Vissza a Főoldalra
 

Hírek, változások
Mi is az a HKK?
Hogyan kezdjek játszani?
Megjelent kiegészítők
Teljes szabálykönyv
HKK Kódex
Sorsoló program
Őslich szabályok
HKK-t forgalmazó boltok
HKK klubok
Lapkereső (új)
Lapkereső (régi)
Új Nemzedék lapok
Tiltott és módosított lapok
Versenykiírások
Lezajlott versenyek
Mai versenyek
Profi pontok és versenyzők
Szintlépés
Hatalom Szövetsége
Hatalom Szövetsége tabella
Nemzeti bajnokság
Kiemelt vidéki versenyek
Versenyszabályok
Versenyszervezőknek
Chat, üzenõfal
Fórumok
Szavazások
HKK találkozó
Legendás cél
Toplisták
Pakliszerkesztő (új)
Pakliszerkesztő (régi)
Pakliszerkesztő (régi mobilos verzió)
Megosztások
Memóriajáték
Memóriajáték - Alfa
Kerátor Műhelye
HKK 20 Puzzle
HKK Puzzle
Beholder Labirintus
Mini-szójáték
HKK Blog
HKK Toborzás
HKK Védnöki Program
AK Archívum
Paklileírások
Írások, novellák
TF és ŐV könyvek
Letöltés
HKK Videók
Gyakori kérdések
Kérdezz-felelek
Feliratkozás Hírleveleinkre!
Adatvédelmi Tájékoztató
Ország Boltja 2011 Népszerűségi díj Egyéb kategória II. helyezett Ország Boltja 2012 Népszerűségi díj Hobbi és kellék kategória III. helyezett
Most ingyen kezdhetsz el játszani a Túlélők Földjén!
Kattints ide a részletekért...
Nézz be kártyaboltunkba!
Alfa pakli - Mágusok március 16.
Alfa pakli - Druidák március 16.
Alfa pakli - Boszorkányok március 16.
A pillanat képe
Pókkirálynő
(Ősök Városa szörnyeteg)
Küldd el képeslapként!
Köztudott, hogy a szójereknek, a quwargoknak és a csótányoknak királynőik vannak, ők vezetik a törzset, ők felelnek a faj fenntartásáért. Bizonyíték még nincs rá, de valószínűnek tűnik, hogy a pókok is hasonló társadalomban élnek, s hamarosan talán el is jön az a pillanat, amikor az erre elrendeltetett galetki egy fészeknek kialakított barlangjárat mélyén megküzdhet egy ilyen soklábú szörnnyel.
Nézz szét a galériában!
Ajándéksorsolás május + áprilisi eredményhirdetés
Tavaszi MondoCon 2024. 04. 27.-28. – Eredményhirdetés
Legendák Viadala - beszámoló
Legendák Viadala fontos tudnivalók
Beholderes HKK verseny április 20. - Versenybeszámoló

A lista folytatása...
Országjáró feladat 2023
Országjáró feladat 2022
Országjáró feladat 2020
Országjáró feladat 2019

A lista folytatása...
HKK kérdés? (47092)
Lapötletek (64961)
Legendák Viadala (47)
BEHOLDER bácsinak kérdések !!! (8142)
Beholderes HKK verseny április 20. - Versenybeszámoló (9)
Hétvégi verseny és Legendák Viadala (31)

További témák...
Doomlord online game
Mágia Mesterei Online Játék
Szerkesztőség:
honlap@beholder.hu
Készítők:
Farkas Zsolt (Speedz)
Szeitz Gábor (Talbot)
Mazán Zsolt (Maci)
Webdesign:
Szirják Csaba (Chaar-Lee)
Szegedi Gergely (GerY5)
Ha hibát találsz a honlapon:
Írj nekünk!
 
 | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 |
Nézet:
Szerintem is ennyi faq bőven elég lenne
 
Én sztem válságra meg ilyesmire fogni a dolgot nagyon kár, itt nem erről van szó. Szerintem egyszerűen átcsúszott a rostán a Molluszk, senki nem gondolt rá, hogy ilyen univerzális és ilyen erős lesz. Az ellenlapok mindenképp szükségesek.



"Az érintett városok játékosai létesítsenek kártyabankot: antimolluszk lapokbol sideokat dobjanak össze és bocsássák azokat a rászorulók rendelkezésére egy-egy verseny erejéig (de csak ha fair a többivel szemben)."

Hát ha valami, akkor ez nem fair. Egy dolog a korlátozás, a tiltás és a felkészülés, és egy másik a direktbe szívatás.
 
Egy alapvető különbség van a kettő között. Egy gyakori laphoz nyúlni mindig kisebb ellenérzést vált ki, és könnyebb, mint egy UR-hez.

Egyébként én egy dolgot változtatnék a Molluszkon, alapból ne kapjunk Fattyat/Tőrt/Torpedót. És akkor még mindig lehetne rá építeni paklikat, de nem lenne mindenhova jó lap...na, most mekkorát fogok ezért kapni, már látom
 
Bubu vetett fel egy érdekes kérdést!

Miért nem mernek a Molluszkhoz nyúlni, anno a yeti volt ennyire sztár lap s azt megoldotta akár egy gyenge is s lég hamar kitiltották.........

Szerintem (bár ez elmebeteg agyam szüleménye) mindenki arra vár hogy majd kikopik meg lesznek erősebb koncepciók. De mivel annyira univerzálisan lehet használni ezért mindig életképes fog maradni s ott lesz a toppon. A profik azokhoz a lapokhoz nyúlnak amelyik a legerősebbek s túl sokszor kap szerepet ez a követő
 
Bonyit kihagytad, több behós meg nem is volt, csak a nemzeti
 
Nem értelek amatőrök miért ne tudnák használni a molluszkot...Panyik Zoli írta egy másik topikban, hogy aki még nem játszott vele, az ezt egy "auto-win" dekknek tartja, és azt hiszi csak a molluszk miatt nyer az ember.
Az amatőrök tudnak olyan kreatívak lenni mint a profik (legalábbis szerintem).
Amatőrként is rengetegen értek el jó helyezést molluszkkal, és nem azért mert fatty, 4 fairlight bölcsi.
Szujó mester megnyerte a behós amatőrt, most Márk ismét, de nagyon más első helyezés , vagy jó eredmény nem jut eszembe.
Én versenyen eddig 3szor játszottam molluszkkal, és egyszer sem molluszk kontrollal, és ebből igazán jó helyezést csak egyszer értem el.
Sosem éreztem azt hogy jujj, de jó, fixen nyerek, semmit sem csinálhatsz.
(jó, egyszer egy erdő ellen )
Rengetegen verték már el a molluszkot, profik és amatőrök is.
Szerintem nem kéne korlátozni, az új kieggel úgyis jönnek ki ellene lapok, ill már most is rengeteg van.
Uff.
 
A boszorkánykirályos deck megölte a játékot, nem véletlen lett betiltva.
 
Nos, kedves kártyaforgató bajtársak. Jómagam 100%-ig ismeretlen amatőr játékos vagyok. Azon játékosok egyike, akik elszórtan, olyan kisvárosokban, falvakban élnek, ahol egyedül, vagy maximum 2-3 játékostársukkal tengetik HKK-s életüket. Akiknek kb hetente egyszer (vagy annyiszor se) van lehetőségük ellátogatni a közeli nagyvárosban/megyeszékhelyben található HKK-s törzshelyekre cserélni meg játszani (alk. adtán versenyezni is).
Nekem, mint amatőr vidéki játékosnak a következő a meglátásom a Molluszk-üggyel kapcsolatban:

1. A Molluszk a kártyaevolúció ,,kicsit túlimbított" fattyadéka.
Természetes dolog az, hogy egy kiegben, vagy egy kiadási hullámban az előző kiegek/hullámok lapjainál erősebb lapok jönnek ki (ellenlapok az aktuális sztárlapokra, sztárkombókra, új sztárok, stb), máskülönben nem venné őket a kutya se. A BEHO így csinál pénzt a mi játékos-szenvedélyünkből
Biztos meg van az oka annak is, hogy a Molluszk olyan amilyen. Talán a gazdasági válság miatt kevesebb kártya fogyott, vagy drágult a lapokhoz a festék és be kő szedni egy kicsit az szk-t . Ezt lehet úgy, hogy a világra ellünk egy ilyen ,,kickyourballs" lapot és a következő (egy-két) kiegben (Végzetúr?) kiadjuk a sok szép ellenlapot amivel meg lehet fingatni, aztán fél év múlva feltámasztjuk pár lappal.
A mi kedves HKK-nk kártyaevolúciója úgy fejlődik mint a Dragon Ball típusú történetekben a cselekmény: mindenki készül a nagy tornára, hogy agyonverje a másikat, végül brillirozik az aktuális sztár (Káme-Háme öcsém!?) és mindenki happy...egészen addig amíg meg nem jelenik egy CS.Z.F. (csúnya ződ fődönkívüli) akit nem fog az aktuális Kámeháme és mindenkit lealáz a porba.
Ez a CS.Z.F. a mi kedves Molluszkunk. Ezután mi történik? Rendszerint a leölt sztárok, főszereplők ,,feltámasztódnak" a következő évadban (kiegben), visszajönnek erősebb Kámeháméval és lezuzzák a CS.Z.F.-et (aki meghal, de vagy nem végleg, vagy kiderül h jön helyette erősebb).
Tehát, nekünk sincs más dolgunk mint megvárni a következő évadot (kieget) és reménykedni hogy az elköltött szk-inkért megkapjuk az új Kámehámékat (amik vagy ur-ek lesznek, vagy ritkák, csak h jobban fogyjon az áru) amikkel elintézhetjük a Molluszkot egy időre, amíg fel nem támasztják 2 kieg múlva, vagy rondábbat ki nem találnak

2. Aki siránkozik a Molluszk miatt, annak csak azt tudom tanácsolni biztatás képen, hogy olvassa el a Mélységi behemót színesítő szövegét, amely az egész HKK-ra egyetemesen igaz

3. A lap tiltását csak amatőr kategóriában helyeslem, így csak azok játszhatnak ezzel akik amúgy is tudnak (legalábbis remélem) és akkor nem lesz az h a Molluszk nyer nem a játékos. (Pro meg megoldja úgyis.)

VAGY

Az érintett városok játékosai létesítsenek kártyabankot: antimolluszk lapokbol sideokat dobjanak össze és bocsássák azokat a rászorulók rendelkezésére egy-egy verseny erejéig (de csak ha fair a többivel szemben).

A Molluszk képességeinek gyengítését leginkább úgy tudnám elképzelni, hogy 4 szín helyett csak 3-at használhasson pakliba és/vagy ne használhasson Bufát és színtelent.

GL&HF
 
Mint mondtam korábban: a használati érték ugyanúgy csökken, függetlenül melyiket korlátozzák.

A szörnybűvölésben, gyenge erejében van igazság. Side lapokat többet is tudok; behálózás, pszi-mester, búvárharcos, teknős szellem... de mindhárom alakkal szemben nem védenek, márpedig a molluszk gond nélkül alakít át. Nagyon sok, molluszk ellen előnyös lappal kell játszani, hogy minden formával szemben bebiztosítsuk magunkat.

A járj ugyan valóban esélyes a molluszk ellen, de a csatamező is; a mező pedig sanszosabb a járjjal szemben.

Ismétlem magamat: nem az a baj, hogy koncepciók kiesnek, hanem hogy sok esik ki, a maradékhoz meg molluszk kell.
 
molluszknak sincs sok hátra, én legalább is érzem egy kicsit az antimolluszk hatást a versenyeken, meg jön az új kieg
egyébként verhető pakli, de valahogy mindig az élre kerül
 
azért mégiscsak URről van szó. ezt ne felejtsük el. egyébként rengeteg ellenlap van a jelenlegi lapkészletben is, csak meg kell őket látni...pl a szörnybűvölés valami iszonyat táp, a gyenge ereje eddig is nagyon jó volt...most pedig megint jönnek a mindenféle járjas paklik (sárkány, kyorg, semmi mestere). nyilván szórakozás, de gondolkodásra késztet. az pedig sosem lesz hátrány, ha az embernek használnia kell az agyát. az meg hogy az eddig jól bevált koncepciók nem működnek, velejárója a játéknak. a fangor is december környékén meghalt, kelett várni 9 hónapot, hogy megint jó legyen.
 
Na ugye, te is belátod, hogy ha választani lehet gyógykontroll, meg molluszk kontroll között, akkor melyik a sanszosabb.
A sokszínű ott fog bukni, hogy csak 1-et használhat a molluszk elleni side-lapból... xD
Gyógyraksa azért kicsit előrébb van, mint az anarchiaavatár, mert mégiscsak sokoldalúbb. Molluszk ellen is hasznosabb, de:
-ha nagyon gyors molluszk, akkor ha te kezdesz, torpedót kér és ő irányítja a játékot, mert még egy hordalényt/sebzést (tüzes molluszk) kell behúznia mellé. Ha ő kezd és tényleg zavarja, belövi a követőt is, valahogy csak beprésel 1 sebzést még.
-kontrollosabb, mutogatós verziót talán jobban zavar, de ő is simán lőhet követőt és a torpedós fenyegetés ott is működik. Hiába te kezdesz akár; a bölcsesség+torpedó az 7. Még visszavágni sem lehet.
Ezzel szemben a gyógyraksás dekkben nem lesz olyan fenyegetés, amivel ha a te követődet lőnék ki akkor kontrázhatsz.
 
Sztem a Földdel semmi baj nem volt. Azért irreális szitukat nem hozott elő sohasem Mollusz nélkül. És például a korábban említett 2 Erdős fatty deckkbe azért lássuk be, nem mindegy, hogy Föld vagy Kapu...és máshol sem, hogy rá kell-e folyamatában költeni a vp-t.
 
amúgy ezt az egész hozzáállást nem értem: van a molluszk, kiderült h túl jó lett, probléma van vele
van pár lap ami jól kombózik vele de más paklikba is jó, inkább ezeket korlátozzuk mint magát a molluszkot
 
most tényleg része a koncepciónak, hogy körönként termelsz egy fattyat? használj inkább szentségtelen kaput, a legtöbb pakliban majdnem ugyanazt tudja. ezzel az erővel ott járunk kb mint a molluszknál: van egy univerzális lap, ami sok koncepcióhoz nem illeszkedik, nagyon erős csak úgy belerakni.
 
amíg nem volt molluszk max sokszínűségen illetve fattyas pakliban volt benn, meg néhány sideba horda ellen, nem rossz lap, de nem vele van a gond
 
amúgy meg önmagában is elég féreg lap a sötét föld, molluszk nélkül is
 
Na, ezt utálnám a legjobban...renegeteg paklimat meggyengítené.
 
?
 
elég értelmetlennek érzem ezt a lépést
 
ezt az ur korlátozást nem merik meghúzni mert nagy lenne a felháborodás tekintve h ur, egyszerűbb tönkretenni más lapokat amik jók másra is
 
ne lehessen használni követős pakliban
 
ma játszottam egy felkészülés-anarchia avatáros blokkoló paklival...kicsit volt kemény...ráadásul azzal is össze lehet rakni a szúnyog kontrollt...de akkor már inkább a molluszk a sokszínre eg a gyógyítóra nem írtál semmit. amúgy az agresszív kragoruk elég jól működtek a molluszkok ellen
 
az a laza hogy egy lap ennyit tud:
lény, gyűjtőgenerálás, örposzt 1 helyének állandó foglalása, kisebb, zavaró lények leszedése, kivégző lap, mindeszt 0 vp ből a játék elejétől,
jó a control ellen mert 2 dmg körönként, te egy kicsit gyorsabb lehetsz nála, jo horda ellen mert 1 kicsit felfogja a blokkoló lény
és szerintem így nem is lenne olyan kemény ez a követő, jó van 1 lapod ami ingyen ennyi mindent csinál persze táp, de önmaában a molluszk megoldható sidebol egyszerűen
ez ismét mondom, én véleményem:
szerintem a moluszk ereje ezekben a lapokban rejlik:
sötét föld: könnyen felépíted fattyal, ellenfelednek ha te kontrol molluszka vagy nem olyan biztos hogy helyszint tud produkalni a kov korere, csak tf-t max, az is sok vp be és ráadásul ép be is kerül ami molluszk ellen lehet hogy megfontolandó hogy merjunk e akar 2 ép-t is áldozni, jah és pesze eddigre már van egy +1fattya, magyarul ezzel csak annyit tettel hogy elkerulod hogy tobb fattya legyen
alvilági hordák: ezt a lapot dobatni kell, nem lehet megfogni, csak mutogatni kell, azt mindne korben lehet, eleg szivas ez a lap, szerintem egyik legdurvabb
szentségtelen kapu: vizio, ebben rejlik szerintem az ereje, bar egyiknel se erosebb az eddig felsoroltaknal
felszabadító lélektánc: mintha csak 2 ért lapcounter lenne, raadasul vizio
en kivancsi lennek monjduk a nem reg megcsinalt 5 lapos paklim mit tudna kezdeni egy olyan molluszkal ami nem tartalmazza ezeket a lapokat, csak egy fattyat kell megoldanom

de azert van 1-2 side lap ellene:
halvány reménysugár: még sose probaltam ki ez a lapot molluszk ellen, de pl ha letrejonne, 1 5 lapos control meg szerintem jobban huzza a countert mint a molluszk akkor valoszinuleg win, +2 lap+a pörgést meg tudom szüntetni
természetes ahilláció: ha ez létrejön szerintem marhangy előny +1 kör egy megfelelő időpontban biztos győzelem, meg persze semmibe lövi a kis vackot
lélekszivacs: körönként +1 vp +1 lap teljesen jónak tűnik

lehet messze jarok az igazsagtol csak ugy gondoltam emgosztom talan hulye velemnyemet a temarol
 
Nem teljesen értem azt a rafkós logikát, hogy ha a molluszk erős, akkor a sötét földet kell korlátozni. A használhatósága (és ezzel értéke) ígyis-úgyis csökken, tárgytalan, hogy egy UR tud mást, mint ami rá van írva, vagy egy gyngy. Viszont ahogy Bubu mondja, a föld korlátozása más dekkeket is megsínylene, pedig azokkal szemben nem mélységes probléma a fatty-áradat visszatartása.
Ismét másfelől nézve: nem a szellemi bűbájt kell korlátozni, mégha ettől olyan is az egész, mintha 6 idegösszeomlással játszanánk.
 
mit korlátoznának a sötét földön?
 
Édeskevés. Addigra már ott a Fatty. Kíváncsian várom anarchia avatáros versenybeszámolóitokat, például. Ugye most öttel kevesebb szüntetni, kér egy torpedót az elején és így 14 ép-ért elpusztítottad 1 manáját. A manafam is tiltva van, ott 13 ép-ért sok manától fosztom meg az ellenfelet, anarchia avatár nélkül.

De nem kívánok bíra lenni, úgyis mindkét párt eléggé elszántan védi az igazát.
 
sztem nem lenne akkora sztár...inkább molluszk ellen...nem nagyon fér meg a fattyal. az meg hogy az ellenfél körében csak akkor kezdhetsz el övöldözni, ha az ellenfél támadott, kicsit kamu. egyébként egyetértek Egyed Dávidékkal, korlátozzátok a sötét földet. egyébként meg nem sírni kell, hanem erősen gondolkodni, hogy mi viszi a molluszkot
 
Csak a Föld korlátozásával az a baj, hogy azt más paklik is megsínylenék. Nem tudom, mi a terv, de én nemrég egy Jellemek harcára raktam össze egy 2 Erdős Chara-din fattya deckket. Egy élmény volt vele játszani, komolyan Egyszerűen imádtam. De az a deck pl. Sötét föld nélkül bizony sokkal gyengébb lett volna.
 
Egyetértek, ezt már többször mondtam én is, hogy univerzális lap. Sztem túl univerzális. Érdekes, hogy ezt pont én mondom, mert ha valaki, akkor én nagyon szeretek különböző lapokra nagyon beteg koncepciókat felépíteni. De azért az, hogy szinte minden pakliba használható, amik utána rendre nyernek is...kicsit elgondolkodtató. A Gyógyító rakshalliont sem azért korlátozták anno, mert egy pakliba durva volt (mondjuk, hogy konkrétan miért, az a mai napig rejtély számomra, de hagyjuk). De sztem az a lap annyira nem borította fel a játk egyensúlyát, mint a Molluszk. De talán még a Yeti sem, pedig annak a tiltását is folyamatosan írogattam a fórumra. Te jó ég, csak most gondoltam bele, mi lenne, ha még a Yeti is beleférne a Molluszkos paklikba...na, az lenne nemulass!
 
 | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 |
Nézet:
Hírek, változások | Kérdések | Csere-bere | Stratégiák | Versenyek | Lapötletek | Szavazások | Egyéb

A társalgás szabályai | A legaktívabb fórumok és fórumozók | Moderátori tevékenységek


Főoldal | Túlélők Földje | Ősök Városa | Kalandok Földje | Sárkányölő | Puzzle | Hatalom Kártyái Kártyajáték | Álomfogó Kártyajáték | Káosz Galaktika Kártyajáték | Könyvesbolt | Alanori Krónika | Shadowrun | Battletech | Íróink | Könyvsorozataink | Fórum | Galéria és képeslapküldő | Sci-fi és fantasy novellák | Regisztráció | A Beholder Kft.-ről | Adatvédelmi tájékoztató

© Beholder Kft., 2003 - 2024
E-mail: beholder{kukk}beholder{ponty}hu | Tel.: (06-1)-280-7932

Az oldalon megjelent szöveges és illusztrációs anyagok átvétele, másolása, illetve bármilyen módon történő felhasználása csak a Beholder Kft. engedélyével lehetséges.
A fórumban történő hozzászólások valóságtartalmáért, minőségéért semmilyen felelősséget nem vállalunk.