Vissza a Főoldalra
 

Hírek, változások
Mi is az a HKK?
Hogyan kezdjek játszani?
Megjelent kiegészítők
Teljes szabálykönyv
HKK Kódex
Sorsoló program
Őslich szabályok
HKK-t forgalmazó boltok
HKK klubok
Lapkereső (új)
Lapkereső (régi)
Új Nemzedék lapok
Tiltott és módosított lapok
Versenykiírások
Lezajlott versenyek
Mai versenyek
Profi pontok és versenyzők
Szintlépés
Hatalom Szövetsége
Hatalom Szövetsége tabella
Nemzeti bajnokság
Kiemelt vidéki versenyek
Versenyszabályok
Versenyszervezőknek
Chat, üzenõfal
Fórumok
Szavazások
HKK találkozó
Legendás cél
Toplisták
Pakliszerkesztő (új)
Pakliszerkesztő (régi)
Pakliszerkesztő (régi mobilos verzió)
Megosztások
Memóriajáték
Memóriajáték - Alfa
Kerátor Műhelye
HKK 20 Puzzle
HKK Puzzle
Beholder Labirintus
Mini-szójáték
HKK Blog
HKK Toborzás
HKK Védnöki Program
AK Archívum
Paklileírások
Írások, novellák
TF és ŐV könyvek
Letöltés
HKK Videók
Gyakori kérdések
Kérdezz-felelek
Feliratkozás Hírleveleinkre!
Adatvédelmi Tájékoztató
Ország Boltja 2011 Népszerűségi díj Egyéb kategória II. helyezett Ország Boltja 2012 Népszerűségi díj Hobbi és kellék kategória III. helyezett
Most ingyen kezdhetsz el játszani a Túlélők Földjén!
Kattints ide a részletekért...
Nézz be kártyaboltunkba!
Alfa pakli - Mágusok március 16.
Alfa pakli - Druidák március 16.
Alfa pakli - Boszorkányok március 16.
A pillanat képe
Raia előtt
(Túlélők Földje)
Küldd el képeslapként!
Raia, a Napisten követői a jóság teljes elkötelezettjei. Messziről megérzik a gonoszt. Oltáraik a felkelő napot szimbolizálják, szívük az örök jóakarás lángjával ég.
Nézz szét a galériában!
Tavaszi MondoCon 2024.Április 27-28. Budapest
Hétvégi verseny és Legendák Viadala
Legendák Viadala paklibeküldés
HKK Kódex változások
Hatalom Szövetsége - 54. félév végeredmény

A lista folytatása...
Országjáró feladat 2022
Országjáró feladat 2020
Országjáró feladat 2019
Hatalom Kártyái verseny - 2024. április 13., Kecskemét 8.

A lista folytatása...
Hétvégi verseny és Legendák Viadala (25)
HKK kérdés? (47084)
Lapötletek (64958)
HKK online, TF online, Argum City (49)
Versenybeszámolók (19284)
BEHOLDER bácsinak kérdések !!! (8133)

További témák...
Doomlord online game
Mágia Mesterei Online Játék
Szerkesztőség:
honlap@beholder.hu
Készítők:
Farkas Zsolt (Speedz)
Szeitz Gábor (Talbot)
Mazán Zsolt (Maci)
Webdesign:
Szirják Csaba (Chaar-Lee)
Szegedi Gergely (GerY5)
Ha hibát találsz a honlapon:
Írj nekünk!
 

Kezdő és profi besorolás változások

Az alábbiakban a kezdő és profi besorolással kapcsolatos változásokról olvashattok. Kezdő játékosnak jelenleg az minősül, aki 8-nál kevesebb versenyen vett részt, és nincs profi pontja. Évekkel ezelőtt tartottunk külön kezdő kategóriát a Beholderes versenyeken, de 6-8 fős részvétel volt csak, ezért ez idővel abbamaradt. Egyszerűen, egy adott pillanatban nem volt annyi abszolút kezdő, akinek volt mersze versenyre jönni, hogy egy komplett kategóriát kiadjanak.
Jelenleg a HKK ligában van kezdő kategória (ill. az Excelsiorban is, ha összejön). A ligában vannak többen is, akik inkább nem is mennek rendes versenyre, nehogy elromoljon a kezdő státuszuk. És tény, hogy az amatőr kategóriában van azért elég sok jó játékos, aki a profiba ugyan még nem ért be, de már nagyon jelentős versenytapasztalattal rendelkezik, és a kezdőket velük összeereszteni kb. olyan, mint egy amatőrt berakni a profiba.

A megoldás kézenfekvő, meg kell szüntetni a kezdő kategória 8 versenyes korlátját. Tehát minden játékos, akinek nincs profi pontja, kezdő játékosnak fog számítani, és indulhat kezdő versenyen is, függetlenül attól, hogy hány versenyen vett részt. A kezdő versenyek első helyezettje természetesen kap 1 profi pontot - így minden kezdő 1 versenyt tud csak nyerni, utána amatőr lesz (vagy, ha elindul egy nagyobb vegyes versenyen, ott egy 2-3. hellyel is).

Remélhetőleg ennek köszönhetően nem csak az a kb. 15 ember lesz majd a Beholderes kezdő kategóriában, aki eddig is járt, és még nem volt profi pontja, hanem lesznek olyanok is, akik eddig nem mertek eljönni a versenyre, vagy nem akarták elveszíteni kezdő státuszukat. Az átsorolást már jövő hét elején (várhatóan hétfőn) meg fogjuk csinálni, de Beholderes versenyen először kezdő kategória csak a jún. 18-i Résföld frissen bontott versenyen lesz.

Viszont vannak azért előtte is kezdőknek szóló események! A Dungeon rendszeres pénteki ligáin van külön kezdő kategória. Az Excelsior rendszeres szerdai versenyein is szokott néha kezdő kategória lenni. Illetve a Phantom Games május 15-i, Veszélyes faj versenye kifejezetten kezdő és amatőr játékosoknak szól (elég kezdő esetén lesz külön kezdő kategória is külön díjazással). A versenyekről részletes infót a Versenynaptárunkban találtok.

A jelenlegi szabályok szerint ha 1 évben 7, ill. összesen 15 profi pontot szerzett valaki, akkor profi játékosnak minősül, és ha van külön profi és amatőr verseny, akkor csak a profiban indulhat. Ezt a ponthatárt korábban már módosítottuk (emlékeim szerint 5 és 12 volt), de mivel jelenleg a 15 profi pont megszerzése után a kategóriából kiesni nem lehet, a profik száma folyamatosan bővül.

Itt több szempont is van, amit érdemes figyelembe venni. A profi játékosok nagy többsége joggal van a profi kategóriában, nagyon jó játékosok. Vannak azonban néhányan, akik kevésbé hardcore játékosok, ritkábban versenyeznek, viszont nagyon régóta játszanak, és szép lassan azért sok év alatt összegyűlt nekik a 15 pont. Mások pedig sok éven keresztül nem játszottak, és most egy teljesen megváltozott, újratanulandó HKK-ba térnek vissza, ahol azonnal a profi kategóriában kénytelenek versenyezni. Ráadásul, ha az amatőr kategóriát szétválasztjuk kezdőre és amatőrre, akkor hirtelen le fog csökkenni az amatőr kategória létszáma, míg a profiba továbbra is akár 6 körös versenyek lehetnek.

Épp ezért eljött az idő, hogy egy kicsit megreformáljuk a profi pontok rendszerét, és lehetőséget adjuk a pontok részleges elavulására. Bevezetünk egy új, „relatív profi pont” nevű fogalmat. A relatív profi pontokat úgy számítjuk, hogy a 8 évnél régebbi profi pontokat harmadoljuk, a 4 és 8 év közöttieket pedig felezzük. És azt, hogy valaki profi-e, ez alapján a pont alapján döntjük el. Természetesen a profi pontokat nem vesszük el senkitől, a valódi érték továbbra is ki lesz jelezve, a relatív profi pontot zárójelben látjátok majd a listán az abszolút profi pont érték után. A tört értéket lefelé kerekítjük.

Ily módon akár az is előfordulhat, hogy egy amatőrből kezdő lesz - pl. aki évekkel ezelőtt szerzett 1 vagy 2 profi pontot, abból most lehet akár kezdő is.

Erre a linkre kattintva megnézhettek egy listát azokról, akik a fenti változásnak köszönhetően profiból amatőrök lesznek.

Azt, hogy kezdő, amatőr, vagy profi vagy (és mennyi profi ill. relatív profi pontod van), a Beholder oldalon a bejelentkezés után a bal felső sarokban, a HKK eredményeid gombra kattintva láthatod (ha már összekötötted a regisztrációdat a HKK eredményeiddel). A változás, beleértve a relatív profi pontok kijelzését, jövő hét elejétől fog élni.

Reméljük, hogy a változást kedvezőnek találjátok!

Tihor Miklós

Létrehozás: 2022. május 6. 13:44:17
Utolsó frissítés: 2022. május 6. 15:29:46
Nyomtatási forma


Főoldal | Túlélők Földje | Ősök Városa | Kalandok Földje | Sárkányölő | Puzzle | Hatalom Kártyái Kártyajáték | Álomfogó Kártyajáték | Káosz Galaktika Kártyajáték | Könyvesbolt | Alanori Krónika | Shadowrun | Battletech | Íróink | Könyvsorozataink | Fórum | Galéria és képeslapküldő | Sci-fi és fantasy novellák | Regisztráció | A Beholder Kft.-ről | Adatvédelmi tájékoztató

© Beholder Kft., 2003 - 2024
E-mail: beholder{kukk}beholder{ponty}hu | Tel.: (06-1)-280-7932

Az oldalon megjelent szöveges és illusztrációs anyagok átvétele, másolása, illetve bármilyen módon történő felhasználása csak a Beholder Kft. engedélyével lehetséges.