Vissza a Főoldalra
 

Hírek, újdonságok
Változások listája
A számlanyitás folyamata
Árak + Jelenlét bónusz
Befizetési módok
Jelentkezési lap
Kedvezmények
Kipróbálás (10 ingyenes forduló)
Szabálykönyv
Új játékosoknak
Alanori Krónika kupon
Aukció
Beállítós UL
Bónuszok
Eseménynaptár
Hasznos Információk
Ismeretek hasonlítása
Kalandozók versenye
Karakternév-változtatás
Lemaradás vásárlása
Reinkarnáció
Megosztott fordulók
Nyilvános fordulók
Statisztikák
Szavazások
Tesztcsata
Titanitdukát aukció
Tudástár
UL küldés
Beholder Labirintus
Memóriajáték
Mini-szójáték
Puzzle
Chat, üzenõfal
Fórumok
Közös Tudatok
Közös Tudatok Listája
KT-képességfa
Levelezési lista, IRC
Olimpiák
TF találkozó
AK Archívum
GN Archívum
Írások, novellák
Linkek
TF könyvek
Letöltés
Gyakori kérdések
Felhasználási feltételek
Feliratkozás Hírleveleinkre!
Adatvédelmi Tájékoztató
Ország Boltja 2011 Népszerűségi díj Egyéb kategória II. helyezett Ország Boltja 2012 Népszerűségi díj Hobbi és kellék kategória III. helyezett
Most ingyen kezdhetsz el játszani a Túlélők Földjén!
Kattints ide a részletekért...
A pillanat képe
Előre, Tharr parancsára!
Küldd el képeslapként!
Tharr harcos papjai előtt, ha vérontásról van szó, nem létezik akadály.
Nézz szét a galériában!
XLIV. Alanori Mini Olimpia
A mágia létsíkja élesítve
Őszi befizetési akció: 2023.09.12. - 2023.09.26.
A mágia létsíkja
Yasmina szoboravatás

A lista folytatása...
Túlélők Földje - Közös Tudatok listája
Aukciós statisztika
Az utolsó Aukciós Napon történtek
Túlélők Földje - Nyomtérkép az utolsó 32 játékhét nyomaiból

A lista folytatása...
Őszi befizetési akció: 2023.09.12. - 2023.09.26. (8)
TF help (6630)
A mágia létsíkja élesítve (3)
A mágia létsíkja (5)
Yasmina szoboravatás (1)
TF KÖZÖS TUDATOK (1262)

További témák...

2023-10-02 04:26:07 Az UL-ek letöltésre kerültek.

Doomlord online game
Mágia Mesterei Online Játék
Szerkesztőség:
honlap@beholder.hu
Készítők:
Farkas Zsolt (Speedz)
Szeitz Gábor (Talbot)
Mazán Zsolt (Maci)
Webdesign:
Szirják Csaba (Chaar-Lee)
Szegedi Gergely (GerY5)
Ha hibát találsz a honlapon:
Írj nekünk!
 

XLVIII. Beholder Találkozó – 2017.11.25. - Beszámoló2017. november 25-én szombaton rendeztük meg a XLVIII. Beholder Találkozót és a XIX. Végzetúr találkozót. A rendezvényt szintén a Kondor Béla Közösségi Házban tartottuk, ahol a szép környezet ismét megfelelő helyet biztosított a kellemes hangulatú programoknak. Továbbra is ünnepeltük a Beholder és a Túlélők Földje 25 éves születésnapját. A HKK-sok is örülhettek, mert a Gemina erdejével idén már 2 HKK kiegészítő jelent meg. A játékokban megéhezett kalandozókat a már nyárról megismert Beholder Szeme Nassolda várta sokféle finomsággal.

Az Alanori Íjászverseny ismét megmozgatta a szokásos 30 fős tábort. A játékosok megkedvelték a datrs után a tapadókorongos íjászatot is, és egyre jobb eredmények születnek. A nyertes TF-es játékos 29 pontot lőtt, a 2. helyezett VÚ-s játékos 28 pontot, a 3. helyezett szintén TF-es játékos 27 pontot lőtt. Szoros küzdelem volt. A mesteríjászok játékon belüli nyereménnyel és szép érmekkel lettek gazdagabbak. Gratulálunk nekik!

Két 12 fős csapat mérte össze a mutogatási és rajzolási tudományát. Több féle kategória volt pl. kitalált lények, Beholderes események. Már nagyon profi activity művészek vannak, akik még a Felszíni kutatást is le tudják rajzolni és ki is tudták találni, de akad azért mókás jelenet is, amikor a mutogató mást olvasott a leírt szöveg helyett, amiről fogalma sem volt, hogy micsoda és ezt próbálta meg elmutogatni. Akik ott voltak azoknak csak annyit mondunk: “Beholder Szeme Nassolda”. Akik nem voltak ott, azok meg jöjjenek el legközelebb, hogy ne maradjanak ki a jó poénokból. Vegyes csapatok (TF, VÚ és ŐV játékos) vettek részt a megmérettetésben. A Reset nevezetű csapat győzedelmeskedett most, gratulálunk nekik. Természetesen mind a két csapat tagjai gazdagodott a nyereményekkel és érmekkel.

A TF-esek és VÚ-sok ismét egy csapatverseny keretében mutatták meg, hogyan állnak helyt, ha nem a virtuális világban kell versenyezniük. Az egyik csapatnak ez most sokkal jobban sikerült. A színpadon lévő csapattagok 6 feladatot, a színpad előtt ülők 3 háttérfeladatot kaptak.
Feladatok:

 • Névnap:
 • 1-1 becsomagolt ajándékdobozkát kellet felbontani 1-1 játékosnak és utána már a többiek segítségével a benne található puzzle-t kellett minél gyorsabban összerakni.
 • Igaz-Hamis:
 • Összesen 25 állítást kaptak a csapatok Beholderes és általános témákból. A csapatoknak el kellett dönteni, hogy igaz-e vagy hamis az állítás. Az egyik csapat 19 a másik 14 helyes választ adott.
 • HKK Kavarás:
 • Itt sokat segített, ha valaki járatos a HKK-ban vagy látogatja a Beholder Webboltot, ahol láthat HKK kiegészítők borítóit. Ugyanis több HKK borító képét kapták meg a csapatok, de sajnos nem mindegyik borítón volt helyesen megjelölve a kártyapakli neve. A borító képeket a helyes megnevezésekkel kellett párosítani. Az egyik csapat dupla annyit tudott helyesen megoldani, mint a másik.
 • Memória:
 • A csapatok régi tárgyakról kaptak fotókat, amiket memorizálniuk kellett és utána válaszolni a kérdésekre. Ez a feladat egészen jól sikerült mind a két csapatnak. A végére két mozgalmas feladat volt: íjászverseny és a már kihagyhatatlan kötélhúzás. Mókás volt, amikor a kötél két végén fürtökben lógtak a játékosok, mert a csapat összes tagja neki veselkedett a feladatnak. A háttérfeladatokban TF-es és VÚ-s kérdésekre kellett válaszolni. Meg kellett oldani egy kis Betűkáoszt és követni kellett a Titkosírásban leírtakat. Összességében egy nagyon jó hangulatú verseny volt ismét, ami a TF-es csapat győzelmével zárult. Így ők zsákolhatták be a TF-es társadalomnak járó extra nyereményt is, amit december 4-től január 12-ig kapnak meg: +10% TP a leölt szörnyekre.
  Gratulálunk a nyertes csapatnak! Természetesen a 2. helyezett VÚ-s csapat tagjai is részesültek nyereményben, plusz a szokásos érmeket is megkapták a játékosok.

  A csapatversenyen 5 ötfős csapat vett részt. Egy életnagyságú Szövetségi Bajnokság térképen kellett a csapatoknak egy 5 körös csatában megvívniuk. A csapatok minden körben kaptak egy kérdéscsoportot, a helyes válaszok számától függött, hogy hány támadást adhattak le. Voltak végzeturas és kvízkérdések is. A könnyű feladatsor megoldásával max. 2, a közepessel 3, a nehézzel 4 támadást lehetett leadni. A lexikális tudás mellett fontos volt a taktikázás is, nem volt mindegy, ki hová támad, üres mezőre, vagy melyik versenytársát próbálja gyengíteni. A játékosok egy kamionnyi bajnoki tókennel, barna mytokronittal és kheszon törmelékkel lettek gazdagabbak, és a 3 legjobb csapat tagjai még érmet is kaptak.
  A győzelmet egy veterán csapat szerezte meg, Lanmaffia, Marcsa, Tavaris, Offsboy és Exor.

  A TF 25. születésnapját a nyárihoz hasonlóan most is egy rendhagyó kvízzel ünnepeltük meg. 25 kérdésre kellett a TF játékosoknak válaszolni. Ezt megtette két HKK játékos is, akik végig tippelték a játékot. Mivel nem érték el a minimum 16 jó választ így ők nem kaptak nyereményt, de a TF-esek közül szinte mindenki örülhetett a megnyert fejlődésköveknek. 25 találatos megfejtés nem volt, még úgysem, hogy az egyik kérdésre két jó válasz lehetőség is volt csak, hogy legyen egy kis csavar még a játékban, de azért sok magas pontszám született. Kellemes hangulatú igazi egyéni csapatmunka volt a játék alatt.

  Nyáron már megtartottuk az első élő TF Lottósorsolást. A találkozón Kati volt a Lottóügynök, aki végrehajtotta a 2017. 47. heti lottó sorsolását. Két sorsolást tartottunk: egy kézit és egy gépit. Ha esetleg nem láttátok a különbséget, akkor jól láttátok. A 3 számot 1-30 között lehetett megtippelni és egy karakter nevében leadni a szelvényt. A kisorsolt számok a : 15, 22, 26 és a 13, 24, 26 voltak. Úgy látszik a 26-os a kedvenc számunk, mert azt nyáron is kisorsoltuk. Sőt az esti ötöslottó sorsoláson is kihúzták. 8 játékosnak sikerült 1-1 találatot elérni. Jutalmukat már meg is kapták a karakterek arany formájában. Jövő nyáron ismét sor kerül majd az élő TF Lottósorsolásra. Talán akkor már nagyobb találatokat is sikerül majd elérni.

  Keresd a párod!
  A játékosok a bejáratnál véletlenszerűen kapott feladattal vehettek részt ebben a játékban. Kétféle feladat volt. Vagy a játékosnál levő szöveg párját kellett megkeresni vagy egy matrica képnek a párja volt a keresés tárgya. A sikeresen leadott párok játékon belüli nyereményekkel lettek gazdagabbak. A HKK nyertesek pedig Alfa paklit kaptak.

  Elmetágítás
  Az Elmetágítás játék már nem volt újdonság a TF játékosok számára. Rutinosan válaszoltak a kérdésekre. Általános kérdések voltak, kiszedtük ebből a VÚ-s kérdéseket. 25 kérdésre elég sok játékosnak sikerült jól válaszolnia, de 23-24 jó választ is több játékos adott. 16 jó válaszért már lehetett nyereményt igényelni. Gratulálunk a nyerteseknek!

  Most a Beholder Puzzle helyett Autóversenyben bizonyíthattak a résztvevők. Ez a minijáték egy apró részlete a Beholder következő játékának. Nagyon sokan próbálták ki a száguldozás élményét. A 10 leggyorsabb játékost jutalmaztuk. A dobogó tetejére egy VÚ játékos a többi fokára pedig VÚ-s és TF-es játékosok vegyesen kerültek. A győztes időt, 67.599 mp-et egy VU játékos, Böszmeség érte el. Gratulálunk!

  A Beholder Kvíz ismét 25 kérdésből állt, ami elsőre soknak tűnhet, de minden kérdésre egy kis odafigyeléssel, utánajárással meg lehetett tudni a választ. Hibátlan kvíz most sem érkezett, de 24 és 23 találatosak már voltak. Most is 25 játékos örülhetett a játékon belüli nyereménynek vagy a HKK-sok egy-egy Gemina Erdeje paklinak.
  A QR kódos játékunknak ismét sikere volt, ami abból is látszódott, hogy sok megfejtés érkezett. 15 játékost sorsoltunk a helyes megfejtők közül. A megfejtés november 25 volt.
  A Titkosírás játékkal is sokan próbálkoztak. 15 játékost jutalmaztunk is közülük. A játékban színes képeket kellett keresni a nagyteremben sárkányokról, és meg kellett határozni, hogy melyikből volt a legkevesebb. A megfejtés a Tigissárkány volt.

  A tombolán TF-es, VÚ-s, HKK-s nyereményeken kívül sok meglepetés nyereménynek is örülhettek a szerencsések Úgy nézett ki a tombolás asztal, mintha már karácsony lenne. Nagyon sok TF és VÚ tárgy talált gazdára és kisorsoltunk rengeteg HKK-t is a játékosok örömére. Volt, aki a belépőjegyével nyert, tehát érdemes ott maradni a találkozó végéig, hátha mi leszünk éppen a szerencsések. A fődíjat a Beholder csomagot, ami egy vásárlási utalványt is tartalmazott egy TF-s játékos nyerte. Köszönjük a játékosoknak a kellemes hangulatot a Tombolán. Gratulálunk a nyerteseknek!

  A két „levelezős” játékunk rajongóinak ismét voltak extra programok/lehetőségek. A Túlélők Földje játékosoknak fórumot tartottunk, amit Kati most nem szakított félbe postásnak öltözve, így megszakítás nélkül folyhatott a komoly megbeszélés a játékosok és a játékvezetés között.
  Volt Titanitdukát Aukció, valamint Túlélők Földje licit, a játékosok megkapták az Olimpiai forduloikat is. Az olimpiai nyereményekkel párhuzamosan kiosztottuk a Vlagyimir-díjakat is. Az Ősök Városa játékosoknak aranydukátból vásárlási lehetőség is volt.

  A Végzetúr játékosok számára is tartottunk fórumot. A fórumon elhangzottak összefoglalóját itt lehet elolvasni.

  Összefoglaló

  A VÚ játékosok is licitálhattak tárgyakra a liciten. A nagyteremben több számítógépen is minijátékokkal lehetett játszani A vállalkozó kedvűek forgathattak szerencsekereket vagy válaszolhattak a kérdésekre a Kvíz olimpián. Nyereményeik játékon belüli tárgyak voltak.

  Idén is 8 fős, pörgős, egyenes kieséses mini-versenyeket rendeztünk, frissen bontott és hagyományos formátumban. A hagyományoson még nem lehetett használni az éppen megjelenő Gemina Erdejét. Örömmel láttuk, hogy elég sokan választották ezt szombati programnak, 48 játékos jött el (ebből kb. 23 játszott a bontotton). Összesen 32 versenyt rendeztünk, 11 játékosnak sikerült UR-t beváltania, és kiosztottunk még 52 pakli Gemina Erdejét és 55 Zént, valódi nyereményeső volt most is. A legtöbb pontot, szám szerint 32-t (3 versenygyőzelem és 2 második hely) Dönczi Krisztián érte el, így övé lett a kupa. Ő végig hagyományoson versenyzett, Semleges csatamezővel.
  Várunk majd benneteket nyáron is, a találkozón, mostanra pedig jó GE bontogatást kívánunk!

  Végzetúr aukció nyertesei Túlélők Földje aukció nyertesei Titanitdukát aukció licitek Vlagyimir-díj A Beholder25 kvíz megfejtése A TF25! Rendhagyó Kvíz megfejtése Beholder Okos Kód

  Minden nyertesnek gratulálunk! Jövő nyáron ismét ezen a helyszínen várunk majd benneteket. Addig is kellemes időtöltést kívánunk a Beholder játékaival!

  Mazán Katalin, Tihor Miklós, Dani Zoltán

  Létrehozás: 2017. november 28. 11:07:54
  Utolsó frissítés: 2017. november 29. 11:16:10
  Nyomtatási forma


  Főoldal | Túlélők Földje | Ősök Városa | Kalandok Földje | Sárkányölő | Puzzle | Hatalom Kártyái Kártyajáték | Álomfogó Kártyajáték | Káosz Galaktika Kártyajáték | Könyvesbolt | Alanori Krónika | Shadowrun | Battletech | Íróink | Könyvsorozataink | Fórum | Galéria és képeslapküldő | Sci-fi és fantasy novellák | Regisztráció | A Beholder Kft.-ről | Adatvédelmi tájékoztató

  © Beholder Kft., 2003 - 2023
  E-mail: beholder{kukk}beholder{ponty}hu | Tel.: (06-1)-280-7932

  Az oldalon megjelent szöveges és illusztrációs anyagok átvétele, másolása, illetve bármilyen módon történő felhasználása csak a Beholder Kft. engedélyével lehetséges.