Vissza a Főoldalra
 
Feliratkozás Hírleveleinkre!
Adatvédelmi Tájékoztató
Ország Boltja 2011 Népszerűségi díj Egyéb kategória II. helyezett Ország Boltja 2012 Népszerűségi díj Hobbi és kellék kategória III. helyezett

Most ingyen kezdhetsz el játszani a Túlélők Földjén!
Kattints ide a részletekért...
Nézz be kártyaboltunkba!
Zén Legendái: A fény gyermekei szeptember 18.
A pillanat képe
Ra'ronn
(Ősök Városa galetki)
Küldd el képeslapként!
"Ra'ronn jól fel volt készülve az Ősök Városa legerősebb varázslatainak kivédésére. Arra azonban nem számított, hogy egy parányi energiatüske öli majd meg." - részlet Zoregblum professzor Hegymélyi Ki Kicsoda? c. művéből
Nézz szét a galériában!
HKK Legendás cél - Homokdűnék
Hatalom Kártyái Nemzeti bajnokság 2021
Ajándéksorsolás Szeptember – Eredményhirdetés
Hatalom szövetsége 49. félév eredményhirdetés
Ajándéksorsolás Október

A lista folytatása...
Országjáró feladat 2019
Hatalom Kártyái - Profi versenyzők listája
Hatalom Kártyái - Lezajlott versenyek
Hatalom Kártyái verseny - 2021. október 9., Székesfehérvár

A lista folytatása...
HKK Legendás cél - Homokdűnék (16)
[HKK Piac] Eladó lapok (141601)
HKK kérdés? (45848)
HKK pakliszerkesztő (188)
Jégmágus kt. alakulna (9357)
Humoros ötletek (3165)

További témák...
Tegnap leggyakoribbak:Utoljára ezt küldték:
Aranytigris
Küldj te is képeslapot!
Doomlord online game
Mágia Mesterei Online Játék
Szerkesztőség:
honlap@beholder.hu
Készítők:
Farkas Zsolt (Speedz)
Szeitz Gábor (Talbot)
Mazán Zsolt (Maci)
Webdesign:
Szirják Csaba (Chaar-Lee)
Szegedi Gergely (GerY5)
Ha hibát találsz a honlapon:
Írj nekünk!
 

XLIV. Beholder találkozóAz idén megújult formában tartott íjászverseny ismét nagy népszerűségnek örvendett. Sokan próbálták ki, hogy fél év alatt mennyit fejlődött a dobó szakértelmük Két versenyben is láthattuk, hogyan bánnak a tapadókorongos nyilakkal a játékosok. Az első versenyben egyénileg, a másodikban 2 fős csapatok lőhettek. A csapatverseny nehezítve volt, itt ugyanis a lövő játékos szemét letakartuk, tehát „vakon” kellett a céltáblába találni. A társ segíthetett instrukciókkal, hogy merre célozzon, de azért így sem volt egyszerű. Mind a két játék jó hangulatban telt, ami biztató jel arra, hogy a következő találkozón is versengjenek az íjászok. A versenyekben TF-es, Végzetúr és a HKK játékosok egyaránt jeleskedtek most. A csapatversenyben a TF-esek voltak a jobbak. A dobogós helyezettek még arany, ezüst illetve bronz érmet is kaptak. Köszönjük a részvételt és gratulálunk a nyerteseknek!

Két 10 fős csapat mérhette össze a mutogatási tudását 4 témakörben: Tél-téli sportok, Ünnep, Beholderes tárgyak, varázslatok, Híres film, rajzfilm karakterek Nehézséget csak pár feladvány okozott, az is leginkább azért, mert például nem ismerték a mutogatni való film karaktert.

A játékosok egy nagyon cuki Mikulás sapkában mutogattak. A játék végén az A csapat volt az ügyesebb. Ezt a csapatot fele-fele arányban TF-esek és VÚ-sok alkották. A B csapatban már HKK-s és ŐV-s játékos is részt vett. Gratulálunk a nyertes csapatnak, és persze a második helyezett B csapatnak is. Nyereményeik TF-es, VÚ-s vagy ŐV-s tárgyak és a legújabb HKK kiegészítő voltak. Valamint – természetesen – mikulás csoki és mikulás sapka.

A TF és VÚ játékosok mérték össze a tudásukat és játékos kedvüket a szokásos versenyben.

A játék elején még csak tippelni lehetett, hogy kinek lesz majd Déjá vu érzése az elsőség megszerzésekor. A játékosok egyik része az írásbeli feladatokat oldotta meg, másik része pedig a színpadon a mozgalmasabb kihívásokat próbálta meg teljesíteni. A szokásos jó hangulatú mókás csapatversenyt idén a TF-es csapat nyerte meg. Hosszú idő után a VÚ-sokat letaszították a TF/VÚ csapatverseny trónjáról, de jövő nyáron újabb összecsapásban jöhet a visszavágó.

A TF-es csapat nyereménye az összes TF-es karakternek +10% TP a leölt szörnyekre 1 hónapon keresztül, ami december 2-án indul, és az ünnepek miatt kicsit tovább, január 11-ig tart. Gratulálunk a nyertes csapatnak! Természetesen a 2. helyezett VÚ-s csapat tagjai is részesültek nyereményben.

A hagyományos Végzeturas csapatverseny, A Bolygó Ura idén is kapott néhány újítást. Az ötfős csapatok által kapott feladatoknak ezúttal volt egy bronz, egy ezüst és egy arany nehézségi fokozata is. A megoldásokért a csapatok virtuális ősköveket kaptak, amelyeket el lehetett költeni ubobtánium és kryxónium fókuszra, relikviakuponra valamint templomkristályra. A verseny végén a nyert összeg egy részét minden csapat kockáztathatta egy párbajban egy másik csapat ellen, megduplázva, vagy elfelezve a kockáztatott összeget.

A verseny jó hangulatban zajlott, az öt csapatból kettőnek a tagjai is megszerezték a mesés unobtánium fókuszt.

Ezen program során eldugott borítékokat kellett megtalálni a szemfüles játékosoknak. Bárki kereshette őket, nem kellett külön nevezni a játékra. Aki megtalálta, az beválthatta a benne talált kincset. Tombola szelvényeket, Beholder ajándékcsomagokat, HKK-t, TF/VÚ/MM-es tárgyakat sikerült begyűjteni kincsvadászoknak. A mostani vadászaton csupán 3 darab borítékot nem sikerült megtalálni a magas felderítés szakértelemmel rendelkező játékosoknak. Ezek a borítékok most már a művelődési házat felújító munkásoké lesznek. Nagyon lelkesek voltak a kisgyerekek, akik az utolsó pillanatokig is még kutattak a meglévő borítékok után.

A bejáratnál 20 játékos kapott egy fél-fél képet. Ezeket kellett összepárosítani és úgy leadni. Elég sokan megtalálták a képes párjukat, így többen örülhettek a nyereménynek.

A találkozó területét ellepték a sárkányok. Ezeket kellett begyűjteni, de legalább 9 db-ot. Erre azoknak volt lehetőségük, akik erről a bejáratnál kaptak információt a programjukkal együtt. A sárkánybegyűjtés sikeres volt. A játékosok TF, VÚ vagy HKK nyereménnyel lettek gazdagabbak.

Hamarosan érkezik a Mikulás. Sajnos a zsákja üres volt, ezért kellett összegyűjteni legalább 10 db finomságot, amit a zsákjába tehet. A bejáratnál egyes játékosok véletlenszerűen kaptak lehetőséget, hogy részt vegyenek ebben a játékban és esélyük legyen a jutalomra, ha sikerül a kellő mennyiségű tárgy begyűjtése. A Mikulás csomag küldetés is sikeres volt, mert összegyűlt a megfelelő mennyiségű csoki, cukorka így a lelkes segítők át is vehették a jutalmukat.

Egy fantasy írót, annak egy idézetét, vagy egy könyvének a címét kapták meg a játékosok véletlenszerűen a bejáratnál. Ezeknek a játékosoknak kellett összepárosítani az írót az idézettel vagy a könyvének a címével, attól függően, hogy mi van a feladatban. A két játékosnak tehát össze kellett találkozni, és együtt jelentkezni a megadott helyen, hogy a nyereményt megkaphassák. Minden páros nyerhetett valamit a saját játékában, akinek sikerült megtalálni a párját.

Többféle minijátékot lehetett kipróbálni most. A Beholder Mini-szójátékban különböző kategóriák voltak pl. Mitológiai lények, Beholder könyvsorozat, fővárosok, 100 híres ember stb. amikből betűk megadásával kellett időre kitalálni a gép által 'gondolt' szót.

A Beholder Memóriajátékban a beholder weboldalon a baloldalon található A pillanat képeiből válogattunk. A hagyományos memóriajáték szabályok voltak itt is érvényben, tehát nem volt ismeretlen a játékosok számára.

Az Elmetágítás játék volt most újdonság a TF játékosok számára. A VÚ-sok már Kvíz Olimpia néven ismerik. Itt a résztvevők 25 kérdésre válaszolnak 6 perc alatt. Általános kérdések voltak, kiszedtük ebből a VÚ-s kérdéseket. 25 kérdésre 1 játékosnak sikerült csak jól válaszolnia, de 23-24 jó választ több játékos is adott. 16 jó választól már lehetett nyereményt bezsákolni.

Kétfélé kvízzel és egy kódfejtő játékkal készültünk a mentális felfrissülésre vágyó játékosoknak.

A Beholder Kvíz és a Képes Kvíz elég sok játékost megmozgatott mentálisan. Voltak persze, akik csak tippeltek és voltak, akik komoly akna munkát folytattak, hogy kiderítsék a lehetőleg jó válaszokat. A 10-10 kérdésre 1 játékos adott le tökéletes megoldást, de több 9 és 8 találatos szelvényt kaptunk. 10-10 játékos vehette át a jutalmát saját játékán belül.

Újdonság volt a Beholder Okos Kód, ami a korábbi Beholder Kód játékunk modern verziójának is nevezhető. QR-kódokat kellett leolvasni az okostelefonnal és megoldani a feladatot, amit a kód adott. A játékot kedveltétek, sok jó megfejtés érkezett, még akkor is, ha az egyik feladatnál nagyobb volt a kihívás a tervezettnél… Egy vérbeli szerepjátékos minden akadályt legyőz! Ebben a játékban is 10 szerencsés örülhetett a nyereménynek.

A Túlélők Földje játékban hamarosan új területen, a Létsíkokon is lehet majd kalandozni.
Ennek apropóján tartottunk a délutáni órákban még egy mókás vetélkedőt a TF-eseknek, amikor a VÚ játékosok a fórumon voltak. A Tűz és a Víz csapatnak volt lehetősége, hogy a 4+2 feladatban részt vegyenek. Válaszolhattak kérdésekre az Élet és a Föld kategóriában. Kiderült, hogyan bánnak a Levegővel, amikor pingpong labdákat kellet fújni egy asztalon a másik játékos térfelére. A tippelés tudásukat is fejleszthették, amihez Pozitív és Negatív jellel ellátott dobókockával kellett dobálniuk. Az utolsó feladatban a Mágia vagyis a varázslatok ismerete kapott helyett.
A csapatoknak két háttérfeladatot is meg kellett oldaniuk, hogy biztosak lehessenek a győzelemben.
Az egyikben TF-es történelmi eseményeket kellett időrendi sorrendbe tenni, a másikban pedig titkosírást kellett megfejteni, aminek a megoldása. szintén egy létsík neve volt: Káosz.
A jó hangulatú kis versenyt a Tűz csapat nyerte meg, akiknek gratulálunk, jutalmuk egy Beholderfej medál + szint/20 fejlődéskő volt. Természetesen a II. helyezett Víz csapat is részesült egy kis jutalomban. Nyáron ismét várunk benneteket hasonló csapatversennyel.

A tombolán TF-es, VÚ-s, HKK-s nyereményeken kívül sok meglepetés nyereménynek is örülhettek a szerencsések A fődíj, egy Beholder ajándékcsomag volt csupa remek ajándékkal, kiegészítve egy 5000 Ft-os beholderes vásárlási utalvánnyal is, amit egy VÚ-s játékosunk vihetett haza. Gratulálunk neki is még egyszer, és persze az összes nyertesnek. A Tombolán a szokásos jó hangulat volt, kedves tapssal bíztatta a közönség a nyerteseket a színpadra érve. A fődíj után még egy cuki sárkányt is kisorsoltunk, ami egy TF játékosnál lelt majd otthonra.

A két „levelezős” játékunk rajongóinak ismét voltak extra programok/lehetőségek. A Túlélők Földje játékosoknak fórumot tartottunk, ami jó hangulatban telt el és ezúttal vagy két órásra is sikeredett. Volt Titanitdukát Aukció, valamint Túlélők Földje licit, a játékosok megkapták az Olimpiai forduloikat is. Az olimpiai nyereményekkel párhuzamosan kiosztottuk a Vlagyimir-díjakat is. Az Ősök Városa játékosoknak aranydukátból vásárlási lehetőség is volt.

A Végzetúr játékosok számára is tartottunk fórumot. A VÚ játékosok is licitálhattak tárgyakra a liciten. A nagyteremben több számítógépen is minijátékokkal lehetett játszani. A vállalkozó kedvűek forgathattak szerencsekereket vagy válaszolhattak a kérdésekre a Kvíz olimpián. Nyereményeik játékon belüli tárgyak voltak.

Az ezúttal is pörgős, egyenes kieséses formában zajló HKK miniversenyeken közel 60 játékos vett részt, akik nagyjából fele-fele arányban neveztek a hagyományos, illetve frissen bontott versenyekre. Összesen 34 normál (8 fős) és 1 „pici” (4 fős) versenyt indítottunk 3 szervező/bíró segítségével, ment a pörgés egész nap!

11 versenyzőnek sikerült a legalább 18 pont összegyűjtése, vagyis ennyien húzhattak véletlenszerűen az új ultraritkákból. A „legnépszerűbb” a Fogyó idő volt, legalábbis messze ezt húzták a legtöbben. Timera vicces kedvében volt ezen a napon! Emellett kiosztottunk 54 csomag Zarknod visszatér kiegészítőt és 65 Zént is, vagyis erősen átlagon felüli díjazásban részesültek a játékosok.

A legtöbb pontot – csakúgy, mint nyáron – Makó Gergely szerezTe, 33 pontot gyűjtve a frissen bontott versenyeken. (ez 13 nyertes és mindössze 1 vesztes meccset jelentett). Mindenkinek gratulálunk, és várunk benneteket majd a nyári találkozón is!

Külön öröm még, hogy a HKK játékosok sok más programban is kivették a részüket, így többen térhettek haza nyereményként az új HKK kiegészítővel is.

Az aukciók és kvízek nyertesei és megoldásai: Végzetúr aukció nyertesei Túlélők Földje aukció nyertesei Titanitdukát aukció licitek Vlagyimir-díj A Beholder kvíz megfejtése A Képes Kvíz megfejtése

Minden nyertesnek gratulálunk! Jövő nyáron új helyszínen várunk majd benneteket.

Addig is kellemes időtöltést kívánunk a Beholder játékaival!A Beholder Kft. munkatársai

Létrehozás: 2015. december 2. 09:40:46Utolsó frissítés: 2016. május 31. 09:37:37 Küldd el a cikket másoknak Nyomtatási forma


Főoldal | Túlélők Földje | Ősök Városa | Kalandok Földje | Sárkányölő | Puzzle | Hatalom Kártyái Kártyajáték | Álomfogó Kártyajáték | Káosz Galaktika Kártyajáték | Könyvesbolt | Alanori Krónika | Shadowrun | Battletech | Íróink | Könyvsorozataink | Fórum | Galéria és képeslapküldő | Sci-fi és fantasy novellák | Regisztráció | A Beholder Kft.-ről | Adatvédelmi tájékoztató

© Beholder Kft., 2003 - 2021
1680 Budapest, Pf. 4 | E-mail: beholder{kukk}beholder{ponty}hu | Tel.: (06-1)-280-7932

Az oldalon megjelent szöveges és illusztrációs anyagok átvétele, másolása, illetve bármilyen módon történő felhasználása csak a Beholder Kft. engedélyével lehetséges.