Vissza a Főoldalra
 

Hírek, újdonságok
Változások listája
A számlanyitás folyamata
Árak + Jelenlét bónusz
Befizetési módok
Jelentkezési lap
Kedvezmények
Kipróbálás (10 ingyenes forduló)
Szabálykönyv
Új játékosoknak
Alanori Krónika kupon
Aukció
Beállítós UL
Bónuszok
Eseménynaptár
Hasznos Információk
Ismeretek hasonlítása
Kalandozók versenye
Karakternév-változtatás
Lemaradás vásárlása
Reinkarnáció
Statisztikák
Szavazások
Tesztcsata
Titanitdukát aukció
Tudástár
UL küldés
Beholder Labirintus
Memóriajáték
Mini-szójáték
Puzzle
Chat, üzenõfal
Fórumok
Közös Tudatok
Közös Tudatok Listája
KT-képességfa
Levelezési lista, IRC
Megosztott fordulók
Nyilvános fordulók
Miniolimpiák
Olimpiák
TF találkozó
AK Archívum
GN Archívum
Írások, novellák
Linkek
TF könyvek
Letöltés
Gyakori kérdések
Felhasználási feltételek
Feliratkozás Hírleveleinkre!
Adatvédelmi Tájékoztató
Ország Boltja 2011 Népszerűségi díj Egyéb kategória II. helyezett Ország Boltja 2012 Népszerűségi díj Hobbi és kellék kategória III. helyezett
Most ingyen kezdhetsz el játszani a Túlélők Földjén!
Kattints ide a részletekért...
A pillanat képe
Varkaudar "házikedvenc"
Küldd el képeslapként!
"Az erdőjáró vadász varkaudarok és varkaudar kószák által Khór bányáiból betelepített házikedvencek gyorsan az erdő rémeivé váltak. Ezek a kutya méretű, iszonyatos darazsak képesek az erdő bármely kisebb állatát egy pillanat alatt megölni, és a nagyobbakra is veszélyesek." - Encyclopedia Fantasia a khór darázsról
Nézz szét a galériában!
2. Termikrajzás – zárás
XLVI. Alanori Mini Olimpia - Eredményhirdetés
A Sötétség Kora - helyzetjelentés
XLVI. Alanori Mini Olimpia

A lista folytatása...
Túlélők Földje - Közös Tudatok listája
Túlélők Földje - Nyomtérkép az utolsó 32 játékhét nyomaiból
Aukciós statisztika
Az utolsó Aukciós Napon történtek

A lista folytatása...
HKK online, TF online, Argum City (49)
Épülettervezői pályázat 2. (11)
A Sötétség Kora - helyzetjelentés (7)
Olimpiák eredmémyei (9)
A Sötétség Kora - retró történelmi esemény (17)
Tavaszi befizetési akció 2024.03.01. (péntek) - 2024.03.18. (1)

További témák...

2024-04-24 11:33:49 Az UL-ek letöltésre kerültek.

2024-04-24 11:33:53 Az ŐV fordulók kiküldése megkezdődött!
2024-04-24 11:33:56 Az ŐV fordulók kiküldése befejeződött!
Doomlord online game
Mágia Mesterei Online Játék
Szerkesztőség:
honlap@beholder.hu
Készítők:
Farkas Zsolt (Speedz)
Szeitz Gábor (Talbot)
Mazán Zsolt (Maci)
Webdesign:
Szirják Csaba (Chaar-Lee)
Szegedi Gergely (GerY5)
Ha hibát találsz a honlapon:
Írj nekünk!
 

51. Beholder Találkozó – 2019.06.22. - Beszámoló



2019. június 22-én szombaton rendeztük meg az 51. Beholder Találkozót és a XXII. Végzetúr találkozót. A hagyományokat megtartva a legújabb HKK kiegészítő, az Élőholt Invázió is a találkozó napján jelent meg. A lelkes játékosok a miniversenyeken már ki is próbálhatták a lapokat. A találkozó elmaradhatatlan része volt a Beholder Szeme Nassolda, ami csupa finomsággal várta az éhes kalandozókat.
Lássuk a programok részletezését:

Az íjászverseny a novemberben kipróbált, és jól működő szabályrendszer szerint zajlott. A versenyzőknek két körben kellett minél több pontot elérniük, a rosszabb eredmény az egyenlőségnél számított. A fél pontok is számítottak, és a leesett nyílvesszőket újra lőhették. A selejtező nagyon szoros volt, érezhetően erősebb volt a mezőny, mint legutóbb. A döntőbe jutáshoz minimum 27 pont kellett, a második sorozatnak pedig 26. Ezt az eredményt három játékosnak is sikerült összehoznia, így a döntőben végül öt helyett hatan kerültek be. A végső megmérettetésen is kiélezett volt a helyzet, 8 pontos lövésnél senki sem lőtt rosszabbat! A harmadik helyezett VÚ-s játékosunk veterán dobogós ebben a versenyben, sajnos ezúttal a 27,5 pont csak a harmadik helyre volt elég. Az első és második helyezett, két TF-es játékosunk 29-29 pontot lőtt, így szétlövéssel dőlt el a mérkőzés. A második helyezett első két nyílvesszője 9-8,5 pont volt, ám az utolsó lövésnél megremegett a keze, és gyenge 6,5 ponttal már sejteni lehetett, hogy ez kevés lesz. Az első helyezett már a győztesek nyugalmával hozta az egész verseny alatt nyújtott kiváló teljesítményét, 27 pontot lőtt, és ezzel megnyerte a XXIX. Alanori Íjászversenyt.
Gratulálunk a győzteseknek!

Ismét két csapat mérte össze a mutogatási és rajzolási tudományát. A kitalálandó feladatok most a Közmondások, 51-es körzet és a magyar TV-sorozatok kategóriákból kerültek ki. A játékosoknak nehezítés volt, hogy ugyan ismerték a 3 témakört, de azt nem tudták, hogy egy adott feladat melyik témakörhöz tartozik. A résztveők most is nagyon jó hangulatban mutogattak és rajzoltak. A játékot még izgalmasabbá tettük azzal, hogy a játékos előre bemondhatta, hogy szerinte mennyi idő alatt fogják a társai kitalálni a feladványt. Ettől függött a kapott pontmennyiség is. Többnyire sikeresek voltak a feladatmegoldások, főleg rajzban volt érdekes, hogy szegény lovak mindig csak félig kerültek a rajztáblára, mert a csapatok kitalálták a lovas megoldásokat, mielőtt a művész befejezte volna a munkáját. A győztes csapat bár az elején vezetett 6-4-re, ezt követően 20-11-es hátrányba került és onnan sikerült újra fordítaniuk. A játékot a B csapat nyerte, akik között most többnyire VÚ játékosok voltak. A csapatok TF és VÚ tárgyakat, valamnt 1-1 arany- vagy ezüstérmet kaptak.
Gratulálunk mind a két csapatnak!

A mostani versenyben már nem volt külön TF és VÚ csapat, hanem vegyesen lehetett nevezni. Sőt, 3 csapat mérte össze a tudását a különböző feladatokban.
Újdonság volt a Joker lehetőség is, a győztesnek jól kellett megválasztania, mikor használja el, hogy egy feladat pontszámát duplázhassa.

A feladatok:

  • I. Igaz-Hamis: 20 feladvány volt sokféle témában: pl. csillagászat, földrajz, építészet. Több esetben megtréfálta versenyzőket, hogy a számszerű tényekre koncentráltak, holott a szövegben nem ott kellett keresni a hibát (pl. a Gravitáció és Csillagok között című filmek keverése).


  • II. Komolytalan műveltségi és komoly mélységű kérdések: Itt megmutathatták a játékosok, hogy mennyire tájékozottak a nagyon fontos minket is érdeklő kérdésekben: pl. milyen plüss élőlény nincsen még Katinál az irodában, vagy milyen mélyre merül az óriás ámbrás cet általában a táplálékért.
  • III. Múltbéli kifejezések: Ez nem volt könnyű feladat. Volt olyan csapat, amelyik nem nagyon birkózott meg pl azzal, hogy mi a fene lehet az, hogy pinnyog vagy éppen a cseplető. Meglepő módon a svártli ismerős volt (pislog, cserfes, disznósajt).
  • IV. Hulahopp karikázás a fekete lyuk vonzásában: A csapattagoknak egy hulahopp karikában kellett összegyűlni. Minél többen tudták ezt megoldani, annál több pontot szereztek. A karika a földön volt, és mindenkinek érintenie kellett a talajt a karikán belül valamelyik testrészével 3 másodpercig. Itt előny volt a kisebb termet.
  • V. Kötélhúzás: Felavattuk a vadi új kötelet. A győztes csapat mind a 4 párharcát megnyerte, ezzel tette biztossá a sikert. Kívülről hallgatva jó móka volt, de novemberre majd új köteles feladatot ötlünk ki, hogy legyen változatosabb ez a program is.

  • Természetesen voltak háttárfeladatok most is, egész pontosan hatfélével kellett megbirkózni a játékosoknak. Rengeteg kérdésre kellett válaszolniuk, össze kellett rakniuk egy puzzle-t, amin szintén volt egy kérdés, és megmutathatták íjásztudásukat is. Nem unatkoztak, az biztos. Összességében egy nagyon jó hangulatú verseny volt ismét, amit az A csapat nyert 160 ponttal, a B csapat lett a második 137 ponttal és a C csapat a 3. helyezést érte el 111 ponttal.

    Mind a három csapat tagjai örülhetett a TF-es vagy VÚ-s tárgynyereményeknek és az érmeknek, de a szokásos extra nyereményt ismét megadjuk a TF és a VÚ játékosainak is. Tehát a TF-es társadalomnak járó extra nyeremény, amit június 26-tól július 10-ig kapnak meg: +10% TP a leölt szörnyekre. A VÚ játékosok pedig +5% lélekenergiát kapnak a vadászatra 1 hétig, ami holnap, azaz június 26-án kezdődik és július 03-ig tart.
    Gratulálunk a mind a három csapatnak!

    Már az ötödik élő TF lottósorsolást tartottuk a találkozók folyamán. Ismét Kati volt a lottóügynök, aki végrehajtotta a 2019. 25. heti lottó sorsolását. Közjegyző úr jelenlétében, akinek most is köszönjük az áldozatos munkáját. Két sorsolást tartottunk megint. Volt egy kézi és egy gépi sorsolás. A 3 számot 1-30 között lehetett megtippelni, és egy karakter nevében leadni a szelvényt.

    A kisorsolt számok az alábbiak voltak: 6, 27, 28 és a 19 20, 26.

    Nagyon sokan töltöttétek ki a lottószelvényeket. Rengeteg 1 találatos szelvény volt és 1 db 2 találatos. Jutalmukat már meg is kapták a karakterek arany formájában. Extra nyereményként volt tárgynyeremény sorsolás is, ami egy-egy lottó csokit jelentett a nyertesnek. Novemberben ismét sor kerül majd az élő TF lottósorsolásra. Talán akkor már telitalálatos szelvény is lesz!

    A játékosok a bejáratnál véletlenszerűen kapott feladattal vehettek részt ebben a játékban. Kétféle feladat volt. Vagy a játékosnál levő szöveg párját kellett megkeresni, vagy egy matrica képnek a párja volt a keresés tárgya. A sikeresen leadott párok játékon belüli nyereményekkel lettek gazdagabbak. A HKK nyertesek pedig Elemi Erők paklit kaptak. Nagyon aktívak voltak a játékosok. Külön öröm, hogy sok HKK-s is részt vett a játékban. Reméljük, hogy jövőre is legalább ilyen sikeresek lesztek a párkeresésben.

    Kvízolimpia

    Az egyik legrégebbi Végzetúr találkozós játékunkon, a Kvíz Olimpián ezúttal is szép számmal vettek részt játékosaink. Az idei kérdések is valószínűleg nehezebbek lettek, mindössze három embernek sikerült mind a 25 kérdésre helyesen válaszolnia. Ugyanakkor a jelentkezők zöme 24 és 23 helyes választ is adott, így átlagosan kicsit jobb eredmény született mint télen.

    Elmetágítás

    A korábbi találkozókon már a Túlélők Földje játékosaink is próbára tehették tudásukat. A Végzeturas Kvíz Olimpiához hasonlóan 25 kérdésre kellett helyesen válaszolni. Most még többen, 38-an válaszoltak helyesen mind a 25 kérdésre mint tavaly. A karakterek zöme – ugyanúgy mint a Végzetúr játékosainknál – 22 pont fölött teljesített.

    Új volt a palettán, hogy már 8 féle minijátékot is játszhattak a résztvevők. Ezekkel a játékokkal az Argum City készülő beholderes online játékban fogtok majd találkozni. Az Autóverseny már ismerős lehetett korábbról is, ezenkívűl volt még: Drágakő vadászat, Memóriajáték, Mentőexpedíció, Idegen támadás, Pasziánsz, Éjszakai hadművelet és Boulder Dash. Nagyon sokan játszottak, szinte mindegyik minijáték sikert aratott a játékosok körében, egyedül a Boulder Dash-t találták egy kicsit nehezebbnek. A résztvevők közül 10 játékost sorsoltunk ki, akik a saját játékuknak megfelelő tárgynyereményt kapták. Gratulálunk nekik!

    A Beholder Kvíz most is 10 kérdésből állt. Nem volt túl nehéz, mert sok telitalálatos szelvény érkezett. A QR kódos játékunknak ismét sikere volt, ami abból is látszódott, hogy sok megfejtés érkezett. 10 játékost sorsoltunk a helyes megfejtők közül.

    A megfejtés : EZ MÁR A B OLDAL

    A Képrejtvény játékkal is sokan próbálkoztak. 10 képet tettünk ki, amiből 9-et Kati fotózott. A 10. a fekete lyuk képe volt. A képekhez kérdések voltak feltéve és ezekre vártuk a jó válaszokat. Egy 10 találatos volt, és több 9 és 8 találatos. Ami leginkább kifogott a játékosokon, azaz Esztergomi Bazilikáról készült kép volt. Valóban nem volt éppen könnyű kitalálni, mert nem látszódtak a jellegzetes jegyei az épületnek.
    Gratulálunk minden nyertesnek! A HKK-sok Élőholt Invázió kiegészítőt kaptak, a TF és VÚ játékosok pedig játékon belüli nyereménynek örülhettek.

    A tombolán TF-es, VÚ-s, HKK-s nyereményeken kívül számos meglepetés nyereménynek is örülhettek a szerencsések. Az összes TF-es – és szerencsére most sok VÚ-s tárgy is – gazdára talált. Kisorsoltunk sok HKK-t is a kártyások örömére. A Beholder ajándékcsomagot, ami a sok meglepetésen kívül egy vásárlási utalványt is tartalmazott, egy TF-s játékos nyerte meg. A szokásos plüss fődíjat (Valsirah, a tündöklőt) egy HKK játékos vihette haza. Köszönjük a játékosoknak a kellemes hangulatot a Tombolán!
    Megígérjük, hogy keresünk „cirombás” tombolát novemberre, mert többen hiányoltátok. Most a „betűtelen” volt az új kifejezés, amivel megismerkedhettek a Tombolán résztvevők. Gratulálunk a nyerteseknek!

    A két „levelezős” játékunk rajongóinak ismét voltak extra programok/lehetőségek. A Túlélők Földje játékosoknak fórumot tartottunk, ahol komoly megbeszélés folyt a játékosok és a játékvezetés között. Volt Titanitdukát Aukció, valamint Túlélők Földje licit, a játékosok megkapták az Olimpiai fordulóikat is, ami mellé egy kis olimpiai érmet is kaptak a kezükbe. Az olimpiai nyereményekkel párhuzamosan kiosztottuk a Vlagyimir-díjakat is. Az Ősök városa játékosok is gazdagodhattak pár játékon belüli tárggyal.

    A Végzetúr játékosok számára is tartottunk fórumot, valamint ők is licitálhattak tárgyakra a liciten. A nagyteremben több számítógépen is minijátékokkal lehetett játszani, a vállalkozó kedvűek pedig forgathattak szerencsekereket, vagy válaszolhattak a kérdésekre a Kvíz olimpián. Nyereményeik játékon belüli tárgyak voltak.

    Az aukciók és kvízek nyertesei és megoldásai:
    Végzetúr aukció nyertesei Túlélők Földje aukció nyertesei Titanitdukát aukció licitek Vlagyimir-díj A Beholder kvíz megfejtése A Végzetúr kvíz megfejtése A Képes kvíz megfejtése

    A HKK miniversenyeken igen szép számú játékos, 61 fő vett részt. Az új szabállyal (a bontott verseny csak 2 fordulós) és a fotózásos "fokozottabb ellenőrzéssel" úgy tűnik, sikerült visszaadni a bontott versenyek népszerűségét: nem kevesebb, mint 81 mini versenyt tartottunk, és ebből 52 volt a bontott, és 29 a hagyoméányos pörgős. Ha figyelembe vesszük, hogy a bontott csak 2 körös volt, míg a hagyomyányos 3, és 2/3-dal szorozzuk a bontott versenyek számát, az is 34 bontottnak felel meg.
    Rengeteg nyereményt osztottunk ki, nem kevesebb, mint 22 játékosnak sikerült az UR beváltás. Közülük Jancsár Zoltáné lett a legtöbb pont, 37, így övé lehetett az egyik foilos ultra és a kupa. A "legtöbb pont csak bontotton indulva" győztese pedig Makó Gergely lett 35 ponttal, így ő válthatta be a másik foilos Emelkedő káoszhangulatot.
    Emellett 70 Élőholt Invázió és 78 Zén is gazdára talált.

    Minden nyertesnek gratulálunk! 2019. november 23-án ismét ezen a helyszínen várunk majd benneteket. Addig is kellemes időtöltést kívánunk a Beholder játékaival!

    Mazán Katalin

    Létrehozás: 2019. június 25. 10:19:21
    Utolsó frissítés: 2019. június 26. 10:44:15
    Nyomtatási forma


    Főoldal | Túlélők Földje | Ősök Városa | Kalandok Földje | Sárkányölő | Puzzle | Hatalom Kártyái Kártyajáték | Álomfogó Kártyajáték | Káosz Galaktika Kártyajáték | Könyvesbolt | Alanori Krónika | Shadowrun | Battletech | Íróink | Könyvsorozataink | Fórum | Galéria és képeslapküldő | Sci-fi és fantasy novellák | Regisztráció | A Beholder Kft.-ről | Adatvédelmi tájékoztató

    © Beholder Kft., 2003 - 2024
    E-mail: beholder{kukk}beholder{ponty}hu | Tel.: (06-1)-280-7932

    Az oldalon megjelent szöveges és illusztrációs anyagok átvétele, másolása, illetve bármilyen módon történő felhasználása csak a Beholder Kft. engedélyével lehetséges.