Vissza a Főoldalra
 
Ország Boltja 2011 Népszerűségi díj Egyéb kategória II. helyezett Ország Boltja 2012 Népszerűségi díj Hobbi és kellék kategória III. helyezett

Hírek, újdonságok
Változások listája
A számlanyitás folyamata
Árak + Jelenlét bónusz
Befizetési módok
Demo forduló
Jelentkezési lap
Kedvezmények
Kipróbálás (10 ingyenes forduló)
Szabálykönyv
Új játékosoknak
Alanori Krónika kupon
Aukció
Beállítós UL
Bónuszok
Eseménynaptár
Ismeretek hasonlítása
Karakternév-változtatás
Lemaradás vásárlása
Reinkarnáció
Nyilvános fordulók
Statisztikák
Szavazások
Tesztcsata
Tudástár
UL küldés
Beholder Labirintus
Memóriajáték
Mini-szójáték
Puzzle
Chat, üzenõfal
Fórumok
Közös Tudatok
Közös Tudatok Listája
KT-képességfa
Levelezési lista, IRC
Olimpiák
TF találkozó
AK Archívum
GN Archívum
Írások, novellák
Linkek
TF könyvek
Letöltés
Gyakori kérdések
Most ingyen kezdhetsz el játszani a Túlélők Földjén!
Kattints ide a részletekért...
A pillanat képe
T. Vlagyimir
Küldd el képeslapként!
Toborzásgátló Vlagyimir a Túlélők Földjének leghíresebb kalandozója, ki elsőként járta be az Esthar Császárság elhagyatott vidékeit, más létsíkokat, és neve legenda mára már. Ki tudja, most éppen milyen eddig más kalandozó által nem látott tájakon jár?!
Nézz szét a galériában!
Mai letöltések - 2017. 11. 29.
XLVIII. Beholder Találkozó – 2017.11.25. - Beszámoló
Hétvégi letöltés
Nyugat fejlesztése
Befizetési Akció 2017.11.16. - 2017.11.29.

A lista folytatása...
Az utolsó Aukciós Napon történtek
Túlélők Földje - Nyomtérkép az utolsó 32 játékhét nyomaiból
Aukciós statisztika
Túlélők Földje - Közös Tudatok listája

A lista folytatása...
Jégmágus kt. alakulna (8991)
LICIT! (4812)
Nyugat fejlesztése (7)
Befizetési Akció 2017.11.16. - 2017.11.29. (2)
GHALLAI TEJÜZEM (118)
Lopás változások (39)

További témák...

2017-12-11 09:04:00 Az UL-ek letöltésre kerültek.

2017-12-11 09:05:19 Az ŐV fordulók kiküldése megkezdődött!
2017-12-11 09:06:28 Az ŐV fordulók kiküldése befejeződött!
2017-12-11 09:18:33 A TF fordulók kiküldése megkezdődött!
2017-12-11 09:24:35 A TF fordulók kiküldése befejeződött!
2017-12-11 12:12:30 Az ŐV fordulók kiküldése megkezdődött!
2017-12-11 12:14:33 Az ŐV fordulók kiküldése befejeződött!
2017-12-11 12:23:09 A TF fordulók kiküldése megkezdődött!
2017-12-11 12:30:51 A TF fordulók kiküldése befejeződött!
2017-12-11 15:03:01 Az ŐV fordulók kiküldése megkezdődött!
2017-12-11 15:14:42 Az ŐV fordulók kiküldése befejeződött!
2017-12-11 15:15:12 A TF fordulók kiküldése megkezdődött!
2017-12-11 15:17:25 A TF fordulók kiküldése befejeződött!
Doomlord online game
Mágia Mesterei Online Játék
Swords Comics
Pókerjáték
Szerkesztőség:
honlap@beholder.hu
Készítők:
Farkas Zsolt (Speedz)
Szeitz Gábor (Talbot)
Mazán Zsolt (Maci)
Webdesign:
Szirják Csaba (Chaar-Lee)
Szegedi Gergely (GerY5)
Ha hibát találsz a honlapon:
Írj nekünk!
Ajánlott böngésző, felbontás:
Internet Explorer, 1024x768
 

XLVI. Beholder Találkozó beszámoló – 2016.11.26.2016. november 26-án rendeztük meg a XLVI. Beholder Találkozót és a XVII. Végzetúr Találkozót. A rendezvény új helyszínt kapott, ezúttal a Krondor Béla Közösségi Házban vártuk a játékosainkat, ahol kellemes és szép környezetben tölthettük el ezt a napot. Most is sok programmal és nyereménnyel készültünk.

A nap első programja szokás szerint az Alanori Íjászverseny volt. Közel 30 játékos próbált szerencsét a tapadókorongos nyilakkal. Most kicsit közelebbről kellett a céltáblát eltalálni, így magasabb pontszámok keletkeztek. A dobogó első és harmadik fokán egy-egy VÚ játékos állt a második pedig egy TF-es lett. Nyereményük játékon belüli tárgyak illetve, arany-, ezüst- vagy éppen bronzérem. A verseny után többen csak szórakozásból is lövöldöztek. Külön öröm volt a gyerekeknek ez a játék. Gratulálunk a nyerteseknek!

Két 10 fős csapat mérhette össze a mutogatási és rajz tudását 6 témakörben: Beholderes tárgyak, Vegyes páros, Állatok, Növények, Szuperhősök, Mesehősök. Vegyes csapatok voltak: TF, VÚ, ŐV és HKK játékos is részt vett a megmérettetésben. Külön mókás volt a rajz tudásuk a játékosoknak. A B csapat győzedelmeskedett most, gratulálunk nekik. Természetesen mind a két csapat tagjai gazdagodott a nyereményekkel és érmekkel.

Nyáron a VÚ játékosok nyerték a szokásos TF-VÚ viadalt. Most a TF-eseken volt a sors, ha a játék nevének meg akartak felelni, és ismét behúzni a győzelmet, mint a tavalyi őszi találkozón. Mivel tudtuk, hogy a színpad itt kisebb lesz ezért inkább kevésbé mozgalmas feladatokat igyekeztünk kitalálni. Persze azért a kötélhúzás nem maradhatott ki a végén, ami tulajdonképpen el is döntötte a verseny kimenetelét. A játékosoknak felmértük a filmes tudásukat, idézeteket kaptak összesen 20 filmből és ezeknek a címeikre voltunk kíváncsiak. Több-kevesebb sikerrel, tudták a filmcímeket. Újdonság volt a Betűrejtvény és a számtanpéldák megoldása is. A számtanpéldákat egy 70-es években megjelent elsős számtan könyvből másolta ki Kati. Igazán érdekes szöveges feladatokat és komoly kivonás, összeadás műveleteket kellett elvégezni. Ez a feladat időre ment és a teljes pont csak a hibátlan megoldás esetén járt. Az egyik csapatnak majd a kivonást még át kellene ismételni. Nem maradhattak ki a TF, VÚ és általános kérdések sem. A TF és VÚ kérdéseknél most volt egy kis csavar. A csapatok a másik játék kérdését kapták meg. Egyformán tudták a válaszokat. A játék végére maradt a kötélhúzás, ahogyan már említettem az elején. Nagy küzdelem volt 3 menetben. A TF-es csapat diadalmaskodott, amivel megfordították az addigi eredményt. Így ők zsákolhatták be a TF-es társadalomnak járó extra nyereményt, amit december 5-től január 13-ig kapnak meg: +10% TP a leölt szörnyekre. A hangulat nagyon jó volt ismét még a recepciós lány is kérdezte, hogy mi volt bent, mert csak a kiszűrődő hangzavart és ujjongást hallotta. Gratulálunk a nyertes csapatnak! Természetesen a 2. helyezett VÚ-s csapat tagjai is részesültek nyereményben.

A Végzeturasok versenye jó hangulatban zajlott. Minden csapatnak 7 feladatot kellett egymás után megoldania. 3 csapatnak sikerült mind a 7 feladat, a sorrendet a gyorsaság döntötte el. A feladatok közt volt kvíz, totó, matek, szókihúzó és kakukktojás, persze mind a Végzetúr világából. Az egyik viccesebb feladat keretében a csapattagok portréját kellett lerajzolni, ebből szemezgetünk néhány gyöngyszemet :) A résztvevők unobtánium- és kryxónium fókuszokkal, relikviakuponokkal és csatlóskristályokkal lettek gazdagabbak. A győztes csapat tagjai: Kiaphet, Offsboy, Amorthius, Marcsa és Tavaris.

A Tombola előtt a szabadon vándorló lelkeket vártuk egy gyors csapatversenyre. 2*10 fővel kezdtünk neki a versenynek. A lényege abból állt, hogy a műsorvezető vagyis Kati, reinkarnálódott. Jól hangzik. :) A csapatoknak ki kellett találni, hogy ki vagy mi lett belőle, vagy éppen hol ért utol a reinkarnáció.
Volt Marilyn Monroe, strucc, lábszárközépig érő farkú na'vy is vagy éppen Hercule Poirot . Nem volt igazán nehéz a feladat, a csapatok 1-1 megoldást tévesztettek csupán Így meg is egyeztek egy döntetlenben, ami teljesen rendben is van. Viszont az érmeket, amik arany- és ezüstérmek voltak már random módon osztottuk ki, de ezzel sem volt probléma. A játék pozitív visszhangja miatt lehet, hogy jövőre is megtartjuk, de kicsit nehezítve a feladatokat. A csapatok tagjai TF/VÚ/HKK/ŐV nyereményeket kaptak, illetve az érmeken kívül még egy-két meglepetést is hazavihettek.

Keresd a párod:
A játékosok a bejáratnál véletlenszerűen kapott feladattal vehettek részt ebben a játékban. A párkeresés lényege az volt, hogy a játékosnál levő szöveg párját kellett megkeresni egy másik játékosnál. pl. Bud Spencer – Terece Hill, A legújabb nagy HKK kiegészítő – Kreátor műhelye. 20 pár volt összesen, amiből majdnem mind előkerült, de például Csontváry Kosztka Tivadar a mai napig keresi Magányos cédrust. A sikeresen leadott párok játékon belüli nyereményekkel lettek gazdagabbak.

TF-VÚ!
Ebben a feladatban 15 TF és VÚ-ra jellemző szövegrészt kaphattak a játékosok a bejáratnál. 10 db-ot kellett összesen összegyűjteniük és leadiuk, hogy megkaphassék az érte járó jutalmat. A küldetést sikeresen teljesítették mert pont 10 db lap került elő.
Gratulálunk a nyerteseknek!

 • Elmetágítás
  Az Elmetágítás játék már nem volt újdonság a TF játékosok számára. Rutinosan válaszoltak a kérdésekre. Általános kérdések voltak, kiszedtük ebből a VÚ-s kérdéseket. 25 kérdésre elég sok játékosnak sikerült jól válaszolnia, de 23-24 jó választ is több játékos adott. 16 jó válasz alatt már lehetett nyereményt bezsákolni. Gratulálunk a nyerteseknek!

 • Beholder Puzzle
  A művészet ereje c. HKK kártyalapot kellett kitenni a játékosoknak időre. A 10 leggyorsabb játékost jutalmaztuk. A dobogó tetejére egy VÚ játékos a többi fokára pedig TF-es játékosok kerültek.
  Gratulálunk!

  Kétféle kvízzel, egy SMS játékkal és egy kódfejtő játékkal készültünk a mentális felfrissülésre vágyó játékosoknak.
  A Beholder Kvíz és a Képes Kvíz elég sok játékost megmozgatott mentálisan. Voltak persze, akik csak tippeltek és voltak, akik komoly akna munkát folytattak, hogy kiderítsék a lehetőleg jó válaszokat. 10-10 játékos vehette át a jutalmát saját játékán belül. Lentebb megtaláljátok a kérdéseket és a helyes válaszokat.
  Újdonság volt az SMS játék, ahol a telefon billenyűzetén levő számokat-betűket kellett magyar városokká „alakítani”. Kicsit macerás, de talán nem túl nehéz játék volt. Rengeteg jó megoldás született. 10 játékost jutalmaztunk.
  A Beholder Okos Kód is már kezd hagyománnyá válni. Most a korábbi találkozók színhelyére emlékeztünk a feladatokkal és a megfejtéssel is. A QR kódok megfejtése is sok játékost vonzott. 15 játékost jutalmaztunk játékon belüli tárgyakkal vagy Zarknod visszatér paklikkal.
  A kód megfejtése:

 • 1. Írd le a 44-et római számokkal. A 2. betű a kód 8. betűje. XLIV - L
 • 2. A TF-VÚ versenyeken időnként a csapatok ennek segítségével mozgatják egymást. A megfejtés egy írásjel, amire hasonlít is. A kódban az 5. karakter. Kötél - kötőjel
 • 3. A nyári találkozó erre az ünnepre esett. A 2. betű a kód 6. betűje. Gyermeknap - E
 • 4. Több látványos bemutatót is tartottak a találkozókon. Mi az első betű? Gladiátorok - G
 • 5. „Tesztelt a tudásod!” A megfejtés első betűje a kód utolsója. Kvíz Olimpia - K
 • 6. Gyűjtögetős játékunk nevében ez a leggyakoribb magánhangzó. Hatalom Kártyái Kártyajáték- Á
 • 7. A találkozók utolsó programjának a 6. betűje. Tombola - L
 • 8. Minek örülhettek a versenyek végén? Az első betű fele a kód 3. betűje. Nyeremény - N
 • 9. A nyári találkozón már sikert aratott újfajta fali kvíz. A 2. betű kell. Képes kvíz - É
 • 10. CIROBÁS TOMBOLA – Melyik betű hiányzik? Cirombás Tombola - M

 • Megfejtés:
  L Á N G – E M L É K

  A tombolán TF-es, VÚ-s, HKK-s nyereményeken kívül sok meglepetés nyereménynek is örülhettek a szerencsések A fődíj, egy Beholder ajándékcsomag volt csupa remek ajándékkal, kiegészítve egy 5000 Ft-os beholderes vásárlási utalvánnyal is, amit egy TF-es játékosunk vihetett haza. Gratulálunk neki is még egyszer, és persze az összes nyertesnek. A Tombolán a szokásos jó hangulat volt most is. A már megszokott plüssök idén a félelmetes egyfejű sárkány volt és a még félelmetesebb törpemammut. És volt még volt egy meglepetés: a Megajégmotkány. Ez Katinak volt meglepetés, mert a Jégmágusok megszakítva a Tombolát, egyszer csak a színpadon teremtek és nekem adták a kabala állatkájukat, ami egy nagyon cuki, hatalmas plüss figura. El is nevezte Timotinak.

  A két „levelezős” játékunk rajongóinak ismét voltak extra programok/lehetőségek. A Túlélők Földje játékosoknak fórumot tartottunk. Volt Titanitdukát Aukció, valamint Túlélők Földje licit, a játékosok megkapták az Olimpiai forduloikat is. Az olimpiai nyereményekkel párhuzamosan kiosztottuk a Vlagyimir-díjakat is. Az Ősök Városa játékosoknak aranydukátból vásárlási lehetőség is volt.

  A Végzetúr játékosok számára is tartottunk fórumot. A fórumon elhangzottak összefoglalóját itt lehet elolvasni
  A VÚ játékosok is licitálhattak tárgyakra a liciten. A nagyteremben több számítógépen is minijátékokkal lehetett játszani A vállalkozó kedvűek forgathattak szerencsekereket vagy válaszolhattak a kérdésekre a Kvíz olimpián. Nyereményeik játékon belüli tárgyak voltak.

  A HKK miniversenyek szokás szerint nagy sikerrel pörögtek, 53 játékos vett részt, összesen 39 darab 8 fős versenyt indítottunk, hagyományos és frissen bontott formátumban. Hihetetlen mennyiségű díj talált gazdára, nem kevesebb, mint 13 új UR-t gyűjtöttek be a játékosok, ezen kívül 47 Kreátor műhelye kiegészítőt és 72 Zént is kiosztottunk. A legtöbb pontot szerző játékos kupájáért ezúttal is kiélezett harc folyt, a legjobb Földi Viktor lett 33 ponttal, megelőzve az előző 3 kupa birtokosát, Makó Gergelyt (32 pont), valamint Szilágyi Gergelyt (28 pont).
  Mindenkinek gratulálunk, várunk benneteket nyáron is!


  Az aukciók és kvízek nyertesei és megoldásai: Végzetúr aukció nyertesei Túlélők Földje aukció nyertesei Titanitdukát aukció licitek Vlagyimir-díj A Beholder kvíz megfejtése A Képes Kvíz megfejtése Az SMS játék megfejtése

  Minden nyertesnek gratulálunk! Jövő nyáron, júniusban ismét ezen a helyszínen várunk majd benneteket. Addig is kellemes időtöltést kívánunk a Beholder játékaival!


  Beholder Kft.

  Létrehozás: 2016. november 28. 13:27:45Utolsó frissítés: 2016. november 29. 16:01:32 Küldd el a cikket másoknak Nyomtatási forma


  Főoldal | Túlélők Földje | Ősök Városa | Kalandok Földje | Sárkányölő | Puzzle | Hatalom Kártyái Kártyajáték | Álomfogó Kártyajáték | Káosz Galaktika Kártyajáték | Könyvesbolt | Alanori Krónika | Shadowrun | Battletech | Íróink | Könyvsorozataink | Fórum | Galéria és képeslapküldő | Sci-fi és fantasy novellák | Regisztráció | A Beholder Kft.-ről

  © Beholder Kft., 2003 - 2017
  1680 Budapest, Pf. 4 (Megváltozott!) | E-mail: beholder{kukk}beholder{ponty}hu | Tel.: (06-1)-280-7932

  Az oldalon megjelent szöveges és illusztrációs anyagok átvétele, másolása, illetve bármilyen módon történő felhasználása csak a Beholder Kft. engedélyével lehetséges.