Vissza a Főoldalra
 

Feliratkozás Hírleveleinkre!
Adatvédelmi Tájékoztató
Ország Boltja 2011 Népszerűségi díj Egyéb kategória II. helyezett Ország Boltja 2012 Népszerűségi díj Hobbi és kellék kategória III. helyezett
Most ingyen kezdhetsz el játszani a Túlélők Földjén!
Kattints ide a részletekért...
Nézz be kártyaboltunkba!
Alfa pakli - Mágusok március 16.
Alfa pakli - Druidák március 16.
Alfa pakli - Boszorkányok március 16.
A pillanat képe
Áradás
(Túlélők Földje)
Küldd el képeslapként!
Hogy miért nem települnek a tenger partjára városok? A választ a képen, az időnként ily módon háborgó tenger képében rejtettük el.
Nézz szét a galériában!
Hétvégi verseny és Legendák Viadala
XLVI. Alanori Mini Olimpia - Eredményhirdetés
Legendák Viadala paklibeküldés
HKK Kódex változások
A Sötétség Kora - helyzetjelentés

A lista folytatása...
Túlélők Földje - Közös Tudatok listája
Aukciós statisztika
Az utolsó Aukciós Napon történtek
Tudatunk hatalma II. (588. tudati képesség)

A lista folytatása...
Versenybeszámolók (19284)
BEHOLDER bácsinak kérdések !!! (8133)
Hétvégi verseny és Legendák Viadala (7)
Versenyhirdető (1827)
Lapötletek (64955)
[HKK Piac] Eladó gyűjtemény (9481)

További témák...
Tegnap leggyakoribbak:
A bajnokság döntősei
A dobogósok
A Nemzeti Bajnok
Az ezüstérmes
A Nemzeti Bajnok akció közben.
3. nap

Utoljára ezt küldték:
Szikrázó manahal
Küldj te is képeslapot!
Doomlord online game
Mágia Mesterei Online Játék
Szerkesztőség:
honlap@beholder.hu
Készítők:
Farkas Zsolt (Speedz)
Szeitz Gábor (Talbot)
Mazán Zsolt (Maci)
Webdesign:
Szirják Csaba (Chaar-Lee)
Szegedi Gergely (GerY5)
Ha hibát találsz a honlapon:
Írj nekünk!
 
"Nincs manája, lent van 3 Gólem szilánkom, kizárt, hogy kiépüljön" - Utolsó mondások könyvéből.
Most tényleg egy 2005-ös példát hozunk fel, hogy lehessen vitázni?
"Ha már sosem akartuk, hogy húzzon védekezésnél akkor miért nem lehetett már a megjelenésnél erratazni mint a Bűbájos Molettánál? Miért várunk vele 3-4 hónapot?"

Erre nagyon egyszerű és prózai válasz. Egy faq nem akkor születik, ha "elnéztük, és nem így gondultuk", hanem, hogy az adott versenykörnyezetben mennyire válik meghatározó lappá. Magyarul, ha egy lap nem úgy készül, ahogy a tesztelők gondolták, de amúgy a lap aktuális verziója nem problémás, akkor nem nyúlunk hozzá, mert felesleges +1 Faq.

Volt egyébként már ilyen. Még régebben a Mithrill gólemre a repülés ikon véletlenül került rá, és egyébként a Tünde Mirca költsége is valahogyan a nyomdai munkálatok során zsz lett, holott a tesztelésen még vp volt. De mindkét lapnál az volt a konklúzió, hogy nézzük meg így, és csak ha para, akkor lesz hozzányúlva. Végül mindkettőnél az lett a konklúzió, hogy bár nyilván erősebb, mint ahogy tesztelték, egyik sem olyan, ami nagyon problémás lenne, így maradtak.

A Molettánál ugyanakkor egyértelmű volt a szituáció, hogy nem csak a szándék volt más, mint a szöveg, hanem a jelenlegi szövegével egy egylapos kombót eredményez, ahhoz nyilván azonnal hozzá kellett nyúlni.

Itt meg egyszerűen az volt a vita, hogy nerfeljünk azonnal, vagy ha már így alakult, nézzük meg, hogy így milyen erős. Korábban az volt a döntés, hogy megnézzük, de ez a pár verseny elég volt annak leszűrésére, hogy a lap e nélkül is nagyon erős, ez a része pedig nyilvánvalóan inkorrekt előnyt ad. Így rátettük, amit kellett.
Nem szigetlakó, hanem szigetőr, ja

Egy felújított teknős, de nem a planktonmester.
Igen, a ködszellemet benéztem.

A Csapatszellem elméletileg igen, a gyakorlatban azért nagyon ritkán. Az oké, hogy a topdeck körében általában ki tud jönni egyért, de az esetek többségében, ha van az ellenfél kezében ismeretlen lap és tudunk antimágiázni, akkor jobban megéri az antimágiát kitenni olyan áron is, hogy mi magunk eldobjunk a csapatszellemet. Szóval elég gyakran jön az 2-ért...
Ja, oké, az első is token.

Ezzel együtt is felesleges. Gyógyító tokennek a Kerubocska sokkal erősebb, a max ép-t növelése tokeneken keresztül meg egy olyan játékmechanika, ami szerintem senkinek nem hiányzik (erre van kismillió más lap).

Skorpiónál szintén van egy másik, majdnem ugyanilyen funkciójú token, az repül, ennek több az élete és a mérgezése, de ezek miatt nincs értelme egy teljesen újat kiadni.

Ami a küklopszot illeti, értem én a hangulati elemét, de ez egy olyan erőtlen lap, hogy még bontotton sem tenném be pakliba. Hasonlítsd össze az Ork harcossal, ami egy token lap! Az sokkal jobb ennél...egy ilyen hátrány mellett egy repülő, minimum 5-6-ot ütő lény az, ami olyan kategóriát képezne, hogy legalább megfontolom, hogy valamilyen pakliba tegyem.
Ereklye: Ez mire jó? Ha eleve ereklye ikon van rajta, akkor semmi szükség az írott képességére. Amúgy egészen marginális az előny, amit adhat, még az ÚN lapok szintjén is.


Szemkötős küklopsz: A második mondatát nem tudom értelmezni...ez így szövegezve azt jelenti, hogy a te lényeid 50% eséllyel őt sebzik, vagyis 50% eséllyel rosszul járunk...


Sziklaskorpió (új): Igazából ebben a formában sok értelme nincs a lapnak, majdhogynem tök mindegy, mennyi a mérgezése, önmagában ez nem igazán releváns képesség. A mérgező lények számától egy ennél hatékonyabb képességnek kellene függenie.


Álomtündér (új): nem tudom, akarunk-e új tókent megint, de annak egy elég komoly tesztelés kell.


Izompuffasztás: Ez végülis egy töltelék lapnak akár rendben is lehet.
Az véletlen volt
Azok a lapok, amiknél a folytonosság van (tehát eddig is játszhattunk vele, csak újrakiadtuk), direkt nem kerültek be, azok csak annyit változtak, hogy lehet őket nagyrészt idézni. Emiatt feleslegesnek éreztem újra írni róla.
Mi?
Ez nekem tetszene.
Ez még nincs teljesen végigbeszélve. Az első elképzelés az volt, hogy 0 ugyanolyan lap, de 4 különböző paklinál sidedal együtt szerintem az azért nagyon meredek. De az biztos, hogy nem fog a menni, hogy valaki kicserél 6 countert 6 másik counterre és az már új pakli. Nyilván, lesz némi idő átcsomagolásra, ha lehetnek átfedések, ebből tuti nem lesz baj.
Oké.

Idézhető a Kyb'er így ERŐSEBB lett!
Tudatosan, azokat a lapokat, amik változatlan tartalommal, gyakorlatilag folytatólagosan jöttek ki, nem elemeztem.
Ja, tényleg.

De az úgy még morbidabb :P
Azért én még emlékszem egy antimágiának eldobott Fénylő horizontra...
Azért egy megjegyzés: nem azért voltak gyors döntéseim, mert sokat gyakoroltam (bár tény, hogy rengeteg időt töltöttem ezzel), hanem mert a draft korai szakaszában megvolt a 4 színem, ami azért ilyenkor jobban leszűkíti a mozgásteret, általában 2-3 olyan lap volt a szettben, ami egyáltalán szóba jöhetett, amik közül kiválasztható volt az adott pillanatban legerősebb. Ha úgy gondoltam volna, hogy tartalékolok egy színt, akkor valószínűleg agyalósabb draftom lett volna.

Amúgy a sok ritka ellenére messze nem volt verhetetlen a paklim, amit mutat, hogy G, Feci és Ricsi ellen is csak 2-1-re tudtam nyerni.
Na ezt jó tudni
Nekem az első az nem probléma, én értem, hogy mi mit jelent. A második viszont engem is zavar.

Illetve még az, hogy a letöltött táblázat rengeteg értelmezhetetlen karaktert tartalmat (legalábbis excelben).
Dönczi Krisztián
Makó Gergely
Horváth Dávid
Simon Richárd
András Bence
Moschnitzka Ádám
Csető Zsolt
Nagy Dániel 4.
Varga Krisztián 2.
Egyed Dávid
Vogel Patrik
Bärnkopf Bálint
Hegedűs Márk
Hundzsa Ferenc
Minyó András
Kurunczi Dávid

Mivel Patrik nem tud holnap részt venni, a 17. helyen én is bejutottam.
Így van, valamit lehet, valamit nem. A Kódex szerint a meccs előtt meg lehet egyezni döntetlenben. Utólag, ellenszolgáltatás fejében módosítani eredményeken azt meg minden létező versenysportban tiltják. Ennyi.

Hogy ez jól van-e így (leginkább az első fele) vagy nem, arról lehet vitatkozni, ha gondolod írj egy üzenetet a hkk@beholder.hu-ra egy kódexmódosítási javaslattal és a tesztelőcsapat meg a kiadó szépen meg fogja vizsgálni.

Az utolsó mondatoddal mélységesen egyetértek: a lehető legjobb dolog, hogy ezzel a véleményeddel kisebbségben vagy.
Mindkét statisztikánál a Nagytanács ítélete (új) és a Nagytanács ítélete (2020) külön lapnak van számítva, holott a kettő ugyanaz a lap.
Akkor had meséljek el neked egy történetet, ami valós, nem fikció, konkrétan Nyugat-Magyarországi Találkozón megtörtént.

Adott két játékos, nevezzük "A"-nak és "B"-nek. Ezenkívül volt egy játékos, nevezzük Z-nek, akinek kb. a játéktudása nem volt erős, annyira a paklija sem, kvázi autowin volt.

"A" az első nap X pontot szerzett, továbbjutó helyen állt.

"B" az első napon X+1 pontot szerzett, szintén továbbjutó helyen.

2. nap első körében egymás ellen játszottak.

"A" megnyerte a meccset, majd a következőt is. Utána viszont 2 erős ellenféltől volt 1-1 veresége, majd az utolsó körben kikapott egy rossz matchuptól. Végül 6 ponttal zárt.


"B" ugyebár kikapott az első meccsen, majd erőnyerő volt. Utána újra volt 2 veresége, majd az utolsó körben összeakadt "Z"-vel, akit legyőzött. Neki is 6 pontja lett. Végül ő utolsó bejutó helyen kijutott, "A" kiesett.

Azért óhatatlanul merül fel a kérdés: ez így igazságos volt?

Értem én, hogy ez azért egy végletes példa, de mégis megmutatja azt a problémát, hogy mi van akkor, ha túl tágan értelmezzük a kijutást. Itt nagyon sokszor 1-1 győzelmen múlik minden és egy könnyű győzelem nem csak 3 pontot jelent, hanem egy fittebb állapotot a köv. körre.

Szerintem el kell dönteni, hogy a nemzeti egy open esemény legyen vagy egy meghívásos! De ha meghívásos, akkor meg kell neki adni egy olyan nívót, hogy tényleg küzdeni kelljen a kijutásért. A 36.8 HSZ pont számomra sem ez a kategória.

Amit utoljára írtál, az sem feltétlenül igaz, mert akár az elején össze is kerülhetnek a kezdőbb játékosok.
Ok, tény, a TOP 16-ba csak szerencsével senki sem jut el.

De ha már te arra kértél, hogy ne csúsztassak, én is had kérjelek meg ugyanerre! Senki semmikor nem írta, hogy az unortodox pakli a jó. Sőt, aki össze tud rakni egy hatékony unortodox paklit, az bizonyosan egy jó játékos. Én azokról az autowinekről írtam, amit mondjuk egy gyengébb ellenfél jelenthet.

6 alkalommal álltam úgy az utolsó forduló előtt, hogy az utolsó meccsem akár a kijutásról is dönthet. Ilyenkor minden apró tényező számít.

Amúgy párszor már próbáltam ütni az asztalt, de csak-csak nem akarta megadni magát. De legközelebb hozok magammal kalapácsot vagy fejszét.
Pár gondolat ehhez:

- A HSZ-feltöltés 60 főig is csak 2019 óta létezik, előtte nem volt. Még emlékszem, hogy Klujbi 2015-ben járt úgy, hogy az egyik utolsó kvalif versenyen az első kijutást nem érő helyet szerezte meg, és a HSZ-ben 21. lett, így nem jutott ki.

- Gice: dolgozom ezen a „mi lett volna, ha” kvalifikációs listán, jövő hétre talán cikk is lesz belőle. Egyébként szerintem Anka Márton is kijutott volna a régi rendszerrel.

- Én nem értek egyet azzal a megközelítéssel, hogy mindegy, mennyien vagyunk a Nemzetin, úgyis ugyanaz a TOP 15-20 ember az esélyes. Mert ha van +10 olyan játékos, akik mondjuk játéktudás alapján nem kellene, hogy ott legyenek és kb. autowint jelentenek az erősebb embereknek, akkor óriási a szerencsefaktor a sorsolásban, hogyha mondjuk valaki mindkét nap kap 1 ilyen ellenfelet. Nyilván ezzel nem azt mondom, hogy mind a 10 extra bejutott játékos ilyen, de azért nem mindegy, meddig van hígítva a mezőny.
Pár kérdésre válaszolok:

Legjobb Amatőr hsz-jutalom: átbeszéljük, de őszinte leszek, én nem fogom támogatni. Egyrészt azért nem, mert a HSZ lehet egy érv a mellett, hogy amatőr játékosok is megpróbálkozzanak a profi környezetben, ami szerintem jó fejlődési lehetőség is nekik, másrészt, mert az amatőr-profi viszony a féléven belül is változhat. Tehát lehet valaki a félév végére lesz profi, vagy közben veszít el annyi régi pontot, hogy amatőr lesz...ilyenkor meg nehéz lenne egy igazságos rendszert kialakítani.

Bírói lap: ahogy a cikkben is benne van, itt alapkövetelmény lesz, hogy a bíró nem játszhat. De ezen felül is csak a nagyobb, dedikált versenyen való bíráskodásért jár, tehát egy 8-10 fős versenyekért nem. Hogy hol húzzuk meg a határt, az még kérdéses, én azt gondolom, hogy a kiadói és a kiemelt vidéki versenyekért fog járni, a többi még kérdőjeles. Ennek egyszerűen az a megfontolása, hogy bizonyos létszám fölött már muszáj a nem játszó bíró. És azért egy máshogy is megszerezhető full art lapról beszélünk, hogy ezáltal ne lehessen
versenyelőnyhöz jutni.
Mondjuk ha ennyi erős ritka megjelenik egy színből, akkor azért várható, hogy nem egy ember fog csak meríteni belőle
Ismét frissítek egyet, mert sokan fizettetek és lett 2 új nevezőnk:

Aranyi Ákos (fizetett)
Barnkopf Bálint (fizetett)
Benke Róbert (fizetett)
Béres Gergely (fizetett)
Bögös Dániel (fizetett)
Brandt Gergely (fizetett)
Buzás Norbert (fizetett)
Czirkos Dániel (fizetett)
Dönczi Krisztián
Gulyás Róbert (fizetett)
Hajdú Roland (fizetett)
Hartner Gergely (fizetett)
Hegedűs Márk
Hibbey Levente (fizetett)
Hódossy Máté
Hundzsa Ferenc (fizetett)
Király Zsolt (fizetett)
Kurunczi Dávid
Leitner István (fizetett)
Makó Gergely (fizetett)
Minyó András
Moschnitzka Ádám (fizetett)
Nagy Dániel
Poroszkai László (fizetett)
Sallai Gábor
Schreindorfer Károly (fizetett)
Schróth Dániel (fizetett)
Simon Richárd (fizetett)
Szilágyi Csaba
Varga István 2. (fizetett)
Varga Krisztián 2. (fizetett)
Vasvári István (fizetett)
Véber Richárd
Vincze Győző
Vogel Patrik (fizetett)

Aki önállóan az első napra nevezett:

Körőm Attila (?)


Akik önállóan a második napra neveztek eddig:

Kékesi László
Kendi János
Körőm Attila (?)
Kövér Attila
Szalai Dávid

Aki csak a 3. napra nevezett:

Ádámszky Ádám (?)


Amit az eseménynél is leírtam: mindkét nap 6-6 fordulót tartunk fixen, a győzelmek számától függetlenül. Erre azért van szükség, mert a 2. napon már van arra is matematikai esély, hogy muszáj legyen 6 fordulót tartani, de azt nem akarom megkockáztatni, hogy a 2 napon nem ugyanannyi fordulót tartunk. Szóval ezzel kapcsolatban nem szeretnék vitát. És emiatt kérném mindenkitől a pontos érkezést is!
Frissítek megint egy listát.

Kérem, aki eddig nem rendezte a nevezési díjat, a héten tegye meg, mert le kell adnom a rendelést!

Aranyi Ákos (fizetett)
Barnkopf Bálint (fizetett)
Benke Róbert (fizetett)
Béres Gergely
Bögös Dániel
Brandt Gergely (fizetett)
Buzás Norbert (fizetett)
Czirkos Dániel (fizetett)
Dönczi Krisztián
Gulyás Róbert (fizetett)
Hajdú Roland (fizetett)
Hartner Gergely (fizetett)
Hegedűs Márk
Hibbey Levente (fizetett)
Hundzsa Ferenc (fizetett)
Király Zsolt (fizetett)
Kurunczi Dávid
Leitner István (fizetett)
Makó Gergely (fizetett)
Minyó András
Moschnitzka Ádám
Nagy Dániel
Poroszkai László (fizetett)
Sallai Gábor
Schreindorfer Károly (fizetett)
Schróth Dániel
Simon Richárd (fizetett)
Szilágyi Csaba
Varga István 2.
Varga Krisztián 2. (fizetett)
Vasvári István (fizetett)
Véber Richárd
Vogel Patrik (fizetett)
Frissítek a listán, mert bár a létszám extrém módon nem emelkedett, sokan fizettek a legutóbbi frissítés óta.

Aranyi Ákos (fizetett)
Barnkopf Bálint
Brandt Gergely (fizetett)
Béres Gergely
Bögös Dániel
Buzás Norbert (fizetett)
Czirkos Dániel (fizetett)
Dönczi Krisztián
Gulyás Róbert (fizetett)
Hajdú Roland (fizetett)
Hartner Gergely (fizetett)
Hegedűs Márk
Hibbey Levente
Hundzsa Ferenc (fizetett)
Király Zsolt (fizetett)
Kurunczi Dávid
Leitner István (fizetett)
Makó Gergely (fizetett)
Minyó András
Moschnitzka Ádám
Nagy Dániel
Poroszkai László (fizetett)
Sallai Gábor
Schreindorfer Károly (fizetett)
Schróth Dániel
Simon Richárd (fizetett)
Szilágyi Csaba
Varga István 2.
Varga Krisztián 2. (fizetett)
Vasvári István
Véber Richárd
Vogel Patrik (fizetett)

A társalgás szabályai | A legaktívabb fórumok és fórumozók | Moderátori tevékenységek


Főoldal | Túlélők Földje | Ősök Városa | Kalandok Földje | Sárkányölő | Puzzle | Hatalom Kártyái Kártyajáték | Álomfogó Kártyajáték | Káosz Galaktika Kártyajáték | Könyvesbolt | Alanori Krónika | Shadowrun | Battletech | Íróink | Könyvsorozataink | Fórum | Galéria és képeslapküldő | Sci-fi és fantasy novellák | Regisztráció | A Beholder Kft.-ről | Adatvédelmi tájékoztató

© Beholder Kft., 2003 - 2024
E-mail: beholder{kukk}beholder{ponty}hu | Tel.: (06-1)-280-7932

Az oldalon megjelent szöveges és illusztrációs anyagok átvétele, másolása, illetve bármilyen módon történő felhasználása csak a Beholder Kft. engedélyével lehetséges.
A fórumban történő hozzászólások valóságtartalmáért, minőségéért semmilyen felelősséget nem vállalunk.