Vissza a Főoldalra
 

Hírek
Mi is az a Shadowrun?
Chat, üzenõfal
Fórumok
Shadowland
Szavazások
Ismertetők, írások
Kaladmodulok
Novellák
Cikkek a Krónikából
Shadowrun könyvek
Linkek
Letöltés
Feliratkozás Hírleveleinkre!
Adatvédelmi Tájékoztató
Ország Boltja 2011 Népszerűségi díj Egyéb kategória II. helyezett Ország Boltja 2012 Népszerűségi díj Hobbi és kellék kategória III. helyezett
Most ingyen kezdhetsz el játszani a Túlélők Földjén!
Kattints ide a részletekért...
A pillanat képe
A Csíkos Vadász akció közben
Küldd el képeslapként!
A Csíkos Vadász nevű, egyébként csinos, kedves nő, ezúttal akció közben, mikor megmutatja a "foga fehérjét" és igazi alakját.
Nézz szét a galériában!
Könyvismertető - Nigel D. Findley: A nap háza
Könyvismertető - Mel Odom: Hajtóvadászat
Könyvismertető - Robert N. Charrette: Jogos kárpótlás
Könyvismertető - Stephen Kenson: Keresztutak

A lista folytatása...
A gyűrű - Shadowrun novella (2)
Játékost keresek! (105)
Robert N. Charrette: Sose kezdj sárkánnyal (15)
Online Shadowrun project (69)
Shadowrun 4. kiadás (151)
Magyar Shadowland (2074)

További témák...
Doomlord online game
Mágia Mesterei Online Játék
Szerkesztőség:
honlap@beholder.hu
Készítők:
Farkas Zsolt (Speedz)
Szeitz Gábor (Talbot)
Mazán Zsolt (Maci)
Webdesign:
Szirják Csaba (Chaar-Lee)
Szegedi Gergely (GerY5)
Ha hibát találsz a honlapon:
Írj nekünk!
 

 | 1 | 2 | 3 |
Nézet:
Álomfogó- könyvek: Gergő és az álomfogók, Gergő és a bűbájketrec, Zsófi és az elnévtelenedett falu, Gergő és a táltosviadal, Zsófi és a boszorkánypláza, Gergő és az álomvámpírok I-II., Zsófi és a Dalnok (Zsófi és az ősboszorkányban [még nem olvastam, nem tudom biztosan]), Rúvel hegyi legenda, A bolhedor lovagjai (nem olvastam), Monyákos Tuba a Lidérc Árvák fészkében, Monyákos Tuba és a csatornalidércek, Monyákos Tuba és a tűzhangyasámán. Jonatán könyvek: Az elveszett történet, A Gutenberg Lovagrend, Árnyvadászok. Rontásűzők Rémálom-könyvek. És még sok más.
 
Én sem ismerem.
 
Vagy éber. Egyetértek.
 
Lásd Böszörményi Gyula: Gergő és az álomvámpírok I-II.
 
A Rúvelhegyit nem fogja fojtatni, mivel azt előbb írta, mint a Gergő-könyveket és csak utána igazította hozzá. A Monyákosból nemrég megjelent a 2. és ha jól tom, akkor még lesznek részek!
 
Szerintem Böszörményi Gyula olyat alkotott, amit minden, magát magyarnak nevező gyereknek és felnőttnek el kell olvasnia. Sokkal jobb a HP-nál, vagy más egyéb bestsellernél, mert a mi történelmünket haszálta fel. Nagy tehetsége van az íráshoz, pl. ahogy összekötötte az ÖV-t és a Gergő-sorozatát. Most is három befejezetlen sorozata van a Rúvellel együtt (Rémálom-könyvek, Monyákos-könyvek) és adja Égi Atyácska, hogy így folytassa.
 
Most komolyan nem tudod, hogy miért hasonló a két könyv?
Azért, mert egy pályázatra írták, ahol meg volt szabva a motívumok egy része (,hogy mi legyen benne).
 
Ha valaki rejtam kívül véletlenül feltévedne erre a fórumra, akkor megkérdezhetem, hogy milyen könyvei vannak Gyula bátyónak?
Köszönöm!!!
 
Nekem ez az egyik kedvenc könyvem, már 3x elolvastam.
De más könyveit is olvastam pl.:az Álomfogó sorozatot (a Zsófi és az ősboszorkány kivételével)
Azoknál szerettem bele a könyveibe.

Éljen Gyula bá'!!!!));)))
 
Nem csak a név a különbség, hanem az is, hogy az elején ven egy kis bevezetés, ami az álomfogó sorozathoz közi a könyvet, de szerintem ettől sem kéne megváltozni...
 
figyelemre méltó, hogy a Harby Riann neve alatti Rúvel hegyi legenda fórumában sokkal több a pozitív vélemény, mint itt, holott az író és a regény ugyanaz, a különbség csak az, hogy a másodikra kissé átdolgozott kiadásnál az író saját nevén jelentette meg az írását. ez az apróság miért változtatja meg az olvasók véleményét??? hm????
nah, mindegy, nekem tetszett és ez nem változik.
 
Mircsi: Örülök, hogy nem vagyok egyedül a gondolataimmal!

Mindenkinek azt ajánlom, hogy kicsit lapozzanak vissza, és olvassák el az "Álomfogó" néven írt sorokat, az írótól. ---Talán előbb kéne tájékozódni egy témában és utána ítéletet hozni. Persze csak akkor, ha ragaszkodunk az ítélethozatalhoz...

Üdv.: Lujza
 
Szóval szerinted nem csórt ötlet, hanem véletlen egybeesés.
Aha.
 
Sziasztok!
Én teljesen egyetértek Lujzával. Miért kell mindenben a rosszat keresni?
Figyeljetek én mondok valamit. Én ismerem a szerzőt, és tudom, hogy nem tenne ilyet, mármint hogy mástól elhappol valamit.
Másrészt pedig miért olyan nagy vétek az, hogy valaki álnéven ír. Szerintem ez teljesen normális.
Legvégül pedig, én tényleg nem akarok senkit megbántrani, de szerintem ez a tipic nem arra van, hogy az írót szidjuk, másrészt pedig, hogy valaki csakazért írt, hogy neki mennyire nem tetszett fölösleges. Akkor inkább jobb a csöndRáadásul ezt olyan stílusban adva elő, hogy rosszul leszek tőle.
Szóval inkább arról kéne beszélni, hogy kinek miért tetszett... stb.
 
Ez komoly? Boszormenyi onnan majmolta? Ez nagyon durva! Mondjuk szerintem ez is pont olyan unalmas, mint a tobbi.

(bocs az ekezetek nelkuli iras miatt, osztrak geprol irok)
 
Kedves Mindenki és Akárki!

Azt gondolom, hogy semmi értelme egy könyv olvasása közben, előtt vagy után azon gondolkodni, hogy a szerző ebből vajon milyen hasznot húzott. Aki kizárólag ilyen alapon képes gondolkodni egy könyvvel kapcsolatban, az nem tud olvasni… Elvégre nem az a fontos, hogy tetszett-e? Képes volt-e arra, hogy magával ragadjon? Hogy le tudta-e festeni az adott világot olyanok számára is, aki addig még nem járt ott?
Végigolvastam az összes bejegyzést. Sok minden eszembe jutott. Például, hogy kinek a feladata megítélni, hogy ki az igazi vagy nem igazi író? Vagy milyen az etikus és helyes viselkedés? Elvégre a legtöbb dolognak megvan az oka, számtalan kérdésre van kielégítő magyarázat, s attól, mert ezeket nem ismerjük, még lehetnek őszinték, fontosak, jogosak.

A Rúvel hegyi legenda szerintem csodálatos könyv, csodálatos élmény. Én magam a szilveszter éjszakámat áldoztam az elolvasására, és az ünneplés távolról beszűrődő zajai megadták az alaphangulatot, és onnantól nem kellett mást tennem, mint élveznem a soromat.

Mi lenne, ha egyszer nem a hibákat keresnénk, hanem azt, ami jó? Hiszen nem tökéletes az ember, tehát az sem lehet az, amit ember alkotott.

Üdv!

Ui.: Természetesen senkinek nem mondom a beírására azt, hogy ostobaság.
 
Böszörményi Gyula = Harby Rian...

Az "új" könyv asszem csak egy hozzácsapott bevezetőben és utószóban különbözik a régitől.

Hogy ez etikus-e, azon lehet vitatkozni, mindenesetre sokkal etikusabb, mint amikor ugyanez a szerző a Walter Lord Hihetetlen győzelem c. könyvét írta át scifivé, "elfelejtve" megemlíteni az eredetit...
 
Azt akarod mondani, hogy Harby Riann is írt egy Rúvel hegyi legendát?? Ezt nem is tudtam... Mármint mikor hallottam a Böszörményi Gyula féléről, úgy ismerős volt a cím, de azt hittem, hogy csak láttam már vhol... És az a másik miről szól? Ugyanez a sztori mint ez?
 
mi a különbség Harby Riann és Böszörményi Gyula Rúvel hegyi legendája között? mert én olvastam (majdnem végig) a Böszörményit és a Harby Riann részlet szó szerint benne van!!!!
 
Nem kéne visszatérni az eredeti témára? A Rúvel hegyi legendára?
 
Hát, akkor ezt bebuktuk, de csak meg vannak itt vkinek a környéken, de addig is be kell érnem a kötelezőkkel...
 
Nyíregyháza. Csak abban reménykedtem, hogy te is vhol errefelé, mert akkor kölcsön tudtam volna adni a Goldenlane-eket....
 
Bp, 17.ker, miért te?
 
Hol laksz?
 
Már csak 1 kérdés maradt... Kitől kérjem kölcsön? Mivel senkit nem tudok aki Goldenlane-t olvas, persze rajtatok kívül...
 
Szerintem minnél előbb kérd el őket, és az Isteni balhéval kezdd...
 
Majd igyeksezm elolvasni azt a híres Goldenlane-t. De nem ígérek semmit,amúgy lehet,hogy az uncsitesómnak megvan,és akkor tóle kérem el...
 
A Rúvel nagyon király, mielőbb olvasd el! És a Goldenlane-eket is melegen ajánlom...
 
Én még csak hallottam róla, még nem olvastam, csak ajánlották nekem, hogy olvassam el, de ez most mellékes.
Én még mindig nem jutottam hozzá a Rúvelhez...
És szerintem egyáltalán nem unalmasan írja le, de ez izlések, és pofonok...
 
Hajrá!
 
 | 1 | 2 | 3 |
Nézet:
Termékeink | Írók és rajongók | Szavazások | Egyéb

A társalgás szabályai | A legaktívabb fórumok és fórumozók | Moderátori tevékenységek


Főoldal | Túlélők Földje | Ősök Városa | Kalandok Földje | Sárkányölő | Puzzle | Hatalom Kártyái Kártyajáték | Álomfogó Kártyajáték | Káosz Galaktika Kártyajáték | Könyvesbolt | Alanori Krónika | Shadowrun | Battletech | Íróink | Könyvsorozataink | Fórum | Galéria és képeslapküldő | Sci-fi és fantasy novellák | Regisztráció | A Beholder Kft.-ről | Adatvédelmi tájékoztató

© Beholder Kft., 2003 - 2024
E-mail: beholder{kukk}beholder{ponty}hu | Tel.: (06-1)-280-7932

Az oldalon megjelent szöveges és illusztrációs anyagok átvétele, másolása, illetve bármilyen módon történő felhasználása csak a Beholder Kft. engedélyével lehetséges.
A fórumban történő hozzászólások valóságtartalmáért, minőségéért semmilyen felelősséget nem vállalunk.