Vissza a Főoldalra
 
Hatalom Kártyái

Milyen legyen a májusi páros verseny formátuma?

1) hagyományos új nemzedék
2) tiltott mágia új nemzedék
3) hagyományos káosz
4) tiltott mágia káosz

(A szavazáshoz be kell jelentkezned!)
További szavazások...
Fórum a témához...

Feliratkozás Hírleveleinkre!
Adatvédelmi Tájékoztató
Ország Boltja 2011 Népszerűségi díj Egyéb kategória II. helyezett Ország Boltja 2012 Népszerűségi díj Hobbi és kellék kategória III. helyezett
Most ingyen kezdhetsz el játszani a Túlélők Földjén!
Kattints ide a részletekért...
Nézz be kártyaboltunkba!
Alfa pakli - Mágusok március 16.
Alfa pakli - Druidák március 16.
Alfa pakli - Boszorkányok március 16.
A pillanat képe
Lidércláng
(Ősök Városa szörnyeteg)
Küldd el képeslapként!
"A lidércláng nem igazi torzszülött, sokkal inkább egy mágikus manifesztáció, amelyet egy kísérletező kedvű galetki varázsló hozott létre a saját szórakozására, és persze a fiatal galetkik tesztelésére." - Encyclopedia Fantasia
Nézz szét a galériában!
XLVI. Alanori Mini Olimpia
Board Game Expo 2024.05.18-19.
HKK Tiltott mágia döntő videó
Májusi verseny formátuma
Beholderes HKK verseny március 16. - Versenybeszámoló

A lista folytatása...
Túlélők Földje - Közös Tudatok listája
Országjáró feladat 2022
Országjáró feladat 2020
Országjáró feladat 2019

A lista folytatása...
A májusi verseny páros legyen vagy egyéni? (ÚN-ről és formátumról 2-3. körben szavazunk) (30)
HKK kérdés? (47065)
Lapötletek (64943)
[HKK Piac] Régi lapok (1521)
[HKK Piac] Eladó gyűjtemény (9480)
[HKK Piac] Eladó lapok (141662)

További témák...
Tegnap leggyakoribbak:
A bajnokság döntősei
A dobogósok
A Nemzeti Bajnok
Az ezüstérmes
A Nemzeti Bajnok akció közben.
3. nap

Utoljára ezt küldték:
Szikrázó manahal
Küldj te is képeslapot!
Doomlord online game
Mágia Mesterei Online Játék
Szerkesztőség:
honlap@beholder.hu
Készítők:
Farkas Zsolt (Speedz)
Szeitz Gábor (Talbot)
Mazán Zsolt (Maci)
Webdesign:
Szirják Csaba (Chaar-Lee)
Szegedi Gergely (GerY5)
Ha hibát találsz a honlapon:
Írj nekünk!
 
  ... | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | ...
Nézet:
"egy kártya- vagy társasjátéknál az lenne a normális, hogy jelöljünk mindent"

Pont ezt kérjük azzal, hogy legyen ott az ikon a lapon, és pont erre mondasz nemet.
 
Annak, hogy a KFes tárgyat el lehet lopni vagy sem, nincs igazán jelentősége a játék szempontjából.

Annak, hogy a játék elején aki a kockával kisebbet dob, annak drasztikusan csökkennek a nyerési esélyei, jóval több, emiatt érdemes bevezetni új szabályt, hogy ezt kiegyenlítsük valamelyest.
 
Ezért irtam, hogy a játék elején ki kell rakni az idézés kártyát. És ha az ellenfeled egy kezdő, akkor neki is hívd fel erre a figyelmét, ha nincs neki, akár adj neki egyet.

A profik képesek rá, hogy mindent fejben tartsanak, de egy kártya- vagy társasjátéknál az lenne a normális, hogy jelöljünk mindent.

Ha már elkerülhetetlen, hogy legyenek vegye kategóriájú versenyek, ahol a profik kezdők ellen játsszanak, akkor segítsétek a kezdőket minden lehetséges módon!
 
Én amit nem értek, hogy ki lett vezetve, hogy KF-es tárgyat el lehet lopni, mert bár a szabályokban ott volt, de sok kezdő ezt nem ismerte és könnyen elsiklott felette. Erre jött egy új ilyen az idézés megpiszkálásával, ami bár a szabályokban ott van, de a kezdő játékos ugyanúgy be tudja nézni ezt is. Ebben hol a következetesség?
 
"A tapasztalat egyébként pont azt mutatja, hogy a kezdőknek pont az ikonokkal, kulcsszavakkal van problémája, hogy melyik mit jelent. Én is játszottam versenyen is olyan ellen, akinek nekem kellett szólni, hogy a lapon az a pentagramma azt jelenti, hogy olcsóbban játszhatja ki a lapot. Ez ugyanúgy egy szabály, amit meg kell tanulni, meg kell jegyezni, semmivel se jobb vagy rosszabb."
Ellenpélda, ami nekem nagyon rossz élmény volt azt hiszem egy hónapja exben: Full kezdő srác ellen játszom, és a második körömben kiidézek egy orgling haszonállatot, ő pedig néz rám hogy ezt most miért vagy hogyan. Mondom van az idézés szabály, azért tud olcsóbban jönni. Ő megintcsak néz rám, hogy ő azt úgy tudja hogy amin van pentagramma azt lehet idézni. és ott el kellett magyaráznom mint ellenfél, hogy én nem csalni próbálok, meg nem átvágni, hanem meg lett változtatva a szabály, hogy lehet idézni pentás lapot meg olyat ami új és csak manába kerül, csak azokon már SEMMILYEN módon nincs jelölve hogy lehet, hanem tudni kell a szabályt.
Lehet hogy én vagyok túl szentimentális de ott abban a helyzetben én is úgy éreztem mintha csalni próbálnék ahogy magyaráztam, ezért sokkal jobban szeretem az olyan szabályokat, képességeket amik jelölve vannak a lapokon valamilyen formában, hogy ahogy te is írtad lehessen arra mutogatni hogy "nézd ez a pentagram azt jelenti hogy..."

Néhány év múlva amikor kirotál minden régi pentás lap, meg minden lap ami 2023nál korábbi, ergó minden tiszta manás lapot lehet már idézni akkor ez a probléma kvázi megszűnik, de addig én is inkább a jel rápakolása mellett vagyok
 
Az SZK-s javaslat nekem tetszett, én támogattam.

A védekezés ikon csak a lapok nagyon kis százalékán van rajta, szerintem ott nem is tudnál ilyen szabályt hozni, hogy milyen lapok tudjanak védekezni automatikusan. De abban igazat adok, hogy a védekezés és az idézés is ugyanazt a célt szolgálja, lehet akár a kettőt össze is lehetne vonni a jövőben egyszer.
 
"Ez az, amit lejjebb írtam, hogyha egy ikon a lapok felére rá kell rakni, akkor azt már jobb szabályban rögzíteni."
Szerintem a csak szabályban rögzített, amúgy sehol nem látszó dolog az nagyon rossz. Van már pár ilyen, ennél pedig elég könnyen elkerülhető lenne ez.
Volt már egyébként ilyen próbálkozásod, amíg teszteltem, hogy legyen szabályban rögzítve, hogy minden szörnyben 1 SZK van. Ezt sikerült leszavazni. Aztán hopp, megjelentek a termikek SZK nélkül. Meg most a Hódításokban az ork hajóács is SZK nélküli. Ellenpéldának meg kijött 6 SZK-val az Aranyfecske.

"És ugye mivel játékonként csak 1x lehet használni, még zavaró is, hogy rakod ki, és az ikon nem csinál semmit."
Ezzel a logikával a védekezés is felesleges, zavaró, hogy rakom ki és a második körtöl az ikon nem csinál semmit.

Na, ha meg még ugrálni is fog ez az évszám, az végképp nagyon rossz szerintem...
 
Ez az, amit lejjebb írtam, hogyha egy ikon a lapok felére rá kell rakni, akkor azt már jobb szabályban rögzíteni.

A tapasztalat egyébként pont azt mutatja, hogy a kezdőknek pont az ikonokkal, kulcsszavakkal van problémája, hogy melyik mit jelent. Én is játszottam versenyen is olyan ellen, akinek nekem kellett szólni, hogy a lapon az a pentagramma azt jelenti, hogy olcsóbban játszhatja ki a lapot. Ez ugyanúgy egy szabály, amit meg kell tanulni, meg kell jegyezni, semmivel se jobb vagy rosszabb.

És ugye mivel játékonként csak 1x lehet használni, még zavaró is, hogy rakod ki, és az ikon nem csinál semmit.

Szerintem a megoldás sokkal inkább egy lap, egy idézés ikonnal, amit ha nem kezdesz, a játék elején kiraksz (alatta akár szöveggel le is lehet irva, mi az az idézés), és amikor elhasználod, megforditod. Tesztelésen ezt már régóta igy játsszuk, de versenyen is sokan ezt használják.

Ami még az idézés ikon ellen szól, hogyha a jövőbeli kiegekben még gyengébb lapok jönnek ki, és a rota szellemiségében jó lenne, a ha 2023-as lapok már nem lennének idézhetők, akkor a szabályban azt az évszámot könnyen át lehet irni nagyobbra, a lapokról az ikont viszont nem lehet lekaparni.
 
Ezt írtam: "Nem tudom, mibe fájna a kritériumoknak megfelelő lapokra (azaz ami csak VP-ért jön) rárakni az ikont."

Vagyis csak azt kérem, hogy ami megfelel az általad levezett dolognak, arra kerüljön rá az ikon.
 
Biztos vagyok benne, hogy ezt az idézés témát már többször, részletesen leírtam, de akkor még egyszer összefoglalom:

- idézés célja: kezdő előnyének kompenzálása
- nem működött, mivel túl kevés versenylapon volt rajta, az esetek többségében nem jött fel idézés lapod (néha meg feljött 3 is, ami meg túlzás)
- megoldási javaslat: rakjunk idézést sokkal több lapra
- ezt próbáltuk is, a lapok erősségében óriási különbség volt, ha idézted, és ha nem. gyakorlatilag szép sorban szedtük le az idézést a lapokról, mert úgy túl erősek voltak.
- megoldási javaslat: minden idézéses lapra írjunk valami +képességet, "ha nem idézted, stb."
- sajnos ez életképtelen ötlet volt, mivel teljesen szembement volna azzal az alapvető célkitüzéssel, hogy próbáljuk a lapokat egyszerüsiteni, ráadásul gyakorlatban azt jelentette volna, hogy +100-150 lapot kellett volna kitesztelni, (mivel ezeket a lapokat 2x kellett volna tesztelni) erre nem volt kapacitás
- a megoldás adta magát, ne lapszinten próbáljuk a kezdő előnyét balanszolni - a lapszintü balanszolás amúgy is olyan, mintha a fejfájást lábkenőccsel próbálnánk gyógyitani, hiszen nem egyes lapok erősségével van a gond, hanem a rendszerrel. Egy szabály viszont a lapoktól függetlenül kompenzálja a kezdő előnyét.
- nagyon hosszú időn keresztül teszteltünk különböző variációkat arra, hogy egyszerüen a nemkezdőnek is adunk valahol +1 vp-t. A statisztikák azt mutatták, hogy az egyensúly igy nagyságrenddel jobb lett, viszont a tesztelők ezt túl jelentős változásnak érezték, nem fogadta be a szervezetük.
- ezért maradt az, hogy a már megszokott, bevált eszközt tökéletesitjük, az idézést használjuk. Igy a +1vp-t nem lehet képességekre és egyéb dolgokra használni, szükül a felhasználási köre. Az évszámhoz rendelés előnye pedig nyilvánvaló, az újabban kiadott, ezért átlagban gyengébb lapok erőssége is kismértékben kompenzálható a régi lapokhoz képest.
- A "tiszta vp" végül azért lett hozzáadva, mert volt, aki a zanszilánkos lapokat túl erősnek érezte, és úgy gondolta, azokat ki kellene zárni ebből a körből.

Miderre sokadjára lehet reagálni megint úgy, hogy "szerintem jobb megoldás lett volna sok lapra idézés ikont rakni" de azért vettem a fáradtságot, hogy a fenti érveket leirjam, hogy megértsd, az a probléma, aminek megoldásán te legeljebb néhány percet, vagy egy órát gondolkodtál, azon a tesztelőcsapat több mint egy éven át, sok száz órát dolgozott, tesztelt, agyalt. Ha a te megoldásod lett volna a nyerő, akkor azt használjuk, hidd el.
 
Szomjazó: De akkor miért volt tesztelésen végig valid? És beleszólásnak most már ott a 0. körös Időlassítő.

Kincs: Írtam, hogy elsősorban draft szempont. Ott nincs követő. Ill. szerintem amúgy se baj, ha mező ellen lehet kijátszani ténylegesen csontot igénylő tárgyakat. És amúgy ez egy ikon. Simán lehet módosítani a hozzá tartozó szabályt, pl. kapsz 2 szk-t VAGY 1 szk-t és 1 kör végi lapot.

Idézés: Nem tudom, mibe fájna a kritériumoknak megfelelő lapokra (azaz ami csak VP-ért jön) rárakni az ikont. Nem hinném, hogy a Cartamundi többet kérne, mert pár lapon van pentagramma... A később írt példád az általános laptípusra pedig nagyon sántít. Ez ugyanis rajta van a lapon, meg tudod nézni, mi ez. Na pont ezért kellene az ikon, meg tudod nézni, mi az.
 
Első fele abszolút igaz, csak: azt hogy "általános" jóval könnyebb megjegyezni, játék közben felismerni, mint hogy "2023-as vagy későbbi kiadású és csak vp van a költségében" plusz megbolondítva a játékonként egyszer-rel.

A másik fele: tényleg egyszerűbb lenne (ahogy az ikon meghagyása és rárakása 20-30 versenylapra is szerintem). De ez már rajtatok múlott, nem ezt a verziót teszteltétek ki. Abszolút megérthető, ha nincs még erre a hatalmas változtatásra is tesztelői kapacitás.
 
Ez az elmúlt 27 évben mindig így volt (és nemcsak a HKK-ban, hanem minden kártyajátékban) hogy ha egy képességgel csak kisebb számú lap rendelkezik, akkor az egy ikon / kiirt képesség, ha megadott lapokból az összes, akkor az szabály. Pl egy általánosnál sincs kiírva, hogy csak a saját fő fázisodban játszhatod ki.

Szerintem egyébként az idézéssel még akkor sem lenne baj (vagyis a kezdő játékos előnye nem billenne át hátrányba), ha egyszerűbb lenne, és megkötés nélkül bármi idézhető lenne, de ez csak az én magánvéleményem.
 
Az idezes szabalynal az is korulmenyes, hogy emlekezni kell
- az evszamra
- hogy csak full VP-s lapokra megy

+ nezegetni a lapokon az evszamot (pici betuvel, az aljan), hogy ez most tudja-e vagy sem.

Nem kerne (kert volna) enni hogy az az ikon rakeruljon a lapokra, ami mar amugy is letezik.
Gicenek sem az "egyszer lehet hasznalni"-val van gondja (plane ha 2x ) hanem ezzel az evszamos-full VP-s megjegyzos dologgal.
 
Próbáljuk pótolni őket, jelenleg is folyamatosan adjuk ki újra az összes tókent, foilos verzióban, pl. versenyek vigaszdíjaként. Ha ez nem elég, be lehet rakni kiegészítőbe gyakori lapként is őket, de külön tóken pakkot jelenleg sajnos nem tudunk gyártatni.
 
A szomjazó férget nem véletlenül tiltottuk, az a tempó / erőforrás amit ad a költségéért, nem rota kompatibilis, nagyon sok akár 1. körös terülést tudott produkálni. Viszont azért vannak és lesznek picit gyengébb alternatívák, egy jön az alfa paklikkal is (ugyanúgy gyakori lapként).

Amikor a kincs ikon el lett engedve, kicsit hiányzott nekem is. De mostanra már nagyon sok tárgy zsz-ért jön, rengeteg lap passzol a tárgy pakliba, ami csak úgy mellékesen ad csontot, és a követő is ad - és már nem is hiszem, hogy akarnék 1 lap hátrányért csontot termelni.

Az idézés szabályt nem kell igazán memorizálni, én pl fogtam egy HKK szabálylapot és ráragasztottam egy kinyomtatott idézés ikont, ezt másoktól is láttam, lehet viszek egy stóc ilyet a Behós versenyre, de ha jön majd a HKK segéd, abban is lesz majd ilyen jelölő. Magát az ikont biztos, hogy nem fogjuk már visszahozni.

2x lehessen idézni: én örömmel támogatok minden új kezdeményezést, de ezt alaposan ki kéne tesztelni. Az idézésnél az alapvető koncepció az volt, hogy a nemkezdő játékosnak hátránya van VP szinten, és ezt kell a rendszerben valahol 1 VP-vel kompenzálni. A néhány, idézéssel rendelkező versenylap erre alkalmatlan volt, mert sok pakliba be se fértek, vagy beraktál 3-at, nem húztad be stb. Most azért ezt jobban tudod már kontrollálni. ha akarsz, tudsz bármilyen pakliba idézhető lapot rakni. Ha 1 VP helyett 2-t adnánk vissza a nemkezdő játékosnak ilyen formában, az lehet már túlzás lenne, főleg amikor már több új lappal játszanak.
 
+1
 
Sziasztok!

Van esetleg tervben hogy a közel jövőben újra lesz valami féle token pakk kiadvány?
Csak mert egyre több a kezdő játékos akik keresnek tokeneket viszont meglepően nehézkes szerezni őket úgy hogy bontani már nem igazán lehet.
Meg aztán amúgy se ártana, mert ugye a szabály az hogy legalább eggyel rendelkezni kell, de csak szebben néz ki mondjuk 5 orgling kártevő mint 5 leforditott protektor.
 
Kérésem lenne a tesztelés kapcsán:

- aktuális meta: Most, hogy újra van időlassító, szerintem meg lehetne fontolni a szomjazó féreg visszaengedését. Ha jól tudom, tesztversenyen még használható volt, szóval vele volt végig tesztelve a Hódítások és a Császárváros, ha annyira durva lett volna, szerintem közben már ki kellett volna tiltani tesztelésről.

- jövőbeni meta: Jó lenne visszahozni a kincs ikont. Vagy legalább Sörszakáll jellegű lapokra egy (J)-s SZK adást rakni. Ez elsősorban draft szempont.

- jövőbeni meta: Légyszi kerüljenek rá a lapokra az idézés ikonok. Nagyon rossz ez így, hogy nincs rajtuk. Persze aktív versenyjátékos memorizálja a szabályt, de kezdők szerintem könnyen átsiklanak ezen még ha olvasták is a szabálykönyvet.

- jövőbeni meta: Szintén az idézés témaköre, de azért más. Meg lehetne fontolni, hogy játékonként kétszer lehessen idézni, de egy körben (vagy akár nagykörben) csak egyszer.
 
Mármint "ellene szavazok"-ra gondoltál, nem "leszavazom"-ra.
Viszont szerencsére tesztelőként hjt kezdeményezheted bármely zavaró lap tiltását vagy nerfjét, akár a Szottyantóét is, ha azt érzed a legkomolyabb gondnak a HKK-ban. Nem késtél le semmiről

Gratulálok a 100%-os behós győzelemhez!
 
Otthon játszom, versenypaklikkal, erős és àltalam kedvelt játékos ellen, szabadon, kötöttségek nélkül. A versenyre invitálást köszi ismét, de most már elég is lesz, majd én azt tudom.

A véleményem le fogom írni, hogy ki mennyire veszi komolyan, az ő dolga persze. És térjünk vissza a szakmai érvekre immár.
 
Jól van,tudjuk. Majd ha elfogy a Résföld,nerfelhetjük. Ezeket a rákokat,mint a Gábriel,Kreatív termik,alapból tiltani kellene,nem bohóckodni itt a szabályrendszer felülírásával.
 
Ricsi ezt elmondtad már tesztelésen nekem is, amikor kijátszottál egy dobatást, én meg kiraktam egy termiket.

Na most képzeld el, hogy a másik 100 alkalommal, amikor eldobattad a lapjaimat, minden alkalommal elmondtam volna, hogy a dobatásnak nem lenne szabad léteznie... De én nem szóltam semmit, mert a dobatás a játék része. Mint ahogy a sidelapok is, amiknek a támadó lapnál sokkal erősebbnek kell lenniük, különben nincs értelmük.
 
Teljesen mindegy mi isteni mi nem.
Amúgy ha teszteltem volna ekkor biztos leszavazom de már ki volt adva sajnos.
 
A Kreatív termik szerintem is egy atombomba lett, aminek nem lenne szabad léteznie a jelenlegi formájában.
Mielőtt megkapom, hogy a xenó a kedvenc etnikumom és imádok dobatgatni: elismerem, hogy szükség van dobatás elleni lapokra, soha nem kampányoltam pl. a Dimenziószövés, Mélység felfedezése, Szomorú szamuráj stb ellen. Pedig azért nem egyszer beleszaladtam ezekbe is, elég Zsoltit megkérdezni a váci beszűkült látókör meccseinkről
Azokat a lapokat tartom korrektnek, amik megbüntetnek ha kidobatjuk őket. Vagy ha ennyire tartunk a választható dobatástól, akkor a Dimenziók hárobúját tartom korrektnek.
Ott fixen nem száll ki olyan, amit nem akarunk, elhúzzuk, korrekt.
Az, hogy a kreatív termik tetszőleges darabszámú dobatást megakadályoz, már eleve egy nagyon erős dolog. Kijátszol egy Zytant 6-ért, ez meg csak úgy beugrál. Automatikusnak számít, nem lehet rá reagálni, te cselekszel utána. És ez nem egy egyszeri dolog, hanem egy fenyegetés, ami folyamatosan húzgál, hálózik, gyűjtőből is tud adni még 1 lapot... borzasztóan túl van tolva.
 
Azt tegyük hozzá, hogy az egyik lap isteni és rota előtti, a másik a rota szellemében készült, így nem tudom, melyik az inkorrekt...
 
A szottyanto is ugyan olyan mocskos lap mint a termik. Nem ertem miert érzitek azt korektebbnek hogy azzal játszotok mint azt amit csak rá sidelnek.
Ez kicsit olyan mintha azzal Te jatszol semmi gond vele és jon rá az a mocskos ellenlap hogy képzelik
Nem tudom de vagy 5x kaptam a pofámba szottyantot meg legalabb annyiszor vlagyit és ki is szopok tőlük ha nincs mélység vagy termik.
 
Verseny vagy tesztelés. De a "vita" valójában nem a hozzáértésről vagy a hozzá nem értésről szól. Hanem arról, hogy szerintem Balázsnak is jót tenne, ha lejönne néha 1-1 versenyre játszani, akkor lennének a játékkal kapcsolatban pozitiv élményei, és talán kevesebbet kötözködne. Tudod, make love, not war... Bár erre te valószínűleg könnyebben rá tudnád venni.
 
Ezt a beszélgetést egyszer már lefolytattuk és akkor nem lett jó vége, most nem annyira akarok letiltódni, szóvak megpróbálom a lehető legkultúráltabban. Ha az empirikus versenytapasztalatot nevezed ki mint legfelsőbb bizonyító erő (mint ahogy most úgy néz ki csinálod) akkor abból például nekem vagy Zsoltinak sokkal több van mint neked, szóval érdemes komolyan venni. Ha meg a "játékfejlesztéssel eltöltött évek" áll minden más fölött, abban meg édsapámmal egy szinten vagytok, szóvak szintén érdemes lehetne komolyan venni. Ha mind a két oldal echte ugyanazt mondja akkor meg lehetne sejteni hogy itt aztán tényleg lehet valami
 
Balázs, ezt tényleg komolyan írtam, hogy képtelen vagyok komolyan venni azt, hogy még mindig rendszeresen vitázol velem arról a fórumon, hogy hogyan kéne szerinted ezt a játékot csinálni, úgy, hogy már több mint 2 éve nem teszteltél, és versenyen sem játszol.

Te is pontosan tudod, hogy ezek a lapok nem 1 perc alatt születnek. 1 év tesztelés előzi azt meg, hogy megjelenjenek.

Gyere le inkább egy versenyre, és játszd végre a játékot... Szabadon, mindenféle kötöttségek nélkül. Ha a helyedben lennék, számomra ez lenne az igazi előnye annak, hogy már nem vagyok része a tervezőgárdának.
 
  ... | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | ...
Nézet:
Hírek, változások | Kérdések | Csere-bere | Stratégiák | Versenyek | Lapötletek | Szavazások | Egyéb

A társalgás szabályai | A legaktívabb fórumok és fórumozók | Moderátori tevékenységek


Főoldal | Túlélők Földje | Ősök Városa | Kalandok Földje | Sárkányölő | Puzzle | Hatalom Kártyái Kártyajáték | Álomfogó Kártyajáték | Káosz Galaktika Kártyajáték | Könyvesbolt | Alanori Krónika | Shadowrun | Battletech | Íróink | Könyvsorozataink | Fórum | Galéria és képeslapküldő | Sci-fi és fantasy novellák | Regisztráció | A Beholder Kft.-ről | Adatvédelmi tájékoztató

© Beholder Kft., 2003 - 2024
E-mail: beholder{kukk}beholder{ponty}hu | Tel.: (06-1)-280-7932

Az oldalon megjelent szöveges és illusztrációs anyagok átvétele, másolása, illetve bármilyen módon történő felhasználása csak a Beholder Kft. engedélyével lehetséges.
A fórumban történő hozzászólások valóságtartalmáért, minőségéért semmilyen felelősséget nem vállalunk.