Vissza a Főoldalra
 

Feliratkozás Hírleveleinkre!
Adatvédelmi Tájékoztató
Ország Boltja 2011 Népszerűségi díj Egyéb kategória II. helyezett Ország Boltja 2012 Népszerűségi díj Hobbi és kellék kategória III. helyezett
Most ingyen kezdhetsz el játszani a Túlélők Földjén!
Kattints ide a részletekért...
Nézz be kártyaboltunkba!
Alfa pakli - Mágusok március 16.
Alfa pakli - Druidák március 16.
Alfa pakli - Boszorkányok március 16.
A pillanat képe
Sebes Jimmy
(Könyv)
Küldd el képeslapként!
Raymond E. Feist Sebes Jimmy című könyvének borítóképe.
Nézz szét a galériában!
Legendák Viadala fontos tudnivalók
Beholderes HKK verseny április 20. - Versenybeszámoló
2. Termikrajzás – zárás
Tavaszi MondoCon 2024.Április 27-28. Budapest
Hétvégi verseny és Legendák Viadala

A lista folytatása...
Túlélők Földje - Közös Tudatok listája
Turbó turbó (581. tudati képesség)
Országjáró feladat 2023
Országjáró feladat 2022

A lista folytatása...
HKK kérdés? (47085)
BEHOLDER bácsinak kérdések !!! (8137)
Legendák Viadala (41)
Beholderes HKK verseny április 20. - Versenybeszámoló (9)
Hétvégi verseny és Legendák Viadala (31)
Lapötletek (64958)

További témák...
Tegnap leggyakoribbak:
A bajnokság döntősei
A dobogósok
A Nemzeti Bajnok
Az ezüstérmes
A Nemzeti Bajnok akció közben.
3. nap

Utoljára ezt küldték:
Szikrázó manahal
Küldj te is képeslapot!
Doomlord online game
Mágia Mesterei Online Játék
Szerkesztőség:
honlap@beholder.hu
Készítők:
Farkas Zsolt (Speedz)
Szeitz Gábor (Talbot)
Mazán Zsolt (Maci)
Webdesign:
Szirják Csaba (Chaar-Lee)
Szegedi Gergely (GerY5)
Ha hibát találsz a honlapon:
Írj nekünk!
 

 | 1 | 2 |
Nézet:
Nagyon szívesen!
 
Megneztem, es meg is lett, a 20-23 fős profi összdíjazás pl. 59000-re nőtt. Köszönöm a nép nevében!
 
Januárban nem lesz, valószínűleg a márciusi versenyre lesz beiktatva, de természetesen jön majd időben a pontos infó róla.
 
Januárban várható már valami sorbemutató is vagy ez inkább február-március?
 
Jah az az évszám nem lett átírva 2022-re, meg 2023-ra se, amikor emeltük a díjazást.

Igen, a januári versenyeinken már az új díjazás lesz érvényes, a táblázatot január elejére frissíteni fogjuk.
 
Hmm, akkor itt: http://www.beholder.hu/blog/hkk_versenydijazas
ez a felirat, hogy "Figyelem! Ez a táblázat 2021. novembertől érvényes." ezek szerint hibas (?).

Es akkor ezek szerint a januar 13-i versenyre vonatkozo dijazas (ahol 20-23 főre 54000 a dij) meg nem a vegleges?
 
A pénzdíjat is emeltük az utóbbi két évben januárban, és most is tervezzük. Sajnos lehet, hogy a nevezési díjon is kell emelni valamennyit, legalábbis a Kondoros versenyeken, mert a terembérleti díjat drasztikusan emelték 2024-re.
 
Amit még érdemes lenne változtatni a versenyeken, az a profi pénzdíj, vagy legalább ur díj növelése.
Az amatőröknél, ahol pakli a díj, az valamelyest automatikusan növekszik a pakli árával, a pénzdíj egy ideje nem.
Pl. 20-23 fő esetén, ha jól néztem, 39 pakli (Beho eladási árral számolva mintegy 77000 forint) az amatőr, és 54000 a profi díjazás. UR meg ugyanaz.

(Az látszik, hogy picivel így is több a díj, mint ami összejön a nevdíjakból, de egyrészt ettől promó a verseny, másrészt talán nem lenne ördögtől való egy 2500 forintos nevezés, harmadrészt meg ne legyen már kevesebbet érő a profi, mint az amatőr díjazás).
 
Igen, ez jogos, akkor talán úgy mondanám, akkor lehetne megengedni az átlátszó tokot, ha csak CMes lap van a paklidban.

A "színingadozásról" ezzel az erővel a színes tok hátulján levő karcolást is meg lehet ismerni...
 
Végül is, egylapos versenyen is megcsinálják a sideot 30 lappal, vagyi 3 palli 3 sideját még annál picit könnyebb is 30-féle lappal, mert kevesebb lesz a szín-megkötés.
 
2024-től már elvileg nem lesz olyan lapunk, ami nem Cartamundis, tehát újra legális lesz az átlátszó tokok használata.


A más által is említett UR-eken kívül azért most kicsit felsírtak a 2021-es magyar nyomdás zének, a Tleikan enyészvarázs, az Orgling kém, a Kárhozott bájolás. Meg úgy egyáltalán bármelyik token, hiszen azok nem rotálnak, legális a pakliba rakni régebbi magyar nyomdás verziót. Úgyhogy nem kellene engedélyezni az átlátszó tokokat.
 
Ja, átbugyizás témában: 2024-től már elvileg nem lesz olyan lapunk, ami nem Cartamundis, tehát újra legális lesz az átlátszó tokok használata.


Ezt nem támogatom. A Cartamundinál is lehet minimálisan ingadozó, hogy épp mennyire sötét a lapok hátulja, és a játékosoknál is előfordulhatnak sérülések, pl. kopás a lap sarkán, karcolás stb.
Az átlátszó tokot hagyjuk meg a cserékhez szerintem
 
Ur lapok akkor is bekavarnak majd a bugyizás szempontjából,így ezzel még szerintem vári kell.
 
A káosz versenyen a lapbannolást akkor elvetettük, de Zorall lapötletét továbbítom a tesztelő brigádnak!

Legendák Viadala:
Az sajnos nem jó, hogy minden körben más formátumú paklival kell játszanod, mert akkor elvész a taktikázás: nem választhatsz paklit az ellenféltől függően, mert egy adott körben mindenkinek ugyanazzal a típusú paklival kellene játszania. Tehát a constructed rész minden köre azonos formátum kell, legyen (hagyi új nemzedék preferálva). Többféle formatról legfeljebb többnapos verseny esetén lehetne szó, de azt kizártuk ennél a versenynél.

Körök száma: ez rugalmas, lehet azt is, amit Balázs írt, hogy csak 3 kör, de akkor egy körre több idő van - nyilván az is egy könnyítés, ha nem 4, hanem csak 3 paklit kell csinálnod (vagy akár maradhat a 4 pakli, és akkor még az utolsó körben is van választási lehetőséged). Ez a 2 meccs között átbugyizgatom a lapokat semmiképp se kívánatos, nagyon körülményessé tenné az egészet, ezért jobb lenne, ha 1 féle lapot csakis egy pakliban használnál, és mindemellett ez nagyobb kihívást jelentene pakliépítésben. Ha nem így lenne, jó eséllyel a 4 pakli 80%-a akár ugyanaz a lap is lehetne. A kiegészítő pakli használata, és körönként 3 meccs nyilván inkább észjáték, mint a pörgős, tehát ha ezt meg tudjuk oldani, ez jobb lenne. Itt nekem azzal volt csak aggályom, hogy 4 egymást kizáró side-ot építeni jóval nehezebb, de erre lehet esetleg áthidaló megoldás, hogy a side-nál engedünk duplikációt színtelen és Bufa lapokra (ezeket aránylag gyorsan át lehet cserélni a 2 meccs között.)

Ja, átbugyizás témában: 2024-től már elvileg nem lesz olyan lapunk, ami nem Cartamundis, tehát újra legális lesz az átlátszó tokok használata.
 
ettől hirtelen feltámadt a kedvem mezőzni
 
Ez nekem is tetszik. Egyszerű de nagyszerű.
 
Ez tetszik. Zarknod vétóját a népnek!
 
Ez a deckből kivevés amúgy jó,csak nem itt és inkább így képzelném el a dolgot:


Zarknod vétója

Szabálylap

A kezdőkéz felhúzása előtt nevezz meg 2 lapot,ellenfeled pedig 1-et: ilyen nevű lapot egyik játékos sem játszhat ki a kezéből.
Késleltetett hatás:3: Húzz egy lapot!

Egy ilyen szabálylap mindig alkalmazkodik a metához és annak az arcába köphet. Ésszel kell használni,side után új lapok megnevezésén kell agyalni. Teszteljétek ki
 
Én a káosznál az egy lap kivételét nem támogatom. Minden fordulót egy oda-vissza mezőzéssel kezdeni, átnézni az ellenfél pakliját, megérteni mire megy ki, kiszedni belőle valamit... ebben szerintem nagyon benne van az X-faktor.

Plusz magamat ismerve simán elfelejtem két meccs között visszatenni, amit kivettek És akkor mi lesz? Ha közben észbe kapok akkor a második meccsre azt visszateszem? Vagy lehet 44 lapos lesz a dekk?
 
Igen, ha első vagy HSZ-ben, ha ex-nemzeti bajnok, ha 19., akkor is ugyanúgy indulhatsz neki.
 
Tetszik az egész cikk és tetszik ez a javaslat is.

Annyi, hogyha lesz közte káosz formátum (ne legyen), akkor legfeljebb egylaposként.
 
Legendák viadala:

Nem egészen értem,ha megnyerem a HSZ félévet,akkor kapok egy Bajnokot,X ultrát,+10K-ért indulhatok az LV-n,ahol ha nyerek,kapok még egy Bajnokot? VAGY mindegy hol végzek a HSZ-ben,ha az első 19-ben benne vagyok,mert a 19. ugyanolyan eséllyel indul az LV-n,mint az 1.?
 
Csak ekkor még az áttokozásra is kell időt adnod, sok a 4 szerintem.
 
A "káosz formátumon kitiltok egy lapot" dolog feltehetően nem "kör" elején, hanem a "forduló" elején akart lenni. De ez amúgy is csak a hoki pakliknak kedvezne, mert ellenlapot tiltani erősebb, mint kombólapot. Kitiltok egy playszettet a Krachoch-ból vagy Időlassítóból vagy Most már elégből és utána mehet a vadulás. Valamint káoszon a legtöbb kombópakli nem csak 1-2 adott lap kombinációjára épül. Van sok alternatíva és azokból szokott is esni néhány ugyanabba a pakliba, ilyen szabály mellett pedig a side-ba biztosan tömnék még többet.

A káosz jó móka, de tényleg legyen akkor teljes káosz. A meta láthatatlan keze egyensúlyt teremt.
 
Ez nekem tetszene.
 
Ha tényleg sok munkát akarjátok hogy beletegyenek a játékosok ezt abszolút tudom támogatni, ha nem feltétlenül annyira sokat akkor én megmaradnék a 4 különböző narancslapnál, ebbe a közös sideos sztoriba nem mennék bele, a pörgős meg kb a legrosszabb ötlet ha a szerencse szerepét akarjuk csökkenteni
 
Én jobbnak tartanám azt, ha 4 különböző formatra kéne 1-1 paklit csinálni. Ebből 1 lenne a hagyományos, és a másik 3 pedig egyedibb, keveset játszott format lenne.
A 4-ből 1 lehetne például káosz, egy lehetne egylapos(ha már a tiltott mágia miatt ez kiszorult nemzetiről). Úgyhogy én nem abba az irányba mennék, hogy 4 hagyi pakli, mindenféle nyakatekert átfedési szabályokkal. Szerintem találunk 4, hagyitól erősen eltérő nem full kamu formátumot.
Ja és pörgős semmiképp se keveredjen ehhez.
 
Mit gondoltok a "teljesen diszjunkt paklik" ( vagyis nincs kozos lap se alapbol, se sideban ), de csak 3 pakli van elkepzelesrol?

3-at megis konnyebben ossze lehetne rakni igy, mint 4-et.
Es a 3+3 koros verseny, picit tobb rahagyassal (semmi sakkora!) + maga a draft is eleg hosszu ido + eleg komoly megmerettetes, gondolkodnivalo.

( a porgos az szerintem nem jo otlet, az nagyon-nagyon mas meta, es joval nagyobb lutrifaktor is, mint a "rendes" side-os HKK )
 
Ahogy Bubu írja, az elképzelés úgy nézett ki, hogy 1 lapot csak 1 pakliban használhatsz, így kell 4 paklit összerakni. Viszont ez azért eléggé megbonyolítja a dolgokat, így vagy egyáltalán nem lenne side (és akkor csak 1-1 meccs ellenfelenként, így kevesebb idő is elég lenne) vagy 1 db, akár 40-60 lapos "side" ami mind a 4 paklihoz használható.

Időben valahogy így nézne ki:
draft: 9:00-10:00
pakliépítés: 10-10:20
3 körös verseny, körönként 70 perc + 5 perc ráhagyás: 14 óráig (ez a nemzetin is kijött így)
További körök kb. 70 perc / kör, kb. 19 óráig tartana, ez időben vállalhatónak tűnik.

Javaslatokra abszolút nyitottak vagyunk!
A lényeg, hogy legyen benne kihívás, és azért ne "lutri" legyen, a pakliépítésnek, játéktudásnak és taktikázásnak is jelentős szerepe legyen.
 
Ez még nincs teljesen végigbeszélve. Az első elképzelés az volt, hogy 0 ugyanolyan lap, de 4 különböző paklinál sidedal együtt szerintem az azért nagyon meredek. De az biztos, hogy nem fog a menni, hogy valaki kicserél 6 countert 6 másik counterre és az már új pakli. Nyilván, lesz némi idő átcsomagolásra, ha lehetnek átfedések, ebből tuti nem lesz baj.
 
 | 1 | 2 |
Nézet:
Hírek, újdonságok, változások | Szavazások

A társalgás szabályai | A legaktívabb fórumok és fórumozók | Moderátori tevékenységek


Főoldal | Túlélők Földje | Ősök Városa | Kalandok Földje | Sárkányölő | Puzzle | Hatalom Kártyái Kártyajáték | Álomfogó Kártyajáték | Káosz Galaktika Kártyajáték | Könyvesbolt | Alanori Krónika | Shadowrun | Battletech | Íróink | Könyvsorozataink | Fórum | Galéria és képeslapküldő | Sci-fi és fantasy novellák | Regisztráció | A Beholder Kft.-ről | Adatvédelmi tájékoztató

© Beholder Kft., 2003 - 2024
E-mail: beholder{kukk}beholder{ponty}hu | Tel.: (06-1)-280-7932

Az oldalon megjelent szöveges és illusztrációs anyagok átvétele, másolása, illetve bármilyen módon történő felhasználása csak a Beholder Kft. engedélyével lehetséges.
A fórumban történő hozzászólások valóságtartalmáért, minőségéért semmilyen felelősséget nem vállalunk.