Vissza a Főoldalra
 
Egyelőre üres.

Hírek, változások
Mi is az a HKK?
Hogyan kezdjek játszani?
Megjelent kiegészítők
Teljes szabálykönyv
HKK Kódex
Sorsoló program
Őslich szabályok
HKK-t forgalmazó boltok
HKK klubok
Lapkereső (új)
Lapkereső (régi)
Új Nemzedék lapok
Tiltott és módosított lapok
Versenykiírások
Lezajlott versenyek
Mai versenyek
Profi pontok és versenyzők
Hatalom Szövetsége
Hatalom Szövetsége tabella
Nemzeti bajnokság
Kiemelt vidéki versenyek
Versenyszabályok
Versenyszervezőknek
Chat, üzenõfal
Fórumok
Szavazások
HKK találkozó
Legendás cél
Toplisták
Pakliszerkesztő (új)
Pakliszerkesztő (régi)
Pakliszerkesztő (régi mobilos verzió)
Megosztások
Memóriajáték
Memóriajáték - Alfa
Kerátor Műhelye
HKK 20 Puzzle
HKK Puzzle
Beholder Labirintus
Mini-szójáték
HKK Blog
HKK Toborzás
HKK Védnöki Program
AK Archívum
Paklileírások
Írások, novellák
TF és ŐV könyvek
Letöltés
HKK Videók
Gyakori kérdések
Kérdezz-felelek
Feliratkozás Hírleveleinkre!
Adatvédelmi Tájékoztató
Ország Boltja 2011 Népszerűségi díj Egyéb kategória II. helyezett Ország Boltja 2012 Népszerűségi díj Hobbi és kellék kategória III. helyezett
Most ingyen kezdhetsz el játszani a Túlélők Földjén!
Kattints ide a részletekért...
Nézz be kártyaboltunkba!
Alfa pakli - Tengeri rablók március 18.
Alfa pakli - Kereskedők március 18.
Alfa pakli - Felfedezők március 18.
A pillanat képe
A feledés szelleme
(Ősök Városa szörnyeteg)
Küldd el képeslapként!
Egyetlen galetki sem tudja, hogy létezik-e egyáltalán ez a torzszülött, és ha létezik, hol és hogyan néz ki. No persze nem azért, mintha olyan kevesen találkoznának vele, dehogy! Csupán arról van szó, hogy akik eddig megpillantották, már nem emlékeznek semmire...
Nézz szét a galériában!
REGAMEX retró videójáték kiállítás 2023.04.01.-02.
HKK retró kiadás 2. kérdőív
HKK Védnöki program 2023. - jelentkezés lezárása
Beholderes HKK verseny március 18. - versenybeszámoló
HKK Védnöki program 2023. - elindult

A lista folytatása...
Országjáró feladat 2022
Országjáró feladat 2020
Országjáró feladat 2019
Hatalom Kártyái verseny - 2023. április 29., Oldschool 3.

A lista folytatása...
BEHOLDER bácsinak kérdések !!! (7890)
Lapötletek (64786)
HKK Védnöki program 2023. (145)
HKK retro laplista (59)
Hibák a lapkeresőben (95)
HKK kérdés? (46622)

További témák...
Doomlord online game
Mágia Mesterei Online Játék
Szerkesztőség:
honlap@beholder.hu
Készítők:
Farkas Zsolt (Speedz)
Szeitz Gábor (Talbot)
Mazán Zsolt (Maci)
Webdesign:
Szirják Csaba (Chaar-Lee)
Szegedi Gergely (GerY5)
Ha hibát találsz a honlapon:
Írj nekünk!
 

Kérdezz-felelek 50.

Az Írnokok céhe §¨ képességét lehet-e használni olyan varázslatra, amit még az aktivizálása előtt játszottunk ki?
Igen, mivel az Írnokok céhe már akkor is az asztalon volt.

Ha egy lény kijátszási feltételeként dobok lapokat a pakli tetejéről a gyűjtőbe, keresheti-e az ellenfél a paklijából Kyb'er, a csontangyalt?
Sajnos nem, Kyb'er csak forrásra (vagyis varázslatra vagy hatásra) használható, a kijátszási feltétel teljesítése nem hatás.

Ha a Kárhozott bájolás (2020) §° képességét használom, kirakhatja-e az ellenfél a Kreatív termiket?
A Kárhozott bájolás §° képességénél megnézheted az ellenfél kezét, majd 2 lehetőség közül választhatsz: kijátszol onnan egy lapot a költség kifizetésével, vagy, ha ezt nem tudod vagy nem akarod megtenni, akkor egy általad választott lapot a Semmibe dobathatsz. Az utóbbi esetben, ha az ellenfél kezében van Kreatív termik, akkor ezt a játékba rakja a dobás helyett.

Az Életkristály (2021) lapot az 1. körben ellenfelem megpróbálja megakadályozni, de megvédem egy Solisarral. Mi történik előbb? Solisar a gyűjtőbe kerül a 0 ÉP miatt, vagy feláldozhatom még az Életkristály kijátszáskori képességének?
Elsőként Solisar jön létre, aki a 0 ÉP miatt meg fog halni. Igenám, de ilyenkor lehetőség van még életmentő hatások használatára (pl. izmot adni Solisarnak). A kérdés tehát az, hogy mi történik meg előbb a reakciósor lezárása után: a kijátszáskori képességek, vagy az életmentő hatások? A kérdésre a Kódex 94.7.3.-as pontja ad választ. A reakciósor lezárása után közvetlenül jönnek a reakciósorban levő lapok kijátszáskori képességei, csak ezek után lehet más cselekvést (pl. életmentő hatást) használni.

Az Ongóliant bébi (2022) „eldobhat-e" egy Immunis krakoch (2020) vagy más forrásimmunis lapot?
Mi történik ilyenkor, ha a kockával 1-2-t dobunk?
Amikor egy hatás egy olyan lapra hivatkozik, amivel nem csinál semmit (csak másolja, lekérdezi a költségét stb.) akkor nem hat rá, így forrásimmunis lapot is ki lehet választani. A 2. kérdésre már a korábbi FAQ választ adott, az áldozás a hatás része, így a krakochot nem kell feláldozni.

Még egy kérdés, ami nem igazán FAQ, de többen feltették: Fog-e változni a Tiltott mágia lista a március 18-i versenyig?
A listán már nem fogunk változtatni, építhetitek a paklit, de a verseny után természetesen felülvizsgáljuk majd.
Örömmel látjuk a versenyeken a sok kezdő játékost. Épp ezért most a Kérdezz-felelekben olyan témát is érintünk, amik a szabályokban egyértelműen szabályozva vannak, ezért a lap alá nincs értelme a kérdést odaírni, de sokan megkérdezték, ezért érdemes itt foglalkozni vele.

Sokaknak nem teljesen világos, hogy mi az a „hatás", ez leggyakrabban az Orgling tanácsadó (2023) kapcsán merült fel, hogy ő mit is tud semlegesíteni.
Hatás a lapoknak és jelzőknek minden képessége és hátránya (Kódex 97). Nem csak a játékban levő: egy gyűjtőben levő lap jelenése, vagy egy kézből eláramoltatott lap áramlása is hatás. Sőt, a pakliból használt Őrangyal vagy a Kurtz előkeresése is hatás. Mindezeket a tanácsadó tudja semlegesíteni.
Amit nem tud semlegesíteni, az az állandó hatás, ami folyamatosan működik - pl. nem tudja semlegesíteni egy dermesztésjelző hatását.
Emellett nem tud semlegesíeni egy másik semlegesítést - a semlegesítés ugyanis nem számít hatásnak, az a lap kijátszásának egy módja.
Viszont mivel nincs kiírva, hogy aktiválást igénylő hatást, ezért automatikus hatást is tud semlegesíteni - például egy automatikus kijátszáskori képességet is.
Másik hasonló lap a Ganüid védelmező, aki egy lényedre ható forrást semlegesít.
A forrás a varázslat és hatás gyűjtőneve. Tehát úgy is olvashatnánk, hogy „lényedre ható varázslatot vagy hatást". Ő is tud tehát hatást semlegesíteni, mint a tanácsadó, de ő ezek közül csak azt, ami egy lényedre hat.
Azt, hogy mikor mondjuk, hogy hatással van valamire, részletesen a Kódex 99. pontjában olvashatod el. A lényeg, hogy akkor hatunk egy lényre, ha csinálunk vele valamit, az állapotában változás történik: sebződik, változik a helye, helyzete, jelző kerül rá stb. Ha az eredeti lénnyel nem történik semmi (ld. fenti FAQ az Ongóliant bébiről), nem hatunk rá. Csak játékban levő lényre lehet „hatni." Ha egy lényed képességére reagál valaki, az nem hatás!
Ez a Kérdezz-felelek sorozat kevésbé népszerű rovata, de néha sajnos szükség van ezekre is.

Immunis krakoch (2020)
Ez a lap jó ideje figyelőlistán van. Népszerűsége a versenyasztalokon nem csökkent, sőt. Rengeteg panaszt kaptunk ezzel a lappal kapcsolatban, a statisztikák és a gyakorlati tapasztalat is azt mutatja, hogy már muszáj kezdeni vele valamit, és hiába UR, mostanra tényleg kitombolta magát. Ezért a lap március 1-től a következő nerfet kapja: nincs jelenés képessége.
Véleményünk szerint a lap így is nagyon erős marad, egy forrásimmunis, járj-kompatibilis, mágikus védelmű háló, ami körönként le tud szedni egy lényt, egy olyan fenyegetés, amivel továbbra is számolni kell, de nem fogja a meccsek jelentős részét önmagában eldönteni.

A Mennyek Úrnője
Ez a lap is egy ideje figyelőlistán van már a Ç© képessége miatt, amivel bármennyi ÉP-t áldozhatunk. Most úgy döntöttünk, március 1-től ez a képesség kapni fog egy ésszerű korlátot: maximum annyi ÉP-t lehet áldozni, ahány ÉP-je a célpont lénynek hiányzik.
Így a lap eredeti funkciója, célja nem gyengül egyáltalán, viszont bizonyos exploit kombókra nem lesz többé lehetőség.

Gábriel, a trükkös
Bár a figyelőlistán nem volt rajta, de már nagyon régóta beszélünk róla, hogy ezzel a lappal kezdeni kellene valamit, a játékosokat nagyon zavarja az a lapleszedő mechanizmus, ami ellen semmilyen módon nem lehet védekezni. Csak azért nem nyúltunk eddig hozzá, mert legalább ez is egy megoldás volt az Immunis krakochra. De a krakoch nerfjével egy picit őt is helyre lehet billenteni.
Március 1-től Gábriel a következő nerfet kapja: Függetlenül attól, hogy kezdtél vagy sem, az idézési költsége 1 VP és 1 zanszilánk.
Ezzel a nerffel kezeljük azokat az extrém eseteket, amikor ingyen, teljesen kivédhetetlenül 2 lapot is leszedsz az ellenféltől, viszont cserébe egy picit erősödik a lap, hiszen ha az ellenfélnek nincs kint 3-mal több lapja és nem te kezdtél, olcsóbban fog lejönni, mint korábban.

Leira, a hangtolvaj
Leira sok éven át kísértette a versenyasztalokat (és ment a bírók idegeire), míg végre január 1-től kirotált az Új Nemzedékről. Ettől függetlenül, vannak káosz versenyek is, és megígértük, hogy ott is szabályozva lesz.
Végül egy megjegyezendő nerf helyett úgy döntöttük, egyszerűen tiltani fogjuk ezt a lapot.

A nerfekkel együtt hozunk nektek egy új fejlesztést is:
Hogy ne kelljen a nerfeket fejben tartani, a pakliszerkesztőben implementáljuk azt, hogy a nerfelt lapokat a program megjelöli, és rögtön látod is, hogy a lap hogyan változott meg a rajta szereplő szöveghez képest. Reméljük hasznosnak ítélitek ezt a segédletet, és megkönnyíti a változások követését. Ettől függetlenül, továbbra is igyekszünk minimálisan tartani ezeket, és csak a legszükségesebb esetben, alapos megfontolás után nerfelünk továbbra is.

Tihor Miklós

Létrehozás: 2023. február 23. 14:49:46
Utolsó frissítés: 2023. február 23. 15:34:19
Nyomtatási forma


Főoldal | Túlélők Földje | Ősök Városa | Kalandok Földje | Sárkányölő | Puzzle | Hatalom Kártyái Kártyajáték | Álomfogó Kártyajáték | Káosz Galaktika Kártyajáték | Könyvesbolt | Alanori Krónika | Shadowrun | Battletech | Íróink | Könyvsorozataink | Fórum | Galéria és képeslapküldő | Sci-fi és fantasy novellák | Regisztráció | A Beholder Kft.-ről | Adatvédelmi tájékoztató

© Beholder Kft., 2003 - 2023
E-mail: beholder{kukk}beholder{ponty}hu | Tel.: (06-1)-280-7932

Az oldalon megjelent szöveges és illusztrációs anyagok átvétele, másolása, illetve bármilyen módon történő felhasználása csak a Beholder Kft. engedélyével lehetséges.