Vissza a Főoldalra
 

Feliratkozás Hírleveleinkre!
Adatvédelmi Tájékoztató
Ország Boltja 2011 Népszerűségi díj Egyéb kategória II. helyezett Ország Boltja 2012 Népszerűségi díj Hobbi és kellék kategória III. helyezett
Most ingyen kezdhetsz el játszani a Túlélők Földjén!
Kattints ide a részletekért...
Nézz be kártyaboltunkba!
Hatalom Kártyái – Varázsdimenzió június 15.
Zén Legendái: Manaszipoly május 25.
Alfa pakli - Mágusok március 16.
Alfa pakli - Druidák március 16.
Alfa pakli - Boszorkányok március 16.
A pillanat képe
Antimágikus csáp
(Ősök Városa)
Küldd el képeslapként!
Sokszor csak az mentheti meg életünk, ha van egy ilyesféle antimágikus testrészünk, melyről csak úgy lepattannak az ellenfél varázslatai.
Nézz szét a galériában!
Céhek átmeneti tiltása Új Nemzedékről
HKK Zsákbamacska a júniusi Beholder találkozón
Varázsdimenzió ritkák
Titanitdukát aukció - 2024. nyár
Befizetési Akció 2024.06.07. - 2024.06.21.

A lista folytatása...
Túlélők Földje - Közös Tudatok listája
Az utolsó Aukciós Napon történtek
Túlélők Földje - Nyomtérkép az utolsó 32 játékhét nyomaiból
Országjáró feladat 2023

A lista folytatása...
Békés megyei HKK-sok jelentkezzenek! (6355)
Új HKK kiegészítő: Varázsdimenzió (140)
BEHOLDER bácsinak kérdések !!! (8166)
HKK várható módosítások, nerfek (július 1.) (55)
Lapötletek (64978)
TF help (6657)

További témák...
Tegnap leggyakoribbak:
A bajnokság döntősei
A dobogósok
A Nemzeti Bajnok
Az ezüstérmes
A Nemzeti Bajnok akció közben.
3. nap

Utoljára ezt küldték:
Tolvajakció profi módra
Küldj te is képeslapot!
Doomlord online game
Mágia Mesterei Online Játék
Szerkesztőség:
honlap@beholder.hu
Készítők:
Farkas Zsolt (Speedz)
Szeitz Gábor (Talbot)
Mazán Zsolt (Maci)
Webdesign:
Szirják Csaba (Chaar-Lee)
Szegedi Gergely (GerY5)
Ha hibát találsz a honlapon:
Írj nekünk!
 
Beholder InstagramBeholder Twitter
Design nélküli honlap, a lassú internetkapcsolattal rendelkezőknek: pure.beholder.hu.

Kedves Játékosok!
Szeretnénk felhívni a figyelmeteket a tervezett módosítások listájára:
Tervezett módosítások
A minotaurusz eunuchos felvetésen kívül a leírtak bevezetése várható attól kezdve, hogy a Varázsdimenzió használható versenyen, július 1-től.


 | 1 | 2 |
Nézet:
A létező 10 fajta ÚN versenyformátumból ez csak kettőt érint érdemben a nemzeti miatt. Nem a versenyszervezőket és a helyi közösségeket kéne ezzel terhelni szerintem. Főleg úgy, hogy a versenykiírásoknál rendszeresen háborúba kell menni a honlappal, hogy tényleg az kerüljön ki, amit szeretnének a versenyszervezők.

De inkább arra lettem volna kíváncsi, hogy Miklós és a tesztelők hogyan ítélik meg a közelgő céhpusztító lapok használhatóságát általában. A Konfabuláló iterátor kudarca óta nem tartok erre nagy reményeket.
 
Főszabály szerint bármilyen feltétellel és lapkészlettel lehet versenyt hirdetni. Ez eddig is így volt, és ezután is így lesz. Ha valaki úgy szervez versenyt (akár ÚN versenyt is), hogy a fejlesztők ajánlását figyelmen kívül hagyva engedi a céheket használni, akkor ennek semmi akadálya nincs, csak a versenykiírásnak kell ezt egyértelműen tartalmaznia.

Ez nem csak a céhekre igaz, hanem bármilyen más lapra/szabályra. A hivatalos, általános versenyszabályoktól annak bármely részében el lehet térni, akár kicsi a versenyhelyszín, akár nagy.
 
Kisebb versenyhelyszínek kiírhatják most is, hogy használható minden céh, bár elnézve a fogadtatást nem hiszem nagyon zavar bárkit is, hogy nem azok.
 
Hogyha október végétől visszaengeditek a céheket, akkor az ellenlapoktól eltekintve elméletileg még játszhatóak maradhatnak a céhek, nem? Az ellenlapok puszta hírétől ennyire megijedni nem jó dolog.
Én a mardakorjaimat nem tékozolom el hirtelen felinudlásból egy ilyen egyszerűbb negyedéves szünidő miatt.

Amúgy meg egy olyan komprumiszum nem lenne jobb, hogy csak a nemzetire felkészülős versenyekről legyenek kitiltva a céhek most? Abban az esetben a kisebb versenyhelyszínek egyedibb versenyformátumain lehetne őket pörgetni továbbra is.
 
Erről lehet szó, a zsákbamacska 3. oldalról (3 foil zsákbamacska) bármire szívesen becseréljük, amikor amúgy is lehetőség van cserére, ha úgy érzed, hogy nem tudtad a lapot versenyen kihasználni, mert nem a megjelenés után szerezted be, hanem csak a közelmúltban.
Teljesen hasztalan egyébként nem lett, mivel csak Új nemzedékről tiltottuk a céheket, de elismerem, hogy ettől az értéke / használhatósága jelentősen csökken.
 
Ez klassz lenne.
 
Köszönöm a választ és a felajánlást, szombaton majd megbeszéljük;)
Természetesen nem a világ dőlt össze, csak "fura", hogy beszereztem 1-1 displayt az UN lapokból - kivéve Roxatot, abból ugye kettőt, mert UN-re a céhekkel kell játszani - mondták a profik - és így a tanulóidőszak elején nem érzem úgy, hogy ez jó döntés volt - ár/értékben meg kimondottan pocsék:/
Valószínüleg az a gond, hogy túl gyorsan akartam összeszedni a lapokat és rövid idő alatt költöttem túl sokat a játékra, most meg azt érzem, hogy be kell húzni a féket, hiba volt és nem szabad így csinálni:/
Persze nem a teljes Roxat lesz így "hátrányban" UN-en, csak a nagy része, de szerintem érthető a csalódottság és a bizonytalanság érzése és vélhetően egyedül is vagyok ezzel a helyzettel ilyen módon...
Szombaton remélem minden kétely a helyére kerül, még egyszer köszi a támogatást, egy év múlva remélem már sokkal tapasztaltabb és okosabb leszek a témákban
 
A céheket sajnálom, de megértem.
Az Animált csontváz nerfnek viszont nagyon örülök. Nevetséges volt, hogy egy token alsó hangon nyolcakat csapott.
 
"Sajnos az igazi megoldást csak most, a 2025-ös lapok tesztelése során találtuk meg, olyan anti-céh lapok formájában, amelyek egy céhet véglegesen lekapcsolnak, és emellett van még hasznos funkciójuk"
Ebből nekem az következik, hogy vissza fognak jönni a céhek a nemzeti után, hiszen lesznek ellenük lapok.

Amúgy nekem a céhesnél jobban tetszik a helyszínes mechanizmus. Talán annyival hangoltam volna tovább a helyszíneket, hogy X. körig tud valamint X.-Y. valami mást, Y. után meg megint valami mást. Mert nagyon nem mindegy, hogy a játék melyik szakaszában vagyunk.
 
Nekem nincs céhmesterem ezt előre bocsátom viszont az szép gesztus lenne tőled ha x db foil zsábamacsára beváltanád őket. Csak egy UR lett teljesen hasztalan. Aki meg káoszon akar játszani egyszerűen megtartja. A többi lapot benyeli mindenki mert jobb lesz így a játék.
 
Abszolút megértem az aggályaidat!

Nem tudom megnyugtat-e valamennyire, de ez utóbbi években minimális mennyiségű nerf és ban volt csak, ez most azért más, mert a céhek tiltásával együtt több, hozzájuk kapcsolódó, akár ritka lap sem lesz versenyerős. Azt hangsúlyozom azért, hogy ez a tiltás kizárólag csak az Új nemzedék formátumra vonatkozik, más formátumokon a céhek továbbra is használhatók lesznek, és elköteleztük magunkat amellett, hogy a jövőben minél több káosz versenyt is támogassunk.

Ha a paklilistádat átküldöd privátban, szívesen megnézem, segítünk, hogyan lehet további befektetés nélkül átalakítani céhmentesre úgy, hogy az erőssége megmaradjon az új metában.

Bannolt / tiltott lapok beváltása. Ez ez jogos felvetés, volt már rá példa, hogy lapot így beváltottunk, amikor egy ritka lapot nem sokkal a megjelenés után tiltani voltunk kénytelenek.
Ha azonban az adott lap már sok éve óta használható versenyen, illetve csak bizonyos formátumokról van tiltva, másokon használható, akkor nem szokott lenni ilyen csereakció. Persze ha pont előtte szerezted be a lapot, akkor nyilván megértem, hogy nem nyugtat meg, hogy 3 évig lehetett pl. egy leirával játszani. De a Kárhozott bájolást is csak az Új nemzedékről fogjuk tiltani.
 
Én a céhmesterre gondoltam (amibol en is 2hete kertem ki sajna foilt macskábol) de az ősi nekronmágia továbbra is jo lesz. Az uj szettbol ami holnap már ki lez rakva nagyjabol 5kapot fogsz tudni használni.
 
Jogos, csak a kezdeti csalódottság elég nagy volt. 2 ur volt benne, meg egy pár lap, de ha működőképes lesz ezután is, akkor nem aggódok :) De ahogy nézem, akik értenek hozzá, örülnek neki, úgyhogy biztos jót fog tenni a játéknak.
 
Bocsánat hogy beleszolok de miert is kuka az egész?
Kiveszel belőle pár gyngy céhet meg aktivátorokat es beraksz helyettuk uj lapokat amik jönnnek majd bele ( amit amugy is megtennél).
Bilincses gen továbbra is az egyik legerősebb pakli lesz nincs min aggódni!
Egyetlen veszteséged az Ur lehet amibol max egyet használtál.
 
Nem vagy egyedül, nálam is ugyanez. 2 frissen bontott után terveztem indulni Bilincses gyűjtőgenes paklival ún-en , nem kevés pénz volt összerakni a paklit és kb. kuka az egész. Én is megértem/elhiszem hogy ez kellett, hozzászólásokból is ez derül ki, de szar érzés, hogy kis túlzással a fél pakli használhatatlan.
 
Szomorú, mert nem nagyon szoktál találgatni.

Egyébként ez a narancslap rotálás oké is lehet, ha nem tiltódnak ki azonnal a régebben kiadott szabálylapok. Egy 3 éves ciklusnál ugrana kb minden. Nekem hiányozna a Tábori adó, a Hálócsapda, a Zarknod börtönében, Zarknod bilincse, a Bűvös erdő, de akár a semleges csatamező is. Egy manalefojtós koncepcióban jó lehet akár a Szűk esztendők is.
Egy 3 éves ciklusnál ennek tényleg olyan szaga lenne, hogy oké, akkor maradjanak az epikusok.
 
Márciusban kezdtem el játszani. UN mellett döntöttem.
Nagyon drágán beszereztem néhány hasznos (ma jellemzően tiltott/nerfelt) lapok java részét.
Eddig 0 versenyen tudtam őket használni.
A HKK nem olcsó játék, ezt tudtam persze előre, de így üzlet is lett egyben.
Én nem értek még ennyire a játékhoz és kevés a tapasztalat is, viszont az érdekelne, hogy milyen gyakran jönnek ilyen lapérték (közel) nullázós változtatások? Mire készüljek?
Mikor, honnan lehet ezt előre megtudni? Van olyan belső kör, akiknek ezek az infók korábban megvannak?
A káoszba rotálást már megértettem, hogy a befektetett pénz azonnal feleződik (jó esetben), de így ezekkel a lehetséges időközi változásokkal elég meredeknek tűnik a gyűjtés, felkészülés, beruházás.
Elbizonytalanodva és kicsit becsapva érzem magam, még ha elfogadom azt is, hogy a játékosok, a tapasztalt versenyzők döntése alakult ki a helyzet és ezek a változások hosszú távon jót tesznek majd a játéknak! Nem hibáztatok senkit, csupán az érzéseimet, gondolataimat osztanám meg ezzel, még ha esetleg egyedül is vagyok kezdő játékos a csoportban...

A kérdésem az lenne, hogy valamilyen módon van-e tervben ezeknek az értékesebb lapoknak a "beváltása" nerfeknél/tiltásoknál? Pl. bájolásért egy csomag új kiegészítő vagy pár véletlenszerű UN ritka/promó lap (zsákbamacskához hasonlóan) stb.? Ha más nem, akkor a TF talin...
Köszönöm
 
Nem értem, hisz ott volt a Konfabuláló iterátor, azt hittem az tökéletesen elég a céhek ellen :(
 
1000%ig egyetértek
 
Na végre, ennek nagyon örülök.
 
Kár a titkárért, jeez
 
Kár a titkárért és a gyógyulós harangmesterért, éljen az epikus
 
Ha már úgy is kitiltottatok egy csomó lapot, köztük UR-t (Mardakor céhmester), akkor nyugodtan hozzácsaphatjátok a Kristálytiszta dallamot is.
 
Halleluja!!! Ez nagyon jó hír! Lassan minden megvalósul amit reméltem.
Már csak a tesztfelület használatát kellene beengedni a plebsnek is minden rendben:P
 
Üdvözlöm a nerfeket!
 
Gondolkodás nélkül mehet az összes céh a csába ún-ről, senki sem kíváncsi rájuk. Aki akarta, az utóbbi 2,5 évben használhatta őket eleget. Szerintem.
 
Ejnye Robi, hát szoktam én találgatni? ;)
 
Robi, kövesd az oldalunkat, és választ kapsz minden kérdésedre!

https://www.beholder.hu/blog/hkk_versenybeszamolo_2024_aprilis

Viszont kérlek téged is, meg más is, hogy ne úgy hívjon engem, hogy "a kiadó", van rendes nevem is. Én se úgy hívlak téged, hogy a blogger. Köszi :)
 
Mire bejon a narancslap rota, szerencses lenne mondjuk a legfontosabb kb. 10-12 koncepciohoz jo kis ilyen 4 lapos kovetot alkotni. Kar, hogy a Melak meg nem ennek a szellemeben szuletett.


Ööööö. Nem arról volt szó, hogy narancslap rota nem lesz? Vidám lenne, ha jönne egy ilyen 2025-től egy jó kis 3 éves intervallumban, mert azzal ugranának azonnal a szabálylapok, s javarészt az epikusok maradnának. Ha van ilyen terv, akkor az alábbi vita is indiferens totálisan indiferens.

Meg lehet kérdezni a kiadót arról, hogy van-e tervben narancslap rotáció? Vagy Balage csak találgat?
 
Igen, ilyesmi az elképzelés! Ugye ez a behemótok azért lett hordaparancsnok, mert akkor még nem döntöttünk erről.
 
Hírek, újdonságok, változások | Szavazások
Hírarchívum:


Főoldal | Túlélők Földje | Ősök Városa | Kalandok Földje | Sárkányölő | Puzzle | Hatalom Kártyái Kártyajáték | Álomfogó Kártyajáték | Káosz Galaktika Kártyajáték | Könyvesbolt | Alanori Krónika | Shadowrun | Battletech | Íróink | Könyvsorozataink | Fórum | Galéria és képeslapküldő | Sci-fi és fantasy novellák | Regisztráció | A Beholder Kft.-ről | Adatvédelmi tájékoztató

© Beholder Kft., 2003 - 2024
E-mail: beholder{kukk}beholder{ponty}hu | Tel.: (06-1)-280-7932

Az oldalon megjelent szöveges és illusztrációs anyagok átvétele, másolása, illetve bármilyen módon történő felhasználása csak a Beholder Kft. engedélyével lehetséges.