Vissza a Főoldalra
 

Újdonságaink
Előkészületben
ÁSZF
Adatvédelmi tájékoztató
A pontgyűjtésről
Akciók
Beholder könyvek (Lista)
Más kiadók könyvei (Lista)
Kártyacsomagok (Lista)
Magazinok (Lista)
Játék-kiegészítők (Lista)
Puzzle játékok (Lista)
PC játékok (Lista)
Társasjátékok (Lista)
Dobókockák (Lista)
Keresés a termékek közt
Chat, üzenõfal
Íróink
Sorozataink
Ajánlók, kritikák, ismertetők
Könyvrészletek
Fantasy borítóképek
Sci-fi borítóképek
Könyv toplisták
Fórumok
Szavazások
Bevásárló kosár
Feliratkozás Hírleveleinkre!
Adatvédelmi Tájékoztató
Ország Boltja 2011 Népszerűségi díj Egyéb kategória II. helyezett Ország Boltja 2012 Népszerűségi díj Hobbi és kellék kategória III. helyezett
Most ingyen kezdhetsz el játszani a Túlélők Földjén!
Kattints ide a részletekért...
Nézz be kártyaboltunkba!
Alfa pakli - Mágusok március 16.
Alfa pakli - Druidák március 16.
Alfa pakli - Boszorkányok március 16.
A pillanat képe
Izgalmas vadászat
Küldd el képeslapként!
Az élet mindig izgalmas az árnyak között, és nem mindig a fegyverek, vagy a mágia jelenti az igazi veszélyt.
Nézz szét a galériában!
Birodalom (könyvsorozat)
Termékismertető - Zén Legendái: Tilretas öröksége
Termékismertető - Hatalom Kártyái - Résföld
Termékismertető - Zén Legendái: Hordázás

A lista folytatása...
Könyv adás - vétel (622)
Megújult webbolt (14)
Kaland-Játék-Kockázat (156)
Részvétnyilvánítás - Böszörményi Gyula (2)
Alanori Krónikát vennék (61)
Az Idő Kereke sorozat folytatódik! (10)

További témák...
Doomlord online game
Mágia Mesterei Online Játék
Szerkesztőség:
honlap@beholder.hu
Készítők:
Farkas Zsolt (Speedz)
Szeitz Gábor (Talbot)
Mazán Zsolt (Maci)
Webdesign:
Szirják Csaba (Chaar-Lee)
Szegedi Gergely (GerY5)
Ha hibát találsz a honlapon:
Írj nekünk!
 

 | 1 | 2 | 3 | 4 |
Nézet:
nem de ő se ismer engem
 
Ismeritek Terry Brook-ot?
 
Bocs Mein Kampf.
 
Tiltott könyvekkel is foglalkozunk. A poén az volt mikor a " kissebbségnek el adtam a Mine Kampf- ot a MAGYARNAK a győzike az isten királyt, és az anorexiásnakj a norbi könyveket.
 
Bocsi elírtam. antikvarium.hu, de ha megnézed az antkvarium.lap.hu -t ott kiad egy csomó internetes antkváriumot. Nagyrészében elővételre ( megrendeled, és ha beérkezik küldik) is fogadnak kéréseket. Ha meg jó fantasy írók érdekelnek akkor kissusi@citromail.hu. Tudok jó írókat ajánlani mert van egy 2 ezres könyvtáram Fantasy- ból, és sci- fi- ből. De ha az adott címeken nem találsz semmit akkor is írhatsz mert bármilyen könyvet megszerzek
 
Nekem is ez jott ki...
 
Access forbidden!

You don't have permission to access the requested directory. There is either no index document or the directory is read-protected.

If you think this is a server error, please contact the webmaster.
Error 403
antikvaria.hu
Tue Jan 8 16:18:25 2008
Apache/2.2.3 (Debian) mod_ssl/2.2.3 OpenSSL/0.9.8c

ennyit az antikvaria.hu-ról...
 
Én még a másnaposságra sem tudom fogni a helyesírási hibákat, mert a magyar írásbelin 146 hibát vétettem 2 oldalon, és a tanárnő, hogy ne keljen számolnia(sokat) mindet 1 pontosnak vette. ( tény és való mondjuk nem másnapos hanem még részeg voltam).
 
Sziasztok! Mindenkinek B.U.É.K. antikvaria.hu házhoz küldik, de ha ott nem találsz éppen a témában vagy az álltalad keresett könyvet a startlapon találsz másik 10-12 antikváriumot. az álltalam említett korrekt, de sok fantasy- t láttam a Keletiben könyvesstandon, és valószínű, hogy a beholder is tud segíteni. Az álltalunk emmlített írók szerintem tényleg nagyon jók, de ha gondolod még tudok ajánlani.
 
Boldog Uj Evet! Most mar csak ket ev...!
 
Választás mármint. Hülye másnaposság.
 
BUÉK!!!!
Ja amúgy kiolvastam az Elantrist. Nagyon tetszett szóval úgy érzem Brandon Sanderson jó bálasztás volt.
 
Na itt is mindenkinek B. U. LY. É. K. !
 
Pontosan milyen antikvariumra gondoltal? Es olyanok hol vannak?
 
huh. Jo sokat beszeltetek az unnepek alatt!

Koszonom, hogy emlitettetek az irokat! Nekem az elso fantasty irom RJ es eddig csak az WoT olvastam. (mar 3szor az egesz sorozatot) Meg persze a Gyuruk Urat. De szeretnek tobbet olvasni.
 
Ja - tudom, csak ahhoz meg idő kell...
 
Antkváriumban pár száz forintért megtalálod.
 
Hát azért mert nincs meg a többi...
 
Szia Nagril!
Most az Alapítvány előtti Assimov könyveket olvasom (kicsit megvariáltam a sorrendet), utánna jöhet Adams, szerencsére meg van az összes könyve. Miért nem birsz Herbertet olvasni?
 
Idézet Rand al Thor-től
Herbert, Assimov, Salvatore.

Aki még felér az ő szintjükkel, az Douglas Adams. És nem csak az Útikalauzos marháskodásai miatt (ennek ellenére szeretem, a marháskodás itt pozitív jelző...), hanem a többi könyvei is jók (A Dirk Gently-s könyvek közül olvastam párat...)
 
Asimov, tényleg. Róla majdnem elfeledkeztem.

De Salvatore-t nem annyira szeretem... Az ő könyvei szerintem túlságosan arról szól hogy
- Megyünk megölni pár orkot.
[...]
- Végeztünk. Most mit csináljunk?
- Hmm... Öljünk meg pár orkot?

De ízlések és pofonok, én elfogadom ha neked tetszik...

A DŰNÉt olvasnám én, ha volna lehetőségem...
 
Köszönöm.
 
Hát nálunk egy regénye jelent meg. A címe Elantris. Én ma álltam neki, eddig jónak tűnik.
 
Viszont Sandersonntól nem olvastam semmit, sajnos nem ismerem. Ha tudnátok valamit ajánlani megköszönném. Otthon van egy kb 1500-800- as Fantasy, Sci- Fi gyüjtemény aminek én vagyok a könyvtárosa, de nem rémlik a név.
 
Szerintem is meglehetne csinálni az egyetlen hatalommal vívott párbajokat nagyon izgalmasra a mai technikával, de a film olyan lenne mint egy folytatásos teleregény. (bár az Elveszett Világ féle sorozat lehet, hogy szórakoztató lenne, de rengeteg részt kikéne vágni és az már nem ugyan az). Mégvalami dolgoztam utcai könyvárúsként(kb 800 könyvem volt a pulton), így nem lepődök meg az idézett beszélgetésen. A fiatalok nagyréze olvasni se tud, a legnépszerűbb könyv 1 év alatt a norbi (Szándékosan kisbetűvel) könyvek és a győzike (szintén) az Isten Király című könyvek voltak. Az idősebb korosztály 99%-a a műfajt ponyvának, szemétnek tartja. ( nem tudják mit vesztenek)
 
Sziastok. Nargil, melegen ajánlom a DUNE összes részét. Én is csak nagyduzzogva vettem rá magam, hogy elolvastam, de Az Idő kereke sorozat mellet csak 3 írót tudnék említeni aki megüti Robert Jordan legalsó mércéjét: Herbert, Assimov, Salvatore. Mire az utolsó rész kijön addigra az előzményekkel is végeznél, amit mint említettem a fia írt Herbertnek egy társ szerzővel(Majdnem űbereli az apját, ami sajnos a MESTER esetében lehetettlen). De ahogy a Rock örök és halhatatlan, úgy Jordan is mert mi emlékezünk.
 
Ja és még valami /ígérem ez az utolsó/. Egy filmváltozat a könyv eladásának és népszerűségének is jót tehet. Például pár napja megnéztem a Csillagpor-t. Kifejezetten tetszett ezért úgy döntöttem meg fogom venni a könyvet.
 
Filmen bizony elképzelhetetlen de ilyesmiben miért kéne hűnek maradni a könyvhöz? Persze hogy hülyén nézne ki hogy csak bámulják egymást. Az Egyetlen Hatalommal vívótt párbaj is lehet látványos /csak gondolj azokra amelyeket rand vívott/. A könyvhűség nem azt jelenti hogy minden 100 százalékig ugyanolyan mint a könyvben. A 10. kötetben valóban nincs semmi ilyesmi de lehetne. Simán be lehet csempészni ide-oda egy kis harcot. Ez nem jelenti a könyv lemészárlását... Ettől függetlenül sose lesz WoT film mert tul hosszu és annyira azért nem népszerű mint a Harry Potter.
 
Hát szerintem meg a Gyűrűk Ura pont az ahogy egy könyvből filmet kell csinálni, zseniális lett mindhárom rész, hűek maradtak a könyvek szelleméhez. Persze harcjeleneteket turbózni kellett mert mégiscsak mozi de még az is jól sikerült. Ja és mielőtt valami divat GyU rajongónak tűnnék /érdekes módon olyanbol is rengeteg lett a film után/ évekkel a film elkészülte előtt olvastam először a könyveket, máig a kedvencem, évente legalább egyszer újra elolvasom.
Ja és orkszámolás:a könyvben 52-51re nyert Gimli a Helm szurdokban, a filmben 20ig halljuk de utána még öl de 40nél többet nem nagyon és azt már nem is mondja. Utána a Pellennor mezei csatában is számolnak de ott megint maximum 20ig és a könyvben is megöltek annyit csak akkor már nem vetették össze. Szóval semmivel sem öltek a filmekben több orkot...
 
Még egy post hogy ne legyen túl hosszú egyik se... :

WoT beleférne 12*3 órába de van pár (a könyvben nagyon izgalmas) jelenet, amit én nem tudnám elképzelni, hogyan lehet izgalmasan megcsinálni a filmben: pl Nynaeve és Moghedien első párbaját. Mit látunk? Egy szobalány és egy [valami másik cseléd] állnak egymással szembe. Feszülten figyelnek egymásra. A könyvből persze kiderül, azon versengtek, ki tudná előbb elvágni a másikat a saidartól, de így... Filmen elképzelhetetlen sztem...

Meg a folytatásos filmek általában hasonló stílusúak - WoTban ezt se lehetne rendben megcsinálni: az első tiszta menekülős, pl a hatodik szinte fullharc, a tizedikben se Hatalmat, se kardot nem lehet szinte látni (csak Mat ashandarei-jét de azt is csak azért mer folyton ott parádézik vele)... Elképzelhetetlennek tartom a WoT filmet - és nagyon remélem igazam is lesz...
 
 | 1 | 2 | 3 | 4 |
Nézet:
Hírek, újdonságok, változások | Szavazások

A társalgás szabályai | A legaktívabb fórumok és fórumozók | Moderátori tevékenységek


Főoldal | Túlélők Földje | Ősök Városa | Kalandok Földje | Sárkányölő | Puzzle | Hatalom Kártyái Kártyajáték | Álomfogó Kártyajáték | Káosz Galaktika Kártyajáték | Könyvesbolt | Alanori Krónika | Shadowrun | Battletech | Íróink | Könyvsorozataink | Fórum | Galéria és képeslapküldő | Sci-fi és fantasy novellák | Regisztráció | A Beholder Kft.-ről | Adatvédelmi tájékoztató

© Beholder Kft., 2003 - 2024
E-mail: beholder{kukk}beholder{ponty}hu | Tel.: (06-1)-280-7932

Az oldalon megjelent szöveges és illusztrációs anyagok átvétele, másolása, illetve bármilyen módon történő felhasználása csak a Beholder Kft. engedélyével lehetséges.
A fórumban történő hozzászólások valóságtartalmáért, minőségéért semmilyen felelősséget nem vállalunk.