Vissza a Főoldalra
 

Karakterválasztás
Új karakter
Statisztikák
Fórum
Chat, üzenőfal
1. Játékos oldal
2. Játékos oldal
Rövid leírás
Gyakori kérdések
Tippek és trükkök
Feliratkozás Hírleveleinkre!
Adatvédelmi Tájékoztató
Ország Boltja 2011 Népszerűségi díj Egyéb kategória II. helyezett Ország Boltja 2012 Népszerűségi díj Hobbi és kellék kategória III. helyezett
Most ingyen kezdhetsz el játszani a Túlélők Földjén!
Kattints ide a részletekért...
A pillanat képe
Vérhörgő Mamulut
(Túlélők Földje kalandozó)
Küldd el képeslapként!
Vérhörgő Mamulut a Túlélők Földjének egyik nagyhatalmú alakváltó kalandozója. Sokak szerint ezt annak köszönheti, hogy pályája kezdetén rengeteg, pénzért felvásárolt, élő rabszolgát mészárolt le, csupán gyakorlásképpen...
Nézz szét a galériában!
VAlami BUG lehet (569)
Milyen fejlesztést szeretnél látni a Sárkányölőn? (931)
106.szint (20)
Ghalla Története (1)
Vén Golod meséi... (37)
A kalandozás is lehet kemény... (472)

További témák...
Tegnap leggyakoribbak:
A bajnokság döntősei
A dobogósok
A Nemzeti Bajnok
Az ezüstérmes
A Nemzeti Bajnok akció közben.
3. nap

Utoljára ezt küldték:
Tolvajakció profi módra
Küldj te is képeslapot!
Doomlord online game
Mágia Mesterei Online Játék
Szerkesztőség:
honlap@beholder.hu
Készítők:
Farkas Zsolt (Speedz)
Szeitz Gábor (Talbot)
Mazán Zsolt (Maci)
Webdesign:
Szirják Csaba (Chaar-Lee)
Szegedi Gergely (GerY5)
Ha hibát találsz a honlapon:
Írj nekünk!
 
  ... | 184 | 185 | 186 | 187 | 188 | 189 | 190 | 191 | 192 | 193 | 194 | 195 | 196 | 197 | 198 | ...
Nézet:
//Ok, szal nehézfejű a törp jóvan ) P.S.: Cshuás NEM káoszmágus, az csak a másik elf figura, aki kint éppen a fejvadásszal pusmog.De fő hogy megértjük 1 mást //
Csuhás tűnődve nézi a törpöt:nem hatott rá a tudatmódosítás.Lehetséges, hogy felsőbb erők munkálkodnak?Itt az isten háta mögött?Megigazítja ruháját, majd összeszedi magát.Szavahihetőséget varázsol a lovagra, akinek a köv. 24 órában minden szavát 120% osan hitelesnek veszik.
-Nos igen, mostanság furcsa dolgok történnek erre felé.De a lovag majd elmondja.Akkor holnap az épitkezésen találkozunk barátaim.
Kisétál a fogadóból...
 
//Bocs, nem voltam gépközelben//

-Tudod, törp haverom, az úgy volt, hogy Xojertha és Seoth varázspárbajoztak. Aztán...a...a mágia, úgy látszik idevonzotta a lényt, és...és rátámadt a városra. De aztán, ki tudja miért;), az istenek elpusztították a lényt. Bocs, elfeledkeztünk rólad; különben szóltunk volna az isteneknek, hogy hagyjon neked isX))). Sebaj, majd legközelebb!
 
Az ellőtt nyugtatóvarázslat látszólag hatott.. pár másodperc múlva csak annyit lehet látni, hogy a törp felnyög, meggörnyed és felvillan kéken a kezében tartott fegyveren a fonat -a fegyveren levő rúnasor- majd látható energia csap ki a törpből. Úgy néz ki, hogy a fegyver segített testéből kivetni a mágiát. A törp felegyenesedik, szeme szikrákat hány, egy pillanatig a csuhást nézi, majd határozottan elindul felé. A döngő léptek egy vaskos kézben érnek véget, mely grabancon fogja a varázslót és mindössze pár centire vonja a bozontos fej izzadt homlokától, majd felmordul a homlok alatt egy arasszal a szakáll közül a száj:
-Nem értheted Te bolond! Hisz itt van! -ezzel leteszi a varázslót, és visszafordul a paplovaghoz:
-HOL VAN? -kérdezi pattanásig feszült ingerültséggel.

//csuhás: bocsi, de agyhalott pszichonista ide vagy oda, de ki kell játszanom a karakterem, és míg a káosz erői munkálkodnak ellenem, addig nincs félnivalóm a kómától, sorry. Amugy légyszi ne rontsd tovább a dolgot a rám alkalmazott spellekkel, mert igazából már most megérezhette volna a törp a befolyást, és téged vehetett volna dühe célkeresztjébe. Ezzel nem mész sokra, hisz mond6ni full-defendem van a káosz ellen. Amúgy van annyira intelligens a varázsló-karid ezekután, hogy sejti, hogy hiába nem káoszmágiát olvasol rá, egyáltalán amiatt mert káosz-varázsló vagy, amiatt véd minden varázslatod ellen az erekje.

elf: légyszi mentsd már ki a csuhást!!//
 
Csuhás amint meglátta a zavarban levő törpöt, egyszerű nyugtatást, és egyszerű tudatmódosítást lőtt rá.Érezt hogy valami nem volt rendben itt.
-Nyugalom barátom, csak nyelvbotlást hallottál.A káosz messze van innen, nincs semmi gond.
//Seoth bemorzsolásához az öreg pszionisták is lesz egy két szava: szal ha nem akarunk 1 halott kalandozót, 1 agyhalott pszionistát, meg egy kómába esett törpöt, beszélgessünk másról ))//
 
-Egy Gvendolin Mosolyát, aprótermetű barátom! De hozz mindjárt egy egész kancsóval, S'almeyna-nak is! Lyation! Sóhajt Vándor, szemeivel közben a messzeséget fürkészi.
-Csodálatos pár napot töltöttünk együtt, Őseink régi szokásai szerint. Ekkor halvány mosoly fut át arcán, majd komor szinte fájdalmas arcot vág. -Aztán tegnap reggel ezt találtam, egy virágfüzérben. Azzal átad egy összegyürt pergamen darabot S'almeyna-nak. A pergamenen ez áll: Kedves Vándor! Az együt töltött perceket mindörökre a szívembe zártam. De te is tudod, hogy útjaink más írányba vezetnek. Ell kell mennem! Ha erre járok, megkereslek. Kérlek ne gyere utánam!
 
-KÁOSZLÉÉNY? -reccsen közbe a törp- HOL? MIKOR?
A törp arca teljesen eltorzult, előkapta harci kalapácsát és kiugrott a pult mögül, várva választ a paplovagtól.

//a törp átaludta az eseményeket még anno. lehetőleg magyarázd ki valahogy úgy, hogy ne keverd gyanúba a káoszmágust. Nyílván nem akarom elpusztítani a karakterjét, de a fegyverem -ha még emléxel a storira- a káosz elpusztítása érdekében készült. Épp ereje miatt (valaha magát a Káosz Erejét győzte le) nem jelentene neki gondot egy "szimpla" ősmágus. Ha kiderül, hogy ilyen nagyhatalmú káoszvarázsló van a környéken, akkor lehetséges, hogy aktiválódnak a fegyver alvó tulajdonságai, és így részéről eséjtelen lenne a kűzdelem. emiatt talájj ki valamit, és tereld le a káoszmágusról ezt, mert nem szeretném ha új karaktert kellene kezdenie emiatt. köffi.//
 
//S'almeyna a kezdetektől paplovag volt; csak összeszedte a kóbor lovagokat a környéken és egy szervezetbe olvasztotta őket//

S'almeyna előre megköszöni a törpnek a tervrajzokat, majd megpillantja barbár haverját.
-Üdvözöllek, Vándor! Rég nem láttalak. Képzeld annyi minden történt itt, istenek küzdöttek egy Káoszlény ellen...Mindegy, mondd el hol voltál. És Lyation hol van?
 
-Milyen bort óhajtasz? -kérdi a törp.
Erre a kérdésre Vándor felnéz. Hogyhogy milyen bort? Hisz a Sárkányban sosem lehetett úgy válogatni, meg minden. Látva a barbár tépelődését, odalép egy étlappal és így szól:
-válassz bátran! -majd a kezébe nyomja //a 641. hozzászólást //
 
Vándor belép a fogadóba, és komótosan végigballag a jelenlévők között. Nézd má! Lovagok itt?! Ez érdekes!
Azzal leül az egyik asztalhoz, és bórt rendel. Majd szeme sarkából ismerős arcokat keres. A rövid terepszemle után arcát két lapát tenyere közé szorítja, majd mint egy kovács fujtató nagyot sóhajt.
 
Mehhehehee, sebaj, rájuk szabadítom a hét poklot =DDD

na de most vissza a fogadóhoz, szoval:

A törp gyors eldarálja, hogy egy ismerősétől olcsón hozzájutott a legszükségesebb (!!) felszerelésekhez, és még ma éjjel elkezdi a munkát.
-Ki milyen ételt kér jóuraim? -kérdi.
 
Congratulation!

Inkvizítorok lépnek be a kocsmába.
-Egy sátánista törpét keresünk! X))))))))))))
 
A törp elmosolyodik, valami nagy dolog részese lett.. hát igen, ki ne örülne, hogy övé a 666. hozzászólás ;-)

További jó kocsmázást mindenkinek!

lord
 
-Megtiszteltetés lenne számomra. Én és lovagjaim állunk rendelkezésedre. És akkor evvel mutatjuk ki hálánkat a vár mágikus megerősítéséért. Csak küldj nekem mentális üzenetet, ha közeledik, és azonnyomban jövünk megvédeni téged. Addig meg felügyelném az építkezést.
 
A törp alig pár perc elteltével megérkezik egy hatalmas pakk cumóval. Vajon honnan hozta ezt a sok dolgot ilyen gyorsan? -rejtély.
Minden esetre felrobog szobájába, és kiadós csörrenéssel teszi le a cuccot. Ezután -mintha mi sem történt volna- visszaáll a pult mögé és figyeli a mágus rezzenéstelen ábrázatát.
 
Csuhás egy darabig bambulja a törp hűlt helyét, majd így szól:
-Valami furcsa van ebben a törpében.Talán a hihetetlen lendületessége...de ez most lényegtelen.Valami más aggaszt engem most:tudod, pár napja, kivándoroltam a közeli hegyekbe, és elhoztam egy ongóliant szivet.Tudomásom van róla, hogy a törzsi vezető utánameredt.Holnap este fog megérkezni, de mint látod, le vagyok gyengülve: nem tudom egyedül megállítani a szörnyet.Szükségem lenne harcosokra, hogy megállíthassuk mielött lesöpri a falut a felszínről.Tudnál segíteni nekem lovag?
 
-Rendben! *ezzel kiviharzik az ajtón, valószínűleg a szükséges mérőeszközöket megy megvenni.
 
-Ráérnek, de szeretném minél hamarabb megkezdeni az átalakításokat, úgyhogy siess, ha kérhetlek.
 
-Igen-igen *helyesel a törp* a mágiát épp említeni is akartam. Jó ötlet, amit a csuhás barátunk mondott, de háborús időkre tudok sokkal jobb védőmágiát. Ejj, csak nem tudom mikorra tudna ideérni az egyik pap ismerősöm.. majd küldetek utánna, ha szükséged lesz erre a védőmágiára. Minden esetre a guarni tervek egy részét még ma éjjel leróvom, de ahhoz, hogy tökéletes legyen -és ez elengedhetetlen- *mélyíti el a hangját a törp*, ahhoz még sok éjen tartó mértani számítást kell végezni, és néhány mérőeszközt is be kell hozzá szereznem. Mikorra kellenek a tervek elf?
 
//Az mind1, de hogy többet illetéktelen be nem jön a tornyomba az fix ))))))//
 
//höhö, meg a fájdalmas arcú szobor, mi? XD
amúgy a tolvaj nem ellopta az energiarács tekercsét, hanem lemásolta. Azt ne kérdezd h hogyan, hisz a tolvajok általában nem rendelkeznek azzal a rúnamágiával ami a tekercsíráshoz szükséges...//
 
Csuhás elmosolyodik.
-Csinálhatom titokban is, de tudod, mostanság a tolvajlás nagy probléma.Manapság ügyes tolvajok bárhova bejutnak: a mágustoronyból is eltünt újból néhány tekercs, ezért felszereltem egy különleges védő mágiát.Csak az tud bejutni a toronyba, akire én engedélyező varázslatot teszek: mindenk imás kővéválik.Egy hatalmas erődöt is könnyen tönkretehetnek a belső ármányok: de hozzátok is felszerhetek egy ilyen védővarázst.Ehhez viszont be kell avatni a lovagokat is.
 
-Igényt tartok a guarni tervekre, és a te segítségedet is elfogadom. De lehetőleg titokban csináld, tudod, a lovagok egy része nemigen szereti a mágiát. Köszönöm a felajánlást. Gyere, meghívlak egy körre, cimbora. Kocsmáros, egy házi készítményt nekem és haveromnak!
 
Csuhás, látván hogy a klónnal nem érdemes beszélgetnie, ideslattyog a beszélgetőkhöz.
-Hallom várat építtetsz-mondja-talán segíthetek, ha igényt tartassz szolgáltatásaimra.A kő erős, és a törp építészet csodás, de a mágia által nyújtott védelmet nehezen helyettesíti bármi is.
 
-Jó, persze, szívesen látlak.
*A francba!*-gondolja S'almeyna
 
//mármint nem a saját, hanem az elf vállát veregeti meg )//
 
-Majd ellátogatok az építkezésre -lát át a szitán a törp- és megnézem hogy haladnak a munkálatok. Persze tőlem úgy építteted ahogy jólesik, de ha lehet belepillantanék a tervekbe, csak hogy lássam, hogy nem valami kontárral terveztette. Ha még is komolyan érdekel, amit most vázlatosan papírra vetettem, akkor készíthetek mellé néhány mintatervrajzot is. Höhö -nevet fel- ha ezt elkezded éppíttetni, akkor hogy fel lesznek háborodva a munkások! Minden esetre bennem megbízhatsz -veregeti meg a vállát a törp- volt időm elmélyedni az ősi guarni kúltúra építészeti remekműveiben. *rámutat a képre* ..és mikoron ellenfeled be akarja venni e várat, elbízza magát az ingatag sziklát látva, de beletörik a katapultja, legyen bármilyen erős is. Nem hiába állnak még a hegyek tárnáinak mélyére süllyedt ezredéves alkotások... -ezzel tölt még egy sört kettejüknek, és érdeklődik az elf további terveiről.
 
-Ööö...nagyon érdekes, és...meg fogom fontolni, hogy,öö...szóvál átépíttetem, ahogy te, mondod...csak,...csak a külsejét megtartanám, ahogy elképzeltem. Persze csak díszből!-mondja gyorsan, amikor a törpe szemei összeszűkülnek.
,,Még jó, hogy ez az utolsó mondat eszembe jutott, így nem fogja tudni leellenőrizni"-gondolja S'almeyna, miközben még mindig furcsálkodva nézi a rajzot. Ezt természetesen nem lehet rajta észrevenni, mert az elfek mindenkinél jöbben el tudják rejteni érzelmeiket.
 
Miközben a paplovag beszéli gondjait a törp unottan rajzolgat valamit egy papírra, majd mikor amaz abbahagyta mondandóját felmutatja a papírost: az igen szép kidolgozású szénrajz szinte teljesen hasonló tornyot és falat ábrázol, mint amit az elf pár szóban ecsetelt. A kérges tömpe kezekben úgylátszik megfordult némi művészi szikra is.
-Ilyenre gondoltál? -kérdi közönyössen. -Régen volt szerencsém tanulmányozni a haditörténelmet, *eközben újra rajzolni kezd egy másik lapra, de direkt úgy tartja hogy ne lehessen látni az elf szemszögéből* és arra jutottam, hogy bár igen masszív ez a típus, de hosszú idő (kb több mint fél év) egy ilyet felhúzni, és gazdaságtalan a beépítési költsége, drága. Ráadásul, bár kétségtelenül erős ez a fajta torony, de gyengéje, hogy mivel ez van középen, és ez az egyetlen, ezért öszpontosul rá az ellenfél ostromgépeinek tűzereje, és ha ért a mesterségéhez a vezető, aki támadja a tornyot, akkor bizonyossan középen akarja majd megrogyasztani az építményt, hisz a túlzottan nagy tömegű tetőzet maga alá temetné az építményt egészen az alapokig. Innentől már "csak" a várfalat kell áttörni, és be van véve a vár. Ezen kívül a toronyban középtájt levő úgynevezett hosszú ívelt támpillérek sérülése szintén komoly kockázat, hisz ez kivétel nélkül fa tartószerkezet, így ha egy eltévedt tüzes nyílvessző, vagy égő cserép vágógik bele, akkor jelentősen csökken a torony szilárdsága. Szintén elégtelen védelemnek tartom, hogy "csak" egyetlen ballistának van hely a toronyban. A fallal ugyan ez a helyzet...

Az elf közben csak figyeli a rögtönzött ostromstratégiai beszámolót, és bármennyire is idegenkedve fogadja a törp unott nyíltságát, de kénytelen észreveszi a hozzáértését a témában, elgondolkodtatja, miközben a törp folytatja:

-Szoval a fal: ugyanaz a hibája mint a toronynak! Nem bírja a folyamatos terhelést, ha csak könnyű mangonelekkel is veszik folyamatos tűz alá a szerkezetet, akkor az rövid órákon belül megadja magát. Másik hátránya, hogy a tüskök nyílvánvaló elhelyezése miatt nem valami nagy a fal nyomószilárdsága, így a közvetlen felülről érkező folyamatos rombolás igen súlyos károkat okoz benne, és az ilyen jellegű felölről szóró ostromnak elmaradhatatlan kelléke a trebuchet. Természetesen nagy előnye ennek a faltípusnak, hogy igen sok íjász elfér rajta, nodehát az ostromgépek ellen egy íjász sem veheti fel a kűzdelmet. Minden esetre a faltörö kosok és a gyalogság ellen ez a faltípus a legjobb. Persze a fal kitartását némileg lehet növelni ha itt és itt *belefirkál előző rajzába* vasalást helyeznek fel a tüskök közé, és itt pedig *még pár vonal az első rajzba* gránittal, vagy hasonló keménységű anyaggal dolgoznak. *visszatér második rajza készítéséhez, amit még nem mutatott meg* Naszóval, a megfelő hadviseléssel nem sokkal nehezebb egy ilyen vártípust áttörni, mint egy egyszerű négybástyást. Én erre gondoltam: *felmutatja a második lapot*

A beszámoló közben a paplovag teljesen elrévődött, bár a törp minden szava eljutott tudatáig. Ebből az állapotból a rajz megpillantása józanította ki egy pillanat alatt: az, a szemnek igen furcsa kitekert göcsörtös tornyokat ábrázolt, melyeket mintha egy álomból szakasztottak volna, és lecsapásra kész, kifelé fordított, széttárt tenyerekként emelkedő falrészei, melyek a valóságban azonnal leomlanának. Az alf zavarában felnevetett, nem tudta mire vélni a dolgot. A törpöknek vérükben van az építészet -és ezt ő is tudja- ezért volt ennyire furcsa ez az alkotás.
-Mit szólsz hozzá? -kérdi a törp.
 
//..továbbra is a klón bőrében //

-Őőő.. izéé, erről a fogadóst kérdezze. Nekem nincs ügyem a gó.. öö.. a gó.. izé a gó..lemmel. Hozhatok még valamit?

Láthatólag a klón a kiszolgáláson kívül nemsok máshoz ért. És intelligenciáját tekintve nem a legjobb információforrás.. ;-)
 
-Ne is kérdezd! Az emberek nem értik meg a tervemet. Tudod, Daargard erődjét vettem példának. (Aki nem tudja, Daargard Lord Soth vára volt az Összeomlás idején. /Dragonlance/) Csak én fehér kövekkel építtetem meg, és majd fölfuttattatok pár indát Xojerthával. Rózsa alakú lesz a várfal, olyan 10 méter széles. A közepén lesz egy többszintes kör alakú torony, a tetején egy ballisztával(lsd. Főpap tornya/Dragonlance/). És az emberek azt mondják, nem kéne így kicifrázni, nem értik meg a stratégiai fontosságát ennek a tervrajznak! Azt mondják, hogy egy egyszerű négyszög alapú vár 3méter széles fallal és négy bástyával is épp olyan célravezető, mint az én túldíszített tervem. Nem hiszik, hogy lesz itt olyan csata, ahol ez kifizetődne(de én biztos vagyok benne;)). Képzeld, beálltam a dolgozók közé(S'almeyna a Becsületkódexéhez tartja magát; lsd. Solamniai lovagok), és a felügyelők, amikor nem vettek észre, a köveket direkt úgy helyeztették el, hogy végül majd négyszög alapú legyen. Ki is rúgtam őket. Most meg zúgolódnak a dolgozók, hogy így többet kell majd dolgozniuk. Pedig úgy megfizetem őket, hogy naponta keresnek annyit, amennyit talán egy év alatt összeszednének. Hálátlan banda. És képzeld, rasszistákkal vagyok körülvéve. Amikor dolgoztam az egyik felügyelő rámsózott egyet, kérdésemre azt felelte, hogy afajtámat itten nem szeretik. Mondhatom a dolgozók kitörő lelkesedéssel fogadták a felügyelők kirúgását, főleg az elfek, az orkok és a törpék. Tudod, vannak, akik azt állítják, hogy vannak jó és gonosz fajok. Vannak például jó mordelek(=sötételfek) és gonosz sárkányok. De én szerintem minden faj semleges, kivéve az élőholtak, mert azok semmilyenek vagy gonoszak; csak azt teszik, amit parancsolnak nekik, ha pedig elég hatalmasak, megszabadulnak a parancsolójuktól, és mivel halhatatlanok, unalomból gyilkolásznak. Ilyenkor általában hívnak egy papot, az elintézi az ügyet.
Nehéz dolga van egy elf lovagnak, ha várat akar építtetni...))
 
  ... | 184 | 185 | 186 | 187 | 188 | 189 | 190 | 191 | 192 | 193 | 194 | 195 | 196 | 197 | 198 | ...
Nézet:
Kérdések | Vélemények | Egyéb | Szavazások

A társalgás szabályai | A legaktívabb fórumok és fórumozók | Moderátori tevékenységek


Főoldal | Túlélők Földje | Ősök Városa | Kalandok Földje | Sárkányölő | Puzzle | Hatalom Kártyái Kártyajáték | Álomfogó Kártyajáték | Káosz Galaktika Kártyajáték | Könyvesbolt | Alanori Krónika | Shadowrun | Battletech | Íróink | Könyvsorozataink | Fórum | Galéria és képeslapküldő | Sci-fi és fantasy novellák | Regisztráció | A Beholder Kft.-ről | Adatvédelmi tájékoztató

© Beholder Kft., 2003 - 2024
E-mail: beholder{kukk}beholder{ponty}hu | Tel.: (06-1)-280-7932

Az oldalon megjelent szöveges és illusztrációs anyagok átvétele, másolása, illetve bármilyen módon történő felhasználása csak a Beholder Kft. engedélyével lehetséges.
A fórumban történő hozzászólások valóságtartalmáért, minőségéért semmilyen felelősséget nem vállalunk.