HKK klubok
Lapkereső (új)
Lapkereső (régi)
Új Nemzedék lapok
Tiltott és módosított lapok
Versenykiírások
Lezajlott versenyek
Mai versenyek
Profi pontok és versenyzők
Szintlépés
Hatalom Szövetsége
Hatalom Szövetsége tabella
Nemzeti bajnokság
Kiemelt vidéki versenyek
Versenyszabályok
Versenyszervezőknek
Chat, üzenõfal
Fórumok
Szavazások
HKK találkozó
Legendás cél
Toplisták
Pakliszerkesztő (új)
Pakliszerkesztő (régi)
Pakliszerkesztő (régi mobilos verzió)
Megosztások
Memóriajáték
Memóriajáték - Alfa
Kerátor Műhelye
HKK 20 Puzzle
HKK Puzzle
Beholder Labirintus
Mini-szójáték
HKK Blog
HKK Toborzás
HKK Védnöki Program
AK Archívum
Paklileírások
Írások, novellák
TF és ŐV könyvek
Letöltés
HKK Videók
Gyakori kérdések
Kérdezz-felelek
Feliratkozás Hírleveleinkre!
Adatvédelmi Tájékoztató
Ország Boltja 2011 Népszerűségi díj Egyéb kategória II. helyezett Ország Boltja 2012 Népszerűségi díj Hobbi és kellék kategória III. helyezett
Most ingyen kezdhetsz el játszani a Túlélők Földjén!
Kattints ide a részletekért...
Nézz be kártyaboltunkba!
Alfa pakli - Mágusok március 16.
Alfa pakli - Druidák március 16.
Alfa pakli - Boszorkányok március 16.
A pillanat képe
Ghalla Közös Tudatjai
(Túlélők Földje)
Küldd el képeslapként!
"A korlátozott telepatikus képesség Ghalla minden lakójának sajátja. Azonban a tudatok egyesítését, egymástól akár nagy távolságra levő kalandozók összehangolt mentális cselekvését csak a legtapasztaltabbak, az igazi veteránok tudják megvalósítani. Az ő vezetésükkel jönnek létre a Közös Tudatok." - részlet az Encyclopedia Fantasiából
Nézz szét a galériában!
Legendák Viadala fontos tudnivalók
Beholderes HKK verseny április 20. - Versenybeszámoló
Tavaszi MondoCon 2024.Április 27-28. Budapest
Hétvégi verseny és Legendák Viadala
Legendák Viadala paklibeküldés

A lista folytatása...
Országjáró feladat 2023
Országjáró feladat 2022
Országjáró feladat 2020
Országjáró feladat 2019

A lista folytatása...
Legendák Viadala (47)
HKK kérdés? (47089)
BEHOLDER bácsinak kérdések !!! (8142)
Lapötletek (64959)
Beholderes HKK verseny április 20. - Versenybeszámoló (9)
Hétvégi verseny és Legendák Viadala (31)

További témák...
Doomlord online game
Mágia Mesterei Online Játék
Szerkesztőség:
honlap@beholder.hu
Készítők:
Farkas Zsolt (Speedz)
Szeitz Gábor (Talbot)
Mazán Zsolt (Maci)
Webdesign:
Szirják Csaba (Chaar-Lee)
Szegedi Gergely (GerY5)
Ha hibát találsz a honlapon:
Írj nekünk!
 

 | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 |
Nézet:
Srácok, ez undorító....
'beszólásért' külön accot kell regelni?
lehet, hogy néha megöljük egymást egy kanál vízben, de komolyan nem tudja vki vállalni az arcát a véleményéhez???

Neve a hozzászólásokban: mehanya (Üzenetküldés)
Teljes név: mehanya
E-mail cím: kridaqwua@freemail.hu
Hozzászólások száma: 1
Regisztráció időpontja: 2011. május 23. 19:56
Utolsó hozzászólás dátuma: 2011. május 23. 20:01
 
Bár nincs kf-es karakterem ezt a megoldást jónak találnám, hogy a később odaérőket se érje hátrány. Az nagyon hülye ötlet lenne, ha a prizma maradna úgy ahogy eddig volt, de a felhasználható prizmák számát lekorlátozzuk x-ben, mint pl tapasztalatköveket? Akkor pontosan ugyanannyi tvp-t nyerhetne vele mindenki most és akár x év múlva is.
 
Lehetséges megoldás:

Lélekfaló (xxxx. szörny)
enc: ....blalba....

Lényeg: olyan tulajdonságokat adni neki, hogy a KF-es prizmás kariknak ne legyen kedve X-nél többször imádkozni.
 
Mint írtam: egyelőre a hírbeli változások vannak érvényben. Fele TVP, jóval előbb tönkremegy.
 
Nekem ma az 2 fogyott, az első rögtön az első használattól(Gondolom a számlálója 25 alatt volt). A 2. 5től merült ki, a 3.ból is merült 3 egység.

Így lecsökkent jelentősen a kapott TVP, prizmánként olyan sárfránykő szintjére ahogy nézem.
 
Vicces, nekem ma 5 használat után elhasználódott egy teljesen friss prizma. No mind1...
 
Javaslat, ha az egyensúly visszaállítása a cél:

- A kisebb prizma bekerül a kincsek közé
- Akik eddig betápoltak, azok kapnak egy számlálót, az eddig szerzett tvp szerint. Amíg a számláló le nem nullázódik, a prizma tvp bónusza azt csökkenti, és nem ad tvp-t.
 
Legelőször is kiemelemném a JV korrekt, kompromisszumkész hozzáállását.

Én a magam részéről egy olyan megoldást tartokk korrektnek, amivel nem kerül az előnybe aki lelépett 100 vagy akár 50 kört KFen azzal szemben aki most ér át, vagy 1 év múlva fog.

Ez a kisebb prizma nem lenne rossz megoldás, mert bár ad tvpt-jóval kevesebbet mint az eredeti.
Valamint h fröcsire nem működik is érthető.

Az a másik kérdés, hogy ezeddig az eredeti prizmával ki milyen előnyt ért el.
 
Mivel a hír itt lett kiírva, ezért az itteni hozzászólásokra fogok reagálni, a GN-en nem. Kérem, akinek véleménye van, az ide írja.
Megpróbálom elmagyarázni, hogy én hogyan látom ezt.

Ahogy a hírben is írtam, nem hiba volt, aki kihasználta nem csalt. Felesleges tehát kikérni bárkinek is, hogy miért neveztük csalónak...
Igen, ÉN raktam be a prizmát kincsnek. Mire gondoltam, hogy beraktam? Arra, hogy a tér-idő hasadékban elég sok a szívatós szörny, nem árt, ha néha a játékosok kicsit tápolnak belőle. Gondoltam a prizma úgyis tönkremegy hamar, nem találnak mindig, nem lesz gond. Tévedtem. Nem számoltam vele, hogy a 30 használat elég sok. Azzal sem számoltam, hogy mivel itt a KF-en magas szintűek a szörnyek, és a szörnyek TVP szívása szinthez kötött, ezért sok lesz a kapott TVP.
Erre az nem válasz, hogy a szívott TVP is sok volt, amíg nem volt valakinek prizmája, mivel a szamurájvért és a KF-en megszerezhető quwarg testpáncél tökéletesen véd ez ellen a képesség ellen.
Persze ilyenkor egyből megkapom, hogy ki kellett volna tesztelni, meg hogy nem játszom a TF-en... Teszteltem a tér-idő hasadékot, nem is egyszer, prizma nem esett. Ha esett volna, akkor se biztos, hogy feltűnik az, hogy milyen sokáig a karakternél marad.
Igen, hibáztam, hibáztunk a Beholdernél. Nem először, és nyilván nem is utoljára. De ugyanúgy, ahogy egyből kapom az e-mailt, hogy:
- az X dűneelf arckendő túl sok
- az Y szörny túl szívatós
- a W varázslat nagyon gyenge
és még számtalan hasonló esetben, amikor az egyensúly nem volt a megfelelő, itt is elvártam volna, már az első 1-2 olyan embertől, amikor az első prizmát megtalálták, hogy szólnak: "Zoli, ez így durva lesz, biztosan ezt akartátok?" Elvégre ti pontosan tudtátok, hogy a prizma mennyire durván sok TVP-t adhat.
Azt hiszem, hogy a legtöbb esetben pozitívan reagáltam a panaszokra is, és igyekeztem változtatni. De hasonló dologra számítottam volna ebben az esetben is. Becsülöm az olyan játékosokat, akik ilyenkor szólnak... Szerencsére vannak páran, és a KF indulása óta kaptam már ilyen leveleket, sajnálom, hogy ez esetben elszaladt a ló a játékosokkal. NaUgyanKi pl. eddig olyan játékos volt, akit becsültem, mert néha visszajelzett olyan dolgokat is, amik előnyösek voltak neki. A teljesség igénye nélkül még pár ember, akitől hasznos visszajelzéseket kaptam korábban: Donna, Dess, Salle, Manus. Biztos van, akit kihagytam. Sajnálom, hogy legalább ők nem gondoltak arra, hogy előbb szóljanak.
Nem igazán látom, hogy az miért nem a "jelzendő" kategória, ha pár fordulónként találok egy tárgyat, ami 1000+ TVP-t ad átlagban.
Ha az elején szólnak erről azok, akik először megtalálták, akkor simán kiveszem a prizmát a kincsből, azt az 1-2-őt amit találtak, meg bejelentői jutalomként megtarthatták volna. Így, fél év elteltével ezt már nem lehet megtenni.

Térjünk át arra, hogy ezt kik használták ki. Amikor írtam a hírt, akkor még tartott a nyomozás, így csak egy emberről tudtam, akinél ezt észrevettük. Azóta kiderült, hogy IM-es módban rajta kívül más nem használta ezt így ki. Az első sokk után - ami abból állt, hogy "nem hiszem el, hogy erről eddig senki sem szólt" - újra átgondolva, igazat kell adnom NaUgyanKinek abban, hogy valójában majdnem mindegy, hogy tér-idő hasadékban használta valaki, vagy IM-mel. A különbség csekély, IM-mel kicsit többet lehetett tápolni. Illetve, aki IM-mel csinálta, az tudatosan rágyúrt, aki csak tér-időzött, arról nem lehet tudni, hogy mennyire tudatosan csinálta.

Vizsgáljuk meg, hogy önmagában mennyire durva dolog ez. Tér-idő hasadékban 1/16 eséllyel talált valaki prizmát. Egyéb kutatni valóban (nerub falu, moa rom, quwarg boly stb. 1/100 eséllyel. Egyik esélyt sem növeli pl. a játékmesteri palást. (A palást az igazi ritka kincsek, pl. a balkezes fegyverek esélyét növeli.) A második eset olyan ritka, hogy az biztosan nem durva. Viszont, ha valaki mondjuk 8 hasadékot mászik 1 fordulóban, akkor az minden 2. fordulóban szerezhet egyet. Két fordulónként +1000 TVP, az enyhén szólva is túlzás.

Mit lehet tenni? A hírben írt változtatások azonnal megtörténtek, de természetesen nem kell véglegesnek lenniük. Az agyfröccsentős dolog biztosan marad. De ettől függetlenül is kell valami változtatás, és bár nagyon utálom a "baltás" dumát, de bármilyen változtatás lesz, azt mindenképpen baltásnak fogjátok tartani. Milyen lehetőségek vannak?
1. Kivesszük a prizmát a kincsből. Ekkor nincs gond, aki eddig tápolt, jól járt. Aki máshol talál prizmát, az továbbra is a régi módon tudja felhasználni.
2. Lecsökkentjük a prizmát, ahogy most is történt. Aki eddig tápolt, még mindig jól járt, de a később jövőknek is marad valami.
3. Kisebb prizma a KF kincsek között. Ekkor a máshol talált prizmák jók maradnak továbbra is, a KF-esekre pedig a 2. pont lesz érvényes. Ennek a megoldásnak a hátránya, hogy a már megtalált, de még el nem használt prizmákkal még tovább lehet tápolni a változtatás után.

Éppen most számoljuk a fordulók elemzésével, hogy ki mennyi TVP-t szerzett eddig a prizmákból. Az "aki eddig tápolt, jól járt" dolgot lehet azzal enyhíteni, hogy a prizmákból a KF-en szerzett TVP-k felét levonjuk a tulajdonságokból. Így aki eddig nem tápolt, bármilyen változtatás esetén kevesebb tápot veszít...

Egyelőre nem döntöttem véglegesen, hogy mi legyen, addig is a hírben leírt változtatások vannak érvényben.
 
Énnekem csak az nem tiszta, hogy mi számít kiskapunak, és mi számít a játék lehetőségeinek kihasználásának. Kiskapunak számít a pszi pont átváltása TU ponttá, és annak átváltása TVP-re pl ? Kiskapu a visszaúszott szelencés karakter bibe gyártása, szaporítása és eladása (ugyebár azt a növényt nem nyugatra tervezték, ugyancsak a gyógykenőcsöt)? Mennyiségi határa van ennek?
Ne értsetek félre, nem díjazom amit NUK csinált, de nem is ítélem el, mert az általam leírt példáknál is lehetett volna "boszorkányokat üldözni".
 
Mikor olvastam a 6. hozzászólást, nekem is ezen járt az eszem...
 
A tulajdonságok levonasa NAGYON enyhe buntetes.A korrekt buntetés minimum egy durva eloredatumozas lenne, mint ahogyan az Ravasack eseteben tortént, pedig O csak aranyat csalt ossze maganak, NEM TVPt, ami a leguniverzalisabb eroforras.Aki a prizmaval csalt, nem elsosorban TNOt nyert vele (azt is), hanem TPt, szakifejlodest, sokmindent.Legyen ez egyszer s mindenkorra jelzes, hogy csalni (exploitolni) nem lehet buntetlenul, nem csak akkor kell sirni meg levelezni, ha lekontaktalt a delceg arnyleny, hanem akkor is, ha kiskaput talal a jatekos.
 
Na te kivagy???
 
Én sem nagyon értem, hogy ez miért lenne csalás! Sehol nem volt leírva, hogy ezt nem lehet csinálni, és a játék szabályai szerint játszott. Máshol az ilyen dolgokat "build"-nek hívják, és ha nem tetszik a JV-nek, akkor utána megszüntetik, de utólag nem büntetnek senkit (legalább is úgy nem, hogy a játékos ezt észrevegye ). Szerintem ezt kettőjük között kellett volna lerendezni, és a hibajavításról értesíteni mindenkit.
 
Szerintem a tenyek ismereteben (fix 30 toltese van a prizmanak) se nem csalt, se nem kiskapuzott. Teny, agyfrocsibol kicsit tobb TVP jon mint masbol... itt esetleg a kulonbozetnel lehet valamit korrigalni, ezen felul viszont semmi alapja nincs a buntetesnek/javitasnak.

Viszont jatekmenetileg nem kivanatos eredmenyt ertek el ezzel (en is 300 forduloval ezelott, lasd Manus 695. fordulojat, peldaul, ahol kisebb mertekben, de hasonlo technikat alkalmaztam) - hatalmas fordulo sok-sok IMaval.

Ez utobbit orvosolni ketfele modon lehet:
1. Kiiktatni az agyfrocsit ebbol
2. Maximalizalni a koronkent kinyerheto TVP mennyiseget.

Amennyiben ezen felul gondnak tunik a reverzios prizma hatasa avagy gyakorisaga, az egy masik tema. En nem erzem kulonosebben gondnak a fix 30 toltes miatt, hiszen mar van korlatja igy is.
 
Csalni nem csalt, ezt azért lássuk be, csak 20 forduló helyett 1-ben zsákolta be a TVP-t.
Ha "normálisan" csinálta volna, akkor ez a kiskapu még hosszú évekig meglett volna bárkinek anélkül, hogy szemet szúrt volna (mivel látványos dolog nem lett volna belőle).
Ugyanaz, mint amit CL is csinált: túl mohó volt (na jó, ő direkt sportot űzött a kiskapuk túlzott kihasználásából), erre a Beholder rácsapta a kezére a kiskaput.
 
Én azt tartanám elfogadhatónak, ha körönként maximum 1 prizmát tudna elkoptatni a karakter (de a korábbi feltételekkel). Ha 1 kimerült, akkor nem érdekes, hogy esetleg van még 20 másik, azok egyszerűen nem működnének és azokon keresztül vígan leszívnák a TVP-t a moncok.
Bár jobban belegondolva ez se biztos, hogy jó megoldás, mert simán el tudok képzelni olyat, hogy egyik körben 5 TVP "bennemarad" a prizmában, következő körben meg 5 TVP után kipurcan és onnantól kezdve szopóka-nyalóka (nem a karakter ). Végülis a mentális frissülésnél is megoldották a számlálót valahogy, itt is lehetne, hogy mittomén 100-150-200-300 TVP/kör a maximum, aztán csókolom.
Kecske is, káposzta is, a sírás-rívást meg el lehet felejteni (mindkét oldalon).
 
Mikor legyártottál 3000+ tvp-t egy forcsiban, akkor ne mond, hogy úgy gondoltad, hogy ez teljesen rendben van.

Csaltál és még neked áll feljebb. Szép.

A tvp levonása nagyon visszafogott bünti.
 
A matek reszevel teljesen igazad van. Feltetelezve egy x% prizma kimerulesi eselyt, es y TVP-t utesenkent, 100y/x TVP-t lehet kinyerni prizmankent. Egy fordulo alatt, avagy sok alatt.
 
Javaslom egy kicsit gondolkodni!
A JV-től pedig azonnal bocsánatkérést javallok a gyanúsítgatásért!A TVP-t MINDENKI KITERMELTE a prizmával... Az hogy valaki (IGEN én) nem 20 fordulóban szedtem ezt ki a 18000 TVP-t hanem 4 forcsiban az miért is kiskapu??
I. Hol szereztem +TVP-t?

Szeretném ha kicsit meggondoltabban vagdalkoznánk. Aki nem így csinálja az meg forcsinként szed ki 700 TVP-ket és még IM-re sem költenek.

Hülyeségeket én is tudok beszélni...

Hallgatom a megfontolt reakciókat! A korlátozást leszarom. De azt, hogy csalónak nevezzenek az erős!

NEM tudtam így több TVP-t kiszedni mint azok akik a téridőhasadék moncain szívták szarrá magukat. Ha ez így lenne akkor BUG-oltam volna... de így....nevetséges!

Hallgatom a matekot, hogy hogyan jutottam így jogtalan előnyhöz!
 
Az agyfrocsis kombo komoly, de az elso es negyedik pontban vazolt korrekciok utan nem latom mi szukseg van a 2. pontban leirt valtozasoknak. Azt ki lehetne hagyni?
 
...Nekem is mindig az első gondolatom bármilyen hiba esetén, hogy hogyan kárpótoljam a játékost...


Mint például a 2005 óta nem működő Időfolyamok képesség? Ami ámbár javítva lett, de senki nem kapott semmilyen kárpótlást.
 
Érdekes, hogy a 666-os szörny milyen ördögi kombinációra volt jó...
 
 | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 |
Nézet:
Hírek, újdonságok, változások | Szavazások

A társalgás szabályai | A legaktívabb fórumok és fórumozók | Moderátori tevékenységek


Főoldal | Túlélők Földje | Ősök Városa | Kalandok Földje | Sárkányölő | Puzzle | Hatalom Kártyái Kártyajáték | Álomfogó Kártyajáték | Káosz Galaktika Kártyajáték | Könyvesbolt | Alanori Krónika | Shadowrun | Battletech | Íróink | Könyvsorozataink | Fórum | Galéria és képeslapküldő | Sci-fi és fantasy novellák | Regisztráció | A Beholder Kft.-ről | Adatvédelmi tájékoztató

© Beholder Kft., 2003 - 2024
E-mail: beholder{kukk}beholder{ponty}hu | Tel.: (06-1)-280-7932

Az oldalon megjelent szöveges és illusztrációs anyagok átvétele, másolása, illetve bármilyen módon történő felhasználása csak a Beholder Kft. engedélyével lehetséges.
A fórumban történő hozzászólások valóságtartalmáért, minőségéért semmilyen felelősséget nem vállalunk.