Vissza a Főoldalra
 

Hírek, változások
Mi is az a HKK?
Hogyan kezdjek játszani?
Megjelent kiegészítők
Teljes szabálykönyv
HKK Kódex
Sorsoló program
Őslich szabályok
HKK-t forgalmazó boltok
HKK klubok
Lapkereső (új)
Lapkereső (régi)
Új Nemzedék lapok
Tiltott és módosított lapok
Versenykiírások
Lezajlott versenyek
Mai versenyek
Profi pontok és versenyzők
Szintlépés
Hatalom Szövetsége
Hatalom Szövetsége tabella
Nemzeti bajnokság
Kiemelt vidéki versenyek
Versenyszabályok
Versenyszervezőknek
Chat, üzenõfal
Fórumok
Szavazások
HKK találkozó
Legendás cél
Toplisták
Pakliszerkesztő (új)
Pakliszerkesztő (régi)
Pakliszerkesztő (régi mobilos verzió)
Megosztások
Memóriajáték
Memóriajáték - Alfa
Kerátor Műhelye
HKK 20 Puzzle
HKK Puzzle
Beholder Labirintus
Mini-szójáték
HKK Blog
HKK Toborzás
HKK Védnöki Program
AK Archívum
Paklileírások
Írások, novellák
TF és ŐV könyvek
Letöltés
HKK Videók
Gyakori kérdések
Kérdezz-felelek
Feliratkozás Hírleveleinkre!
Adatvédelmi Tájékoztató
Ország Boltja 2011 Népszerűségi díj Egyéb kategória II. helyezett Ország Boltja 2012 Népszerűségi díj Hobbi és kellék kategória III. helyezett
Most ingyen kezdhetsz el játszani a Túlélők Földjén!
Kattints ide a részletekért...
Nézz be kártyaboltunkba!
Alfa pakli - Mágusok március 16.
Alfa pakli - Druidák március 16.
Alfa pakli - Boszorkányok március 16.
A pillanat képe
A galetki barlangja
(Ősök Városa építmény)
Küldd el képeslapként!
Az Ősök Városának lakói - a galetkik - szép, önállóan kialakított barlangokban laknak. Innen járnak portyázni, vadászni, és természetesen kalandozni is.
Nézz szét a galériában!
Beholderes HKK verseny április 20. - Versenybeszámoló
Tavaszi MondoCon 2024.Április 27-28. Budapest
Hétvégi verseny és Legendák Viadala
Legendák Viadala paklibeküldés
HKK Kódex változások

A lista folytatása...
Országjáró feladat 2023
Országjáró feladat 2022
Országjáró feladat 2020
Országjáró feladat 2019

A lista folytatása...
Beholderes HKK verseny április 20. - Versenybeszámoló (8)
Legendák Viadala (31)
BEHOLDER bácsinak kérdések !!! (8135)
Hétvégi verseny és Legendák Viadala (31)
HKK kérdés? (47084)
Lapötletek (64958)

További témák...
Doomlord online game
Mágia Mesterei Online Játék
Szerkesztőség:
honlap@beholder.hu
Készítők:
Farkas Zsolt (Speedz)
Szeitz Gábor (Talbot)
Mazán Zsolt (Maci)
Webdesign:
Szirják Csaba (Chaar-Lee)
Szegedi Gergely (GerY5)
Ha hibát találsz a honlapon:
Írj nekünk!
 
 | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 |
Nézet:
Egy öt évvel ezelőtti aktusra, ma...én a magam részéről már 1 évvel ezelőtti megnyilvánulásokra sem szeretek alapozni, mert az is rengeteg idő, de 5 év...arra már nem lehet semmit alapozni.
 
Nem ennyire drámai a helyzet. Az öt évvel ezelőtti hepajkádat fogd fel a furcsa rend, aka a lókaksi moderáció elleni cselekedetként. Ez volt a kifogásom alapja, és totálisan nem a véleményedre, hanem magára az aktusra alapoztam.
 
Ugye te sem gondolod komolyan, hogy az 5 évvel ezelőtti véleményemre alapozol bármit is? Idén meg csak annyit írtam, hogy "jó poén volt". Ha ebből te levontad azt, amit, akkor gratulálok. Oké, értem én, egy mondat többféleképpen értelmezhető, éppen ezt magyarázom, de ennyire?
 
A rend elleni felszólalást kérlek te hoztad föl, amikor az 5 évvel előbbi bóhozatodat tálaltad, amiben ha jól emlékszem neked is problémád volt a moderációval. És köszönöm, akkor az alapprobléma részedről elismerve, és ezentúl nincs is több mondanivalóm. A rólam tartott kiselőadásaidra ismételten nem vagyok kíváncsi, bocsi.


Az egyetem pedig fasza dolog basszameg (már amikor)! Megyek is tanulni, háhá! (a kontextusra pedig nem ugrik be nekem semmilyen másik szó...)
 
Ez még nekem is tetszett

Egyébként igazad van, utóbbi 2 hsz-ben mi is egyszerűbben fogalmaztunk. . Ezeket a kifejezéseket akkor a jövőben hanyagolom és megmaradok a tanyasi egyszerűségnél.

De ennél többet nem ígérek
 
hasznos dolog az egyetem, mindenki szépen visszaböfögi az ott tanultakat, még ha teljesen fölösleges is az adott kontextusban

tovább megyek - erősen rontja az üzenet érthetőségét, gyönyörűen elbeszéltek egymás mellett, hiszen a zsargonnal és okoskodással vaskosan megpakolt mondatok terhe alatt elsikkad az értelem, s csak a fellengzős terminus technikus marad - amit aztán mindenki értelmez ahogy akar, s bőven van mellékvágány, amire el lehet terelni a beszélgetést

(persze én is imádom öntelten csillogtatni meghökkentő tudásomat, amilyet még nem látott a világ :P)
 
Akkor én is rövid leszek:

Igen, logikailag van különbség a kettő között, de a rend elleni felszólalást te hoztad fel, én semmit nem szólaltam fel ezzel kapcsolatban. Erre reagáltál te úgy, hogy ahogy. Én a rend ellen nem szólaltam fel, csak te kettőnk közül. És te voltál az, aki a hsz-emet minősítette úgy, hogy annak nem volt valóságalapja. Tehát tulajdonképpen, ha ebből indulunk ki, az általad korábban megnevezett két magatartás közül én egyet sem tanúsítottam, mert se nem beszóltam fölényeskedő stílusban (ez az, amit be akartál magyarázni, totális kudarccal), se nem mondtam véleményt a moderálás színvonaláról (én csak annyit írtam, hogy jó poén volt, a moderációról az első véleményt te mondtad ki). Mondtam egy véleményt, te meg amint tudtál, belekötöttél. Én meg nem hagyom magam. Ennyi volt.
 
Azért viszed te el a szót, mivel az alapkérdésre még sehogy sem reagáltál. Most a hatalmas ösvényeket lekerekítve (hogy többet vártál tőlem, baromságokat beszélek, lelki szegény vagyok a szemedben, stb.), itt van újra az alapkérdés. Ha erre válaszolták, válaszolok a többi felvetésedre is. Tehát:


Van-e a különség a "én már nem szoktam topicokat leszólni meg ilyesmi, megvagyok nélküle" és a jelenlegi gyakran abszurd rend elleni felszólalás között?
 
Nem tudom, mennyire tűnik fel, hogy amit te írtál, az az ordenáré nagy baromság. Épp a társadalomtudományokon belül van egy csomó nézet, ami vitatja ezeknek a megállapodásoknak a létezését. A szerződéselméleteknek mindig is voltak szkeptikusai. A társadalomtudományoknak éppen az a lényege, hogy nincsenek olyan általánosan levezethető fogalmai, mint a természettudományoknak...jogi egyetemre járok 2.5 éve, de nem ismerem a "jog" fogalmát...és nem azért, mert nem tanultam...

Akkor én is elmondom neked még egyszer, utoljára. Nem nekem kell megértened, hogy mi az, amire te gondolsz, hanem neked, hogy "parasztként beszólogatni egy topicba", ez egy helyen létezik, a te fejedben. Sehol máshol a világon. Érdekes, hogy ezt rajtad kívül senki nem vette észre. Ahogy a Loch-Ness effektus mondja, aki a képen a szörnyet keresi, megtalálja, aki nem, az semmit nem vesz észre, mert a szörny nem létezik. Te szörnyet keresel...ennyi a magyarázat, nem kell túlragozni. Csak te vagy túl arrogáns ahhoz, hogy ezt belásd. Bár ezen nem vagyok meglepve, háromszor próbálkoztál ezzel már, eredmény nélkül.

Egyébként polgári engedetlenség jelentése: "a polgári engedetlenség nem egzakt jogi fogalom, hanem a tiltakozásnak akkor alkalmazott formája, amikor olyan súlyú erkölcsi probléma tapasztalható, ami az alkotmányos rendszer alapjait érinti, és a jog eszközeivel nem oldható meg."

Ezt az Alkotmánybíróságunk is elismeri és semmilyen módon nem vetíthető rá a jelenlegi esetre...de ha egy másik fogalomhoz ragaszkodunk:

" A polgári engedetlenség célja, hogy valamilyen formálisan jogellenes – de mások szabadságjogait jelentősen nem csorbító – cselekménnyel a jogszabályokat egyébként tiszteletben tartó személy vagy csoport felhívja a figyelmet arra, hogy az adott jogrend valamely normája – vagy intézményének aktusa – nem felel meg a jogrend alapját képező erkölcsi, jogi elveknek. " - ez egy nemzetközi bírósági álláspont.


Hogy ne menjünk be az Alkotmányjogba. Magyarázd meg, hogy jelen esetben hol van az a jogrend, ami nem felel meg erkölcsi, jogi elveknek? A világon sehol. Nem lehet analogizálni, így egyértelműen nem helytálló.

Tudom, hogy szólásszabadságod van, ezzel én tisztában vagyok, de úgy gondolom, hogy a minimális tisztelet azokra az okokra hivatkozva, amiket felsoroltál megjárna. De persze, megteheted, ezzel nincs is baj általánosságban, csak ezzel szegénységi bizonyítványt állítottál ki magadról az én szemembe. Hangsúlyozom, szerintem. Egyesekkel ellentétbe én nem fogok pusztán a saját gondolataimat tényként kezelni.


És egyébként szerinted mindig én terelem el a szót, és próbálok kerülgetni, más dolgokat felhozni, holott pont én vagyok az, aki semmit nem tesz legtöbbször azon túl, hogy arra reagál, amit te mondtál. Persze, cáfolataimban én mindig bevetek valami újdonságot, ez a vita alapvető lényege, hogy meg tudjunk újulni. z az, amire te képtelen vagy, mivel csak ismételni tudsz...és, hogy te is megértsd, amit én gondolok, most egyszer felhagyok a stílusommal: A sz@rt akárhogy tálalod, az sz@r marad. Ennél többet vártam tőled:P

De azt hiszem, ez már egy meddő vita, amiből gyakorlatilag mindenkinek elege van belőle, persze, ha szeretnéd, mehetünk, én nem fogytam ki az erőből és az energiából. És engem is irritál, ha valakibe beleköt, akár van oka rá, akár nincs...és ha a vitát abbahagynám, megint pár hónappal később, amikor jönne a következő felvonás (mert jönni fog), akkor mint hatalmas és fölényes győzelem nézne vissza rá...mert nagyon jól ismerem Fekete Pákó barátunkat, tudom, hogy ezt tenné:P
 
ez sztem nem annyira gyakran látogatott fórum, hogy elrontsa ez az eszmecsere...
 
Privátban nem megy? thx
 
Ha nem vagy tisztában a kontextus szó jelentésével, azon nem nagyon tudok segíteni, de most megint kavarsz. Ha azt mondod, hogy társadalmi megállapodásokról beszélni baromság, azzal kábé azt mondod, hogy nincs értelme a társadalomtudományoknak. Ja, meg amit töriből tanultál erről, az is baromság, persze.

A polgári engedetlenséget hasonlatként kezeltem. Akkor még egyszer: más dolog parasztként beszólogatni egy topicba, és más dolog az, ha nem értesz egyet valaminek az irányelvével? Hányféleképpen fogalmazzam még meg, hogy végre felfogd, hogy mi az két fogalom, ahol te kritikus különbözőség helyett, egyenlőségjeleket gondolsz? Igen, a legkülönbözőbb módokon fogalmazom meg ugyanazt. Ha akarod, előveszem pát könyvemet, és alátámasztom neked, mit mondtak egyes elismert kommunikációkutatók a dologról, de az előbb már elástad magad elől ezt a lehetőséget. Hát bocsi. Ez nekem vág szakmába. Egy diktatúrában is hiába magyarázza a fafejű kádereknek az ember a demokrácia lényegét, de sebaj. A demagóg szócska is jellemző az általam jellemzett szubkultúra vitakörére, te is indokolatlanul használtad. És így a polgári engedetlenséges is hasonlat is helytálló. Újra sebaj.

A Karácsonyt meg milyen alapon kelljen már tisztelni? Jóhetsz a családi erkölcsökkel, meg a keresztényi összetartással, meg mittudomén milyen süket dumákkal, de szólásszabadság van, és ha valaki magasról tojik az erkölcs intézményére, anélkül, hogy bárkit diszkriminálna, annak megvan rá a joga, ahogy nekem is megvan. Használom is. Ezzel szembemenni olyan, mint beperelni Eminemet (Rockstar Gamest ha más kategória jobban tetszik) azért mert trágár, és megrontja az ifjúságot.

Személyeskedést most minimálisan sem engedek meg magamnak, látom rossz irányba vitt ez is.


Dhoj: igazad van, de én kötöm az ebet káróhoz, mert irritál, ha valaki félreviszi az alapproblémát, és nem képes beismerni valamit, hanem helyette tovább inzultálja a vitatársát. Most legitimáltam magam, basszameg
 
Ez valóban jó...bár ilyen alapon ezt minden hétvégén fel lehetne tenni, mint kérdést...de tegyék is csak fel, ezzel is nő a népszerűség
 
2010. január 3-án rendezik meg Szentesen a Hatalom Kártyái versenyt. Játék az egyik legsikeresebb gyűjtögetős kártyajáték Magyarországon. Hol játszódik az 1995-ben indult játék története?
+200
0

a Túlélők Földjén
a Sötét Hold birodalmában
a M.A.G.U.S.-on


Honfoglalón kaptam kérdésnek! Ez már jó irányú reklám!!
 
 
szépen elbeszélgettek a semmiről
 
Nem itt akarom a karácsonyi érzést magamba szippantani, de úgy gondolom, hogy magát a Karácsonyt ettől függetlenül kell tisztelni. Ha valaki egy Karácsonyos topicban atomhulladékokról meg hasonlókról ír, az bárhol, bármikor, bármilyen körülmények között egyszerűen bunkóság, ezen nincs mit szépíteni. Ha meg viccnek szánja, akkor a humorérzéke a romlott kenyérpirító szintjén van. Legalábbis szerintem.

Szóval szerinted ezt a mondatot nem lehet másként értelmezni. Na, én most konkrétan négy MSN-partnerem kértem meg, hogy értelmezze nekem, mit gondol erről a mondatról. Az alábbi válaszok születtek:

- Egy megfáradt (öreg)ember kijelentéséhez hasonlít.
- Egy kétségbeesett megjegyzés
- Egy ember, aki próbálja saját kudarcát poénra venni.
- Ebből semmilyen következtetés nem vonható le

Ez eddig 4 különböző értelmezés. Ha hozzávesszük kettőpnként, akkor ott tartunk, hogy 6-ból 6 különböző értelmezés. Miről beszélünk? Nem lehet másféleképpen értelmezni? Sztem nagyon is. Társadalmi megállapodásokról beszélni meg sztem egyszerűen szólva baromság. Nem létezik egységes társadalmi megállapodás. Vagy, ha létezik, próbáld elmagyarázni ezt egy arisztokratának, egy funkcionális analfabétának, egy munkásembernek, majd egy tudósnak...kíváncsi vagyok, 4-ből mennyi ért egyet...a társadalmi megállapodás nem megy el messzebb a helyesírási szabályokig és néhány nagyon egyszerű stilisztikai megállapodásig, onnantól már ez emberenként szubjektív...ezzel sokan vitatkoznának, de így van. Nincs egységes társadalmi felfogás vagy megállapodás. És ezzel visszakanyarodok arra, hogy rajtad kívül senki nem tett megjegyzést. Hát ezért. Mert amit te mondtál, az egy értelmezés a sok közül...de te tényként állítod be, holott, mint látszik, közel sem az.

Oh, már polgári engedetlenség is van? Újítasz a fogalmi táradon? Gyönyörű, de ha valamiről, akkor polgári engedetlenségről itt aztán szó nincs...és ne gyere azzal, hogy mégis, ismerem ezt a kifejezést, jobban, mint hinnéd...hisz szakmába vág.

Én is be tudlak téged kategorizálni a vitapartnereim közé. Te az a fajta vagy, aki legkülönbözőbb módokon próbálja megfogalmazni ugyanazt, ám újítani mégsem képes. Így összesen annyit tud elérni, hogy választékos stílusban próbálja megismételni saját demagóg, alátámasztás nélküli állításaid. Ilyenekkel már sokszor volt dolgom, de nagy problémát még nem okoztak nekem soha. (na jó, ez az utolsó mondat egy picit tényleg nagyképű volt...de a helyzet kihozta)
 
Az ünnepeket tisztelni? Ha a HKK fórumból akarod a karácsonyi életérzést magadba szippantanim akkor részvétem. Éppen agyfrászom volt, és próváltam vicces formában kiokádni, és az lett belőle. Milyen etikai határokról beszélsz?

De nem értem a nagy moralizálást amúgy sem. Nekem alapvetően nem azzal volt a fő gondom, hogy úgy beszélsz mint Ferenc Ferdi a húszemeletes lóról. A szabályokkal meg úgy látszik nem vagy tisztában, nem nyelvtani problémákról beszélek. Bizonyos társadalmi megállapodások alapján is működik csodálatos anyanyelvünk, teszem azt a "én már nem szoktam topicokat leszólni meg ilyesmi, megvagyok nélküle." féle dolgokat nem tudom, hogy máshogy lehetne értemezni. Nem szegtél meg semmilyen szabályt, erről szó sem volt.

Az, hogy csak én szóltam be neked, az megint más kérdés, és szintén nem érvényesíti az álláspontodat. Az alapgond viszont még mindig ugyanaz, ami tulajdonképpen nem is vita kérdése, hogy nem tudtad a különbséget a két fajta "polgári engedetlenség" között. Ha rábólintottál volna, nem tartanánk itt.

Blogolási pályafutásom alatt sok emberrel kellett már vitatkoznom, de sem vagy teljesen új dolog, pont úgy vitatkozol, mint az átlag szélsőjobbos , attól függetlenül, hogy mi a véleményéd a jelenlegi politikai gebaszról.. Elkavarod az alapproblémát, és lényegtelen mellékdolgokon akadsz fönn. Tessék észrevenni, hogy ez is csak hasonlat volt, nem személyeskedés.
 
Tudod, én nem keresem a balhét...de ha ragaszkodsz hozzá, az a hsz, amit mondjuk a Karácsonyos topicba írtál, az sztem minden etikai határon túlmegy...csak akkor ott, Karácsony napján, amikor elolvastam, nem akartam ebből vitát provokálni, én tisztelem ennyire az ünnepeket...


Igen, léteznek a magyar nyelvben szabályok...csak eddig nem erről beszéltünk. És ebből azt hiszem, nem neked kellene kioktatnod engem, mert tisztában vagyok ezekkel. Nem tudom, hogy a hozzászólásom melyik magyar nyelvi szabályt szegte meg, de ahogy elnézem, akármelyik is az, nem túl jelentős, mert csak nálad csapta ki a biztosítékot...persze, ha meghivatkozod, szívesen utánanézek:P:P
 
Ha tehetnéd, akkor mért nem teszed? Nosza, szólj be!

Persze az egy másik kérdés, hogy ez csak az én fejemben ltezik-e, mivel a magyar nyelv mégis szabályok szerint működik, de hát ki tudja
 
Nyugalom, én is megszoktam már azt, hogy mindenbe megpróbálod belemagyarázni azt, amit gondolsz...elhiheted, ez nekem legalább annyira bökdösi a csőrömet...csak én ritkábban szólok neked emiatt (pedig tehetném). Természetesen a gondolataiddal semmi bajom, azt gondolsz, amit akarsz...de amikor tényeket próbálsz materializálni abból, ami csak a te fejedben létezik, na az már bosszantóbb.

Ez a korábban általam Loch-Ness effektusnak nevezett valami még mindig annyira jellemző rád...ha nem emlékszel rá és van hozzá türelmed, keresd vissza, mire mondtam ezt...
 
Abszolúte nem problémásal, pont a két téma közötti különség fel nem ismerése így mutogatja a hátsóját nekem (nekünk?). Persze, ezt tekinteheted szokásos beszólogatásnak is, és persze, ez nem változtat azon, hogy bökösi a csőrömet, ha valaki ilyen teljesen nyílvánvalóan összekever valamit :P

Sebaj, megszoktam már, hogy direkte semmit sem vagy hajlandó beismerni
 
Eddig nem tudtam, nem figyeltem oda rá...de most, hogy mondod...szép szám, meg kell hagyni...és én anno sokalltam a 240-et
 
azt vágjátok, hogy 1073db topic van?!
 
Aha, szóval a te részedről sem volt több ez, mint a szokásos beszólogatásaid egyike. Így már értem:P

Egyébként megint ügyesek a belelátásaid, csak kicsit problémásak. Nem azért írtam azt, mert felsőbbrendűnek akartam látszani, hanem, mert, amit leírtam, az így van. Mai napig úgy gondolom, hogy több a topic, mint amennyi kellene, elfogadom, sőt, egyetértek azokkal, akik ezt szóvá is teszik. De mivel én már csak bizonyos topicokat használok a fórumon, nekem már mindegy. Összesen ennyit írtam le, persze, van, aki ebbe is többet lát bele...
 
A moderátorokkal szembeni rosszérzés kinyílvánítását illetve a beszólogatást. Pont azért nem írtam le, mert az előző hozzászólásaidból nem úgy tűnt, hogy vágnád a különbséget, miközben felsőbbrendűsködő írásstílusodat fikáztam. Burkoltan, persze. Remélem most már érthető :P
 
"Ha tényleg ennyire faszának vágod az 5 évvel ezelőtti hepajkádat, akkor neked pont kéne tudnod, hogy mi a különbség a kettő között."

Lehet, én vagyok a hülye, de hogy ezzel most mit akartál mondani, arról lövésem sincs
 
Jajj, most ne add ezt a "felülemelkedtem rajta" dumát, mert igen trágyán hangzik. Ha tényleg ennyire faszának vágod az 5 évvel ezelőtti hepajkádat, akkor neked pont kéne tudnod, hogy mi a különbség a kettő között.
 
Egyébként engem a moderáció már nem tud foglalkoztatni...mostanában már csak a legfölső pár, illetőleg néhány kiemelt fórumot használok...én már nem szoktam topicokat leszólni meg ilyesmi, megvagyok nélküle.
 
Nem, utóbbi 2 évben nem foglalkoztam vele...csak most mégis 5 éves évforduló van

Évközben ritkábban fórumozok úgy általában, jóval kevesebb hsz-számmal, mint akkoriban. Időm is kevesebb, a lapötletek is itt vannak, az nálam prioritást élvez, meg úgy általában kevésbé tud lekötni, mint anno. De vizsgaidőszakokban jó feszültség-levezetés...esti tanulás nekem nem megy
 
 | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 |
Nézet:
Hírek, változások | Kérdések | Csere-bere | Stratégiák | Versenyek | Lapötletek | Szavazások | Egyéb

A társalgás szabályai | A legaktívabb fórumok és fórumozók | Moderátori tevékenységek


Főoldal | Túlélők Földje | Ősök Városa | Kalandok Földje | Sárkányölő | Puzzle | Hatalom Kártyái Kártyajáték | Álomfogó Kártyajáték | Káosz Galaktika Kártyajáték | Könyvesbolt | Alanori Krónika | Shadowrun | Battletech | Íróink | Könyvsorozataink | Fórum | Galéria és képeslapküldő | Sci-fi és fantasy novellák | Regisztráció | A Beholder Kft.-ről | Adatvédelmi tájékoztató

© Beholder Kft., 2003 - 2024
E-mail: beholder{kukk}beholder{ponty}hu | Tel.: (06-1)-280-7932

Az oldalon megjelent szöveges és illusztrációs anyagok átvétele, másolása, illetve bármilyen módon történő felhasználása csak a Beholder Kft. engedélyével lehetséges.
A fórumban történő hozzászólások valóságtartalmáért, minőségéért semmilyen felelősséget nem vállalunk.