Vissza a Főoldalra
 

Hírek, újdonságok
Változások listája
A számlanyitás folyamata
Árak + Jelenlét bónusz
Befizetési módok
Jelentkezési lap
Kedvezmények
Kipróbálás (10 ingyenes forduló)
Szabálykönyv
Új játékosoknak
Alanori Krónika kupon
Aukció
Beállítós UL
Bónuszok
Eseménynaptár
Hasznos Információk
Ismeretek hasonlítása
Kalandozók versenye
Karakternév-változtatás
Lemaradás vásárlása
Reinkarnáció
Statisztikák
Szavazások
Tesztcsata
Titanitdukát aukció
Tudástár
UL küldés
Beholder Labirintus
Memóriajáték
Mini-szójáték
Puzzle
Chat, üzenõfal
Fórumok
Közös Tudatok
Közös Tudatok Listája
KT-képességfa
Levelezési lista, IRC
Megosztott fordulók
Nyilvános fordulók
Miniolimpiák
Olimpiák
TF találkozó
AK Archívum
GN Archívum
Írások, novellák
Linkek
TF könyvek
Letöltés
Gyakori kérdések
Felhasználási feltételek
Feliratkozás Hírleveleinkre!
Adatvédelmi Tájékoztató
Ország Boltja 2011 Népszerűségi díj Egyéb kategória II. helyezett Ország Boltja 2012 Népszerűségi díj Hobbi és kellék kategória III. helyezett
Most ingyen kezdhetsz el játszani a Túlélők Földjén!
Kattints ide a részletekért...
A pillanat képe
A furfang temploma
Küldd el képeslapként!
Itt-ott elszórva találni még néhány elhagyatott építményt, melyről nem tudni kik és mikor építették. A furfang temploma pont ilyen, bár vannak rajta ajtók és ablakok, a belsejébe jutni még soha senkinek nem sikerült.
Nézz szét a galériában!
Olimpiák eredmémyei
A Sötétség Kora - retró történelmi esemény
XLV. Alanori Mini Olimpia - Eredményhirdetés
Beholderes HKK verseny január 27. - Versenybeszámoló
2. Termikrajzás

A lista folytatása...
Túlélők Földje - Közös Tudatok listája
Aukciós statisztika
Túlélők Földje - Nyomtérkép az utolsó 32 játékhét nyomaiból
Az utolsó Aukciós Napon történtek

A lista folytatása...
TF KÖZÖS TUDATOK (1277)
Olimpiák eredmémyei (6)
TF help (6655)
A Sötétség Kora - retró történelmi esemény (16)
LICIT! (4865)
Épülettervezői pályázat 2. (9)

További témák...

2024-02-22 06:08:16 Az UL-ek letöltésre kerültek.

Doomlord online game
Mágia Mesterei Online Játék
Szerkesztőség:
honlap@beholder.hu
Készítők:
Farkas Zsolt (Speedz)
Szeitz Gábor (Talbot)
Mazán Zsolt (Maci)
Webdesign:
Szirják Csaba (Chaar-Lee)
Szegedi Gergely (GerY5)
Ha hibát találsz a honlapon:
Írj nekünk!
 

XLVII. Beholder Találkozó – 2017.06.17.Az Alanori Íjászverseny ismét megmozgatta a szokásos 30 fős tábort. Most más vezette le a versenyt, de minden a megszokott módon zajlott most is. A játékosok megkedvelték a darts után a tapadókorongos íjászatot is, tehát a következő találkozón is biztosan lehet a pontokat gyűjtögetni a céltáblán. A nyertes – a tavalyihoz hasonlóan – VÚ játékos lett, Balumaci. A dobogó többi fokára TF-es játékosok kerültek. Sőt a 3. helyezésnél holtverseny volt. A nyertesek játékon belüli nyereménnyel és szép érmekkel lettek gazdagabbak. Gratulálunk nekik!

Két 12 fős csapat mérte össze a mutogatási és körülírási tudományát. Mivel menetközben túl könnyűnek találtatott a feladat, ezért inkább mutogatni kellett rekord rövidségű idő alatt a feladványokat. Bár már nagyon profi activity művészek vannak, de már előre szólunk, hogy télen iszonyat nehéz feladatokat találunk ki. Vegyes csapatok vettek részt a vetélkedőn. TF, VÚ, ŐV és HKK játékos is, megtalálható volt a versenyzők között.
Az A nevezetű csapat győzedelmeskedett most, gratulálunk nekik. Természetesen mind a két csapat tagjai gazdagodott a nyereményekkel és érmekkel.

Idén nyáron is megküzdött egymással a TF és VÚ csapat a győzelemért. A színpadon lévő csapattagok 6 feladatot, a színpad előtt ülők 3 háttérfeladatot kaptak. Első feladatban a születésnapra való tekintettel a Beholder Szeme Nassolda felajánlásából kókuszgolyó tortácskát kellett a játékosoknak egymással megetetni villa segítségével 3-3 játékospárnak. Mondhatjuk, hogy édes feladattal kezdődött a buli. A folytatásban a Beholderhez köthető feladatok voltak. Például a Beholderesek gyerekkori fotóját kellett összepárosítani a nevekkel. Egyik csapatnál sem volt tökéletes a megoldás. Vicces, hogy Katit egyik csapat sem ismerte fel, pedig annyira cuki a képen. De legalább ugyanúgy gondolkodtak, mert mind a két csapatnál Dani Zolit képét választottátok ki Katiként. A képek között voltak persze idegen fotók is színészekről. Így fordulhatott elő, hogy a VÚ-sok viszont Brad Pittet gondolták Dani Zolinak.
Az anagramma már hibátlanul sikerült. A csapatoknak a beholderesek neveit kellett időre megtalálni a sok anagramma között.
Szerepet kapott a játékban a Beholder alapítási éve az 1992. Film-, zene-, TV sorozatok címei, és olimpiai érmesek nevei közül kellett megmondani, hogy melyiknek van köze az 1992-höz. Ez a feladat is egészen jól ment mind a két csapatnak.
A Beholder fej is a játék része volt két feladatban is. Az egyikben két Beholder fej kellett időre összehasonlítani és megkeresni a 3 különbséget. A háttérfeladatban pedig le kellett másolni egy üres lapra lehetőleg minél pontosabban. Nagyon szép rajzok születtek.
A TF/VÚ megmérettetés kihagyhatatlan feladat a kötélhúzás, ami mindig nagyon kedvelt a nézők körében is. A háttérfeladatokról még pár szót: a nagyteremben reggel elrejtettünk tortaképeket, amiket meg kellett találni a két csapat tagjainak. Hihetetlen módón minden tortakép előkerült, bár az utolsóval volt küzdelem azért, pedig az még csak nem is valamelyik szék alján várta a sorsát, hanem az egyik számítógép oldaláról kiabált már, hogy vegye észre valaki. És végre az is meglett.
Nem maradhatott ki persze a TF és VÚ kvíz sem. Összességében egy nagyon jó hangulatú verseny volt, ami a TF-es csapat győzelmével zárult. Így ők zsákolhatták be a TF-es társadalomnak járó extra nyereményt, amit június 26-től július 26-ig kapnak meg: +10% TP a leölt szörnyekre. Gratulálunk a nyertes csapatnak! Természetesen a 2. helyezett VÚ-s csapat tagjai is részesültek nyereményben, plusz a szokásos érmeket is a nyakukba akaszthatták a játékosok.

A Végzetúr csapatversenynél most valami újjal kísérleteztünk: egy élő szövetségi bajnokságot próbáltunk megvalósítani. A 6x6-os térképet kinyomtattunk egy nagy poszterre, ezen tudtak a csapatok mezőket támadni. A támadásokat színes gombostűkkel jelöltük, az elfoglalt mezőket pedig a csapat színének megfelelő kartonokkal. Amikor egy mezőn pontegyenlőség alakult ki, a támadó játékosok kvízpárbajban döntötték el, ki a győztes.
A gyakorlati megvalósítás kicsit nehézkesebb volt, mint vártunk, nehéz volt számon tartani, melyik játékos melyik mezőre támadt, ha lesz legközelebb ilyen verseny, ezen a részen kell jelentősen egyszerűsíteni.
A győztes csapat tagjai 200-200 bajnoki tókent, dirániumot és barna mytokorinitot kaptak, a további helyezettek 150, 100, 75 és 50 darabbal lettek gazdagabbak mindenből, senki sem távozott üres kézzel.

A TF-esek a 25.éves születésnap alkalmából egy rendhagyó kvízben is számot adhattak a tudásukról. A kérdések átívelték az elmúlt 25 évet. Voltak nehezebb és mókás kérdések is. A játék végi kérdésekhez képi vagy tárgyi segítséget is kaptak a játékosok. 25 kérdés volt, amiből ha már 16-ra jó válasz érkezett, akkor valamennyi fejlődéskő került a karakterhez. Minél több jó választ tudott a játékos annál több fejlődéskő volt a nyeremény. 25 pontos megoldás nem volt, de több 23 pontos már akadt.
Eláruljuk, hogy a hajtogató fa eredeti foglalkozása parketta volt, a kitalálandó varázslat pedig a Gondolatolvasás volt. Ez a két kérdés bizonyult a legnehezebbnek. Bár volt, aki szerint Rambonak nincs semmi köze a TF-hez. Természetesen a rambó bogár szörnyre gondoltunk. Hangulatos verseny volt, lehetett egy kicsit nosztalgiázni is közben. Novemberben valami hasonlóra számíthattok, folytatva a TF szülinapi ünneplését.

Új program volt a találkozón a TF Lottó. A Túlélők Földje játékban minden héten 3 számot húznak ki, és a nyerteseknek aranyban fizetnek az Arany Magisztrátusok lottóügynökei, tehát nem volt ismeretlen a játék. A kisorsolt számok ezek voltak: 6, 9, 30 és az 1, 17, 26.
Csak 1 találatos szelvények voltak és 1 játékosnak sikerült mindkét sorsoláson 1-1 találatot elérni. Jutalmukat már meg is kapták a karakterek arany formájában. A 47. héten ismét sor kerül majd az élő TF Lottósorsolásra. Talán akkor már nagyobb találatot is sikerül majd elérni.

Keresd a párod!
A játékosok a bejáratnál véletlenszerűen kapott feladattal vehettek részt ebben a játékban. Kétféle feladat volt. Vagy a játékosnál levő szöveg párját kellett megkeresni, vagy egy matrica képnek a párja volt a keresés tárgya. A sikeresen leadott párok játékon belüli nyereményekkel lettek gazdagabbak.

Elmetágítás
Az Elmetágítás játék már nem volt újdonság a TF játékosok számára. Rutinosan válaszoltak a kérdésekre. Általános kérdések voltak, kiszedtük ebből a VÚ-s kérdéseket. 25 kérdésre elég sok játékosnak sikerült jól válaszolnia, de 23-24 jó választ is több játékos adott. 16 jó válaszért már lehetett nyereményt igényelni. Gratulálunk a nyerteseknek!

Beholder Puzzle
A játékosoknak időre kellett egy általunk készített képet kitenni. A 10 leggyorsabb játékost jutalmaztuk. A dobogó tetejére egy TF játékos a többi fokára pedig VÚ-s és TF-es játékosok vegyesen kerültek. A dobogósok egy-egy érmet is kaptak.
A győztes idő: 1:25.435
Gratulálunk!

Idén a Beholder Kvíz 25 kérdésből állt, ami elsőre soknak tűnhet, de minden kérdésre egy kis odafigyeléssel, utánajárással meg lehetett tudni a választ. Hibátlan kvíz most nem érkezett, de 24 és 23 találatosak már voltak. Kivételesen most 25 játékos örülhetett a játékon belüli nyereménynek, vagy a HKK-sok egy-egy Alanori Olimpia paklinak.
A QR kódos játékunknak ismét sikere volt, ami abból is látszódott, hogy sok megfejtés érkezett. 15 játékost sorsoltunk a helyes megfejtők közül.

Új feladat volt a Titkosírás. A vállalkozó kedvű játékosok közül többnek lehetetlen tűnt a kihívás, de mégis szép számmal érkeztek megfejtések. A titkosírás szövege szerint a játékosoknak smiley matricákat kellett keresni a találkozó helyszínén, és ezeket kellett megszámolni. Ez a szám volt a megfejtés. Aki 28 db-ot számolt meg, azok között 15 nyertest sorsoltunk ki. Sok 27-es megfejtés is volt, azok nyilván nem mentek fel az emeletre a HKK teremhez, ahol szintén volt 1 vigyorgó matrica. Ebben a feladatban az agyat is megmozgattuk és a testet is, tehát nagyon egészséges játék volt.
Szórakozásból meg lehetett fejteni egy 52 kérdésből álló kvízt is, amiknek ugyan nem volt köze a Beholderhez, de izgalmas, érdekes kérdések voltak benne.

A tombolán ismét TF-es, VÚ-s, HKK-s nyereményeken kívül sok meglepetés nyereménynek is örülhettek a szerencsések A tombolán közjegyző is jelen volt a jégmotkány formájában, amit tavaly kapott Kati a Jégmágusoktól. Szóval Timoti is ott figyelte az eseményeket, hogyan tarol 1-2 játékos többször is a tomboláival, de mindent rendben talált.
A szülinapra való tekintettel több kisebb fődíj is volt. Többek között a Titusz által felajánlott fadobozos pezsgő, amit a saját borászatukban készült. Köszönjük a nyertes nevében is. Kisorsolásra került egy Beholderfej radír is, ami nagyon mókás volt, ezt Garaznak köszönjük. A szokásos kis csokik mellé most a nyertesek egy smiley érmet is kaptak csak, hogy még jobb hangulatuk legyen, amire egyébként most sem volt panasz. A Beholder csomagot, ami vásárlási utalványt is tartalmazott egy VÚ-s játékos nyerte.
Gratulálunk a nyerteseknek!

A két „levelezős” játékunk rajongóinak ismét voltak extra programok/lehetőségek. A Túlélők Földje játékosoknak fórumot tartottunk, amit Kati – postásnak – öltözve szakított félbe, de mivel mindenkinek ajándékot hozott így megbocsátottunk neki. Sőt nagyon is poénos volt a régi postástáskájával együtt.
Volt Titanitdukát Aukció, valamint Túlélők Földje licit, a játékosok megkapták az Olimpiai forduloikat is. Az olimpiai nyereményekkel párhuzamosan kiosztottuk a Vlagyimir-díjakat is. Az Ősök Városa játékosoknak aranydukátból vásárlási lehetőség is volt.

A Végzetúr játékosok számára is tartottunk fórumot.
A Végzetúr játékos találkozó a szokásos családias hangulatban telt. Átbeszéltünk a játékosokkal azt, hogy milyen fejlesztéseket szeretnének leginkább a játékban az elkövetkezendő 6 hónapban. A fejlesztési listát részletesen a Végzetúr fórumon fogjuk közzé tenni. Mindenkinek, aki aktívan részt szeretne venni a játék jövőjének meghatározásában, javasoljuk, hogy jöjjön el az élő találkozókra!
A fórumon elhangzottak összefoglalóját itt lehet elolvasni.
A VÚ játékosok is licitálhattak tárgyakra a liciten. A nagyteremben több számítógépen is minijátékokkal lehetett játszani A vállalkozó kedvűek forgathattak szerencsekereket vagy válaszolhattak a kérdésekre a Kvíz olimpián. Nyereményeik játékon belüli tárgyak voltak.

A találkozón ezúttal is megrendezésre kerültek a HKK mini versenyek, a mostanra már megszokott pörgős lebonyolításban, mind hagyományos, mind pedig frissen bontott formátumban. Ezúttal csupán 23 8 fős verseny indult el, melyeken a megszokotthoz képest kicsit kevesebben, szám szerint 35-en méretették meg magukat, de a hangulat így is remek volt.
A játékosok sok féle paklit próbálgattak (voltak, akik 3-4 féle paklit is hoztak magukkal), ám volt két pakli, amik eredményesség terén igen csak kiemelkedtek. Az egyik a pörgős formátum csúcsragadozója, a gyűjtő generálós pakli volt, melyet a játékosok Zarknod bilincsével illetve Átkozott követővel játszottak.
Mégis a legeredményesebb a pörgős metába betörő A legfőbb követős avatár pakli volt (többen a bilincsüket vagy börtönüket inkább Átkozott követőre cserélték, hogy megtudják verni a paklit).
Természetesen ezúttal is igen szép számú nyereményt kiosztottunk, hiszen a 34 Alanori olimpia kiegészítő és 42 zén csomag mellett 8 ultra ritka lap is gazdára talált.
Csakúgy, mint az elmúlt alkalmakkor, most is kiosztottunk a Beholder találkozó mini versenyek legjobbjának járó kupát, melyet ezúttal Sallai Gábor magabiztosan szerzett meg. Avatár paklijával 32 pontot szorgoskodott össze, míg a második helyen Szolcsánszki Balázs (avatár) és Balog Dávid (gyűjtőgenerálós pakli) „csupán” 21 pontot szereztek.
A versenyeken Lipták László illusztrátor is felbukkant, akinél a játékosok lelkesen dedikáltatták kedvenc vagy éppen újonnan szerzett lapjaikat. Továbbá a művész úr által készített két kép (Kreona, az idővándor és Yaurri pokoltalizmán) kinyomtatott változatát is kisorsoltuk meglepetés gyanánt a verseny résztvevői között. Földi Viktor és Kállai Szabolcs örülhettek ezeknek.

Az aukciók és kvízek nyertesei és megoldásai: Végzetúr aukció nyertesei Túlélők Földje aukció nyertesei Titanitdukát aukció licitek Vlagyimir-díj A Beholder25 kvíz megfejtése A TF25! Rendhagyó Kvíz megfejtése QR Kód megfejtése

Minden nyertesnek gratulálunk! November 25-én szombaton ismét ezen a helyszínen várunk majd benneteket. Addig is kellemes időtöltést kívánunk a Beholder játékaival!


Mazán Katalin, Tihor Miklós, Dani Zoltán

Létrehozás: 2017. június 20. 11:34:41
Utolsó frissítés: 2017. június 20. 16:35:02
Nyomtatási forma


Főoldal | Túlélők Földje | Ősök Városa | Kalandok Földje | Sárkányölő | Puzzle | Hatalom Kártyái Kártyajáték | Álomfogó Kártyajáték | Káosz Galaktika Kártyajáték | Könyvesbolt | Alanori Krónika | Shadowrun | Battletech | Íróink | Könyvsorozataink | Fórum | Galéria és képeslapküldő | Sci-fi és fantasy novellák | Regisztráció | A Beholder Kft.-ről | Adatvédelmi tájékoztató

© Beholder Kft., 2003 - 2024
E-mail: beholder{kukk}beholder{ponty}hu | Tel.: (06-1)-280-7932

Az oldalon megjelent szöveges és illusztrációs anyagok átvétele, másolása, illetve bármilyen módon történő felhasználása csak a Beholder Kft. engedélyével lehetséges.