Vissza a Főoldalra
 
Egyelőre üres.

Hírek, változások
Mi is az a HKK?
Hogyan kezdjek játszani?
Megjelent kiegészítők
Teljes szabálykönyv
HKK Kódex
Sorsoló program
Őslich szabályok
HKK-t forgalmazó boltok
HKK klubok
Lapkereső (béta)
Lapkereső (régi)
Új Nemzedék lapok
Tiltott és módosított lapok
Versenykiírások
Lezajlott versenyek
Mai versenyek
Profi pontok és versenyzők
Hatalom Szövetsége
Hatalom Szövetsége tabella
Nemzeti bajnokság
Kiemelt vidéki versenyek
Versenyszabályok
Versenyszervezőknek
Chat, üzenõfal
Fórumok
Szavazások
HKK találkozó
Legendás cél
Toplisták
Pakliszerkesztő (új, béta)
Pakliszerkesztő (régi)
Pakliszerkesztő (régi mobilos verzió)
Megosztások
Memóriajáték
Memóriajáték - Alfa
Kerátor Műhelye
HKK 20 Puzzle
HKK Puzzle
Beholder Labirintus
Mini-szójáték
HKK Blog
HKK Toborzás
HKK Védnöki Program
AK Archívum
Paklileírások
Írások, novellák
TF és ŐV könyvek
Letöltés
HKK Videók
Gyakori kérdések
Kérdezz-felelek
Feliratkozás Hírleveleinkre!
Adatvédelmi Tájékoztató
Ország Boltja 2011 Népszerűségi díj Egyéb kategória II. helyezett Ország Boltja 2012 Népszerűségi díj Hobbi és kellék kategória III. helyezett
Most ingyen kezdhetsz el játszani a Túlélők Földjén!
Kattints ide a részletekért...
Nézz be kártyaboltunkba!
Hatalom Kártyái – Hóditások december 10.
A pillanat képe
Árnytündér valóság
(Túlélők Földje)
Küldd el képeslapként!
Az éjfekete köntösben járó, csuklyát viselő, arctalan lények uruk, a halál istene által adott küldetéssel érkeztek földünkre: minden árnytündér kiirtásának szent céljával. Azonban hamar rá kellett ébredniük: az árnytündérek hatalma túl nagy, és már nem az ő erejükhöz fogható. Mivel küldetésük teljesítése nélkül Leah szolgái nem térhettek vissza a túlvilágra urukhoz, egyhangú életüket továbbra is az utukba sodródó kalandozólelkek likvidálásával mulatják.
Nézz szét a galériában!
Új versenyhelyszín. KMO Művelődési Központ
Hódítások lapok a versenyen
Beholderes HKK verseny január 21. - Versenybeszámoló
Résföld akció - 2023.01.23. - 2023.02.02.
HKK Legendás cél: Résföld

A lista folytatása...
Országjáró feladat 2022
Országjáró feladat 2020
Országjáró feladat 2019
Hatalom Kártyái verseny - 2023. január 15., Debrecen 8.

A lista folytatása...
Új versenyhelyszín. KMO Művelődési Központ (25)
BEHOLDER bácsinak kérdések !!! (7775)
[HKK Piac] Lapokat keresek (28426)
HKK kérdés? (46527)
Megújult lapkereső és pakliszerkesztő (62)
[HKK Piac] Eladó lapok (141629)

További témák...
Doomlord online game
Mágia Mesterei Online Játék
Szerkesztőség:
honlap@beholder.hu
Készítők:
Farkas Zsolt (Speedz)
Szeitz Gábor (Talbot)
Mazán Zsolt (Maci)
Webdesign:
Szirják Csaba (Chaar-Lee)
Szegedi Gergely (GerY5)
Ha hibát találsz a honlapon:
Írj nekünk!
 

Versenybeszámoló – Kecskeméti kiemelt verseny okt. 1.


Némi kihagyás után a hétvégén ismét elmentem versenyezni, meghívtak a Kecskeméti kiemelt versenyre. Kecskemétre meglepően gyorsan le lehet érni, egyetlen óra alatt, a helyszín pedig nagyon kényelmes, tágas volt, jó volt ott játszani, a parkolás sem volt gond. Összesen 24 induló volt.


A paklik megoszlása, Jancsár János beszámolója alapján:
2 Z. bilincse
2 A mindentudó
Sokszínűség
Termik epikolosszus
2 Életenergia + Harangmester
Korlátozás
Tábori adó + Az alvilág ura
Legfőbb követő(Harangmester, Átkozott követő, Mérgező rakshallion, Védelmező rakshallion)
Teremtő rakshallion
3 Roxati céhtanács főtitkára
2 Semleges csatamező
A mennyek úrnője
Z. börtönében
Lassan járj + Sárkányok úrnője
Lassan járj
Motyogó kuktivátor (törhető)
A Semmi mestere (epikus)

A versenyen ezúttal termik paklival játszottam. Ha már korábban közöltem róla bemutató cikket, gondoltam, úgy illik, játsszak is vele, mint ahogy az előző félévben az óriásos cikk után az óriásokkal is elindultam versenyen. A cikkben a minotaurusz eunuch manatermelése volt még a favoritom, de ezt most végül kékre cseréltem. A művészek céhe mellett a Sullár és a Gyémántfésű volt az erős érv. A meccseket sokszor a lapelőny nyeri, és a termik ebben nem annyira jók, bár nyilván játszottam a Kreatív termikkel.

A termikeknek az egyik nagy hátránya, hogy elég drágák, ingyen csak a spóra jön, a többiek 1 vagy több VP-ért jönnek. A paklit arra akartam kihegyezni, hogy az ellenfél kijátszáskori képességei minél kisebb eséllyel működjenek, így a 3 letiltó termik (laudáló, destruktív, Termiknátor) mindegyikéből 3-3-mal játszottam. A Termiknátornól a 3 db overkillnek tűnik, mert mi van, ha a játék elején többet behúzok, de a mulligannak köszönhetően van esély megszabadulni a szélsőségesen rossz húzástól. A sokak által favorizált Rozoga lebujtól eddig távol tartottam magam, mert úgy éreztem, a lap könnyen be tud sülni, de olyan sokan mondták, hogy nyeri a meccseket, hogy úgy döntöttem, kipróbálom. Végül a tuningolás utolsó pillanatában az egyik kikerült side-ba. Zöldből még a 3 Földanya erejét és 2 Rovarsámánt játszottam, utóbbit feltétlenül ki akartam próbálni. A pakliban végül 28 db Résföldes lap volt!

Megpróbálom összeszedni, mi volt a meccseimben, de sajnos nekem nincs olyan fotografikus memóriám, mint Ricsinek, aki másnap is lépésről lépésre le tudta írni a tesztversenyben melyik ellenfél ellen mi történt. Szóval jó eséllyel keverednek az események :)

Első ellenfelem Híresember Nil volt. Ő a Mennyek úrnőjés, Szerepcserés paklival játszott. Alapvetően defenzíven játszott, gyűjtőgetve a lapokat és erőforrásokat, és megpróbálta megoldani az általam támasztott fenyegetéseket. Úgy láttam, a szokásosnál valamivel kevesebb kántereléssel és több leszedéssel játszott, ami különösen hatékony a kijátszáskori képességgel nem rendelkező termikek ellen. Azonban ennek ellenére (vagy talán épp ezért) sikerült a meccseket dominálnom. A lassan kijövő, kiépülő termikeknek kedvez az, ha az ellenfél passzolgat, és a kiözönlő termikek mellé van elég kánterem, hogy megvédjem őket. A kijátszáskori képességet tiltó hatás is nagyon effektív volt Vlagyimir, Őrangyal és társaik ellen.
Én úgy éreztem, hogy gyors, pörgős meccsek voltak, nem agyaltunk semmin sokáig, mégis, a 3. meccset már nem tudtuk végigjátszani a 60 perc alatt. Ez a legtöbb fordulóra igaz volt, a játékban nagyon sok döntési szituáció van, nagyon sok dologra kell figyelni, a 70 perc egy kicsit nagyobb biztonságot ad. Ha a 3. meccsekre nem jut idő, akkor a kiegészítőnek kisebb a szerepe.

Második ellenfelem Hajdu Roland volt. Ő nagyon jó és megfontolt játékos, többször játszottunk versenyen és még nem láttam hibázni, ezért veszélyes ellenfélnek ítéltem. Életenergia Harangmester kombóval játszott. A kezdeti hordázás ezért szóba sem jöhetett, elhúzódó játékra kellett számítani. Szerencsére a termikek kijátszáskori képességet tiltó hatása őt is zavarta. A játék elején kijött a termo-lebuj kombó, ami, mint kiderült, nem csinált semmit, mert nem játszott kánterekel, ő is inkább leszedésekre hagyatkozott inkább. Hiába láttam a lebujjal, hogy ott a kezében a Hol van az istened, nem tudtam megakadályozni, mivel isteni kánterek voltak a kezemben, ezért a kezdeti megindulásomat lepucolta.
Pontos részletekre sajnos már nem emlékszem, de az megvan, hogy volt egy hét kulcs őrzőm és egy Termiknátorom, majd a következő körben kiraktam még egy Termiknátort, és itt eléggé aggódtam, hiszen ha kijön egy Gábriel és megeszi a 2 Termiknátort, utána rosszul állok. Gondolkodtam is, hogy megszabaduljak a saját lapjaim egy részéről, de akkor meg a 7 kulcs őrzőn nem tudtak volna a jelzők gyűjni, ezért kockáztattam, szerencsére nem volt Gábriel. 1 kör volt még, mire összejött a 7 kulcsjelző az őrzőn, és ezzel megnyertem a játékot.
A 2. meccsben elején kicsit hamar raktam ki a Sullárt, nem tudtam megvédeni, ezért nem tudtam lapelőnyt építeni. Az első Gemina erdejét ugyan meg tudtam fogni egy Interdimenzionális dzsinnel, a másodikat viszont nem. Ez is egy hosszabb meccs volt, laudáló és desktruktív termikekkel, de laphúzó mechanizmus nélkül. Végül megjött a kreatív termik, és így a lapelőny, és onnan úgy nézett ki, fordítani tudok talán, de ekkor lejárt az idő.

Harmadik ellenfelem Dönczi Eszter volt. Ő Lassan járj + Sárkány úrnő kombóval játszott. Ettől annyira nem féltem, mivel a lapjaim fele alapból járj-kompatibilis volt, és még tudtam 17 lapot sideolni ellene. Az első meccset én kezdtem, volt 2 Kreatív termikem és 3 X-es kánter. Móka és kacagás, Laudáló termik, Termik spóra, Földanya ereje, ezeket éreztem volna hasznosnak kezdőkézre, ezért úgy döntöttem, mulliganolok. 2 Laudáló termiket húztam 3 haszontalan lap mellé. Ezt aránylag tűrhető kezdésnek vettem, ezért letörtem a követőt. A 2 Laudáló ment támadni, egy Vámpírsárkány állta útjukat. Élet (mivel az kijátszáskori képesség) és rezisztencia nélkül annyira nem volt veszélyes, A Laudálók hősiesen állták a rohamot, mire kijött a Termiknátor, majd a második Vámpírsárkányt Wyvern gyermekével együtt ellopó Brutálgeddon pontot tett az ügy végére.
A második meccsben, amit Eszti kezdett, a jó kéz miatt kicsit elbizakodott voltam, és hibáztam. Az ő 1VP-s passza után a kezemben levő Móka és kacagás és Termik spóra közül először az utóbbit raktam ki, kaptam egy Sárkánykövet, amit így nem tudtam megfogni a kezemben levő 2 Időszaggatás egyikével (mivel ezek járj ellen mindenképp 2VP-ért jönnek). Így a követőt se tudtam leszedni, jött a 2. körben a Vámpírsárkány. Amit ugyan meg tudtam oldani, de aztán jött (Zansárkányból) még egy, aztán még egy.
A Spóráknak köszönhetően volt itt már elég csontom, ki tudtam hozni Blobbakisht, aki elkezdett gyilkolni az asztalon (eddigre volt már 5-6 Rhatt lap a gyűjtőmben), de a Vámpírsárkányt megölni nem tudtam (ehhez 14-et kellett volna belé sebezni), ezért miután Eszti Sárkányporonttyal előkeresett egy Drakolichet, az Időszaggatással körszakítottam. Tudtam, hogy a következő körben jön a Drakolich, és nem volt kijátszáskorit tiltó termikem, volt viszont egy hálózó Vámpírsárkány, amit nem tudtam megölni. Ezért inkább Eszit lőttem a Blobbakishal és a hátul levő kis lényeit. Amikor kijött a Drakolich, nem kántereltem a másik időszaggatással, hagytam, hogy létrejöjjön, leszedte 2 lényemet, de a Blobbakishról csak az élet került le, és ezután ismét kört szakítottam.
A következő körben már tudott jönni Termiknátor, Blobbakisshal és a spórával karöltve rendet rakott, és a Termiknátor képessége miatt már a feltámadó Drakolich sem jelentett veszélyt. Eszti 6 ÉP-n maradt, ekkor lejárt az idő, az ő körében Blobbakish belelőtt 6-ot, ezt is megnyertem.

A negyedik körben a döntő meccset Dönczi Krisztán ellen játszottam. Kedvenc csatamező paklijával jött, amivel életem első versenyének első körében is rövid úton kinyírt. Sőt, tesztelésen is játszottunk, és ott sem láttam, ezen a tökéletesen összerakott paklin hol lehetne fogást találni, úgyhogy nem voltam túl bizakodó. Az ő paklijának átlagköltsége jóval az enyém alatt volt, ha a zanszilánkokat félnek számoljunk, nálam 0,82 volt az átlag idézési költség, míg nála 0,55.
A pakli fő motorját a Tilretas homokpiramisa jelenti. Ez elő tudja venni a legerősebb lapokat, amiket a termikek sem tiltanak le, az Immunis krakochot (ami ellen sajnos nem igazán volt megoldásom, mire kihozok egy Laudálót, ami kánterelni tudja, rég késő) és a Gyémántfésűt. És ugye a homokpiramist elő tudja venni a Homokféreg is, tehát ezekből kb. mindegy mit húz be. A homokpiramis lett volna az egyik legésszerűbb kiszedendő lap, de mivel az egy kijátszáskori képesség, azt jobban tudja a pakli kezelni, mint a fenti kettőt, ezért inkább őket vettem ki, plusz egy indikátort, mivel úgy gondoltam, masszív kántercsatákra lehet számítani, ahol az komoly előnyt jelent.
Sajnos, az történt, amire számítottam, DK mindig az 1. vagy 2. körben pörögni kezdett, homokféreg, piramis, eunuch, Bufa bűbája és több 0-s kánter. Ha valaki ellen, az indikátornak és a lebujnak ellene jónak kellett volna lennie, de sajnos nem voltak jók, a 2-3. körben behúzva ezek haszontalan lapok voltak, csak az 1. körben értek volna valamit.
Az 1. meccsben mire lapom létrejött volna, már 2-3 lapelőnye volt, onnan nem tudtam fordítani.
A 2. meccsben kijött egy Anbam, de nem igazán ért semmit. Dobatott egy random lapot, utána jött ő, kirakott egy eunuchot, visszavetette az Anbamot és utána kirakott kb. 6-7 lapot, ott vége volt a dalnak. Ha itt az Időszaggatás mellé lett volna 2 Rhatt lapom kézben, még talán tudtam volna csinálni valamit.
A 3. meccs volt talán még a legizgalmasabb. Itt is jött a homokféreg, homokpiramis, Vcz a remete, aki a Földanya és Termiknátor közül az utóbbit dobatta el (nem tudom, a Kreatív termikek hol voltak). Ezután Földanya erejével tudtam kánterelni a következő lapját, és utána Brutálgeddonnal elloptam mind a 2 lapot. Erre a 2vp-ből Vcz-t ledermesztette a Művészek céhével. És utána jött ő, jól húzott, ki tudott pörögni megint.

A meccsek nagyon élvezetesek voltak, számos döntési szituáció volt, amin az egész játék múlt. Az ember a nyertes meccseket általában kevésbé analizálja, mint a vesztetteket. DK ellen nem tudom, mit kellett volna másképp csinálni, jó eséllyel létezik még olyan sidelap az termón, lebujon és Anbamon kívül, ami jó ez ellen a koncepció ellen. Ha van tippetek, kérlek, írjátok meg a kapcsolódó fórumban! Illetve ti mit vettetek volna ki a játék elején? Jó eséllyel valahogy az átlag idézési költséget kéne csökkenteni egy ilyen pakli ellen a side-olással.

Tihor Miklós

Létrehozás: 2022. október 3. 12:54:36
Utolsó frissítés: 2022. október 3. 13:18:23
Nyomtatási forma


Főoldal | Túlélők Földje | Ősök Városa | Kalandok Földje | Sárkányölő | Puzzle | Hatalom Kártyái Kártyajáték | Álomfogó Kártyajáték | Káosz Galaktika Kártyajáték | Könyvesbolt | Alanori Krónika | Shadowrun | Battletech | Íróink | Könyvsorozataink | Fórum | Galéria és képeslapküldő | Sci-fi és fantasy novellák | Regisztráció | A Beholder Kft.-ről | Adatvédelmi tájékoztató

© Beholder Kft., 2003 - 2023
E-mail: beholder{kukk}beholder{ponty}hu | Tel.: (06-1)-280-7932

Az oldalon megjelent szöveges és illusztrációs anyagok átvétele, másolása, illetve bármilyen módon történő felhasználása csak a Beholder Kft. engedélyével lehetséges.