Vissza a Főoldalra
 

Hírek, változások
Mi is az a HKK?
Hogyan kezdjek játszani?
Megjelent kiegészítők
Teljes szabálykönyv
HKK Kódex
Sorsoló program
Őslich szabályok
HKK-t forgalmazó boltok
HKK klubok
Lapkereső (új)
Lapkereső (régi)
Új Nemzedék lapok
Tiltott és módosított lapok
Versenykiírások
Lezajlott versenyek
Mai versenyek
Profi pontok és versenyzők
Szintlépés
Hatalom Szövetsége
Hatalom Szövetsége tabella
Nemzeti bajnokság
Kiemelt vidéki versenyek
Versenyszabályok
Versenyszervezőknek
Chat, üzenõfal
Fórumok
Szavazások
HKK találkozó
Legendás cél
Toplisták
Pakliszerkesztő (új)
Pakliszerkesztő (régi)
Pakliszerkesztő (régi mobilos verzió)
Megosztások
Memóriajáték
Memóriajáték - Alfa
Kerátor Műhelye
HKK 20 Puzzle
HKK Puzzle
Beholder Labirintus
Mini-szójáték
HKK Blog
HKK Toborzás
HKK Védnöki Program
AK Archívum
Paklileírások
Írások, novellák
TF és ŐV könyvek
Letöltés
HKK Videók
Gyakori kérdések
Kérdezz-felelek
Feliratkozás Hírleveleinkre!
Adatvédelmi Tájékoztató
Ország Boltja 2011 Népszerűségi díj Egyéb kategória II. helyezett Ország Boltja 2012 Népszerűségi díj Hobbi és kellék kategória III. helyezett
Most ingyen kezdhetsz el játszani a Túlélők Földjén!
Kattints ide a részletekért...
Nézz be kártyaboltunkba!
Alfa pakli - Mágusok március 16.
Alfa pakli - Druidák március 16.
Alfa pakli - Boszorkányok március 16.
A pillanat képe
Egy beteljesült szerelem
(Túlélők Földje életkép)
Küldd el képeslapként!
Feltételes udvarlásnak indult... Hosszú fordulókig tartott, mire sikerült Őt megkörnyékezni... Aztán bevallotta, hogy Ő is hasonlóképp érez... Akkor teljesült be a mi Szerelmünk!
Nézz szét a galériában!
Beholderes HKK verseny április 20. - Versenybeszámoló
Tavaszi MondoCon 2024.Április 27-28. Budapest
Hétvégi verseny és Legendák Viadala
Legendák Viadala paklibeküldés
HKK Kódex változások

A lista folytatása...
Országjáró feladat 2022
Országjáró feladat 2020
Országjáró feladat 2019
Hatalom Kártyái verseny - 2024. május 4., 10 Minutes

A lista folytatása...
Beholderes HKK verseny április 20. - Versenybeszámoló (2)
Hétvégi verseny és Legendák Viadala (31)
HKK kérdés? (47084)
Lapötletek (64958)
HKK online, TF online, Argum City (49)
Versenybeszámolók (19284)

További témák...
Doomlord online game
Mágia Mesterei Online Játék
Szerkesztőség:
honlap@beholder.hu
Készítők:
Farkas Zsolt (Speedz)
Szeitz Gábor (Talbot)
Mazán Zsolt (Maci)
Webdesign:
Szirják Csaba (Chaar-Lee)
Szegedi Gergely (GerY5)
Ha hibát találsz a honlapon:
Írj nekünk!
 

HKK kiadói tervek 2022 május

11. kiadás utánnyomás
Közkívánatra készül a 11. kiadás korlátozott utánnyomás. Sajnos több hetes késéssel fog megjelenni csak a tervezetthez képest, mivel a teljes nyomdát hetekre megbénította a covid. A legutolsó információ szerint a paklikat a jövő héten kapjuk meg (konkrét nap sajnos még nincs). A korlátozott mennyiség miatt ezek a paklik a BDV-ben nem, csak viszonteladóinknál és a versenyeken lesznek kaphatók.

Kísértetjárás zén
A korábbi terveknek megfelelően, május 21-i Beholderes versenyen fog megjelenni az idei első zénünk, amely egyúttal az első zén minikiegészítő, amelynek lapjai már a Cartamundinál készülnek (a csomagolás itthon, a szokásos módon készült). A Kísértetjárásról lapjait ezen a héten, szerdától péntekig fogjuk bemutatni, és jövő hétfőtől már előrendelhető lesz.
Idén még 2 zén lesz, az egyik júliusban, a másik szeptemberben fog megjelenni.

Résföld
Lassan itt a következő nagy HKK kiegészítő, a Résföld! A június 18-i Beholder találkozón fog debütálni egy frissen bontott versennyel, amelyen lesz külön kezdő, amatőr és profi kategória is. Minden résztvevő ajándék foilos CM-es Burástyakölyköt fog kapni. Emellett a találkozón megvásárolható a szokásos, csak félévente kapható beholderes HKK-s zsákbamacska, rengeteg ultraritkával és egyéb értékes lappal. Várunk mindenkit a június 18-i versenyen, írjátok be a naptárba már most! Szokás szerint a kiegészítő megjelenése előtt 1 hónappal startolnak a naponkénti lapbemutatók, május 16. hétfőtől elkezdhetitek megismerni a lapokat. Természetesen lesz emellett részletes ismertető is a kiegészítőről, paklibemutatók és a megjelenés után részletes lapelemzés is.

A kezdő kategória visszatérése, relatív profi pontok
Ahogy a múlt héten olvashattatok róla, visszatér a kezdő kategória, azzal a változással, hogy a kezdő kategóriának már nem feltétele, hogy csak 8-nál kevesebb versenyen voltál, amíg nincs profi pontod, kezdő maradsz. Emellett bevezetjük a relatív profi pontot, ahol a 8 évnél régebbi profi pontjaidat 3-mal, a 4-8 éveseket pedig kettővel osztjuk, és azt, hogy profi vagy-e vagy sem, ezen pontok alapján határozzuk meg.
Ezzel párhuzamosan a versenyadminban megcsináljuk, hogy a program ne engedje, hogy a kezdő kategóriába amatőrt lehessen rakni.

Szabálylap és követő változások
Korábban jeleztük már, hogy várható bizonyos szabálylapok és követők változása, ezeket a módosított szövegű lapok tervezett módosítások szekciójában olvashattátok. Ezekről részletesen fogunk írni a holnapi cikkben.

Újrakeverés (mulligan) a HKK-ban
Ez a szerencse szerepét csökkentő, az extrém rossz húzásból eredő pechfaktort redukáló szabály a HKK-n kívül szinte minden TCG-ben jelen van különböző formában. Sokan felvetették már, hogy ezt érdemes lenne a HKK-ban is bevezetni. A holnapi cikkben erről is lesz szó.

Pakliellenőrzés a versenyeken
A paklilisták írása, ill. a modern korban ezek neten való beküldése mindig is azt a célt szolgálta, hogy a csalásokat a versenyeken kiszűrjük, legyen lehetőség az ellenfél paklijának ellenőrzésére meccs közben és meccs után. Az utóbbi időkben erre aránylag ritkán került sor, viszont kaptunk olyan visszajelzéseket, hogy bizony emiatt előfordulhatnak visszaélések.
Épp ezért az online versenykezelőt hamarosan kibővítjük az alábbi szolgáltatásokkal:
- Az ellenfél kiegészítő paklijának ellenőrzése az 1. meccs után. Ha bejelentkezel a mobiltelefonodról a Beholder weboldalra, egy kattintással megnézheted aktuális ellenfeled kiegészítő paklijának listáját, és összevetheted azzal, amit odaad neked az 1. játék után.
- Az eredményetek bediktálásakor megjelenik ugyanott az ellenfél paklijának ellenőrzése gomb, ezzel teljes pakliját leellenőrizheted.
Eltérés esetén természetesen van lehetőség óvásra, aminek a régi hagyományok szerint profi kategóriában mindig, az amatőröknél elbírálás után adunk helyt. Az ellenőrzéshez a weboldal megjelenítésére alkalmas mobiltelefonra lesz szükséged.

Online paklibeküldés
Az egy éves türelmi időszak arra, hogy megszokjátok az online paklibeküldőt és megbarátkozzatok vele, letelt, reméljük, hogy mostanra már mindenki gond nélkül tudja kezelni. Épp ezért a Beholderes versenyeken jún. 1-től a profi és amatőr kategóriában csak online beküldött paklit fogadunk el, már csak azért is, mert enélkül lehetetlen a fent leírt pakliellenőrzés. A kezdő kategóriában indokolt esetben (első verseny stb) továbbra is lesz lehetőség papíros paklilista beadására.
Természetes elvben elképzelhető így is, hogy valaki valamilyen okból nem képes előzetesen a pakliját online beküldeni, mert sem számítógépe, sem mobiltelefonja nincsen. Épp ezért viszünk magunkkal a versenyekre egy extra laptopot, ahol lehetőséged lesz a Beholder oldalra való bejelentkezés után a paklidat felvinni és beküldeni a versenyre, ehhez azonban legkésőbb 9:15-ig oda kell érned a versenyre. Felhívjuk a figyelmet, hogy a pakliszerkesztőnél van „Pakli közvetlen begépelése" gomb is, ha a keresővel, pakliszerkesztővel nem tudtál megbarátkozni, akkor egyszerűen itt be tudod gépelni a paklilistát, mintha csak papírra írnád le.
Mindenkinek javasoljuk, aki valamilyen okból eddig nem használta a paklibeküldőt, de rendelkezik számítógéppel vagy mobiltelefonnal, hogy barátkozzon meg vele! A paklit egy versenyre bárhányszor be lehet küldeni, tehát ha pl. vársz még valakitől 3 kölcsönlapot, akkor is küldd be nyugodtan a paklit előző nap! És ha megjönnek a kért lapok, legfeljebb módosítod és újraküldöd akár ott a helyszínen.
Szintén szeretnénk felhívni a figyelmet, hogy az a lehetőség, hogy a nevezésig a paklit nem küldted be, és azt mondod, „mindjárt küldöm" megszűnik, ugyanis a legutóbbi versenyen 5 játékos is volt, aki a pakliját nevezés után sem küldte be. Nevezni az amatőr és profi kategóriában csak akkor fogsz tudni, ha a paklilistát már beküldted.

Bírói vizsgák
A HKK bírói vizsgák egy ideje sajnos szüneteltek. A lehetőséget szeretnénk visszahozni, de a modern kornak megfelelően, a bírói vizsga is online, számítógépen fog zajlani. A korábbiakhoz hasonlóan a Beholderes versenyen lesz erre lehetőség, leülsz a gép előtt, és ha a HKK-val kapcsolatos tesztkérdések közül elégre adsz helyes választ, megkapod a bírói vizsgát. A versenyek szervezéséhez továbbra is fontos, hogy legyen jelen hivatalos bírói vizsgával rendelkező!

HKK Nemzeti bajnokság formátum
Mint valószínűleg többen láttátok már, a HKK Nemzeti Bajnokság már kint van a versenynaptárunkban, a tervek szerint október 21-23-án lesz. Február óta már kvalifikálni is lehet rá, a beholderes és kiemelt versenyek automatikusan kvalifikációs versenyek, a többi versenynél külön meg van jelölve, ha kvalifikálni lehet vele. Többen kérdezték már, mi lesz az idei Nemzeti bajnokság formátuma. Az biztos, hogy az 1. napon Új Nemzedék hagyományos verseny lesz, a harmadik napon pedig draft, vagy 2 RC-ből és 2 RF-ből, vagy 4 RF-ből. Hogy melyik, alapvetően attól függ mennyire paráztok a céhektől. A 2. nap formátuma azonban még nincs eldöntve. Június végén (amikor már láttátok a Résföld kiegészítő lapjait is), tartunk egy közvélemény kutatást azok részvételével, akik kvalifikáltak addigra a Nemzeti bajnokságra, és az ő véleményük alapján fogjuk a szóba jöhető formátumok közül kiválasztani, hogy mi lesz a 2. napon. És ekkor kérdezzük meg azt is, hogy mehet-e az RC/RF draft vagy inkább csak RF legyen. Addig a türelmeteket kérjük!

Jó versenyzést, és jó játékot kívánok mindenkinek!

Tihor Miklós

Létrehozás: 2022. május 9. 13:21:38
Utolsó frissítés: 2022. május 9. 15:32:03
Nyomtatási forma


Főoldal | Túlélők Földje | Ősök Városa | Kalandok Földje | Sárkányölő | Puzzle | Hatalom Kártyái Kártyajáték | Álomfogó Kártyajáték | Káosz Galaktika Kártyajáték | Könyvesbolt | Alanori Krónika | Shadowrun | Battletech | Íróink | Könyvsorozataink | Fórum | Galéria és képeslapküldő | Sci-fi és fantasy novellák | Regisztráció | A Beholder Kft.-ről | Adatvédelmi tájékoztató

© Beholder Kft., 2003 - 2024
E-mail: beholder{kukk}beholder{ponty}hu | Tel.: (06-1)-280-7932

Az oldalon megjelent szöveges és illusztrációs anyagok átvétele, másolása, illetve bármilyen módon történő felhasználása csak a Beholder Kft. engedélyével lehetséges.