Vissza a Főoldalra
 
Feliratkozás Hírleveleinkre!
Adatvédelmi Tájékoztató
Ország Boltja 2011 Népszerűségi díj Egyéb kategória II. helyezett Ország Boltja 2012 Népszerűségi díj Hobbi és kellék kategória III. helyezett

Hírek, újdonságok
Változások listája
A számlanyitás folyamata
Árak + Jelenlét bónusz
Befizetési módok
Demo forduló
Jelentkezési lap
Kedvezmények
Kipróbálás (10 ingyenes forduló)
Szabálykönyv
Új játékosoknak
Alanori Krónika kupon
Aukció
Beállítós UL
Bónuszok
Eseménynaptár
Hasznos Információk
Ismeretek hasonlítása
Karakternév-változtatás
Lemaradás vásárlása
Reinkarnáció
Megosztott fordulók
Nyilvános fordulók
Statisztikák
Szavazások
Tesztcsata
Titanitdukát aukció
Tudástár
UL küldés
Beholder Labirintus
Memóriajáték
Mini-szójáték
Puzzle
Chat, üzenõfal
Fórumok
Közös Tudatok
Közös Tudatok Listája
KT-képességfa
Levelezési lista, IRC
Olimpiák
TF találkozó
AK Archívum
GN Archívum
Írások, novellák
Linkek
TF könyvek
Letöltés
Gyakori kérdések
Felhasználási feltételek
Most ingyen kezdhetsz el játszani a Túlélők Földjén!
Kattints ide a részletekért...
A pillanat képe
A trófeaviselés motivációja
Küldd el képeslapként!
"Ha egy szörnynek nincs olyan értelmes testrésze, amit később felhasználhatnál, akkor is felmerülhet benned a gondolat: miért ne törjem le a szarvát? Miért ne vágjam ki a fogát? Miért ne tépjem ki a nyelvét? És tűzzem a ruhámra vagy a sisakom mögé, bizonyítva, hogy képes voltam végezni vele?" - a trófeaviselés motivációja
Nézz szét a galériában!
Online táplálási szünet
Titanitdukát aukció - 2021. nyár
Áramszünet
Befizetési Akció 2021.06.16. - 2021.06.27.
Névpályázat zárás

A lista folytatása...
Aukciós statisztika
Az utolsó Aukciós Napon történtek
Túlélők Földje - Nyomtérkép az utolsó 32 játékhét nyomaiból
54. BEHOLDER TALÁLKOZÓ 2021.06.19. PROGRAMJA

A lista folytatása...
Kalandozók Versenye (37)
Online táplálási szünet (2)
Titanitdukát aukció - 2021. nyár (1)
Meghalt a Király! (28)
Névpályázat zárás (3)
Névpályázat (5)

További témák...

2021-06-20 02:01:20 Az UL-ek letöltésre kerültek.

Doomlord online game
Mágia Mesterei Online Játék
Pókerjáték
Szerkesztőség:
honlap@beholder.hu
Készítők:
Farkas Zsolt (Speedz)
Szeitz Gábor (Talbot)
Mazán Zsolt (Maci)
Webdesign:
Szirják Csaba (Chaar-Lee)
Szegedi Gergely (GerY5)
Ha hibát találsz a honlapon:
Írj nekünk!
Ajánlott böngésző, felbontás:
Internet Explorer, 1024x768
 

51. Beholder Találkozó – 2019.06.22. - Beszámoló2019. június 22-én szombaton rendeztük meg az 51. Beholder Találkozót és a XXII. Végzetúr találkozót. A hagyományokat megtartva a legújabb HKK kiegészítő, az Élőholt Invázió is a találkozó napján jelent meg. A lelkes játékosok a miniversenyeken már ki is próbálhatták a lapokat. A találkozó elmaradhatatlan része volt a Beholder Szeme Nassolda, ami csupa finomsággal várta az éhes kalandozókat.
Lássuk a programok részletezését:

Az íjászverseny a novemberben kipróbált, és jól működő szabályrendszer szerint zajlott. A versenyzőknek két körben kellett minél több pontot elérniük, a rosszabb eredmény az egyenlőségnél számított. A fél pontok is számítottak, és a leesett nyílvesszőket újra lőhették. A selejtező nagyon szoros volt, érezhetően erősebb volt a mezőny, mint legutóbb. A döntőbe jutáshoz minimum 27 pont kellett, a második sorozatnak pedig 26. Ezt az eredményt három játékosnak is sikerült összehoznia, így a döntőben végül öt helyett hatan kerültek be. A végső megmérettetésen is kiélezett volt a helyzet, 8 pontos lövésnél senki sem lőtt rosszabbat! A harmadik helyezett VÚ-s játékosunk veterán dobogós ebben a versenyben, sajnos ezúttal a 27,5 pont csak a harmadik helyre volt elég. Az első és második helyezett, két TF-es játékosunk 29-29 pontot lőtt, így szétlövéssel dőlt el a mérkőzés. A második helyezett első két nyílvesszője 9-8,5 pont volt, ám az utolsó lövésnél megremegett a keze, és gyenge 6,5 ponttal már sejteni lehetett, hogy ez kevés lesz. Az első helyezett már a győztesek nyugalmával hozta az egész verseny alatt nyújtott kiváló teljesítményét, 27 pontot lőtt, és ezzel megnyerte a XXIX. Alanori Íjászversenyt.
Gratulálunk a győzteseknek!

Ismét két csapat mérte össze a mutogatási és rajzolási tudományát. A kitalálandó feladatok most a Közmondások, 51-es körzet és a magyar TV-sorozatok kategóriákból kerültek ki. A játékosoknak nehezítés volt, hogy ugyan ismerték a 3 témakört, de azt nem tudták, hogy egy adott feladat melyik témakörhöz tartozik. A résztveők most is nagyon jó hangulatban mutogattak és rajzoltak. A játékot még izgalmasabbá tettük azzal, hogy a játékos előre bemondhatta, hogy szerinte mennyi idő alatt fogják a társai kitalálni a feladványt. Ettől függött a kapott pontmennyiség is. Többnyire sikeresek voltak a feladatmegoldások, főleg rajzban volt érdekes, hogy szegény lovak mindig csak félig kerültek a rajztáblára, mert a csapatok kitalálták a lovas megoldásokat, mielőtt a művész befejezte volna a munkáját. A győztes csapat bár az elején vezetett 6-4-re, ezt követően 20-11-es hátrányba került és onnan sikerült újra fordítaniuk. A játékot a B csapat nyerte, akik között most többnyire VÚ játékosok voltak. A csapatok TF és VÚ tárgyakat, valamnt 1-1 arany- vagy ezüstérmet kaptak.
Gratulálunk mind a két csapatnak!

A mostani versenyben már nem volt külön TF és VÚ csapat, hanem vegyesen lehetett nevezni. Sőt, 3 csapat mérte össze a tudását a különböző feladatokban.
Újdonság volt a Joker lehetőség is, a győztesnek jól kellett megválasztania, mikor használja el, hogy egy feladat pontszámát duplázhassa.

A feladatok:

 • I. Igaz-Hamis: 20 feladvány volt sokféle témában: pl. csillagászat, földrajz, építészet. Több esetben megtréfálta versenyzőket, hogy a számszerű tényekre koncentráltak, holott a szövegben nem ott kellett keresni a hibát (pl. a Gravitáció és Csillagok között című filmek keverése).


 • II. Komolytalan műveltségi és komoly mélységű kérdések: Itt megmutathatták a játékosok, hogy mennyire tájékozottak a nagyon fontos minket is érdeklő kérdésekben: pl. milyen plüss élőlény nincsen még Katinál az irodában, vagy milyen mélyre merül az óriás ámbrás cet általában a táplálékért.
 • III. Múltbéli kifejezések: Ez nem volt könnyű feladat. Volt olyan csapat, amelyik nem nagyon birkózott meg pl azzal, hogy mi a fene lehet az, hogy pinnyog vagy éppen a cseplető. Meglepő módon a svártli ismerős volt (pislog, cserfes, disznósajt).
 • IV. Hulahopp karikázás a fekete lyuk vonzásában: A csapattagoknak egy hulahopp karikában kellett összegyűlni. Minél többen tudták ezt megoldani, annál több pontot szereztek. A karika a földön volt, és mindenkinek érintenie kellett a talajt a karikán belül valamelyik testrészével 3 másodpercig. Itt előny volt a kisebb termet.
 • V. Kötélhúzás: Felavattuk a vadi új kötelet. A győztes csapat mind a 4 párharcát megnyerte, ezzel tette biztossá a sikert. Kívülről hallgatva jó móka volt, de novemberre majd új köteles feladatot ötlünk ki, hogy legyen változatosabb ez a program is.

 • Természetesen voltak háttárfeladatok most is, egész pontosan hatfélével kellett megbirkózni a játékosoknak. Rengeteg kérdésre kellett válaszolniuk, össze kellett rakniuk egy puzzle-t, amin szintén volt egy kérdés, és megmutathatták íjásztudásukat is. Nem unatkoztak, az biztos. Összességében egy nagyon jó hangulatú verseny volt ismét, amit az A csapat nyert 160 ponttal, a B csapat lett a második 137 ponttal és a C csapat a 3. helyezést érte el 111 ponttal.

  Mind a három csapat tagjai örülhetett a TF-es vagy VÚ-s tárgynyereményeknek és az érmeknek, de a szokásos extra nyereményt ismét megadjuk a TF és a VÚ játékosainak is. Tehát a TF-es társadalomnak járó extra nyeremény, amit június 26-tól július 10-ig kapnak meg: +10% TP a leölt szörnyekre. A VÚ játékosok pedig +5% lélekenergiát kapnak a vadászatra 1 hétig, ami holnap, azaz június 26-án kezdődik és július 03-ig tart.
  Gratulálunk a mind a három csapatnak!

  Már az ötödik élő TF lottósorsolást tartottuk a találkozók folyamán. Ismét Kati volt a lottóügynök, aki végrehajtotta a 2019. 25. heti lottó sorsolását. Közjegyző úr jelenlétében, akinek most is köszönjük az áldozatos munkáját. Két sorsolást tartottunk megint. Volt egy kézi és egy gépi sorsolás. A 3 számot 1-30 között lehetett megtippelni, és egy karakter nevében leadni a szelvényt.

  A kisorsolt számok az alábbiak voltak: 6, 27, 28 és a 19 20, 26.

  Nagyon sokan töltöttétek ki a lottószelvényeket. Rengeteg 1 találatos szelvény volt és 1 db 2 találatos. Jutalmukat már meg is kapták a karakterek arany formájában. Extra nyereményként volt tárgynyeremény sorsolás is, ami egy-egy lottó csokit jelentett a nyertesnek. Novemberben ismét sor kerül majd az élő TF lottósorsolásra. Talán akkor már telitalálatos szelvény is lesz!

  A játékosok a bejáratnál véletlenszerűen kapott feladattal vehettek részt ebben a játékban. Kétféle feladat volt. Vagy a játékosnál levő szöveg párját kellett megkeresni, vagy egy matrica képnek a párja volt a keresés tárgya. A sikeresen leadott párok játékon belüli nyereményekkel lettek gazdagabbak. A HKK nyertesek pedig Elemi Erők paklit kaptak. Nagyon aktívak voltak a játékosok. Külön öröm, hogy sok HKK-s is részt vett a játékban. Reméljük, hogy jövőre is legalább ilyen sikeresek lesztek a párkeresésben.

  Kvízolimpia

  Az egyik legrégebbi Végzetúr találkozós játékunkon, a Kvíz Olimpián ezúttal is szép számmal vettek részt játékosaink. Az idei kérdések is valószínűleg nehezebbek lettek, mindössze három embernek sikerült mind a 25 kérdésre helyesen válaszolnia. Ugyanakkor a jelentkezők zöme 24 és 23 helyes választ is adott, így átlagosan kicsit jobb eredmény született mint télen.

  Elmetágítás

  A korábbi találkozókon már a Túlélők Földje játékosaink is próbára tehették tudásukat. A Végzeturas Kvíz Olimpiához hasonlóan 25 kérdésre kellett helyesen válaszolni. Most még többen, 38-an válaszoltak helyesen mind a 25 kérdésre mint tavaly. A karakterek zöme – ugyanúgy mint a Végzetúr játékosainknál – 22 pont fölött teljesített.

  Új volt a palettán, hogy már 8 féle minijátékot is játszhattak a résztvevők. Ezekkel a játékokkal az Argum City készülő beholderes online játékban fogtok majd találkozni. Az Autóverseny már ismerős lehetett korábbról is, ezenkívűl volt még: Drágakő vadászat, Memóriajáték, Mentőexpedíció, Idegen támadás, Pasziánsz, Éjszakai hadművelet és Boulder Dash. Nagyon sokan játszottak, szinte mindegyik minijáték sikert aratott a játékosok körében, egyedül a Boulder Dash-t találták egy kicsit nehezebbnek. A résztvevők közül 10 játékost sorsoltunk ki, akik a saját játékuknak megfelelő tárgynyereményt kapták. Gratulálunk nekik!

  A Beholder Kvíz most is 10 kérdésből állt. Nem volt túl nehéz, mert sok telitalálatos szelvény érkezett. A QR kódos játékunknak ismét sikere volt, ami abból is látszódott, hogy sok megfejtés érkezett. 10 játékost sorsoltunk a helyes megfejtők közül.

  A megfejtés : EZ MÁR A B OLDAL

  A Képrejtvény játékkal is sokan próbálkoztak. 10 képet tettünk ki, amiből 9-et Kati fotózott. A 10. a fekete lyuk képe volt. A képekhez kérdések voltak feltéve és ezekre vártuk a jó válaszokat. Egy 10 találatos volt, és több 9 és 8 találatos. Ami leginkább kifogott a játékosokon, azaz Esztergomi Bazilikáról készült kép volt. Valóban nem volt éppen könnyű kitalálni, mert nem látszódtak a jellegzetes jegyei az épületnek.
  Gratulálunk minden nyertesnek! A HKK-sok Élőholt Invázió kiegészítőt kaptak, a TF és VÚ játékosok pedig játékon belüli nyereménynek örülhettek.

  A tombolán TF-es, VÚ-s, HKK-s nyereményeken kívül számos meglepetés nyereménynek is örülhettek a szerencsések. Az összes TF-es – és szerencsére most sok VÚ-s tárgy is – gazdára talált. Kisorsoltunk sok HKK-t is a kártyások örömére. A Beholder ajándékcsomagot, ami a sok meglepetésen kívül egy vásárlási utalványt is tartalmazott, egy TF-s játékos nyerte meg. A szokásos plüss fődíjat (Valsirah, a tündöklőt) egy HKK játékos vihette haza. Köszönjük a játékosoknak a kellemes hangulatot a Tombolán!
  Megígérjük, hogy keresünk „cirombás” tombolát novemberre, mert többen hiányoltátok. Most a „betűtelen” volt az új kifejezés, amivel megismerkedhettek a Tombolán résztvevők. Gratulálunk a nyerteseknek!

  A két „levelezős” játékunk rajongóinak ismét voltak extra programok/lehetőségek. A Túlélők Földje játékosoknak fórumot tartottunk, ahol komoly megbeszélés folyt a játékosok és a játékvezetés között. Volt Titanitdukát Aukció, valamint Túlélők Földje licit, a játékosok megkapták az Olimpiai fordulóikat is, ami mellé egy kis olimpiai érmet is kaptak a kezükbe. Az olimpiai nyereményekkel párhuzamosan kiosztottuk a Vlagyimir-díjakat is. Az Ősök városa játékosok is gazdagodhattak pár játékon belüli tárggyal.

  A Végzetúr játékosok számára is tartottunk fórumot, valamint ők is licitálhattak tárgyakra a liciten. A nagyteremben több számítógépen is minijátékokkal lehetett játszani, a vállalkozó kedvűek pedig forgathattak szerencsekereket, vagy válaszolhattak a kérdésekre a Kvíz olimpián. Nyereményeik játékon belüli tárgyak voltak.

  Az aukciók és kvízek nyertesei és megoldásai:
  Végzetúr aukció nyertesei Túlélők Földje aukció nyertesei Titanitdukát aukció licitek Vlagyimir-díj A Beholder kvíz megfejtése A Végzetúr kvíz megfejtése A Képes kvíz megfejtése

  A HKK miniversenyeken igen szép számú játékos, 61 fő vett részt. Az új szabállyal (a bontott verseny csak 2 fordulós) és a fotózásos "fokozottabb ellenőrzéssel" úgy tűnik, sikerült visszaadni a bontott versenyek népszerűségét: nem kevesebb, mint 81 mini versenyt tartottunk, és ebből 52 volt a bontott, és 29 a hagyoméányos pörgős. Ha figyelembe vesszük, hogy a bontott csak 2 körös volt, míg a hagyomyányos 3, és 2/3-dal szorozzuk a bontott versenyek számát, az is 34 bontottnak felel meg.
  Rengeteg nyereményt osztottunk ki, nem kevesebb, mint 22 játékosnak sikerült az UR beváltás. Közülük Jancsár Zoltáné lett a legtöbb pont, 37, így övé lehetett az egyik foilos ultra és a kupa. A "legtöbb pont csak bontotton indulva" győztese pedig Makó Gergely lett 35 ponttal, így ő válthatta be a másik foilos Emelkedő káoszhangulatot.
  Emellett 70 Élőholt Invázió és 78 Zén is gazdára talált.

  Minden nyertesnek gratulálunk! 2019. november 23-án ismét ezen a helyszínen várunk majd benneteket. Addig is kellemes időtöltést kívánunk a Beholder játékaival!

  Mazán Katalin

  Létrehozás: 2019. június 25. 10:19:21Utolsó frissítés: 2019. június 26. 10:44:15 Küldd el a cikket másoknak Nyomtatási forma


  Főoldal | Túlélők Földje | Ősök Városa | Kalandok Földje | Sárkányölő | Puzzle | Hatalom Kártyái Kártyajáték | Álomfogó Kártyajáték | Káosz Galaktika Kártyajáték | Könyvesbolt | Alanori Krónika | Shadowrun | Battletech | Íróink | Könyvsorozataink | Fórum | Galéria és képeslapküldő | Sci-fi és fantasy novellák | Regisztráció | A Beholder Kft.-ről | Adatvédelmi tájékoztató

  © Beholder Kft., 2003 - 2021
  1680 Budapest, Pf. 4 | E-mail: beholder{kukk}beholder{ponty}hu | Tel.: (06-1)-280-7932

  Az oldalon megjelent szöveges és illusztrációs anyagok átvétele, másolása, illetve bármilyen módon történő felhasználása csak a Beholder Kft. engedélyével lehetséges.