Vissza a Főoldalra
 

Feliratkozás Hírleveleinkre!
Adatvédelmi Tájékoztató
Ország Boltja 2011 Népszerűségi díj Egyéb kategória II. helyezett Ország Boltja 2012 Népszerűségi díj Hobbi és kellék kategória III. helyezett
Most ingyen kezdhetsz el játszani a Túlélők Földjén!
Kattints ide a részletekért...
Nézz be kártyaboltunkba!
Zén Legendái: Kísértetjárás május 21.
Alfa pakli – Káoszhorda március 12.
Alfa pakli – Varázslények március 12.
A pillanat képe
A kos rend szerzetese
(Ősök Városa galetki)
Küldd el képeslapként!
Minden becsületes, értelmes galetki ellenfele, az Ellenség szolgája ez a renegát. A fekete kos rendje sajnos egyre több csalódott, renegáttá vált galetkit tömörít, és indít harcba az Ellenség nevében.
Nézz szét a galériában!
Beholderes HKK verseny május 21. - Versenybeszámoló
56. BEHOLDER TALÁLKOZÓ 2022.06.18. PROGRAMJA
LVII. Alanori Olimpia
30 éves a Túlélők Földje
Résföld lapbemutató 1. hét

A lista folytatása...
Országjáró feladat 2020
Országjáró feladat 2019
Hatalom Kártyái verseny - 2022. május 28., Phantom Games
Hatalom Kártyái verseny - 2022. július 9., Kaposvár 6.

A lista folytatása...
Beholderes HKK verseny május 21. - Versenybeszámoló (4)
HKK kérdés? (46193)
Résföld lapbemutató 1. hét (172)
Résföld (19)
[HKK Piac] Gyakori / nem gyakori lapok (3204)
Előrendelhető a legújabb Zén Legendái minikiegészítő: Kisértetjárás (47)

További témák...
Tegnap leggyakoribbak:
A bajnokság döntősei
A dobogósok
A Nemzeti Bajnok
Az ezüstérmes
A Nemzeti Bajnok akció közben.
3. nap

Utoljára ezt küldték:
Az alakváltás mesterfokán...
Küldj te is képeslapot!
Doomlord online game
Mágia Mesterei Online Játék
Szerkesztőség:
honlap@beholder.hu
Készítők:
Farkas Zsolt (Speedz)
Szeitz Gábor (Talbot)
Mazán Zsolt (Maci)
Webdesign:
Szirják Csaba (Chaar-Lee)
Szegedi Gergely (GerY5)
Ha hibát találsz a honlapon:
Írj nekünk!
 
Jajjj, előre félek szegény Drakolder Metronompulzusgenerátortól, hogy arról mit fogtok mondani.
Maradni fognak xenok, rengeteget teszteltünk belőle, több kijön még ebben a kiegben is, szerintem tényezők lesznek a versenyasztalokon.
Röviden a véleményem ezekről, ami szóba jött:

1. A Művészek céhe nerfelésével szerintem is a Termomágikus indikátor az RC egyértelműen legerősebb lapja.

2. RF-ben nem lesz olyan lap, ami az Indikátornál erősebb.

3. Azzal nem értek egyet DK-val, hogy az RF erősebb lenne a HD és KL kiegeknél. Vannak benne erős lapok, de össz. átlagban szerintem már egyértelműen gyengébb (különösen a HD-hez mérten, ami szerintem talán erősebb is a KL-nél). Az RC-vel összehasonlítva már érdekesebb (ez a két kieg ugyebár egyszerre lett szinte tesztelve), annál szerintem egy hangyamorzsával erősebb, ami leginkább annak tudható be, hogy mivel a céhszabály sok helyett "elvett" az RC-ből, a klasszikus good stuff lapokból ide picit több jutott.

4. Szerintem ebben a kiegben nincs a goblin katapultőrnél erősebb lap.

5. A holnapi lap lehet, hogy a kieg legerősebb lapja (szerintem az, de nyilván lehet velem vitatkozni), de az nem kérdéses, hogy TOP5 lap. Úgyhogy az egy jó viszonyítási alap lesz a legmagasabb szint terén.
Megpróbálhatod, de én nem számítok arra, hogy tömeges UR nyerés lesz belőle.

Én még akkor teszteltem Korláttal, amikor úgy próbáltunk játszani, hogy minden kör előtt lehetett Mulliganezni. Az mondjuk durva volt, mert aznap a 11 meccsemből tényleg 8-szor lett nálam végül Teki bölcsi. De még ezzel együtt is csak 2/4-et hoztam aznap, egyszerűen mert magában a Korlát koncepcióban nem volt több, még mindig voltak durván rossz matchupjai (persze tudom, a tesztelés nem az éles verseny, de azért akkor is...).

Azért a 3 meccs alatti 1 Mulligannel szerintem ez kisebb para lesz, a mellett, hogy továbbra sem egy kívánatos dolog. Egyik legerősebb ellenérv ez a Mulligan ellen, de arra nem számítok, hogy mostantól minden 2. versenyt Korlát nyer.
Pont ez az, hogy te nem véleményt írtál le, hanem tényállítást fogalmaztál meg.


Ha korlátozással túl erős lesz, akkor szerintem tiltani kell ezt a lapot és ezt fogom javasolni a tesztelőcsapatnak --> ez egy vélemény.

"Ha ez a szabaly a korlatozas / teki bolcsi komboval durva lesz, az utobbi kap egy tiltast es kesz." --> ez egy jövőre vonatkozó tényállítás (amiről mellesleg még soha, semmikor szó sem volt eddig).


Nagyon nagy a különbség.
*jav. kipróbáljuk, hogy versenyeken hogy működik.
Azért a rend kedvéért nem árt tisztázni.

A Mulligan szabály kapcsán eddig egyetlen egy dologról született döntés: hogy egy meghatározott ideig tartó tesztidőszakban kipróbáljuk. Arról nem, hogy ez végleges jelleggel bevezetésre került, arról meg főleg nem, hogy akármilyen lapot a Mulligan szabály kedvéért nerfelni fogunk.

Ha bárki - akár a kollektív döntés látszatát keltve - ennek ellenkezőjét írja, az maximum a saját szubjektív véleményét fejezi ki a kérdésről, biztosan nem a tesztelő csapatét.

Egyébként az 100%, hogy én egyetlen lap tiltását/nerfelését sem fogok megszavazni a Mulligan szabály kedvéért.
Ilyen ötlet egyébként fel is merült, hogy csak bizonyos lap felett lehet epikus követőt használni. De ebből végül nem lett semmi.

Én különben még nem vetném el azt az opciót sem, hogy maradjon 18 a max. ép, és a 6 max. ép-t lehessen növelni egyszeri aktusként a jelenlegi konstrukcióval. És az azért rosszabbul érintené a kevés lényt játszó deckeket.
a azt hiszem, félreértettem, amit írtál. Igen, a korlátozás az valóban egy necces pont, ez a része engem is zavart a tesztek alatt. A jelenlegi verzióban amit tesztelünk (gondolom erről lesz szó a cikkben) ez már kisebb gond, mint az elején, de ettől még valós.
Eddig végig úgy teszteltük, hogy semmilyen ilyen kapcsolódó hatás nem működik. Ráadásul a Muligan alapvetően kézcsere, pakliba keverés, nem dobás/dobatás.
Zoun, az ajándékozó
"Tehát annyi bizonyos, hogy a kockadobást megnyerő játékos előnye igen jelentős mértékben lecsökkent."

Ezt akkor tudnánk csak biztosan, hogyha azt mértük volna, hogy kinél hányszor volt a kezdés joga...így ez nem biztos.
Én úgy tudom, hogy jelenleg nincs kaposvári viszonteladó.

Amit tudsz tenni, az vagy az, hogy a Beholdertől közvetlenül rendelsz, esetleg engem vagy a Hartner Gergőt megkéred, hogy rendeljünk neked a saját nevünkben (mindkettőnknek van egy viszonylag korrekt kedvezménye a BDV-n), és utána eljuttatjuk neked (legegyszerűbb valamelyik kaposvári versenyen átadni).
"Amennyiben mégis kezdeni akartok valamit a mezővel, ne nerfeljétek. Módosítsatok szabályt, hogy ha letiltják a követődet és/vagy szabálylapodat akkor a letiltott narancsok helyett lapot húz (vagyis nem húz kevesebbet) az illető. Szerintem ez lenne korrekt. Mező vállalja, hogy letilt, de akkor azt is, hogy az ellen 5 lappal kezd."


Ez kb. a Mező kiherélése lenne, mert 5 lapról, side után jóformán minden deck meg tudná fordítani. Ennél kisebb gyengítést jelentene a nerf.
Ez a cél hosszú távon. Kiegről kiegre törekszünk, hogy az átlag IK picit növekedjen a kiegen belül.
A jelenlegi para az, hogy a második körben az egyik játékos egyenlő lappal és +2 manával van.

Akkor a nem kezdő játékos első körében +1 manája és +1 lapja volt az ellenfélhez képest. Ez nekem lényegesen nagyobb előnynek tűnt.


Egyébként abban egyetértünk, hogy itt teljesen egzakt statisztika nem lesz.
Ezt a verziót nem próbáltuk, de a "második játékos, első kör 2 vp-t" azt soha többet nem akarom látni semilyen formában (hacsak a 2. játékos lapelőnye nem szűnik meg). Az első körös, a másikhoz képest +1 vp ill. +1 lapos megindulásból éppen elegem van...
Nyilván egy kipróbálásból még nem lesz baj, erre, ahogy a tesztelői csoportban is írtam, nyitott lennék.

Ugyanakkor azzal már vannak gondjaim, hogy ez a következő 1-2 Beholderes versenyen legyen:


- 2 korlátozott formátum jön, amiből ráadásul az egyik káosz és azért a legfontosabb, legrelevánsabb statisztikák mégis a hagyományos versenyekből meríthetők.

- Jelenleg még nem tartunk ott, hogy az új kiegészítő, az új szabály, az extra rotáció után hol tart a meta. Döntenünk kell arról, hogy hozzányúlunk-e a Művészek céhéhez, az Indikátorhoz, esetleg a Céhtitkárhoz, látni kell, hogy ezek a problémák megoldják-e magukat, vagy ennél több kell. Ha ezzel egyidejűleg kezdünk el valami mát is tesztelni, akkor elmosódik az egész, nem lehet tudni, hogy változásnak mik a pontos okai.

Én ezt picit még ezek miatt tolnám, illetve ha esetleg lenne vidéki helyszín, aki nyitott az új szabály tesztelésére, akkor rájuk bíznám!
Épületekből komplett Zén jelenik meg idén és a Résföldben is kapnak 1-2 érdekes lapot
Ilyen szempontból a márciusi kétszínű verseny érdekes lehet, mert ott nem lehet kitrükközni a céh színét, tehát csak akkor tudják használni, ha használnak kék színt. Az sokatmondó lesz.
Ja, csak annyi, hogyha 100 fölötti nevező lesz, akkor a te szerveidet adjuk el délszláv kereskedőnek és abból finanszírozzuk az extra díjazást! De semmi lényeges, ne aggódj!
A minimumnak azt gondolom, hogy hsz-t semmiképp se kaphasson senki a 2 versenyért...tehát aki szombaton megy, az vasárnap már ne.

De el tudom fogadni azt is, hogy egy ember egy helyre mehet.
1. Ez egy hosszabb vita volt tesztelők körében is, hogy mi legyen. Végül úgy döntöttünk, hogy bontotton mindenféle használhatósági korlátozást igyekszünk minimalizálni (Céhtanács főtitkára kivételével), ezért talán nem annyira para. Eleve nagyon minimális a matematikai esélye annak, hogy valaki 4-5 céhet kibontson, ha pedig valaki ezt teszi, azzal a pakliját fel kell töltenie extra tölteléklapokkal (ugyebár eleve 5-tel kevesebb pakliba tehető nemgyakorija van és még +5 lap a pakliban), és egyáltalán nem biztos, hogy ez egy erősebb decket eredményez, mintha kevesebb céhhel épít fel valaki egy kevesebb lapos decket.

2. Ezzel meg is válaszoltam, hogy igen

3. Szerintem 40 biztosan lesz, de itt azért megvárom Miklóst a végleges válasszal.
"Maradjunk annyiban, hogy ezután már sosem lesz olyan a Fókusz, mint régen" - idézet 2018-ból
A Torzítón márcsak azért is érdemes elgondolkodni, mert az említett 3 lapból, ami végül csak nyáron jelenik meg, 2 történetes éjfatty

A tesztelésen egy több éjfattyat használó koncepciót raktam össze, amiben a Torzító is benne volt, itt most ezt a vonalat teljesen kiszedtem, de igen, a Torzító simán befér a barátai nélkül is.
Sokféleképpen összerakható a pakli.

Én amikor keltetőztem, használtam 3 céhet és 3 Szakavatott goblint betettem melléjük, mert a Tharr céhhel kemény volt. Igaz, akkor már nem árt valami KF-tárgy is.

Szóval sokféleképpen összetehető.
Nem, ez mindig a tesztelők külön versenye. Mivel a tesztelők egy éve ismerik a lapokat, nem lenne fair a bontotton való részvételük, ezért van nekik ezt a külön verseny. De ha oda meg mást is beengednek, ismét előkerül ez a probléma.
Én egyébként nem így gondolom. A céhek mókás és érdekes lapok lesznek, de nem biztos, hogy önmagában győzelmet hoznak. Egyfelől nagyon nem mindegy az sem, hogy milyen céhaktiváló lapokat húz az ember, mert ha azok gyengék és nett lapveszteség a céhaktiválás, akkor nem biztos, hogy annyira jól járunk. ráadásul van pár céh, ami eléggé be tud blankulni, pl. a barna bármennyire errős, ha nincs hozzá KF tárgyunk, akkor 4-5. körtől kb. semmire nem jó.

Fognak a céhek számítani, de a pakli kioptimalizálása szerintem ebben a környezetben kifejezetten nagyobb kihívást jelent majd, mint egy sima bontotton.
Érdekes, mert én meg pont azt látom, hogy van kb. 60-70 tüzes lap a jelenlegi környezetben is. Szerintem bőven összerakható belőle erős direktsebző pakli.

De egyébként igen, a következő kiegészítőben lesznek olcsóbb tüzes lapok.
Olyan előírás nincs, hogy a céh színéből kötelező egy lapot használni, tehát ha mondjuk hagyományos versenyen egyszínű piros paklival indulsz, nyugodtan betehetsz egy fekete és egy barna céhet. Csak akkor side után is csak ebből a 3 színből állhat a paklid, nincs olyan opciód, hogy más színekkel variálj a kiegészítő paklidból.

A társalgás szabályai | A legaktívabb fórumok és fórumozók | Moderátori tevékenységek


Főoldal | Túlélők Földje | Ősök Városa | Kalandok Földje | Sárkányölő | Puzzle | Hatalom Kártyái Kártyajáték | Álomfogó Kártyajáték | Káosz Galaktika Kártyajáték | Könyvesbolt | Alanori Krónika | Shadowrun | Battletech | Íróink | Könyvsorozataink | Fórum | Galéria és képeslapküldő | Sci-fi és fantasy novellák | Regisztráció | A Beholder Kft.-ről | Adatvédelmi tájékoztató

© Beholder Kft., 2003 - 2022
1680 Budapest, Pf. 4 | E-mail: beholder{kukk}beholder{ponty}hu | Tel.: (06-1)-280-7932

Az oldalon megjelent szöveges és illusztrációs anyagok átvétele, másolása, illetve bármilyen módon történő felhasználása csak a Beholder Kft. engedélyével lehetséges.
A fórumban történő hozzászólások valóságtartalmáért, minőségéért semmilyen felelősséget nem vállalunk.