Vissza a Főoldalra
 
Feliratkozás Hírleveleinkre!
Adatvédelmi Tájékoztató
Ország Boltja 2011 Népszerűségi díj Egyéb kategória II. helyezett Ország Boltja 2012 Népszerűségi díj Hobbi és kellék kategória III. helyezett

Hírek, újdonságok
Változások listája
A számlanyitás folyamata
Árak + Jelenlét bónusz
Befizetési módok
Demo forduló
Jelentkezési lap
Kedvezmények
Kipróbálás (10 ingyenes forduló)
Szabálykönyv
Új játékosoknak
Alanori Krónika kupon
Aukció
Beállítós UL
Bónuszok
Eseménynaptár
Hasznos Információk
Ismeretek hasonlítása
Karakternév-változtatás
Lemaradás vásárlása
Reinkarnáció
Megosztott fordulók
Nyilvános fordulók
Statisztikák
Szavazások
Tesztcsata
Titanitdukát aukció
Tudástár
UL küldés
Beholder Labirintus
Memóriajáték
Mini-szójáték
Puzzle
Chat, üzenõfal
Fórumok
Közös Tudatok
Közös Tudatok Listája
KT-képességfa
Levelezési lista, IRC
Olimpiák
TF találkozó
AK Archívum
GN Archívum
Írások, novellák
Linkek
TF könyvek
Letöltés
Gyakori kérdések
Felhasználási feltételek
Most ingyen kezdhetsz el játszani a Túlélők Földjén!
Kattints ide a részletekért...
A pillanat képe
Jégelementál
Küldd el képeslapként!
"A jégelementálok szellemek Leah létsíkjáról, amelyek átkeveredve a Víz létsíkjára, minden meleget és energiát magukba szívtak. Erre a világra úgy kerülnek, hogy egy hatalmában bízó gőgös varázsló vagy más nagyúr megidézi őket, hosszabb-rövidebb szolgálatra." - részlet az Encyclopedia Fantasia jégelementálokról szóló fejezetéből
Nézz szét a galériában!
Adatbázis bővítés - Új bónuszok
Adatbázis bővítés
XXXVII. Alanori Mini Olimpia

A lista folytatása...
Túlélők Földje - Nyomtérkép az utolsó 32 játékhét nyomaiból
Aukciós statisztika
Az utolsó Aukciós Napon történtek
Túlélők Földje - Közös Tudatok listája

A lista folytatása...
Falvak a Csatornától nyugatra (7)
Adatbázis bővítés (10)
A fordulók ára (43)
Túlélők Földje webes fejlesztések (15)
Titanitdukát aukció - 2021. tél (4)
Túlélők Földje Online (422)

További témák...

2022-01-25 06:33:00 Az UL-ek letöltésre kerültek.

Doomlord online game
Mágia Mesterei Online Játék
Szerkesztőség:
honlap@beholder.hu
Készítők:
Farkas Zsolt (Speedz)
Szeitz Gábor (Talbot)
Mazán Zsolt (Maci)
Webdesign:
Szirják Csaba (Chaar-Lee)
Szegedi Gergely (GerY5)
Ha hibát találsz a honlapon:
Írj nekünk!
 

XLVII. Beholder Találkozó – 2017.06.17.Az Alanori Íjászverseny ismét megmozgatta a szokásos 30 fős tábort. Most más vezette le a versenyt, de minden a megszokott módon zajlott most is. A játékosok megkedvelték a darts után a tapadókorongos íjászatot is, tehát a következő találkozón is biztosan lehet a pontokat gyűjtögetni a céltáblán. A nyertes – a tavalyihoz hasonlóan – VÚ játékos lett, Balumaci. A dobogó többi fokára TF-es játékosok kerültek. Sőt a 3. helyezésnél holtverseny volt. A nyertesek játékon belüli nyereménnyel és szép érmekkel lettek gazdagabbak. Gratulálunk nekik!

Két 12 fős csapat mérte össze a mutogatási és körülírási tudományát. Mivel menetközben túl könnyűnek találtatott a feladat, ezért inkább mutogatni kellett rekord rövidségű idő alatt a feladványokat. Bár már nagyon profi activity művészek vannak, de már előre szólunk, hogy télen iszonyat nehéz feladatokat találunk ki. Vegyes csapatok vettek részt a vetélkedőn. TF, VÚ, ŐV és HKK játékos is, megtalálható volt a versenyzők között.
Az A nevezetű csapat győzedelmeskedett most, gratulálunk nekik. Természetesen mind a két csapat tagjai gazdagodott a nyereményekkel és érmekkel.

Idén nyáron is megküzdött egymással a TF és VÚ csapat a győzelemért. A színpadon lévő csapattagok 6 feladatot, a színpad előtt ülők 3 háttérfeladatot kaptak. Első feladatban a születésnapra való tekintettel a Beholder Szeme Nassolda felajánlásából kókuszgolyó tortácskát kellett a játékosoknak egymással megetetni villa segítségével 3-3 játékospárnak. Mondhatjuk, hogy édes feladattal kezdődött a buli. A folytatásban a Beholderhez köthető feladatok voltak. Például a Beholderesek gyerekkori fotóját kellett összepárosítani a nevekkel. Egyik csapatnál sem volt tökéletes a megoldás. Vicces, hogy Katit egyik csapat sem ismerte fel, pedig annyira cuki a képen. De legalább ugyanúgy gondolkodtak, mert mind a két csapatnál Dani Zolit képét választottátok ki Katiként. A képek között voltak persze idegen fotók is színészekről. Így fordulhatott elő, hogy a VÚ-sok viszont Brad Pittet gondolták Dani Zolinak.
Az anagramma már hibátlanul sikerült. A csapatoknak a beholderesek neveit kellett időre megtalálni a sok anagramma között.
Szerepet kapott a játékban a Beholder alapítási éve az 1992. Film-, zene-, TV sorozatok címei, és olimpiai érmesek nevei közül kellett megmondani, hogy melyiknek van köze az 1992-höz. Ez a feladat is egészen jól ment mind a két csapatnak.
A Beholder fej is a játék része volt két feladatban is. Az egyikben két Beholder fej kellett időre összehasonlítani és megkeresni a 3 különbséget. A háttérfeladatban pedig le kellett másolni egy üres lapra lehetőleg minél pontosabban. Nagyon szép rajzok születtek.
A TF/VÚ megmérettetés kihagyhatatlan feladat a kötélhúzás, ami mindig nagyon kedvelt a nézők körében is. A háttérfeladatokról még pár szót: a nagyteremben reggel elrejtettünk tortaképeket, amiket meg kellett találni a két csapat tagjainak. Hihetetlen módón minden tortakép előkerült, bár az utolsóval volt küzdelem azért, pedig az még csak nem is valamelyik szék alján várta a sorsát, hanem az egyik számítógép oldaláról kiabált már, hogy vegye észre valaki. És végre az is meglett.
Nem maradhatott ki persze a TF és VÚ kvíz sem. Összességében egy nagyon jó hangulatú verseny volt, ami a TF-es csapat győzelmével zárult. Így ők zsákolhatták be a TF-es társadalomnak járó extra nyereményt, amit június 26-től július 26-ig kapnak meg: +10% TP a leölt szörnyekre. Gratulálunk a nyertes csapatnak! Természetesen a 2. helyezett VÚ-s csapat tagjai is részesültek nyereményben, plusz a szokásos érmeket is a nyakukba akaszthatták a játékosok.

A Végzetúr csapatversenynél most valami újjal kísérleteztünk: egy élő szövetségi bajnokságot próbáltunk megvalósítani. A 6x6-os térképet kinyomtattunk egy nagy poszterre, ezen tudtak a csapatok mezőket támadni. A támadásokat színes gombostűkkel jelöltük, az elfoglalt mezőket pedig a csapat színének megfelelő kartonokkal. Amikor egy mezőn pontegyenlőség alakult ki, a támadó játékosok kvízpárbajban döntötték el, ki a győztes.
A gyakorlati megvalósítás kicsit nehézkesebb volt, mint vártunk, nehéz volt számon tartani, melyik játékos melyik mezőre támadt, ha lesz legközelebb ilyen verseny, ezen a részen kell jelentősen egyszerűsíteni.
A győztes csapat tagjai 200-200 bajnoki tókent, dirániumot és barna mytokorinitot kaptak, a további helyezettek 150, 100, 75 és 50 darabbal lettek gazdagabbak mindenből, senki sem távozott üres kézzel.

A TF-esek a 25.éves születésnap alkalmából egy rendhagyó kvízben is számot adhattak a tudásukról. A kérdések átívelték az elmúlt 25 évet. Voltak nehezebb és mókás kérdések is. A játék végi kérdésekhez képi vagy tárgyi segítséget is kaptak a játékosok. 25 kérdés volt, amiből ha már 16-ra jó válasz érkezett, akkor valamennyi fejlődéskő került a karakterhez. Minél több jó választ tudott a játékos annál több fejlődéskő volt a nyeremény. 25 pontos megoldás nem volt, de több 23 pontos már akadt.
Eláruljuk, hogy a hajtogató fa eredeti foglalkozása parketta volt, a kitalálandó varázslat pedig a Gondolatolvasás volt. Ez a két kérdés bizonyult a legnehezebbnek. Bár volt, aki szerint Rambonak nincs semmi köze a TF-hez. Természetesen a rambó bogár szörnyre gondoltunk. Hangulatos verseny volt, lehetett egy kicsit nosztalgiázni is közben. Novemberben valami hasonlóra számíthattok, folytatva a TF szülinapi ünneplését.

Új program volt a találkozón a TF Lottó. A Túlélők Földje játékban minden héten 3 számot húznak ki, és a nyerteseknek aranyban fizetnek az Arany Magisztrátusok lottóügynökei, tehát nem volt ismeretlen a játék. A kisorsolt számok ezek voltak: 6, 9, 30 és az 1, 17, 26.
Csak 1 találatos szelvények voltak és 1 játékosnak sikerült mindkét sorsoláson 1-1 találatot elérni. Jutalmukat már meg is kapták a karakterek arany formájában. A 47. héten ismét sor kerül majd az élő TF Lottósorsolásra. Talán akkor már nagyobb találatot is sikerül majd elérni.

Keresd a párod!
A játékosok a bejáratnál véletlenszerűen kapott feladattal vehettek részt ebben a játékban. Kétféle feladat volt. Vagy a játékosnál levő szöveg párját kellett megkeresni, vagy egy matrica képnek a párja volt a keresés tárgya. A sikeresen leadott párok játékon belüli nyereményekkel lettek gazdagabbak.

Elmetágítás
Az Elmetágítás játék már nem volt újdonság a TF játékosok számára. Rutinosan válaszoltak a kérdésekre. Általános kérdések voltak, kiszedtük ebből a VÚ-s kérdéseket. 25 kérdésre elég sok játékosnak sikerült jól válaszolnia, de 23-24 jó választ is több játékos adott. 16 jó válaszért már lehetett nyereményt igényelni. Gratulálunk a nyerteseknek!

Beholder Puzzle
A játékosoknak időre kellett egy általunk készített képet kitenni. A 10 leggyorsabb játékost jutalmaztuk. A dobogó tetejére egy TF játékos a többi fokára pedig VÚ-s és TF-es játékosok vegyesen kerültek. A dobogósok egy-egy érmet is kaptak.
A győztes idő: 1:25.435
Gratulálunk!

Idén a Beholder Kvíz 25 kérdésből állt, ami elsőre soknak tűnhet, de minden kérdésre egy kis odafigyeléssel, utánajárással meg lehetett tudni a választ. Hibátlan kvíz most nem érkezett, de 24 és 23 találatosak már voltak. Kivételesen most 25 játékos örülhetett a játékon belüli nyereménynek, vagy a HKK-sok egy-egy Alanori Olimpia paklinak.
A QR kódos játékunknak ismét sikere volt, ami abból is látszódott, hogy sok megfejtés érkezett. 15 játékost sorsoltunk a helyes megfejtők közül.

Új feladat volt a Titkosírás. A vállalkozó kedvű játékosok közül többnek lehetetlen tűnt a kihívás, de mégis szép számmal érkeztek megfejtések. A titkosírás szövege szerint a játékosoknak smiley matricákat kellett keresni a találkozó helyszínén, és ezeket kellett megszámolni. Ez a szám volt a megfejtés. Aki 28 db-ot számolt meg, azok között 15 nyertest sorsoltunk ki. Sok 27-es megfejtés is volt, azok nyilván nem mentek fel az emeletre a HKK teremhez, ahol szintén volt 1 vigyorgó matrica. Ebben a feladatban az agyat is megmozgattuk és a testet is, tehát nagyon egészséges játék volt.
Szórakozásból meg lehetett fejteni egy 52 kérdésből álló kvízt is, amiknek ugyan nem volt köze a Beholderhez, de izgalmas, érdekes kérdések voltak benne.

A tombolán ismét TF-es, VÚ-s, HKK-s nyereményeken kívül sok meglepetés nyereménynek is örülhettek a szerencsések A tombolán közjegyző is jelen volt a jégmotkány formájában, amit tavaly kapott Kati a Jégmágusoktól. Szóval Timoti is ott figyelte az eseményeket, hogyan tarol 1-2 játékos többször is a tomboláival, de mindent rendben talált.
A szülinapra való tekintettel több kisebb fődíj is volt. Többek között a Titusz által felajánlott fadobozos pezsgő, amit a saját borászatukban készült. Köszönjük a nyertes nevében is. Kisorsolásra került egy Beholderfej radír is, ami nagyon mókás volt, ezt Garaznak köszönjük. A szokásos kis csokik mellé most a nyertesek egy smiley érmet is kaptak csak, hogy még jobb hangulatuk legyen, amire egyébként most sem volt panasz. A Beholder csomagot, ami vásárlási utalványt is tartalmazott egy VÚ-s játékos nyerte.
Gratulálunk a nyerteseknek!

A két „levelezős” játékunk rajongóinak ismét voltak extra programok/lehetőségek. A Túlélők Földje játékosoknak fórumot tartottunk, amit Kati – postásnak – öltözve szakított félbe, de mivel mindenkinek ajándékot hozott így megbocsátottunk neki. Sőt nagyon is poénos volt a régi postástáskájával együtt.
Volt Titanitdukát Aukció, valamint Túlélők Földje licit, a játékosok megkapták az Olimpiai forduloikat is. Az olimpiai nyereményekkel párhuzamosan kiosztottuk a Vlagyimir-díjakat is. Az Ősök Városa játékosoknak aranydukátból vásárlási lehetőség is volt.

A Végzetúr játékosok számára is tartottunk fórumot.
A Végzetúr játékos találkozó a szokásos családias hangulatban telt. Átbeszéltünk a játékosokkal azt, hogy milyen fejlesztéseket szeretnének leginkább a játékban az elkövetkezendő 6 hónapban. A fejlesztési listát részletesen a Végzetúr fórumon fogjuk közzé tenni. Mindenkinek, aki aktívan részt szeretne venni a játék jövőjének meghatározásában, javasoljuk, hogy jöjjön el az élő találkozókra!
A fórumon elhangzottak összefoglalóját itt lehet elolvasni.
A VÚ játékosok is licitálhattak tárgyakra a liciten. A nagyteremben több számítógépen is minijátékokkal lehetett játszani A vállalkozó kedvűek forgathattak szerencsekereket vagy válaszolhattak a kérdésekre a Kvíz olimpián. Nyereményeik játékon belüli tárgyak voltak.

A találkozón ezúttal is megrendezésre kerültek a HKK mini versenyek, a mostanra már megszokott pörgős lebonyolításban, mind hagyományos, mind pedig frissen bontott formátumban. Ezúttal csupán 23 8 fős verseny indult el, melyeken a megszokotthoz képest kicsit kevesebben, szám szerint 35-en méretették meg magukat, de a hangulat így is remek volt.
A játékosok sok féle paklit próbálgattak (voltak, akik 3-4 féle paklit is hoztak magukkal), ám volt két pakli, amik eredményesség terén igen csak kiemelkedtek. Az egyik a pörgős formátum csúcsragadozója, a gyűjtő generálós pakli volt, melyet a játékosok Zarknod bilincsével illetve Átkozott követővel játszottak.
Mégis a legeredményesebb a pörgős metába betörő A legfőbb követős avatár pakli volt (többen a bilincsüket vagy börtönüket inkább Átkozott követőre cserélték, hogy megtudják verni a paklit).
Természetesen ezúttal is igen szép számú nyereményt kiosztottunk, hiszen a 34 Alanori olimpia kiegészítő és 42 zén csomag mellett 8 ultra ritka lap is gazdára talált.
Csakúgy, mint az elmúlt alkalmakkor, most is kiosztottunk a Beholder találkozó mini versenyek legjobbjának járó kupát, melyet ezúttal Sallai Gábor magabiztosan szerzett meg. Avatár paklijával 32 pontot szorgoskodott össze, míg a második helyen Szolcsánszki Balázs (avatár) és Balog Dávid (gyűjtőgenerálós pakli) „csupán” 21 pontot szereztek.
A versenyeken Lipták László illusztrátor is felbukkant, akinél a játékosok lelkesen dedikáltatták kedvenc vagy éppen újonnan szerzett lapjaikat. Továbbá a művész úr által készített két kép (Kreona, az idővándor és Yaurri pokoltalizmán) kinyomtatott változatát is kisorsoltuk meglepetés gyanánt a verseny résztvevői között. Földi Viktor és Kállai Szabolcs örülhettek ezeknek.

Az aukciók és kvízek nyertesei és megoldásai: Végzetúr aukció nyertesei Túlélők Földje aukció nyertesei Titanitdukát aukció licitek Vlagyimir-díj A Beholder25 kvíz megfejtése A TF25! Rendhagyó Kvíz megfejtése QR Kód megfejtése

Minden nyertesnek gratulálunk! November 25-én szombaton ismét ezen a helyszínen várunk majd benneteket. Addig is kellemes időtöltést kívánunk a Beholder játékaival!


Mazán Katalin, Tihor Miklós, Dani Zoltán

Létrehozás: 2017. június 20. 11:34:41Utolsó frissítés: 2017. június 20. 16:35:02 Küldd el a cikket másoknak Nyomtatási forma


Főoldal | Túlélők Földje | Ősök Városa | Kalandok Földje | Sárkányölő | Puzzle | Hatalom Kártyái Kártyajáték | Álomfogó Kártyajáték | Káosz Galaktika Kártyajáték | Könyvesbolt | Alanori Krónika | Shadowrun | Battletech | Íróink | Könyvsorozataink | Fórum | Galéria és képeslapküldő | Sci-fi és fantasy novellák | Regisztráció | A Beholder Kft.-ről | Adatvédelmi tájékoztató

© Beholder Kft., 2003 - 2022
1680 Budapest, Pf. 4 | E-mail: beholder{kukk}beholder{ponty}hu | Tel.: (06-1)-280-7932

Az oldalon megjelent szöveges és illusztrációs anyagok átvétele, másolása, illetve bármilyen módon történő felhasználása csak a Beholder Kft. engedélyével lehetséges.