Vissza a Főoldalra
 

Hírek, újdonságok
Változások listája
A számlanyitás folyamata
Árak + Jelenlét bónusz
Befizetési módok
Jelentkezési lap
Kedvezmények
Kipróbálás (10 ingyenes forduló)
Szabálykönyv
Új játékosoknak
Alanori Krónika kupon
Aukció
Beállítós UL
Bónuszok
Eseménynaptár
Hasznos Információk
Ismeretek hasonlítása
Kalandozók versenye
Karakternév-változtatás
Lemaradás vásárlása
Reinkarnáció
Statisztikák
Szavazások
Tesztcsata
Titanitdukát aukció
Tudástár
UL küldés
Beholder Labirintus
Memóriajáték
Mini-szójáték
Puzzle
Chat, üzenõfal
Fórumok
Közös Tudatok
Közös Tudatok Listája
KT-képességfa
Levelezési lista, IRC
Megosztott fordulók
Nyilvános fordulók
Miniolimpiák
Olimpiák
TF találkozó
AK Archívum
GN Archívum
Írások, novellák
Linkek
TF könyvek
Letöltés
Gyakori kérdések
Felhasználási feltételek
Feliratkozás Hírleveleinkre!
Adatvédelmi Tájékoztató
Ország Boltja 2011 Népszerűségi díj Egyéb kategória II. helyezett Ország Boltja 2012 Népszerűségi díj Hobbi és kellék kategória III. helyezett
Most ingyen kezdhetsz el játszani a Túlélők Földjén!
Kattints ide a részletekért...
A pillanat képe
Tenger a Sötét Föld körül
Küldd el képeslapként!
A Sötét Föld bejárható területei véget érnek azok partjainál. Az óceánba merészkedni merő öngyilkosság, hiszen ott olyan ősi és halálos lények élnek, amelyekkel még a Thargodan hercegek sem hajlandóak szembeszállni.
Nézz szét a galériában!
2. Yaurri titkosírás verseny
2. Termikrajzás – zárás
XLVI. Alanori Mini Olimpia - Eredményhirdetés

A lista folytatása...
Túlélők Földje - Közös Tudatok listája
Aukciós statisztika
Túlélők Földje - Nyomtérkép az utolsó 32 játékhét nyomaiból
Az utolsó Aukciós Napon történtek

A lista folytatása...
HKK online, TF online, Argum City (49)
Épülettervezői pályázat 2. (11)
A Sötétség Kora - helyzetjelentés (7)
Olimpiák eredmémyei (9)
A Sötétség Kora - retró történelmi esemény (17)
Tavaszi befizetési akció 2024.03.01. (péntek) - 2024.03.18. (1)

További témák...

2024-05-05 11:49:28 Az UL-ek letöltésre kerültek.

Doomlord online game
Mágia Mesterei Online Játék
Szerkesztőség:
honlap@beholder.hu
Készítők:
Farkas Zsolt (Speedz)
Szeitz Gábor (Talbot)
Mazán Zsolt (Maci)
Webdesign:
Szirják Csaba (Chaar-Lee)
Szegedi Gergely (GerY5)
Ha hibát találsz a honlapon:
Írj nekünk!
 
 | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 |
Nézet:
"Nem tudom en immunins vagyok ra" asszem veled nyomtuk ezt a szoveget az ulloi uti fidesz klubban )
 
Mijaza Trollkijen, valami hülye koppintás???
 
Syck, egy "olcsó" kérdés: ezeket az érveket, amiket felsoroltál, miért nem lehetett az első (második) hozzászólásodban ilyen egzakt módon megfogalmazni?

Szerintem nem hajszolt bele senki téged semmibe. (magánvélemény)
 
hai,

en nem tudok rola, h tobb sikon lenne "tamadva".

szerinted miert pont most jott elo, h trollkien ossze vissza ir dolgokat? ha harom ev mulva jon elo akkor is gyanus? egyszeruen annyi tortent, h en s meg egy jatekos batorkodtunk megjegyezni, h trollkien irasairol nem egyseges a jatekos tarsadalom, sot meg olyan aljas is voltam, h kijelentettem, szerintem jobb lenne, ha hkk meg ov lenne trollkien irasai helyett, mert meg az is jobb mint amit trollkien ir. x jatekosi kor erre belehajszolt ebbe a szituacioba. ennyi tortent. ha kepesek lettek volna elfogadni, h nekem mas a velemenyem, vszinuleg, trollkien tovabb irhatna a rosszabbnal rosszabb es hibasnal hibasabb irasait.


inkvizitor. miert kene erre barkinek is megkernie? ha te hazugsagon kapsz vkit akkor nem szolsz rola? tizen valahany eve tfezem, csak elmondhatom a velemenyem. ha erre a velemenyre szebbnel szebb beszolasokat kapok, talan minden jogom megvan arra, h reagaljak hasonlo stilusban, mint ahogy az en velemenyemre reagaltak. en elmondtam az erveim. az erveimre annyi valaszt kaptam, ha nincs jobb, akkor jo a rossz is. ez nem igaz. trollkiennek kb. 3 napjaba telt volna megfeleloen felkeszulni, nem tette. o maga is elismerte, h felkeszuletlen. mi ebben az inkvizicio es mi ebben a szemelyeskedes? velemenyem szerint semmi. vissza lehet nyugodtan keresni, a szemelyeskedest nem en, hanem trollkien kezdte. meg lehet nezni, milyen valaszt kaptunk/kaptam arra a felvetesre, h nem mindenkinek tetszik trollkien stilusa az irasai stb stb. egy dolog hianyzik, az ellenervek a felveteseimre.


legyszives fejtsd ki ezt a szemelyes dolgot, mert en nem lattok semmi olyat ami a jatekon tul mutat. ha arra gondolsz, h trollkien eddig elismert(?) tfes munkaja megkerdojelezodott, akkor igazad van. megkerdojelezodott bennem. semmi olyan ervet nem olvastam, ami megcafolna az en erveimet. legjobb tudomasom szerint tobben jeleztek hibakat trollkiennek. a hibak maradtak. de ugye azt se gondolod komolyan, hogy ha nem tetszik vmi akkor nem mondhatom el a velemenyem nyilvanosan. de kerlek fejtsd, ki, h trollkien esetben, h jon kepbe a maganelete. irtam mar: nem fogjak se a fokuszban se a cnn hiradon media terroristakent definialni. az egadta vilagon semmilyen kar nem eri. nem fog belevagni a felismeres gombvillamja, h te jo eg, en nem jo dolgot csinalok. nem erdekli.

akkor mi a gond?

nem a jatekstilust feltem az uj jatekosoknal, hanem, h atveszik azt az iroi igenytelenseget amit trollkien mutatot fel eddig. mar, bocs, de ki kerte meg trollkient, h otleteljen, novellakon keresztul elferditsen dolgokat? tudod a tfnek az az iszonyatos nagy hibaja van, h mindenki okosabb, jobban tudja, h mi kell ebbe a jatekba, mint a beholder. persze meg csak hasonlo volumenu jatekot se csinaltak senki. miert ne kritizalhatnam azokat, akik a beholder kritizaljak?

- ismetlen. a szemelyeskedest trollkien kezdte.
- trollkien irasaiban hemzsegnek azok a hibak, amik abbol fakadnak, h egyszeruen nem nezz utana annak, amirol ir. es elvarna azt is, h masok dolgozzanak az o sajat munkajaban, amit o sajat maga magara vett.
- trollkien elismerte a hibait

uff
 
(Az ion-hajtóművek pedig a kedvenceim! Kölyökkoromban sok történetet alapoztam az ionhajtóművek stabilizáló hatásaira, és meghibásodásaira.) ))
 
Üdv!
Ami a személyes részét illeti, nos, nekem egyszerűen ez jött le. Hosszú hónapokon keresztül nem volt senkinek semmi baja Trollkien írásaival (de legalábbis nem adott neki hangot), most pedig hirtelen, mint derült égből villámcsapás,egyszerre több síkon is meg lett támadva. Az, hogy az írások teli vannak hibákkal; hát igen. Ez szerintem akkor okozna problémát, ha ezeket fogadnánk el, mint egyetlen és abszolút igazságokat. De nem ez van. Ezek mindössze novellák, és szerintem hiba lenne többet beléjük látni, mint amik.
Ehhez kapcsolódik még: nézd, syck, ne vedd személyeskedésnek, de miért foglalkoztat téged ennyire ez a dolog? Őszintén: ki kért meg téged arra, hogy légy egy, a TF tisztasága fölött őrködő inkvizítor, akinek joga és kötelessége, hogy egyes dolgokat - nyilvánosan! - kritizáljon, és bizonyos elvek alapján támadjon, vagy támogasson? (Ne vedd személyesnek! Ez komoly kérdés volt!)
Ami lejárató kampányt illeti: itt már nem a játékról van szó. Ez nagyon is személyes dolog, ahol, ahol a tét az egyes személyeknek az elismertsége (megkockáztatom, hogy Trollkien esetében ez még a jétékon kívül is igaz lehet). Szerintem ezt te is tudod.
Az, hogy mekkora károkat okoz: ne haragudj, de én ezt egy kissé álszent dolognak tartom. Az új játékosok játékát úgysem Trollkien írásai fogják befolyásolni, hanem a játékbeli törvényszerűségek. De szerintem, te ezt is tudod. Eddig pedig valahogy nem aggódott senki, az új játékosok mentalitásáért. Amit amúgy is, nyugodtan rájuk lehetne bízni, mint eddig mindig...
Minden jót!
Acharimordax
 
ezt a szemelyes dolgot vki kifejthetne mar reszletesebben, mert sokat sejtett es jol is hangzik, de mi kozom nekem ahoz, h trollkien hibasan ir? en elmondtam, leirtam reszletesen a hibakat. lehet megcafolni, h nincs igazam. idaig erre senki nem volt kepes, csak engem fikazni. ez is egy ut, csak epp attol meg az irasok teli vannak hibakkal. se kutyam se macskam trollkien, h jot akarjak neki, semmi alazat nincs benne se a tf se a jatekosok iranyba, onceluan ir, makacsul ellenmondva mindennek. ha valaki ir, vallalja fel, h olyan velemenyek szuletnek, amik negativak. ha valaki ir, vallalja fel a munkat is, ami egy jo novellahoz szukseges. ha tudja, h kamuzik, akkor vallalja fel, kiderul az igazsag.


hoditok: szerintem nem faj senkinek, megszokott dolog, h a tfhez kapcsolodo irasoknak kb. semmi koze a valosaghoz. pl. tf regenyek.


ami rossz, azt igen is le kell rombolni. en legalabis nem fogom elfogadni az iroi igenytelenseget. nem arrol van szo, h nekem nem tetszik, hanem arrol, h alapveto dolgokkal all hadilabon trollkien.


trollkien helye amit vki el akar foglalni. en nem erzem, h barmilyen helye is lenne. olyan meg foleg nem, amit barkinek is jo lenne elfoglalnia. termeszetesen van egy olyan feeling az egeszben, h o valamifele kivetelezett statuszu, "beholder kozeli" szemely, de jo lenne, ha ez nem terjedne el, mert ez senkinek nem lenne jo. Pusztan arrol van szo, h egy repulot ne szereljen favago. vagy ha igen, akkor legyen annyi onkritikaja, h elotte megtanulja a balta es a sugarhajtomu kozotti kulonbseget.

Gondolom te se irsz tanulmanyt az ion hajtomuvek felepiteserol, mert bar mindenbizonnyal tudnal, de kb olyan szintu hibakkal irnad, mint trollkien az irasait.


Igy is tortenhetet volna. Ennyi erovel azt is meg lehet irni, h elenios gyujtotta fel a vilagot, hiszen akar igy is tortenhetet volna. De azert azt latni kell, h egy bizonyos hatarig van csak iroi "szabadkez". utana jon a betonfal "ez a valosag" falfirkaval.


Lejarato kampany. Ez kicsit eros kifejezes egy jatekkal kapcsolatban. Trollkien nem fogja semmi hatrany erni. nem fogjak a tv hiradoban mutogatni mint szellemi terrorista, nem fogjak kizarni a jatekbol, nem fogjak azt mondani neki, h mostantol ne irj enceket, mert hiteltelenne valtal.

es pontosan ott okoz karokat a tortenelmileg hiteltelen irasaival, h az uj jatekosoknak fogalmum sincs a valos tortenelmi esemenyekrol. egy tizen sok eves jatek esetben azert tegyunk mar meg annyit, h legalabb a tenyleg megtortent dolgokat nem irjuk at sajat szank ize szerint.
 
Szerintem egyetlen hibás szóhasználat miatt nagy butaság az egész írást megbélyegezni, mert amit leírt, az nem rossz. Egyetértek Novalis Denahival. Szerintem ugyanis a játékosok nagy részének nem volt közvetlen köze ahhoz, amit Trollkien leírt (itt nem általánosságokról beszélek, hanem konkrét részvételről), de legalábbis - a jelek szerint - nem érzi sérelmesnek azt, hogy itt-ott nem a konkrét tényeket közölte az író. (Jegyezzük meg amúgy, hogy aki csak és kizárólag a szikár tényekre támaszkodik, az maximum lexikonszerkesztő lehet, és nem író - kis túlzással persze, de értitek a lényeget).
A Hódítók c. mű alapján pedig szeretnék kérdezni két dolgot, amelyek már felmerültek, mint probléma. Egyfelől, nagyon fáj az, hogy a kalandozók nem szerepelnek annyit, mint amennyit egy hőskölteményben megszoktuk? És ha igen, kinek? És miért?
Másfelől, honnan tudja azt valaki, hogy amit Trollkien leírt, az nem a valóság, hogy nem így történt? Félreértés ne essék: nem azt mondom, hogy így történt. Azt állítom, hogy így is történhetett volna. Szerintem ezt nem nagyon tudja megcáfolni senki, mert a jövőbe nem látunk bele, addig pedig bármi megtörténhet, amit csak elképzelünk. Az, hogy ez néhány embernek nem tetszik, az egy dolog. Ekkor azonban nem azt kellene kihangsúlyozni, hogy mennyire rossz író, hanem azt, hogy X.Y.-nak mennyire nem tetszenek az írásai. Mindjárt őszintébb volna az egész...
Egyébként pedig nem értem az egésznek a lényegét. Mire megy ki ez az egész lejárató kampány? Mert ez az. Nem vélek felfedezni mögötte semmi magasabbrendű célt, nem szolgálja a közösség érdekeit, nem azon célból létezik, hogy jobb, nívósabb novellákat lássunk. Tudtommal senki nem akar Trollkien helyébe lépni, hogy megmutassa, hogyan is kell ezt, stb. Ebben én egy mélységesen személyes dolgot látok, és ez nagyon szomorú. Nekem az a filozófiám, hogy bár véleménye mindenkinek van, de ha nem tudok jobbat alkotni a meglévőnél, akkor nem török mindenáron annak lerombolására. Most pedig ez folyik. Őszintén remélem, hogy észbe kap a játékosközösség.
Üdv!
Acharimordax
 
az egesz hozzaszolas jo is lehetne, ha nem lenne benne a "hibas kritika" megjegyzes. Hibas kritika ugyanis nincs. Vagyis elegge szubjektiv ettol kezdve
 
Most ebbe belekötök .

A mondák/legendák/mesék/stb. egy rég letűnt korban játszódnak, amiket ki lehet színezni. A TF ezzel szemben egy jelenleg is alakuló, formálódó, zajló világ, ahol nincs helye olyan írásoknak, amik a "jelenkorban" ill. a "közelmúltban" játszódnak, de nem hűek az eseményekhez. Nyilván abba senki nem szólna bele, ha egy ilyen mű azokról az időkről szólna, amiről nincs vagy nagyon kevés dokumentáció létezik (pl. az istenek előtti idők, moák, stb.). De ha valaki olyan eseményekről ír mást, amit többen átéltek, hát abból nyilvánvaló, hogy nem fog jó kisülni.
A Két világ köztről meg annyit, hogy annak már a történelmi alapjai is mások, mint a jelenlegi TF-é, tehát az egy alternatív TF. Innentől kezdve az ŐV is az, de Trollkien valamiért nagyon erőlteti. Nem kéne.
 
Üdv mindenkinek!

Bele olvasgattam a fórumba és jó nagy vitát találtam szerintem. Az alapkérdés az,hogy jók e Trollkien művei?

A válasz egyszrű - IGEN

Hogy mennyi köze van a multhaoz/valósághoz szreintem nem lényeg. Ha hallok egy magyar népmesét, mondát ,történetet nem gondolomróla hogy tényleg igaz. Ha a valós történelmet kiszinezi valaki nem gondolom ,hogy igaz. PL hogy mindenki értse valaki mond nekem egy történetet Napóleon szerelmi életéről és kocsmázásáról nem biztos hogy elhiszem, DE attól még fent tartom hogy Napóleon nagy koponya volt a saját korában. És hogy nem hiszem el a történet történelmi jellegét attól még elnyerheti tetszésem.

Ha már arról vitázunk hogy ki hogy alakítja a TF világát akkor arról mért nem esik szó hogy a Két Világközt -ben már az író a teljes világ jövőjét eldönti?

A lényeg az hogy ír Trollkien! Neki köszönhetően tényleg sokkal szinesebb az AK. Eddig amit tőle olvastam mindig tetszett. Remélem nem is hagyja abba az írást , főleg nem azért mert valaki esetleg hibás kritikával illeti. ÍRJ TROLLKIEN!
 
Szerintem ez kritikanak jo, lehet belole okulni!
 
Nos, igen. Gyözelme után az ősgonosz azonban elhagyta ezt a világot, és azóta mindenki megkapja az esélyt a kiemelkedésre. Ez egyértelműen pozitív vonása. A Dűne, AD&D, és a többi ráhatása valahol elég természetes. Ami pedig az istenné válást és a halált illeti - nos ezek nemcsak szerepjátékbeli furcsaságok, hanem valamilyen szinten egyfajta követelmény, egy ilyen, folytonos fejlődést feltételező játékban. (Azt pedig már csak a puszta rosszindulat mondatja velem, hogy ha nem volna valami végső cél, vagy túl könnyen meg lehetne halni, akkor kevesebb lenne a játékos, ergo a bevétel is ))
Ami viszont érdekelne: Trollkien személyes véleménye erről a dologról. Trollkien, te hogy látod ezt? Neked mi a meglátásod, milyen a stílusa a TF-nek? Különbözik-e, és ha igen miben az elmondottaktól? És - ha már itt tartunk - a saját írói stílusodat hogyan jellemeznéd? (Mndezt azért kérdem, mert lehet hogy ebben is vannak félreértések).
Üdv mindenkinek, és boldog új évet!
Acharimordax
 
frissitettem a http://tulelokfoldje.com/ oldalt.

ezuttal a hoditok cimu irasrol ejtek par, vitainditonak is szant szot.
 
Nehez kerdes, vszinuleg nem is fogom tudni pontosan meghatarozni.


En a tfet egy olyan vilagnak latom, hol Sauron gyozott. Mintha, Frodo elbukott volna, az Egy Gyuru (ZAN) erejet a gonosz sikerrel hasznalta volna fel.

Ehez a kephez jon meg hozza a egy csippetnyi Dune, es hasonloan keves gunyoros humor.

ami meg erdekes, hogy TF vilagaban nagyon sok, mashol megszokott fogalom mast jelent, vagy mashogy ertelmezendo. a legjellemzobb talan az istenek fogalma. roluk keveset tudunk, es ugy tunik, istenne barki valhat. a masik ilyen fogalom a halal.
 
Erdekes modon syck gyors es hathatos bizonyitast adott arra a problemamra, hogy vajon ez egy szemelyeskedo, valaki ellen valo tema, vagy csupan egy objektiv, velemenyeket felmero, epito jellegu kritikat gyakorlo neadjisten batorito jellegu tema.
Miutan megnyitottam syckrol (kisbetu, csak cim elejen nagy) az azonos cimu topikot, o azonnal ugy erezte, hogy szemelyet tamadas erte. Pedig a temainditoban nem veltelenul kerultem a velemenynyilvanitast meg a kerdesfeltevesben is. Jo talan a sorrendba bele lehet kotni, de abban sem volt tudatossag. Az, hogy miert gondolta syck azt, hogy szemelyet tamadas erte pedig leszurheto abbol, hogy azonmod, hogy eszrevette o is topikszereplove avanzsalt nyitott egy visszavago jellegu topikot, ahol jol ramkontraz es mondja el rolam a velemenyet.
Itt rovid szociometriai tanulmanyom vegere is ertem. Annak a kerdesnek a megvalaszolasat pedig, hogy miert nyit valaki olyan topikot, amit onmagara vonatkoztatva tamadasnak, provokacionak, szemelyeskedesnek erez, a kedves olvasora hagyom. (Illetve syckre, aki gyanitom lesz olyan kedves es elmagyarazza majd ezt nekunk.)

Termeszetesen a fentiek tukreben egyetertek az ilyen jellegu topikok torlesevel, ezt is beleertve. Elvegre a forum szerintem sem erre valo.
 
szia,

koszi a kritikat, latom nyitottal kulon topicot, kerlek oda irj a tovabbiakban.

koszi a turelmed es megertesed.
 
Ertem es "trollkien hatasa a tulelok foldjere" topikhoz az hozzatartozik ugye, hogy TE rugdoss masokat, akik itt velemenyt nyilvanitanak, de ha valaki MAS jelzi, hogy urambatyam vedd mar eszre magad okorseget beszelsz, akkor egybol felvillannak a voros offtopik fenyek, es mindenki szegyenlosen fordul masfele?

Orommel hanyagolom az offolast, amennyiben ezt neked is sikerul tartani, meg akkor is, ha masok bosszantasarol, kopkodeserol, vagy hasonlo, vissza nem tero lehetosegekrol maradsz le altala.
 
Most pedig szeretnék egy nem teljesen ideillő (vagy éppenhogy ideillő) dolgot mondani, minden kedves fórumozónak. Így is lehet megvitatni valamit. Nyugodtan, tényeket és elképzeléseket egyeztetve, korrekt hangulatban. Itt vita folyik (VITA, mint mondom, és nem vitatkozás!), amelyet - szerintem - csak így lehet valóban megtárgyalni, csak így lehet a végére jutni.
Valójában semmi közöm hozzá, mert mindenki egyéni felelőssége minősíteni magát. Csupán annyi a közöm, hogy TF-et játszok, aktívan fórumozok, van véleményem, és meghallgatom másét is. Ha pedig szerintem neki van igaza, nem félek beismerni; ha pedig szerintem nekem, nem félek mellette kiállni. Ezt azonban nem káromkodással, nem a másik elfojtásával érem el.
Félreértés ne essék: nem állok syck oldalán. Ahogy nem állok Trollkien oldalán sem. Mivel azonban ez egy nyílt fórum, ezért elmondtam a véleményem (valószinűleg most utoljára). Mindenestre eléggé csalódtam a TF-es egyének egy részében. Kiderült ugyanis, hogy intolerancia, és ingerültség jellemez itt sok embert. Ez baj. Sokak szerint ha valakinek nem tetszik valami, ami a többségnek viszont igen, akkor az illető ezt meg ne merje mondani, hanem alkosson jobbat. Gratulálok!
Elnézést kérek mindenkitől, akit esetleg megbántottam volna, de ez a véleményem. Lehet ezt szebben is...
Üdv mindenkinek!
Acharimordax
 
A HKK mára már iszonyúan felgyorsult, legalábbis az én izlésemhez képest. Nem vagyok biztos abban, hogy volna komoly igény arra, hogy egy erős, minőségi hátteret kapjon. A TF-nek mindenestre jót tenne egy komoly bázis.
 
Egyszer fent, máskor lent! )
 
novella, regeny.

velemenyem szerint letfontossagu a tfnek, h szorosabb kapcsolatba keruljon a hkkhoz irodalmilag. a hkk kozossege joval nagyobb es szerintem fizetokepesebb is, mint a mini tf kozosseg, jo volna, ha a hkk reteg vevo tudna lenni a tfre, vagy a tf regenyekre. es a hkknak is minosegi elorelepes lehetne egy eros hatter.

furcsa mod a hkk-t a tf huzta be, es most kezd kialakulni bennem, h a hkknak kellene tovabb erositeni a tfet.
 
Bocs, syck, tudom hogy már leírtad egyszer, de itt sem volna rossz ezt közzétenni, mert nem biztos, hogy mindenki olvasta.
 
Egyébként volna még egy javaslatom: mit szólnátok hozzá, (ha már ennyi szó esett a TF-s stílusról), hogy megpróbálnánk definiálni ezt a stílust. Hogy pontosan mi is alkotja ezt, miből is áll. Lehet, hogy sok vitának elejét vennénk ezzel.
Üdv!
 
Üdv!
Igazad van, én itéltem kissé elhamarkodottan. Megosztott világról már csak azért sem beszélhetünk, mert a cég munkatársai - sajnos - nem igazán akarják ezt az (irodalmi) vonalat fejleszteni. Ezt amúgy eléggé bánom, mert a TF világa tényleg elég nagy, és elég régi, hogy a meglévőnél sokkal több mű szülessen rá. Én mindenestre szivesen látnék sokkal több novellát, vagy regényt.
( Az Ars Magicat nagyon szeretem, akárcsak Mersant figuráját. Bár ő még a középkori Európában is darkos! )
Üdv!
 
bocs entert nyomtam idej koran

szoval nekem az irasai tul sotetek, riaszto eljatszani pl sotet mersant valosagosagaval.
 
szia,

shared world temahoz szolnek hozza, mert mar ilyen jelleg projectben vettem reszt.

shared world pontosan az a lenyege, h mindenben koveted a vilag egyseget. ettol shared es ettol world.

ha megnezed barmelyik shared world projectet, akar magyar, akar kulfoldi, az iroi stilusok valoban valtoznak, es az irok adnak hozza tortenelmi esemenyeket, de szigoruan az adott vilag tortenetevel, szabalyaival(!) osszhangban.

harmadik szem: elenios varazslat
nincs olyan varazslat tfen, ami egyetlen parancsszoval tortenik "halo!"

ezek teljesseggel vilagidegennek hatnak. nem arrol van szo, h t tovabb fejleszti a vilagot, hanem h teljesen mas iranyba viszi, mint az eddigi iranyvonal volt. konkretan: trollkien muveibol egy heroikus vilag alakul, raadasul fel feltunik egy ket korszak idegen targy is.

gukker, tuzveto "agyu", karavella. ez mar onmagaba ellent mond barmilyen shared world alaptetelnek, mi szerint kozos tortenelmi, tarsadalmi hatter alapjan dolgoznak az irok.

meg egy ellenerv, a shared world kategoria ellen: a sw projectek lenyege, h szerkesztok egysegesitik a muvek hatteret es/vagy reszletesen leirt -lasd fentebb- szabalyok szerint dolgoznak az irok.

a ver varosat nem olvastam, mint ember kedvelem kornya zsoltot (strucc tenyesztes haha ) ), de az irasai nekem tul
 
Üdv!
Én syck írásával kapcsolatban tennék egy megjegyzést (amit a honlapodon publikálsz), illetve annak egy kis részével. A szavakkal kapcsolatos hibákról (aztrálsík, stb). Nos igazad van, mert ezek valóban a "mókusból" vett kifejezések. Nekem mégsem volt az az érzésem, hogy egy mókus novellát olvasok, egy percig sem éreztem ezt különösebb hibának. Nem tudom ennek mi volt az oka, talán a M.A.G.U.S. íróinak egyedi stílusa, amely messze áll Trollkienétől. És ezzel el is jutottam a gondolathoz: nem túlzás azt várni egy írótól, hogy pontosan ugyanabban a stílusban publikáljon, mint egy másik személy? Kornya Zsolt írt egy nagyon jó előszót a Vér városa c. könyvhöz, amelyben részletesen kifejti az ún. "megosztott világ" (shared world) elméletét, s azt, hogy ez a műfaj külföldön virágzik. Trollkien esete ehhez hasonló. Tihor Miki kitalált egy világot (nem teljesen egyedül), publikált rajta néhány írást, s ezzel megteremtett egy műfajt (kis túlzással persze). Trollkien pedig (ha jól tudom a cég engedélyével) ezen a világon alkot, de nem követi az eredeti stílust. Ezt azonban a megosztott világ elmélete meg sem követeli. Innentől kezdve, szerintem, csupán az a kérdés maradt, hogy személy szerint X.Y.- nak tetszik-e vagy sem az illető mű.
Ami pedig az írás további részét illeti, kíváncsian várom a folytatást.
Üdv mindenkinek!
 
Mondjuk attól én is falra tudok mászni hogy az ŐV a TF jövője...

Evvel sokan vagyunk így ))
 
Mondjuk attól én is falra tudok mászni hogy az ŐV a TF jövője... Authoricus magasról tesz rá hogy mi lesz 2-300 év múlva a leszármazottaival, de Beren és Halatir akkor vagy hősi halált hal Ghalla védelmében, vagy átmegy egy másik létsíkra, de hogy a föld alá nem másznak le elkorcsosulni, az biztos!
 
 | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 |
Nézet:
Infók | Hírek, változások | Segítség kezdôknek | Fejlesztési ötletek | Közös Tudatok | Bugok | Csere-bere | Átadó karakterek | Szavazások | Egyéb

A társalgás szabályai | A legaktívabb fórumok és fórumozók | Moderátori tevékenységek


Főoldal | Túlélők Földje | Ősök Városa | Kalandok Földje | Sárkányölő | Puzzle | Hatalom Kártyái Kártyajáték | Álomfogó Kártyajáték | Káosz Galaktika Kártyajáték | Könyvesbolt | Alanori Krónika | Shadowrun | Battletech | Íróink | Könyvsorozataink | Fórum | Galéria és képeslapküldő | Sci-fi és fantasy novellák | Regisztráció | A Beholder Kft.-ről | Adatvédelmi tájékoztató

© Beholder Kft., 2003 - 2024
E-mail: beholder{kukk}beholder{ponty}hu | Tel.: (06-1)-280-7932

Az oldalon megjelent szöveges és illusztrációs anyagok átvétele, másolása, illetve bármilyen módon történő felhasználása csak a Beholder Kft. engedélyével lehetséges.
A fórumban történő hozzászólások valóságtartalmáért, minőségéért semmilyen felelősséget nem vállalunk.