Vissza a Főoldalra
 
Egyelőre üres.

Hírek, változások
Mi is az a HKK?
Hogyan kezdjek játszani?
Megjelent kiegészítők
Teljes szabálykönyv
HKK Kódex
Sorsoló program
Őslich szabályok
HKK-t forgalmazó boltok
HKK klubok
Lapkereső (új)
Lapkereső (régi)
Új Nemzedék lapok
Tiltott és módosított lapok
Versenykiírások
Lezajlott versenyek
Mai versenyek
Profi pontok és versenyzők
Hatalom Szövetsége
Hatalom Szövetsége tabella
Nemzeti bajnokság
Kiemelt vidéki versenyek
Versenyszabályok
Versenyszervezőknek
Chat, üzenõfal
Fórumok
Szavazások
HKK találkozó
Legendás cél
Toplisták
Pakliszerkesztő (új)
Pakliszerkesztő (régi)
Pakliszerkesztő (régi mobilos verzió)
Megosztások
Memóriajáték
Memóriajáték - Alfa
Kerátor Műhelye
HKK 20 Puzzle
HKK Puzzle
Beholder Labirintus
Mini-szójáték
HKK Blog
HKK Toborzás
HKK Védnöki Program
AK Archívum
Paklileírások
Írások, novellák
TF és ŐV könyvek
Letöltés
HKK Videók
Gyakori kérdések
Kérdezz-felelek
Feliratkozás Hírleveleinkre!
Adatvédelmi Tájékoztató
Ország Boltja 2011 Népszerűségi díj Egyéb kategória II. helyezett Ország Boltja 2012 Népszerűségi díj Hobbi és kellék kategória III. helyezett
Most ingyen kezdhetsz el játszani a Túlélők Földjén!
Kattints ide a részletekért...
Nézz be kártyaboltunkba!
Alfa pakli - Tengeri rablók március 18.
Alfa pakli - Kereskedők március 18.
Alfa pakli - Felfedezők március 18.
A pillanat képe
Áradás
(Túlélők Földje)
Küldd el képeslapként!
Hogy miért nem települnek a tenger partjára városok? A választ a képen, az időnként ily módon háborgó tenger képében rejtettük el.
Nézz szét a galériában!
REGAMEX retró videójáték kiállítás 2023.04.01.-02.
HKK retró kiadás 2. kérdőív
HKK Védnöki program 2023. - jelentkezés lezárása
Beholderes HKK verseny március 18. - versenybeszámoló
HKK Védnöki program 2023. - elindult

A lista folytatása...
Országjáró feladat 2022
Országjáró feladat 2020
Országjáró feladat 2019
Hatalom Kártyái verseny - 2023. április 29., Oldschool 3.

A lista folytatása...
BEHOLDER bácsinak kérdések !!! (7889)
Lapötletek (64786)
HKK Védnöki program 2023. (145)
HKK retro laplista (59)
Hibák a lapkeresőben (95)
HKK kérdés? (46622)

További témák...
Doomlord online game
Mágia Mesterei Online Játék
Szerkesztőség:
honlap@beholder.hu
Készítők:
Farkas Zsolt (Speedz)
Szeitz Gábor (Talbot)
Mazán Zsolt (Maci)
Webdesign:
Szirják Csaba (Chaar-Lee)
Szegedi Gergely (GerY5)
Ha hibát találsz a honlapon:
Írj nekünk!
 

Hatalom Kártyái kártyalap - Szörnybűvölés

A lap felújított változata (ahogy egy késõbbi kiegészítõben megjelent)

- Kinézet -
(A szavazáshoz be kell jelentkezned!)
(átlag: 14 szavazat alapján 7.1)

- Használhatóság -
(A szavazáshoz be kell jelentkezned!)
(átlag: 14 szavazat alapján 8.2)
- Eredetiség -
(A szavazáshoz be kell jelentkezned!)
(átlag: 10 szavazat alapján 8.6)
(AK 30) Az ellenfelem Szörnybűvöléssel elbűvölte a Halálsikolyos lényemet. Ha meghal ez a lény, akkor továbbra is én választom ki a Halálsikoly célpontját, azaz hogy kit sebezzen, mivel minden esetben a lap gazdája választja meg a lap célpontját. Ez ebben az esetben továbbra is én vagyok, mert csak a lényt bűvölték el tőled, a rajta levő bűbáj továbbra is az enyém.
(AK1) Ha a Zant valaki átveszi Szörnybűvöléssel, a Zan mindaddig nála marad, amíg a Zan lény marad. Ha a Zan átváltozik valami mássá, a Szörnybűvölés automatikusan leesik róla, és a Zan visszakerül eredeti gazdájához.
(AK1) Ha egy lap a gyűjtőbe kerül, akkor mindig a tulajdonosának a gyűjtőjébe kerül, függetlenül attól, hogy ki volt a gazdája. Tehát egy Szörnybűvöléssel elbűvölt Sötét motyogót halála után az eredeti tulajdonosa veheti vissza a kezébe.
(AK100) Holtak seregével visszahozok pár lényt az ellenfél gyűjtőjéből, majd ő Bájolással elveszi az egyiket. Mi történik, ha leesik a Bájolás? A lopó lapok (pl. Bájolás, Szörnybűvölés, Tűnékeny csábítás stb.) nem azt mondják, hogy ha a gyűjtőbe kerülnek, akkor a lény visszakerül a tulajdonosához, hanem azt, hogy visszakerül az eredeti gazdájához, aki ebben az esetben én vagyok, mivel a Holtak serege miatt én lettem a lények gazdája.
(AK100) Az ellenféltől ellopok egy büntetéses lényt Tűnékeny csábítással. Nem bünteti az ellenfelet, amikor a kör végén leesik a csábítás, és visszakerül hozzá a lény. A büntetés definíciója szerint egy lap akkor büntet, ha egy varázslat vagy hatás miatt kikerül gazdájának irányítása alól. Mivel ilyenkor a Tűnékeny csábítás hátránya miatt kerül vissza a lap, nem pedig a hatásaként, így senkit sem szenvedi el a büntetést. Ráadásul a büntetés csak akkor büntet, ha a lap a tulajdonosa irányítása alól kerül ki. Ha pl. visszalopom a saját lényemet egy Szörnybűvöléssel, akkor nem büntet.
(AK101) Ha a Szörnybűvölésemet Dermesztéssel semlegesítik, akkor a lény visszakerül a gazdájához, majd a Dermesztés jelzőinek elfogytával ismét életbe lép a bűvölés, és a lény visszakerül hozzám.
(AK17) A rejtőzködő, szörnybűvölt lényről le lehet Mágiatörni a Szörnybűvölést. Attól, hogy egy lap nem lehet célpontja valamilyen lapnak, a rátett lap még lehet. Ilyen eset pl. a mágiaimmúnis lények esete. Ha egy T. Vlagyimirnél van egy Vasalt bunkó, akkor a bunkót még összetörhetem Gigaököllel, pedig T. Vlagyimir nem lehet célpontja varázslatnak. Az elbűvölt lény esetében sem a lény a célpont, ami rejtőzködik, hanem a bűbáj.
(AK3) Összefogás: Ha elbűvölsz egy lénycsoportot és utána szétszeded a csere fázisban, el kell döntened, hogy a Szörnybűvölés melyiken marad, és a másik megy vissza a gazdájának tartalékjába passzívan. Ha nem rárakott lappal vetted át a csoportot, hanem valamilyen hatással (l. Hendiala), a szétválás után is mindkét lény nálad marad.
(AK3) Ha elbűvölsz egy lénycsoportot és utána szétszeded a csere fázisban, el kell döntened, hogy a Szörnybűvölés melyiken marad, és a másik megy vissza a gazdájának tartalékjába passzívan. Ha nem rárakott lappal vetted át a csoportot, hanem valamilyen hatással (ld. Hendiala), a szétválás után is mindkét lény nálad marad.
(AK4) Ha Azonnali bűbájjal kijátszok egy Szörnybűvölést a kvatánsra, a harci fázis végén a kvatáns visszakerül az eredeti gazdájához, mivel megszűnik lénynek lenni. A bűbáj <vmire> lapok abban a pillanatban a gyűjtőbe kerülnek, amint a célpontjuk megszűnik érvényes célpontnak lenni. Ha tehát a Tektonikus kvatáns egy Sötét ceremóniát kapott (Azonnali bűbájjal), az is lemegy a harci fázis után. A kvatánsról, ha épületté változik vissza, minden méreg- és egyéb jelző leesik.
(AK4) Ha Tapasztalatcserével átrakom a Szörnybűvölést a tőlem elvett lényről az ellenfél egy másik lényére, akkor a lényt visszakapom, mert lement róla a bűvölés, de a másik lény az ellenfélnél marad, hiszen a Tapasztalatcserével átrakott lap gazdája továbbra is a régi marad.
(AK58) Ha egy a lényen maradó lappal vagy jelzővel lopják el a lényemet, utána jön a Szörnybűvölés és rá a Mágiatörés, akkor egyértelmű, hogy visszamegy az ellenfelemhez. A gonosz árulása viszont egyszeri hatás, nem rak jelzőt a lényre, így ha azt visszalopják, akkor csak abban az esetben kerül vissza hozzám a lény, ha újabb lopó lappal átveszem.
(AK61) A tulajdonosának a kezébe kerül vissza az ellenféltől Szörnybűvöléssel bűvölt lény, ha a Lélekrablóhoz vissza akarom venni. Minden esetben, amikor egy lap visszakerül valaki kezébe, csakis a tulajdonosáéba kerülhet vissza.
(AK62) Visszakerül a Rabszolgasággal elbűvölt lényem hozzám, ha leesik róla a bűbáj, mivel a Rabszolgaság pontosan úgy működik, mint a Szörnybűvölés.
(AK8) Van a játékban egy Zanom és egy T. Vlagyimirem. A Zan felveszi egy Piromenyét alakját, majd az így kapott szörnyet elbűvölik. Mikor változhat a Zan, mi történik, ha más lappá alakul, és működik-e T. Vlagyimirem speciális képessége? Azzal, hogy az ellenfél elbűvölte a szörny- Zant, ő lett a lap gazdája. A Zan csak az ő előkészítő fázisában változhat, neki kell a fenntartási költséget fizetnie (lapdobás), amennyiben más alakot választ neki, és az nem szörny, a Szörnybűvölés leesik róla, és a lap az eredeti gazdájához kerül vissza. Amíg az ellenfélnél van a Zan, addig T. Vlagyimir speciális képessége nem működik.
(AK98) Nem vehetem vissza a kezembe a Szörnybűvöléssel ellopott szkritteremet a szkritter szabállyal, mivel a szabály szerint egy szkritter lapomat vehetek vissza, és ekkor a szkritter az ellenfelem lapjának számít. Ő visszaveheti, de természetesen, mivel én vagyok a tulajdonosa, az én kezembe fog visszakerülni.
Ha egy asztalon maradó lappal (pl. Tűnékeny csábítás, Szörnybűvölés) ellopok egy lényt, amit utána szerez életet (pl. Izmos pegazus), akkor a lopó lap leesése után a lény visszakerül az előző gazdájához. Az élet ugyan megpróbálja megmenteni, le is esik róla, de ez ugyanolyan állandó hatás, mint az asztalon maradó lopó lap, így az élet nem tud tőle megvédeni.
Kiadás: Alappakli, 1. kiadás, Alappakli, 3. kiadás, Alappakli, 4. kiadás, Védnök Gyakoriság: ritka Lapszín (isten): Elenios Típus: bűbáj lényre Szöveg: Költsége annyi, mint a célpont szörny alap idézési költsége. Egy ellenfél célpont szörnye átkerül a te tartalékodba (passzívan), mostantól te vagy a gazdája. Ha a szörnybűvölés kikerül a játékból, a szörny az eredeti gazda tartalékjába kerül, passzívan. Illusztráció: Kohl Attila

Ha hiba van a lap szövegében, színében, vagy egyéb adatában...
(írd meg nekünk és kijavítjuk!)

Létrehozás: 2003. október 10. 20:04:17
Utolsó frissítés: 2022. november 17. 15:25:49


Főoldal | Túlélők Földje | Ősök Városa | Kalandok Földje | Sárkányölő | Puzzle | Hatalom Kártyái Kártyajáték | Álomfogó Kártyajáték | Káosz Galaktika Kártyajáték | Könyvesbolt | Alanori Krónika | Shadowrun | Battletech | Íróink | Könyvsorozataink | Fórum | Galéria és képeslapküldő | Sci-fi és fantasy novellák | Regisztráció | A Beholder Kft.-ről | Adatvédelmi tájékoztató

© Beholder Kft., 2003 - 2023
E-mail: beholder{kukk}beholder{ponty}hu | Tel.: (06-1)-280-7932

Az oldalon megjelent szöveges és illusztrációs anyagok átvétele, másolása, illetve bármilyen módon történő felhasználása csak a Beholder Kft. engedélyével lehetséges.