Vissza a Főoldalra
 

Feliratkozás Hírleveleinkre!
Adatvédelmi Tájékoztató
Ország Boltja 2011 Népszerűségi díj Egyéb kategória II. helyezett Ország Boltja 2012 Népszerűségi díj Hobbi és kellék kategória III. helyezett
Most ingyen kezdhetsz el játszani a Túlélők Földjén!
Kattints ide a részletekért...
Hány darabos asztali Puzzle a kedvenced? (33)
Melyik képből legyen puzzle... (45)
Hány darabos internetes puzzle a legjobb? (34)
Hatalom Kártyái Puzzle (97)
Elindult ingyenes, internetes puzzle játékunk! (21)

További témák...
Doomlord online game
Mágia Mesterei Online Játék
Szerkesztőség:
honlap@beholder.hu
Készítők:
Farkas Zsolt (Speedz)
Szeitz Gábor (Talbot)
Mazán Zsolt (Maci)
Webdesign:
Szirják Csaba (Chaar-Lee)
Szegedi Gergely (GerY5)
Ha hibát találsz a honlapon:
Írj nekünk!
 

  ... | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | ...
Nézet:
Nem mindig lesz tele a kezed. Szorult helyzetekben, pl ha 1-2 lap van a kezedben akkor azért nem jó, ha meg tele van, akkor meg már más is megoldja a helyzetet :P Nem egyszer volt már olyan, hogy kiürül a kéz, akár mind2 játékos részéről, ekkor a húzott lapokkal kell megoldania helyzetet, de még ez is kifejezetten hátrányos, hogy elmegy ez az egy lapod, és ilyenkor még kört is buksz, mert nem lesz lapod. Ilyenkor is kellemetlen. Most is csak annyit tudok mondani, hogy nem ez az egyetlen lap képes közbeszólni úgy az ellenfél játékába, hogy tényleg érdemes legyen kijátszani.
Többi lapot fölösleges ide írni, mert nem róluk van szó.
Felhaszánlása.. hát: amatőrök ellövik mindenre, amit meglátnak sztem, és azt hiszik majd milyen jól jártak (pesze általánosítani nem kéne.. mind1).
Az, hogy mikor kell felhasználni nem ilyen egyszerű. Több mindentől függ.. lapokkal hogy állsz, vagy értelmes lapot fogsz-e meg, ami megér annyit, ha ne húzz lapot. Arra jó ez a lap, hogy pl. az ellenfél kijátsza a kombója utsó lapját, aztán azt megfoghatod legalább ezzel legyen az vari, tárgy, lény, épület, akármi.
 
Az általad említett helyzet annyira azért nem ritka! (hasonlót már csináltam, csak az manaszüretelés-manapoid felügyelő kombináció volt )
Persze, húzós tud lenni hogy nem húzol, de ahogy írtad, helyzetfüggő, tehát ha tele van a kezem, nyílván kijátszom, 1 lap ide vagy oda akkor nem feltétlen számít

A Lohd Haven Hikoltását is mennyire nagyba tartják, pedig annak is megvan a hátránya, mert a lapok nagy részében azért nem virít egy "r" betű sem.

Vagy a Morgan irtóztató ereje (bár ezt nem cikizem mert én is güriztem érte egy sort ><) Ez is inkább countercsata közepe vagy vége felé jó szerintem, mert ugye a counterek jönnek többnyire 2-ért vagy alatta(vagy a nekronosok ) Persze szép számmal vannak egyéb varázslatok is a neki megfelelő kategóriában... De
pl elég rossz érzés, amikor ott van a kezemben, és az ellen kinyom egy Összeomlást, de mivel az előny nem működik, nem tudom megfogni :S

Szóval szerintem jó lap a Nyugalom, csak tudni kell, hogy mikor használjuk fel, gondolom ebben egyetértünk.
 
Most még ezt mondod..
Majd élesben meglátod, hogy nem olyan egyszerű ez az egész. Teljesen helyzetfüggő, hogy nem húzol lapot, vagy dobsz egyet.. Ha üres a kezed, pl. jobb dobni.. szal nem kell olyat mmondani, hogy kevésbé hátrányos. Hátrányos mind2, ennyi.
Azt meg tudtam rólad, hogy elfogult vagy ezzel a lappal kapcsolatban.
Majd ne adj isten 1. körben kijátszod 1ért, ráadásul még követőd vagy szabálylapod is van, akkor lesz 2. körben 2 vp-d, meg 3 lapod, és az jajj de jó. 2. körös kegyet, thuzadot sem tudsz vele védeni.
Később meg már 2ért jön, meg 2 lap neki.
A másik, hogyha ténlyeg saját lapod védésére használod, és az ellenfél majd még visszacounterel az eredeti lapra, akkor nézegetni fogsz, hogy a lapod sem jött létre, meg lapot sem fogsz húzni. Persze valszeg ilyen nem lesz gyakran.
Egyszerűen nem kell ilyet írni, hogy "ejnye-bejnye behó bácsi, ilyen spoilert kiadni.."
Ez a lap közel nem tökéletes, az meg egy dolog, hogy megfog egy lapot. De eddig sem volt gond a lapok megoldásával.. Most amit legszívesebben megfognék vele, az a Zu'lit sárkánya, aztán kifújt.. varázslatokra ott vannak méga vari counterek.
Ezekkel nem azt mondom, hogy sz*r lap, mert nem az, hanem nem annyira tökéletes, meg óriási spoiler, ahogy beállítjátok.
 
A Solisart elírtam: nem Fairlight hanem Elenios.
 
Nagyon fontos különbségnek tartom az hogy dobunk a kezünkből, vagy nem húzunk lapot, ez két külön dolog szerintem. Legtöbbször sokkal jobb ha nem húzunk hiszen az azzal biztosabb számolni ami a kezünkben van, amit meg húznánk az elég bizonytalan.

Káosz igazi arca: csak varázslatot fog meg, de akár 2 lapot is dobat, igaz legtöbbször 1-et.

Solisar: Nem fog meg Raia és Fairlight lapot, és jóval drágábban jön a 3.körtől már.

Nem kis külöbségek vannak a Nyugalom és az általad említett két lap között. Nem érzem nagy hátránynak azt hogy nem húzunk 1*lapot, a mai erőforrásokkal teli környezetben hamar visszajön a lap, és esélyes hogy az ellenfél egy komoly előnyt biztosító lapját akadályoztuk meg, ami meccset is dönthet.
 
A káosz igazi arca még a káoszkatlan idején hasonló hátránnyal rendelkezett, akkoriban is 1-ért fogott varit, és rohadt hamar rájöttek, hogy nagy trágya a lap. A nyugalm max azért jó, mert lapot fog, de az a hátrány amenyire kicsinek tűnik, nem az. Hiába termeled újra; 1 lapot megfogsz 2-vel..
3 körig még a Solisar is megcsinálta ezt ennyi vp-ből..
 
Sok a jó reakció, ez tetszik.
 
Agg sziránusz: mókás kis lapocska, akmalos-sziturenás deckbe talán még optimálisan is fog működni.

Csutormoki: lol rohadt jó a színesítője! egyértelműen hordás, direktsebzős pakli elleni sidelap, csak még azt kellene megoldani hogy mindig passzív legyen. Még jó hogy minket is szívat, különben már túl erős lenne.

Felszabadító lélektánc: Ajjaj ez nagyon kemény lett szerintem, de annyira nem vészes, bár visszatérő rémálommal kombózva sanszos hogy bedobhatja az ellen ha hamar kijön.

Goblin mágia: nem hiszem hogy túl sok kommentet igényel: ahol van csont oda alap, tharr követőjével 1 csontért leszed lapot ami nem is rossz.

Kalózok kincse: miért van olyan érzésem hogy ez is inkább goblinban lesz benne? A tárgydeckbe nem olyan jó a barna (vagy jönnek ki spoilerek???).

Korallgólem=?Goblin szúrkáló: az általam nem ismert jel sokat dobhat rajta.

Közepes kívánság!?: khmmm természetesen az apró kívánság közelébe sem érhet. De azért nem rossz lap, én még kontrollba is el tudom képzelni ha adnak ki értelmes 4 VP ért jövő asztalon maradó lapokat, és akkor ezekből 1-1 dbot be lehet tenni 2 Közepes kívánság kíséretében.

Krabber orgyilkos: az új ikon ezen is sokat dobhat. Ha az ellenfél kevés azonnalival játszik akkor elég optimális ütőlényke. És Tud KF-elni (kefélni).

Moa őshal: Jujj Sok embernek fog kellemetlen perceket okozni ez a ponty. Persze ha van egy legalább 3 ért jövő leszedés a kezünkben akkor annyira nem ijedünk meg.

Nyugalom: Ejnye-bejnye Beholder bácsi! Hát szabad ilyen spoilert kiadni? Kit érdekel az az 1 lap????? Persze azért az erős ereje még mindig jobb nála szerintem, rengeteg dolog dől el az első 3 körben és gyakran luxus az 1 mana és 1 laphátrány azokban a nehéz időkben. Persze ha már megy a szekér akkor a lehető legjobb lap amit húzhatunk. Spoiler.

Óriáspolip: nagy kár hogy nem a legjobb biznisz elfeledettel mert nem kapja meg az életet és passzívan jön.

Viharrája: Szerintem ez egy nagyon jó lény lett, a fentebb említett Közepes kívánságot használó kontrollba való: 4 ért lejön, 3 kör alatt megeszi az ellenfelet további VP befektetés nélkül.

Zinthurg csemege: nem igényel sok kommentet: igen erős táp thargodanba.
 
de akkor nem jo kontrollba
így meg sztem elég spoiler lesz
 
A nyugalomra azért el tudtam volna képzelni azt is hogy a következő köröd végéig semmiképpen nem húzhatsz.
 
Hagyjuk már, egyértelműen jobb az Apró..
Azt is nézd, hogy 2. körben már lehet aprózni, ha nincs erőforrásod, ezzel az újjal meg 3-ban (de ugye nem valószínű annyira, hogy direkt erre várnád a manát, mert addigra 154-szer megölnek - szal a 2 vp-t egyszerűbb összeszedni, mint a 4et, és már a max. 2 vp-s lapok is épp eléggé megkeserítik az ellen életét).. Meg kétlem, hogy egy deck lassan járjon kívül tele lenne 4 vp-s asztalon maradó lapokkal, 3 vp-snél már buksz rajta, alatta levőket meg ugye olcsóbban az apró előrántja.
Sztem ezen fölösleges vitatkozni.
 
végre valaki helyre tette a dolgokat :P már untam lenyugtatni a népet
 
Az Aranyközépút!
 
az lenne poén ha kiadnának egy max 3-ast előhúzó lapot is ezek mellé :P sztem az lenne a leginkább használható.
 
Persze a költsége miatt jobb, csakhát helyzetfüggő végülis ez is mint minden. Van amikor tényleg max 2-es kell, van amikor meg tényleg max 4-es. :S
 
ez így van, csak éppen abban vannak a legjobbak, azokat meg nem fogom közepes kívánsággal elővenni.. sírrabló csak egy példa volt

teljesen egyértelmű, hogy több lapot vesz elő, szerintem erre mindenki rájött.. csak rákellett nézni

ezért jó lassan járj-ba, nincsen sok olyan 4 vp-s kulcslap amiért ezt beraknám a dekkembe csak ott van egy pár, 3 vp-s lapot meg nagy biznisz vele előrakni.. főleg, hogy azok általában erőforrások vagy hasonlók.

apró szerintem még így is erősebb, a költsége miatt..
 
megadod az msn-ed h dumáljunK?
 
Hát igen, kinek milyen paklija van ahhoz viszonyít...
 
kinek, hogy
ez kb olyan elfeledett szingu szintű lap szerintem, de majd ha kijön, meglátjuk mire megyünk vele...
 
Hát én nem csak abba... nem csak 0-2 ig terjedő intervallumban léteznek jó lapok.... mellesleg, fehéret többen használnak mint barnát...
A sírrabló meg annyira nem nagy szám, hogy azt keressem elő :S
Nem mondom, 100% hogy jobban értesz hozzá, de ezzel még mindig több lapot lehet előkaparni mint 1 apróval... ha meg nagyon kell a lap nem azt fogom nézni hogy basszam meg, ráment +2 VP-m esetleg, hanem hogy lent van végre...
 
azért ne feledjük, h a polip egy 4-et ütő repülő lény, élete is van, s egy viszonylag egyedi, egész hasznos képessége is

elfeledett szingularitással egész jó
 
de akkor jó laphoz viszonyítsd, ne egy speciális védelem szintű laphoz..
 
elég nagy biznisz lehet 4 vp-ért kirakni egy értelmes lapot (lejtő, denevér, sírrabló..) esetleg lassan járjba raknám bele egyedül...
 
nem is azt akartam sugallni h jobb vagy erősebb lenne, csak egy viszonyítási pontot kerestem hozzá egy régebbi lap formájában
 
2002, Sötét kor
Az erős ereje
0 vp
megakadályoz egy lapot az első 3 körben


2008, Tengermély
Nyugalom
2 vp első 3 körben 1 vp
megakadályoz egy lapot
hátrány: következő húzás fázisodban nem húzhatsz lapot


Az erős ereje szinte minden pakliban benne van, amiben van fehér támadóban és védekezőben is egyaránt.. Nem hiszem, hogy ez a lap kifogja ütni az Erős erejét, ami már 6,5 éves...
 
állitólag megszüntetik, hogy egyszerűbb legyen a játék, itt írta egy tesztelő a fórumon.
 
jaja nekem is ez jutott az eszembe...
 
valaki nem tudja mit jelentenek az új ikonok?

az a háló meg olyan mintha windows-os lenne
 
ha csak meg nem szüntetik az úszást

deb szerintem a bánatos csak azért nem űszik mert emilyatt bánatos
 
szerintem a krabberen az egy háló
biztos szivatja az úszó lényeket
 
  ... | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | ...
Nézet:
Hírek, újdonságok, változások | Szavazások

A társalgás szabályai | A legaktívabb fórumok és fórumozók | Moderátori tevékenységek


Főoldal | Túlélők Földje | Ősök Városa | Kalandok Földje | Sárkányölő | Puzzle | Hatalom Kártyái Kártyajáték | Álomfogó Kártyajáték | Káosz Galaktika Kártyajáték | Könyvesbolt | Alanori Krónika | Shadowrun | Battletech | Íróink | Könyvsorozataink | Fórum | Galéria és képeslapküldő | Sci-fi és fantasy novellák | Regisztráció | A Beholder Kft.-ről | Adatvédelmi tájékoztató

© Beholder Kft., 2003 - 2024
E-mail: beholder{kukk}beholder{ponty}hu | Tel.: (06-1)-280-7932

Az oldalon megjelent szöveges és illusztrációs anyagok átvétele, másolása, illetve bármilyen módon történő felhasználása csak a Beholder Kft. engedélyével lehetséges.
A fórumban történő hozzászólások valóságtartalmáért, minőségéért semmilyen felelősséget nem vállalunk.