Vissza a Főoldalra
 

Karakterválasztás
Új karakter
Statisztikák
Fórum
Chat, üzenőfal
1. Játékos oldal
2. Játékos oldal
Rövid leírás
Gyakori kérdések
Tippek és trükkök
Feliratkozás Hírleveleinkre!
Adatvédelmi Tájékoztató
Ország Boltja 2011 Népszerűségi díj Egyéb kategória II. helyezett Ország Boltja 2012 Népszerűségi díj Hobbi és kellék kategória III. helyezett
Most ingyen kezdhetsz el játszani a Túlélők Földjén!
Kattints ide a részletekért...
A pillanat képe
Rand al'Thor és az aes sedai-ok
(Könyv életkép)
Küldd el képeslapként!
Rand al'Thornak, az Újjászületett Sárkánynak behódol az aes sedai-ok küldöttsége. A háttérben Mazrim Taim, a Rand által alapított Fekete Torony vezetője.
Nézz szét a galériában!
VAlami BUG lehet (569)
Milyen fejlesztést szeretnél látni a Sárkányölőn? (931)
106.szint (20)
Ghalla Története (1)
Vén Golod meséi... (37)
A kalandozás is lehet kemény... (472)

További témák...
Tegnap leggyakoribbak:
A bajnokság döntősei
A dobogósok
A Nemzeti Bajnok
Az ezüstérmes
A Nemzeti Bajnok akció közben.
3. nap

Utoljára ezt küldték:
Szikrázó manahal
Küldj te is képeslapot!
Doomlord online game
Mágia Mesterei Online Játék
Szerkesztőség:
honlap@beholder.hu
Készítők:
Farkas Zsolt (Speedz)
Szeitz Gábor (Talbot)
Mazán Zsolt (Maci)
Webdesign:
Szirják Csaba (Chaar-Lee)
Szegedi Gergely (GerY5)
Ha hibát találsz a honlapon:
Írj nekünk!
 
  ... | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | ...
Nézet:
Orion hideg nyugalommal figyelmen kívül hagyta Enger kérdését. Az napoknak tetsző ideig várt a válaszra, majd végül a cselekvés mezejére lépett. A litánia végére ropogás hallatszott, ahogy a megidézett fagy megbéklyózta levegő nedvességét. A hideg szinte sütött, érezhették a közel állók. Az összes fahasáb alá vékony rétegben bekúszott a jég. A két tengerészgyalogos nekifeszült a fának. Itt már nem az ő izmaik, hanem a ruha ormótlan hidraulikái dolgoztak. Ám a törzs nem mozdult. Ide többre lesz szükség.
Eközben Fuhur nekilátott a második Bűvös Vessző készítésének. Ez az utolsó, hiszen egyszerre csak kettő lehet nála.

//Enger - ép - mana: 90//
 
Mivel semmi olyat nem vett észre,amit szerinte meg kellene osztania a többiekkel,keres egy csendesebb helyet,és belekezd egy újabb bűvös vessző készítésébe.
 
- Ha égetés kizárva marad az, hogy aláfagyasztok és könnyen lelehet őket csúsztatni kis erővel, vagy egyszerűen megidézel valamit és leszedjük őket megint csak. Nekem mindegy. Te mit gondolsz Orion?
A lehető legkevésbé sem kedvelte, de néha szükségszerű együttműködni egyesekkel.
 
Az egyik katona elmegy megkérdezni a tudósokat, hogy lehet-e leégetni a fákat? A válasz igen. Ám a fenyők olajos, illatos, friss teste csak precíz máglyával lenne elégethető... napok alatt. A jóval forróbb mágikus tűz sokkal hamarabb is végezhetne, ám azt már valószínűleg a hajó burkolata sem állná. Tehát a leégetés megoldása nem válik be.
Eközben Fuhur megfigyelő pozíciót fett fel egy alkalmas helyen.
 
Mikor megérkeznek,nagy sóhajtás kíséretében finoman lerakja terhét.A hordárkodás egyáltalán nem tetszett neki,az emberektől igyekszik minél távolabb állni,és nem épp kedves pillantásokkal nézegeti őket.A probléma megoldása nem igazán köti le,hallja,hogy Orion és Enger máris több megoldást találtak.Így inkább elszakítja tekintetét az emberektől,és a terepet kezdi el fürkészni.
 
//Ja lol most látom h a Kvba irtam
de az biztos,hogy a fogadóram netem rá,csak az valahogy ide hozott xDD
Na mindegy//
 
//Hmm most nekem kavart be pár adat,vagy tényleg elvesztek az újabb hszek?//
 
A varázslónak már önmagában sem tetszett a "kisegíteni" szó. Ő leginkább magán szeretett segíteni, de ezt most félre tette. Ha csak az egyik idegent erősíti fel legalább nemkell már különösebben vesződnie.
- Ez egy lényegesen egyszerűbb megoldás mint amire én gondoltam. - és lustálkodni is több ideje marad - Ennél már csak az lenne könyebb ha felgyujtanánk a rönköket és holnap délig biztosan leesnének, de ha jó helyen gyújtjuk meg már sokkal hamarabb. Persze kérdéses, hogy az a gépezet kibírná e.
 
Orion állát simítva elmélkedett a varázslóval:
- Talán ha valamelyik páncélost kisegítenéd néhány varázslattal? Próbálkozhatunk avval, hogy egy erősebb szellemet idézek, egy megerősített harcos és egy hatalmas szellem már könnyedén leszedhetik ezeket.
 
A hordármunka nem volt különösebben Enger ínyére, dehát mindent el lehet viselni ha nagyon muszály. A rönkök eltávolítása se volt túl, érdekes probléma. Kicsit nagyok voltak ahoz, hogy csak úgy lelebegtesse őket.
- Egy kis jég alájuk? Úgy talán, már könyebb lenne, lecsúsztatni őket, vagy valami...
Hirtelen nem jutott jobb ötlet az eszébe. Ha elvetik az ötletet, talán pihenhet kicsit.
 
//Előzmény: Kávé 2729 //

Fuhur, Orion és Enger kiléptek a parancsnoki sátorból. A nap még valahol a hegyek mögött járhatott, a félhomály nyomasztó hangulatot erőltetett a tájra. Álmos szorongás lappangott a tábor lakóinak hangulatában. A tegnapi -és az előző- támadások jócskán elvették harci kedvüket. Néhány lépésnyire egy kisebb csapat várakozott. Kettő nagy páncélban, míg másik három fehér köpenyben. Öten vannak. Valószínűleg az a csoport, melyről Gilithas beszélt. Rövid dialógus után bemutatkoznak. A legjobb jóindulattal sem tudjátok a fejetekbe gyömöszölni az idegen hangzású neveket ám buzgón bólogattok, ahogy az illendőség megkívánja. A köpenyesek fegyvertelenek. Nyílván ők hivatottak megjavítani a vasmadarat. Ígyhát jobb lesz vigyázni rájuk. A sok csomag egy részét nektek kell vinni. Fémdobozok, élelem, takarók... takarók? Ja igen, ha már így kiszúrtátok közlik veletek, hogy a javítás több napig is eltarthat. Így hát az elkövetkező órákban hordárként üzemeltek. Útközben az egyik harcost, egy nagydarab fekete fickót próbáltátok rábeszélni undok szagú szivarja elnyomásáról, de az nem állt kötélnek. Kevés beszédű ember volt. Száját leginkább csak káromkodni nyitotta illetve szúrós megjegyzéseket tenni. Egyértelműen az volt az elképzelése, hogy ő itt a legtapasztaltabb. A másik katona ezzel szemben meglehetősen bőbeszédűnek bizonyult. Rövidre nyírt szőke haj, csillogó szemek, széles gesztikuláció és már-már szónokian nagy szavak jellemezték. Vállvédjéról általa ízlésesnek tartott csillogó medálok függtek, melyek csak jobban felidézték azt a képet, ami az ember eszébe jut, ha meghallja azt a szót, hogy "piperkőc". Különböző hősies kalandjairól mesélt, amik jó esetben is csak kiszínezett féligazságok lehettek. Megtudhattátok róla, hogy azelőtt még strici és piti dealer volt, de valamilyen ügye folytán a börtön helyett inkább a katonáskodást választotta. Már csak hét hónapja van. De ha sikerrel tér vissza minden bizonnyal elengedik a maradékot. Széles mosolya -melyet igyekezett megvillantani minden mondata előtt, közben és után- és pergő nyelve miatt azonban még így is kellemesebb társaság volt, mint a néger.
A nap már igen magasan járt, mire elértetek a géphez. Ott volt érintetlenül, ahogy hagytátok. A gép vájta fekete sebhely a földön már meghűlt. A gépre dőlt fák viszont lehetetlenné teszik a felszállást, mint megtudtátok. A technikusok bemennek felmérni a károkat. Nektek addig az van parancsba adva, hogy emeljétek le a négy nagy törzset a gépezet tetejéről. A két katona erejével is rendelkezhettek.


//Beszéljétek meg az ötleteket. Több lehetséges megoldás is elképzelhető. Jó szórakozást! //
 
//Mullen: Igen, ilyenkor beszoptad. De ha "rászoktok" arra, hogy mindenki naponta-kétnaponta benézzen fórumra, akkor visszatérhetünk a régi rendszerhez. Az újban kevésbé lehet taktikázni, de gyorsabb. Erre pedig szükség lesz.

Cody: Nem, nem nyitok új topicot csak azért, hogy majd ti oda összehangoljátok az eseményeket. Tanuljatok meg inkább összeszokottan, minden nap itt lenni.

Kiegészítés a harcrendszerhez: azok a varázslatok, melyek több körig fejtik ki a hatásukat (áldások és átkok) az elmondástól számított következő körben fejtik ki elősször a hatásukat. Nem mondhatom ugyanis azt (az ömlesztve írás miatt), hogy "Te és Te csak egyet támadj, mert a Tömeg Lassítása varázslat, melyet az ellenfél fog majd úgyis csinálni, felezi a támadásaid számát".
Az új kezdeményező rendszer nem igényel új gondolkodási módot. Csupán kizárja azt (amire eddig is kevés volt az esély), hogy a varázsló után még valakire hasson a hatóideig tartó varázslat.

Példa:
Tordek, a törpe pap elsőként kezdeményez (valamilyen csoda folytán). Elmond egy Tömeg Gyorsítása varázslatot, ami társainak extra támadásokat ad. Ám hiába cselekedett legelsőnek a körben, a varázslat hatása majd csak a következő körben kezdi kifejteni a hatását (és onnantól kezdve három körig).

Felhívnám a figyelmet, hogy bár ez hátrány, de az ellenfeleket is súlytja. Egyszóval nem lesztek rosszabb helyzetben, mint eddig.//
 
Enger meglehetősen kellemetlennek találja a helyzetet és jobbnak látja szép csendben eltűnni innen a sötétben. A munka idő már amúgy is lejárt. A barbárnak csak nem jut az eszébe a szobájában keresni őt. Ha pedig nagy mázlija van nem is őt foglya okolni pedig egy kicsit még Enger is belátja, hogy tehet róla. Amúgy is eléggé kifáradt és a közeljövő isfárasztónak igérkezik.
 
// Visszatértem, a kényszerpihenőből :S . A rendszerre nem mondok semmit mivel nemnaon tudtam kitapasztalni a régit. //
 
// Tetszik, de lehetséges lenne, hogy az egyik topikba menjen ömlesztve, a másikba meg rendezve? Bár nekem a káosz is megfelel.

Mindenestre látom, hogy mi ezt egy sör mellett ma hamarabb vitatjuk meg, mintsem h reagzanál //
 
//Na igen de itt fennál annak a veszélye,hogy leírsz valamit és az előtted jövő utánad ír,és neked fontos lenne mondjuk segíteni rajta...

Ilyenkor lehet módosítani vagy beszlopáltad?//
 
//Közzé tenném a fejlesztett kezdeményező rendszert.
Ez arról szól, hogy egy csata ne egy hónapig tartson. Lényegében egy harci körben a játékosoknak nem kell egymásra várni, mindenki leírja mit akar. Ömlesztve, vagyis nem kell mindig a soron következőre várni napokat. Erre van maximum 2 nap. Az írásokat később a kezdeményezés sorrendjében levezetem.
Például egy kezdeményező sor:
1) Palika
2) Pistike
3) Döncike
4) Csúnyaszörny
Elkezdődik egy harci kör. Legelsőnek Pistike írja le mit akar. Utánna Palika (tehát nem sorban, hanem ahogy épp géphez jutnak). Két nap múlva a KM egymás után rakja fejben a reagokat (ennek akkor van jelentősége, ha a szörny hamarabb hal meg minthogy cselekedne). Döncike két napig nem jutott géphez, vagyis abból a körből kimaradt.

Magyarul a körök kétnaponta telnek, és aki két nap alatt nem cselekszik, az már visszamenőleg nem cselekedhet. Ezzel elérem, hogy kétnaponta mindenki számára lesz esemény. Vagyis érdemes lesz sűrűn benézni, nem lesz dögunalom egy hétig, mire a régi kezdeményező rendszer szerint sorra kerülnél.

Lassan "érkezzetek meg", vagyis írjon mindenki kezdő reagot a Kalandok Városa topicba.//
 
Vándor ha események után körül néz a nőt nem találja sehol mintha ott sem lett volna, csak a levegő lett hidegebb kicsit.
 
Vándor odafordul a lányához, és halkan beszélni kezd hozzá.
-Néz Topáz, a lányom vagy s mint apád képes lennék maghalni is érted. Tudom, hogy a mostani állapotod neked tetszik, és sokszor hasznunkra is voltak a képességeid. Ám a barátod ha annak nevezi magát, miért nem hagyja hogy azt is csináld amit te szeretnél? És ha netán elmenne örökre, attól még megtanulhatod újra azokat a dolgokat amiket most tudsz! Bár nem ilyen gyorsan, de sokkal ügyesebben tudnád őket használni. Fejezi be mondandóját a barbár, ami megdöbbenésére sokkal nagyobb figyelmet keltett lányában mint amire számított. Néhány másodper mulva, Topáz válaszolt apjának. "Én is szeretlek. És ha megigéred hogy igazándiból meg tudom tanulni ezeket a valamiket, akkor segítek neked papa." Vándor magához húzza a lányát, és átöleli. Néhány pillanatig mozdulatlanul maradnak, ám a barbár egyre inkább úgy érzi hogy Topáz fokról-fokra erősebben szórítja őt! Amikor lánya szemébe néz, még látja annak kétségbeesését. Majd a tekintet hideggé; merevvé válik, és egy eddig nem ismert hang szólítja meg a barbárt. "Te ostoba izomkolosszus! Soha többé nem látod a lányod viszont, ne is álmodj arról hogy valaha is lemondok róla! El kellett volna fogadnod olyannak amilyen, akkor veled maradhatott volna! " A fogadóban még ébren lévők, a következőt láthatják. Vándor szinte önkívületben rázogatja lánya testét, mint egy zsákot amiből ki akarna valamit sajtolni. S közben torka szakadtából ordít.
-Ereszd el te féreg! A véremre esküszöm, hogy ezt nem úszod meg! Ha kell, a halál síkjára is követlek! Ám szitkait nem tudja tovább folytatni, mert a lány teste megelevenedik. Feketén vibráló látható aura veszi körül, és ez az erő messzire repíti a barbár testét. S mire bárki eszmélhetne, a lány alakja kiviharzik a fogadóból. Vándor rohanva siet az ajtóhoz, ám még lányának sziluetjét sem tudja felfedezni a kihalt utcák sötétjében. A barbár sziszegve görnyed össze, hogy azután teste minden porcikáját egy dologra öszpontosítsa. Izmai kidagadnak, csontjai ropogva ugranak helyükre ahogy felegyenesedik. És torkát egy soha nem hallott ordítás hagyja el. Az éjszaka csendjébe, fájdalomtól és haragtól vegyes döbbenet hasít bele.

/Elnézést az ilyen befejezésért, de még ne adjátok fel! Mivel most úgyis kalandra megyünk, majd utána fogjuk még látni Topázt. Remélem addig nem tűnik el a csere test, mert szeretnék egy rövid kalandot kreálni belőle. Persze nem lessz olyan profi mint a mostani, de azért érdekesnek ígérkezik./
 
//Ha Vándor a következő egy-két hozzászólásban nem egyezik bele -ami korántsem kötelező- akkor ha lehet lezárnám ezt a napot.//
 
// Elszált a net egy bizonyoa vihar miatt nem otthonról netezek, Majd jön a szerelő egykét napot maradok csak ki legfeljebb szóval fel se fog tűnni ;) //

Enger küld a távolba egy rövid üzenetet "Hozd!" Majd válaszor a viharmágusnak "Hamarosan odaér a barátom szolgája a testel, de ha nem sikerül valamelyiküket meggyőzni fújhatjuk. És mellesleg kezdek álmos lenni és ez is igénybe veheti az ember." Meg az elfet is. Közben még mindig nem válaszolt neki az idegen se Topáz azzal hogy beleegyezne. Vándorhoz szól.
- Noszogasd egy kicsit, mert már ma éjjel elkéne intézni holnap más dolgunk lesz. - elég ha csak az egyik beleegyezik de Vándor igyekezhetne kicsit talán van egy kis, apai tekintélye
Majd még egy utolsó próbálkozás Topázéknál "Minkettőtöknek jobb lenne, gyorsan gondoljátok át amit mondtam!"
Elteszi a pipáját, már úgyse volt mit szívni belőle.
 
A lány is kezd álmosodni..így hát jó éjszakát kíván mindenkinek,és kimegy a fogadóból,de azért akitöl még tud,attol lop egy keveset..A küszöbröl visszanéz,aztán néhány perc múlva elnyeli a sötétség.
 
~Már a megbeszélt helyen vagyok a városon kívül. Kész van mind a két rúna a teleportációhoz. Történni fog egyáltalán valami?~
Érkezik telepatikus válasz Fabiottól. Ha Enger nem veszi rá a célpontot perceken belül arra, hogy megtörténjen a test csere, akkor valószínűleg el kell halasztani a dolgot.
Közben a törpe csukogatja a zsalukat az ablakokra. Bár már éjjel sincs hideg odakint, de a megszokás kedvéért megteszi. Mozdulatai komótosak, befejezettnek hatnak. A klón eközben leszedi a vacsora maradékát. Talán lesz, akinek ez volt az utolsó vacsorája. A könnyelmű kalandozás kincseket ígér. Kincseket, s őrzőket. Olyan rettenetes és időtlen lények róják a világot, melyek sárkányok hatalmával vetekedhetnek. S legtöbbjükről nem tud senki. Vagy legalább is nem akadt, aki számot adhatott volna a velük való találkozásról...

//nézzetek át a Kalandok Városa fórumba.//
 
Enger is kezd álmos lenni. Lehet, hogy holnap megnézi mit is takar valójában az a kiírás, amúgy is fárasztó napja volt. De még le kell tudnia a dolgot Topázzal legalábbis azt el kell érnie, hogy valamelyikük belemennyen ha Topáz akarja az jó, de ha a betolakodó az is megfelel. Bár inkább Vándornak kéne lánya lelkére beszélnie. Azért üzen mégegyet a démonnak "Nos, megkukultál vagy még gondolkozol?".
Közben nyugodtan eregeti a füstöt vára, hogy valaki tegyen is valamit. Bár a fogadó népe már kezd nyugovóra térni.
 
Az ork is rágyújt még egy szivarra, székével előre hátra billeg, és eközben pöfékel. Majd miután elszívta, elköszön a néptől. És felkullog szobájába, mivel tudja holnap korán kel és lehet hogy nem egy átlagos napja lesz.
 
Orion lassan nyugovóra tér: érzi, hogy ha holnap jelentkezik arra a kalandra, többen lesz része, mint egyszerű táborozásban. Elköszön Fuhurtól, majd komótosan felballag a lépcsőn, eltűnik a kanyarban, hogy húsz perc múlva már az álmok vidékén járhasson.
 
Vándor Furcsán halgatja Enger mondandóját, úgy látszik már megint lemaradt valamiről!
-Megpróbálok beszélni vele, ám ha eddig nem sikerült meggyőznöm mint apa, akkor ennek már nem sok az eséje! Mindekozben Wolio is megszólítja a barbárt. És hangjában érezhető a kétségbeesés.
-Mit tegyek? Hogyan tudnák segíteni? Vándor kezdi úgy érezni, hogy nem tudja irányítani a körülötte zajló eseményeket.
 
Nő eddig csöndben ült és bámult maga elé, de most föl kelt oda ment Topázhoz kezébe nyom egy karkötöt ha rá néz láttja hogy egész szeme a nőnek mély kék változot, halkan oda sugja:-nem bánt- elkezd remegni, majd oda lép Vándorhoz:-segíts nem akarom hogy kitörjön ami kiszokot, kérlek segíts.
 
// Mázli hogy már nem tartok magamnál erszényt. ^^ //

Enger is megnézi a papírlapot, de most inkább Vándorhoz fordul:
- A behatoló nem akarja elhagyni Topáz testét. De Topáz sem akarja, hogy elhagyja. Beszélhetnél vele. Vagy FAbiot is én nem tudok jól bánni a gyerekekkel.
A szörnyekhez ért, eltud velük bánni, de a gyerekkel sose bánt jól.
 
A többiek után feláll az ork is és odacammog a papírhoz a kezében egy söröskorsóval, aminek alján lötykölődik még egy kis nedű. Majd megnézi h mi van rajta. És megörül hogy végre megcsillogtathatja a harci tudását.
 
  ... | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | ...
Nézet:
Kérdések | Vélemények | Egyéb | Szavazások

A társalgás szabályai | A legaktívabb fórumok és fórumozók | Moderátori tevékenységek


Főoldal | Túlélők Földje | Ősök Városa | Kalandok Földje | Sárkányölő | Puzzle | Hatalom Kártyái Kártyajáték | Álomfogó Kártyajáték | Káosz Galaktika Kártyajáték | Könyvesbolt | Alanori Krónika | Shadowrun | Battletech | Íróink | Könyvsorozataink | Fórum | Galéria és képeslapküldő | Sci-fi és fantasy novellák | Regisztráció | A Beholder Kft.-ről | Adatvédelmi tájékoztató

© Beholder Kft., 2003 - 2024
E-mail: beholder{kukk}beholder{ponty}hu | Tel.: (06-1)-280-7932

Az oldalon megjelent szöveges és illusztrációs anyagok átvétele, másolása, illetve bármilyen módon történő felhasználása csak a Beholder Kft. engedélyével lehetséges.
A fórumban történő hozzászólások valóságtartalmáért, minőségéért semmilyen felelősséget nem vállalunk.