Vissza a Főoldalra
 

Feliratkozás Hírleveleinkre!
Adatvédelmi Tájékoztató
Ország Boltja 2011 Népszerűségi díj Egyéb kategória II. helyezett Ország Boltja 2012 Népszerűségi díj Hobbi és kellék kategória III. helyezett
Most ingyen kezdhetsz el játszani a Túlélők Földjén!
Kattints ide a részletekért...
Nézz be kártyaboltunkba!
Zén Legendái: Manaszipoly május 25.
Alfa pakli - Mágusok március 16.
Alfa pakli - Druidák március 16.
Alfa pakli - Boszorkányok március 16.
A pillanat képe
A Rókakirály
(Könyv)
Küldd el képeslapként!
A Rókakirály című könyv borítóképe.
Nézz szét a galériában!
IV. Hungarian Card Expo 2024.06.08.
Varázsdimenzió előrendelés: 2024.06.03-tól.
Hatalom Kártyái – Varázsdimenzió
A Sötétség Kora - helyzetjelentés 2.
Varázsdimenzió lapbemutató 4. hét

A lista folytatása...
Túlélők Földje - Közös Tudatok listája
TF / ŐV / HKK találkozó
Túlélők Földje - A programban történt változtatások listája
Hatalom Kártyái - Versenykiírások

A lista folytatása...
Új HKK kiegészítő: Varázsdimenzió (83)
HKK kérdés? (47095)
A Sötétség Kora - helyzetjelentés 2. (1)
Lapötletek (64972)
BEHOLDER bácsinak kérdések !!! (8159)
60. BEHOLDER TALÁLKOZÓ 2024.06.15. PROGRAMJA (9)

További témák...
Tegnap leggyakoribbak:
A bajnokság döntősei
A dobogósok
A Nemzeti Bajnok
Az ezüstérmes
A Nemzeti Bajnok akció közben.
3. nap

Utoljára ezt küldték:
Tolvajakció profi módra
Küldj te is képeslapot!
Doomlord online game
Mágia Mesterei Online Játék
Szerkesztőség:
honlap@beholder.hu
Készítők:
Farkas Zsolt (Speedz)
Szeitz Gábor (Talbot)
Mazán Zsolt (Maci)
Webdesign:
Szirják Csaba (Chaar-Lee)
Szegedi Gergely (GerY5)
Ha hibát találsz a honlapon:
Írj nekünk!
 
Beholder InstagramBeholder Twitter
Design nélküli honlap, a lassú internetkapcsolattal rendelkezőknek: pure.beholder.hu.

Kedves Játékosok!
Szeretnénk felhívni a figyelmeteket a tervezett módosítások listájára:
Tervezett módosítások
A minotaurusz eunuchos felvetésen kívül a leírtak bevezetése várható attól kezdve, hogy a Varázsdimenzió használható versenyen, július 1-től.


 | 1 |
Nézet:
Ejnye Robi, hát szoktam én találgatni? ;)
 
Robi, kövesd az oldalunkat, és választ kapsz minden kérdésedre!

https://www.beholder.hu/blog/hkk_versenybeszamolo_2024_aprilis

Viszont kérlek téged is, meg más is, hogy ne úgy hívjon engem, hogy "a kiadó", van rendes nevem is. Én se úgy hívlak téged, hogy a blogger. Köszi :)
 
Mire bejon a narancslap rota, szerencses lenne mondjuk a legfontosabb kb. 10-12 koncepciohoz jo kis ilyen 4 lapos kovetot alkotni. Kar, hogy a Melak meg nem ennek a szellemeben szuletett.


Ööööö. Nem arról volt szó, hogy narancslap rota nem lesz? Vidám lenne, ha jönne egy ilyen 2025-től egy jó kis 3 éves intervallumban, mert azzal ugranának azonnal a szabálylapok, s javarészt az epikusok maradnának. Ha van ilyen terv, akkor az alábbi vita is indiferens totálisan indiferens.

Meg lehet kérdezni a kiadót arról, hogy van-e tervben narancslap rotáció? Vagy Balage csak találgat?
 
Igen, ilyesmi az elképzelés! Ugye ez a behemótok azért lett hordaparancsnok, mert akkor még nem döntöttünk erről.
 
Igazabol a leszedheto 4 laposoknal voltak olyan durva elonyok, amiknel nagyon megerte hasznalni a kovetot (neha tulzottan is). Szabalylapoknal is van jopar, ami megeri a -1 lapot.

A le-nem-szedheto 4 laposoknal "egyszeruen" (ok, nem egyszeru, de erre van a teszteles) be kell loni azt az elonyt, ami meger 1 fixen (a mezo-problemat kulon at kell gondolni) ott levo ingyenes lapot, HA eleg sok koncepcios lappal jatszol.

A Behemotoknal alakul ez (csak nem kene hordaparancsnok legyen, hogy hasznalhass melle szabalylapot is akar, pl. Jarjat), en bizakodo vagyok ez ugyben, hogy megoldhato.
Pl. a "visszakaphatod azt az 1 lapot, ha az etnikummal jatszol" is lehet jo irany, vagy mas elonyok.
 
Ha a manánál sikerült megoldani (zsz) akkor itt is sikerülni fog!

:D

Viccen kívül, a token lapok kvázi fél lapnak számítanak jelenleg is (ha az Animált ne lenne ilyen para már 3-4 lapnál, meg ha pl. a Gólem szilánk ne lenne instant lose a 2. körben ha nem költi el az ember minden vp-jét). Talán érdemes ebbe az irányba indulni.
 
Az a baj, hogy itt nincs igazán törtszám :)

5 lapos kezdés túl sok, a 4 lapos meg túl kevés!

4 és fél lenne az ideális :D
 
Az alap problema az epikusokkal az 5 lapos kezdes volt, kezdettol (ami ugye az epikus narancslap lenyege).
Sokat sulykolni nem kellett az utalatot :) az akkori 12 fos tesztelocsapatbol a nagy tobbseg _elso pillanattol, folyamatosan_ ellene volt, mert:
az 5 lapos kezdesnel vagy komoly elonyt adsz az etnikumra es az nem jo, mert 0 hatrannyal kapod, vagy kicsi elonyt adsz, az meg azert nem jo, mert minimalis etnikumot fogsz hasznalni melle.

(ugyanaz a problema, mint ami a kek cehnel is volt: nincs/minimalis a hatrany, amiert cserebe elonyt kapsz)

Ez a kezdeti aggodalom (sima 5 lapos kontrollok lesznek ebbol, nehany spoiler etnikum lappal csak) sajnos teljesen jogos volt es most is az az epikusok legnagyobb reszenel (jellemzoen 6-12 darab lap hasznalata, a tobbi a szokott aktualis 'spoiler pack').

Ez az, ami a torheto kovetoknel nem igy volt, ott joval tobb etnikum lapot hasznaltak nagy atlagban - es remelhetoleg az uj nem-torheto 4 lapos kovetoket is sikerul ugy osszeraknotok (meg melle a koncepcio lapjait), hogy megerje mondjuk 18-27 koncepcios lappal jatszani melle, az szerintem mar korrekt, erdekes metat alakitana ki. Plane, hogy szabalylapokkal is kombinalhato (amiket persze figyelmesen ki kell adni ujra, amikor kirotalnanak).

Drukkolok!
 
Pár gondolat a témához. Az "epikus" kifejezést sikerült démonizálni, igazándiból bármit meg lehet utáltatni vagy szerettetni, ha elég sokáig sulykolod az emberek elméjébe. ld. rasszista és politikai irányzazok, vallások stb.

Pedig valójában az "epikus" és "nem epikus" között csak nüansznyi vagy még annál is csekélyebb különbség van, a vita kb. annyi körül forog, hogy a narancslap által adott előnyök megérnek-e egy lapot, vagy sem. És eredetileg pont az volt a gond, hogy ugyan a követő nagy előnyt adott, de ha lekapcsolták, akkor maradt a laphátrányod meg a szuboptimális lapjaid egy csokor spoilerrel szemben. Ezért próbáltunk a koncepcióval inkább stabilizálni, a kisebb előnyért cserébe nagyobb esélye van a paklinak akkor is, ha a követőt lekapcsolják.

Az epikusnak 3 másik dolog "vethető a szemére", az egyik, hogy vannak olyan epikusok, amik nem azt támogatják, hogy egy adott etnikummal játssz, hanem valamilyen más koncepciót, és amellé még az a kis előnynek gondolt is túl sok, főleg, ha az akár 1 lapot is jelenthet. Azért ebből nem feltétlenül van olyan sok, a Semmi mestere, az Ulkor vagy a Mennyek úrnője is ilyen volt pl. De a többséggel nem volt ilyen probléma. Szóval amikor azt mondod "nem szeretem az epikusokat" akkor esélyes, hogy nem a ganüid, főnix, elementál stb epikusra gondolsz. Szóval ezzel az erővel mondhatnád akár azt is, "nem szeretem a szabálylapokat" ahelyett, hogy mondjuk a bilincses gyűjtőgenre gondolsz.
A másik probléma, hogy már megszoktuk, hogy a követő adott valami giga-mega bónuszt, ha megdobtuk a kezdést, durr-bele, szerencsés esetben jött az 1-2. körös nyerés, a követő önmagában győzött a lapoktól függetlenül, ez jó érzés volt még akkor is, ha az ellenfél kezdett vagy lemezőzött akkor meg szétkenődtünk a betonon, jó kis blackjack feelinget adott a játéknak. Ehhez képest az epikusok bónusza nagyon lightos, "uncsi" - de balanszos. Nem a narancslap nyer önmagában, hanem a pakli.
A harmadik gond pedig hogy nem lehet mellé szabálylapot használni, nem lehet összekombózni. Ez valóban egy érdekes színfolt, és pont ezért döntöttünk amellett, hogy érdemes lenne ezt továbbra is lehetővé tenni, a megszüntethetőség okozta rizikó nélkül. Itt azonban érdemes megjegyezni, hogy a sokkal nehezebb tesztelhetőség mellett vannak első pillantásra nem kívánatos kombók. Pl. amikor neked minden lapod 2vp-vel olcsóbb, az ellenfélnek meg minden lapja 1vp-vel drágább, az egy olyan extrém előnyt ad pusztán a narancslapokból, ami már önmagában arra kényszerít embereket, hogy mezővel játsszanak, vagy eleve a fél paklit ősmágiásra rakják össze. Ezt már a Kragoru nerfnél is nemkívánatosnak nyilvánítottuk, ez a Melákra is ugyanúgy igaz, ezért lett belőle epikus.
 
Igen, az epikusok bevezeteset haat, mar a gondolat megszuletesekor sem ovezte tul nagy teszteloi tamogatas... ;) :(
(pontosan ezt a 4 lapos, megszuntetes nelkuli verziot nem talaltuk ki sajnos akkor, de nem tudom, szamitott volna-e).

DE most sem keso meg talan errefele terelni a jatekot, szerintem sok etnikum kepesseggel kiegeszitve (esetleg itt-ott egy kis Mezo/Atkozott-vedelemmel megspekelve a narancslapot) mukodokepes lehet.

Mire bejon a narancslap rota, szerencses lenne mondjuk a legfontosabb kb. 10-12 koncepciohoz jo kis ilyen 4 lapos kovetot alkotni. Kar, hogy a Melak meg nem ennek a szellemeben szuletett.
 
Egész egyszerűen el kellett volna törölni a Megszüntetést a követőkön és kiadni őket gyengébb verzióban (amelyiknél kellett volna).
Meg lehetett volna spórolni ezt az ellenszenves és nevetséges epikus áradatot is. Aki 5 lapozni akart volna,az ezután is megoldotta volna Életenergiával és Sokszínűséggel,cserébe vállalja,hogy szemben egy erősebb narancs lapot talál,amit nem tud betörni.
 
+1!
 
+1
 
Végre! Ez jó megoldás, igazából kezdettől fogva ezr kellett volna követnünk.
 
HKK mögött néha egész komplex matek van, lehet számolgatni egyes lapok várható értékét, és onnan látszik, mennyire erős.

Kárhozott bájolás:
1.) ellenfélnek legkedvezőbb eset, ha meg tudja akadályozni.
Mivel 1 VP-ért jön, ha 1VP-ért csípem el, akkor még nem buktál semmit. 0-ért kell megfogni, hogy hátrányba kerüljön, de azért az nem olyan gyakori.

2.) ha csak leszedés van rá, akkor már visszaadta magát, tehát akkor termelt 1 lapelőnyt biztosan.

3.1) ha nincs leszedés, és feláldozom saját magát, és dobatok egy lapot akkor az ugyanúgy 1 lapelőny.

3.2) ha valami tókent vagy egyéb szutykot áldozok neki, akkor az már 2 lapelőny, mivel utána ugyanúgy meg kell oldani, ha nem akarom, hogy a következő körben dobasson megint.

3.3) ha nem dobatok, hanem ki is játszom a lapot, na akkor isten irgalmazzon az ellenfélnek, akkor a kijátszott lap is tud adni 1 vagy több lapelőnyt, onnan game over. Emlékszem amikor egy versenyen a KB-val az ellenfél kezéből kivettem az övét, és kijátszottam azt is... azonnal bedobta.

Konkrét várható értéket nem tudok számolni, mert ahhoz a fenti esetekhez valószínűséget kellene rendelni, de elhanyagolható kockázatért cserébe óriási potenciális lapelőny van benne.

Ha egyébként nerfelni akartuk volna, én valószínűleg azt szedem le róla, hogy a dobatott lapot ki lehessen játszani, az, ami rögtön nyerni szokott.
 
Ködharcos került bannolásra és nem a Ködös szurdok. A Ködharcosnak jellemzően fixen létrejön vagy a ködkeresés vagy a lapvisszavétel képessége, ez kvázi védelemként elszámolható, míg a kárbájnak nincs ilyene, ha megfogják meg van fogva :)
 
Értem.

Nem ismerem a Varázsdimenzió lapjait, de a döntésből az is következik, hogy ez lesz a legerősebb lap, hiszen bannolni kell.
Egy minden védelemtől mentes lap. (Ahogy a Ködös szurdok is)
Ha csak simán kijön és lelövik akkor 1 vp-ért és a lapért lapdobás/húzás és el kellett használni rá egy lövést... Vannak hasonlóan zavaró Kristálylázas lapok.

Ha nem tudod, se megfogni se lelőni és van kellő erőforrás a kiválasztott lap kijátszására, akkor már amúgy is kb vége a játéknak, csak meggyorsítja a folyamatokat.

Ne legyen félreértés nem fog hiányozni.
 
nem tudom, erről volt-e szó az élő fórumon - de szerintem volt - hogy mi is szeretnénk visszahozni a régi típusú követőket, amik nem az epikus szabály szerint működnek, hanem 4 lappal kezdenek, és lehet melléjük szabálylapot használni. Jövőre már fognak is ilyenek jönni! Az egyetlen csavar, hogy ezeket nem lehet megszüntetni. A régi megszüntethető követőknek ez volt a fő rákfenéje, az ellenfél kezdett, megszüntette, és lekánterelt mindent. Arra jutottunk, jobb, ha nem lehet őket megszüntetni, és cserébe nem lesz annyira atombomba képességük (de azért megéri a -1 lap kezdést).
 
Termik: ez már maga a "reagálás" a dobatásra... egyébként ilyen mechanizmusok régen is voltak már, Ősöreg Dorka és társai azokra se lehetett reagálni. Mint ahogy pl. a kompenzációra meg sok más dologra sem lehet... Szóval én ezt azért nem hívnám "kivételnek".


Korábban is voltak olyan lapok, amivel lehetett reagálni dobatásra, talán a rota környezetben nem is lennének rossz lapok. Legalábbis kevésbé vernék ki a biztosítékot embereknél.
Pl.: Varn Banett királynő, Gázelementál (új), A dimenziók háborúja (2019)

A többi nerf oké, bár a Melák szerintem sem volt bajos. (Max. a 0-ra való olcsóbbítását változtattam volna, minimum 1 vp-re.) Ez a mindenből is csináljunk epikust nekem nem tetszik, de ez nyilván csak az én véleményem.
Én egy ideje mondogatom, de most már kíváncsi leszek, hogy mikor lesz bannolva a Zarknod börtönében, a Zarknod bilincse, meg a Bűvös erdő. Ezeket is sokan utálják.
 
a nerf gyakorlatilag a káoszról rakná ki a lapot :D
 
Egyetértek, hogy lehetne nerfelni is ban helyett, de mivel tényleg már csak egy fél éve van hátra, nem érdemes vele kísérletezni már, jó eséllyel nem fog hiányozni senkinek így sem.
 
Kárhozott bájolás már csak ebben az éven van velünk. A tiltás helyett én így nerfelném az S képességét:

S; áldozz fel 1 permanensed, mely nem saját maga és nem előre kikészített lap: ellenfeled kezéből 1 általad választott lapot a semmibe dobhatsz vagy kijátszhatsz a költség kifizetésével (azonnal, kézből kijátszás).

Mert szerintem azzal van a gond, hogy kijön dobat/húzat és utána fel tudod áldozni saját magát a képességének, ami ha ki is tudod játszani ellenfél lapját összességében 2 lap előnyt (-Kárbáj + dob/húz + ellenfél lapja + kijátszása) ad 1vp + a kijátszott lap költségéért.
 
A Kreatív termik olyan szempontból kivétel, hogy bár aktiválást kíván (ha akarod, használod, ha nem, akkor nem), mégis automatikusnak számít a játékba rakása. Ráadásul így a használata után ismét te cselekszel, vagyia nem tudja az ellenfél leszedni, mielőtt használnád a húzását.
 
Előbb is szükség lett volna erre a csomagra, de talán még bővíthető is lenne, pl. a Kristálytiszta dallam is egyre csak erősebb lesz, ahogy a kézbe adható lapok fokozatosan drágulnak.
 
Termik: ez már maga a "reagálás" a dobatásra... egyébként ilyen mechanizmusok régen is voltak már, Ősöreg Dorka és társai azokra se lehetett reagálni. Mint ahogy pl. a kompenzációra meg sok más dologra sem lehet... Szóval én ezt azért nem hívnám "kivételnek".

a kezemből az asztalra kerül egy lap, de az nem kijátszás

de, kijátszás. Pl. Régi szép idők mellett nem lehet kirakni a termiket...

ez nem tűnik jó üzletnek egyik epikushoz képest sem.

A cél pont az volt, hogy érdemes legyen sok óriással játszani a pakliban, és kombózzon a koncepció. Vannak óriások, amik dobásra csinálnak valami hasznos dolgot, szóval én a helyedben nem ítélkeznék addig, amíg nem láttam a kész paklit.

Erre azért talán érdemes lett volna erőforrást delegálni.

Sajnos ennyire szűkösek az erőforrásaink :( Borzasztóan sokféle narancslap és pakli van, amit ki kell tesztelni, és ahhoz, hogy egy koncepció normálisan ki legyen próbálva, nem elég néhány meccs. Muszáj szelektálni.
 
Gyémántfésű: korai játékban számít, persze. De attól túl erős, hogy maga a lap nem kerül manában, van jelenése, tud lopni. Ezek így együtt teszik túl erőssé, nem a zsz vagy vp költség.

Termik: "A Kreatív termik kirakása már a dobató forrás létrejöttekor történik, az esetleges reakciók után, ezért erre reagálni nem lehet." EZ az undorító mechanika, nem a dobatás elleni védelem. A HKK-ban szinte minden cselekvésre lehetett reagálni; olyanra meg nem is emlékszem, hogy a kezemből az asztalra kerül egy lap, de az nem kijátszás, ÉS nem lehet rá reagálni. Ez az undorító. Ha sima kijátszás lenne, akkor is erős lenne, de ez egy fájó és hülye kivétel megint.

Melák: a Kragoru minden lény IK-ját csökkenti, a Melák meg 1 lapét - ég és föld a különbség!

Azt nagyon nehéz belátnom, miért számít a Melák olcsóbbítása "feltétel nélkülinek". Egyfelől 1 lappal kevesebbet húzok, másrészt törhető. Ezek azért elég jelentős feltételek.

"A design space pedig pont azzal csökkenne, ha maradt volna a régi követő." Miért? Ezt egyszerűen nem is értem. 2001 óta tudja ezt a lap, azért 23 év alatt csak kiderült volna, ha túl erős :D

Most az lett a végeredmény, hogy pontosan annyit tud olcsóbbítani második körre a követő, mint egy Főnix vagy Pegazus epikus. Csak itt egy lény kijátszására megy el a 2 VP olcsóbbítás, és 1 lapba kerül. Háttööööö ... ez nem tűnik jó üzletnek egyik epikushoz képest sem.

"De sajnos nem volt kapacitásunk arra, hogy a követő mindkét verzióját kiteszteljük az új lapokkal." Erre azért talán érdemes lett volna erőforrást delegálni. Lehet, kiderült volna, hogy nem is kell tiltani a régi Melákot.
 
Nagyon nem mindegy, hogy ingyen húzgálsz vagy 1 vp-kért... És Nnem baj, ha a lap használható marad.

Termik, hát, kinek mi az undorító játékmechanika. Van, aki a dobatást utálja, van, aki a drágitást, van, aki a drágithatatlan manatermelést. Mindennek kell ellenszer azért.

Melák: még a Kragoru nerfjekor leszögeztük, hogy nem kell körönként minden egyéb feltétel nélkül 2vp-vel olcsóbbító követő, és ezért a Melák is cserélve lesz, ez egyszerűen csak most ért be. A design space pedig pont azzal csökkenne, ha maradt volna a régi követő. Akkor talán az lett volna a legegyszerűbb, ha ki se adunk óriást, de ehhez túlzottan szeretjük őket. Persze lehet, hogy ha nincs ez a ban, akkor is max 1-2 ember játssza a régi követőt az új óriások mellé, mert ha nem dobja meg a kezdést, akkor drasztikusan csökkennek az esélyei. De sajnos nem volt kapacitásunk arra, hogy a követő mindkét verzióját kiteszteljük az új lapokkal. Káoszon élni fog továbbra is, ha szereted, használd ott!
 
Ez igen. Csak 2-4 évet kellett várni :D
 
Nagyjából örülnék a nerfeknek.

Gyémántfésű: nagyon irritáló lap a rota környezetben, a kiadását sem értem. Anno arról volt szó, hogy emelünk az átlag költségen, erre kijön mana költség nélküli spoiler. Nagy meglepetés: borzasztó erős!
Erre kap egy fél VP-nyi nerf-et ... szerintem ez kevés.

Kárhozott bájolás. A rota előtt is erős volt, a mostani környezetben a 2 lépésből nettó lapelőny 1 VP-ért tényleg túlzás - nem fog hiányozni.

Kreatív termik: tiltani kéne, ahogy van. Undorító a játékmechanika, amit behozott. A jelenése miatt gyakorlatilag nem lehet laphátrány nélkül megoldani. Ez a nerf csak annyit tesz, hogy jobban kell pakolni a kézből húzás előtt. Mivel ma már nem 5 db 0-s countert szorongatunk, ez közel sem lehetetlen.

Melák: régebben az volt AZ ÉRV, hogy akkor nerfelünk/tiltunk narancs lapot, ha az túl domináns versenyeken. Kérek minden válaszolót, hogy ezen a mondaton ne lépjen túl a válaszában, mert EZ VOLT AZ ÉRV.
Szabó Márkon kívül kb senkit nem láttam Melákkal játszani profi mezőnyben, nemhogy nyerni. Ezért a tiltásnál már sérül az említett érvelés koncepciója.

Az óriás epikus egyfelől teljesen felesleges lap, másfelől csodálatos csökkentése a "design space"-nek, aminek a védelme szintén gyakran hangoztatott fejlesztési szempont. Az új Melák mellett gyakorlatilag kizárólag azokkal az - újonnan megjelenő - óriásokkal lesz értelme játszani, amik eldobásra csinálnak valamit. Korábban a lapötletek fórumon világosan le volt írva, hogy NE küldjünk olyan lapterveket, amik eldobásra tudnak valamit. A Varázsrépa, Teki bölcsi stb. lapok a kutyának nem hiányoznak. Erre ez a mechanizmus kap egy epikust.
 
Hírek, újdonságok, változások | Szavazások
Hírarchívum:


Főoldal | Túlélők Földje | Ősök Városa | Kalandok Földje | Sárkányölő | Puzzle | Hatalom Kártyái Kártyajáték | Álomfogó Kártyajáték | Káosz Galaktika Kártyajáték | Könyvesbolt | Alanori Krónika | Shadowrun | Battletech | Íróink | Könyvsorozataink | Fórum | Galéria és képeslapküldő | Sci-fi és fantasy novellák | Regisztráció | A Beholder Kft.-ről | Adatvédelmi tájékoztató

© Beholder Kft., 2003 - 2024
E-mail: beholder{kukk}beholder{ponty}hu | Tel.: (06-1)-280-7932

Az oldalon megjelent szöveges és illusztrációs anyagok átvétele, másolása, illetve bármilyen módon történő felhasználása csak a Beholder Kft. engedélyével lehetséges.