Vissza a Főoldalra
 

Újdonságaink
Előkészületben
ÁSZF
Adatvédelmi tájékoztató
A pontgyűjtésről
Akciók
Beholder könyvek (Lista)
Más kiadók könyvei (Lista)
Kártyacsomagok (Lista)
Magazinok (Lista)
Játék-kiegészítők (Lista)
Puzzle játékok (Lista)
PC játékok (Lista)
Társasjátékok (Lista)
Dobókockák (Lista)
Keresés a termékek közt
Chat, üzenõfal
Íróink
Sorozataink
Ajánlók, kritikák, ismertetők
Könyvrészletek
Fantasy borítóképek
Sci-fi borítóképek
Könyv toplisták
Fórumok
Szavazások
Bevásárló kosár
Feliratkozás Hírleveleinkre!
Adatvédelmi Tájékoztató
Ország Boltja 2011 Népszerűségi díj Egyéb kategória II. helyezett Ország Boltja 2012 Népszerűségi díj Hobbi és kellék kategória III. helyezett
Most ingyen kezdhetsz el játszani a Túlélők Földjén!
Kattints ide a részletekért...
Nézz be kártyaboltunkba!
Alfa pakli - Mágusok március 16.
Alfa pakli - Druidák március 16.
Alfa pakli - Boszorkányok március 16.
A pillanat képe
Wyvernek
Küldd el képeslapként!
A kép megörökíti, ahogyan a wyvernek lesben állnak a magasban húzódó sziklákon a Vastmarki ütközet című könyvben.
Nézz szét a galériában!
Termékismertető - Zén Legendái: Hordázás
Termékismertető - Hatalom Kártyái - Résföld
Birodalom (könyvsorozat)
Termékismertető - Zén Legendái: Tilretas öröksége

A lista folytatása...
Könyv adás - vétel (622)
Megújult webbolt (14)
Kaland-Játék-Kockázat (156)
Részvétnyilvánítás - Böszörményi Gyula (2)
Alanori Krónikát vennék (61)
Az Idő Kereke sorozat folytatódik! (10)

További témák...
Doomlord online game
Mágia Mesterei Online Játék
Szerkesztőség:
honlap@beholder.hu
Készítők:
Farkas Zsolt (Speedz)
Szeitz Gábor (Talbot)
Mazán Zsolt (Maci)
Webdesign:
Szirják Csaba (Chaar-Lee)
Szegedi Gergely (GerY5)
Ha hibát találsz a honlapon:
Írj nekünk!
 
 | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 |
Nézet:
Részben igaza. Egyrészt, mert ezt már máshol írtam, nem vagdalkózik, hanem ésszel ír és beszél.
Másrészt, amit mond, annak tartalma van.
Ám a 12-13 éve játszó játékosoknak is tetszhetnek az általa kitalált, vagy szövegezett dolgok. Sőt, ha ezt a kft jóváhagyásával teszi, akkor mondhatjuk, hogy mindez felügyelve van. Mint ahogy van is, mert én bizony sok olyan munkáját láttam, amit nem fogadtak el neki, ezért már nem volt titkos és megmutatta.
Ha pedig felügyelet mellett csinálja, nem mindegy, mi a neve és mely személy az? Ha nem ő, akkor más csinálná. Persze nem biztos hogy pont így, és akkor lehet, hogy az meg másoknak nem tetszene.
 
Korrekt. Köszönöm a véleményed. Igazad van.

Trollkien
 
thx

bar az alanori egyetemre semmi hatasom...
 
sokan nincsenek tisztaban a kerdessel amire reagalnak. A lenyeg hogyan befolyasolja a TF-t Trollkien munkassaga. Jo illetve rosz iranyban. Ezt szerette volna kerdezni, nem pedig azt hogy szerinted jo iro e. Aki meg ledorongolta csak azert mert meg nem is latta a nevet, ahhoz csak gratulalni tudok Legalabb arra vette volna a faradtsagot hogy beirja a keresobe hogy "syck" ha mar a forum temaval nincs tisztaban akkor tudhatna hogy az itt megszolaltak kozul egyedul Weasel (Leah felteteles udvarlasa )) ) es syck az aki tortenelmet irt es formalt eddig. Ha nem tudod miert, plane ne ugasd le
Aki olyat ir hogy a jatekosok nagytobbsege, az se dobalozzon ezzel meggondolatlanul, mert nem tudhatja tenyleg igy van e.
Vannak dolgok amiert egyesek szerint jo hatassal van aTF-re. Egyik ilyen a Fozes. Epp ezt legalabb ugyanannyian olyan messze kerulik ahogy csak lehet, mert szerintuk nagyon nem illik a jatekba. A mano kuldeteshez es ryuku teruletekhez is volt koze, de ezek letrejottek volna igyis ugyis, akarki ir hozza szoveget.
Ha valaki mindezt gratisz csinalja, mint akkor maximum szolni lehet neki hogy ez meg az lehet nem igy jo. Ha viszont mar mint felkert "munka"-rol van szo, akkor azok a jatekosok talan megis joggal emelik fel a szavukat, akik 12-13 ev alat eleg sokat tettek a TF tortenelmeert, es most valaki modositgat itt ott, akkor szerintem "nem birkozik meg megfeleloen a ra bizott feladattal, mert itt nem a sajat vilagkepe a feladat hanem a TF eddigi valos tortenelmere epites"

Janos
 
nincs miert bocsanatot kernem.
 
Igaz, ami igaz, valóban kinyílvánította a véleményét. Ami miatt mégsincs teljesen igaza, az az, hogy ezt egy kérdésnek álcázta, és nem véleménynek. Ez egy bújtatott-provokatív kérdés volt, mert már a felvetésében megpróbálta befolyásolni a választ.
Nekem a reakció-hangnemmel volt problémám.
Véleményem szerint valóban nem szabad lehurrogni senkit, mert az illető a többségtől elütő véleményt képvisel, ugyanakkor a többségtől eltérőnek is korrektnek kellene lennie. Ez pedig - lássuk be syck - nem volt teljesen az.
Üdv!
Acharimordax
 
Korrekt. Hallod, syck?
Acharimordax
 
Miért kellene syck-nek bocsánatot kérnie? Kinyilvánította a véleményét. Tiszteletben kell tartani mások véleményét. Csak hadd mondja.

Trollkien
 
-"Szerintem megérdemelne egy nyilt bocsánatkérést; ha már nyilvánosan ugatták le.
Ez az én véleményem, és senkire sem szándékozom ráerőltetni.-"

Tudod mit! Én azt mondom, hogy beismerem nem így kellett volna reagálnom nekem és több más játékosnak sem. Én bocsánatot kére tőle, ha Ő meg veszi a fáradségot és bocsánatot kér Trollkientől ezért az egész lejárató hadjáratért. Mert ez csak az. Ha megteszi én az elsők közt fogok elnézést kérni tőle. De addig Ő az utolsó akinek a szavára adok.
Fir
 
Összefoglalva tehát, a kérdésre eléggé nyilvánvaló a válasz: Trollkien novellái a TF-es társadalom nagyobb részének (de legalábbis annak, aki hangot is akar/tud adni véleményének) tetszik. Gyakorlatilag csaknem mindenki pozitívan nyilatkozott a témában. Ezt egyébként szerintem Weasel fogalmazta meg a legkorrektebbül. Nekem is tetszenek az írások. Ami pedig a történelmet illeti: amíg a cég nem ül neki, és nem csinál egy "hivatalos" történelmet, addig mindenkinek jogában áll (ha erre nézvést nem kap hivatalos tiltást a megfelelő helyről) hogy saját szája íze szerint alkosson meg egy szubjektív és fiktív történelmet. Amúgy pedig a TF világa elég nagy és elég régi már ahhoz, hogy egy átfogó, minden részletre kiterjedő történelem megírása emberfölötti munka legyen - hasonló a nagy előd, Tolkien munkásságához. Itt most nem a 13 játékévre gondoltam.
Ami pedig a sycket ért kritikát illeti: igazságérzetem tiltakozik az ellen, hogy mást leordítsak (pofa be, és társai) csak azért mert véleménye nem egyezik meg az enyémmel. Valóban nem egyezik meg, de tiszteletben tartom az övét, és feltételezem, ő is tiszteletben tarja az enyémet. Szerintem megérdemelne egy nyilt bocsánatkérést; ha már nyilvánosan ugatták le.
Ez az én véleményem, és senkire sem szándékozom ráerőltetni.
Üdv!
Acharimordax
 
Meg sem próbálom véleményezni, Trollkien milyen hatással van a TF-re...

Indirekt módon: syck! Te milyen hatással vagy a TF-re?

Végigolvastam a témában minden megnyilvánulást. Egy kedves ismerősöm jut eszembe, aki szerint 12 egyformát mondó ember hibázott, mert neki más a véleménye, és persze az a jó... Itt is ezt látom. Hajtod a magad igazát és mások által keresed azon állításaid igazát. Szomorú és rosszindulatú.

Jozsy(r)/TL
 
Az ŐV történelmi utalásai azért zavarosak, mert nagyrésze elveszett, ami fennmaradt, az is jórészt verbálisan terjedő legendák és mondák formájában maradt fenn. Ergo nem nevezhető autentikusnak. A TF-en viszont van realitása egy kidolgozott és precíz történelemnek, hiszen a Yaurr királyság túlélte a tűzvihart, a könyvtáraiban számtalan írásos emlék maradhatott fenn.
 
Kedves lilabrekkfélisten!
Vannak nagyon negativ élményeim ezekről a novellákról, de ettől én még buzdítanám JJ-t, hogy írjon, alapvetően tetszik amit ír, csak azt én sem igazán tudom elfogadni, hogy "belenyúl" a "történelembe"... mégis, ezek csak alternativ jövőszálak, nem kötelező erre az útra lépni,sem neked, sem nekem,sem bárki másnak.
Ettől függetlenül szerintem Ghalla megkapta a tabula rasa-t a világégéssel, és innentől mindenki a neki megfelelő módon és mértékben próbálja befolyásolni a történelem menetét.
A történelmet és történelemkönyveket írók felelőssége és hatása érezhetően nagyobb, mint a mezei karaktereké, ergó, ha nem tetszik a folyamat iránya, vagy maga a folyamat,állj a sarkadra, és állítsd fel a KRITIKAI TÖRTÉNELEMÍRÁS-KUTATÁS TANSZÉKET az ALANORI EGYETEMEN. Hidd el, nem egyedül fogok beiratkozni!
 
nincs bennem semmi szandek, egyszeruen erdekel, ki hogy latja, trollkien milyen hatassal van a tulelok foldjere.
 
Halihó,

syck, nem egészen értem, mi a szándékod ezzel az egésszel, de kíváncsian várom, mi sül ki belőle. Remélem nem olyasvalami, amiből bárkinek hosszú távú kára származik...

A témához: azt hiszem, eddig minden olyan novellát elolvastam, ami trollkien nevéhez fűződik. A kép nagyon vegyes, volt ami nagyon tetszett, volt amin kifejezetten felidegesítettem magam, mennyire rossz. A legutóbbi (?) novella első olvasatra nagyon tetszett, ezt meg is írtam trollkiennek. Apró módosítást kértem benne, ez meg is történt, a nagyobb, koncepcionális nem. Ezt megértem, nem az én novellám, ne dumáljak bele. Most, h kijött az AK, újra elolvastam az írást és megváltozott a véleményem. Valószínűleg az események utóhatása és erős narcisztikus hajlamaim ;) miatt első olvastara elsiklottam olyan dolgok felett, amelyek így letisztázódva nem tetszenek. Egyébként a magam szemszögéből én is megírtam az eseményeket, teljesen más történet született belőle, ami az én szívemhez természetesen közelebb áll.

Miután a TF-nek nincs hivatalos "történelemkönyve", a szememben minden erre való hivatkozás sántít. Tudom, ott vannak Miklós régi novellái, GN-ek, AK-k, olimpiai fordulókból összeszedegetett morzsák, de ennyi erővel ide tartoznak a HKK lapokon lévő szösszenetek, illetve az ŐV-s fordulókból múltbélinek meghivatkozott események. Ezekben hemzsegnek a pontatlanságok és az ellentmondások...

Örülök annak, h "él" a világ, még akkor is, ha vannak olyan dolgok, amelyeket nehezen, vagy egyáltalán nem tudok elfogadni. Örülök annak is, h trollkien novellákat ír. A saját szűrőmön átengedem őket és azt fogadom el, ami tetszik. A stílusáról nem tudok mit mondani, nem értek hozzá. Gondolom eddig is sokat csiszolódott és csiszolódni fog a továbbiakban is. Hogyan legyen jobb író valaki, ha nem hagyjuk írni? Ha az, h szívesen olvasom (egyébként bármilyen más TF-fel kapcsolatos dologgal is így vagyok, csak sajna az elmúlt években nemigen született semmi ezen a téren), mások szerint az én ízlésficamomat tükrözi, akkor ezt is vállalom. És ettől még továbbra is elfogulatlannak érzem magam.

Respect and peace,
Zoli / WEASEL
 
koszi korrekt.
 
ne offolj legyszives. koszi
 
Üdvözöllek hitt társ!
Rég láttalak. Mi helyzet veletek?
 
Helló

Hát,érdekes vita ez..
Szerintem Troll írásainak többsége jó.
A tény pedig,hogy veszi a fáradtságot,és ír,szintén jó,
mert így legalább nem csak statisztikákból áll a GN.

Az, hogy mennyiben "kőbevésett igazság",az írásainak történelmi része,szintén éderdekes kérdés.

Szerintem:

Amíg egy szerepjáték vilának nincs copyrightos,hivatalos történelme,addig minden mesélő kedvére alakíthatja,sőt akár a játékosok is...
Ez pedig szerintem jó dolog,még a hivatalos világleírások is hagynak "fehér foltokat" a történelemben,a játék szabadsága érdekében...

Ha valakinek nem tetszik egy író stílusa,akkor ne olvassa.Ha nem tetszik az a történelem amit olvas,
írjon másikat.Mindenki máképp látja a dolgokat....

syck:
Nemértelek, tudtommal nem trollkien történelme az abszolút igazság,senki nemakarja rád tukmálni..
Ha nem tetszik ne foglalkozz vele.

A stílusa,a történetvezetése , a karakterei pedig tetszenek.
Olyannyira jónak találom,hogy mostanában nemis írok
mert a sajátjaimat nagyon halványnak érzem....

Ez nem nyalizás,csak őszinte vélemény.

Ja,és legjobb tudomásom szerint nem a rokonom.

Laci
 
talalkozunk mi meg szerintem
 
Te szerncsétlen? Minél jobbat? Annál ami ellen lázadsz. Viszont ha hiányában vagy a gondolkodásnak és a szavak megértésének képességében akkor ajánlom, hogy tegyél rá néhány KNO-t és utánna gyere vissza ha gondolkoztál már.
Fir
 
Hát mondjuk (a szerinted pontatlan) trollkien "irasainál, az iroi stilusánál"

SM
 
es minel legyen jobb?
 
No, lássuk! Írj valamit, Ghalla történetéről. Vagy valamiről. Szívesen olvasnám. Hidd el, hogy nem trollkient védem, és ha te kreálsz valamit, ami tetszik, hát, azt is elismerem.

SM
 
minel? ha megmondod mitol jobb szivesen megirom sot! ha megirod, h mitol rosszabb, akkor is szivesen megirom.
 
Ez nem teljesen igaz! Nagyon is érdekel a véleményed : ÍRJ JOBBAT!!!

SM
 
szia,

koszi a velemenyed.


orulok amugy, h a pozitiv gondolatok mindig a fogjam be a pofammal vegzodik, es h nem erdekel senkit senki velemenye csak a sajatja.

kezdem elhinni, h trollkien irasainak mondanivaloja a "fogd be a pofad" es "kussoljal, nem erdekel a velemenyed".


csak igy tovabb, haladunk, a kerdesben, mi szerint, mi is pontosan trollkien hatasa a tfre.

fogd be a pofad, nem erdekel a velemenyed.

nice
 
Na jó reggelt mindenkinek!

Az előző hozzászólásra válaszolnék, bár már néhányan megtették előttem, azért én is kifejteném a véleményem!

Mindenek előtt nagyon Köszönöm trollkiennek, hogy műveivel szórakoztatja a AK olvasók közönségét. Szerintem a művei élvezhetőek, és csak gazdagítja az újság tartalmát!

Rólad Syck, csak annyit, hogy ha nem tetszik, nem olvasod. Nem egy bonyolult dolog. Ghalla történetét, mindenki másképp élte meg, (nyugodtan kérdezz csak meg egy Raia és egy Dornodon hívőt).

Én szerény személyemben, csakis és kizárólag akkor merném kritizálni mások műveit, ha saját erőből képes lennék jobbat kreálni (minden tiszteletem a trollkien és Smy féléknek). Úgyhogy tessék csak, a lehetőség adott : vagy írj jobbat, vagy fogd be a pofád!!!!

Shadowmage / Kálmán
 
szerintem nagyot tevedsz, ha azt hiszed, csak a beholder elegedetsege szamit. de termeszetesen ez is egy velemeny.

ha valoban igy lenne, akkor ebbol az kovetkezik, hogy trollkiennek egyetlen celja, hogy a beholder elegedett legyen. gyakorlatilag le bertollnokoztad trollkient. sajnos ez nem igaz, maga trollkien cafolta par hozzaszolassal korabban.
 
Nem vagyok elfogult.

Csak megbotránkoztam azon, ahogy syck előadta a szenvedő, aggódó játékost, faragatlan stílusban. Ez, meg trollkien elkeseredése arra ösztönzött (nem akartam belefolyni, de hogy már a behon is ezt láttam), hogy a "vélemény"-hez hasonló stílusban közöljem a saját véleményemet.

Tévedsz Fir, ha elfogultnak találsz, ha te írtál volna ilyen hülyeségeket mint syck, te is megkaptad volna ugyan ezt. Mindig is egyenes ember voltam, és fairplay játékos, mindenben.
Ezt most megbocsátom neked, mert nem ismersz még eléggé, de nem esett jól, a feltételezés sem. Nem is értem, miért pocsékolok időt és pénzt erre a meddő vitára.
---
A beho, meg van elégedve trollkien munkájával és csak ez számít. A vélemények nem. Különösen egy olyan emberé nem, akinek a nevét most hallom először.

Arisztotelész
 
 | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 |
Nézet:
Infók | Hírek, változások | Segítség kezdôknek | Fejlesztési ötletek | Közös Tudatok | Bugok | Csere-bere | Átadó karakterek | Szavazások | Egyéb

A társalgás szabályai | A legaktívabb fórumok és fórumozók | Moderátori tevékenységek


Főoldal | Túlélők Földje | Ősök Városa | Kalandok Földje | Sárkányölő | Puzzle | Hatalom Kártyái Kártyajáték | Álomfogó Kártyajáték | Káosz Galaktika Kártyajáték | Könyvesbolt | Alanori Krónika | Shadowrun | Battletech | Íróink | Könyvsorozataink | Fórum | Galéria és képeslapküldő | Sci-fi és fantasy novellák | Regisztráció | A Beholder Kft.-ről | Adatvédelmi tájékoztató

© Beholder Kft., 2003 - 2024
E-mail: beholder{kukk}beholder{ponty}hu | Tel.: (06-1)-280-7932

Az oldalon megjelent szöveges és illusztrációs anyagok átvétele, másolása, illetve bármilyen módon történő felhasználása csak a Beholder Kft. engedélyével lehetséges.
A fórumban történő hozzászólások valóságtartalmáért, minőségéért semmilyen felelősséget nem vállalunk.